Yota 472 Report post Posted October 2, 2007 Έχω αποφασίσει να αγοράσω νέα πέδιλα σκι και συγκεκριμένα, το πιθανότερο κάποια ELAN, γυναικείο μοντέλο (περσινό Fire Μagic ή από φετινά μοντέλα το Wave Magic ή Black Magic). Οι διαστάσεις τους περίπου είναι οι εξής: είτε 115/70/103 ή 119/73/113..κάτι τέτοιο, δεν ξέρω ακριβώς ποιό μοντέλο θα βρώ τελικά. Οι διαστάσεις μου: 1,65μ, 50 - 52 κιλά, μέτρια-μέτρια σαν σκιέρ (ελπίζω πιά να ξεπέρασα το beginner - intermediate level...εε..με ξέρετε άλλωστε οι περισσότεροι). Θέλω τα νέα μου πέδιλα αφενός να κάνουν για πίστα, αλλά να μπορούν να με βοηθήσουν και στο εκτός σε τίποτα καλές μέρες που το off-piste είναι παράδεισος . Επίσης, θέλω να με βοηθήσουν να ανέβω επίπεδο στο σκι, καθώς διαπίστωσα ξεκάθαρα στο σκι τεστ του περασμένου Μαρτίου ότι με άλλα πέδιλα κάνω άλλο σκι και γενικά ότι τα περιορισμένης δυνατότητας σκι που είχα δεν με βοηθούσαν, ούτε μου έδιναν κίνητρο να προχωρήσω. Το ερώτημα: Βγαίνουν σε μήκος 1,52 ή 158..Ποιό να διαλέξω; Τα πέδιλα που φοράω είναι 1,54μ. Δεν θεωρώ ότι θα έχει και τεράστια διαφορά το ένα μήκος από το άλλο για να πώ την αλήθεια...αλλά....τί λέτε; Ευχαριστώ Γιώτα Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
Aris 0 Report post Posted October 2, 2007 Γιωτα συγνωμη κι ολας,αλλα αν μετα απ οτι εχεις περασει επιμενεις ακομη και να σκεφτεσαι το ενδεχομενο να κανεις off-piste τοτε τι να πω..Παρε ενα πεδιλο πιστιαρικο να χαρεις τις πιστες κι ασε τα απατητα Μηκος 1,52 νομιζω θα σου ειναι μια χαρα Οσο για την επιδραση του πεδιλου στο σκι που κανει κανεις, συμφωνω απολυτα..Ολοι μας λιγο πολυ το νιωσαμε στο σκι τεστ..Οτι ειναι να κανεις παντως απο αγορα ,καντο συντομα ..Μπορει μεσα Νοεμβριου να κανεις σκι Quote http://thermi.meteothes.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted October 2, 2007 Οσο για την επιδραση του πεδιλου στο σκι που κανει κανεις, συμφωνω απολυτα..Ολοι μας λιγο πολυ το νιωσαμε στο σκι τεστ.. Γιώτα να το προσέχεις το απάτητο μετά από αυτό που έπαθες. Από το πουθενά σου έρχεται η τούμπα εκεί. Off topic sorry: τ. Πρόεδρε εσύ με ποιά πέδιλα ένιωσες τη διαφορά...? Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted October 2, 2007 το 158 θα σου ειναι μια χαρα.να ειναι all mountain για να κανεις οτι γουσταρεις.και μεσα και εξω Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted October 2, 2007 Off topic sorry: τ. Πρόεδρε εσύ με ποιά πέδιλα ένιωσες τη διαφορά...? Aφου ειπάμε με κείνα τα γυναικωτά 152 Γιώτα στανταρ. Και βιάσου, που ξέρεις μπορεί να κάνεις σκι τον Νοέμβρη Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted October 2, 2007 Συμφωνω με Στάθη/Αρη, 152 ειναι καλο μηκος για το νεο σου.. (καλυτερα να σου βγει το ματι, παρα τ'ονομα - εσυ φταιες, επρεπε να περιμενεις τετοιες απαντησεις απο MANTRAχαλους ) ..κ που'σαι, κοιτα να βιαστείς, διοτι ποτε δεν ξερεις τι γινεται με τον καιρο Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
