Jump to content
Sign in to follow this  
ΣΤΧ

Συνάντηση ΕΣΤΧ με Τομεάρχη Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚ

Recommended Posts

Σας ενημερώνουμε ότι την 3/10/2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση – συζήτηση μεταξύ αντιπροσωπίας του ΕΣΤΧ (αποτελούμενη από την Πρόεδρο του Συλλόγου, Κοτσίνα
Όλγα
,τον Αντιπρόεδρο, Μαγκριώτη Αλέξιο και τον Γ.Γραμματέα, Ζάρρα Χρήστο) και του τομεάρχη Τουρισμού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως , κο Κριτσωτάκη Μιχάλη, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στη Βουλή, κατόπιν πρωτοβουλίας και σχετικής προσκλήσεως προς το σύλλογό μας, από τον κο Βουλευτή.

Στη συζήτηση που αφορούσε τον τομέα του χειμερινού τουρισμού και της χιονοδρομίας, στο πλαίσιο της κατάρτισης προγράμματος ολοκληρωμένης τουριστικής πολιτικής, συμμετείχαν επίσης οι συνεργάτες του Κου Κριτσωτάκη, κύριοι Βασιλείου Δημήτρης και Τόλιος Άρης.

Στη συνάντηση η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα , ο ΕΣΤΧ παρουσίασε την ταυτότητα και τις θέσεις του, καθώς και τις μέχρι τώρα δράσεις του και ακολούθησε συζήτηση στα παρακάτω θέματα που έθεσε:

 

1. Καθορισμός Νομοθετικού πλαισίου από την Πολιτεία

(Σήμα λειτουργίας, Ιδιοκτησιακό καθεστώς, Εκπαίδευση - πιστοποιήσεις προσωπικού, Διερεύνηση και υιοθέτηση πρακτικών από ξένες χώρες που εξειδικεύονται στο χώρο)

 

2. Οικονομική υποστήριξη–βιωσιμότητα Χιονοδρομικών Κέντρων (Στήριξη από επιχειρηματίες και ΟΤΑ περιοχής, Λευκές εβδομάδες, Τουρισμός 4 εποχών, Συνδυαστικός τουρισμός, Ανταγωνισμός από γειτονικές χώρες
,
Οικονομική κρίση και έλλειψη επενδύσεων στα
ΧΚ
κλπ.)

 

3. Χωροταξικά και περιβαλλοντικά προβλήματα Χιονοδρομικών .

 

4. Ανάγκη πραγματοποίησης αντίστοιχης συνάντησης με συναρμόδιους φορείς στο άμεσο μέλλον.

 

Από τη θέση τους ο κος βουλευτής και οι συνεργάτες του, λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπ όψη τις απόψεις και τους προβληματισμούς μας,έθεσαν το θέμα της περαιτέρω συνεργασίας με τον ΕΣΤΧ, για την ιεράρχηση και κατάθεση προτάσεων που θα μπορούσαν να τεθούν άμεσα, με κοινοβουλευτική παρέμβαση με την μορφή ερώτησης προς την Υπουργό τουρισμού, για την δρομολόγηση της επίλυσης των προβλημάτων του χώρου και την ανάπτυξή του.

 

post-53-0-17928500-1349290403.jpg

Edited by ΣΤΧ
  • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ,ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του συλλόγου μας.

 

Παρ, 05/10/2012

Στα πλαίσια της διαβούλευσης με φορείς του τουρισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ πραγματοποίησε συναντήσεις με κινήσεις πολιτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ συνάντησε την Τετάρτη 3/10 εκπροσώπους του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας. Στη συνάντηση, συμμετείχε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, Υπεύθυνος της ΕΕΚΕ για τον τομέα του Τουρισμού, ενώ το Σύλλογο Τουριστικής Χιονοδρομίας εκπροσώπησαν η πρόεδρος Κοτσίνα Όλγα, ο αντιπρόεδρος Μαγκριώτης Αλέξης και ο γενικός γραμματέας Ζάρρας Χρήστος.

Η αντιπροσωπεία του ΕΣΤΧ ανέπτυξε τις ενδιαφέρουσες θέσεις του γύρω από τα ζητήματα του τουρισμού συνολικά, αλλά και τις επιμέρους μορφές ήπιας τουριστικής ανάπτυξης (χιονοδρομικός τουρισμός, ορειβατικός τουρισμός, περιηγητικός τουρισμός). Οι προτάσεις του συλλόγου αφορούσαν ζητήματα που θα μπορούσαν άμεσα να βοηθήσουν όχι μόνο στην ποιοτική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, αλλά και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ακόμα και κατά τη χειμερινή περίοδο.

Παρά τις δυνατότητες της χώρας, λόγω της γεωλογικής της πολυμορφίας, ο χειμερινός τουρισμός έχει αποδειχθεί κατώτερος των προοπτικών του, λόγω χρόνιων γραφειοκρατικών δυσλειτουργιών, πολιτικών ευθυνών, ανεπάρκειας νομοθετικού – θεσμικού πλαισίου (π.χ. σήμα λειτουργίας), αντι–αναπτυξιακής και μη βιώσιμης κατάστασης των χιονοδρομικών κέντρων και έλλειψης κτηματολογίου - με άμεσες επιπτώσεις στη χωροταξία και στο περιβάλλον και σε αυτή την περίπτωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ παρακολουθεί με προσοχή και θα στηρίζει – ακόμα και με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις - τις προσπάθειες των φορέων του τουρισμού, ειδικά όταν αυτές έχουν βάσιμα αιτήματα και στηρίζονται από ανθρώπους, χωρίς σκοπιμότητα για οικονομικό όφελος.

 

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με εκπροσώπους του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας και Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου

Edited by ΣΤΧ
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...