SIRIOS36 410 Report post Posted November 11, 2007 Ανοίγω αυτό το topic για ενημερωση απο Πηγαδια . Σημ. Οι αναφορές θα είναι καθαρά προσωπικές . Τα Πηγάδια στις 8-11 και σήμερα το πρωί όπως φαινόταν το βουνό από Νάουσα το βραδάκι θα ανεβάσω και μια αναφορά συνολικά για ότι έγινε φέτος στα Πηγάδια . Quote Να είσαι αληθινός στη δουλειά σου, στο λόγο σου και στο φίλο σου. Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted November 12, 2007 Ευχαριστούμε Περικλή. Πολύτιμο το topic. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted November 12, 2007 Μπράβο ρε Περικλή. Συνέχισε έτσι όλο το χειμώνα ωστε να ξέρουμε τι παίζει στα Πηγάδια!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
MIKE T 0 Report post Posted November 12, 2007 ξερει κανεις αν θα λειτουργησει το χιονοδρομικο το π.σ.κ που μας ερχεται? Quote When I will die rolling down a mountain at high risk speed...You will know I died smiling... Share this post Link to post Share on other sites
D_Kikeridis 0 Report post Posted November 12, 2007 ξερει κανεις αν θα λειτουργησει το χιονοδρομικο το π.σ.κ που μας ερχεται? Αν εννοείς για σκι/σανιδα δεν υπάρχει αρκετό χιόνι γι'αυτό..Απο 'βδομάδα ίσως βρεθεί.. (με κάθε επιφύλαξη) Quote Share this post Link to post Share on other sites
SIRIOS36 410 Report post Posted November 12, 2007 Aν και το χιόνι δεν ήταν ικανοποιητικό σε ποσότητα , έγινε και η πρώτη δοκιμή για το στήσιμο πάρκου (αυτοσχέδιου στην προκείμενη περίπτωση) στα Πηγάδια . Δυστυχως μονο απο κινητο υπαρχει φωτο . Η ΟΜΑΔΑ Ζ .G . EN ΔΡΑΣΗ 11-11-07 Quote Να είσαι αληθινός στη δουλειά σου, στο λόγο σου και στο φίλο σου. Share this post Link to post Share on other sites
SIRIOS36 410 Report post Posted November 12, 2007 Μετά την πρώτη χιονόπτωση επικρατεί μια αισιοδοξία για τον φετινό χειμώνα . Παρόλα αυτά και επειδή ΄΄Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν ΄΄ Οι απαραίτητες εργασίες στα Πηγάδια εδώ και μια εβδομάδα έχουν τελειώσει και όλα πάλι είναι έτοιμα και στην θέση τους για λειτουργία . Εκτός αυτού οι επιπλέον εργασίες σε σημεία κλειδιά του Χ/Κ ΠΗΓΑΔΙΑ θα κάνουν δυνατή τη λειτουργία του ακόμα και με λίγα εκατοστά χιονιού καθώς διαστρωθήκαν ομαλός και έγινε και σπορά μείγματος αγριάδας-γκαζόν και επικάλυψη με άχυρο, μιας τεχνικής που ευρέως χρησιμοποιείτε σε χ/κ του εξωτερικού . Το πλατο πρόσβασης στην καρέκλα Το τελείωμα του Φιλλίπου Οι διάδρομοι στο τελείωμα του παραδείσου και της κεντρικής Εξομαλύνσεις πρόσβασης στο συρομενο 3 Η κεντρική διαστρώθηκε πλήρως όπου πονούσε , μέχρι το πάνω συρόμενο Η δύναμη πυρός και αισιοδοξίας για τα Πηγάδια σε πλήρη ανάπτυξη Μετά την περσινή οδυνηρή εμπειρία οι άνθρωποι του χιονοδρομικού δείχνουν την διάθεση να κάνουν τα αδύνατα δυνατά σε μια επανάληψη των περσινών καιρικών φαινόμενων , καθώς ξέρουν που να επέμβουν . Και έχοντας κάνει αυτή την προεργασία αισιοδοξούν ότι θα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί . Για μια ακομα χρονια ολοι μας ελπιζουμε , και αισιοδοξουμε για το καλυτερο . Φυσικά κάθε εκατοστό Φυσικού χιονιού είναι ΔΩΡΟ και όλοι το θέλουμε . Σε αναμονή λοιπόν ... τουλάχιστον για την ώρα . Quote Να είσαι αληθινός στη δουλειά σου, στο λόγο σου και στο φίλο σου. Share this post Link to post Share on other sites
valsam 0 Report post Posted November 12, 2007 Να κανω μια ερωτηση ρε παιδια,μηπως κανανε τιποτα στην κεντρικη με το θεμα τον μπαμπς?Δηλ. μηπως την εξομαλιναν?Γιατι ακουσα οτι εκαναν κατι εργα με φαγανες στις πιστες! Για μενα τα πηγαδια ειναι απο τα καλυτερα χιονοδρομικα σε ομορφια αλλα απο τερεν το χειροτερο!επειδη κανω carving snowboard και πιστευω οτι και αυτοι που κανουν carving σκι ειναι οτι χειροτερο οταν τρεχεις πανω στην στροφη να πεφτεις συνεχεια πανω σε βουναλακια! Πειτε μου αν εχει βελτιωθη η κατασταση γιατι ετσι το βουνο θα κερδισει και αλλον λαο! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Spiderman 2 Report post Posted November 12, 2007 Εντυπωσιακές οι εικόνες με το άχυρο!!!!! Λες και στρώσανε χαλιά στις πίστες !!! Μένει να δούμε στην πράξη την διαφορά..!! Quote With great mountains, comes great skiing! Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted November 12, 2007 Φοβερη ενημερωση Περικλή!!! Φοβερα τα Ταμπουρόεργα! Αυτο το χ/κ κανει οτι μπορει (εστω κ λιγο) καθε μα καθε χρονο κ ειναι μονιμως ενα βημα μπροστα! Βλεπεις ποσο σημαντικο ειναι' η διευθυνση να ειναι γνωστες του προιοντος (βλ. Πηγαδια, Ελατοχωρι, Παρνασσος, Βόρας)! Σα να βλεπεις μικρο τοπικο (χωριου) χ/κ της Αυστριακης μη-κοσμικης επαρχιας!! ΤΕΛΕΙΑ! Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted November 12, 2007 Ποτε βγαινουν τα διαρκειας?? Περικλη απο το νοσοκομειο μεχρι το παρκινγκ στο χκ ποση ωρα θελω?Κανα 20λεπτο? Κατα τις 2 παρα αν φευγω 2,30 να μαι στο lift ετοιμος με τα σκι φορεμενα,1,30 ωρα γεματη σκι-για καθημερινη- καλα ειναι ε? (δεν εβαλα τυχαια την ειδικοτητα στη Ναουσα... ) Quote Share this post Link to post Share on other sites
SIRIOS36 410 Report post Posted November 12, 2007 Φιλε Valsam τα bumbs στην κεντρικη δημιουργουνται απο τα συνεχομενα φρεναρισματα ,λογο κλισης , ειτε απο SNB ειτε απο σκι. Το αναγλυφο της πιστας ειναι αρκετα ομαλο και χορταριασμενο ,ουτως η αλλως ,απλα υπαρχει μεγαλη κλιση . Οι επεμβάσεις έγιναν εκεί που υπήρχαν προβλήματα από νεροφαγώματα ή πέτρες . Κωστή τα έχουμε πει, Η εμπειρία είναι δεδομένη , τα "μέσα " είναι "λίγα" . θα τα πούμε πιστεύω από κοντά στο Σελι (να σου ευχηθώ κι απο κοντά φίλε μου). Ανέστη τόσο είναι μέχρι το χ/κ αλλά με τα προβλήματα που έχει το νοσοκομείο μας ,μη κανείς και πολύ όρεξη , (αλήθεια θα έρθεις εδώ . Aσε που θέλει προσοχή γιατί εκεινη την ώρα θα κατεβαίνουν κιόλας . Quote Να είσαι αληθινός στη δουλειά σου, στο λόγο σου και στο φίλο σου. Share this post Link to post Share on other sites
