Jump to content
manos

Βοήθεια σε νέο....

Recommended Posts

Ξέρω πως για κάποιους (παλιοί) έχει καταντήσει πλέον βαρετό να δίνουν συμβουλές για αγορές σκι (απλά βάζω τον εαυτό μου στην θέση σας έχοντας δει το πόσα πολλά έχουν γραφτεί γύρω απο αυτο το θέμα), αλλά αν και έχω φάει αρκετές ώρες διαβάζοντας διάφορα τοπικ ακόμα δεν κατάφερα να βρώ κατι που να μου λύνει το πρόβλημα. Άλλα τόπικ με βοήθησαν αρκετά αλλα καθόλου, γι' αυτό χρειάζομαι και την βοήθεια σας.

Ποιό είναι το πρόβλημα ? Δεν μπορώ να καταλήξω με τίποτα στο ποιά σκι μου ταιριάζουν καλύτερα.

Για αρχή, είμαι 1.87 και 84-85 κιλά.

Όπως έγραψα και στο πρώτο μου μήνυμα, έχω να κάνω σκι 4 χρόνια. Ομως, έκανα σε ηλικία 6-10 ετών 15 με 20 μαθήματα με δάσκαλο. Εν συνεχεία σε ηλικια 10-15 έκανα αρκετές φορές σκι, και απ' οσα θυμάμαι τα πήγαινα αρκετά καλά. Στο τέλος έκανα παραλληλο , αλλά απο πλευράς τεχνικής δεν θυμάμαι τι έκανα.

Σαν σκοπό έχω να φτάσω μέσα στον χρόνο ενα αξιοπρεπές επίπεδο τεχνικής στο παράλληλο, και ίσως λίγο στοιχειώδες carving. :angry: .

Ελπίζω οπως έγραψε και ενας φίλος το σκι να είναι σαν το ποδήλατο. :angry:

Στο πρόβλημα τώρα. Έχω καταλήξει σε 7 πέδιλα, θα με ενδιέφερε πάρα πολύ η γνώμη σας καθως επίσης και αν έχετε καποία άλλη πρόταση.

Έχουμε λοιπόν.

1)Atomic - Metron 9/10

hk7lgq3w5589n9p1cxdo.jpg / 235p5f9wa5li90a78z9k.jpg +4

Atomic - Metron 9/10 :

1)Lengths

150, 157, 164, 171 , 178

Radius

12,5m/164

Sitecut

125 - 74 - 109

2)Fischer - RX6 Fire FTI

pr0ex6wxs1hakklm0q2t.jpg +4

Fischer - RX6 FIRE FTI :

1)RADIUS 13 m / 165 cm

SIDECUT 116-68-98 (RX6)

LENGTHS 175, 170, 165, 160, 150, 140 (RX6)

2)SKILL LEVEL: 6-8 (RX6)

3)Rossignol - Zenith Z3 Oversize

09lu0sewaxjhdpoq2x75.jpg +4

Rossignol - Zenith Z3 Oversize :

1)Easy running ski with super gliding sensations.

Oversize technology to learn to handle high on-trail performance progressively

2)Sizes: 154-162-170 -176

Radius: 16m/170

Sidecut: 121-70-100

4)Nordica - Grandsport 10 XBS

ufjef3ivkmue8ytmck7r.jpg

Nordica - Grandsport 10 XBS :

1)Target: Engineered for easy turning, stability and versatility,

these smooth performers will help any intermediate allround skier improve in any snow conditions.

2)Sizes: 152 (R12), 160 (R14), 168 (R16) , 176 (R17,5)

Sidecut: 116-70-100

5)Head - Xenon Xi 7.0

0e0quo0ml62k0uvjeelp.jpg

Head - Xenon Xi 7.0 :

1)Skill: good skiers

Terrain: groomed slopes

Style: good skiing technique

Speed: fast

Length: 149 / 156 / 163 / 170 / 177

Radius: r=13.5 @170

Sidecut: 124/73/108 @170

6)K2 - Apache Ranger

lo089y5j3uyafwkonduc.jpg

K2 - Apache Ranger :

1)Dimensions: 119/72/103

Sizes: 153, 160, 167, 174

Performance: 40% ungroomed / 60% groomed

Radius: 14m @167

Σαν κύριο μέλημα μου είναι όποιο σκι και αν πάρω να με βοηθήσει γίνω καλύτερος. Κάποιες θυσίες σε άνεση τις κάνω χωρίς σκέψη.

