Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 04/27/2020 in all areas

 1. 10 points
  Κατάβαση της ανατολικής ορθοπλαγιάς της Νεραϊδόραχης
 2. 8 points
  Αγαπητά Μέλη του ΕΣΤΟΥΧ, Η υγειονομική κατάσταση και οι απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, συνελεύσεων κλπ μας υποχρέωσαν να αναβάλουμε την προγραμματισμένη για χθες Τακτική Καταστατική Γ.Σ. του ΕΣΤΟΥΧ, με ημερήσια διάταξη που περιελάμβανε σημαντικά θέματα, όπως η τροποποίηση του Καταστατικού και η διενέργεια Εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. σύμφωνα με το Καταστατικό. Ωστόσο, η συνέχεια διοίκησης του Συλλόγου κι η ανάγκη διεκπεραίωσης τρεχουσών τραπεζικών και φορολογικών υποθέσεων έως ότου καταστεί δυνατό να συγκληθεί η προγραμματισμένη Τακτική Καταστατική Γ.Σ. και να εκλεγεί νέο Δ.Σ., τέθηκε υπόψη των μελών του ΕΣΤΟΥΧ. Επειδή οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν και έκτακτες λύσεις, πραγματοποιήθηκε χθες διαδικτυακά (όπως είχε ανακοινωθεί από τις αρχές του Μαΐου) μέσω της εφαρμογής ΖΟΟΜ Γενική Συνέλευση, η οποία ως ανώτατο όργανο διοίκησης του Συλλόγου αποφάσισε: 1. Την παράταση της θητείας του απερχόμενου Δ.Σ. για έξι (6) μήνες προκειμένου να διεκπεραιώσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, πληρωμές προμηθευτών, φορολογικές εκκρεμότητες κλπ και 2. τη διενέργεια της Τακτικής Καταστατικής Γ.Σ. με φυσική παρουσία των μελών, εφόσον αργότερα το επιτρέπει η υγειονομική κατάσταση της χώρας, με παράλληλη χρήση της διαδικτυακής επικοινωνίας και ψηφοφορίας. Η διαδικτυακή μας Γενική Συνέλευση θεωρούμε ότι άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στη συμμετοχή των μελών στη διοίκηση του ΕΣΤΟΥΧ. Η διαδικασία που επιλέξαμε εξασφάλισε τόσο την ακριβή ταυτοποίηση των οικονομικά τακτοποιημένων μελών που συνδέθηκαν, όσο και την ανωνυμία της ψήφου μας. Νομίζω ότι όλοι όσοι συμμετείχαμε στη νέα αυτή διαδικασία έχουμε ένα έντονο αίσθημα ικανοποίησης και ενθουσιασμού, καθώς "συναντηθήκαμε" και συζητήσαμε μετά από καιρό, και μέλη που συνδέθηκαν από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Σερβία γίναμε μια παρέα! Να διευκρινίσουμε, σε σχέση με την υπέροχη Γ.Σ. που έγινε χθες ότι τυπικά, στις Γ.Σ. του σωματείου μετέχουν μόνο τα μέλη του, η δε συμμετοχή μη μελών σε αυτές απαγορεύεται διότι δημιουργεί θέμα ακυρότητας. Όπως τονίσαμε, με τις κατάλληλες νομικές και τεχνικές προδιαγραφές, καταφέραμε να πετύχουμε την ταυτοποίηση κάθε μέλους που συμμετείχε αλλά και την ανωνυμοποίηση της ψήφου του. Είναι επίσης λογικό τα (οικονομικώς τακτοποιημένα) μέλη του ΕΣΤΟΥΧ να έχουν κάποια προνόμια έναντι των απλών χρηστών της ιστοσελίδας μας (πχ. συμμετοχή στις εκδρομές, πόσω μάλλον στις Γενικές Συνελεύσεις). Φυσικά, πάντοτε ανακοινώνονται όλες οι εκδηλώσεις, δράσεις, εκδρομές, συναντήσεις των μελών για να προσελκύσουμε και νέα μέλη. Συνεπώς, είναι ευκαιρία για όσους έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για τα οργανωτικά του ΕΣΤΟΥΧ, ενόψει της Τακτικής Καταστατικής Γ. Σ. του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, να εγγραφούν και νέα μέλη στο Σύλλογο, όπως βέβαια τα παλαιά μέλη να ανανεώσουν τις συνδρομές τους από 1η Σεπτεμβρίου για την περίοδο 2020-2021. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στη χθεσινή επιτυχία της διαδικτυακής μας Γ.Σ. και θερμές ευχαριστίες στους συμμετέχοντες. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΑΝΤΙΛΑΣ ΛΟΥΚΑΣ ΨΑΡΡΟΣ Quote Edit
