Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
kostakiskal

Καίγεται ο Ταύγετος

Recommended Posts

Αργήσανε αλλα δεν τους γλύτωσε και αυτός. Απο τις 17:00 καίγεται το ωραιότερο παρθένο δάσος της μεσσηνιακής πλευράς. Αντε να δούμε τι άλλο θα γίνει...... :)

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Δεν καταλαβαίνω γιατί ανησυχείτε. Σε λίγα χρόνια δεν θα μπορεί να καεί τίποτα (γιατί δεν θα έχει μείνει τίποτα να καεί) και θα απαλλαγούμε από το άγχος και το τεράστιο κόστος της δασοπυρόσβεσης.

Ένα λαμπρό μέλλον μας περιμένει.

Make Parnassos Great Again!

Κωστα η φωτια ξεκινησε απο τις μια.το απογευμα ακουσα οτι η φωτια αρπαξε κατα λαθος απο μια γιαγια που πηγε να καψει κατι χορτα αλλα δεν ειμαι και σιγουρος αυριο θα ξερουμε

οπως και να'χει παντως στεναχωρηθηκα πολυ απο την ωρα που την ειδα απο την δουλεια μου κατα τις 1.00.εκεινη την ωρα ξεκινησε να φαινεται ο καπνος.το απογευμα γυρω στις 8 το φεγγαρι ηταν κατακοκκινο και η φωτια ειχε ερθει απο την πλευρα του βουνου που βλεπουμε απο καλαματα

ΚΡΙΜΑ

DALTONS POW ROBBERY.....

Παιδιά η κατάσταση είναι τραγική.Εχει ανέμους 8-9 μποφωρ και η φωτιά πλέον καταφθάνει σ τις παρυφές της Καλαμάτας.Εχουν ήδη εκκενωθεί 3 χωριά , μέσα απο το ένα πέρασε χθες η φωτιά και λέγεται (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα) οτι καήκανε 30 σπίτια.Αν συνεχίσει ο αέρας, η φωτιά μάλλον θα σταματήσει σ τη θάλασσα.

Προς το παρόν εδω ο ήλιος έχει εξαφανισθεί πλέον και αναπνέουμε καπνό και στάχτη.Και τα χειρότερα έπονται.

Α, μην το ξεχάσω, καίγεται και ο Πάρνωνας και έχω τ ην νετύπωση Χρήστο οτι η γ......νη κωλ......γρια που αναφέρεις είναι του Πάρνωνα και όχι τ ου Ταυγέτου.

Σε προσφατη δ ε επικοινωνία μου με Ταύγετο, και ειδικότερα με Αρτεμισία (ΒΔ του κυρίως μετώπου) αντιμετωπίζουνε και ε κεί πρόβλημα και μάλλον δεν την γλυτώνουν.Εκεί έχω και το σπίτι μου και δ εν μπορώ να πάω μάλιστα γιατί έχουνε κλείσει τ ον δρόμο.

Horace Walpole

Ασχολίαστο

http://rapidfire.sci.gsfc.nasa.gov/subsets...5.aqua.250m.jpg

Κάποιοι κύριοι θα έρθουν τις επόμενες μέρες γυαλισμένοι και ατσαλάκωτοι να σας ζητήσουν ψήφο....

Πάλια έπεφτε γιαούρτι στους ανεπιθύνητους , τωρα αξίζει ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΣΜΑ

ΟΥΣΤ

Και μία φρέσκια

http://www.ssec.wisc.edu/data/volcano/etna.gif

Ασχολίαστο

http://rapidfire.sci.gsfc.nasa.gov/subsets...5.aqua.250m.jpg

Κάποιοι κύριοι θα έρθουν τις επόμενες μέρες γυαλισμένοι και ατσαλάκωτοι να σας ζητήσουν ψήφο....