RX6 το πολύ RX8 να ξανα μπείς στο "νόημα" και μετά πας και στα Race :angry: , γιατί εκει μιλάμε για πολύ ξύλο :angry:

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

να προσθέσω απο εμπειρία δικιά μου ότι το να πάρεις ένα πέδιλο αρκετά παραπάνω από αυτό που μπορείς θα σε

δυσκολέψει και θα σου αφησει "κουσούρια"

όπως τα λες

Μetron 10

Fisher Rx8

Και απο αυτα που κοιτας

Rossignol - Zenith Z3

ανάλογα σε ποιο τερέν σου αρέσει να πας (εντός-εκτός)πίστας .

Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε...

να προσθέσω απο εμπειρία δικιά μου ότι το να πάρεις ένα πέδιλο αρκετά παραπάνω από αυτό που μπορείς θα σε

δυσκολέψει και θα σου αφησει "κουσούρια"

όπως τα λες

Μetron 10

Fisher Rx8

ανάλογα σε ποιο τερέν σου αρέσει να πας (εντός-εκτός)πίστας .

Κατ' αρχήν να σας ευχαριστήσω (όλους) για την άμεση ανταπόκριση.

Το ξέρω και το καταλαβαίνω πως το να πάρω ενα πέδιλο που "θα με πηγαίνει" δεν θα με βοηθήσει καθόλου, απ' την άλλη είναι η πρώτη φορά που ασχολούμε με την αγορά πεδίλων και επειδή δεν εχω την καταλληλη εμπειρία δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς μου ταιριάζει και τι είναι πάνω απο τις δυνατότητες μου. Δεν εχω βλέψεις για off-piste, βέβεια δεν είμαι και άνθρωπος που θα πω όχι σε δύσκολες πίστες, και ας φάω τα μούτρα μου. :angry: (αν δεν πέσεις - δεν μαθαίνεις)

Δεν εχω βλέψεις για off-piste

...αυτό μην το ξανα πείς ούτε για πλάκα :angry:

Πολύ σημαντικό αυτό που λέει ο Ηλίας, και εχει να κάνει με αυτό που σου εγραψα και εγώ "πολύ ξύλο" και είναι κρίμα γιατί στο τέλος θα πείς γιατί δεν πήρα κάτι πιο χαλαρό? Το έχουμε περάσει ολοι!! :angry:

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

...αυτό μην το ξανα πείς ούτε για πλάκα :angry:

Πολύ σημαντικό αυτό που λέει ο Ηλίας, και εχει να κάνει με αυτό που σου εγραψα και εγώ "πολύ ξύλο" και είναι κρίμα γιατί στο τέλος θα πείς γιατί δεν πήρα κάτι πιο χαλαρό? Το έχουμε περάσει ολοι!! :angry:

Απλά σαν βασική μου προτεραιότητα είναι το on-piste, αλλα και πριν που είπα οτι καποιους συμβιβασμούς στην άνεση θα μπορούσα να κάνω, δεν σημαίνει οτι θελω να κάνω μια ώρα και μετά να βγαίνω off για μια εβδομάδα, απλά το βασίκο για μένα τώρα είναι το ποιο θα με μάθει καλύτερα (να καρβαρω ισως).

Θεωρητικά πάντα γιατί στην πίστα θα φανούν όλα.

Ζenith Z3

Atomic Metron 10

Είσαι σίγουρος νεαρέ;Σε όποιο ski selector και αν έβαλα τις δυνατότητες του καινούριου κανένα δεν πέρασε πιο πάνω από τη σειρά C (τουλάχιστον για atomic.)

