Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
ΑΛΕΞΗΣ

Δημιουργία χιονοδρομικού κέντρου στην Ζήρεια

Recommended Posts

Landlover καλωςήρθες στο club καταρχήν και κατά δευτέρον θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου..... :wink:

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμά σου.

Ίσως θα πρέπει να πάω να συστηθώ στην ενότητα "Νέα Μέλη".

Όπως σας είχα υποσχεθεί εδώ http://www.snowclub.gr/modules.php?name=Fo...er=asc&start=30

θα αναφερθώ σε περιγραφή του ΧΚ ΖΗΡΕΙΑ.

Βέβαια σας γράφω λίγο καθυστερημένα για τον λόγο ότι είχα ζητήσει ISDN από τον ΟΤΕ και αντί για αναβάθμιση της γραμμής, αυτός έκκρινε σκόπιμο να μου κόψει το τηλέφωνο από7/2-11/2 με απάντηση ΄΄βλάβη΄΄.

Λοιπόν τη 05/02/05 και 06/02/05 μετά από την υπενθύμιση της SNOWFLAKE :wink: για το άνοιγμα του νέου χιονοδρομικού κανόνισα διήμερο στα Τρίκαλα Κορινθίας προκειμένου να απολαύσω (έστω και σε baby lift) το νέο χιονοδρομικό. (απλά να το δω).

Τα πράγματα βέβαια δεν κύλισαν έτσι γιατί τα μεσαία- ανώ Τρίκαλα είχαν 50-60 πόντους χιόνι (όχι στο δρόμο), δωμάτιο δεν είχα κλείσει πίστευα ότι θα βρώ. :oops: :oops:

Φθάνοντας στα μεσαία Τρίκαλα (τα πιο κεντρικά) στις 11:00 την 05/02/05 και βλέποντας το πολύ χιόνι, συνέχισα στα άνω Τρίκαλα (πιο ψηλά) με σκοπό να πάω στο χιονοδρομικό.

Να υπενθυμίσω ότι εκείνη την ώρα είχε χιονοθύελλα, υψηλή χιονόπτωση, (ξέρεται εκείνο το ωραίο σπυρωτό που ''πιάνει'' κάτω) και ο δρόμος είχε 10 πόντους χιόνι.

Πάνω από τα άνω Τρίκαλα το χιόνι είχε φτάσει το 1,20m ( έφτανε στους καθρέπτες του τζιπ και ο δρόμος μέσα είχε πολύ χιόνι.)

Φθάνοντας 1 χιλιόμετρο πριν το χιονοδρομικό υπήρχε μια ''συγκέντρωση'' ''τζιπάδων'' και μετά το χάος... μέσα στο δρόμο (από εκεί και πάνω 40 πόντους χιόνι και 1,50 m αριστερά- δεξιά από χιόνι. Εκεί ήταν και το τέρμα της διαδρομής.

Τέλος πάντων νερό δεν είχε στα Τρίκαλα (είχε σπάσει από πάγο αγωγός ) δωμάτιο δεν έβρισκα, και αναγκάστηκα μαζί με την παρέα να διανυκτερεύσουμε στο Ξυλόκαστρο, εφόσον οργώσαμε τα Τρίκαλα.

Τα Τρίκαλα είναι ακόμα πολύ ''μικρά'' για να φιλοξενήσουν ροή κόσμου, αν και απ΄ότι μου είπαν ντόπιοι δεν έχει τίποτα πάνω – μόνο καταφύγιο και ένα baby-lift.

Το χιονοδρομικό θα είναι του Δήμου (αλλά όλοι έλεγαν ότι δεν υπάρχουν λεφτά και είναι όνειρο δεκαετίας. Χρηματοδοτείται ελαφρώς από Κλαουδάτο.

Θα αργήσει πολύ πιστεύω η στιγμή μέχρι να δούμε κάτι το κανονικό εκεί. Αλλά απο χιόνι………

Αργοτερα θα βαλω και μερικες φωτο!!.