AlexC 32 Report post Posted October 2, 2007 γιωτάκη μην τους ακούς παιδάκι μου σε ζηλεύουν!!! και εγώ το 1.58 θα έλεγα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted October 2, 2007 Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...Κωστή μου κι εγώ σ' αγαπώ ! Συνεχίστε παρακαλώ να τοποθετείστε κι οι υπόλοιποι γιατί, όπως βλέπω, πόντο - πόντο πάει το σκορ!!!! Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
Pefto_kai_Matheno 111 Report post Posted October 2, 2007 Eγω λεω να κανεις οτι πει ο Λαππας Quote Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε... Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted October 2, 2007 Κατ'αρχην καλως ορισες στο φορουμ μας! Με διαστασεις 165-50-52 ακουγεσαι καπως μπροστοβαρη, φοβαμαι μηπως χρειαστεις πιο μακρια σκι Περνα απο τα Νεα Μελη να μας πεις πιο πολλες λεπτομερειες για σενα (που μενεις, με τι ασχολεισαι, τα χομπυ σου), να γνωρισεις και το Λαππα και κανε ο,τι σου πει αυτος... Ετσι γινεται εδω με τις καινουριες Βιασου παντως, ολοι οι Ινδιανοι περιμενουν χιονι το Νοεμβριο... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted October 2, 2007 Δεν σε ξέρω καθόλου, αλλά όπως τα περιγράφεις το 152cm είναι μια χαρά... Το μήκος μπορεί να είναι 150-155cm ανάλογα με το σκι και την εταιρία. Αν θέλεις να βγαίνεις και σε πουδρίτσες (ελαφρές και ρηχές στην αρχή...ίσα ίσα να νιώθεις την έλλειψη των κραδασμών και τη χαρά της ησυχίας που έχει αυτό το άτιμο χιόνι ), τότε να προτιμήσεις ένα σκι που να μην έχει και πολύ μεγάλο πλάτος στην ουρά (καλύτερα 103mm παρά 113mm ας πούμε), ώστε ούτε απαιτητικό να είναι στην τροχιά του στην πίστα, ούτε να πιάνει απότομα στην έξοδο των στροφών σου. Με άλλα λόγια να σου επιτρέπει να ντριφτάρεις και λίγο (όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό για σένα... ). Στις πούδρες μια πιο στενή ουρά βυθίζεται πιο εύκολα, επιτρέποντας στο μπροστινό μέρος του σκι να μένει πιο εύκολα στην επιφάνεια... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted October 2, 2007 και να ειναι μαλακό το πεδιλάκι. Θα έλεγα επίσης να κοιτάξεις να έχει μέση το πολυ μέχρι 70. Εάν θέλεις να μάθεις εκτός πίστας ξεχνάς τις καρβοαηδιες και κανεις προπονηση σλαλομ μέσα στη πιστα, κοντρολ ταχυτητα και χτυπημα μπατον. ασε τα δυστροπα sidecut. Quote Share this post Link to post Share on other sites
