Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους

Συνεχίζεται η ανοβρία αυτό το μήνα σε όλη τη χώρα και από ότι φαίνεται πάμε για ένα ξερό και ζεστό σε μέσες τιμές Ιούλιο.

Έτσι μετά από ένα δροσερό σχετικά Σαββατοκύριακό η επόμενη εβδομάδα φαίνεται αρκετά ζεστή κυρίως στη Δυτική Ελλάδα , ενώ ενισχυμένο θα είναι το μελτέμι στο Αιγαίο χαρίζοντας δροσιά στην Ανατολική χώρα.

Μάλιστα προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας δεν αποκλείεται να έχουμε πρόσκαιρα και 40βαθμούς στα γνωστά ευπαθή μέρη (Αγρίνιο –Αργος -Βοιωτία), με το μελτέμι να κρατά .Ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες για πυρκαγιές L

Και ενώ η χώρα μας ψάχνει βροχές στη ΒΔυτική Ευρώπη έχουν κυριολεκτικά μουλιάσει!!! Μετά τις πρώιμες ανοιξιάτικες ζέστες, ειδικά στο Η.Βασιλείο επηρεάζονται από διαδοχικά χαμηλά από τον Ατλαντικό. Η κυκλοφορία και την ερχόμενη εβδομάδα δεν αλλάζει σημαντικά σε αυτές τις περιοχές με πολλές βροχές και σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Στεφανε ας ελπισουμε να τους κατσουν εκει ολα τα χαμηλα τωρα και μεχρι τον Οκτωβριο και μετα να τους κατσει ενα υψηλο για ολο τον χειμωνα..Ετσι για να φουλαρουμε εμεις στο χιονι :)

Και για να εξηγουμαι:Χαμηλα και ασχημες συνθηκες στην Βρετανια σημαινει κατα 99% καλοκαιρια στην Ελλαδα και το αντιστροφο

Η όλη κατάσταση πάντως είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τις Άλπεις καθώς ανα 10μέρες έχουν και ένα φρεσκάρισμα.

Αγαπητέ πρώην κύριε πρόεδρε,

Το καλό χιόνι φέτος το φάγαμε ταυτόχρονα με την Αγγλία :)

Rrea00120070212.gif

Υπομονή

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Αγαπητέ πρώην κύριε πρόεδρε,

Το καλό χιόνι φέτος το φάγαμε ταυτόχρονα με την Αγγλία :)

Rrea00120070212.gif

Υπομονή

Ναι αλλά αν δούμε και φέτος αυτους τους χάρτες-με χαμηλα τερατάκια να κάνουν πάρτυ στη Βρετανία-sorry δε θα πάρω.......

ΦΕΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΖΟΡ ή ΕΣΤΩ SIBIRIAN STRIKES BACK :)

Σου ρθε τώρα εσένα να θυμηθείς χαμηλά που ρίξανε δυο μέτρα χιόνι...τέλος

Αζορ...κάτσε καλά

Rrea00120030202.gif

Αντί να λέμε για Ιούλιο λέω να ψάξουμε να βρούμε φωτογραφίες μας από τον βιασμούς που έγιναν μετά τα top 10 των χαμηλών της τελευταίας πενταετίας

Rrea00120060212.gif

Πες μου ότι το χιόνι το έριχνε με -19 μόνο αυτό πες μου τέλος

post-6-1184233507_thumb.jpg

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Εκτός θέματος?

Δεν πειράζει ΔΩΣΕ ΔΩΣΕ

Rrea00119881217.gif

ΜΙΣΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙΚΑ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ?

Rrea00120011217.gif

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ DEJA VU 13 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Rrea00120020104.gif

Και το ένα μέτρο χιόνι στο Χαλάνδρι (τρεις μέρες αδιάκοπη χιονόπτωση) το 2002 να μην ξεχνιόμαστε

Υ.Σ. Για όσους δεν νιώθουν καλά με τη ζέστη στη Μεσογείων ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος της Αγίας Παρασκεύης υπήρχε ένα θερμόμετρο που χτες το βράδυ έγραφε 0 βαθμούς κελσίου. Προτείνω να περνάτε δυο φορές τη μέρα να φτιάχνει το κέφι :P

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

...άρα ο νυχτοφύλακας τελείωσε τον φραπέ του... :):D:P

ρε βάλτε κανένα χάρτη να δούμε το ΣΚ πού θα κάνουμε μπάνιο!!

