oddin 24 Report post Posted March 12, 2010 Nαι όλα μια χαρά και δίπλα μας,κανένα απολύτος πρόβλημα. Σε ευχαριστώ και πάλι για τις πολύτιμες συμβουλές σου! Quote Scripta Manent Γερναει αυτος που αρχιζει να ζει μονο με αναμνησεις...... Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted May 3, 2010 Μόλις έκλεισε το μαγαζί για φέτος Γιάννη.... παρ'όλο που εξακολουθεί και χιονίζει ψηλά. Άντε και του χρόνου (με πολλά λεφτά). Quote Share this post Link to post Share on other sites
gianis50 1,869 Report post Posted May 4, 2010 (edited) ... Edited October 10, 2017 by gianis50 Quote μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted May 4, 2010 γεια σου μπαρμπαμητρουση αθανατε..!!!!!! Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted May 9, 2010 Αλεξη να ειμαστε καλα πρωτα,και για του χρονου επεξεργαζομαι προγραμμα συμπιεσης της τιμης Πρεπει να εναρμονισθουμε με τις νεες οικονομικες συνθηκες.Για αυτο αυτοπροσδιοριζομαι ως ο Ρομπεν των αγριως διωχθεντων χιονοδρομων Γιαννη περιμενουμε επισημες ανακοινωσεις Quote Share this post Link to post Share on other sites
talarian 175 Report post Posted August 18, 2010 Καλημέρα σε όλους, Μετά από πολύ καιρό και αρκετό πήξιμο στη δουλειά είπα να γράψω και εγώ κάτι, προκειμένου να ζεσταθούμε για τη νέα σαιζόν. Αποφάσισα να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου και να πάω μια εβδομάδα στο Ischgl στην αρχή της σαιζόν. Πιστεύω ότι τα έχω οργανώσει όλα (θα δείξει). Έχω κάποιες ερωτήσεις να κάνω, τις οποίες θα ήμουν υπόχρεος εάν κάποιος μπορεί να μου δώσει απάντηση. α) Το αυτοκίνητο το οποίο έχω κλείσει για ενοικίαση από Μόναχο θα έχει χιονολάστιχα. Πιστεύετε ότι παρ΄όλα αυτά θα πρέπει να πάρω και αλυσίδες, ή δεν υπάρχει λόγος; β) Αυτός ο φόρος (καρτελάκι το οποίο λέγεται vignette ή κάπως έτσι) από που μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί για να κινείται εντός της Εθνικής οδού στην Αυστρία; γ) για να μη χάσουμε ούτε μια ημέρα σκι, υπάρχει κάποιο χιονοδρομικό σχετικά κοντά στην Εθνική οδό της Αυστρίας που περνάει από Innsburg για να ζεσταθούμε πριν φθάσω στο Ischgl το πρωί του Σαββάτου; Σημειωτέων ότι φθάνω Μόναχο περίπου στι 8:30 το πρωί. Σκεφτόμουν το Stubai ή το Ellmau. Όλα τα σχόλια και οι γνώμες καλοδεχούμενα Quote Share this post Link to post Share on other sites
JiKL 36 Report post Posted August 18, 2010 Επειδη και εμεις το σκεφτομαστε για ξεκινημα της σαιζον... Πως τα παει το ischgl απο χιονι αυτη την περιοδο??? Quote Share this post Link to post Share on other sites