...snif :X:lol:

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

...snif  :)  :P

:oops: To ξερω, δεν σου εφερα πολλα νεα!!.

No worries next time!!!!! :wink: :wink:

Την πρωτη μερα που ανεβηκα καλαβρυτα (Μεσα στις γιορτες) αρχισα να συζηταω με ενα κυριο γυρο στα 50.

Ετσι λοιπον οπως λεγαμε για τα χιονοδρομικα στην νοτια ελλαδα μου ειπε οτι στη περιχη της Ζηρειας αγοραζουν για λογαριασμο επονυμου εφοπλιστη γη 3α και 4α ατομα με σκοπο να του τα μεταπωλησουν για την λειτουργια χιονοδρομικου.

Μετα την ανακοινωση της Ζηρειας καπου διαωασα (δεν θυμαμαι που) οτι τελικα ο συγκεκριμενος εφοπλιστης πηρε το βουνο σιγα σγια και απλα συνεργαζετε με τον κλαουδατο λογω know how.

Δεν ξερω για το ποσο ισχυει αλλα δεν μου ακουγετε και απιθανο...

Απλα ηθελα να το αναφερω και αυτο...

ViVa GrEeCe!!!! :) :) :)

Y.Γ. Ο MOONSODA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ!!!

Για να μην υπαρχουν μεγαλες ελπιδες για το ΧΚ Ζηρειας θα ηθελα να επισημανω οτι εδω και αρκετες ημερες εχει παψει να διαφημιζεται στα site που το προωθουσαν οταν μαλιστα σε λιγες ημερες θα γινουν και τα εγκαινια (υποθετικα τουλαχιστον).

Οικολογικη οργανωση της περιοχης εχει προσφυγει στην ΕΕ και μαλλον θα βγει παρανομο οποτε οπως καταλαβενετε χωρις τις επιδοτησεις της ΕΕ προς τον δημο Ξυλοκαστρου τιποτα δεν προκειται να γινει...και μεταξυ μας καλυτερα.

Προς Loretan

Ποια site το διαφημιζουν? γιατι καλυτερα να σταματησει η δημιουργια του Χ/Κ Ζηρειας ?

Μηπως οι οικολογικες οργανωσεις ειναι βαλτες ?? Γιατι δεν λενε τιποτα για τα αλλα Χ/Κ??

Παντως οποιος κανει snowboard πρεπει να ξερει ή μαθει οτι στην Ζηρεια γινεται απιστευτο snowboard στο απατητο !!!

Δεν βλεπω ''φως'' στην υποθεση...

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι οποτε μια οικολογικη η αλλη οργανωση αντιτιθεται σε κατι αμσως την κατηγορουμε οτι δρα με υποκινηση καποιου αλλου...

Δηλ. οι οικολογικες οργανωσεις ειναι ΟΛΕΣ "μαγαζια" καποιων αλλων; :roll:

volkl_2011_unlimited-ac-30.png

lefteris

Απο τα λιγα που ακουσα η οικολογικη οργανωση που αντιδρα στην δημιουργια ΧΚ στην Ζηρεια αποτελειται απο κατοικους της περιοχης.

Τα site που το διαφημιζαν ειναι το snowreport και το site του Κλαουδατου.

Η νοτια Ελλαδα δεν εχει αναγκη απο ενα ακομα ΜΙΚΡΟ χιονοδρομικο κεντρο αλλα απο την επεκταση των ηδη υπαρχοντων.

Και για οσους πιστευουν οτι αν γινει ΧΚ στην Ζηρεια θα πεσουν οι τιμες στις καρτες να θυμισω οτι στο Μαιναλο (που το εκμεταλευεται ο ιδιος επιχηρηματιας που θα παρει και την Ζηρεια) η καρτα δεν ειναι σε καμια περιπτωση φθηνη για αυτο που προσφερει το κεντρο(θα ελεγα μαλιστα οτι ειναι αρκετα ακριβη).

