Jump to content

mil

Μέλος ΕΣΤΟΥΧ
 • Content Count

  7,703
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  89

 Content Type 

Profiles

Forums

Calendar

Κατηγορίες Περιεχομένων

Νέα

Ανακοινώσεις - Events

Gallery

Everything posted by mil

 1. Απ'ότι φαίνεται είναι ένα φυλλάδιο που προτείνει κάποια Αυστριακά χιονοδρομικά. Ο καλός ο έμπορος, προσπαθεί πρώτα να διώξει το ελαττωματικό προϊόν. Ο top προορισμός, ούτως ή άλλως έχει από μόνος του επαρκή επισκεψιμότητα. Η δεύτερη κατηγορία θέλει σπρώξιμο.
 2. Δύο γραμμές, 10 λάθη νοοτροπίας. 1)Ποιον ενοχλεί;;;;;; 2)Ποιος πιστεύει ότι ο σύλλογος εστιάζει σε πολυτελή διαμονή. Ο σύλλογος εστιάζει σε αυτό που του ζητούν τα μέλη του. 3)Γιατί η αξιοπρεπής διαμονή πρέπει να ονομάζεται "πολυτελής"; 4)Γιατί η "πολυτελής" διαμονή απομακρύνει νεαρούς χιονοδρόμους; Δηλαδή οι νεαροί χιονοδρόμοι προτιμούν τις ακριβές στάνες από τις φτηνές πολυτέλειες; 5)Όταν τονίζεται η οικονομική διαμονή σε όλα τα χιονοδρομικά ταξίδια, ποιος μπορεί να την αγνοεί; 6)Τι σχέση έχει και ανακατεύεται ως θέμα "η Αθηναϊκή λέσχη" με το ταξίδι στις Άλπεις. 7)Ποιος μίλησε για Αθηναϊκή λέσχη; 8)Ο σύλλογος δεν ονομάζεται "Αθηναϊκή λέσχη". Πιθανώς να έχεις μπερδέψει τα forums. 9)Πως ένα ταξίδι στο εξωτερικό απομακρύνει νεαρούς χιονοδρόμους από τον σύλλογο: 10)Γιατί ένα χιονοδρομικό ταξίδι στο εξωτερικό θα πρέπει να απευθύνεται σε νεαρούς χιονοδρόμους;
 3. Το ύφος που αποπνέει από τα σχόλια σου, βγάζει μια διάχυτη μορφή γκρίνιας. Ίσως να την εκλαμβάνω λανθασμένα. Όμως αυτό εισπράττω. Πάντα σε κάθε εκδρομή, είτε έχω ασχοληθεί ενεργά είτε όχι, είτε πολύ, είτε λίγο, αναζητείται φόρμουλα για να ταιριάξουν οι συνθήκες για να διευκολύνουν όσο το δυνατόν περισσότερες συμμετοχές. Οχι γιατί έχουμε κάποια υποχρέωση με την στενή ερμηνεία της λέξης, αλλά διότι αυτή αυτός είναι ο πραγματικός λόγος των εκδρομών, να έρχονται και να προσεγγίζονται και νέα άτομα πέραν όσων γνωρίζουμε και να διευρύνουμε τις συμμετοχές. Ακομα και πριν λίγα ποστ, έγραψες ότι δεν έχεις σκοπό να ακολουθήσεις σε οποιονδήποτε προορισμό. Οι εκδρομές που κανουμε είναι σε top προορισμούς που κάθε χιονοδρόμος θα έπρεπε να ονειρευόταν να επισκεφθεί. Η ποικιλία τιμών επίσης μεγάλη με σημαντική δυνατότητα συμμετοχής σε κόστος φτηνό. Άρα αδυνατώ να κατανοήσω το πως μεταφράζεται το «να είναι ενδιαφέρουσα η προσφερόμενη δυνατότητα». Διότι αυτό ισχύει εξ’ορισμου.