valsam 0 Report post Posted November 13, 2007 Δηλ. φιλε SIRIOS36 εκει ψηλα στο τελευταιο πιατακι τα εκατονταδες καρουμπαλα ειναι ολα απο φρεναρισματα? Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted November 13, 2007 Δηλ. φιλε SIRIOS36 εκει ψηλα στο τελευταιο πιατακι τα εκατονταδες καρουμπαλα ειναι ολα απο φρεναρισματα? Και στον παράδεισο σε αρκετά σημεία έχει bumps. Γενικά νομίζω ότι καλό θα ήταν να το προσέξουν λίγο. Ακόμα ίσως και αν χρειαστεί να κλείνουν την πίστα για μισή ώρα, διαρκούσης της λειτουργίας του χιονοδρομικού, ώστε να επαναπατηθεί και να ξαναδοθεί σε χρήση. Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonp 0 Report post Posted November 13, 2007 Φιλε Valsam τα bumbs στην κεντρικη δημιουργουνται απο τα συνεχομενα φρεναρισματα ,λογο κλισης , ειτε απο SNB ειτε απο σκι. Το αναγλυφο της πιστας ειναι αρκετα ομαλο και χορταριασμενο ,ουτως η αλλως ,απλα υπαρχει μεγαλη κλιση. Αν όμως πατούσαν τη πίστα ΚΑΘΕ απόγευμα, θα ήταν ομαλή. Quote Share this post Link to post Share on other sites
valsam 0 Report post Posted November 13, 2007 Εγω παιδια ειμαι σιγουρος οτι τα μπαμπς δεν ειναι ουτε απο φρεναρισματα ουτε απο το στρωσιμο τις πιστας,ειναι καθαρα θεμα του εδαφους,γιατι εχω παει πολλες καθημερινες και παλι ετσι ηταν.Μαλλον ποτε δεν πετυχα τα πηγαδια "αεροδρομιο"και ναι και στον παράδεισο σε αρκετά σημεία έχει! Απλα ρωτησα μηπως βαλανε καμια σουπερ φαγανα η καμια 4χ4 μπουλτοζα για να φτιαξει το υπεδαφος. Αν οχι, τοτε παλι θα χασουν πολυ κοσμο! Και μην μου πεις φιλε οτι το βουνο ειναι ετσι και ειναι για καλους κ.τ.λ γιατι 21 χρονια κανω σκι+σνοουμπορντ και μπορω να ξεχωρησω τον βραχο απο το βουναλακι που δημιουργειτε απο το φρεναρισμα! Quote Share this post Link to post Share on other sites
SIRIOS36 410 Report post Posted November 14, 2007 Οι παραπάνω φώτο είναι από την τελευταία μέρα λειτουργίας της σαιζόν που μας πέρασε στα Πηγάδια . το χιόνι σε καμιά φώτο δεν ξεπερνά τα 20cm, ενώ σε πολλά σημεία είναι μόλις 5 cm. Σε όλο το χ/κ είμαστε 3 άτομα και όλη την εβδομάδα ήταν κλειστό . Το ratrack εχει να πατησει πανω απο 15 μερες . Ποσα bumps βλεπετε . Οι παραπάνω φώτο είναι από τις 10 - 1 - 07 και ενώ λειτουργεί μονό ο παράδεισος με 30 - 40 cm χιόνι, αλλα και καμιά 30 πελάτες μόνο . Τα συμπεράσματα δικά σας . Φιλε Κωνσταντίνε το πρόβλημα στο πάτημα το ξέρουμε όλοι . Η λύση είναι ένα καινούργιο διαστρωτικο , που επιτελούς αυτήν την σαιζόν θα έρθει (τουλάχιστον έτσι λένε οι πληροφορίες που έχω.) Σε όσα ποστ έχω κάνει ποτέ δεν προσπάθησα να εξωραΐσω την κατάσταση ,ίσα ίσα αντικειμενικά και χωρίς να παραπλανώ κανέναν προσπαθώ να ενημερώσω όσους φίλους χιονοδρόμους ,θέλουν μ\να ξέρουν τι γίνετε . Το ότι είμαι από τη Νάουσα και έχω συχνή επαφή με τον χώρο του χ/κ συχνά με φέρνει σε θέση άβολη ,αλλά ποτέ δεν υπερασπιστικά κανέναν και τίποτα ,εκτός κάποιων εξαιρέσεων , που σκόπιμα πήρα θέση . Για μια ακόμη φορά όμως θα πω ότι σε όποιο χ/κ κι αν πηγαίνουμε ,πρέπει να ερχόμαστε σε επαφή με τους ανθρώπους τους , και να ενημερωνόμαστε για ότι μας προβληματίζει ,πριν αρχίσουμε τους αναθεματισμούς . φιλικά Περικλής Quote Να είσαι αληθινός στη δουλειά σου, στο λόγο σου και στο φίλο σου. Share this post Link to post Share on other sites
alexpowder 7 Report post Posted November 14, 2007 Για το θέμα της ποιότητας πιστών νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω και εγώ τη γνώμη μου. 1. Τα bumps στα πηγάδια μπορεί σε κάποια σημεία να οφείλονται στο έδαφος, αλλά αυτά είναι λίγα. Ειδικά μετά από τέτοια δουλειά που έχει γίνει στο υπόστρωμα (η οποία είναι ξεχωριστή για τα ελληνικά χιονοδρομικά) πιστεύω ότι πλέον θα είναι ελάχιστα. 2. Οι πίστες των πηγαδιών είναι γενικά απαιτητηκές, και αν το σκεφτεί κανείς λίγες. Με ποιά έννοια? Υπάρχει μια μεγάλη κόκκινη που μαζεύει τον περισσότερο κόσμο. Από αυτήν κατεβαίνουν σχεδόν όλοι από μέτριοι ως και προχωρημένοι. Έχει σε κάποια σημεία σχετικά απότομες κλήσεις (βλέπε αρχή συρόμενου κορυφής) που όλοι κόβουν απότομα, το χιόνι μαζεύεται και μετά γίνονται αυλάκια τα οποία συνεχίζουν οι επόμενοι που κατεβαίνουν, όπως το νερό (δεν ξέρω κανέναν να πηγαίνει από τις κορυφές). Δεν γνωρίζω αν οι πίστες δεν πατιούνται όσο συχνά πρέπει αλλά σίγουρα καθημερινές δεν πατιούνται κάθε μέρα. Δεν είναι λογικό κάτι τέτοιο βέβαια όταν δεν υπάρχει πολύ χιόνι, γιατί το συνεχές πάτημα θα βγάλει πέτρες στα αδύνατα σημεία. Σίγουρα είναι και θέμα μηχανημάτων (το κοτλέ του Καιμακ βγαίνει από θραυστήρα πάγου) που τα πηγάδια δεν έχουν. Επίσης είναι και θέμα ποιότητας χιονιού, αν έχει παγώσει δεν γίνεται ξανά σκόνη. 3. Ο παράδεισος: Νομίζω ότι γενικά δεν έχει bumps το αντίθετο θα έλεγα. Γίνεται γυαλί σε αρκετά σημεία που δεν τα βλέπει ο ήλιος. Προς το τέλος της σεζόν βέβαια που στα χαμηλά είναι επίπεδος και οι θερμοκρασίες είναι ψηλές το χιόνι μαλακώνει τόσο πολύ που μαζεύεται σε σημεία. 4. Η Μαύρη... το μεγάλο πρόβλημα. Η Μαύρη πίστα των πηγαδιών είναι από τις πιο ωραίες και πιο απότομες πίστες στην Ελλάδα. Όταν έχει απάτητο φρέσκο χιόνι (απείραχτη πούδρα) είναι ότι καλύτερο μπορεί να κατέβει κανείς στα ελληνικά βουνά. Μόλις όμως αρχίσει το χιόνι και χαλάει (αυλάκια, έντονα φρεναρίσματα, κουβάδες από snowboard) γίνεται χωράφι. Σε τέτοιο βαθμό που όχι μόνο δεν είναι bumps αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να την κατέβεις και να το ευχαριστηθείς. Αυτή η πίστα