arma 9 Report post Posted October 2, 2007 Μπραβο βρε !! ,ωραιος συλογος !!!! Στους νεους που μπαινουν στο φορουμ ,απανταμε αμεσως........ Οι παλιοι ,που ειναι και μελη........πρεπει πρωτα να περασουν απο 40 κυματα για να παρουν καμια συμβουλη της προκοπης. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted October 2, 2007 Παιδιά ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές, θα τις λάβω υπόψιν, νομίζω από όσα μου είπατε το 1,52 είναι πιό κατάλληλο για μένα, κάπως μαλακό πέδιλο, με όχι πολύ πλατιά ουρά... Θα περιμένω βέβαια και την τοποθέτηση του κου Λάππα που ως φαίνεται είναι καθοριστική . Ελπίζω σύντομα κατά το Νοέμβριο - κατά πώς λένε οι Ινδιάνοι - να δείτε τα νέα μου πεδιλάκια από κοντά Α! Monsieur Makis Mac, αν είχα διαστάσεις 165-x-y θα έκανα νομίζω αρκετούς ανθρώπους ευτυχισμένους (όπου x<y & y<100 )!!! Δυστυχώς ακόμη περιορίζομαι στο 90-70-90 ...Περνάω;;;; Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted October 3, 2007 Α! Monsieur Makis Mac, αν είχα διαστάσεις 165-x-y θα έκανα νομίζω αρκετούς ανθρώπους ευτυχισμένους (όπου x<y & y<100 )!!! ...και την Pamela Anderson δυστυχισμενη!... Δυστυχώς ακόμη περιορίζομαι στο 90-70-90 ...Περνάω;;;; Εξαρταται που θελεις να πας! Παντως 90-70-90 ειναι εξαιρετικο sidecut για backcountry Κοιτα το λινκ...Λιγο πιο μεγαλο 'φτυαρι' χρειαζεται... Λινκ Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted October 3, 2007 Tα σκί που με βοήθησαν αρκετά να προοδεύσω ήταν τα Omercarve 09 της Dynastar σε ύψος 165... Δηλαδή 18 πόντους πιο κοντά από εμένα...... Εκεί κατάλαβα τι εστί carving, και γενικότερα άρχισα να νιώθω μεγαλύτερη σιγουριά στα πατήματά μου και στις στροφές μου...τα επόμενα on piste πέδιλά μού θα είναι ή τα metron 09 ή τα Zenith Z9 σε 170, δηλαδή 13 πόντους πιο κοντά.... Πάρε τα 152, θα σε βοηθήσουν πολύ να βελτιωθείς.... Και μην μπερδεύεις τα πράγματα, απέκτησε πρώτα μία σιγουριά στο εντός πίστας σκί και μετά βλέπεις για το εκτός. Σιγά σιγά άρχισε όπως προανέφερε και ο louis καμιά βόλτα στα χαλαρά απάτητα και μετά όταν γίνεις powder animal αγοράζεις ένα πέδιλο freeride και κάνεις σωστά την δουλεία σου..... "Οποιος βιάζεται σκοντάφτει" λέει η γνωστή παροιμία, και είμαι σίγουρος ότι την έχεις εμπεδώσει και με το παραπάνω Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted October 3, 2007 Kαταγγέλω ότι η κυρία εθεάθη να βιάζει ασταμάτητα πούδρες πέρσι πέριξ του Οδυσσέα στον Παρνασσό το τριήμερο της κοπής της πίττας μαζί με άλλες κορασίδες πουδρομάνείς. Γιώτα 1.52 να μάθεις σκι και στο εκτός μια χαρά θα πας ότι και να φοράς Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted October 3, 2007 Ο κύριος Λάππας -δυστυχώς- δεν είναι γνώστης του αντικειμένου. Ότι σκι του δίνουν το ψευτοτσουλάει και δεν πολυκαταλαβαίνει διαφορές. Παρόλα αυτά, αν επιμένεις, μπορείς απόψε κατά τις 10.30 που τελειώνω την δουλειά να περάσεις από το σπίτι μου για μερικές πατρικές συμβουλές. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted October 3, 2007 Kαταγγέλω ότι η κυρία εθεάθη να βιάζει ασταμάτητα πούδρες πέρσι πέριξ του Οδυσσέα στον Παρνασσό το τριήμερο της κοπής της πίττας μαζί με άλλες κορασίδες πουδρομάνείς. Γιώτα 1.52 να μάθεις σκι και στο εκτός μια χαρά θα πας ότι και να φοράς Κρύβε λόγια Μικάλη!!!! Εεε...