talarian 175 Report post Posted August 18, 2010 Επειδη και εμεις το σκεφτομαστε για ξεκινημα της σαιζον...Πως τα παει το ischgl απο χιονι αυτη την περιοδο??? Η αλήθεια είναι ότι η χρονική επιλογή ενέχει κάποιο ρίσκο. Η επιλογή του χιονοδρομικού έγινε ακρίβώς με αυτό το κριτήριο (το γεγονός δηλαδή ότι είναι σχετικά νωρίς), καθώς οι περισσότερες πίστες είναι σε μεγάλο υψόμετρο. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν αρκετά ΧΚ τα οποία παραδοσιακά τρώνε αρκετό χιόνι (π.χ. St Anton, Solden), ενώ στα δύσκολα υπάρχει και η επιλογή Ελβετικών χιονοδρομικών με λίγο περισσότερο οδήγημα (St Moritz). Επειδή γενικά μου αρέσει να μένω σε περιοχές και να γυρίζω αρκετά ΧΚ κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας, μου φαίνεται ότι το Ischgl είναι καλή λύση. Τη συγκεκριμένη περίοδο είναι και αρκετά οικονομικά. Όλο το κόστος (αεροπορικά, ενοικίαση αυτοκινήτου, ξενοδοχείο με ημιδιατροφή, κάρτα) θα πάει στα 800 Ευρώ. Πέρσι κάτι αντίστοιχο (σε Les Arcs, Val d' Isere και ολίγον από Courchevel) από ΜΙλάνο μου πήγε στα 1100 Ευρώ και με δύο ημέρες με δάσκαλο για ένα δύωρο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted August 18, 2010 Την βινιέτα για την Αυστρία μπορείς να την προμηθευτείς και από τα περισσότερα Γερμανικά ΣΕΑ και βενζινάδικα που θα βρεις στον δρόμο σου. Κοστίζει €7.90 και έχει διάρκεια 10 μέρες. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
gianis50 1,869 Report post Posted August 18, 2010 (edited) ... Edited October 10, 2017 by gianis50 Quote μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted August 18, 2010 αν δεν βαριεσαι να αλλαζεις ρουχα κλπ, ή αν αντεχεις να τα φορας απο Ελλαδα, τοτε δες 2-3 μερες πριν σε ποιο ΧΚ στον δρομο σου εχει χιονι και πηγαινε εκει κανα 2-3ωρο απλα μην το εχεις 100% σιγουρο και εγω περσυ τον Μαρτιο, εφτανα μεσημερι και υπολογιζα να παω καπου για νυκτερινο στον δρομο... τελικα εγινε ενα μπρεδεμα με το αμαξι, οχι δεν εχουμε, οχι εχουμε κλπ, και το μονο νυκτερινο που ειδα, ηταν τα Burger King στον δρομο... οποτε πηγαινε χαλαρα και οτι βγει....μην το πιεζεις. Οπως ειπε ο Γιαννης εχεις τοσες μερες μπροστα σου... ασε που για να εισαι 8.30 το πρωι μοναχο, πετας 7.00 απο Αθηνα. Αρα πρεπει να εισαι κατα τις 5 το αργοτερ αεροδρομιο, αρα ξυπνημα με τις κοτες. Θα εισαι λιγο γκολ. Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
talarian 175 Report post Posted August 19, 2010 αν δεν βαριεσαι να αλλαζεις ρουχα κλπ, ή αν αντεχεις να τα φορας απο Ελλαδα, τοτε δες 2-3 μερες πριν σε ποιο ΧΚ στον δρομο σου εχει χιονι και πηγαινε εκει κανα 2-3ωρο απλα μην το εχεις 100% σιγουρο και εγω περσυ τον Μαρτιο, εφτανα μεσημερι και υπολογιζα να παω καπου για νυκτερινο στον δρομο... τελικα εγινε ενα μπρεδεμα με το αμαξι, οχι δεν εχουμε, οχι εχουμε κλπ, και το μονο νυκτερινο που ειδα, ηταν τα Burger King στον δρομο... οποτε πηγαινε χαλαρα και οτι βγει....