δεν πατιέται ποτέ λόγω της κλίσης της την οποία δεν μπορούν να ανέβουν τα ratrack. Είναι το γνωστό θέμα του χιονοστρωτήρα με βίντσι που χρειάζεται να αγορασθεί στα 3-5 εδώ και πολλά χρόνια. Πιστεύω ότι αν πατιώταν αυτή η πίστα (αφού γίνει χάλια φυσικά! όχι τις πούδρες!!!) τα πηγάδια θα κέρδιζαν ακόμα μια αλπική πίστα που θα αραίωνε τον κόσμο και από την κεντρική. Αυτή είναι η άποψη μου για το terrain στα πηγάδια όπως έχω καταλάβει τα θέματα από τα χρόνια σε αυτό το ΧΚ. Σημείωση: Μην ξεχνάμε με πόσο λίγο χιόνι πέρισυ μπορούσαμε να κάνουμε σκι στα πηγάδια...20~30 πόντοι είναι πάρα πολύ λίγο, και παρόλα αυτά ούτε βράχια ούτε πάρα πολλές πέτρες υπήρχαν. Αυτό οφείλεται στα γρασίδια και στο άχυρο που μπαίνει πριν από τη σεζόν και φέτος νομίζω θα είναι πιο αποτελεσματικό... Quote AlexPowder Share this post Link to post Share on other sites
Captain Powder 2,135 Report post Posted November 14, 2007 alexpowder + 1 Από τις λίγες φορές που έχω πάει στα πηγάδια έχω την καλύτερη γνώμη γιά την δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι εκεί. Αγαπάνε το σκι και αυτό φαίνεται. Γιά τα μέσα που διαθέτουν τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Spiderman 2 Report post Posted November 14, 2007 2. Οι πίστες των πηγαδιών είναι γενικά απαιτητηκές, και αν το σκεφτεί κανείς λίγες. Με ποιά έννοια? Υπάρχει μια μεγάλη κόκκινη που μαζεύει τον περισσότερο κόσμο. Από αυτήν κατεβαίνουν σχεδόν όλοι από μέτριοι ως και προχωρημένοι. Έχει σε κάποια σημεία σχετικά απότομες κλήσεις (βλέπε αρχή συρόμενου κορυφής) που όλοι κόβουν απότομα, το χιόνι μαζεύεται και μετά γίνονται αυλάκια τα οποία συνεχίζουν οι επόμενοι που κατεβαίνουν, όπως το νερό (δεν ξέρω κανέναν να πηγαίνει από τις κορυφές). Δεν γνωρίζω αν οι πίστες δεν πατιούνται όσο συχνά πρέπει αλλά σίγουρα καθημερινές δεν πατιούνται κάθε μέρα. Δεν είναι λογικό κάτι τέτοιο βέβαια όταν δεν υπάρχει πολύ χιόνι, γιατί το συνεχές πάτημα θα βγάλει πέτρες στα αδύνατα σημεία. Σίγουρα είναι και θέμα μηχανημάτων (το κοτλέ του Καιμακ βγαίνει από θραυστήρα πάγου) που τα πηγάδια δεν έχουν. Επίσης είναι και θέμα ποιότητας χιονιού, αν έχει παγώσει δεν γίνεται ξανά σκόνη. Κατα τη γνώμη μου τα bold παραπάνω, είναι οι κυριότερες αιτίες για τα bumps. O καυμένος ο Αριστοτέλης δεινοπαθεί καθε Σ/Κ απο τον κόσμο και σε συνάρτηση πολλές φορές με την ποιότητα του χιονιού, έχουμε τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα. Η μόνη λύση κατα τη γνώμη μου (εφόσον άλλη πίστα σα τον Αριστοτέλη δε μπορέι να δημιουργηθεί), θα ηταν αν υπήρχαν 3-4 διαστρωτικά μηχανήματα (πόσα ;;; ) να την κλείνανε κατα τις 12 για φρεσκάρισμα. Απο κει και πέρα δε νομίζω να μπορούν να γίνουν και πολλά, οπότε λίγο το ξυπνητήρι νωρίτερα και οτι προλάβουμε 9 με 12 το πρωί.... (ααααχ πότε θα ΄ρθoυν εκείνες οι μέρες...!!!! ) Quote With great mountains, comes great skiing! Share this post Link to post Share on other sites
