Demetris 3 Report post Posted March 2, 2019 Καλημέρα, Είχα έναν παρόμοιο τραυματισμό στο αριστερό γόνατο από σκι 10 χρόνια πριν. Είχα μερική ρήξη χιαστού συνδέσμου και τραυματισμό στο μηνίσκο (δε θυμάμαι ακριβώς τι ήταν) και στο χόνδρο. Το γόνατο ήταν σταθερό αλλά είχα λίγες ενοχλήσεις σε κάποιες κινήσεις. Στην αρχή ο γιατρός χωρίς να κάνει μαγνητική μου είπε οτί δεν είναι κάτι σοβαρό και να συνεχίσω να κάνω όλες μου τις δραστηριότητες. Σταδιακά άρχισα να έχω περισσότερες ενοχλήσεις (κυρίως από τους κραδασμούς και τα ημικαθίσματα) και χωρίς να το καταλάβω μετά από κάποιους μήνες κατέληξα να ανεβαίνω τις σκάλες με το δεξί πόδι και ο αριστερός τετρακέφαλος να αδυνατίσει πολύ. Έκανα αρθροσκόπηση σε έναν γιατρό που μου σύστησαν ως ειδικό, ο οποίος δεν μου έκανε τίποτα και μου είπε οτί από εδώ και πέρα μόνο θα περπατάς και θα κολυμπάς και φυσικά έπαθα σοκ. Παρα λίγο θα έκανα και δεύτερη αρθροσκόπηση ενώ το πόδι μου χειροτέρευε. Τελικά αφού γύρισα διάφορους γιατρούς και έκανα test drive στα νεύρα μου, κατέληξα σε έναν εξαιρετικό ο οποίος μου είπε ότι αν έκανα πρωταθλητισμό θα μου έκανε αρθροσκόπηση αλλά στην περίπτωση μου θα έχω το ίδιο αποτέλεσμα με φυσιοθεραπεία και κυρίως με ενδυνάμωση. Μου έδωσε πρόγραμμα ασκήσεων στην αρχή στο σπίτι με λίγα βάρη (και κολύμπι), στη συνέχεια στο γυμναστήριο σταδιακά, μετά τρέξιμο σε χόρτο και στο τέλος επιτέλους σκι!!!!. Τελικά το αριστερό γόνατο έγινε σαν το δεξί και δεν έχω καμοία ενόχληση εφόσον το γυμνάζω. Στην περίπτωσή μου λοιπόν η θεραπεία ήταν να ελαττώσω τις δραστηριότητες μου για ένα διάστημα και να κάνω ασκήσεις για το πόδι ωστέ να δυναμώσει σταδιακά χωρίς να ζοριστεί. Περαστικά Καλησπερα Ελεν, μηπως μπορεις να μου στειλεις στοιχεια του Γιατρου που σε βοηθησε..? γιατι εχω σχεδον τα ιδια συμπτώματα.. θα παω για εξεταση απο βδομαδα σε καποιον αλλα δεν εχω συστασεις ωστε να ξερω τι κανει.. οποτε θα ηθελα μια δευτερη γνωμη.. Ευχαριστω προκαταβολικα.. ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,474 Report post Posted March 2, 2019 Καλησπερα Ελεν, μηπως μπορεις να μου στειλεις στοιχεια του Γιατρου που σε βοηθησε..? γιατι εχω σχεδον τα ιδια συμπτώματα.. θα παω για εξεταση απο βδομαδα σε καποιον αλλα δεν εχω συστασεις ωστε να ξερω τι κανει.. οποτε θα ηθελα μια δευτερη γνωμη.. Ευχαριστω προκαταβολικα.. ! Demetris δεδομενου οτι η ανάρτηση της elen ηταν το 2008 και δεν εχω δει αναρτήσεις της τελευταια, μην εκπλαγείς αν δεν σου απαντήσει. Σε καθε περίπτωση, περαστικά σου και γρηγορα. Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
elen 27 Report post Posted March 2, 2019 Δημήτρη καλησπέρα, Σου έστειλα μήνυμα με τα στοιχεία του γιατρού. Περαστικά! 10 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Demetris 3 Report post Posted March 3, 2019 Σε ευχαριστω πολυ Ελεν ! Παντα υγεια σου εύχομαι ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Demetris 3 Report post Posted March 3, 2019 Demetris δεδομενου οτι η ανάρτηση της elen ηταν το 2008 και δεν εχω δει αναρτήσεις της τελευταια, μην εκπλαγείς αν δεν σου απαντήσει. Σε καθε περίπτωση, περαστικά σου και γρηγορα. Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Ευχαριστω GIGI ! μου απαντησε η Ελεν τελικα ! 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,399 Report post Posted November 19, 2019 WORLD'S FIRST 'ARTIFICIAL MENISCUS' IMPLANT PERFORMED IN ISRAEL https://m.jpost.com/HEALTH-SCIENCE/Worlds-first-artificial-meniscus-implant-performed-in-Israel-608138 2 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites