Jump to content
fotski

Απαγορεύτηκε το κυνήγι σε όλη την Ελλάδα

Recommended Posts

Αν συνεχίσω θα με διαγράψει ο zox.

Συνέχισε και όποιος σε πειράξει θα έχει να κάνει μαζί μου. :rolleyes:

9-2-05020.jpg

Χμμμ….λογικό μου ακούγεται……οκ….ας πάρει λοιπόν ο καθένας μας από μια καραμπίνα και ας βγούμε στα βουνά να αρχίσουμε να ντουφεκάμε μπεκάτσες, σπουργίτια, λαγούς, βοσκούς, κατσίκια. Αν δεν βρούμε τίποτα, μιας και θα τα έχουν καθαρίσει οι προηγούμενοι,…..ας πάμε στις στάνες (μην μας κατηγορήσουν και για χέστες….είμαστε άντρες εμείς), και ας αρχίσουμε να ντουφεκάμε τα κατσίκια, τα γουρούνια, τις κότες….μετά να τα γδέρνουμε, να τα διαμελίζουμε για να φέρουμε τροφή στην οικογένειά μας.

Παιδιάααααααα…..πέρα από την πλάκα……ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ …..ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ……και τα παιδία μας θα βλέπουνε τα ζωάκια σε ζωολογικούς κήπους και αυτά από κλώνους των παππούδων τους.

Στην περιοχή μου (λίγα χλμ από την πόλη του Αιγίου) …εδώ και 15 χρόνια, ο πατέρας μου, μαζί με καμιά δεκαριά γείτονες του…αποφάσισαν να κάνουν τα κτήματά τους οικολογικά. ΤΕΡΜΑ τα δηλητήρια είπαν. Από τότε η περιοχή έχει γεμίσει ζωάκια…ασβούς, αλεπούδες, γεράκια, κουκουβάγιες, τυφλοπόντικες και ανάλογα την εποχή …τριγώνια, τσίχλες κλπ κλπ. Σε αυτήν την όαση που δημιουργήθηκε, σε αυτόν τον μινι παράδεισο …. Έρχονται φυσικά οι κυνηγοί (που δεν είναι χέστηδες…αλλά γενναίοι άντρες) και αφού χαλάνε τις περιφράξεις, πατάνε μέσα στα κτήματά (τουλάχιστον ας μας το ζήταγαν…έτσι από ευγένεια) …πυροβολούν ότι κινείται (και μην ακούσω κανέναν κυνηγό να λέει ότι ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ). Με την κόρη μου ήμουν (5 ετών τότε) που είχαμε πάει στο κτήμα, να παρακολουθήσουμε την αλεπού (ξέραμε τα περάσματά της)… που έβγαινε κάθε σούρουπο για κυνήγι… και δεν σεβάστηκαν ούτε εμάς…..τους ιδιοκτήτες και πυροβολούσαν μέσα στο κτήμα…και μην τολμήσεις και τους πεις κουβέντα….κρατάνε όπλο. Τεσπα….όπως είπα και πιο πάνω….είναι θέμα αισθητικής. Σε άλλους τους αρέσει να περπατούν στην φύση, στα βουνά και στα φαράγγια και να φωτογραφίζουν τις ομορφιές του Θεού…και σε άλλους να την ματώνουν. Το μόνο που απαιτώ….εγώ προσωπικά… είναι να μην στερήσετε από το δικό μου το παιδί…το δικαίωμα να χαρεί την ζωή και την φύση…και να την γνωρίσει όπως την γνώρισα ..τουλάχιστον εγω. Στα δικά σας τα παιδιά…(γενικά μιλάω)…κάντε ότι θέλετε….

ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔOΠΟΥΛΟΣ fire3zc6.jpg

http://www.e-achaia.gr/

Χμμμ….λογικό μου ακούγεται……οκ….ας πάρει λοιπόν ο καθένας μας από μια καραμπίνα και ας βγούμε στα βουνά να αρχίσουμε να ντουφεκάμε μπεκάτσες, σπουργίτια, λαγούς, βοσκούς, κατσίκια. Αν δεν βρούμε τίποτα, μιας και θα τα έχουν καθαρίσει οι προηγούμενοι,…..ας πάμε στις στάνες (μην μας κατηγορήσουν και για χέστες….είμαστε άντρες εμείς), και ας αρχίσουμε να ντουφεκάμε τα κατσίκια, τα γουρούνια, τις κότες….μετά να τα γδέρνουμε, να τα διαμελίζουμε για να φέρουμε τροφή στην οικογένειά μας.

Πραγματικά λυπάμαι αν αυτό κατάλαβες.

Θα σου πρότεινα μια νηφάλια ανάγνωση κάποια άλλη στιγμή όταν ηρεμήσεις.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

αν τηρουσαν τους κανονες σιγουρα θα ειχαν μεινει και λαγοι και πουλια

αλλα δεν

ας τους επιτρεψει να σκοτωνουν αλεπουδες και καρακαξες που εχει γεμισει ο τοπος και ας τους πριμοδοτει τα φυσιγγια

οι αλεπουδες εχουν εξαφανισει τους λαγους ολους και ειναι γεματος ο τοπος και μην ανυσηχειται δεν χανεται η σπορα τους(καποτε τις εβλεπες μονο νυχτα τωρα μερα μεσημερι)

οι καρακαξες κανουν καθε χρονο τις περισσοτερες ζημιες σε αραποσιτια κυριως αλλα και σε καρυδιες

ουτε και σε αυτες κινδυνευουμε να χασουμε το χρωμα τους ειναι τοσες πολλες και δυσκολες οι ρημαδες

αγριογουρουνα γεμισε ο τοπος σε μερικες περιοχες και τωρα κανουν και ζημιες και γεννανε αρκετα δεν χανεται η μπογια τους

ας τους αφησουν να ντουφεκανε να εκτονωνονται και αυτοι κατι πρπει να κανουν

αλλοι πανε στο γηπεδο και βριζουν αλλοι πανε για ψαρεμα(γιωτα προφανως αγνοεις οτι το ψαρεμα ειναι ενα απο τα ποιο δημοφιλη χομπυ σε ολο το κοσμο) θα μου πεις εκει πιανουν το ενα κομματι που τους επιτρεπει ο νομος και πολλες φορες το πιανουν και το ξαναριχνουν στο νερο αλλο αυτο.