Οι λιγοστές πληροφορίες που υπάρχουν λένε τα εξής:

1) Ο Δήμος έχει πάρει προσωρινά την χρήση μιας μικρής περιοχής έβαλε ένα baby lift και ανέθεσε στον Κλαουδάτο την λειτουργία του για 2 χρόνια. Καθαρίζει τον δρόμο, αλλά δεν ξέρω αν το λιφτάκι λειτουργεί καθημερινά ή καθόλου. Απ'ότι μου είπαν δεν υπάρχει ακόμα κατάστημα ενοικίασης σκι, αλλά σύντομα κάτι θα γίνει.

2) Όλη η Ζήρεια, όπως σχεδόν και όλα τα βουνά της Ελλάδας τα χαρακτήρησαν ως "...." (δεν γνωρίζω ακριβώς τον χαρακτηρισμό και τους περιορισμούς που επιφέρει), για να προστατεύονται φίδια, κάμπιες και αγριολούλουδα. Αν κάποιος ξέρει παραπάνω, κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη. Όμως καλό θα είναι οι πληροφορίες να είναι αξιόπιστες, και όχι ελεγχόμενες και από δεύτερο χέρι όπως είναι οι δικές μου.

3)Οικολόγοι ζήτησαν να σταματήσει κάθε είδους χρήση της περιοχής και έτσι ο καθ'ένας ζητάει το δικό του. Οι μεν να αποχαρακτηριστεί η περιοχή, οι δε να μην γίνει τίποτα. Από τα λίγα που ξέρω, δεν υπάρχει κάποιο οικοσύστημα ούτε είναι κάποια περιοχή εξαίρετου φυσικού κάλους που θα πληγεί.

4)Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει καμία προοπτική για εκμετάλλευση του υπόλοιπου ορεινού όγκου για τα επόμενα 2 χρόνια, ειδικά όταν υπάρχουν οι εκρεμότητες με οικολόγους. Αν δεν υπάρξει αποχαρακτηρισμός της περιοχής, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα παραπάνω.

5)Αν και δεν νομίζω ότι στην Ζήρεια μπορεί να κατασκευαστεί κάτι μεγαλύτερο από τα Καλάβρυτα, καθώς η Βόρεια και κυρίως η Δυτική πλευρά της δεν είναι πολύ φιλόξενη, όμως όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω, θα περιμένω να το διαβάσω με πολύ ενδιαφέρον.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Καλέ μου φίλε το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για να προχωρήσει η επένδυση

Μεγάλο πρόβλημα η χρήση γης και ο αποχαρακτηρισμός της έκτασης ως διασική και κάτι άλλα που δεν θυμάμαι και δεν έχω τα χαρτιά μπροστά μου(θα τα φέρω αύριο)

Ουσιαστικά και να θέλουν να προχωρήσουν την επένδυση εάν ΕΝΑΣ έχει όρεξη να την καθυστερήσει θα την καθυστερήσει για πολύ καιρό

Σε κάθε χώρα του κόσμου όταν θες να κάνεις μια τέτοια επένδυση πας στο γραφείο του Υπουργείου Τουρσιμού της χώρας και σου λένε μπορείς να κάνεις αυτό εδώ εδώ και εδώ, μην ακουμπήσεις εδώ και εδώ και θα έχεις στήριξη από ο κράτος και τους γύρω επαγγελματίες αυτή και αυτή και καλώς ήρθες κύριε επενδυτά καλή επιτυχία ευχαριστούμε που συμβάλλετε στην ανάπτυξη του τόπου

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καν αυτό το γραφείο και στο διπλανό γραφείο του Υπουργείου Τουρισμού παίζουν πασιέντζες

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΗ ΑΠΟ ΣΚΙ....

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ.....

ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΥΤΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΠΟΥ ΠΗΡΕ ΟΤΙ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΗ ΖΗΡΕΙΑ ΑΝΟΙΞΕ :shock:

ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ (ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ) ΠΗΓΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ :!: :!: :!:

...με το 1 babylift λες που ξέρουμε πως θα άνοιγε??? ή έβαλαν και κάποιο δευτερο??