 3. 7 points
  Ολοκληρώθηκε η 1η διαδικτυακή Γ.Σ. του Συλλόγου μας με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή από όλη την Ελλάδα κι όχι μόνο! Επιθυμία και απόφαση όλων να επαναληφθεί, και στη ΓΣ του φθινοπώρου να υπάρχει δυνατότητα φυσικής και διαδικτυακής παρουσίας! Θα ακολουθήσει ανακοίνωση με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Ευχαριστούμε τα μέλη για την συμμετοχή τους παρά τις όποιες τυχόν τεχνικές δυσκολίες. Ο Γραμματέας
 4. 7 points
 5. 6 points
  Απευθυνόμενος περισσότερο στα μη μέλη του σωματείου μας, έγραψα σε άλλο σημείο τα εξής: "Καλημέρα σε όλους. 1.- Νομίζω ότι έχω απαντήσει πλήρως για το νομικό σκέλος, αφού πράγματι η Γενική Συνέλευση των μελών είχε ανακοινωθεί δημόσια, προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου, αλλά έπρεπε να υπάρξει αυστηρός έλεγχος συμμετοχής μόνο των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Όποιος ενδιαφερόταν θα μπορούσε να τακτοποιηθεί ακόμα και την τελευταία ημέρα. Υπήρξε πράγματι μέλος που την παραμονή της Γ.Σ. κατέβαλε τραπεζικά τη συνδρομή του και έλαβε άμεσα κωδικό εισόδου στη Γ.Σ. 2.- Για την καλύτερη οργάνωση και των επόμενων εκδηλώσεων, είναι σημαντικό τα μέλη μας να ενημερώσουν τον Γραμματέα ή τον Ταμία με τα ακριβή στοιχεία επικοινωνίας τους, προκειμένου να λάβουν όλες και όλοι έγκαιρα email κλπ. Ας κάνουν τον κόπο να μας στείλουν με email μια επικαιροποίηση των στοιχείων τους. 3.- Παρότι τα θέματα που συζητήσαμε και η λήψη αποφάσεων προφανώς αφορούν τα μέλη του ΕΣΤΟΥΧ, με διαφάνεια τα προβάλλουμε ευρύτερα. Όπως προανέφερα, προβάλλουμε όλες μας τις εκδηλώσεις, ακόμη κι εκείνες που απευθύνονται αποκλειστικά στα μέλη μας (π.χ. εκδρομές εξωτερικού), ακριβώς διότι θέλουμε να προσελκύσουμε νέα μέλη. Ιδού λοιπόν η ευκαιρία για όλες και όλους να εγγραφούν στο Σύλλογο και να προσφέρουν συμμετέχοντας και στη διοίκησή του (ΓΣ ή και ΔΣ). Η τεχνολογία είναι σύμμαχός μας!"
 6. 6 points
 7. 6 points
 8. 5 points
  (Ας την έχουμε και αυτή τη χρόνια στα αρχεία μας) Ελεεινή και τρισάθλια σεζόν το 19-20 με υποτονική αρχή και μέση, και αναγκαστική διακοπή μαχαίρι όταν άρχισε επιτέλους να χιονίζει. Ο καιρός φέτος ήταν το απόλυτο χιονοδρομικό τρολ. Αν δεν κάνω λαθος, έβαλα τα λιγότερα σκι από τότε που ξεκίνησα το άθλημα. Το μόνο που έσωσε την κατάσταση ήταν οι τρεις μέρες που κατάφερα να τσουλήσω στην Ελβετία-Γαλλία, με αποκορύφωμα την τελευταία επική πουδρομερα. Που να φανταζόμουν ότι 2 Μαρτίου θα έκανα το τελευταίο σκι της σεζόν... 10 ski όλα και όλα η πενιχρή συγκομιδή: 7 στον Παρνασσό (δεν αποσβέστηκε η ετήσια παρόλο που αγοράστηκε με την προσφορά). Δεν κατέβηκα ούτε μια φορά την 6, ή τη Σαχάρα, νομίζω αυτό τα λέει ολα. 1 πολύ δυνατή μέρα στο αγαπημένο Portes Du Sollei - Avoriaz με φανταστικό καιρο 1 καλή μέρα στο Diablerets - Villar με χαμηλή όμως ορατοτητα 1 επική μέρα στο Crans Montana (Oh la la, la Poudre!) Ελπίζω και εύχομαι η επόμενη σεζόν να είναι καλύτερη από κάθε άποψη, και να μας βρει με υγεία και πολλά χιόνια!
