TEOXALANDRI 239 Report post Posted March 17, 2008 Λοιπόν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ... ο καιρός μας έδειξε ότι δυστυχώς ότι οι λάτρεις της θάλασσας είναι πολύ περισσότεροι από τους χιονοδρόμους ή αν προτιμάτε κάποιοι προτιμούν την παραλία από το βουνό.... Απ'ότι ξέρω οι surfers/kiteάδες είναι λιγότεροι από τους χιονοδρόμους άρα έχουμε ή λάτρεις του μπανιστηριού και του φραπέ ή τόσους πολλούς άλλους ενασχολούμενους με θαλάσσια σπορ/αθήματα που τελικά κάνουν τα βουνά μας να ερημώνουν ... τις επιχειρήσεις εκεί να υπολειτουργούν και φυσικά τα χιονοδρομικά να ... προγραμματίζουν από τώρα το κλείσιμο της σαιζόν.... έχοντας μάλιστα χιόνι....!!! Πραγματικά αν εξαιρέσεις τα σουπιάσματα μετά τις 11:00-12:00 από την Βαθιά Λάκκα και κάτω ίσως διανύουμε την καλύτερη εποχή για σκι από πλευράς καιρικών φαινομένων... Όυτε ψοφάς από το κρύο στα λιφτ... κάθεσε για καφέ έξω άνετα πολύ καλή ορατότητα ....κλπ... και όμως το βουνό απογουτευτικά άδειο.... Σίγουρα το τριήμερο που προηγήθηκε δεν άφησε πολλά -οικονομικά κυρίως- περιθώρια για εξορμήσεις γενικά (πολύ λίγη κίνηση στο δρόμο) και φυσικά το ... τετραήμερο -για πολλούς- που έρχεται (25η Μαρτίου) ίσως συντέλεσαν στην μικρή παρουσία χιονοδρόμων στο κέντρο το διήμερο που πέρασε... Θέλω να πιστύεω ότι κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και όχι ότι όλοι ξεχάσαμε τα βουνά μας και το ρίξαμε στο ψάρεμα.... Αν θέλουμε ανάπτυξη στα Κέντρα της χώρας μας θα πρέπει να μας προβληματίσει το συγκεκριμένο γεγονός γιατί η σαιζόν αυτή τη στιγμή... δεν έχει ακόμα κλείσει 3 μήνες (90 μέρες) και είναι πραγματικά πολύ νωρίς για να προγραμματίζουμε το τέλος... Ακόμα έχουμε μέσα Μαρτίου και σας θυμίζω ότι οι καλύτεροι χιονιάδες στην χώρα μας έχουν έρθει ... Μάρτη... (γδάρτη και ....κλπ...) Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι τους έπιασε όλους και άρχισαν να τρέχουν στις παραλίες... την στιγμή που δεν έχουν περάσει ουσιαστικά 4-5 μήνες από το τελευταίο μπάνιο.... Τέσπα... Ας ελπίσουμε ότι θα αλλάξει λίγο η κυκλοφορία των συστημάτων και να αλλάξει λίγο ο καιρός γιατί οι θερμοκρασίες είναι πολύ πάνω από το φυσιολογικό για την εποχή... Κάτι φαίνετε στον ορίζοντα προς το τέλος της εβδομάδας... για κανα χιονάκι... Αγρυπνήτε... το ΣΚ είναι κοντά... Από το επίσημο site του κέντρου... Στύγα 2.... Αρίσταρχος..... Στύγα 2 επίσης.... Θέτις.... (πάνω πιατάκι...) Αυτά... Μαθαίνω ότι οι κρατήσεις στα Καλάβρυτα για αυτό το ΣΚ πάνε καλά.... Μακάρι... Φιλικά Θοδωρής.... Quote O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted March 17, 2008 τα βάζεις δύο φορές για να τα εμπεδώσουμε; Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted March 17, 2008 Με τον server να σέρνεται σήμερα, δεν προλαβαίνω να σβήνω τα διπλά μηνύματα. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted March 17, 2008 τα βάζεις δύο φορές για να τα εμπεδώσουμε; Όχι... απλά εδώ που είμαι έχει ηχώ.... ...... Όχι... απλά εδώ που είμαι έχει ηχώ.... ....... Όχι... απλά εδώ που είμαι έχει ηχώ.... ........ Κ. Λάππα ενημέρωσα τον Μάκη... αλλά μάλλον τον πρόλαβες εσύ... ........ Κ. Λάππα ενημέρωσα τον Μάκη... αλλά μάλλον τον πρόλαβες εσύ... ......... Κ. Λάππα ενημέρωσα τον Μάκη... αλλά μάλλον τον πρόλαβες εσύ... ........ Quote O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted March 17, 2008 Κ. Λάππα ενημέρωσα τον Μάκη... αλλά μάλλον τον πρόλαβες εσύ... ........ Ναι, στις τελικές τον έχω. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted March 17, 2008 Πάρα πολυ ωραίες φωτογραφίες ALCATRAZ Εδω καταλαβαίνει κανεις όταν λέμε (και το υποστηρίζω απόλυτα) ότι το συγκεκριμένο βουνό είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ (και από χιονοδρομικής αλλά και γενικότερης ματιάς) και ειναι κρίμα να χάνεται αυτή η ομορφια λόγω κακοδιαχείρησης και κοντοφθαλμισμού! υγ Ξέρει κανείς πόσο χιόνι έχει το βουνό τώρα..? Φιλικα Al_Foutzin Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
dipanou 4 Report post Posted March 17, 2008 (αλλά και γενικότερης ματιάς) η γενικότερη ματιά που είχε την Κυριακή το πρωί, ήταν αυτή.....!!!!!! (not bad for this Winter............. ) Quote ...great things are done when men and mountains meet.... Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted March 18, 2008 (not bad for this Winter............. wink.gif ) not bad at all..! Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
germanos 37 Report post Posted March 18, 2008 Η σημερινή εικόνα από τη Webcam είναι απογοητευτική, πολύ καφέ... Από την άλλη, η πρόγνωση έχει αλλάξει, όχι τόσο μεγάλες θερμοκρασίες όσο έλεγε μέχρι χτες, και πιθανό φρεσκάρισμα προς την Κυριακή. Λέτε να? Quote I just love skiing! Share this post Link to post Share on other sites
JiKL 36 Report post Posted March 18, 2008 Εγερτηριο νωρις και αναχωρηση απο Πατρα στις 8....(μερικοι βιαζοντουσαν πολυ, εγω ελεγα να περιμενουμε μεχρι τις 9 να δουμε τι γινεται) Φτανουμε στο βουνο και αρχιζω να την μυριζω την δουλεια οταν ειδαμε 2-3 αυτοκινητα να φευγουν απο το ΧΚ...Μολις φτανουμε παθαινω αλλεπαλληλα εγκεφαλικα...Πολυ λιγοτερο χιονι απο την προηγουμενη Πεμπτη και να μην κινειται ΤΙΠΟΤΑ (ωρα 9:30) 10 αυτοκινητα ολα και ολα στο parking και καθολου κινησεις προετοιμασιας ντυσιματος κτλ κτλ... Παω ρωταω αναστολη λογω αερα μεχρι τις 10...Παω στις 10 αναστολη λογω αερα μεχρι τις 11 εκτος απο το πετρο-baby που λειτουργησε... Παω κανω 1-2 κατεβασιες στο baby παιρνω τα πεδιλα στο χερι και ανεβαινω εκει που τραβαει τις φωτογραφιες ο alc πανω απο το baby....Ανεβηκα μεχρι την κορυφη σχεδον, εκατσα ξεκουραστηκα αγναντεψα την (ψιλο απογοητευτικη) θεα και εκανα την κατεβασια μου.... Στις 11 δωσανε και αλλη αναστολη τα μαζεψαμε και φυγαμε... Η κατασταση πως εχει baby: λιγο χιονι-νερο απο νωρις, πολλες πετρες μετα βιας ειχαν φτιαξει εναν διαδρομο Αχιλλεας: Στην βαση του δεν υπαρχει σχεδον τιποτα εκτος απο πετρες αρα οταν λειτουργησει στα χερια ο εξοπλισμος, η πλαγια μπροστα στο σαλε εντελως χαλια εκτος απο μερικους χωματο-χιονο διαδρομους που ισως καταφερεις και να περασεις...Το Βιετναμ σε ψιλο καλη κατασταση... Δαφνη: Στην βαση της πολλα χωματα-πετρες, στην εξοδο της μπλε Δαφνης πολυ δυσκολα τα πραγματα... Στο πανω μισο η κατασταση φαινοταν καλη απο μακρια... Αυτα Quote Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,243 Report post Posted March 18, 2008 η γενικότερη ματιά που είχε την Κυριακή το πρωί, ήταν αυτή.....!!!!!! (not bad for this Winter............. ) Γκιώνα? Δεν νομίζω Βαρδούσια... Με μπερδεύει η κορφή που έκανες. Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