Πάλια έπεφτε γιαούρτι στους ανεπιθύνητους , τωρα αξίζει ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΣΜΑ

ΟΥΣΤ

Και μία φρέσκια

http://www.ssec.wisc.edu/data/volcano/etna.gif

Και όμως φίλε μου... ετοιμάσου ψυχολογικά να δείς αυτό που βλέπουμε όλοι τόσα χρόνια τώρα. Οι Έλληνες θα ψηφίσουν κανονικότατα. Οι κάτοικοι των καμμένων περιοχών επισης θα ψηφίσουν κανονικότατα. Και πάλι θα βγει ΝΔ η ΠΑΣΟΚ. Γιατι απλά όταν έρχεται η ώρα των εκλογών ο έλληνας τυφλώνεται και παθαίνει αμνησία, και νομίζει οτι οι εκλογές ειναι ενα ντερμπυ ολυμπιακου παναθηναικου και δεν πρεπει να χάσει η πλευρά που υποστηρίζουν. Μετά οι νικητές θα μαζευτούν στην ομόνοια να πανηγυρίσουν :P:P (που με την επιλογή τους θα έχουν στο εξής μια πιο αξιοπρεπή ζωή ντεε).

Βιοπαλαιστές, άνεργοι, καμμένοι, φτωχοι, όλοι μα όλοι θα ψηφίσουν (μάλιστα θα ταξιδέψουν στις πατρίδες τους να ψηφίσουν, μη χασουν την άδεια) και θα βγάλουν τους ίδιους.

Οποτε μάλλον αυτό που έχουμε (η ελλάδα), αυτό μας αξίζει :D

no friends on a powder day

Δυστυχώς, εδώ και πολλά χρόνια, τουλάχιστον όσο με θυμάμαι πολιτικά συνειδητοποιημένη, με όσους συζητώ σχετικά, όλοι γενικά απογοητευμένοι είναι κι όλοι ψηφίζουν στη βάση του "Μή χείρον, βέλτιστο"!! Το χειρότερο είναι ότι όντως 100% θα βγεί ένα απο τα 2 κόμματα που έχουν αποδείξει επανηλλειμένα ότι έχουν αποτύχει (!!) σε βασικά κομμάτια διακυβέρνησης κι αυτό 99% θα συμβεί και στις επόμενες εκλογές και στις μεθεπόμενες, όπως συμβαίνει και όσο θυμάμαι τον εαυτό μου!! Αυτό το θεωρώ τραγική τελμάτωση για μία χώρα και πραγματικά δεν βλέπω με ποιό τρόπο θα γλιτώσουμε απο δαύτους!!

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Καλημέρα,

να ρωτήσω;

Για τις φωτιές που μπαίνουν στα δάση φταίνε οι τοπικοί βουλευτές.

Για το ότι ο ντόπιος τσοπάνης θέλει το βουνό βοσκοτόπι φταίει η πολιτεία;

Για τις αυτοσχέδιες χωματερές που αποτελούν πολλές φορές αιτία πυρκαγιών φταίει η πολιτεία;

Για το ότι ο κάθε τσάμπα μάγκας θέλει την βιλάρα του στο βουνό μέσα στο δάσος φταίει ο βουλευτής;

Για το ότι ο κάθε ανεγκέφαλος εξαρτημένος από την νικοτίνη πετάει τι γόπα του έξω από το παράθυρο φταίει η έλλειψη αστυνόμευσης;

Έλεος ρε παιδιά με την καραμέλα ότι για όλα φταίνε οι πολιτικοί. Νισάφι πιά... Τί θέλουμε ένα αστυνομικό ανά 50 μέτρα; Μήπως θέλουμε το προσωπικό μας πυροσβέστη; Ένα αστυνομικο τμήμα ανά γωνία;

Μήπως θέλετε να συνεχίσουμε να μιλάμε για την κατάσβεση δασικής φωτιάς και πόσες χιλιάδες αεροπλάνα θα έπρεπε να έχει η Ελλάδα πόσες χιλιάδες πυροσβέστες έπρεπε να χρηματοδοτεί ο ελληνικός προυπολογισμός; επειδή αυτός ο λαός υποφέρει από απέραντη βλακεία;

Το μόνο που φταίει είναι ότι η φύση είναι πολύ χαμηλά στο σύστημα αξιών που έχουμε σα λαός. Μήπως και για αυτό φταίει ο πολιτικός κόσμος της χώρας;

Μήπως φταίει ο πολιτικός που ψηφίζουμε επειδή δεν μας έμαθε ο μπαμπάς μας και η μαμά μας τί θα πει σεβασμός στο περιβάλλον;

Για ένα φταίει η πολιτεία, για ένα μόνο. Για την ανυπαρξία δασολογίου και κτηματολογίου.