ολα γινονται αλλα με αποφασεις τετοιες τιποτα

ας τους αφηνει σε μερικες περιοχες να βαρανε και αυτοι να αισθανονται καλα

και για ναμην παρεξηγηθω εχω οπλο αλλα δεν κυνηγω παρα μονο καμμια καρακαξα για εξασκηση οταν ειμαι στο μαντρι μου και ειναι τοσες πολλες οι ρημαδες.

To αγγλικο πρωτοτυπο της Παγκόσμιας Χάρτας των Πρασίνων αναφερει:

6.6 Support the right of indigenous peoples to self-determination, land rights, and access to traditional hunting and fishing rights for their own subsistence, using humane and ecologically sustainable techniques; and support moves for indigenous people to set up and work through their own international bodies.

(όχι ιθαγενεις αλλά αυτοχθονες λαοι, για την αυτοσυντηρηση και όχι συντηρηση, με τεχνικες που δεν προκαλουν πόνο/βασανισμό στα θηραματα όχι 'σεβονται' τα θηράματα...)

Οι 300,000 ανδρειοι συμπολιτες μας με τα τουφεκια, μαλλον δεν θεωρουνται "ιθαγενείς/αυτοχθονες που αυτοσυντηρουνται" σωστα;

Συλλογη υπογραφων Απαγορευσης κυνηγιού για 5χρόνια για το Υπουργειο Αναπτυξης εδω: http://www.petitiononline.com/isoniso/petition.html

ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΝΕ..ΟΣ

:blink:

Όλα τα παραπανω βεβαια αναιρουνται, εφοσον καποτε αλλαξει κ το dress code τους κ δεν παραλλασσονται ξεγελωντας τα θηραματα!

4zxw76x%5B1%5D.jpg εε Χρήστο; :rolleyes:

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Βασικά καθέναν που θέλει άδεια κυνηγιού, για μένα, πρέπει να τον πυροβολούν κάπου στο σώμα, και να τον αφήνουν τραυματία αβοήθητο στο δάσος. Αν επιβιώνει τοτε μπορεί να παιρνει άδεια κυνηγού για τη νόμιμη περίοδο.

Α ρε πστ μου δε με κανουν υπουργό :rolleyes:

no friends on a powder day

Πραγματικά λυπάμαι αν αυτό κατάλαβες.

Θα σου πρότεινα μια νηφάλια ανάγνωση κάποια άλλη στιγμή όταν ηρεμήσεις.

Χμμμ….σορρυ Mil….σε χάνω. Τι δεν κατάλαβα και πώς να είμαι νηφάλιος, όταν ακούω (όχι από εσένα αλλά από άλλους φίλους εδώ μέσα) ότι οι ανάγκες της διατροφής μας, πέρα από τα ζωντανά που παράγονται για την επιβίωσή μας (μακάρι να έρθει μια εποχή που να μην έχουμε ανάγκη το κρέας), πρέπει να περιλαμβάνουν φρέσκια μπεκάτσα, αγριογούρουνο, λαγό και αγριοπερίστερο

αν τηρουσαν τους κανονες σιγουρα θα ειχαν μεινει και λαγοι και πουλια

αλλα δεν

ας τους επιτρεψει να σκοτωνουν αλεπουδες και καρακαξες που εχει γεμισει ο τοπος και ας τους πριμοδοτει τα φυσιγγια

οι αλεπουδες εχουν εξαφανισει τους λαγους ολους και ειναι γεματος ο τοπος και μην ανυσηχειται δεν χανεται η σπορα τους(καποτε τις εβλεπες μονο νυχτα τωρα μερα μεσημερι)

οι καρακαξες κανουν καθε χρονο τις περισσοτερες ζημιες σε αραποσιτια κυριως αλλα και σε καρυδιες

ουτε και σε αυτες κινδυνευουμε να χασουμε το χρωμα τους ειναι τοσες πολλες και δυσκολες οι ρημαδες

αγριογουρουνα γεμισε ο τοπος σε μερικες περιοχες και τωρα κανουν και ζημιες και γεννανε αρκετα δεν χανεται η μπογια τους

ας τους αφησουν να ντουφεκανε να εκτονωνονται και αυτοι κατι πρπει να κανουν

αλλοι πανε στο γηπεδο και βριζουν αλλοι πανε για ψαρεμα(γιωτα προφανως αγνοεις οτι το ψαρεμα ειναι ενα απο τα ποιο δημοφιλη χομπυ σε ολο το κοσμο) θα μου πεις εκει πιανουν το ενα κομματι που τους επιτρεπει ο νομος και πολλες φορες το πιανουν και το ξαναριχνουν στο νερο αλλο αυτο.

ολα γινονται αλλα με αποφασεις τετοιες τιποτα

ας τους αφηνει σε μερικες περιοχες να βαρανε και αυτοι να αισθανονται καλα

και για ναμην παρεξηγηθω εχω οπλο αλλα δεν κυνηγω παρα μονο καμμια καρακαξα για εξασκηση οταν ειμαι στο μαντρι μου και ειναι τοσες πολλες οι ρημαδες.

Τους λαγούς ΔΕΝ τους εξαφάνισαν οι αλεπούδες….αλλά μια αρρώστια που είχε πέσει στην Πελοπόννησο και αργότερα και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Λίγοι λαγοί είχαν επιβιώσει μακριά από την αρρώστια και ζούσαν (ελάχιστοι…ας είναι καλά οι φίλοι μας οι κυνηγοί) στην περιοχή της Ηλείας και συγκεκριμένα στην Ανδρίτσαινα…..που γμτ την τύχη μας / τους…..κάηκε αυτό το καλοκαίρι.

Τώρα …να ντουφεκάει κάποιος τις καρακάξες για να εκτονώνεται… συγνώμη…αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου. Είναι πολύ ανθρωποκεντρική και εγωιστική αυτή η άποψη…όπως όλες οι απόψεις που έχουν μετατρέψει τον άνθρωπο – δυνάστη σε Θεό, ο οποίος κάνει ότι γουστάρει…..έτσι για να σπάσει πλάκα και όχι για να καλύψει τις ανάγκες της επιβίωσης του. Ξέρεις….σαν να λέμε…θα παίξω τένις ή θα σκοτώσω καμιά δεκαριά καρακάξες και αλεπούδες…γιατί δεν γουστάρω την φάτσα τους

ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΝΕ..ΟΣ

Φιλε το κυνηγι ειναι μια κατασταση που δυστυχως η ευτυχως υφισταται.Το θεμα ειναι να βρεθουν λυσεις ωστε να συνυπαρχουν ολοι αρμονικα.Και εγω ειμαι κατα του κυνηγιου,αλλα ακραιες αποψεις σαν τη δικη σου δεν ωφελουν.

Εχεις σκεφτει ποτε γιατι τοσοι πολλοι συνανθρωποι σου κυνηγουν?

Η ηλιθιότητα δεν είναι κάτι που μετριέται. Είναι απλά ηλιθιότητα. Δεν αλλάζει αν είναι μεγάλη ή μικρή, είναι ηλιθιότητα. Δεν αλλάζει αν περιγράφεται με όμορφα λόγια, είναι ηλιθιότητα.

Η άποψη του Βασίλη όσο ακραία και αν είναι, προκύπτει από βιώματα και οπτικά παραδείγματα που έχει σε μια περιοχή πλούσια σε χλωρίδα και πανίδα (για την ώρα).

Δεν υπάρχει καμία λογική για την ύπαρξη του κυνηγιού καθώς πλέον λογίζεται ως σπορ. Οι εποχές έχουν αλλάξει, δεν υπάρχει επιβίωση μέσω του κυνηγιού, εκτός των παραδειγμάτων που ανέφερε ο Κωστής. Αν συνεχίζει να υφίσταται το κυνήγι θα πρέπει να καταργηθεί και η ανθρωποκτονία από κακούργημα.

Φιλε το κυνηγι ειναι μια κατασταση που δυστυχως η ευτυχως υφισταται.Το θεμα ειναι να βρεθουν λυσεις ωστε να συνυπαρχουν ολοι αρμονικα.Και εγω ειμαι κατα του κυνηγιου,αλλα ακραιες αποψεις σαν τη δικη σου δεν ωφελουν.

Εχεις σκεφτει ποτε γιατι τοσοι πολλοι συνανθρωποι σου κυνηγουν?

Το πόσο πολλοί είναι οι κυνηγοί…να μου επιτρέψεις να σου πω ότι είναι σχετικό. Περισσότεροι, είναι οι μη κυνηγοί…πάρα πολλοί περισσότεροι. Όταν μια δραστηριότητα στερεί από το δικό μου παιδί την δυνατότητα να μάθει, να δει, να ονειρευτεί τα ζωντανά της φύσης, έτσι όπως τα δείχνει για παράδειγμα ο Disney, χαζά, αστεία, αλλά υπερβολικά όμορφα, γήινα , να μου επιτρέψεις να πω, ότι δεν βλέπω ουσία και νόημα συνύπαρξης. Εσύ (υποθετικό και ρητορικό το εσύ) μου το στερείς, ανεπιστρεπτί. Γιατί?....ποιος ο λόγος?....Πεινάς?. Αν πεινάς, τότε, να το συζητήσουμε.

Υ.Γ. Επαναλαμβάνω ότι δεν μιλάω για σένα προσωπικά αλλά γενικά.

Αν συνεχίζει να υφίσταται το κυνήγι θα πρέπει να καταργηθεί και η ανθρωποκτονία από κακούργημα.

Πολύ σωστό…Ήθελα να ήξερα, από πού και από ποιον προκύπτει ότι ο άνθρωπος είναι ο ΘΕΟΣ σε αυτόν τον πλανήτη. Είμαστε το μοναδικό είδος ζωής σε τούτη την ταλαίπωρη Γη, που σκοτώνει για πλάκα. Είμαστε, τελικά, ένα καρκίνωμα, ένα παράσιτο, που σκοπός του είναι να ρουφά με βουλιμία και σπατάλη, όλο τον πλούτο, όλη την ζωή. Να ζει εις βάρος όλων των άλλων ειδών, αρκεί αυτός να περνάει καλά……και να διασκεδάζει. Ρε παιδιά...ΗΜΑΡΤΟΝ....βγείτε από τα σπίτια σας, πάρτε σβάρνα τα βουνά και τις θάλασσες και απολάυστε την ζωή και το κυριότερο..... μάθετε να συνυπάρχετε με τα υπόλοιπα γήινα πλάσματα, τα οποία, ούτε συμφέρον μονόπλευρο έχουν από την φιλία σας, ούτε κακία μέσα τους.

Καλησπερα παιδια και ψυχραιμια.

Παρολο που ειμαι απο ενα χωριο που εχει απο Ζαρκαδια και αγριογουρουνα μεχρι φασιανους και αλλα πετουμενα και τετραποδα δεν εχω κυνηγησει ποτε εκτος απο τις αυτοσχεδιες παγιδες που βαζαμε στο δημοτικο τη δεκαετια του 60,στα πλαισια της ενηλικιωσης μας ,και πιαναμε κοτσυφια και τσιχλες.

