Jump to content
Sign in to follow this  
ΜΙΚ

Eγώ φταίω. όπως και εσύ φυσικά

Recommended Posts

Μου τη σπάνε οι μέρες "υπερ" απλά σήμερα όλες οι εφημερίδες και tv έχουν ανφορές οπότε ίσως κάτι μένει...μπαααα

Εγώ φταίω για το global warming. Αλλά το ίδιο και εσύ. Πάντως θα την πληρώσουν τα παιδιά μας. Πόσα από τα παρακάτω κάνεις? Εγώ ελάχιστα.

Για σκουπίδια και ανακύκλωση δεν αναφέρω καν. Το κράτος φταίει που μας έχει μάθει έτσι.

Επίσης ποιος από εσάς αντιτάχθηκε σε εγκατάσταση αιολικού πάρκου, φωτοβολταικού. Οι ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ πχ που κόψαν δέντρα να κάνουν το μεγαλύτερο φωτοβολταικό στην Ευρώπη και οι ακόμα πιο ΗΛΙΘΙΟΙ Δήμοι, Νομαρχία, όχι που αντιτάχθηκαν στην κατασκευή του πάρκου, άλλα που βγήκαν να το φωνάξουν. Φυσικά τι ΗΛΙΘΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ. Αλλά φταίω και εγώ.

Πάμε να δείτε πόσο φταίω

ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ

Αμάξι? Γιατί με ποδήλατο και ΜΜΜ δεν μπορείτε να κάνετε τις μετακινήσεις σας?

Έστω ότι χρειάζεται. Γιατί δεν έχουμε όλοι smart και υβριδικά για τη πόλη? Καίνε περίπου το μισό από ένα νορμάλ αμάξι. Από suv και μεγάλα τζιπ καίνε τουλάχιστον το ένα τέτατρο. Αν είχατε θα μειώνεται % τις άνάγκες σας για πετρέλαιο

Αλήθεια αμάξι υδρογόνου ή φυσικού αερίου ακόμα γιατί δεν έχετε πάρει? Α... ναι το κράτος δεν τα έχει φέρει ακόμα.

ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΔΩΜΑΤΙΟ

Έχετε ανεμιστήρα στην οροφή? Μειώνει κατά %τις ανάγκες σε κλιματισμό

‘Εχετε ενδοδαπέδια θέρμανση? Μειώνει κατά τις ανάγκες σε θέρμανση

‘Εχετε φυσικό φωτισμό(παράθυρα ανοιχτά στο φως)? Μειώνει κατά % τις ανάγκες σε φωτισμό.

Έχετε αυτόματα σκιάδια σκίασης το καλοκαίρι και ζέστης το χειμώνα? Μειώνουν κατά ....τις ανάγκες σε θέρμανση και κλιματισμό καθώς ανάλογα με την εποχή επιτρέπουν ή αποτρέπουν τις ακτίνες του ήλιου να ζεσταίνουν ή όχι τον χώρο.

Έχετε φυτά/κήπο στην ταράτσα (πράσινη στέγη)? Μειώνουν κατά....% τις ανάγκες σε κλιματισμό θέρμανση

Έχετε λάμπες φθορίου? Μειώνουν κατά. ?τις ανάγκες σε ηλεκτρικό

Έχετε αυτόματα συστήματα που σβήνουν τα φώτα όταν δεν είναι κανένας στο χώρο? Μειώνουν κατά. ? τις ανάγκες σε ηλεκτρικό

Σβήνετε τις συσκευές από κατάσταση αναμονής? Μειώνουν κατά. ? τις ανάγκες σε ηλεκτρικό.

Οι συσκευές είναι πιστοποιημένες χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας?Μειώνουν κατά. ? τις ανάγκες σε ηλεκτρικό

Έχετε διπλά τζάμια ?Μειώνουν κατά. ? τις ανάγκες σε θέρμανση ψύξη

Έχετε πόρτα με «φρυδάκια» από κάτω? Απίστευτο ε? Μειώνουν κατά. ? τις ανάγκες σε θέρμανση ψύξη

Έχετε αυτόνομους ρυθμιστές θερμότητας σε κάθε δωμάτιο? Μειώνουν κατά. ? τις ανάγκες σε θέρμανση ψύξη

Είναι ορατά σε εσάς όλα τα καλοριφέρ ή μήπως έχετε καρέκλες, ντουλάπες κλπ μπροστά? Αν τα καλοριφέρ είναι «κρυμμένα» αυξάνουν ? τις ανάγκες για θέρμανση.