μην το πιεζεις. Οπως ειπε ο Γιαννης εχεις τοσες μερες μπροστα σου... ασε που για να εισαι 8.30 το πρωι μοναχο, πετας 7.00 απο Αθηνα. Αρα πρεπει να εισαι κατα τις 5 το αργοτερ αεροδρομιο, αρα ξυπνημα με τις κοτες. Θα εισαι λιγο γκολ. Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια και τις συμβουλές σας. Μόλις πάω ή μόλις γυρίσω θα σας έχω λεπτομερέστατη ανάλυση πεπραγμένων, ή όποία ελπίζω να σας φανεί χρήσιμη καθώς θα έρχονται οι γιορτές και όλοι και κάποιοι από εσάς θα πάτε εκεί γύρω. Καθώς είναι η πρώτη φορά που πάω σε εκείνη την πλευρά της Αυστρίας, έχω σκοπό να γυρίσω όσα περισσότερα ΧΚ μπορώ (παρά να λιώσω σε ένα από αυτά). Άρα λίγο υπομονή (113 και μία μείνανε) και θα επανέλθω με όσο περισσότερο υλικό μπορώ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted August 19, 2010 μμμ....αποψη μου παντα: και εγω την πρωτη φορα που πηγα Αυστρια καθε μερα ημουνα και σε αλλο χιονοδρομικο....και τελικα δεν χορτασα.... πιστευω καλυτερα να συγκεντρωθεις σε ενα...ασε που το Ischgl ειναι πολυ μεγαλο και για μια βδομαδα σουπερ....αποψη μου ετσι; Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted August 19, 2010 ολη η κοιλαδα της silvreta ειναι αρκετη για μια εβδομαδα ασε που και παλι δεν θα προλαβεις να τα κανεις ολα ακου ενα προγραμμα που ισως σου αρεσει κυριακη πρωι ξεκινας με μια βολτα στο See μεχρι το αργοτερο τις 11 το εχεις φερει βολτα αν εισαι γρηγορος. μετα στα 5-100 λεπτα εχεις το Kapll οπου κυριολεκτικα θα λιωσεις μεχρι να κλεισουν τα λιφτ και να προτιμισεις να κατεβεις με τα σκι στο παρκινγκ.αυτο ισως να μην το προλαβεις ολο ειναι μεγαλυτερο απο το see. δευτερα τριτη τεταρτη και πεμπτη αλωνιζεις το ischgl με το samnaun αν προλαβεις βεβαια να τα γυρισεις ολα εκει γιατι μιλαμε για 235 χιλιομετρα πιστες.την παρασκευη τερματιζεις στο galtur οπου και εκει αναμενεται να λιωσεις κανονικοτατα και να βγαλεις φοβερες φωτο. την τριτη εντωμεταξυ δεν χανεις με τιποτα το νυχτερινο στην μαυρη μιστα του see 7 με 10.30 .εχει μια ωρα διακοπη ενδιαμεσα στην οποια γινεται show απο αυστριακους ζογκλερ του σκι.πραγματικα θα χαζεψεις με αυτα που θα δεις και μετα θα κατεβαινεις την μαυρη με χιλια παρε μια γευση απο νυχτερινο εδω και μια γευση απο ημερησιο στην κοιλαδα εδω Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
talarian 175 Report post Posted August 20, 2010 ολη η κοιλαδα της silvreta ειναι αρκετη για μια εβδομαδα ασε που και παλι δεν θα προλαβεις να τα κανεις ολα ακου ενα προγραμμα που ισως σου αρεσει κυριακη πρωι ξεκινας με μια βολτα στο See μεχρι το αργοτερο τις 11 το εχεις φερει βολτα αν εισαι γρηγορος. μετα στα 5-100 λεπτα εχεις το Kapll οπου κυριολεκτικα θα λιωσεις μεχρι να κλεισουν τα λιφτ και να προτιμισεις να κατεβεις με τα σκι στο παρκινγκ.αυτο ισως να μην το προλαβεις ολο ειναι μεγαλυτερο απο το see. δευτερα τριτη τεταρτη και πεμπτη αλωνιζεις το ischgl με το samnaun αν προλαβεις βεβαια να τα γυρισεις ολα εκει γιατι μιλαμε για 235 χιλιομετρα πιστες.