Γενικως ειμαι κατα του κυνηγιου με οπλο αλλα και κατα της πληρους απαγορευσης εσαει.

Καπου υπαρχει μια μεση λυση που σχετιζεται με την παιδεια του καθενος και με τους νομους μιας ευνομουμενης πολιτειας που εκει αρχιζουν τα δυσκολα στη χωρα μας.

Στα πλαισια της δουλειας μου και της περιφορας μου στα βουνα και τα λαγκαδια εχω πετυχει κυνηγους να χτυπανε κορμορανους. στην Σαμοθρακη, και οταν τους ρωτησα γιατι,λαθος μου βεβαια ,μου απαντησαν οτι δεν τρωγονται αλλα οτι δεν παθαινουν και τιποτα.... οπως επισης και αλλους που απετρεπαν συναδελφους τους της ιδιας ομαδας να χτυπησουν δευτερο αγριογουρουνο γιατι το ενα εφτανε.......

Το να κυνηγαει καποιος στο χωριο του καποιες φορες το χρονο δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι το απολυτο κακο.

Το να ξεκιναει καποιος απο την μια ακρη της χωρας για να παει στην αλλη ακρη και να γυρισει με το γεματο καταψυκτη θηραματα αλλιως το βλεπω... και νομιζω ειναι καπως διαφορετικο.....

Διαφορες αποψεις αντικρουομενες που γραφτηκαν απο τις δυο πλευρες εχουν τη λογικη τους.

Επιτρεψτεμε να γραψω ενα σχετικο ανεκδοτο και αν θελουν οι modε τετιοι ας το μεταφερουν αλλα νομιζω οτι εδω κολλαει καλυτερα

Παιρνει ενας κυνηγος στην Αμερικη την καινουρια του καραμπινα και παει να κυνηγησει Αρκουδες.

Στηνει καρτερι ...περιμενει και σε καποια στιγμη βλεπει απεναντι μια μικρη αρκουδα.

Σημαδευει ....και μπαμ κατω το αρκουδακι.

Σηκωνεται ευχαριστημενος και ξαφνικα νοιωθει ενα μαλλιαρο χερι στον ωμο του.

Γυριζει ξαφνιασμενος και βλεπει μια μεγαλη αρκουδα .

-Φιλε πως σε λενε τον ρωταει ο αρκουδος.

-Λακη λεει εντρομος ο κυνηγος.

-Λακη μου μολις εκανες ενα μεγαλο σφαλμα, σκοτωσες ενα μελος της οικογενεια μου.Δεν μπορω να κανω τιποτα αλλο απο το να σε κατασπαραξω εκτος αν....

-Αν τι ...ρωταει εντρομος ο κυνηγος

-Αν καθησεις να σε γ#$%$# του λεει ο αρκουδος

Τι να κανει ο δυσμοιρος αφου το σκεφτεται λιγο..... λεει τουλαχιστον να σωσω τη ζωη μου

Μετα απο καποια ωρα που τελειωνει με τη «διαδικασια ...» με το ζορι περπαταει ως το αυτοκινητο του και οδηγει με δυσκολια μεχρι το πλησιεστερο νοσοκομειο για τα σχετικα ραμματα και την ιατρικη φροντιδα.....

Δεν μπορουσε να το πιστεψει και μεσα του καταστρωνε το σχεδιο αντεκδικησης στη διαρκεια της αναρωσης.....

Οταν εγινε καλα παει στο οπλοπολειο και παιρνει ενα πολεμικο οπλο μεγαλης ακριβειας και με μεγαλο βεληνεκες .

-Τωρα θα του δειξω εγω , λεει μεσα του.

Παει στον ιδιο κυνηγοτοπο καμουφλαρεται σε μια περιοχη και περιμενει υπομονετικα..

Περναει μια ωρα, δυο, τρεις...........μετα απο πεντε ωρες βλεπει στην απεναντι πλαγια τον γνωριμο στοχο ,τον μεγαλο αρκουδο με τον οποιο ειχαν μια προσωπικη σχεση...

Τον βαζει στη διοπτρα και μπαμ μπαμ μπαμ τον ξαπλωνει κατω.

Γεματος ικανοποιηση σηκωνεται για να παρει το θηραμα του και ξαφνικα νοιωθει ενα μαλλιαρο χερι στον ωμο του.

Γυριζει ξαφνιασμενος και βλεπει μια τεραστια αρκουδα .

-Φιλε πως σε λενε τον ρωταει ο τεραστιος αρκουδος.

-Λακη μου μολις εκανες ενα μεγαλο σφαλμα, σκοτωσες ενα μελος της οικογενεια μου.Δεν μπορω να κανω τιποτα αλλο απο το να σε κατασπαραξω εκτος αν....

-Αν τι ...ρωταει εντρομος ο κυνηγος

-Αν καθησεις να σε γ#$%$# του λεει ο αρκουδος

Τι να κανει ο δυσμοιρος αφου το σκεφτεται λιγο..... λεει τουλαχιστον να σωσω τη ζωη μου

Μετα απο δυο μερες συνερχεται και βλεπει οτι βρισκεταιστην εντατικη του πλησιεστερου νοσοκομειου οπου τον εχουν μεταφερει καποιοι αλλοι κυνηγοι...

Κατα τη διαρκεια της παραμονης του επι διμηνο στο νοσοκομειο δεν μπορει να βγαλει απο το μυαλο του το συμβαν και καταστρωνει σχεδια αντεκδικησης ξανα...

Μολις βγαινει απο το νοσοκομειο παει στο οπλοπολειο και αγοραζει ενα οπλοπολυβολο τελευταιας παραλαβης.(free country γαρ).