ΣΤΟ ΚΆΘΕ ΣΠΙΤΙ/ ΓΡΑΦΕΙΟ

Έχετε αυτόνομες θερμάνσεις σε κάθε δωμάτιο/όροφο/σπίτι/γραφείο? Μειώνουν κατά. ? τις ανάγκες σε θέρμανση ψύξη

Έχετε κάλυψη όλου του ζεστού νερού που καταναλώνεται από ηλιακή ενέργεια? Μειώνει κατά % της ανάγκες σε ηλεκτρικό και πετρέλαι ή φυσικό αέριο. ΩΠΑ ΛΑΘΟΣ. Πιθανότατα τις έχετε σε μεγάλο βαθμό. Η μεγάλη και μοναδική νίκη της Ελλάδας την εξοικονόμηση ενέργειας. ΗΛΙΑΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ. Μείωσε κατά % τις ανάγκες σε θέρμανση ζετσού νερού. Παρόλα αυτά έχουμε ακόμα περιθώριο για βελτιώσεις.ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΤΑ.

Καίτε φυσικό αέριο η υγραέριο για την κουζίνα (μάτια/φούρνος) αντί για ηλεκτρικό? Μειώνει κατά. ? τις ανάγκες σε ηλεκτρικό

Καίτε φυσικό αέριο και όχι πετρέλαιο για θέρμανση? Μειώνει κατά. ? τις ανάγκες θέρμανση

Το ζεστό νερό που δεν χρησιμοποιήσατε το χρησιμοποιεί άλλος χρήστης? Μειώνει κατά. ? τις ανάγκες θέρμανση

Κάνατε σέρβις στον λέβητα φέτος? Μειώνει κατά. ? τις ανάγκες θέρμανση

ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΚΤΙΡΙΟ

Έχεις εξωτερικές και εσωτερικές μονώσεις σύμφωνα με την τελευταια οδηγία της ευρωπαικής ένωσης σε τοίχους οροφές έδαφος και εσοχών των ορόφων? Μειώνουν κατά.....? της ανάγκες σε θέρμανση ψύξη.

Το κτίριο είναι προσανατολισμένο για φυσική θέρμανση/δροσιμό και για φυσικό φωτισμό/σκίαση? Μειώνουν κατα ? τις ανάγκες σε θέρμανση/ψύξηκαι ηλεκτρικό.

Χρησιμοποιείτε φωτοβολταικά ή ανεμογεννήτριες για να παράγετε ηλεκτρικό ρεύμα? Μειώνει κατά. ? τις ανάγκες σε ηλεκτρικό

Χρησιμοποιείτε γεωθερμία για την θέρμανση του χώρου(σχεδόν όλη η Βόρεια Ελλάδα καθώς και άλλες περιοχές της Ελλάδας έχει πεδία μέσης θερμότητας όπου θα μπορούσαν να ζεστάνουν κάθε πίτι χωρίς κατανάλωση ενέργειας)? Μειώνει κατά.πάνω από 50% ? τις ανάγκες για θέρμανση

Χρησιμοποιείτε συστήματα συμπαραγωγής/τριπαραγωγής θέρμανσης ψύξης? Μειώνει κατά. κοντά στο 50% ? τις ανάγκες θέρμανσης/ψύξης.

Χρησιμοποιείτε κεντρικά ηλιακά πεδία θέρνασης ψύξης χώρων? Πάρα πολύ κακώς που κανένας από εσάς δεν χρησιμοποιεί. Δεν θα καταναλώνατε τίποτα για θέρμανση ψύξη.

Χρησιμοποιείτε θαλασσινό νερό για ψύξη? Κακώς δεν θα καταναλώνατε τίποτα για ψύξη χώρων.

Και για το τέλος

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΗΛΙΑΚΑ ΠΕΔΙΑ ΕΧΟΥΜΕ?

Ήλιος ζεσταίνει νερό. Νερό περνάει από εναλλάκτη και όσο θέλουμε ψυχει νερό. Τα δυο χωριστά νερά πάνε 50 μέτρα κάτω από το έδαφος και αποθηκεύονται. Διαστασιολογούμε την δεξαμενή απόθήκευσης σε δυο βδομάδες πλήρη θέρμανση του χώρου για το χειμώνα και 3-4 μέρες πλήρη ψύξη του χώρου για το καλοκαίρι. Όταν θέλουμε ζεστη έχουμε όταν θέλουμε ψύξη έχουμε. Τέλος.