Χαλκίδα Ιάσονα, η Αττική δεν ενδείκνυται ούτε για μπάνιο ούτε για διακοπές!

Je veux devenir calife a la place du calife

Δυστυχως απο Σαββατο ,θα νοσταλγησουμε μου φαινεται τις σημερινες θερμοκρασιες..Αυτο που ερχεται και ειδικα την Τριτη ειναι απιστευτο!!

Με θερμοκρασιες κοντα στους 30c στα 850hPa παμε για ξεγυρισμενους 44c σε πολλες περιοχες..Και μαζι παμε για ακομη περισσοτερες πυρκαγιες..Που να αρχισουν και τα κλασσικα μελτεμια του Αυγουστου..Δε θα μεινει τιποτα ακαφτο..

ΜIK μη βγαλεις παλι 3 σελιδες run του τζιφου :) Ειναι σπαστικο να κατεβαινεις μετα, δεκα ωρες ολη την σελιδα ως το τελευταιο post!! :lol:

παντως αν και το gfs για σημερα δινει μεγαλυτερες θερμοκρασιες στα 850 η κατασταση εδω στην πατρα ειναι παρα πολυ καλυτερη απο τις περασμενες δυο μερες καθως επεσε επιτελους ο φοενιαρης ΒΑ.αξιζει να σημειωθει οτι χτες και προχτες εσπασαν τα ρεκορ του περασμενου καυσωνα.δεν εχω κοιταξει ακομα με λεπτομερεια παντως φαινεται πως η θεσσαλια παει για καλο ψησιμο.

ελπιζω ο χειμωνας που ερχεται να ειναι εξισου <<δυναμικος>> με το φετινο καλοκαιρι γιατι αμα ειναι οπως περυσι τοτε θα το γυρισουμε στο bird watching!

...Οκ είμαι έτοιμη :P

post-617-1184932880.jpg

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

μπορουμε λοιπον να χαρακτηρισουμε το καλοκαιρι αυτο ως βαρύ?

οι παππουδες λενε οτι οσο πιο βαρυ καλοκαιρι, τοσο πιο βαρυς χειμωνας...

κυριολεκτικά, οι παραπανω εικονες απο τα χαμηλα που μας βομβαρδισαν περασμενα ετη, ειναι ονειρο θερινης νυκτος...δεν ξερω για εσας τι ειναι...μακαρι ομως να ερθουν και φετο(ς)

Oυφ ζέστη...

Βασικά ότι και να πούμε για τον επόμενο χειμώνα είναι εικασία.

Απλά μην απογοητεύεστε. Πριν τρια χρόνια είχαμε 6 μέτρα χιόνι στον Παρνασσό και 10 στο Πήλιο πρόπερσι και πέρσι ήταν (σχεδόν) μια χαρά χειμώνες. Δεν μπορεί το κλίμα να άλλαξε ξαφνικά φέτος...

Και χειμώνες με πολλά χιόνια θα έχουμε και με λίγα

Αμάν πάλι ζέστη εξω τώρα

Βαρύ καλοκαίρι...χμ...

Απλά φέτος ευνοήθηκε δύο φορέα η διάταξη με υψηλά τέρατα και για αρκετές μέρες Βόρεια Αφρική κλπ και κίνηση χαμηλών μόνο Βοριότερα. Πέρσι δεν είχαμε καμία. ίσως το χρώσταγε :)

Πολύ ζεστη ούφ....δε νομίζω να χιονίσει

Την Τετάρτη βλέπω πολύ extreme θερμοκρασία Αθήνα (όπως και όλοι η Ελλάδα άλλωστε). Αν αντέξουμε μέχρι τότε

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

προσωπικα, εχω βρεθει σε χωρο με κλιματισμο μονο για συνολικα 2 ωρες αυτες τις "καυτες" μερες.