Μήπως μπορεί να εξηγήσει ο φίλος πως διάλεξε τα 5 μοντέλα που τον ενδιαφέρουν;

Είσαι σίγουρος νεαρέ;Σε όποιο ski selector και αν έβαλα τις δυνατότητες του καινούριου κανένα δεν πέρασε πιο πάνω από τη σειρά C (τουλάχιστον για atomic.)

Μήπως μπορεί να εξηγήσει ο φίλος πως διάλεξε τα 7 μοντέλα που τον ενδιαφέρουν;

Σε όποια site είχε σκι selector έβαζα παντού σαν level intermidiate + on-piste και όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μου. Σε όποια πάλι δεν είχε απλά προσπαθούσα να καταλάβω αν ένα σκι μου ταιριάζει ή οχι. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλλον έχω υποτιμησει το σκι.

Εγώ θα σου πρότεινα να δεις και το Atomic metron 9, Μάνο.

Θα το δώ και αυτό. Απ' ότι κατάλαβα απο την ATOMIC πρέπει να κοιτάξω απο την σείρα METRON ΤΟ 9 και το 10 και όχι την σειρά SUPERCROSS.

Έκανα και τη σχετική αλλαγή στην λίστα.

1.87 και 85 κιλά σημαίνει θεωρητικά αθλητικός σωματότυπος... αρα το 10 ειναι πιο κοντά του για να κρατήσει 2-3 χρόνια.

Το 9αρι σαφώς και του κάνει αλλα δε θα το πρότεινα σε εναν 24χρονο που εχει σκοπο να κανει σκι φετος και οχι να το επισκεφτει 2-3φορες.

Μανο, εγω φοραω τα RX8 και η κυρα μου τα Metron 9 (τα οποια...εχω οδηγησει :ph34r: ). Αν δεν εχεις παρει σκι μεχρι...την επιστροφη μας απο La Plagne, πολυ ευχαριστως να κανεις τεστ και τα δυο.

Επειδη απ'οτι καταλαβαινω εισαι στο επιπεδο που ημουν προ διετιας (οχι πως ειμαι πολυ καλυτερος τωρα... :rolleyes: ), θα σε συμβουλευα να παρεις τα Fischer RX6. Τα RX8 ειναι επιπεδο advanced/expert και θα σου καθυστερησουν την προοδο. Ετσι αισθανομαι εγω, που και βαρυτερος απο σενα ειμαι και εχω κανει περσι με τα RX6 μια μερα. Καλυτερα να ξαναπαρεις σκι σε δυο χρονια εχοντας ανεβει απο επιπεδο 4 σε επιπεδο 6, παρα να μεινεις στο επιπεδο 5 για 3-4 χρονια.

Τα Metron 9 ειναι πολυ ωραιο πεδιλο, κυριολεκτικα Ελβετικος σουγιας για ολες τις καταστασεις, αλλα δεν εχουν την αποκριση των RX6/RX8. Τα RC4 ουτε με σφαιρες. :ph34r:

Φιλικα

ΜακηςΜ

1.87 και 85 κιλά σημαίνει θεωρητικά αθλητικός σωματότυπος... αρα το 10 ειναι πιο κοντά του για να κρατήσει 2-3 χρόνια.

Το 9αρι σαφώς και του κάνει αλλα δε θα το πρότεινα σε εναν 24χρονο που εχει σκοπο να κανει σκι φετος και οχι να το επισκεφτει 2-3φορες.

Με την λιγοστή μου εμπειρία θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Σίγουρα σαν στόχο έχω να κάνω αρκετές φορές σκι, θεού θέλοντος και ΚΑΙΡΟΥ επιτρέποντος :P .

Μανο, εγω φοραω τα RX8 και η κυρα μου τα Metron 9 (τα οποια...εχω οδηγησει :D ). Αν δεν εχεις παρει σκι μεχρι...την επιστροφη μας απο La Plagne, πολυ ευχαριστως να κανεις τεστ και τα δυο.