Το μόνο που ψάχνουμε είναι ο κατάλληλος χώρος. Ε...στην ταράτσα. Μέχρι εξαόροφα κτίρια φτάνει. Για παραπάνω παίρνουμε και λίγο από τον κήπο. Το Μαλλιά Beach έβαλε στον κήπο και το Ελούντα Mare και το Ελούντα beach ακολουθούν. Όπου δεν φτάνουν οι στέγες εγκατάσταση συστημάτων συμπαραγωγής.

Και μετά κοιτάξτε τα΄γυάλινα κτίρια γραφείων. Καταναλώνουν περίπου τριπλάσια ενέργεια σε σχέση με ένα κανονικό κτίριο.

Πόπω πολύ φταίω τελικά

Αυτά για αρχή. Εγώ φταίω κάνω ελάχιστα από τα παραπάνω αλλά το ίδιο φαντάζομαι και εσύ.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

μερικά απο αυτά κάνω μερικα όχι και ούτε έχω δυνατοτητα στο άμεσο μέλλον...

τουλάχιστον κάνω πιστά ανακύκλωση (να΄ναι καλά η Κατερίνα που το έχει πάθος)

Η γεωθερμία νομίζω είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα μορφή ενέργειας κι από ότι έχω δει σε τεχνικά περιοδικά ιδιαίτερα αποδοτική. Από κόστος όμως δεν γνωρίζω καθόλου. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον το τόπικ.

off topic: Νickel, καταπληκτική η φωτο στο avatar σου. Να χαίρεσαι την κούκλα σου. Έτσι μου έρχεται να βάλω κι εγώ μια αντίστοιχη.

Φιλικά,

Ρένα

off topic: Νickel, καταπληκτική η φωτο στο avatar σου. Να χαίρεσαι την κούκλα σου. Έτσι μου έρχεται να βάλω κι εγώ μια αντίστοιχη.

Ναι Παναγιώτη πολύ ωραία η φώτο της κούκλας στο avatar. Και εγώ αυτή είδα και έβαλα αντίστοιχη δικιά μου.

Την επόμενη φορά θα κάνω έλεγχο στην ταράτσα σου αν έβαλες φυτά :rolleyes:

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

φυτά στα κεραμίδια δεν έχω ξαναδεί για να πώ και την αλήθεια... :o στα μπαλκόνια βάζω κάκτους για να μην έχουν πολλές απαιτήσεις σε νερο :P

Εχετε γνωστούς, συγγενείς ή φίλους επαγγελματίες που ασχολούνται με τέτοιου είδους συστήματα; Μπορεί όποιος γνωρίζει να ανεβάσει πληροφορίες;

Δεν είναι δεδομένο για ολους ότι ξέρουν πού να απευθυνθούν. Σε κάποιους μάλιστα μπορεί να φαίνεται πολύ δύσκολο...

και εγω δεν μπορω να τα κανω ολα αυτα αλλα κανω αρκετα

πχ εχω δυο αμαξια και ενα παπακι

το ενα αμαξι το (μεγαλο)το καλοκαιρι δυσκολα θα βγει απο το γκαραζ.το πολυ 5-10 φορες

το μικρο ψευτοκινηται

αυτο δεν σημαινει μονο οτι δεν επιβαρυνω το κυκλοφοριακο και το περιβαλλον σημαινει μεγαλη οικονομια στην τσεπη μου

με 5 ευρω περναω τουλαχιστον δυο εβδομαδες ενω με το αμαξι δεν μου φτανουν 50 :o:P

το θεμα ειναι να υπαρχει ευαισθησια απο ολους μας

και συμφωνω απολυτα με τον Μιχαλη σε αυτο που ειπε για το κρατος,γιατι ολα απο εκει ξεκινανε(παιδεια)Νο1

DALTONS POW ROBBERY.....

και συμφωνω απολυτα...για το κρατος,γιατι ολα απο εκει ξεκινανε(παιδεια)Νο1
Και το κράτος από ποιούς αποτελείται ;

Από άλλα όντα ;

Πάλι θα ρίξουμε τις ευθύνες στους άλλους ;

Εμείς είμαστε υπεράνω ;

Από άλλα όντα ;

Πάλι θα ρίξουμε τις ευθύνες στου άλλους ;

Εμείς είμαστε υπεράνω ;

EBEΡΤ ΧΤΕΣ (στο περίπου): "Για το φωτοβολταικά το κράτος έχει κάνει ένα χαζό νόμο και κανένας δεν μπορεί να προχωρήσει". Άλλα όντα προφανώς είναι το κράτος ο Εβερτ δεν έχει καμία σχέση εδώ και χρόνια.

pies πες τι σε ενδιαφέρει να το βρούμε. Αν ρωτάς για φυτά.

http://www.greenroofs.gr/

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Η γεωθερμία ειναι μια εφαρμογή που μπορεί να αποτελέσει σε μεγάλη ενεργειακή οικονομία. Δυστυχως ομως η τεχνολογία της ειναι ακόμα ακριβή. Επειδή βρίσκομαι στα τεχνικά εργα και υπάρχουν αρκετοί πελάτες που θέλουν να εφαρμόσουν την τεχνολογία αυτη, και οι διαδικασίες με το κράτος ειναι δαιδαλώδεις και οι μελετητές- εγκαταστάτες συστημάτων γεωθερμίας ειναι δυσεύρετοι αλλά και τα συστήματα αυτά ειναι ακριβά, τελικά δεν την επιλέγουν για την θερμανση και ψύξη των κτιρίων τους.

Βεβαίως εάν το κράτος απαλείψει τις διαδικασίες που βασικά υπάρχουν απλά για να μην κανεις την επένδυση αυτή, τοτε ανοιγει ο δρόμος μιας καταπληκτικής δωρεάν ενέργειας που βρίσκετε μόλις μερικά μέτρα κάτω απο την επιφάνεια της γης.

Όσο το πετρέλαιο εξακολουθεί να υπάρχει, οποιαδήποτε άλλη μορφή ενέργειας θα είναι και ακριβή και δυσεύρετη, γίνεται πόλεμος για αυτό, δεν θα κάνουν ακόμα τόσο προσιτές τις άλλες μορφές ενέργειας, ωστόσο μπορούμε και εμείς να κάνουμε κάποιες κινήσεις για όπως είπε και ο Μιχάλης για να βοηθήσουμε το περιβάλλον.

Ανακύκλωση, η αλήθεια δεν κάνω, δεν υπάρχει πουθενά στην γειτονιά μου ανάλογος κάδος, προσπαθώ τουλάχιστον όμως να μην πετάω σκουπίδια όπου βρω και να κάνω σωστή χρήση του νερού.

Κάπου διάβασα, αν θυμάμαι καλά στο "Κ" της Καθημερινής της προηγούμενης Κυριακής, ότι έρευνα έχει δείξει ότι το μεγαλύτερο μέρος του νερού απλά χάνεται στο έδαφος λόγω του παλαιωμένου δικτύου της ΕΥΔΑΠ.

Όσο για τα φωτοβολταϊκά, κάποια στιγμή νομίζω δίνονταν επιδοτήσεις, δεν ξέρω εάν ισχύει ακόμα, απλά θα έπρεπε να είχες μπάρμπα στην Κορώνη για να την πάρεις, και να πουλάς και καλά την ενέργεια στην ΔΕΗ.

Αλέξη, φταίμε και εμείς, αλλά φταεί και το κράτος, όταν βλέπεις ότι έχεις πολίτες που έχουν πλήρη άγνοια ή έστω αδιαφορία, δημιουργείς κίνητρα, αυτή είναι η δουλειά σου.

Θα σου πω κάτι απλό, όταν τα φυτοφάρμακα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους σε μεγάλη έκταση - κυρίως την 10ετία του ':o-, και οι αγρότες τα είδαν σαν λύτρωση για τις παραγωγές τους, δεν τους είχε ενημερώσει κανείς για τις βλαβερές συνέπειες που έχουν στον οργανισμό τους, οι ίδιοι δεν είχαν ιδέα τι μπορεί να τους προκαλέσει. Υπάρχουν περιοχές που ο καρκίνος κάνει θραύση, είναι τυχαίο που σε αυτές τις περιοχές χρησιμοποιούσαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό συγκεκριμένα φάρμακα;

Πλέον- σε όσους κόβει- άρχισαν να αναζητούν πιο ήπια φάρμακα και να παίρνουν προφυλάξεις όταν τα χρησιμοποιούν. Και μιλάμε για έναν κλάδο που το 99% δεν είχαν καμία μόρφωση. Εκεί και για το περιβάλλον και για τους πολίτες σου φταις εσύ, που δεν τους ενημέρωσες, νομίζω ότι κανένας τους δεν θέλει και δεν ήθελε να πάθει καρκίνο. Πλέον υπάρχουν σεμινάρια και για τον κλάδο των αγροτών όπου πάνε και ενημερώνονται για την δουλειά τους.

Φταίμε και εμείς αλλά και το κράτος

Je veux devenir calife a la place du calife

να υποθέσω βέβαια ότι όλοι είμαστε και κατά της (ενεργοβόρας και υδροβόρας) παραγωγής τεχνητού χιονιού ε; :o

ή μήπως όχι ;

(εγώ πάντως είμαι ............)

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

Αλέξη, φταίμε και εμείς, αλλά φταεί και το κράτος, όταν βλέπεις ότι έχεις πολίτες που έχουν πλήρη άγνοια ή έστω αδιαφορία, δημιουργείς κίνητρα, αυτή είναι η δουλειά σου.

Θα σου πω κάτι απλό, όταν τα φυτοφάρμακα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους σε μεγάλη έκταση - κυρίως την 10ετία του ':o-, και οι αγρότες τα είδαν σαν λύτρωση για τις παραγωγές τους, δεν τους είχε ενημερώσει κανείς για τις βλαβερές συνέπειες που έχουν στον οργανισμό τους, οι ίδιοι δεν είχαν ιδέα τι μπορεί να τους προκαλέσει. Υπάρχουν περιοχές που ο καρκίνος κάνει θραύση, είναι τυχαίο που σε αυτές τις περιοχές χρησιμοποιούσαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό συγκεκριμένα φάρμακα;

Πλέον- σε όσους κόβει- άρχισαν να αναζητούν πιο ήπια φάρμακα και να παίρνουν προφυλάξεις όταν τα χρησιμοποιούν. Και μιλάμε για έναν κλάδο που το 99% δεν είχαν καμία μόρφωση. Εκεί και για το περιβάλλον και για τους πολίτες σου φταις εσύ, που δεν τους ενημέρωσες, νομίζω ότι κανένας τους δεν θέλει και δεν ήθελε να πάθει καρκίνο

Η περιοχή που ζώ (Αργολίδα) είναι η πρώτη και σε χρήση φυτοφαρμάκων και σε κρούσματα Καρκίνου. Και γι' αυτούς τους λόγους έχω συλλέξει αρκετά στοιχεία.

Ναι, οι αγρότες είδαν τα φυτοφάρμακα σαν λύτρωση. Ήξεραν όμως από την αρχή οτι ήταν βλαβερά. Όταν συζήτησα με μερικούς τις συνέπειες, όλοι μου είπαν οτι τις γνώριζαν εκ των προτέρων αλλά κανέναν δεν ενδιέφερε η μακροχρόνια επίπτωση τόσο στη ζωή τους, όσο και στο περιβάλλον. Εάν τότε, ερχόταν το κράτος και απαγόρευε τη χρήση φυτοφαρμάκων θα είχαμε επανάσταση. Ακόμη ''πέφτει'' μουρμούρα και γκρίνια -μετά από πολλά χρόνια- για την απαγόρευση εναέριων ψεκασμών, κάτι που συνέβαινε κάθε άνοιξη σε όλο τον αργολικό κάμπο.

Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ οτι οι αγρότες ήταν άμοιροι ευθυνών και δεν ήταν ενημερωμένοι. Ήξεραν και παραήξεραν, αλλά προκειμένου να βγεί το μεροκάματο κουβέντα...

Δεν διαφωνώ σ’ αυτά που γράφετε, αλλά έχω βαρεθεί να ακούω/διαβάζω οτι πάντα φταίει το κράτος ή κάποιος άλλος. Ωραίο ακούγεται αλλά δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Από άλλα όντα ;

Πάλι θα ρίξουμε τις ευθύνες στους άλλους ;

Εμείς είμαστε υπεράνω ;

δεν παιρνω τις ευθυνες απο πανω μου και οταν λεω κρατος-παιδεια εννοω οτι απο το εκπαιδευτικο συστημα ξεκινανε ολα

απο εκει θα μαθει το παιδι μεγαλωνοντας να σεβεται το περιβαλλον και απο το σπιτι του

αλλα τι λεω τωρα το μεγαλυτερο ποσοστο νεολαιας σημερα δεν σεβεται τον ιδιο του τον εαυτο θα σεβαστει το περιβαλλον;

και αυτο που ειπες οτι ολοι ριχνουμε τις ευθυνες στο κρατος με το παραμικρο και μενα μου την δινει

εριξε πολυ χιονι και εκλεισαν οι δρομοι;το κρατος φταιει

εριξε παγο; τα ιδια

εβρεξε; τα ιδια παλι

και πολλα πολλα αλλα

ας αναλαβει λοιπον ο καθενας τις ευθυνες του

DALTONS POW ROBBERY.....