 9. 5 points
  Μέτρια χρονιά αν και με έξυπνο προγραμματισμό (όταν ήταν εφικτός λόγω δουλειάς) και αρκετή δόση τύχης (λόγω καιρού και χιονοδρομικού) βγήκαν 11 μέρες στον Παρνασσό. Δύο ή τρεις καταβάσεις Σαχάρας και λουκι Δία τον Μάρτιο και κερασάκι στην τούρτα το Freeride World Qualifiers στις 13/3 που ήταν και η τελευταία μέρα λειτουργίας! Αν μου είχε κάτσει ο καιρός στο Καρπενήσι θα είχα και 2 μέρες παραπάνω αλλά χαλάλι.. (τότε σκεφτόμουν έχω 2 μήνες ακόμα χαχα που να ήξερα...) Παραδόξως φέτος δοκίμασα να κολλάω δυο μέρες σερί και θεωρώ λειτούργησε καλύτερα από πλευράς κόστους και κόπωσης. Στα θετικά της σεζόν ότι φόρεσα φώκιες μια δυο φορές έστω και αν ήταν απλά για να γλιτώσω περπάτημα σε περιφερειακή και από κάτω της, για την δοκιμή περισσότερο δηλαδή! Χρήστο αφιερωμένη η φωτό για την Σαχάρα που έχασες, του χρόνου με υγεία!
 10. 5 points
  Ψάχνοντας στα συρτάρια μου έπεσα πάνω σε ένα διαφημιστικό του Αυστριακού τουρισμού, πρέπει να είναι κάπου στα τέλη δεκαετίας του ΄90 με αρχές του ΄00...... τότε που το ίντερνετ πήγαινε ακόμα στον βρεφονηπιακό σταθμό , τότε που έπαιρνα σβάρνα τις πρεσβείες στην Αθήνα για να βρω τέτοια prospectus και να οργανώσω τις χειμερινές μου εξορμήσεις, τότε που έπρεπε να τρέχεις σε τράπεζες να κάνεις συνάλλαγμα!!! να βγάζεις διαβατήρια να έχεις ψηφίσει σε όλες τις εκλογές να, να, να..... τότε που το Πάτρα - Ανκόνα ήθελε 32 ώρες!!!!!!.........Εντύπωση προκαλεί η απουσία του γνωστού μας Ισγκλιου από το τότε ΤΟΠ. Το ξεπατίκωσα και το ανεβάζω έτσι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι!!!!!!!!!
 11. 5 points
  Εγώ είμαι της άποψης ότι θέλω να πάω παντού. Όμως επειδή η ζωή μου είναι πεπερασμένη, είμαι αναγκασμένος να κάνω επιλογές. Τα χιονοδρομικά που είναι κοντά στην πόρτα μου, είναι μονόδρομος. Για τα χιονοδρομικά που είναι μακρυά μου, βρίσκω τον καταλληλότερο τρόπο πρόσβασης, κλπ, κλπ. Για εμένα που δεν τυχαίνει να μένω κοντά στην Σλοβακία, ούτε έχω κάποιες ιδιαίτερες σχέσεις με τον τόπο, από χιονοδρομικής άποψης δεν έχω κανένα λόγο περισσότερο να πάω σε σχέση με... Ανδόρρα. Για να μην πω τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη εκτός Άλπεων. Από εκεί και πέρα, ο σύλλογος πάει εκεί που θέλουν να πάνε τα μέλη του. Τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, δεν υπήρξε ένα μέλος που να είπε "αναλαμβάνω την οργάνωση μιας εκδρομής 10-17 Φεβρουαρίου Σλοβακία", ή οπουδήποτε αλλού και να του είπαν όχι. Όποιος θέλει να προτείνει κάτι διαφορετικό, ας το τρέξει και έγινε. Απλά και νοικοκυρεμένα. Μακάρι να πέφτουν ανάλογες προτάσεις από τον καθένα μας.