λίγο βγήκα κι εγώ να δώ πώς είναι στον Παρνασσό & λίγο στη Βασιλίτσα και λίγο στο Καϊμάκ...... Παρόλα αυτά, αν επιμένεις, μπορείς απόψε κατά τις 10.30 που τελειώνω την δουλειά να περάσεις από το σπίτι μου για μερικές πατρικές συμβουλές. Να φοράω τα πέδιλά μου;;;; Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted October 3, 2007 Μόνο τα πέδιλα σου. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Aris 0 Report post Posted October 3, 2007 Παρακαλω τους mods να κλειδωσουν το topic για παιδια κατω των 18.. Quote http://thermi.meteothes.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted October 3, 2007 Μόνο τα πέδιλα σου. Κε Λάππα παραφέρεστε! Πρόκειται για κλασική περίπτωση φράσης όπου λείπει το ρήμα!!! Εκπαιδευτικός άνθρωπος, δεν γνωρίζετε ότι φράση δίχως ρήμα δεν υφίσταται στο ελληνικό συντακτικό;;; Ως εκ τούτου και λυπούμενη βαθύτατα, δεν μπορώ να δώσω βαρύτητα στην πρότασή σας... Μιά φορά είπα κι εγώ να ανοίξω ένα τόπικ σοβαρό αλλά δεν με πάει......γιατί άραγε;; Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
BOOZER 0 Report post Posted October 3, 2007 Ψάχνω κι εγώ Γιώτα - έχουμε παρόμοιες διαστάσεις - (εγώ τρώω το φαϊ μου κι είμαι 3-4 κιλά παραπάνω, αν και μπορώ να στρίβω ακόμα... ). Λίγο πολύ θέλουμε να κατευθυνόμαστε έχοντας τον πλήρη έλεγχο και πάνω από όλα ευχάριστα. Ενδεχομένως επιλέξω κάποιο από τα δυο. Εύχομαι να τα δοκίμαζα πρώτα, όμως το επίπεδό μου δεν είναι και πρωτοκλασσάτο ακόμα ώστε να έχω τρελλές απαιτήσεις, λίγο πολύ όπως κι εσύ να υποθέσω... Απλώς όταν αλλάζουμε επίπεδο όπως πολύ σωστά είπες, χρειαζόμαστε λίγο "boost" από τον εξοπλισμό μας. Phat Luv http://www.k2skis.com/skis/ski.asp?productid=12 Vision Breeze http://www.fischer-ski.com/en/ Ελπίζω να σε βοήθησα και να μην κάνω κάποια λάθος επιλογή Quote Αυτός που τα κατάφερε στη ζωή του είναι αυτός που έζησε ωραία, που χάρηκε και αγάπησε δυνατά. Αυτός που άφησε ένα καλύτερο κόσμο απ’ αυτόν που βρήκε, εκτιμούσε την ομορφιά της γης και κατάφερε να το εκφράσει. Αυτός που σταθερά έψαχνε ότι καλύτερο στους φίλους του και τους έδινε ότι καλύτερο είχε. Ποιανού η ζωή ήταν έμπνευση και η μνήμη του ευλογία. Δ.Χ. Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted October 3, 2007 Προς τα κορίτσα του συλλογου Φετος τα καλυτερα που διάβασα σε ριβιου για εσάς ειναι αυτα Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
Melo 36 Report post Posted October 3, 2007 Προς τα κορίτσα του συλλογου Φετος τα καλυτερα που διάβασα σε ριβιου για εσάς ειναι αυτα Τα συγκεκριμένα είναι και για τα αγοράκια του συλλόγου ! Quote Ότι δεν μας σκοτώνει… μας κάνει πιο δυνατούς !!! vs Share this post Link to post Share on other sites