και όμως Αλέξη, δεν ήξεραν τις επιπτώσεις, ή μάλλον καλύτερα δεν ήξεραν το μέγεθος των επιπτώσεων. Τουλάχιστον στην δική μου περιοχή αυτό ακούω.

Ο Πατέρας μου αυτό λέει πάντως μετά από τόσα χρόνια "αν ξέραμε τι κακό κάνουν όλα αυτά, δεν θα τα χρησιμοποιούσαμε".

όντως οι αγρότες μπορεί να διαμαρτύρονται όπως λες για τους ψεκασμούς αλλά γιατί βασικά δεν πιστεύουν ότι θα τύχει σε αυτούς το κακό.

Δεν φταίει σίγουρα το κράτος για όλα, φταίμε και εμείς, η δουλειά του κράτους όμως είναι να δημιουργήσει κίνητρα και εναλλακτικές, να ενημερώνει τους πολίτες, ε, συγνώμη αλλά αυτό δεν το κάνει όπως πρέπει.

Ναι εμείς ρίχνουμε τα χημικά από το εργοστάσιο στα ποτάμια, ποιος όμως πήγε να κάνει αυτοψίες, ποιος ενημέρωσε για τον βιολογικό καθαρισμό και έριξε το κόστος για να το χρησιμοποιήσουν; ποιος έπεβαλε πρόστιμα; Εκεί είναι η δική μου η απορία.

από την άλλη ότι έγινε έγινε, δεν υπάρχει νόημα να κοιτάμε και να μένουμε πίσω, αλλά να δούμε από δω και πέρα τι μπορούμε να κάνουμε και μπορούμε.

Ναι εμείς ρίχνουμε τα χημικά από το εργοστάσιο στα ποτάμια, ποιος όμως πήγε να κάνει αυτοψίες, ποιος ενημέρωσε για τον βιολογικό καθαρισμό και έριξε το κόστος για να το χρησιμοποιήσουν; ποιος έπεβαλε πρόστιμα; Εκεί είναι η δική μου η απορία.

Το περιβάλλον δεν σώζεται έτσι... αλλά με συνείδηση.

Το κόστος για τους "βιολογικους" καθαρισμους επιδοτείται σε πολυ μεγαλο ποσοστο.

απλός όλοι θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους όσο πιο φθηνά γίνεται όσο την σκαπουλάρουν...

εκει που φταίει το κράτος είναι ότι χρειάζεται να γίνει καταγγελια για να κινηθούν ενώ τους ξέρουν... βλέπεται είναι και πολλές οι καταγγελίες που πρεπει να ξεκαθαρισουν πρώτα.

συμφωνώ απόλτα σε αυτό που λες, απλά όταν βλέπεις ότι έχεις να κάνεις με ανθρώπους χωρίς συνείδηση, λαμβάνεις και τηρείς ανάλογα μέτρα.

Άμα ο άλλος δεν καταλαβαίνει με το καλό να καταλάβει με το "άγριο".

Η γεωθερμία ειναι μια εφαρμογή που μπορεί να αποτελέσει σε μεγάλη ενεργειακή οικονομία. Δυστυχως ομως η τεχνολογία της ειναι ακόμα ακριβή. Επειδή βρίσκομαι στα τεχνικά εργα και υπάρχουν αρκετοί πελάτες που θέλουν να εφαρμόσουν την τεχνολογία αυτη, και οι διαδικασίες με το κράτος ειναι δαιδαλώδεις και οι μελετητές- εγκαταστάτες συστημάτων γεωθερμίας ειναι δυσεύρετοι αλλά και τα συστήματα αυτά ειναι ακριβά, τελικά δεν την επιλέγουν για την θερμανση και ψύξη των κτιρίων τους.