Επειδη απ'οτι καταλαβαινω εισαι στο επιπεδο που ημουν προ διετιας (οχι πως ειμαι πολυ καλυτερος τωρα... :rolleyes: ), θα σε συμβουλευα να παρεις τα Fischer RX6. Τα RX8 ειναι επιπεδο advanced/expert και θα σου καθυστερησουν την προοδο. Ετσι αισθανομαι εγω, που και βαρυτερος απο σενα ειμαι και εχω κανει περσι με τα RX6 μια μερα. Καλυτερα να ξαναπαρεις σκι σε δυο χρονια εχοντας ανεβει απο επιπεδο 4 σε επιπεδο 6, παρα να μεινεις στο επιπεδο 5 για 3-4 χρονια.

Τα Metron 9 ειναι πολυ ωραιο πεδιλο, κυριολεκτικα Ελβετικος σουγιας για ολες τις καταστασεις, αλλα δεν εχουν την αποκριση των RX6/RX8. Τα RC4 ουτε με σφαιρες. :ph34r:

Φιλικα

ΜακηςΜ

Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για "test drive" :ph34r: , αλλά δεν νομίζω να έχω την υπομονή μέχρι τότε. Ευχαριστώ και για την συμβούλη, πρέπει να σου πω πως και στο site της fischer τα RX6 μου προτείνει σαν intermediate, απλά είπα να ρίξω στην μάχη και τα RX8 επειδή όπως είδα δεν έχουν μεγάλες διαφορές απο τα RX6.

, απλά είπα να ρίξω στην μάχη και τα RX8 επειδή όπως είδα δεν έχουν μεγάλες διαφορές απο τα RX6.

Air Carbon Titanium

Sandwich Construction

Και τα 2 συνιστουν αρκετα μεγαλη διαφορα στη σκληροτητα του πεδιλου. :ph34r:

Παρολαυτα διαβασα σε ξενο fora οτι το RX6 σου δινει το 90% της αποδοσης του RX8 με 50% λιγοτερη καταπονηση :rolleyes:

Air Carbon Titanium

Sandwich Construction

Και τα 2 συνιστουν αρκετα μεγαλη διαφορα στη σκληροτητα του πεδιλου. :ph34r:

Παρολαυτα διαβασα σε ξενο fora οτι το RX6 σου δινει το 90% της αποδοσης του RX8 με 50% λιγοτερη καταπονηση :rolleyes:

Γι' αυτό ήθελα τις συμβουλές σας. Που να τα ξέρω εγώ αυτα, αρα βγάζουμε το RX8 έξω απο την λίστα.

Μια μικρή χάρη θα ήθελα απο τους moderators αν γίνετε να μπεί μια ψηφοφορία με τα σκι, της λίστας, στο τόπικ.

Για τα υπόλοιπα σκι της λίστας έχει κανένας να πει τίποτα, γιατί όλοι λέτε για atomic, fischer, rossignol. Απλά ενημερωτικά :ph34r:

Για τα υπόλοιπα σκι της λίστας έχει κανένας να πει τίποτα, γιατί όλοι λέτε για atomic, fischer, rossignol. Απλά ενημερωτικά ;)

Αυτα ειναι τα καλα! :D:D

Τωρα, αν θελεις, εχω να σου δωσω (δωρεαν) κατι Blizzard Thermogel του προηγουμενου αιωνα :ph34r: ...με τα 28 m ακτινα στροφης τους :ph34r: ... ειναι εγγυημενα να σου καθυστερησουν την εξελιξη σου για τουλαχιστον 3 χρονια :rolleyes:

:P:D

Φιλικα

ΜακηςΜ

Τωρα, αν θελεις, εχω να σου δωσω (δωρεαν) κατι Blizzard Thermogel του προηγουμενου αιωνα :ph34r: ...με τα 28 m ακτινα στροφης τους :ph34r: ... ειναι εγγυημενα να σου καθυστερησουν την εξελιξη σου για τουλαχιστον 3 χρονια :rolleyes:

Αυτό δεν το είχα σκεφτεί, καλή φάση :P:D;) .........πότε κανονίζουμε για το test drive ?????