Ξαναπαει στον ιδιο κυνηγοτοπο και κατα τα γνωστα μενει κρυμμενος επι τρεις μερες μεχρι να αναγνωρισει επιτελους το στοχο του.

Τον σημαδευει με το λεηζερ και το κανει κοσκινο αδειαζοντας μια δεσμιδα πανω του..

Ολο χαρα που πηρε την εκδικηση του σηκωνεται να φυγει και ξαφνικα νοιωθει ενα μαλλιαρο χερι στον ωμο του.

Γυριζει ξαφνιασμενος σηκωνει το βλεμα του ψηλα και αντικριζει μια γιγαντια αρκουδα που δεν ειχε δει ουτε στα ντοκυμαντερ .

-Φιλε πως σε λενε τον ρωταει ο γιγαντιος αρκουδος.

-Λακη μου εχω την εντυπωση οτι εσυ δεν ερχεσαι για κυνηγι εδω περα............. :ph34r::lol: ...

παιδια μην τα ισοπεδωνουμε ολα για το κυνηγι.φυσικα δεν εχει κανεις απο σας αδικο αλλα υπαρχουν και συνηδητοποιημενα ατομα που κυνηγουν και σεβονται την φυση.για τους αλλους υπαρχει η θυροφυλακη.ο ανθρωπος ειναι κυνηγος απο την φυση του και αυτο δεν θα αλλαξει ποτε.

φανταστειτε αυριο το πρωι να βγει μια ανακοινωση και να λεει οτι απαγορευεται το σκι.τοτε τι θα πουμε;.οπως πολλοι ανθρωποι ζουν απο τα χιονοδρομικα ετσι ειναι αλλοι τοσοι και περισσοτεροι που ζουν απο τους κυνηγους.και υποψην οτι για το κυνηγι υπαρχουν αυστηροι νομοι και συγκεκριμενα θηραματα,οπως και συγκεκριμενος αριθμος θυραματων για καθε κυνηγο.γιατι δεν επιτρεπουν το κυνηγι τον μαρτιο ξερετε;

γιατι αυτη την εποχη ειναι το ζευγαρωμα πολλων ειδων αγριων πτηνων και γι'αυτο οπου και να πας βλεπεις παντου θυροφυλακες οι οποιοι δεν χαριζουν ουτε της μανας τους γι'αυτο να ειστε σιγουροι.

εγω προσωπικα ειμαι κυνηγος οχι μανιωδης βεβαια απλα ετσι για την βολτα στο βουνο και κυνηγαω μονο τσιχλες οι οποιες παναθεμα τες ειναι πεντανοστιμες.απο αυτες υπαρχουν εκατομυρια δεν ειναι ενα ειδος που σπανιζει.δεν παω ουτε για γουρουνια ουτε για λαγους ουτε για τιποτε αλλο.ολοι οι κυνηγετικοι συλλογοι προσπαθουν με καθε τροπο να φερουν τους νεους στο κυνηγι για να τους απωθησουν απο τα ναρκωτικα και οτι αλλο στραβο μπορει να κανει ενας νεος σημερα.σε αυτον τον τομεα εχουν δωσει πολυ βαρος.

δεν ειναι λοιπον ολα ασχημα στο κυνηγι.υπαρχουν και ειναι και πολλοι οι οποιοι δεν σεβονται ουτε το θυραμα ουτε την φυση.αυτοι θελουν κρεμασμα.καλα αυτοι που σκοτωσαν τα ελαφια στην παρνηθα δεν πρεπει καν να ηταν ανθρωποι.

οπως και να'χει εγω φετος πουλησα την καραμπινα μου ευτυχως προλαβα και δεν προκειται να παρω αλλη γιατι θελει και 1500 ευρα και μαλλον σιγα σιγα θα αποσυρθω τελειως απο το σπορ.ασε που τα φυσιγγια πηγαν στον θεο φετος(7.50.)το κουτι.εγω ηθελα τεσσερα σε καθε εξοδο δηλαδη 30 ευρα,περισσοτερα απο τα λιφτ των χιονοδρομικων.και σκεφτειτε με τα 1500 που θελει καποιος να αγορασει μια καραμπινα τι εξοπλισμο για σκι περνει.

αυτα βλεπω και αρχιζω να ξεκολλαω απο το κυνηγι.για το μονο που στεναχωριεμαι ειναι το επανιελ μπρετον που εχω που ειναι φανταστικος κουβαλητης.αυτος απο την απραξια θα σκασει.δεν πειραζει ομως θα του περασει :ph34r::lol:

DALTONS POW ROBBERY.....

τελικα μονο η ελλαδα εχει κυνηγους που σκοτωνουν θηραματα

Βασικά καθέναν που θέλει άδεια κυνηγιού, για μένα, πρέπει να τον πυροβολούν κάπου στο σώμα, και να τον αφήνουν τραυματία αβοήθητο στο δάσος
Αν ο κυνηγός-θύτης έχει κάποια ευθύνη, τότε τι ευθύνη έχει αυτός που σκοτώνει μαζικά στα σφαγεία όπου εκεί έχει ως σκοπό το κέρδος; Και αν ο κάθε επαγγελματίας σφαγέας είναι ο φυσικός αυτουργός (που θεωρητικά θα πρέπει να έχει πολύ βαρύτερες συνέπειες από τον κάθε θύτη-κυνηγό, σύμφωνα με το πνεύμα σας είναι κατά παραγγελία δολοφόνος), τότε τι συνέπειες θα πρέπει να έχει ο κάθε ηθικός αυτουργός, ο κύριος υπεύθυνος σε τελευταία ανάλυση; Άρα στην επόμενη μπουκιά κρέας που θα φάτε σκεφτείτε τις συνέπειες που οφείλετε σύμφωνα με τα λεγόμενα σας να αντιμετωπίσετε. Γιατί να μην έχει τον ίδιο "χαρακτηρισμό" ο ψαράς, αυτός που έχει στην αυλή του τις κότες του και σφάζει για να τις τρώει, ή τα κουνέλια του, κλπ. Αυτοί κι αν είναι οι πλέον στυγνοί δολοφόνοι.