 12. 5 points
  Αυτό που ξεκίνησε ως λύση ανάγκης (δεν ήταν επιτρεπτή μια ΓΣ σαν αυτές που είχαμε συνηθίσει), τελικά δούλεψε πολύ καλά. Νομίζω πολύ καλύτερα από αυτό που οι περισσότεροι εκτιμούσαν. Σίγουρα δεν υποκαθιστά μια ΓΣ με φυσική παρουσία (θεωρώ ότι η φυσική παρουσία είναι πάντα καλύτερη όταν είναι εφικτή). Όμως σίγουρα επιτρέπει την συμμετοχή πολλών που θα ήταν αδύνατο να έχουν φυσική παρουσία και να εισακουστούν. Και αν δεν υπήρχε ο κορονοϊός για να μας αναγκάσει το δοκιμάσουμε στην πράξη, ίσως να καθυστερούσαμε αρκετά χρόνια ακόμα. Θεωρώ ότι το χρωστάμε σε αρκετούς "μακρινούς", που έχουν δείξει ότι ενδιαφέρονται για τον σύλλογο. Νομίζω ότι στο μέλλον θα πρέπει να σκεφθούμε σοβαρά να δώσουμε αυτή την δυνατότητα στα μέλη που δεν βρίσκονται κοντά στον τόπο πραγματοποίησης της ΓΣ. Επίσης θα ήταν άδικο να μην παρατηρήσουμε ότι ο σύλλογος έκανε και φέτος άλλα 2 (τουλάχιστον) βήματα μπροστά.
 13. 5 points
 14. 5 points
 15. 5 points
  Και τον Μάιο :-)
 16. 5 points
 17. 5 points
  …συνεχίζουμε Στηθος από κοτόπουλο με ψιλοκομμένο λάχανο, καρότο και κρεμμύδι σε γάλα καρύδας με κουρκουμα και curry . …αξιέπαινη προσπάθεια ! 🤤
 18. 4 points
  Το έχει στρώσει ήδη στα Κελλάρια, άνοιγμα για summer ski απο την άλλη βδομαδα;
 19. 4 points
  Σολομός στο φούρνο μαριναρισμένος με μέλι, χυμό λεμονιού, μια ολόκληρη βανίλια και .... σκόρδο ! Λεει, λέει ...
 20. 4 points
  Χρηστο εστω και τοσες φορες μια χαρα ηταν !Τι να πει κι ο Amiklon ...Τι να πω και γω που μαζι με την κορη μου οι μερες που βαλαμε πεδιλα ηταν ...0 ,μηδεν ,zero, null, nul,нуль,nulla ...!!! Αυτη η χρονια, για μας συγκρινεται μονο με την χρονια που δεν ειχαμε ξεκινησει το σκι !!! χαχαχα Ελπιζω του χρονου να ειμαστε γεροι κι εμεις και ολη η παρεα του συλλογου και να απολαυσει ο καθενας με τον καλυτερο τροπο τις ημερες που διαθετει για να κανει σκι !!!
 21. 4 points
  Σύνολο 6 μέρες φέτος. 2 Καλάβρυτα 3 Παρνασσό 1 ορειβατικό στο Helmos Ski Touring Classic Τελευταίο σκι το ορειβατικό 22/2 ! Καλές μέρες όλες, με 2 πολύ καλές (όχι απαραίτητα χιονοδρομικά πολύ καλές αλλά από παρέα). Η ημέρα του (πρώτου μου) ορειβατικού ξεχώρησε πραγματικά φέτος. Του χρόνου με υγεία.
 22. 4 points
  Άλλη μια χρονιά που στις Άλπεις ίσως οι καλύτερες συνθήκες ήταν κατά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές. Όχι ότι δεν υπήρξαν και άλλες καλές ημέρες ή εβδομάδες στην υπόλοιπη σεζόν, αλλά υπήρξαν αρκετές κακές ή πολύ κακές ημέρες. Παράδειγμα η εβδομάδα που πήγε για σκι ο σύλλογος, συναγωνίζεται για την καλύτερη εβδομάδα του χιονοδρομικού έτους, ενώ η επόμενη συναγωνίζεται για την χειρότερη του έτους!