την παρασκευη τερματιζεις στο galtur οπου και εκει αναμενεται να λιωσεις κανονικοτατα και να βγαλεις φοβερες φωτο. την τριτη εντωμεταξυ δεν χανεις με τιποτα το νυχτερινο στην μαυρη μιστα του see 7 με 10.30 .εχει μια ωρα διακοπη ενδιαμεσα στην οποια γινεται show απο αυστριακους ζογκλερ του σκι.πραγματικα θα χαζεψεις με αυτα που θα δεις και μετα θα κατεβαινεις την μαυρη με χιλια παρε μια γευση απο νυχτερινο εδω και μια γευση απο ημερησιο στην κοιλαδα εδω Καλό φαίνεται το πρόγραμμα και ρεαλιστικό. Όμως θα παίξει και λίγο St Anton και Solden μόνο και μόνο για ρεπορτάζ για το SnowCLub. Έτσι για να δείτε τι παίζει πριν πάτε να το αλώσετε τις γιορτές. Ρεσπα, ας ελπίσουμε να έχει χιονάκι και όλα τα υπόλοιπα τα βλέπουμε στην πορεία. 112 και μία μείνανε!!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted August 20, 2010 το προγραμμα που σου εγραψα ηταν (σχεδον)ιδιο με το δικο μας με διαφορα οτι ειχε μεσα sain anton χαχαχαχα βγαλε μια μερα απο το ischgl και ο αγιος αντωνακης ειναι μεσα Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted August 22, 2010 (edited) Καλημέρα σε όλους, Μετά από πολύ καιρό και αρκετό πήξιμο στη δουλειά είπα να γράψω και εγώ κάτι, προκειμένου να ζεσταθούμε για τη νέα σαιζόν. Αποφάσισα να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου και να πάω μια εβδομάδα στο Ischgl στην αρχή της σαιζόν. Πιστεύω ότι τα έχω οργανώσει όλα (θα δείξει). Και έκανες πολύ καλά. Για την εποχή που έκλεισες, έκανες την καλύτερη επιλογή. Την εποχή που θα πας, συνήθως λειτουργεί το 80%-90% του χιονοδρομικού, αν και με τον καιρό ποτέ δεν ξέρεις. Έχω κάποιες ερωτήσεις να κάνω, τις οποίες θα ήμουν υπόχρεος εάν κάποιος μπορεί να μου δώσει απάντηση. α) Το αυτοκίνητο το οποίο έχω κλείσει για ενοικίαση από Μόναχο θα έχει χιονολάστιχα. Πιστεύετε ότι παρ΄όλα αυτά θα πρέπει να πάρω και αλυσίδες, ή δεν υπάρχει λόγος; Τα χιονολάστιχα είναι υποχρεωτικά για την εποχή που θα πας, αν και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τα χρειαστείς, ειδικά αν μένεις μέσα στο Ischgl. Η πιθανότητα να χρειαστείς ΚΑΙ αλυσίδες είναι τόσο μικρή, όσο να κερδίσεις το τζόκερ. Αν σου τις δώσουν ΧΩΡΙΣ πρόσθετη χρέωση, να τις πάρεις, αν σου τις χρεώσουν, θα σου έρθει φτηνότερα να τις αγοράσεις όταν τις χρειαστείς (πχ. κόλλησες στην έξοδο του πάρκιγκ της πανσιόν). Σκέψου τι θα κάνεις με τα σκι. Αν δεν χωράνε μέσα στο αυτοκίνητο και έχεις σκοπό να κάνεις διαδρομές με το αυτοκίνητο με τα σκι, ίσως να πάρεις μαγνητικές μαζί σου από εδώ (που δεν πιάνουν και πολύ χώρο και δεν έχουν μεγάλο βάρος για το αεροπλάνο). β) Αυτός ο φόρος (καρτελάκι το οποίο λέγεται vignette ή κάπως έτσι) από που μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί για να κινείται εντός της Εθνικής οδού στην Αυστρία; Όπως σου είπαν σωστά, δεν είναι φόρος, είναι τα διόδια(εσύ θα επιλέξεις διόδια για την μικρότερη δυνατή διάρκεια, δηλαδή για 10 ημέρες). Μην παραλείψεις να την αγοράσεις, σε βενζινάδικα επί της εθνικής οδού, ακόμα και λίγο πριν τα σύνορα Αυστρίας. Πολλές φορές κάνουν ελέγχους, ακόμα και τις πιο περίεργες ώρες. Άλλωστε το κόστος είναι μικρό. γ) για να μη χάσουμε ούτε μια ημέρα σκι, υπάρχει κάποιο χιονοδρομικό σχετικά κοντά στην Εθνική οδό της Αυστρίας που περνάει από Innsburg για να ζεσταθούμε πριν φθάσω στο Ischgl το πρωί του Σαββάτου; Σημειωτέων ότι φθάνω Μόναχο περίπου στι 8:30 το πρωί. Σκεφτόμουν το Stubai ή το Ellmau.Όλα τα σχόλια και οι γνώμες καλοδεχούμενα Είναι το σύστημα που εφαρμόζω κάθε φορά που παίρνω πρωινές πτήσεις και αν μπορέσεις να το εφαρμόσεις. Τα σύνεργα του σκι σε ξεχωριστό σακίδιο πάνω πάνω στην βαλίτσα και σε 10 λεπτά από την ώρα που παρκάρεις είσαι έτοιμος για σκι. Όσο πιο σύντομα σταματήσεις στον δρόμο από Μόναχο, τόσο πιο πολύ σκι θα κάνεις και ας φτάσεις και λίγο αργότερα το απόγευμα στον τελικό προορισμό σου. Με την προϋπόθεση ότι έχει καλό χιόνι και καιρό, δεν χάνεις έτσι εύκολα 4 ώρες καλού σκι. Θα δεις και κάποιο άλλο χιονοδρομικό άλλωστε και αξίζει σίγουρα τον κόπο. Αν έχει πολύ χιόνι και στα χαμηλά (μάλλον όχι το πιο πιθανό σενάριο) και το Elmau καλό είναι, αν και στο Itter θα φτάσεις πιο σύντομα και θα κάνεις σκι στο ίδιο βουνό. Αν όλα σου πάνε φυσιολογικά, εκεί θα είσαι κατά τις 11.00. Αν όμως χρειάζεσαι λίγο καλύτερα υψόμετρα (πχ σκι πάνω από τα 1.500-1.800μ), η καλύτερη λύση είναι να προχωρήσεις άλλα 20'-30', να στρίψεις στην Zillertal, και να πας στο Kaltenbach, ένα αρκετά συμπαθητικό ΧΚ, που σίγουρα θα του άξιζε να του αφιερώσεις και 2η και 3η ημέρα, με πολλές πίστες σε υψόμετρα 1.800-2.400μ. Και μην πετάξεις την κάρτα σου, όταν γυρίσεις, θα μπεις στην ιστοσελίδα τους στο internet και θα σου βγάλει την διαδρομή που έκανες. Όσο για το Stubai που έχει παγετώνα, σίγουρα είναι μία καλή επιλογή, όμως χρονικά από το αεροδρόμιο του Μονάχου απέχει όσο το Ischgl, άρα αν έχεις σκοπό να ταξιδέψεις 3 ώρες για να κάνεις σκι, καλύτερα να πας κατ'ευθείαν Ischgl και να κάνεις 2-3 ώρες, παρά Stubai, να κάνεις πάλι 2-3 ώρες αλλά να έχεις και 2 ώρες δρόμο ακόμα. Edited August 23, 2010 by mil Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted August 22, 2010 την τριτη εντωμεταξυ δεν χανεις με τιποτα το νυχτερινο στην μαυρη μιστα του see 7 με 10.30 .εχει μια ωρα διακοπη ενδιαμεσα στην οποια γινεται show απο αυστριακους ζογκλερ του σκι.