ΕΝΑ - ΔΥΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ :mrgreen:

ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΑΝΟΙΞΕ :!:

ΑΣΧΕΤΟ... ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΣΚΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟ BABYLIFT ΕΙΧΕ ΚΑΕΙ :?

ΛΕΣ ΑΝ ΠΑΩ ΣΤΗ ΖΗΡΕΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ BABYLIFT :?:

Την Κ.Δευτερα ημουν στην Ζηρεια και μπορω να σε βεβαιωσω οτι ο κοσμος που ηταν στο ΧΚ(?) ηταν ελαχιστος (50-60 ατομα) και μονο ενας πιτσιρικας (10-12 ετων) εκανε σκι. Οι υπολοιποι απλα ηχαν βγει για βολτα στο βουνο και αφου βρηκαν καπου να κατσουν για καφε απλα εκατσαν.

Το .....ΧΚ ειναι ενα μικρο baby lift με μηκος περιπου 50 μετρα στο οροπεδιο λιγα μετρα μετα το Α καταφυγιο. Για οποιον εχει παει στα Καλαβρυτα ειναι κατι σαν το κατω baby.

Ναι άνοιξε και είναι αλήθεια. Λειτουργει το baby lift, ιδανικο για οσους τωρα ξεκινουν, κραταει πιο καλο χιονι απο το Μαιναλο και ο Κλαουδατος παιζει καλη μπαλα εκει, Δεν γνωριζω το καταποσο εχει αλλος την επικαρπια, δεν γνωριζω τιμες, κτλ.

Αυτο που ειναι σιγουρο ειναι οτι θα παρει καιρο μεχρι να δουμε αναβατηρα. Καλο ειναι οτι θα σπασει ο κοσμος απο τα Καλ και θα εχουμε λιγοτερο κοσμο και καλυτερη χιονοφαση.

Τα Τρικαλα απο καιρο εχουν δειξει την αρεσκεια του κοσμου, μεχρι και το πασχα ειναι ολα full σε λογικες τιμες, οπως εγραψα και σε ενα post προσφερουν και αλλες δραστηριοτητες (για πληρ. ask me) οπως πεζοπορια σε μαγικα μονοπατια, εξερευνηση σπηλαιου, καταφυγια, διαδρομες με jeep , snowbikes, και αλλα πολλα.

Απο καιρο εχει γινει ερευνα απο το Πανεπιστημιο Αθηνων οπου εδειξε οτι οι καιρικες συνθηκες επιτρεπουν την ορθη λειτουργ ενος ΧΚ.

Τελος πιστευω οτι στο αμεσο μελλον θα ακουμε συχνα τα Τρίκαλα!! Επισης εκαν post μια προσκληση για οποιον θελει να κανουμε μια εκδρομη στην Ζηρεια για να δουμε απο κοντα τι παιζει

lefteris

Ο κοσμος απο τα Καλαβρυτα πως θα σπασει αφου οπως λες θα κανει καιρο να μπει lift στην Ζηρεια (εγω δεν πιστευω οτι θα μπει αλλα...). Οσο για τον Κλαουδατο δεν εχει την δυνατοτητα κα αναβαθμισει το Μαιναλο που ηδη υπαρχει σαν ΧΚ σιγα μην μπορεσει να φιαξει καινουργιο στην Ζηρεια.

lefteris

Ο κοσμος απο τα Καλαβρυτα πως θα σπασει αφου οπως λες θα κανει καιρο να μπει lift στην Ζηρεια (εγω δεν πιστευω οτι θα μπει αλλα...). Οσο για τον Κλαουδατο δεν εχει την δυνατοτητα κα αναβαθμισει το Μαιναλο που ηδη υπαρχει σαν ΧΚ σιγα μην μπορεσει να φιαξει καινουργιο στην Ζηρεια.