 23. 4 points
  @leonidastria ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια! Ο κύβος έχει ριφθεί εδώ και μερικά χρόνια για τη διεύρυνση. Η διεύρυνση ξεκίνησε συστηματικά σε επίπεδο παρέας. Οργανώσαμε Πάρτυ και Συναντήσεις μελών και φίλων, με αυξανόμενη συμμετοχή στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, ακόμη και τη Λευκωσία! Μας φρέναρε λίγο η πανδημία. Όταν φτάσαμε στατιστικά να έχουμε 100+ άτομα σε πάρτυ του Snowclub, 35-40 άτομα στις συναντήσεις της Αθήνας, 15-25 στη Θεσσαλονίκη κλπ, το στοίχημα για όλους μας είναι αυτό τον μεγάλο αριθμό φίλων να τους φέρουμε και μέσα στο Σύλλογο ως μέλη. Σε επίσημο επίπεδο, πλέον η απόφαση ελήφθη από τη Γενική Συνέλευση προχθές: η επόμενη Τακτική Καταστατική Γ.Σ. θα γίνει με φυσική παρουσία μελών (εφὀσον επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες) ΚΑΙ διαδικτυακά, για να διευκολυνθεί η συμμετοχή μελών από όλα τα μέρη της χώρας ή το εξωτερικό. Φυσικά, για την πληρωμή της ετήσιας συνδρομής δεν απαιτείται μετάβαση στην τράπεζα, αλλά απλά με e-banking ακόμα κι από το κινητό μας.
 24. 4 points
  O Προεδρος ειναι επαγγελματιας νομικος. Περιμενω οτι ειμαστε καλυμμενοι...
 25. 4 points
  Κώστα, οι καιροί αλλάζουν. Όποιος θέλει να βοηθήσει έχει 8-9 μήνες περιθώριο να πληρώσει συνδρομή και να συμμετάσχει κανονικά. Κι εγώ είμαι από τους φανατικά αντίθετους με τις εξ αποστάσεως συνελεύσεις, αλλά την Κυριακή δόθηκε η δυνατότητα σε μέλη από πολλές περιοχές, και εκτός Ελλάδος, να συμμετάσχουν. Πάντα το νόμισμα έχει δύο όψεις.
 26. 4 points
 27. 4 points
  έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα ότι η κατεύθυνση των πιστών είναι κατά κύριο λόγο βορινή... από την άλλη σε μια μέρα με χαλια συνθήκες δεν ξέρω αν μπορείς να φτάσεις με λεωφορείο στον παγετώνα να τσουλήσεις λίγο....είναι στην ίδια κάρτα πάντως.... επίσης λένε ότι το στρώσιμο που κάνουν k το τεχνητό που έχουνε είναι από τα καλύτερα της χώρας... πάντως επενδύσανε παρα πολύ σε lift, k υπάρχει πολύς κόσμος στις πιστες τα τελευταία χρονια (όχι ότι στο saalbach θα είναι k πολύ καλύτερα) εμενα γενικά μου αρέσει γιατί στο Hauser Kaibling έχει μερικές πιστες αεροδρόμια... k οποιος γουστάρει εκτος κανονίζει να πάει στο Edelgrieß PS η σκάλα k μετά που περνάς μέσα από τον βράχο είναι όλα τα λεφτά δυστυχώς όταν πήγα το είχανε κλείσει λόγο καιρού αλλα έφτασα ως το τούνελ
 28. 4 points
  Το Schladming είναι μια περιοχή με 4 βουνά στην σειρά που συνδέονται χιονοδρομικά. Είναι από τις περιοχές που θα ήθελα να πάω, αλλά δεν έχω πάει. Όποτε έμπαινε σαν επιλογή, τελικά υπερτερούσε ο αποτρεπτικός παράγοντας χαμηλού υψομέτρου. Τα υψόμετρα είναι ελαφρώς χαμηλότερα του Saalbach. Γενικά όταν το βλέπω έχει χιονοκάλυψη. Έστω λοιπόν ότι η επάρκεια χιονιού δεν είναι πρόβλημα. Με την θερμοκρασία τι γίνεται; Η διαφορά στην ποιότητα χιονιού σε περίπτωση που έχει ζέστη, είναι μεγάλη. Βέβαια παραδοσιακός χιονοδρομικός προορισμός, το ίδιο και με το Kitzbuhel. To ίδιο ρίσκο και με την Brixental. Σε καλές συνθήκες η περιοχή πρέπει να είναι τουλάχιστον πάρα πολύ καλή, θα έλεγα καλύτερη της Brixental, ανάλογη του Saalbach. Ρίσκο με τον καιρό έχεις και στο Zermat (αν φυσάει και είναι το μισό βουνό κλειστό) και παντού. Αν μπορούσε κάποιος να εξασφαλίσει κρύο (δηλαδή να μειώσει το ρίσκο καιρού), θα ήταν μια πάρα πολύ καλή πρόταση. Σίγουρα δεν είμαι αρνητικός. Σίγουρα είναι μια περιοχή που κάποιος πρέπει να την επισκεφθεί. Ήρθε η ώρα; Γιατί όχι;
 29. 4 points
  What the Trees Know: Solving the Mystery of Colorado’s Record Avalanche Season https://www.patagonia.com/stories/what-the-trees-know-solving-the-mystery-of-colorados-record-avalanche-season/story-79214.html?utm_campaign=s20_content&utm_content=trees_workwear&utm_medium=social&utm_source=instagram
 30. 3 points
  Ρε σεις ,γράψτε ότι θα χιονίσει, δες τε τι μέρα χάσαμε .. τελείωσε και η Καραντίνα! Τζάμπα χάσαμε ένα δάχτυλο μαγιάτικη πούδρα :-) !