Για τα υπόλοιπα φταίει το ξερό μας το κεφάλι και λαλακία που μας δέρνει. Μας΄ευλόγησε ο θεός με μία χεσιά τόπο με ατελείωτο νησιωτικό σύμπλεγμα μία απέραντη ακτογραμμή μεγαλύτερη από την Αφρική με ένα πανέμορφο ορεινό ανάγλυφο με τοπία που σου κόβουν την ανάσα. Μία χώρα που αν προσπαθήσει κανείς να κλείσει μέσα του τα τοπία της, τις μυρουδιές της, τα χρώματά της, το φως της θα πάθει εγκεφαλικό από την αδυναμία επεξεργασίας της απεραντοσύνης της. Υπάρχει πουθενά αλλού το μπλέ του Αιγίου; Που αλλού ζαλίζεσαι επειδή ο ορίζοντας χάνεται ανάμεσα σε ουρανό και θάλασσα;

Εμείς τί κάνουμε; Tην σκίζουμε καθημερινά.

Και για να σας πω και κάτι άλλο; Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν.

Λυπάμαι αλλά το να κατηγορώ έναν πολιτικό ότι φταίει για τα πάντα μου θυμίζει την μανταμίτσα από τα ΒΠ που είχε βγει πριν από χρόνια και διαμαρτυρόταν διότι ο Δήμος Πολιτείας δεν της είχε ανοίξει την ράμπα με το εκχιωνιστικό για να μπορέσει να κατέβει με το Χ5 στο Θανόπουλο delicatessen να ταίσει τα μελοντικά κακομαθημένα της χαβιάρι και μπρικ. Ειλικρινά εκείνος ο ταλαίπωρος που τον είχαν στήσει στο κρύο για να της πάρει συνέντευξη πώς και δεν της έφερε την κάμερα στο κεφάλι; Θα μου πείτε η κάμερα έκει πολλά λεφτά για να σπάσει πάνω στο ακατοίκητο της μανταμίτσας.

Ας αναλάβουμε επιτέλους τις ευθύνες μας ο καθένας προσωπικά, και ας αφήσουμε τα κλισέ δεν υπάρχει κράτος πολιτεία μέριμνα και άλλες κουκουρούκου δηλώσεις.

Φιλικά πάντα

Χρίστος

...

παιδια δυστυχως η πανεμορφη αρεοπολη καηκε και μαζι με αυτην και δυο ανθρωποι.αγνοηται και αλλος ενας .η κατασταση σε ολα τα μετωπα της μεσσηνιας -λακωνιας δεν μπορει ακομα να ελεχθει

DALTONS POW ROBBERY.....

Για ένα φταίει η πολιτεία, για ένα μόνο. Για την ανυπαρξία δασολογίου και κτηματολογίου.

Κατ'αρχάς εγώ τουλάχιστον δεν κατηγόρησα κανένα πολιτικό. Οπως διαβασες τα έχω με τους πολίτες που καθε φορά πριν ψηφίσουν, κάνουν εργοστασιακό reset στον εγκέφαλο και ξεχνούν τι έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια.

Κατα τα άλλα...

Δεν φταινε για αυτα που αναφέρεις. Φταίνε για άλλα, τα οποία νομίζω οτι καταλαβαινεις και εσυ.

Παραδειγμα:

Δεν φταινε που καποιος πεταει γοπα απο το παραθυρο στο δασος. Και οταν πιασει φωτια δεν φταινε που δεν εχουμε 200 αεροπλανα ανα νομό.

Μηπως φταινε όμως που δεν υπάρχουν σωστες αντιπυρικές ζώνες? (η φταιω εγω?)

Η μηπως μετα πρεπει να ψαξω και να αναλύσω εγω, το γιατι επιασε φωτιά, και αν ειναι εμπρησμος να ΒΡΩ τους υπαιτιους και να τους καταδικασω?

Ειπαμε, δεν μπορεις να εχεις σε καθε στρεμμα ενα δασοφυλακα, και οταν καποιος ειναι αποφασισμενος για εμπρησμο, δεν το σωνεις το δασος.Αλλά...