dipanou 4 Report post Posted March 18, 2008 Γκιώνα? Δεν νομίζω Βαρδούσια... Με μπερδεύει η κορφή που έκανες. για ψάξε λίγο ακόμα....... Quote ...great things are done when men and mountains meet.... Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,243 Report post Posted March 18, 2008 για ψάξε λίγο ακόμα....... ΟΚ Παρνασσος Πού έχεις ανέβει? Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
dipanou 4 Report post Posted March 18, 2008 ΟΚ Παρνασσος ....τώρα ξέφυγες εντελώς...... Quote ...great things are done when men and mountains meet.... Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,243 Report post Posted March 18, 2008 ΟΚΟΚΟΚ πάμε ξανά αριστερά Ζήρεια αρα είμαστε βόρεια και βλέπουμε νότια πάνω απο τον Κορινθιακό. ΔΕΝ ειναι παρνασσος, δεν ειναι γκιωνα, δεν ειναι ο κόρακας στο κέντρο.... Εχει ορθοπλαγιά δυτικά και υψόμετρο πανω απο 2 χλμ. εχει τουλάχιστον 2 ψηλές κορφές και δεν ειναι πολυ δυτικά γιατι κοιτά τον χελμό απο μπρος. Να το πάρει το ποτάμι? Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
dipanou 4 Report post Posted March 18, 2008 δεν ειναι ο κόρακας στο κέντρο.... κι όμως........... Quote ...great things are done when men and mountains meet.... Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted March 18, 2008 μακάρι να το είχε ο Παρνασσός αυτό το κομματάκι Quote Share this post Link to post Share on other sites
AKIS-AIGIO 0 Report post Posted March 18, 2008 Κυριε Κυριε.....να το πω ....να το πω Quote ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔOΠΟΥΛΟΣ http://www.e-achaia.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,243 Report post Posted March 18, 2008 κι όμως........... αααα Εχεις ανέβει ψηλά απο την άλλη πλευρά και δεν ειναι ορθοπλαγια τα λουκάκια ειναι... μαγεία... Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
dipanou 4 Report post Posted March 18, 2008 Κυριε Κυριε.....να το πω ....να το πω όχι παιδί μου, να ΜΗ το πείς ..το είπα εγώ..... εσύ, να πάρεις τη φωτό και να μου βρείς το Κλωκοβούνι............(και μην σε πιάσω αδιάβαστο.....!!!) Quote ...great things are done when men and mountains meet.... Share this post Link to post Share on other sites
AKIS-AIGIO 0 Report post Posted March 18, 2008 Πςςςςς....τιποτα αλλο πιο δυσκολο δεν εχεις??......Δεξια του Χελμου...με την διπλή κορφούλα είναι η ΒΟΥΝΑΡΑ. Quote ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔOΠΟΥΛΟΣ http://www.e-achaia.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
dipanou 4 Report post Posted March 18, 2008 Πςςςςς....τιποτα αλλο πιο δυσκολο δεν εχεις??......Δεξια του Χελμου...με την διπλή κορφούλα είναι η ΒΟΥΝΑΡΑ. ΕΥΓΕ παιδί μου............ για πάμε και δεξιότερα, στα Πατραχαϊκά εδάφη........ (το σπίτι σου το βλέπεις; )............. Quote ...great things are done when men and mountains meet.... Share this post Link to post Share on other sites
AKIS-AIGIO 0 Report post Posted March 18, 2008 μονο το σπιτι μου??.....εδω βλέπω και την κορη μου που βλέπει τηλεόραση αντι να διαβαζει. Θα της δειξω εγω...θα τα πουμε στο σπιτι οταν παω Quote ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔOΠΟΥΛΟΣ http://www.e-achaia.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
bujinkan 2,507 Report post Posted March 20, 2008 Καλα τα νεα συμφωνα με το μετεο για δευτερα και τριτη http://www.meteo.gr/cf.asp?city_id=94 Quote Share this post Link to post Share on other sites
bialex 276 Report post Posted March 21, 2008 Οι πληροφορίες μου λένε ότι αυτό θα είναι το τελευταίο τετραήμερο για το ΧΚΚ. Quote Share this post Link to post Share on other sites