 31. 3 points
  Χάλια τελείως, τρεις (3) Δίρφυ....... και μην φανταστείτε τίποτα κορυφές και τέτοια.... να εκεί γύρω από τα καταφύγια!!!!!!!! Α!!!!!! και κάτι λίγες Val d'Isere - Levi - Are και μία Montana και λίγες παραπάνω Ζερμάττ και μετά κλείσαν όλα!!!!! ευτυχώς δεν άντεχα άλλο......🤣🤣
 32. 3 points
  Να κοιτάξουμε μήπως και το ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΥΡΙΟ, γιατί είδα ένα ωραίο όνειρο για Saalbach 2021;
 33. 3 points
 34. 3 points
  ναι,αρκει να μην εχει την γκαντεμια να εχες κανενα κρουσμα στο πλοιο και να μεινεις σε καραντινα 15 μερες σε κανενα minoan ,εξω απο την Αγκωνα,,,,,εκει να δες τι σημαινει καραθλιψη, 15 μ ερες κλεισμενος μεσα
 35. 3 points
  Σχεδόν κουβά και για μένα η φετινή χρονιά καθώς κατάφερα μόνο 6 Zermatt, 2 Καλάβρυτα και 1 Παρνασσό. Κρίμα γιατί οι δύο τελευταίοι μήνες είχαν έντονο ενδιαφέρον από πλευράς καιρού! Μένουμε με την ελπίδα για την νέα χρονιά...
 36. 3 points
  βασικα...ΧΚ θα βρειτε...το θεμα ειναι μην μας προλαβει ολους κανα 2ο κυμα του ιου, κ μεινουμε με τα voucher στο χερι...(ηδη εχω 2 απο Aegena k αλλα 2 απο Eurowings)
 37. 3 points
  προσωπικα δεν θα πηγαινα Σλοβενια....εκτος αν εμενα εκει τα πιο πολλα ΧΚ ειναι χαμηλα σχετικα...εδω το σκεφτομαι στο Saalbach ... καπου χαμηλοτερα? Σλοβακια ισως, αλλα οκ... αν παντως ξεκινουσα να παω εκτος Αλπεων, κ με την προυποθεση οτι απορριπτω Σκανδιναβια λογω κοστους, τοτε θα πηγαινα σιγουρα καπου στα Πυρηναια... δυστυχως ομως συμφωνω με τον Mil...επειδή η ζωή μου είναι πεπερασμένη, είμαι αναγκασμένος να κάνω επιλογές...κ λεω δυστυχως γιατι θα ηθελα να παω κ Φινλανδια, Νορβηγια, Σουηδια, να παω κ Σλοβακια και Πυρηναια, κ Γεωργια κλπ...κ εμτα μην πιασουμε απο την αλλη πλευρα της θαλασσας, το Ν.Ημισφαιριο κλπ.....αλλα δεν μας φτανει μια ζωη...οποτε.... εκτος αν κερδισω το Eurojackpot την αλλη παρασκευη οποτε αρχιζω τα ταξιδια....θα σας κραταω ενημερους
 38. 3 points
  στη αναζητη που εχω κανει στα χιονοδρομικα της Ευρωπης (κυριως απο το skiresort info) ειχα δει τα χιονοδρομικα της Σλοβενιας..αλλα να σου πω την αληθεια, θα ξεκινησεις απο Ελλαδα, θα εσαι 50 χιλιομετρα απο το villach της Αυστριας και δεν θα πας στα χιονοδορμικα του Σαλζμπουργκ , για να πας σε αυτα της Σλοβενιας που το μεγαλυτερο εχει 45 χιλ πιστες? Τοσος κοπος, τοσο ταξιδι,για κατι τοσο μικρο? Μου φαινεται σαν να πας Αμερικη διακοπες, και να μεινεις σε μια πολη 2 ωρες απο την Νεα Υορκη και να μην πας ποτε Νεα Υορκη