Μηπως μετα πρεπει να παω εγώ να ελεγχω ΣΥΧΝΑ αν χτιζεται κατι παρανομο στα καμμενα? Η μηπως πρεπει εγω να ελεγχω ΟΛΕΣ τις αδειες, και μετα όλα τα κτισματα αν ειναι νομιμα μεχρι το τελευταιο εκατοστο.

Μαλλον εγω θα πρεπει να ελεγχω και ολες τις βιομηχανιες που πετανε λειμματα και χημικα στα ποταμια...

Πρεπει να πάρω σβάρνα και τις παραλίες να ελέγχω και για παράνομα καταστήματα 1 μετρο απο το γιαλό?

Και πάει λέγοντας...

Εγω φιλε μου αναλαμβάνω τις ευθυνες μου, και να σου πω κατι? Παω και φυλακή αμα λάχει αμα παρανομήσω.

Πιστεύω οτι τα καταλαβαίνεις ολα αυτά που λέω, και οτι το παράδειγμα με τη μανταμίτσα στα ΒΠ που αναφέρεις , απέχει μακράν απο τους δικούς μας προβληματισμούς. Δεν είμαστε ηλίθιοι, ουτε ζητάμε τιποτα παράλογο. Ούτε ισχυρίζομαι οτι οι πολιτικοι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν λάθη. Αλλο λάθος όμως και άλλο κοροιδια.

Όχι, δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί, εμείς φταίμε που τους ψηφίζουμε! :lol:

Λοιπόν πέρα από την πλάκα, ο σεβασμός στο περιβάλλον ξεκινάει αρχικά από μας τους ίδιους, από το ίδιο μας το σπίτι, από το αυτοκίνητό μας, από μικρές λεπτομέρειες, που κάνουν όμως τη διαφορά. ;)

Αλλά να μου πεις απ' την άλλη, όταν κυκλοφορείς και βλέπεις το απέραντο βασίλειο του Ελλαδιστάν, τα παίρνεις κ λίγο στο κρανίο, όσο ψύχραιμος και να' σαι, δεν είναι τόσο εύκολο να συγκρατηθείς ....

Ένα παράδειγμα: στο δάσος του Σοφικού, το οποίο μέχρι στιγμής έχει σωθεί (μην λέμε κ μεγάλα λόγια :lol: ) τι θα έπρεπε να είχε κανει η πολιτεία για να το προστατέψει από τον βλάκα, τον ανεγκέφαλο που θα πετάξει το τσιγάρο? Θα έπρεπε να είχαν καθαριστεί τουλάχιστον οι περιοχές γυρω από το δρόμο από σκουπίδια, αγριόχορτα, πευκοβελόνες για να ήταν όσο το δυνατόν δύσκολο να φουντώσει γρήγορα φωτιά. Τι έχει γίνει ? Τιποτααααα.... πλήρης εγκατάλειψη ... τα σκουπίδια και οι σωροί από τις πευκοβελόνες σχηματίζουν ένα τριτοκοσμικό και τρομακτικό σκηνικό. Με το παραμικρό όλα φουντώνουν. Τόσο δύσκολο είναι ένα συνεργείο να καθαρίσει αυτό το μέρος? <_<

Εκεί είναι που παίρνεις ανάποδες.....

.....Για ένα φταίει η πολιτεία, για ένα μόνο. Για την ανυπαρξία δασολογίου και κτηματολογίου.

Μήπως όμως αν υπήρχε αυτό(δασολόγιο,κτηματολόγιο),θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τη γόπα του ανεγκέφαλου και τα ξερόκλαδα που πάει να κάψει η γιαγιούλα και όχι τους ταυτόχρονα εμπρηστικούς μηχανισμούς που σκάνε κάθε τόσο;

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

<_<

Μήπως δίπλα σου, καλέ μου φίλε, δεν ρίχνει ο άλλος την γόπα σου. Το ανέδειξες εσύ, καλέ μου φίλε, σε πρόβλημα;