πραγματικα θα χαζεψεις με αυτα που θα δεις και μετα θα κατεβαινεις την μαυρη με χιλια 80 Την εποχή αυτή, δεν λειτουργούν όλα τα χιονοδρομικά, ή είναι η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους. Συνήθως δεν έχει νυχτερινά σκι ή έλκυθρα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted August 22, 2010 το προγραμμα που σου εγραψα ηταν (σχεδον)ιδιο με το δικο μας με διαφορα οτι ειχε μεσα sain anton χαχαχαχαβγαλε μια μερα απο το ischgl και ο αγιος αντωνακης ειναι μεσα 80 Από το Ischgl δεν αξίζει να οδηγήσεις 1 ώρα για St.Anton. Το αντίθετο θα το συμβούλευα. Καλύτερα Galthur, είναι και κοντά, ή ως εναλλακτική λύση Lech, όχι τόσο για το σκι που θα κάνει εκεί, αλλά γιατί είναι όμορφο χωριό. Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted August 22, 2010 Από το Ischgl δεν αξίζει να οδηγήσεις 1 ώρα για St.Anton. Το αντίθετο θα το συμβούλευα. Καλύτερα Galthur, είναι και κοντά, ή ως εναλλακτική λύση Lech, όχι τόσο για το σκι που θα κάνει εκεί, αλλά γιατί είναι όμορφο χωριό. Αλεξη απο το ischgl ειναι μια ωρα απο το tobadill που μεναμε εμεις ηταν πιο κοντα ομως ενα 20λεπτο 80 Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted August 23, 2010 Το ξέρω, αλλά ο άνθρωπος πάει Ischgl και όχι Tobadill. Quote Share this post Link to post Share on other sites
gianis50 1,869 Report post Posted August 23, 2010 (edited) ... Edited October 10, 2017 by gianis50 Quote μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted August 23, 2010 εχω την εντυπωση οτι το See δεν θα εινια ανοικτο στις 11 Δεκ. ανοιγει το επομενη σαββατο στις 18 Saison: 18.12.2010- 29.04.2011 ετσι λεει το bergfex τουλαχιστον Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
talarian 175 Report post Posted August 23, 2010 την τριτη εντωμεταξυ δεν χανεις με τιποτα το νυχτερινο στην μαυρη μιστα του see 7 με 10.30 .εχει μια ωρα διακοπη ενδιαμεσα στην οποια γινεται show απο αυστριακους ζογκλερ του σκι.πραγματικα θα χαζεψεις με αυτα που θα δεις και μετα θα κατεβαινεις την μαυρη με χιλια 80 παρε μια γευση απο νυχτερινο εδω και μια γευση απο ημερησιο στην κοιλαδα εδω Στην αρχή που δεν πρόσεχα πολύ το βίντεο νόμισα ότι ήσασταν εσείς οι Αυστριακοί ζογκλέρ. Μετά κατάλαβα από τις κραυγές σας ότι δεν μπορεί να έμαθαν τόσο καλά Ελληνικά οι Αυστριακοί, αλλά μόλις είχε τελειώσει το show και εφαρμόζατε όσα είχατε δει. Quote Share this post Link to post Share on other sites
talarian 175 Report post Posted August 23, 2010 και για να μην ξεχνιόμαστε, 109+1 μείνανε. Άντε πλησιάζουμε...... όπου νάστε θα ψάχνουμε τα snowreports και τα video cams για να πορευόμαστε. Άσχετο: τόση ώρα είναι το Stubai από Innsburg; Νόμιαζα ότι είναι πιο κοντά από την Εθνική οδό και έλεγα να πάω εκεί την πρώτη μέρα πηγαίνοντας από Μόναχο για Ischgl. Αν είναι έτσι, λέω να ακολουθήσω πιστά όσα μου έχετε προτείνει χωρίς πολλές ταρζανιές την πρώτη μέρα. Quote Share this post Link to post Share on other sites