valsam 0 Report post Posted November 14, 2007 Δηλ. ρε παιδια στην μαυρη απο την μεση και πανω δεν εχει βραχους απο κατω?Εκεινα τα τεραστια βουνομπαμπς ειναι απο φρεναρισματα? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Spiderman 2 Report post Posted November 14, 2007 Οι παραπάνω φώτο είναι από την τελευταία μέρα λειτουργίας της σαιζόν που μας πέρασε στα Πηγάδια Εεε, και μια ψιλοάσχετη ερώτηση προς τον Περικλή...Εεεχμ..., αυτές οι πατημασιές που φαίνονται στο χιόνι, είναι αυτό που φαντάζομαι οτι είναι, ή η φαντασία μου οργιάζει;;;; Quote With great mountains, comes great skiing! Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted November 15, 2007 Ναι ετσι φαινεται! - Η ursus arctos μαλλον τσεκαρε αν δουλευουν τα κανόνια! Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
alexpowder 7 Report post Posted November 15, 2007 Η αλήθεια για τη μαύρη των πηγαδιών είναι ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνη όταν δεν έχει πολύ χιόνι. Και πολύ χιόνι εννοώ >50~60cm. Έχει όντως σε κάποια σημεία βράχια κορμούς και ειδικά επειδή είναι απάτητη, είναι πολύ επικίνδυνο ένα γόνατο ή ένα κεφάλι να καρφωθεί σε αυτά. Αυτός είναι ο λόγος που είναι γενικά κλειστή από το χιονοδρομικό όταν είναι λίγο το χιόνι. Πολλοί όμως από εμάς δεν το σεβόμαστε και είναι λάθος. Quote AlexPowder Share this post Link to post Share on other sites
cookmangr 0 Report post Posted November 15, 2007 καλησπερα σε ολους valsam το πραγμα ειναι πολυ απλο οταν θα εχει φρεσκο χιονι πηγαινε στην μαυρη και κανε τις κατεβασιες σου ολα θα ειναι ομαλα.... δεν θα υπαρχει τιποτα απο κατω απο βουναλακια .... εστω οτι εχει 50 μετρο φρεσκο χιονι εσυ πατας στα 35 cm οποτε απο κατω ειναι ομαλο το εδαφος - χιονι.... μετα απο 4 μερες ομως που εχουν περασει 100 ατομα και εχει κανει 10 βαθμους υπο το μηδεν και δεν εχει πατηθει η πιστα η γραμμες που εχεις αφησει εσυ και οχι τα φρεναρισματα.....θα παγωσουν και θα διμιουργησουν πολλα καρουμπαλα..... αυτα τα καρουμπαλα ειναι τα bumps.... τωρα οσο για την πιστα το μονο που φταιει ειναι το μηχανημα που δεν ειναι τοσο δυνατο ετσι ωστε να σπασει το σκληρο χιονι.....θελουν καινουριο μηχανημα και τελος εν το χ/κ εκλεινε στις 12 και μια ωρα πατουσαν την πιστα μετα ολοι μα ολοι οσοι εκαναν σκι στην φρεσκοπατημενη πιστα θα ειχαν σπασμενα κοκκαλα , κεφαλια , μηνισκους, χιαστους και οτι αλλο παθαινεις στο σκι......,,,,το γιατι σκεφτειτε το μονοι σας οσοι κανετε ski-snowboard..... ΥΣ φιλε περικλη τα χαιρετισματα στην ομορφη ναουσσα και ελπιζω να τα πουμε φετος απο κοντα..... καλο χειμωνα σε ολους Quote http://www.freewebs.com/greekradicals/ Share this post Link to post Share on other sites