Δίπλα σου δεν χτίζεται η βιομηχανία που ρυπαίνει το περιβάλλον; Δεν γνωρίζεις ότι έχεις ηθική υποχρέωση να γνωστοποιήσεις στις αρχές το πρόβλημα;

Δίπλα μας δεν χτίζονται όλα τα μαγαζιά στις παραλίες για να ανεβαίνουν στην σκηνή οι διάφορες τσουτσούδες. Ποιός προσφέρει την χρηματοδότηση σε όλα αυτά. Οι νεοελληνάρες που πάνε και κάνουν κατάθεση σε γαρδένιες για να εντυπωσιάσουν τα διάφορα ξόμπλια με τα μίνια και τα δωδεκάποντα που συνοδεύουν.

Μην παίρνεις προσωπικά αυτά που λέω, γιατί απλά δεν είναι. Προσπάθησε να διαβάσεις άλλη μία φορά αυτό που γράφω και μην ταπαίρνεις προσωπικά. Αυτό που γράφω, το γράφω για να το ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ όλοι μας. Κανένας δεν σε σύγκρινε με την μανταμίτσα των ΒΠ αλλά πώς να το κάνουμε είναι χαρακτηριστικό της λαλακίας που δέρνει τους κατοίκους αυτού του τόπου.

Για να το πω ξεκάθαρα μία είναι η λύση ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

Φιλικά πάντα

Χρίστος

...

<_<

Μήπως δίπλα σου, καλέ μου φίλε, δεν ρίχνει ο άλλος την γόπα σου. Το ανέδειξες εσύ, καλέ μου φίλε, σε πρόβλημα;

Ναι φυσικά! Πολλάκις

Δίπλα σου δεν χτίζεται η βιομηχανία που ρυπαίνει το περιβάλλον; Δεν γνωρίζεις ότι έχεις ηθική υποχρέωση να γνωστοποιήσεις στις αρχές το πρόβλημα;

Εχω ηθική υποχρέωση και θα το κάνω πίστεψέ με. Αν οι αρχές μετά το γράψουν στα @@ τους (βλέπε νερό στα οινόφυτα) εγω τι πρέπει να κάνω?? Που να απευθυνθώ?

Δίπλα μας δεν χτίζονται όλα τα μαγαζιά στις παραλίες για να ανεβαίνουν στην σκηνή οι διάφορες τσουτσούδες. Ποιός προσφέρει την χρηματοδότηση σε όλα αυτά. Οι νεοελληνάρες που πάνε και κάνουν κατάθεση σε γαρδένιες για να εντυπωσιάσουν τα διάφορα ξόμπλια με τα μίνια και τα δωδεκάποντα που συνοδεύουν.

Τις άδειες ποιος τις έβγαλε, αυτό θλω να μου πείς? Εγω τις έβγαλα?? Οχι. Εγώ τα λούζομαι ομως. Πως σου φαίνεται λοιπόν να πάω εγω στην πολεοδομία να καταγγείλω ένα κτήριο που λειτουργει φαινομενικά νομιμα εφοσον εχει λαδώσει για άδεια?? Δεν είναι ανόητο? Και πόσες καταγγελίες εχουν γίνει και έχουν κλείσει μαγαζιά, για να βγάλουν απλά άδεια σε άλλο όνομα!!!

Μην παίρνεις προσωπικά αυτά που λέω, γιατί απλά δεν είναι. Προσπάθησε να διαβάσεις άλλη μία φορά αυτό που γράφω και μην ταπαίρνεις προσωπικά. Αυτό που γράφω, το γράφω για να το ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ όλοι μας. Κανένας δεν σε σύγκρινε με την μανταμίτσα των ΒΠ αλλά πώς να το κάνουμε είναι χαρακτηριστικό της λαλακίας που δέρνει τους κατοίκους αυτού του τόπου.

Σε καμία περίπτωση δεν τα πήρα μαζί σου ούτε έχω κάτι προσωπικό. Ποστάρω σε αυτό το θέμα γιατι θελω να πώ τη γνώμη μου και να ακούσω τις δικές σας.

Η λαλακία αυτή δεν δερνει εμένα και εσένα προφανώς. Το οτι δερνει καποιους επηρεάζει εμάς.