 4. Ακατανόητο είναι το ότι ενώ υπάρχει δυνατότητα επιλογής για κάθε επιθυμία, εξακολουθούμε να συζητάμε για τα αυτονόητα. Και να γκρινιάζουμε ενώ δεν έχουμε καμία πρόθεση συμμετοχής.
 5. Προφανώς και αεροπορικά χωρίς χρέωση εξοπλισμού και μεταφορά από αεροδρομιο και το ξενοδοχείο *** σιγουρα καλύτερο των αντιστοιχων σε Ιταλια και Γαλλια. Θα το συνέκρινα με τα **** σε Ιταλία και Γαλλία που έχει πάει ο σύλλογος και από αυτά που έχω δει, θα το θεωρούσα αρκετά καλύτερο εκτός πισίνας (πραγμα απολύτως αδιάφορο για εμενα). και να φανταστείς υπήρξε αρκετός κόπος για να πείσεις αρκετούς ότι αυτή η τιμή ήταν καλή. Ακομα και τωρα γράφτηκε ότι αρέσκομαστε να ανεβάζουμε φωτογραφιες από τις ελιτίστικες και πολυτελείς διακοπές μας...... και προκαλούμε «λέει» κιόλας....
 6. 850 με ημιδιατροφη και όλα τα μεταφορικά
 7. Έχω πολλα αντίστοιχα φυλλάδια και από πιο παλιά. Τότε γινόταν αλληλογραφία με το ταχυδρομειο. Γράφαμε στο γραφειο τουρισμού, μας έστελναν φυλλάδια και μέσω του τουρισμού γράφαμε γράμμα στην πανσιόν..... Άλλες εποχές.
 8. Δικιο έχουμε όλοι. Στην ειδική περίπτωση του Tasch, μέναμε απέναντι από τον σταθμό. Ένα λεπτό δρομο. Άρα είναι ειδική περίπτωση, γιατί θα μπορούσαμε να μέναμε δέκα λεπτα μακρυα με τα πόδια. Το δρομολόγιο ήταν γνωστό. Δυο φορές που το εχασα για δευτερόλεπτα, στην διπλανή πλατφόρμα ερχόταν το μακρυνο δρομολόγιο όποτε περίμενα 3 λεπτα. Άρα αν δεν είσαι πολύ κεντρικά στο Zermatt, που σημειωτέον δεν είναι χωριο φτιαγμένο για χιονοδρομους, η διαφορα έτσι όπως μείναμε ήταν πραγματικά αμελητέα.
 9. Τον χειμώνα λοιπόν, είχαμε τον χιονοδρομικό εξοπλισμό σε θερμαινόμενο και αεριζόμενο ντουλαπι (κρανος, μπότες, γάντια, σκι, μπατόν), πηγαίναμε με το παπουτσάκι μας, πηγαίναμε για ski, γυρνάγαμε και αλλάζαμε και κάναμε την βόλτα μας όσο θέλαμε. Τον χειμώνα που κάνει κρύο, όταν θέλεις βόλτα το βράδυ έξω, χρειάζεσαι ζεστά ρούχα, άρα το να κάνω βόλτα στο χωριό με τα ρούχα σκι, ή να πάω σε μπαράκι apres ski με τα ρούχα σκι, ήταν φυσιολογικό. Όταν τελειώναμε με τις βόλτες, μπαίναμε στο τρενάκι και μας γυρνούσε στο ξενοδοχείο. Τρώγαμε και μετά ούτως ή άλλως σχεδόν κανένας σκιερ δεν είχε το κουράγιο για εξόδους. Και όσες φορές ανεβήκαμε μετά το φαγητό στο ξενοδοχείο του Zermatt, επιβεβαιώθηκε το παραπάνω. Η διαφορά θα ήταν αν ήσουν σε τοποθεσία ski in/out.