AAAA τώρα που το θυμήθηκα έχει και ο πατέρας μου κάτι fischer του '83 (χωρις πλάκα), λες να πάρω αυτά για να μάθω :D:D:lol:

Με την λιγοστή μου εμπειρία θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Σίγουρα σαν στόχο έχω να κάνω αρκετές φορές σκι, θεού θέλοντος και ΚΑΙΡΟΥ επιτρέποντος :ph34r: .

Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για "test drive" :rolleyes: , αλλά δεν νομίζω να έχω την υπομονή μέχρι τότε. Ευχαριστώ και για την συμβούλη, πρέπει να σου πω πως και στο site της fischer τα RX6 μου προτείνει σαν intermediate, απλά είπα να ρίξω στην μάχη και τα RX8 επειδή όπως είδα δεν έχουν μεγάλες διαφορές απο τα RX6.

Εγω ειχα τα RX-6,εχω δοκιμασει πολλες φορες τα RX-8 και εχω τα metron 9....Τα πρωτα ειναι μαλακουλια,τα δευτερα δεμ μου αρεσαν γιατι ειναι πολυ νευρικα,τα metron ειναι μια χρυση τομη και σε πολυ καλη τιμη!24 ετων με διαθεση να κανεις αρκετες φορες και αθλητικο σωματοτυπο τα metron 9 και οχι τα 10! :ph34r: (τα υπολοιπα μοντελα δεν τα γνωριζω)

Volkl γιατι οχι?

ΤΕΛΟΣ δεν περιγραφω αλλο...

Εγω ειχα τα RX-6,εχω δοκιμασει πολλες φορες τα RX-8 και εχω τα metron 9....Τα πρωτα ειναι μαλακουλια,τα δευτερα δεμ μου αρεσαν γιατι ειναι πολυ νευρικα,τα metron ειναι μια χρυση τομη και σε πολυ καλη τιμη!24 ετων με διαθεση να κανεις αρκετες φορες και αθλητικο σωματοτυπο τα metron 9 και οχι τα 10! :lol: (τα υπολοιπα μοντελα δεν τα γνωριζω)

Volkl γιατι οχι?

Άλλος μου λέει το ένα και άλλος το άλλο (metron9-10). Γι' αυτο αφήνω και τα 2 στην λίστα, μέχρι να καταλάβω τουλάχιστον ποιές οι σημαντικές διαφορές τους. Όπως μου εξήγησε ποιο πριν ο φίλος anemar μεταξύ RX6-8. Ευχαριστώ πάντως για την συμβουλή.

Volkl κάτι σαν και αυτό εννοείς ?

yt69jr9taaw5a6d26zrh.jpg

Είναι race γι' αυτό δεν το έβαλα στην λίστα, μήπως έχεις κάτι να προτείνεις εσυ ?

Εγω ειχα τα RX-6,εχω δοκιμασει πολλες φορες τα RX-8 και εχω τα metron 9....Τα πρωτα ειναι μαλακουλια,τα δευτερα δεμ μου αρεσαν γιατι ειναι πολυ νευρικα,τα metron ειναι μια χρυση τομη και σε πολυ καλη τιμη!24 ετων με διαθεση να κανεις αρκετες φορες και αθλητικο σωματοτυπο τα metron 9 και οχι τα 10! :lol: (τα υπολοιπα μοντελα δεν τα γνωριζω)

Volkl γιατι οχι?

:lol: Αιντε φαε την κρεμουλα σου εσυ νεαρε μου και ασε μας να βρουμε μονοι μας τα σκι,

ρε φιλαρα να ουμ!!! :lol:

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Apoplanitarxi πηρες τα metron9 , θεωρείς το σωματοτυπο σου αθλητικό ή είσαι κάτω απο 30φευγααρκετα... :lol:

Mάνο παιδί μου, οταν χιονίσει θα πάμε να κάνουμε testdrive και τα rx6 και τα rx8 και τα metron9-10 και το Κ2 commanche 3com-4com και K2 apache raider και αλλα...