Το κυνήγι είναι συγκεκριμένη δραστηριότητα που δεν γίνεται ελεύθερα, οπουδήποτε, οποτεδήποτε, σημαδεύοντας ο,τιδήποτε. Ξεχωρίστε την έννοια του κυνηγού από τον δολοφόνο. Η άδικη κρίση αντί να διορθώσει ένα πρόβλημα το διογκώνει και μ'αυτόν τον τρόπο ενισχύετε αυτό που άδικα πολεμάτε. Πολεμίστε τον δολοφόνο που το παίζει κυνηγός. Αντίστοιχα οι χαζοοικολόγοι θεωρούν χιονοδρόμο τον νεόπλουτο με το Hummer που πάει για καφέ στο σαλέ 1.950 για να πάρει χρώμα με τα γούνινα αυτάκια και πάει πάνω κάτω για να δείξει το αυτοκίνητο του.

Και επιμένω, το κυνήγι είναι μορφή της ίδιας της ζωής, της ίδιας της φύσης, είναι η καθημερινή συμπεριφορά των περισσότερων έμβιων όντων. Ας φροντίσουμε ως άνθρωποι να εφαρμόζονται τουλάχιστον κάποιοι κανόνες από αυτούς που θέλουν να κυνηγούν και να μαζεύουν μέρος της τροφής τους, ναι υπάρχουν και τέτοιοι και να μην συμπεριφερόμαστε όπως πολλά ζώα, αλλά και ανθρωπόμορφα "ζώα". Αν κάποιοι είναι αντίθετοι στην φύση, στους νόμους της και στους κανόνες της, αυτό είναι κάτι πέρα από τον άνθρωπο. Και εμένα δεν μου αρέσουν όλοι οι νόμοι της φύσης, όμως δεν έχω επιλογή.

Τέλος μου έρχονται γέλια με όσους κρεατοφάγους υποστηρίζουν ακραίες απόψεις για τους κυνηγούς.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Το κυνήγι είναι παράδοση….το δέχομαι. Όμως, όπως και πολλές άλλες παραδόσεις, με το πέρασμα του χρόνου φτάνουν σιγά σιγά στο τέλος τους. Και φτάνουν στο τέλος τους, γιατί απλά άλλαξαν οι συνθήκες.

- Παράδοση ήταν στην Σπάρτη να πετάνε τα παιδιά τους στον Καιάδα, επειδή δεν ήσαν αρτιμελή. Σήμερα, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες , σπουδάζουν, δουλεύουν και είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ χρήσιμα μέλη στην κοινωνία μας.

- Παράδοση ήταν το δουλεμπόριο από την Αφρική και μάλιστα πολλές επιφανείς οικογένειες ζούσαν από αυτό. Σήμερα έχει καταργηθεί. Άλλαξαν οι συνθήκες.

- Παράδοση ήταν οι γυναίκες να μην ψηφίζουν. Σήμερα ψηφίζουν και είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας (πέφτει και η σχετική παντόφλα… αυτή η παράδοση που καταργήθηκε…..θέλει συζήτηση :lol::lol: )

- Παράδοση ήταν και είναι….δυστυχώς…..σε ορισμένες χώρες ο…”ευνουχισμός” των κοριτσιών. Υπάρχει ακόμα και σήμερα και φυσικά ΠΡΕΠΕΙ να καταργηθεί.

- Παράδοση ήταν το σεντόνι μετά την πρώτη νύχτα του γάμου. Καταργήθηκε

Θέλω να πω, ότι είναι παράδοση δεν είναι κατά ανάγκη και δόγμα. Ο άνθρωπος ΦΥΣΙΚΑ και είναι κυνηγός από την φύση του, όπως και πολλά είδη στην Γη. Αλλά τα κυνηγετικά ένστικτα του, σήμερα, τα εκδηλώνει μέσα από άλλες μορφές κυνηγιού, όπως επαγγελματική σταδιοδρομία, φιλοδοξία, σπόρ, κοινωνική καταξίωση. Νομίζω ότι η εποχή που ζούσαμε σαν νομάδες, καρποσυλέκτες και φυσικά κυνηγοί με ακόντια και πέτρες έχει περάσει. Πιθανόν έτσι όπως πάνε τα πράγματα σε αυτόν τον πλανήτη….να ξαναγυρίσουμε σε εκείνες τις εποχές. Τότε…. ΦΥΣΙΚΑ και θα κυνηγάμε γιατί θα πρέπει να επιβιώσουμε, ισότιμα, με τους άλλους κυνηγούς της φύσης.

Φίλε mil το τραβάς πολύ το θέμα.τι σχέση έχει το κυνήγι με αυτά που τρώμε;Μην το γενικέυεις τόσο πολύ το θέμα είναι άδικο.Αλήθεια εσύ που είσαι βετζετέριαν σκέφτηκες ποτέ σου οτι έχουν καταστραφεί τουλάχιστον τα μισά δάση της γης για να γίνουν χωραφάκια για να τρώμε ολοι εμείς τα χορταρικά και τα ζαρζαβατικά μας;

εκει όμως δεν μιλάμε καθόλου απλά μιλάμε όπου μας συμφέρει.

Πιστέυω οτι ή κυνηγός είσαι ή έμπορας όπλων ή κυνηγετικών ρούχων και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.

Χωρίς παρεξήγηση οτι έγραψα................

9-2-05020.jpg

Ούτε και εσύ δεν φαντάζεσαι το πόσο έξω πέφτεις. Αλλά ποτέ δεν έχω καταφέρει να πείσω κάποιον συνειδητοποιημένο κυνηγό, παρ'όλο που απεχθάνομαι το "πακέτο" του κυνηγιού. Και δυστυχώς έχουν δίκιο. Μιλάμε όμως για συνειδητοποιημένο.