 39. 3 points
  Συγχαρητηρια για την διαδυκτιακη συνελευση που νομιζω πρεπει να λαμβανει χωρα συγχρονως με την ζωντανη-φυσικη συνελευση ,αυριο μεθαυριο οταν θα ειναι εφικτο , ωστε να παιρνουν μερος και καποιοι οικονομικα τακτοποιημενοι ,που δυσκολευονται να παρεβρεθουν.Αν επιτευχθει αυτο σημαινει πως ο συλλογος επιθυμει μια διευρινση ,αν δεν γινει σημαινει πως ο συλλογος επιθυμει να μεινει ως εχει σαν μια μεγαλη παρεα στην Αθηνα και με μερικους απο την επαρχια.Δεν νομιζω οτι θα χρειαστει καποιος να δευτερολογισει επ'αυτου ! Αυτη την διαδυκτικη συνελευση οπως προειπα ο συλλογος την πετυχε και αξιζουν συγχαρητηρια σε οσους ασχοληθηκαν για να επιτευχθει ! Ενα αλλο που πρεπει να πετυχει ο συλλογος ,που θα βοηθησει παρα πολυ ,θα ειναι να μπορει καποιος με την πιστωτικη του καρτα να πληρωνει την συνδρομη του κι οχι να πηγαινει στην τραπεζα! Αν το χει καταφερει και δεν το πηρα χαμπαρι ,συμπαθατε με.Συχαρητηρια και παλι !!!
 40. 3 points
  Καλημέρα σε όλους. 1.- Νομίζω ότι έχω απαντήσει πλήρως για το νομικό σκέλος, αφού πράγματι η Γενική Συνέλευση των μελών είχε ανακοινωθεί δημόσια, προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου, αλλά έπρεπε να υπάρξει αυστηρός έλεγχος συμμετοχής μόνο των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Όποιος ενδιαφερόταν θα μπορούσε να τακτοποιηθεί ακόμα και την τελευταία ημέρα. Υπήρξε πράγματι μέλος που την παραμονή της Γ.Σ. κατέβαλε τραπεζικά τη συνδρομή του και έλαβε άμεσα κωδικό εισόδου στη Γ.Σ. 2.- Για την καλύτερη οργάνωση και των επόμενων εκδηλώσεων, είναι σημαντικό τα μέλη μας να ενημερώσουν τον Γραμματέα ή τον Ταμία με τα ακριβή στοιχεία επικοινωνίας τους, προκειμένου να λάβουν όλες και όλοι έγκαιρα email κλπ. Ας κάνουν τον κόπο να μας στείλουν με email μια επικαιροποίηση των στοιχείων τους. 3.- Παρότι τα θέματα που συζητήσαμε και η λήψη αποφάσεων προφανώς αφορούν τα μέλη του ΕΣΤΟΥΧ, με διαφάνεια τα προβάλλουμε ευρύτερα. Όπως προανέφερα, προβάλλουμε όλες μας τις εκδηλώσεις, ακόμη κι εκείνες που απευθύνονται αποκλειστικά στα μέλη μας (π.χ. εκδρομές εξωτερικού), ακριβώς διότι θέλουμε να προσελκύσουμε νέα μέλη. Ιδού λοιπόν η ευκαιρία για όλες και όλους να εγγραφούν στο Σύλλογο και να προσφέρουν συμμετέχοντας και στη διοίκησή του (ΓΣ ή και ΔΣ). Η τεχνολογία είναι σύμμαχός μας!