 10. Και ναι και όχι. Το καλύτερο είναι πάντα ακριβότερο, φυσικό είναι, το θέμα είναι πόσο ακριβότερα και πόσο καλύτερα. Φέτος, εγώ έμεινα στο Tasch. Δεν το μετάνιωσα καθόλου μα καθόλου και το ίδιο κατάλαβα και για τους υπόλοιπους συγκατοίκους. Πληρώσαμε το φτηνότερο ταξίδι στις Άλπεις των τελευταίων 5 ετών (όχι αθροιστικά). Μέναμε σε ξενοδοχείο, μεγάλο δωμάτιο, καλό έως πολύ καλό φαγητό, πάρα πολύ καλό πρωινό (από τα καλύτερα), καθαρό...... Δεν πήγαμε να πλύνουμε πιάτα, ούτε να καθαρίζουμε, ούτε να στρώνουμε τα κρεβάτια μας. Για σκί πήγαμε, από το πρωί μέχρι τις 16.45 που κατεβαίναμε. Δεν μας έλειψε τίποτα. Την πρώτη μέρα "ταλαιπωρηθήκαμε" για να βρούμε τα πατήματα μας (που να αφήνουμε τα σκι στο Zermatt, κλπ, κλπ). Από το κέντρο του χωριού ήμασταν 15 λεπτά μακρυά. 12 λεπτά το τρένο, 1 λεπτό να πάω στον σταθμό από το ξενοδοχείο και 2 λεπτά περιθώριο προ αναχώρησης του γνωστού δρομολογίου. Οι άλλοι από το ξενοδοχείο τους, ήταν 7-8 λεπτά με ταχύ βάδισμα. Και δεν είδα να κάνουν περισσότερες βόλτες, 2-3 φορές που πήγα να τους δω οι μισοί είχαν πάει ήδη για ύπνο και οι υπόλοιποι ετοιμαζόντουσαν για ύπνο. Να σου βάλω ότι χάναμε 15-20 λεπτά κάθε μέρα; Πιθανώς. Αλλά ειδικά φέτος, ΠΗΓΑΜΕ ΦΤΗΝΑ. Όχι σε σχέση με Zermatt, αλλά σε σχέση με Άλπεις.
 11. Κανείς δεν μαλώνει τον άλλον. Όμως ας θυμηθούμε ότι κάποιοι θα πήγαιναν Γαλλία φέτος και θα πάνε αναγκαστικά τον Μάρτιο του 2021. Άρα η Γαλλία πρακτικά είναι ήδη προαποφασισμένη, σε μια χιονοδρομική απόδραση που την θεωρώ ιδιαίτερα αξιόλογη και θεωρώ ότι θα πρέπει να εμπλουτιστεί και από όσους για οποιονδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν να δηλώσουν συμμετοχή το 2020. Και θεωρώ ότι και εσύ που την προτείνεις, θα ήσουν ένας από αυτούς που θα πάνε του χρόνου. Πρέπει να το τολμήσεις.
 12. Ο σύλλογος πήγε Γαλλία πιο πρόσφατα σε σχέση με Αυστρία. Και έχουμε και την Μαρτιάτικη εκδρομή που ακυρώθηκε τελευταία στιγμή λόγω κορονοϊού, που θα ξαναπήγαινε Γαλλία. Και λόγω των voucher, το πιθανότερο είναι τον Μάρτιο να ξαναπάει Γαλλία. Δηλαδή μόνο Γαλλία και Γαλλία; Εν τάξει, ξέρουμε ότι εσάς που σας τρέχουν τα φράγκα από το παντελόνι σας αρέσουν τα ακριβά, αλλά ας πάμε και εμείς κάπου φτηνά και καλά.
 13. Εγώ πάντως δεν υπηρχε περίπτωση να χάσω την προκαταβολή (και την εκδρομή). Θα προτιμούσα με τα 400 να βάλω χειμερινά ελαστικά και να μου μείνουν. Τωρα ειδικά για την συγκεκριμένη περίσταση και για τον συγκεκριμένο προορισμό, αν για καποιο λόγο θα δυσκολευόμουν με τα χειμερινα, θα ρίσκαρα το να πάω και να φυγω χωρίς χειμερινα. Να διευκρινήσω τι εννοώ (γιατί γενικά υποστηρίζω ανεπιφύλακτα την αγορά τους ειδικά όταν έχω ταξίδι στο εξωτερικό). Η πρόσβαση στο Fiss από τα σύνορα δεν είναι