Το θέμα είναι οτι την ζημιά την κάνουν οι μη συνειδητοποιημένοι.Πιάστους αν μπορείς αυτούς και κοψτους το κυνήγι

9-2-05020.jpg

Αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτό όμως έχει να κάνει γενικώς με το κυνήγι, θέμα στο οποίο ίσως κακώς επεκταθήκαμε. Η ιστορία ξεκίνησε με την απαγόρευση του κυνηγιού, που ακούγεται σωστή. Το κυνήγι, όταν γίνεται σωστά, δεν γίνεται οπουδήποτε, οποτεδήποτε και τώρα λόγω των καταστροφών αυτό ακούγεται ιδιαίτερα επίκαιρο.

Τέλος το κυνήγι δεν είναι παράδοση. Δεν είναι παιχνίδι. Είναι "δραστηριότητα επιβίωσης" και ΜΟΝΟ υπό αυτή την έννοια είναι αποδεκτό. Δεν βλέπω την διαφορά στο να αγοράσω κρέας (να μου το κυνηγήσει κάποιος άλλος δηλαδή), ή να το κυνηγήσω μόνος μου (υπό τους περιορισμούς που πρέπει να τηρούνται όταν κάποιος κυνηγά).

Και επιμένω, το κυνήγι είναι μορφή της ίδιας της ζωής, της ίδιας της φύσης, είναι η καθημερινή συμπεριφορά των περισσότερων έμβιων όντων. Ας φροντίσουμε ως άνθρωποι να εφαρμόζονται τουλάχιστον κάποιοι κανόνες από αυτούς που θέλουν να κυνηγούν και να μαζεύουν μέρος της τροφής τους, ναι υπάρχουν και τέτοιοι και να μην συμπεριφερόμαστε όπως πολλά ζώα, αλλά και ανθρωπόμορφα "ζώα". Αν κάποιοι είναι αντίθετοι στην φύση, στους νόμους της και στους κανόνες της, αυτό είναι κάτι πέρα από τον άνθρωπο. Και εμένα δεν μου αρέσουν όλοι οι νόμοι της φύσης, όμως δεν έχω επιλογή.

Τέλος μου έρχονται γέλια με όσους κρεατοφάγους υποστηρίζουν ακραίες απόψεις για τους κυνηγούς.

Δλδ….για να καταλάβω το σκεπτικό σου φίλε μου mil, υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη, ή στην Αμερική (Δεν μιλάω για χώρες του τρίτου κόσμου, που πιθανόν να υπάρχουν τέτοια παραδείγματα) άνθρωποι οι οποίοι κυνηγούν για να τραφούν και να θρέψουν τις οικογένειές τους?

Ο Λύκος, το λιοντάρι κυνηγούν, γιατί δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε στον Βασιλόπουλο. Πιστεύω πάντως, ότι αν την είχαν …..θα το έκαναν. Η επιβίωση του ανθρώπου με την “πρόοδο του” έχει εξασφαλιστεί. Καλλιεργεί φυτά, καλλιεργεί ζώα και ψάρια. Ότι χρειάζεται το έχει. Το κυνήγι είναι κατακριτέο από την στιγμή που χαρακτηρίζεται σπορ. Θυμάμαι την εποχή που είχαν έρθει οι πρώτοι Αλβανοί πρόσφυγες στην Ελλάδα, πεινασμένοι όπως ήσαν και έφαγαν πάπιες και χήνες από τον Εθνικό Κήπο. Κατακριτέα πράξη….αλλά πείναγαν. Τις είδαν και τις έφαγαν. Να φάνε ήθελαν…..ήταν θέμα επιβίωσης. Πολλοί λαοί στην Αρκτική κυνηγούν φάλαινες για να επιβιώσουν. Κανένα πρόβλημα…είναι ο τρόπος ζωής τους. Μια σκοτώνουν και ζει ένα χωριό για ένα χρόνο. Δεν τις σκοτώνουν για τα σικ εστιατόρια του Τόκυο ή της Νεας Υόρκης. Κινδυνεύει με εξαφάνιση η αρκούδα της Μαλαισίας, γιατί τις σκοτώνουν οι ντόπιοι για να τους παίρνουν την χολή (την υπόλοιπη αρκούδα την πετάνε) και να την δίνουν στους Κινέζους που την θέλουν για γιατρικό….σύμφωνα με την παράδοσή τους. Γι αυτό μιλάμε, όχι γιατί τρώμε κρέας. Μακάρι να μην το είχαμε ανάγκη, αλλά το έχουμε και θα το έχουμε. Μιλάμε για την περίπτωση που σκοτώνουμε για πλάκα, για διασκέδαση, για το ΣΚ βρε αδελφέ. Σπαταλάμε την φύση....έτσι για πλάκα. Αν πεινάγαμε..... μαζί σου. ΔΕΝ πεινάμε όμως....αυτό είναι το θέμα.