Για να το πω ξεκάθαρα μία είναι η λύση ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Η λύση αυτή ειναι ωραιότατη και σωστότατη και συμφωνώ 100% Στο κράτος που ζούμε δεν πιανει όμος για καποιο λόγο.

Φιλικά πάντα

Εννοείται

Χρίστος

:lol:

Δεν είναι τόσο απλά κ αγνά τα πράγματα .... πίσω απ' όλα αυτά κρύβεται ένας ολόκληρος μηχανισμός που βολεύεται μ' αυτή την κατάσταση..... θα σ' αφήσουν να τους κάνεις χαλάστρα?

Συγνώμη αν αυτά που λέω ακούγονται κυνικά, αλλά έχω απογοητευτεί μ' όλη την κατάσταση που επικρατεί.... <_<

πηγα για δουλεια σημερα στις 7¨30 το πρωι στην παραλια της καλαματας οπου φτιαχνω μια οικοδομη.η ατμοσφαιρα αποπνηκτικη και το θεαμα ακρως λυπητερο.δεν εκατσα να δουλεψω γιατι δεν μπορουσα καλα καλα να αναπνευσω .ετσι λοιπον εβγαλα μερικες φωτο για να δειτε πως εχει η κατασταση στον ταυγετο απο την πλευρα της καλαματας.

λιγο πριν την ανατολη

13.jpg

την ωρα που αρχισε να βγαινει ο κοκκινομαυροςς ηλιος

14.jpg

1.jpg

11.jpg

τρια ελικοπτερα με ξενους (γερμανους)απο οτι πληροφορηθηκα πιλοτους δουλευουν σαν ρολοι και παιρνουν νερο απο την θαλασσα μπροστα απο το ξενοδοχειο φιλοξενια .ο αερας πολυ δυνατος και το εργο τους παρα πολυ δυσκολο

12.jpg

15.jpg

η ατμοσφαιρα στην παραλια αποπνηκτικη .δεν βλεπεις καλα καλα στα 200 μετρα εκεινη την ωρα.αυτο αλλαζε αναλογα την ενταση του αερα η οποια εφτανε κατα τοπους τα 9-10 μποφωρ

16.jpg

το μεσημερι κατα τις 2΄00 ανεβηκα στην ταρατσα του σπιτιου μου για να δω τι γινεται και μετα απο προσοχη αρχισα να διακρινω τις τεραστιες φλογες που απειλουσαν τα πρωτα σπιτια ανατολικα της καλαματας αν προσεξετε καλα τις φωτο θα τις δειτε και σεις,στις δυο τελευταιες εκανα ζουμαρισμα αλλα απο κινητο δεν περιμενα καλυτερα αποτελεσματα

17.jpg

8.jpg

81.jpg

82.jpg

ακομα δεν εχει τεθει υπο ελεγχο κανενα μετωπο στον ταυγετο και για δημερα το βλεπω πολυ δυσκολο λογο των ισχυρων ανεμων ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτα ειναι τα αποτελεσματα απο το λαθος μιας γριας που θεωρησε σωστο να καψει κατι αμελια με 42 βαθμους και 6 μποφωρ αερα εχθες.λυπαμαι που το λεω αλλα αυτη η γρια θελει καψιμο,για να μην πω τιποτ'αλλο.

πριν λιγο ακουσα ομως και μια αλλη περιπτωση που αφορα ομως καψιμο χασισοδεντρων απο την αστυνομια λιγο πιο κατω απο το τουριστικο επειτα απο ερευνα που εγινε.δεν νομιζω ομως να ισχυει κατι τετοιο αν και μου το ειπε μια γνωστη η οποια η μητερα της δουλευει στην Π.Υ.Καλαματας

οπως και να'χει η ζημια εγινε και ειναι ανεπανορθωτη.

DALTONS POW ROBBERY.....

.

Μηπως φταινε όμως που δεν υπάρχουν σωστες αντιπυρικές ζώνες? (η φταιω εγω?)

Η μηπως μετα πρεπει να ψαξω και να αναλύσω εγω, το γιατι επιασε φωτιά, και αν ειναι εμπρησμος να ΒΡΩ τους υπαιτιους και να τους καταδικασω?

Ειπαμε, δεν μπορεις να εχεις σε καθε στρεμμα ενα δασοφυλακα, και οταν καποιος ειναι αποφασισμενος για εμπρησμο, δεν το σωνεις το δασος.Αλλά...

Μηπως μετα πρεπει να παω εγώ να ελεγχω ΣΥΧΝΑ αν χτιζεται κατι παρανομο στα καμμενα? Η μηπως πρεπει εγω να ελεγχω ΟΛΕΣ τις αδειες, και μετα όλα τα κτισματα αν ειναι νομιμα μεχρι το τελευταιο εκατοστο.

Μαλλον εγω θα πρεπει να ελεγχω και ολες τις βιομηχανιες που πετανε λειμματα και χημικα στα ποταμια...

Πρεπει να πάρω σβάρνα και τις παραλίες να ελέγχω και για παράνομα καταστήματα 1 μετρο απο το γιαλό?

.

Το καταραμένο αυτό καλοκαίρι του 2007 η Ελλάδα ζει μια θεομηνία. Ολες οι φωτιές μπήκαν άμεσα ή έμεσα από τον άνθρωπο. Καλά κάνετε και τα βάζετε με του πολιτικούς αλλά για ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΟΓΟ. Για την ΜΗ ύπαρξη κτηματολογίου (συμφωνώ με τον Χρίστο σε αυτό). Εχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν. Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Εμείς τους ψηφίζουμε, εμείς τους γλύφουμε. Πρώτα πρέπει να αποκτήσουμε εμείς την κουλτούρα που χρειάζεται για να έχουμε την απαίτηση να είναι αντάξιοι των προσδοκιών μας. Ας κοιτάξουμε το πρόσωπό μας στον καθρέπτη και ας αναλογιστούμε, πόσες φορές φέτος το καλοκαίρι πήγαμε και διασκεδάσαμε στα υπέροχα (αλλά παράνομα) μπαράκια στις παραλίες. Πόσους γνωστούς – φίλους έχουμε και ενώ ξέρουμε ότι είναι αυθαίρετοι, εξακολουθούμε και τους μιλάμε ή περνάμε κι εμείς τις διακοπές μας εκεί. Πόσες φορές έχουμε σβήσει το τσιγάρο μας και το έχουμε θάψει στην άμμο της παραλίας (περισσότερες γόπες βρίσκει η κόρη μου παρά κοχύλια). Στην φωτιά του Αιγίου η Φωτιά πέρασε δύο...ναι ΔΥΟ ποτάμια, πλάτους από <_<-200 μέτρα...καμία αντιπυρική ζώνη με 7-8 μποφώρ δεν μπορεί να ανακόψει μια φωτιά. Οτι φωτιά μπαίνει και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ από φυσικά αίτια (πχ κεραυνός) την βάλαμε εμείς....οι άνθρωποι. Κριμα και πάλι κρίμα.....ΑΝΤΙΟ ΤΑΥΓΕΤΕ.......όποιος έχει φωτογραφίες απο το βουνό ας τις μοιράσει στους άλλους για να έχουμε να λέμε στα παιδιά μας, πώς κάπως έτσι ήταν ένας παράδεισος που λεγόταν Ελλάδα

ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔOΠΟΥΛΟΣ fire3zc6.jpg

http://www.e-achaia.gr/

It s the end of the world as we no it..........

19 νεκροι μεχρι τις 10 και 25 το βραδυ.....

ποσοι ακομα .....????

και υπαρχει ενας αντιπροσωπος της Ν.Δ στο mega που αναφερει οτι ο πρωθυπουργος ειναι κοντα στον λαο και οτι μετα τις εκλογες θα πρεπει ολοι να στραφουμε στο περιβαλον(ολοι μαζι μπορουμε να το καταστρεψουμε πιο γρηγορα)

It s the end of the world as we no it..........

ελπιζω η 3 μηνων κορη μου να προλαβει να χαρει και να δει οσα ειδα και χαρηκα εγω.....

Αυτό το κτηματολόγιο .... πόσες φορές το έχουμε πληρώσει? Πόσες φορές έχουμε δηλώσει τα ακίνητα που έχουμε?