ούτε μακρινή ούτε προβληματική. Και επειδή είναι σε κυρία αρτηρία αν και δεν είναι αυτοκινητόδρομος, παρα πολύ δυσκολα θα έχει προβλημα. Θα μου πεις ότι τον ξερω τον δρομο και μου φαίνεται εύκολο...... Πιο δύσκολο είναι το ανέβασμα στο Fiss στα τελευταία 7-8 χιλιομετρα αν έχει κακές καιρικές συνθήκες, κάτι όμως αντιμετωπίσιμο σε τελευταία ανάλυση. Στον προορισμό σου δεν θα μετακινήσαι με το αυτοκινητο, όποτε μικρό το κακό.
 14. Δεν θεωρώ ότι θα έχουν τρομερες διαφορεσ. Άρα εκεί που θα έβρισκα καλύτερη προσφορά. Αν όμως σχεδίαζα κάτι για τον σύλλογο, πιστεύω ότι πιο πιασιαρικο όνομα είναι το Saalbach.
 15. Το Saalbach έχει σίγουρα μεγαλύτερο όνομα. Παρολο που δεν έχω πάει τελευταία για να δω τις συνδέσεις με τα γειτονικά ΧΚ, έχει και κατεβασιές με κακό προσανατολισμό και περισσότερο κόσμο στις πίστες. Όποτε εκτιμώ ότι οι πιστες του θα γίνονται ευκολότερα χωράφια. Εχω πάει σε χιονοδρομικά μικρά αντίστοιχων χαρακτηριστικών του Schladming που λόγω προσανατολισμού είχαμε πολύ καλές χιονοδρομικες συνθήκες. Οποτε συμπερασματικά αν μου έλεγες ότι έχω στην διάθεση μου μια μέρα και ρωτουσες που θα ήθελα να πάω, μάλλον θα απαντούσα Saalbach. Αν όμως είχα δυο μερες και πήγαινα την μια στο ένα και την άλλη στο άλλο, πιθανολογώ ότι στο Schladming θα έκανα καλύτερο σκι. Θεωρώντας ίδιες καιρικές συνθήκες.
 16. Πλακα πλακα, όταν κάνεις τον προγραμματισμό σου, ενημέρωσε μας να πάμε κάπου μακρυά..... Πολύ ανάποδα σου έκατσε η σεζόν. Αλλά αυτό που σου έκατσε τον Ιανουάριο δεν ξέρεις πόσο το σκέφτομαι και για εμένα έστω ως μικρό ρίσκο πριν την αναχώρηση.... Αλλά δεν μπορούσε να βρεθεί εναλλακτική; Η η ασφαλεια να προβεί σε κάποια αντικατάσταση έστω και με δίκη σου συμμετοχή;
 17. Λες;;;;; Παντως επειδή έχουμε πολύ δρόμο μέχρι εκείνη την στιγμή, πάρα πολλά πραγματα θα αλλάξουν μέχρι τότε. Τότε και για τα καράβια θα ισχύει ότι για τα ξενοδοχεία. Δηλαδή αν βρεθεί ένα κρούσμα σε ξενοδοχείο θα σφραγίζεται το ξενοδοχείο και θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών οι θαμώνες; Τότε θα δούμε τι διασπορά θα έχει στην κοινότητα, αν υπάρχουν φάρμακα και εμβόλιο έστω δοκιμαστικό, αν υπάρχει μετάλλαξη, αν, αν....... υπάρχουν πολλα αν. Πάντως θα ισχύει το ίδιο πραγμα με αυτό που θα ισχύει και σε ξενοδοχείο.