Βεβαίως εάν το κράτος απαλείψει τις διαδικασίες που βασικά υπάρχουν απλά για να μην κανεις την επένδυση αυτή, τοτε ανοιγει ο δρόμος μιας καταπληκτικής δωρεάν ενέργειας που βρίσκετε μόλις μερικά μέτρα κάτω απο την επιφάνεια της γης.

Η γεωθερμια ειναι μια αλλη παρεξηγημενη υποθεση στη χωρα μας .

Αυτο που αναφερει ο Σταθης, αν καταλαβα καλα, σχετιζεται με την εκμεταλλευση ουσιαστικα της Γεωθερμικης βαθμιδας που με βαση την αποψη που επικρατει σημερα περι υψηλων θερμοκρασιων στο εσωτερικο της γης οσο κατεβαινουμε στο υπεδαφος τοσο ανεβαινει η θερμοκρασια.

Το ισχυρο επιχειρημα στην εκμεταλλευση της Γεωθερμιας "χαμηλης ενθαλπειας "(μεχρι 100C) μεσω εναλλακτων θερμοτητας ειναι

οτι αντι να προσπαθουμε να ανεβασουμε την θερμοκρασια ενος δωματιου,το χειμωνα,απο τους -5 εως 15 βαθμους κελσιου στους 22-25 μεσω του AC που ειναι ενας εναλλακτης θερμοτητητας αυτο μπορουμε να το κανουμε με το νερο μιας γεωτρησης μεσου βαθους 50-200μ που η μεση θερμοκρασια του το χειμωνα ειναι 15-20 βαθμους.

Φανταστειται την εξοικονομηση ενεργειας που επιτυγχανεται.Κατα το καλοκαιρι μπορουν επισης οι ιδιοι εναλλακτες να

χρησιμοποιηθουν και για ψυξη.

Στην Ελλαδα εχουν ξεκινησει τετοιες εφαρμογες (το πρωτο σπιτι που χρησιμοποιησε την Γεωθερμικη βαθμιδα για θερμανση και ψυξη ηταν το 1993 στο Κορωπι)και υπαρχει και ενα πιλοτικο εγκατεστημενο προγραμμα του Πολυτεχνειου (ΕΜΠ) οπως επισης και αρκετα ,λιγα ομως ιδιωτικα εργα.

Να φανταστειτε οτι η εφαρμογη αυτη στην Ελβετια ειναι ευρεως διαδεδομενη.....

Το δευτερο θεμα ειναι η εκμεταλλευση της Γεωθερμιας μεσης(100-180C) και υψηλης(+180) ενθαλπειας και εδω αναφερομαστε σε υψηλες θερμοκρασιες .

Στην Ελλαδα υπαρχουν πολλα γεωθερμικα πεδια τα οποια δεν εχουν τυχει καταλληλης εκμεταλλευσης και λογω κακων χειρισμων κατα το παρελθον τοσο απο τη ΔΕΗ οσο και απο αλλους φορεις.

Η εκμεταλλευση τους θα μπορουσε να δωσει ηλεκτρικο,θερμανση ,αφαλατωσεις και πολλα αλλα., μονο μερικα παραδειγματα θα αναφερω:

Μηλος (300-325C) δυνατοτητα 15-25ΜW

Νισυρος (400C)

Κιμωλος

Λεσβος (100-140C)

Σαντορινη

Κως

Σουσακι(75-80C)

Μεθανα

Και σε πολλες περιοχες με Γεωθερμικα πεδια χαμηλης ενθαλπειας

Λεκανη Στρυμονα(Νιγριτα,Σιδηροκαστρο,Λιθοτοπο Ηρακλειας),Περιοχη Ξανθης(Νεα Κεσσανη 80C,Μαγγανα )

Δελτα Νεστου,Λεκανη Λαγκαδα,Λεκανη Σπερχειου,Αλμωπια,Λιλαντειο πεδιο Ευβοιας,Σαμοθρακη,Λημνος,Ικαρια και πολλες αλλες περιοχες.

Η εκμεταλλευση ορισμενων τετοιων πεδιων θα μπορουσε να καλυψει ενεργειακα και να τα καταστησει αυτονομα τις Κυκλαδες, τη Λεσβο και αλλες μικροτερες περιοχες που σημερα καλυπτονται κυριως απο καυση πετρελαιου.Θα μπορουσαν επισης να αποδωσουν την ενεργεια για αφαλατωσεις και να λυθει το προβλημα νερου των Κυκλαδων η για παραδειγμα την τηλεθερμανση της Λαμιας απο τις πηγες Θερμοπυλων που εχουν "μονο" 40C και πολλα αλλα(αποξηρανση καλαμποκιου και τριφυλιου στην Ξανθη κλπ,κλπ...)