τη βγαζω στο δωματιο μου με σταθερο το θερμομετρο στους 35-36 βαθμους ακινητος σαν σαυροειδές και το βραδυ αναγκαστικά ανοιξα ανεμιστηρα στις 5 τα ξημερωματα επειδη σηκωθηκα για νερο...ολο το υπολοιπο σπιτι κλιματιζεται πλην του δικου μου δωματιου που η πορτα ειναι σταθερα κλειστη

πλεον εχω συνηθισει τις θερμοκρασιες αυτες και ειμαι ετοιμος για νεες προκλησεις :lol:

προσωπικα, εχω βρεθει σε χωρο με κλιματισμο μονο για συνολικα 2 ωρες αυτες τις "καυτες" μερες.

τη βγαζω στο δωματιο μου με σταθερο το θερμομετρο στους 35-36 βαθμους ακινητος σαν σαυροειδές και το βραδυ αναγκαστικά ανοιξα ανεμιστηρα στις 5 τα ξημερωματα επειδη σηκωθηκα για νερο...ολο το υπολοιπο σπιτι κλιματιζεται πλην του δικου μου δωματιου που η πορτα ειναι σταθερα κλειστη

πλεον εχω συνηθισει τις θερμοκρασιες αυτες και ειμαι ετοιμος για νεες προκλησεις :(

:D:lol:

μωρέ μπράβο!!!!!!!!

...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...

ξεχασα ωστοσο να συμπληρωσω πως για να πετυχει καποιος κατι τετοιο πρεπει να εχει και μαζοχιστικες τασεις, οποτε εχοντας περισσεια πανω μου απο αυτες....ειμαι στη θεση να αντεχω(χαχαχα!!!)

μα τωρα τι λεμε? ολοι μας βρισκομαστε στο βουνο το χειμωνα σε θερμοκρασια εως και -20 και απο μεσα ειμαστε παπια!

δεν μασαμε επομενως σε τετοιες θερμοκρασιες ολοι εδω μεσα!

εκτος απο τον zox που οταν εχει το περιβαλλον 16 βαθμους κρυωνει :P

Μας εγκαταλείπουν λοιπόν οι υψηλότατες θερμοκρασίες αλλά όχι και οι ζέστες καθώς αυτές θα παραμείνουν με θερμοκρασίες 36-37β. αλλά και μελτεμόκαιρο ταμαμ για τις πυρκαγιές δυστυχώς.

Πάμε φουλ για ένα τελείως άνυδρο Ιούλη.

Εντυπωσιακό είναι πως ο καιρός αυτός θυμίζει-σε επίπεδο ανώτερης ατμόσφαιρας- πολύ το χειμώνα που μας ταλαιπώρησε με χαμηλα να μπουκάρουν στην Αγγλία, αντικυκλώνες (ΑΖΟΡ) να προσπαθούν να εισέλθουν σε υψηλότερα γεωγραφικά πλάτη.

Τη Δευτέρα επέστεψα από Ιρλανδία όπου από τις αρχές Ιούνη έχουν καιρό φθινοπωρινό με θερμ. στους 14-18β. σταθερα και μπόλικες βροχές.Τα έχουν παίξει και όλοι αναρωτιούνται πότε θα έρθει το καλοκαίρι (25-28β) στην περιοχή τους.

Βεβαια εμένα δε με χάλασε καθόλου η δροσιά :P

Θα ακολουθήσουν φωτογραφίες από ένα τόπο ΥΠΕΡΟΧΟ

Όλο όνειρα κάνουμε για βαρύ χειμώνα...παρατηρούμε τα μυρμήγκια, τα φύλλα των δέντρων, τις προγνώσεις των παππόυδων κτλ κτλ. όπως έλεγα και με το ξαδέρφι μου χθές ή θα αρχήσσουμε την καλλιέργεια μπανάνας να ή πάμε σε καμια ΗΠΑ μπας και κάνουμε σκι....εγω πάντως μ αυτά που βλέπω με τον καιρό είμαι πλήρως απογοητευμένος...Πέρυσι καλά που πήγα εξωτερικό για σκι...στην Ελλάδα 2 φορές κι αυτές με το ζόρι κάνωντας σλαλομ για να αποφεύγω πέτρες..

Bastard weather proove me wrong.... B)

Κλείνω τα μάτια

μα τα τύμπανα βαράνε ακόμα,

τώρα θα παίξουν στον δικό μου ρυθμό,

είναι οι διάβολοι

που μέσα μου χoρεύουν

και με σπρώχνουν να σου πω,

πως πάντα θα είμαι εδώ...

IPB Image

IPB Image