Μόνο για το κτηματολόγιο πρέπει να κατηγορούμε την πολιτεία? Το ότι πληρώνουμε αδρά, για να έχουμε αθλιες υπηρεσίες? αυτό το ξεχνάμε?

Που είναι ο συντονισμός των μέσων κατάσβεσης και διάσωσης? Αυτοί τη στιγμοί είναι εγλωβισμένοι άνθρωποι σε χωριά που δεν έχουν πάρει οδηγίες από κανέναν υπευθυνο-ανεύθυνο, για το τι να κάνουν ή για το που θα πάνε...

Υπάρχουν μέσα διάσωσης και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί .... τι περιμένουν ? οι νεκροί απ' ότι λένε έχουν φτάσει τους 19. Φοβάμαι για το τι άλλο θα ακούσουμε.... <_<

Νεα φωτια αυτη τη στιγμη στο Αλσος Βεικου στο Γαλατσι.Δυστυχως δεν παμε καθολου καλα... <_<

Επιβεβαιώνω την φωτιά,βασικά την βλέπω από το σπίτι μου!!!!!

Δεν πάμε καθόλου καλά,καίγονται ακόμα και οι παιδικές χαρές μέσα στις πόλεις!!!!!

Τι να πω....βασικά ξερόχορτα και χαμηλή βλάστηση έχει κυρίως + κάποιες συσταδες δέντρων,ωστόσο φοβάμαι μην αρπάξουν φωτιά οι γύρω πολυκατοικίες - κτήρια. <_<

Η φωτιά από ότι κατάλαβα ξεκίνησε από τη μεριά της Φιλοθέης και καίει στα όρια του άλσους στην Βείκου και Καποδιστρίου.Ήδη στη λεωφόρο Βεϊκου η αστυνομία προσπαθεί να διώξει κάθε παρκαρισμένο όχημα καθότι οι φλόγες έχουν φτάσει ως εκεί.

Λένε στα κανάλια ότι σημειώθηκαν εκρήξεις σε ηλεκτρικές μονάδες σε κάποιες αθλητικές εγκαταστάσεις του άλσους.

Αν περάσουν οι φλόγες και το διάζωμα της λεωφόρου,τότε ....δεν θέλω ούτε να φαντάζομαι με τα σπίτια :):(

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Το Σάββατο το πρωί ενημερώθηκα οτι ο kostakiskal βρέθηκε σε δύσκολη θέση στην πυρκαγιά του Ταύγετου. Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας έμαθα οτι τελικά ξεπέρασε τον κίνδυνο, αλλά δεν έχω τη δυνατότητα να επικοινωνήσω μαζί του.

Έχει κάποιος κάνα νέο ή τηλέφωνό του να μάθουμε εάν είναι καλά ?

Εντάξει, μια χαρά είμαι. Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας. Ευτυχώς η καλαμάτα διέφυγε τον κίνδυνο, αλλά ο ταύγετος συνεχίζει να φλέγεται. Υπάρχει βέβαια άλλο ενα μέτωπο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και το οποίο εν δυνάμει ισως απειλήσει και αυτό την Καλαμάτα. Θα δούμε.

Αντε πρόεδρε, γλύτωσες και τον επικήδειο! <_<

Πάντως το χειρότερο συναίσθημα είναι να παρακολουθείς τη φωτιά και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. Το βράδυ θα σας έχω ελπίζω (αν επιτραπεί η διέλευση) και φωτορεπορτάζ απο τις πληγείσες περιοχές.

Horace Walpole

ο αερας γυρισε σημερα το μεσημερι και το αποπνηκτικο σκηνικο της καλαματας απο το πρωι αλλαξε.εβαλε την γνωστη εδω κατω μπουκαδουρα και καθαρισε ο τοπος οπως και φανηκε ολο το βουνο και τα καμμενα

τωρα δεν ξερω αν αυτος ο αερας ειναι ευνοικος η οχι για την φωτια.ισως και να την γυρισει στα καμμενα και σταματησει αν και αυτο το βλεπω πολυ δυσκολο γιατι τα μετωπα ειναι τεραστια.

θα δουμε .αντε να τελειωνουμε επιτελους δεν αντεχεται αλλο αυτη η κατασταση

DALTONS POW ROBBERY.....