Σημερα με βαση την Υποχρεωση της Χωρας να καλυψει ενα τμημα των ενεργειακων αναγκων της με εναλλακτικες πηγες ενεργειας το ριξαμε στα φωτοβολταικα και στις ανεμογεννητριες (χωρις να θελω να υποβαθμισω τη σημασια τους ) χωρις να κοιταζουμε σα χωρα και αλλες πηγες που διατειθενται ολο το χρονο και ανεξαρτητως μετεωρολογικων δεδομενων(αερας και ηλιοφανεια)

Χαιρετω <_<

Η γεωθερμια ειναι μια αλλη παρεξηγημενη υποθεση στη χωρα μας .

Αυτο που αναφερει ο Σταθης, αν καταλαβα καλα, σχετιζεται με την εκμεταλλευση ουσιαστικα της Γεωθερμικης βαθμιδας που με βαση την αποψη που επικρατει σημερα περι υψηλων θερμοκρασιων στο εσωτερικο της γης οσο κατεβαινουμε στο υπεδαφος τοσο ανεβαινει η θερμοκρασια.

Το ισχυρο επιχειρημα στην εκμεταλλευση της Γεωθερμιας "χαμηλης ενθαλπειας "(μεχρι 100C) μεσω εναλλακτων θερμοτητας ειναι

οτι αντι να προσπαθουμε να ανεβασουμε την θερμοκρασια ενος δωματιου,το χειμωνα,απο τους -5 εως 15 βαθμους κελσιου στους 22-25 μεσω του AC που ειναι ενας εναλλακτης θερμοτητητας αυτο μπορουμε να το κανουμε με το νερο μιας γεωτρησης μεσου βαθους 50-200μ που η μεση θερμοκρασια του το χειμωνα ειναι 15-20 βαθμους.

Φανταστειται την εξοικονομηση ενεργειας που επιτυγχανεται.Κατα το καλοκαιρι μπορουν επισης οι ιδιοι εναλλακτες να

χρησιμοποιηθουν και για ψυξη.

Ερώτηση: Επειδή η θερμοκρασία του νερού που θα ρέει εντός του σπιτιού (ως ενδοδαπέδια θερμανση-ψύξη<_< δεν θα έχει μεγάλη διαφορά από την θερμοκρασία του αέρα ώστε να έχει άμεσα αποτελέσματα, πρακτικά η λειτουργία του συστήματος θα πρέπει να είναι συνεχής. Η κατανάλωση ενέργειας για την λειτουργία αντλίας που να λειτουργεί συνεχώς για να μεταφέρει το νερό προς και από βάθος 50-200μ και μέχρι την οικία, δεν θα είναι μεγάλη; Επίσης θα είναι αρκετή, ή θα είμαστε υποχρεωμένοι να την ενισχύουμε με παραδοσιακούς τρόπους;

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Η περιοχή που ζώ (Αργολίδα) είναι η πρώτη και σε χρήση φυτοφαρμάκων και σε κρούσματα Καρκίνου.

Ναι, οι αγρότες είδαν τα φυτοφάρμακα σαν λύτρωση. Ήξεραν όμως από την αρχή οτι ήταν βλαβερά.

Πριν κόψεις ένα φρούτο, πρέπει να μείνει αράντιστο για κάποιες ημέρες. Ξέρω πολλές περιπτώσεις που ραντίζουν σήμερα και αύριο κόβουν τα φρούτα για την λαϊκή.... Το ίδιο και με λαχανικά.... Και δεν μιλάμε για μία μεμονωμένη περίπτωση.

Μπορεί να είμαστε ασυνείδητοι σαν λαός, αλλά μακάρι να υπήρχε έλεγχος, ας είχε ταυτότητα το κάθε προϊόν και ας γινόντουσαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι και να πέσουν κεφάλια.

Εδώ ο άλλος πάει στο εξωτερικό, φέρνει μία νταλίκα πορτοκάλια, λεμόνια, κλπ και τα πουλάει σαν ντόπια στους "λαικατζήδες" και μας σερβίρονται από τις λαικές. Και η λίστα δεν τελειώνει.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68