 41. 3 points
  Πάντως για ένα σύλλογο σαν το δικό σας, με μέλη σε όλη την Ελλάδα (και το εξωτερικό), μια φυσική ΓΣ είναι πολυτέλεια. Είναι επίσης παιχνίδι για λίγους. Μια κλειστή ομάδα ίσως; Με διαδικτυακές γενικές συνελεύσεις και διευρυμένη συμμετοχή, αλλάζουν οι όροι και ίσως να βρεθείτε και προ εκπλήξεων. Και πάλι μπράβο.
 42. 3 points
  16 Ιανουαρίου
 43. 3 points
  https://www.youtube.com/watch?v=VjbVLj-pMLM&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1wwE5R7AiEVM_7FOnR1bIhQ8m4hJ7yMJ5GcI9KTag8Ahbb84ICD_PIwHo Δυστυχώς ο εξοπλισμός μου εξακολουθεί να βρίσκεται με το αυτοκίνητο στην Στοκχόλμη.........
 44. 3 points
  Μετά από πολύ καιρό λόγω υποχρεώσεων,και πάλι εδώ με κάτι καλό!!! Το τέρας Antonov 225 μας επισκέφτηκε εχθές.Δύο φωτογραφίες από την έλευση του και την αναχώρηση του σήμερα Antonov Airlines-AN225|Reg:UR-82060 by Stathis Panagiotopoulos, on Flickr Antonov Airlines-AN225|Reg:UR-82060 by Stathis Panagiotopoulos, on Flickr
 45. 3 points
  Τώρα καταλάβατε. Πρόκειται για μέρος που για να πας θες αλεξίπτωτο. Sent from my Moto E (4) Plus using Tapatalk
 46. 3 points
  Το Saalbach είναι μια πολύ καλή λύση. Το χαμηλό υψόμετρο είναι υπαρκτό ρίσκο. Ακόμα και στην μέση του χειμώνα το να έχει το χωριό +10 βαθμούς δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Αυτό έχει σημαντικές συνέπειες για την ποιότητα χιονιού, ακόμα και όταν έχει αρκετό χιόνι. Πάντως από αυτή την περιοχή και ανατολικότερα (του Schladming περιλαμβανομένου), υπάρχει αισθητή διαφορά στις καιρικές συνθήκες όσον αφορά τις θερμοκρασίες, αφού τις ίδιες θερμοκρασίες μπορεί να τις βλέπεις στην Ελβετία (ή και πιο δυτικά) σε αρκετά μεγαλύτερα υψόμετρα, η δε περιοχή, συνήθως έχει αρκετό χιόνι με μεγαλύτερα ύψη χιονιού σε σχέση με άλλα χιονοδρομικά. Έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια συνδέσεις με αρκετά όμορα χιονοδρομικά, πραγματικά χιονοδρομικές συνδέσεις και όχι βαγόνια που πάνε και έρχονται για να σε μεταφέρουν αντί για λεωφορείο. Σε περίπτωση καλών χιονοδρομικών καιρικών συνθηκών μιλάμε για έπος. Το θεωρώ τουλάχιστον ένα σκαλί παραπάνω σε σχέση με την Brixental λόγω πιστών και άλλο ένα λόγω υψομέτρων (για όσους επιθυμούν συγκρίσεις και επισκέφθηκαν την Brixental πριν μερικά χρόνια στην εκδρομή του συλλόγου).
 47. 3 points
  Κεφτεδάκια φούρνου με αγγινάρες ( οι μικρές οι μωβ, με άσπρο κρασάκι ξεξασπρο, μαιντανο,λίγο δυόσμο και ανιθο, δυο σκελίδες σκόρδο e basta.-)
 48. 3 points
  Την φετινή χρόνια με την αβεβαιότητα του κορονοϊού και την οικονομική επίπτωση που θα έχει μην περιμένουμε εκδρομή στα προηγούμενα πρότυπα ! Προσωπικά θα προτείνω ευέλικτες εκδρομές λίγων ατόμων που θα συμφωνούν στον χρόνο ,στο χιονοδρομικο και στο κόστος .
 49. 3 points
  Πριν δυο χρόνια πήγαμε σαν σύλλογος kirchberg αλλά εσείς κάνατε παρά Εκδρομή!! 😹😹
 50. 3 points
  Εγω επικαλεστηκα τας Γραφας!... 🙃 (κατα Λουκα 8.8)
×
×
 • Create New...