Φίλτατε Έλληνα τα ξέρω όλα και όλοι είναι άχρηστοι:

Ξέρεις πότε μπόρεσε να ξεκινήσει εργασίες ο Κλαουδάτος στο Μάιναλο :?:

Μάθε και εάν εσύ καταφέρεις να "φτιάξεις" χιονοδρομικό μέχρι 1η Δεκεμβρίου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα σε προτείνω για Υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

οσο ζεις ελπιζεις!!! Bansko δεν θα είναι οπως και τις γκομενες του playboy ποτε δεν θα τις γνωρισεις στο Πανεπιστημιο που πας ή στην καφετερια που συχνάζεις(ασχετο??) :roll:

Φιλτατε Ευρωπαιε

οταν θα δεις εσυ ΧΚ φιαγμενο απο τον Κλαουδατο θα ηθελα παρα πολυ να μου το δειξεις γιατι εγω δεν πιστευω οτι θα το δω. Θα περιμενω παντως με πολυ αγωνια για να δω τι καινουργιο θα υπαρχει του χρονου στο Μαιναλο αλλα και στην Ζηρεια. (Ισως καμμια καφετερια).

Λατρευτε Έλληνα

Τον Οκτώβρη θα είμαι ο πρώτος που θα κράξει αν δεν δω να γίνετε κάτι

Μέχρι τότε ας κράξουμε όλοι μαζί όλα τα χιονοδρομικά που τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοσα χρόνια δεν κάνουν τίποτα παρόλο που έχουν σταθερή διοίκηση

Για τη Ζήρεια άλλα είναι τα προβλήματα (ας τα γράψει ο ίδιος ο Κλαουδάτος) για το Μαίναλο δεν έχεις δικαίωμα να γράφεις αυτό που έγραψες όπως το έγραψες

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Αγαπητε MIK

Εγω το μονο που εγραψα ειναι οτι ο συγκεκριμενος επιχειρηματιας δεν εχει την δυνατοτητα η και την διαθεση να αναβαθμισει το ΧΚ Μαιναλου προς οφελος των χιονοδρομων και συνεχιζω να το πιστευω.

Ας περιμενουμε λοιπον 7-8 μηνες για να δουμε τι θα γινει.

Γνωρίζοντας τον εν λόγο επιχειρηματία ΚΑΙ εχω θαυμασει το χιονοδρομικο εργο που εχει προσφερει στη χωρα μας (ασχετως του εμπορικου οφελους που ο ιδιος μπορει να εχει), αλλα ΚΑΙ εχω κατακρινει επαγγελματικες του κινησεις που κατά τη γνωμη μου εβλαψαν.

Δεν παυει όμως, γνωριζοντας το ιστορικό χιονοδρομικο παρελθον της Ζηρειας, να με ενθουσιαζει η ιδεα οτι κάποτε (ισως κ σε 5-10 χρονια) το βουνο αυτό nα αποκτησει οργανωμένες χιονοδρομικες εγκαταστασεις/υπηρεσιες.

Από την άλλη βεβαια, τελευταια επικρατει το ‘μοντελο’ των τοπικών κοινωνιων που φερνει κάθε ονειροπολο δημαρχο να στηνει ένα baby σε λοφους των περιοχων τους κ να το ονομάζουν αυτομάτως ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. :roll:

Σιγουρα προτεραιότητα εχουν τα ηδη υπαρχοντα κ καταξιωμενα απο τον κοσμο χ/κ κ μετα τα νέα υπο-σχεδιασμό(βλ. Ολυμπος, Μαρόσσα, Βελβεντός, Ζήρεια), χωρις να αποκλειεται, εφόσον εγινε η αρχη, να γλυκαθούν επιτελους – εστω κ απ’ τη ελαχιστη φετινή παραπανω κινηση- οι Τρικαλινοί (Κορινθίας) κ να ενισχυσουν τις προσπαθειες του ΑΚ, ώστε να μπει κατι τις ακομα στο βουνο…(ΙΣΩΣ κανα συρομενο :? )

…παντα όμως υπαρχει κ το ενδεχομενο να ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!