Αν ο κυνηγός-θύτης έχει κάποια ευθύνη, τότε τι ευθύνη έχει αυτός που σκοτώνει μαζικά στα σφαγεία όπου εκεί έχει ως σκοπό το κέρδος;

Τεράστια, αλλα θεωρητικά υπόκειται σε κάποιους νόμους του κράτους, και εξυπηρετεί διατροφικές ανάγκες του ανθρώπου που χρειάζεται να τρώει ΚΑΙ κρέας. Οταν η κατάσταση ξεφευγει, είναι υπευθυνο το κράτος να βάλει μια τάξη και έλεγχο στην ποσότητα του κρέατος, και στις συνθήκες που σφάζονται τα ζώα. Ο κυνηγός με το 'σπορ' του η μόνη ανάγκη που καλύπτει είναι να νιώσει οτι την έχει μεγαλύτερη απο οτι στην πραγματικότητα

Και αν ο κάθε επαγγελματίας σφαγέας είναι ο φυσικός αυτουργός (που θεωρητικά θα πρέπει να έχει πολύ βαρύτερες συνέπειες από τον κάθε θύτη-κυνηγό, σύμφωνα με το πνεύμα σας είναι κατά παραγγελία δολοφόνος), τότε τι συνέπειες θα πρέπει να έχει ο κάθε ηθικός αυτουργός, ο κύριος υπεύθυνος σε τελευταία ανάλυση; Άρα στην επόμενη μπουκιά κρέας που θα φάτε σκεφτείτε τις συνέπειες που οφείλετε σύμφωνα με τα λεγόμενα σας να αντιμετωπίσετε.

Ο άνθρωπος είπαμε πρέπει να τρώει κρέας. Δεν ειμαστε κατά των κρεατοφάγων, αλλα των sportsmen κυνηγών

Γιατί να μην έχει τον ίδιο "χαρακτηρισμό" ο ψαράς, αυτός που έχει στην αυλή του τις κότες του και σφάζει για να τις τρώει, ή τα κουνέλια του, κλπ. Αυτοί κι αν είναι οι πλέον στυγνοί δολοφόνοι.

Μαζί σου, είναι και παραείναι

Το κυνήγι είναι συγκεκριμένη δραστηριότητα που δεν γίνεται ελεύθερα, οπουδήποτε, οποτεδήποτε, σημαδεύοντας ο,τιδήποτε.

Και όταν γίνεται κατω απο κάποιους κανόνες, αποκτά μεγαλύτερο νόημα για σένα? Ας πυροβολούν κουτάκια cocacola αμα θελουν να μαθουν σκοποβολή

Ξεχωρίστε την έννοια του κυνηγού από τον δολοφόνο.

Για ξεχωρισέ τη μας εσύ σε παρακαλώ

Η άδικη κρίση αντί να διορθώσει ένα πρόβλημα το διογκώνει και μ'αυτόν τον τρόπο ενισχύετε αυτό που άδικα πολεμάτε. Πολεμίστε τον δολοφόνο που το παίζει κυνηγός. Αντίστοιχα οι χαζοοικολόγοι θεωρούν χιονοδρόμο τον νεόπλουτο με το Hummer που πάει για καφέ στο σαλέ 1.950 για να πάρει χρώμα με τα γούνινα αυτάκια και πάει πάνω κάτω για να δείξει το αυτοκίνητο του.

Και επιμένω, το κυνήγι είναι μορφή της ίδιας της ζωής, της ίδιας της φύσης, είναι η καθημερινή συμπεριφορά των περισσότερων έμβιων όντων. Ας φροντίσουμε ως άνθρωποι να εφαρμόζονται τουλάχιστον κάποιοι κανόνες από αυτούς που θέλουν να κυνηγούν και να μαζεύουν μέρος της τροφής τους, ναι υπάρχουν και τέτοιοι και να μην συμπεριφερόμαστε όπως πολλά ζώα, αλλά και ανθρωπόμορφα "ζώα".

Αν κάποιοι είναι αντίθετοι στην φύση, στους νόμους της και στους κανόνες της, αυτό είναι κάτι πέρα από τον άνθρωπο. Και εμένα δεν μου αρέσουν όλοι οι νόμοι της φύσης, όμως δεν έχω επιλογή.

Αγαπητέ μου φίλε, οι κυνηγοι μπορούν να παρουν τα χερια τους και να κυνηγουν με πετρες, με την ευχή μας. Η καραμπίνα και τα φυσίγγια διασποράς, δεν ειναι μερος της φύσης. Ποσο μυαλό χρειάζεσαι για να το καταλάβει καποιος?

Ας το κρατήσουμε μακριά από προσωπικές αντεγκλήσεις, ε, Odyssey; (Χρήστος Λάππας)

ΟΚ, καλυτερα τωρα? Αλλωστε αυτο εννοουσα εξαρχης και οχι να την πεσω προσωπικα στον mil αλλα στους απανταχού κυνηγούς.

Το κυνήγι είναι μια γελοία δραστηριότητα που συχνά δεν έχει τιποτα να προσφέρει στην διατροφή. Επίσης τα σφαγεία χωρίς κανόνες είναι απαράδεκτο να υπάρχουν. Η φύση επιβαρύνεται με το κυνήγι άγριων ζωων (γιατι αγαπητέ θελεις με το ζορι ζαρκάδι? Φαε ενα ηδη σφαγμένο ζωο και μην επιβαρύνεις).

Εμένα παλι μου έρχονται γέλια με τους κυνηγούς που το παιζουν φυσιολάτρες και ζωόφιλοι. ΓΕΛΟΙΟΙ

no friends on a powder day

Παιδια, μας εχετε πρηξει τ'αυτια... :wub:

Προς κ.κ. Moderators. Επειδη το θεμα εκφυλλιζεται και πλησιαζει το επιπεδο ανταλλαγων προσβολων :( , και επειδη, οσο και να συνεχισει, κανεις απο τους διαβουλευομενους δεν προκειται να αλλαξει γνωμη (αλλιως να μου βαλετε χαλκα στη μυτη... B) ) προτεινω να κλειδωθει το ρημαδι το thread, εστω και προσωρινα, μεχρι να ηρεμησουν τα πνευματα :wacko:

Μετα καναδυο βδομαδες, καντε μια σεανς :( , ρωτηστε τα πνευματα :lol: και κοιταχτε τι θα κανετε...

Φιλικα

ΜακηςΜ

ΥΓ: Αυτο το ποστ το εκανα προ πεντε λεπτων, αλλα το εφαγε....κατι..στην μεταφορα!