 18. Εγώ είμαι της άποψης ότι θέλω να πάω παντού. Όμως επειδή η ζωή μου είναι πεπερασμένη, είμαι αναγκασμένος να κάνω επιλογές. Τα χιονοδρομικά που είναι κοντά στην πόρτα μου, είναι μονόδρομος. Για τα χιονοδρομικά που είναι μακρυά μου, βρίσκω τον καταλληλότερο τρόπο πρόσβασης, κλπ, κλπ. Για εμένα που δεν τυχαίνει να μένω κοντά στην Σλοβακία, ούτε έχω κάποιες ιδιαίτερες σχέσεις με τον τόπο, από χιονοδρομικής άποψης δεν έχω κανένα λόγο περισσότερο να πάω σε σχέση με... Ανδόρρα. Για να μην πω τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη εκτός Άλπεων. Από εκεί και πέρα, ο σύλλογος πάει εκεί που θέλουν να πάνε τα μέλη του. Τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, δεν υπήρξε ένα μέλος που να είπε "αναλαμβάνω την οργάνωση μιας εκδρομής 10-17 Φεβρουαρίου Σλοβακία", ή οπουδήποτε αλλού και να του είπαν όχι. Όποιος θέλει να προτείνει κάτι διαφορετικό, ας το τρέξει και έγινε. Απλά και νοικοκυρεμένα. Μακάρι να πέφτουν ανάλογες προτάσεις από τον καθένα μας.
 19. Εγώ πάλι δεν έχω παράπονο από την φετινή χρονιά.... Καμιά εικοσαριά στις Άλπεις όπου δεν μου έκατσε καμία κακή ημέρα και γνώρισα και 4 χιονοδρομικά στην Ελβετία που δεν είχα ξαναεπισκεφθεί. Και δύο Παρνασσοί ...... Νομίζω ότι δεν με παίρνει να γκρινιάξω που έχασα τον Μαρτιάτικο Παρνασσό (και ο Απρίλιος καλός θα έβγαινε).
 20. Άλλη μια χρονιά που στις Άλπεις ίσως οι καλύτερες συνθήκες ήταν κατά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές. Όχι ότι δεν υπήρξαν και άλλες καλές ημέρες ή εβδομάδες στην υπόλοιπη σεζόν, αλλά υπήρξαν αρκετές κακές ή πολύ κακές ημέρες. Παράδειγμα η εβδομάδα που πήγε για σκι ο σύλλογος, συναγωνίζεται για την καλύτερη εβδομάδα του χιονοδρομικού έτους, ενώ η επόμενη συναγωνίζεται για την χειρότερη του έτους!
 21. Πολύ συχνά κυκλοφορούν διάφορες λίστες των "καλύτερων χιονοδρομικών", κλπ, κλπ. Μπορεί να μην τις εμπιστεύομαι, αλλά το ότι το Schladming βρίσκεται σταθερά στο top10 της Αυστρίας, κάτι λέει. Δεν μπαίνω στο σκεπτικό αν είναι Νο5 ενώ θα μπορούσε να ήταν Νο2, ή Νο9. Άρα σίγουρα θα πρέπει να βρίσκεται στους υποψήφιους προορισμούς του κάθε έτους. Και θεωρώντας ότι τον Ιανουάριο είναι από τις ασφαλέστερες περιόδους για θερμοκρασίες και επάρκεια χιονιού..... γιατί όχι Βαλαώρα; Θα έβαζα και το Saalbach στις υποψηφιότητες (ανάλογα χαρακτηριστικά) και αναλόγως των προσφορών βλέπουμε.
 22. Αυτό που ξεκίνησε ως λύση ανάγκης (δεν ήταν επιτρεπτή μια ΓΣ σαν αυτές που είχαμε συνηθίσει), τελικά δούλεψε πολύ καλά. Νομίζω πολύ καλύτερα από αυτό που οι περισσότεροι εκτιμούσαν. Σίγουρα δεν υποκαθιστά μια ΓΣ με φυσική παρουσία (θεωρώ ότι η φυσική παρουσία είναι πάντα καλύτερη όταν είναι εφικτή). Όμως σίγουρα επιτρέπει την συμμετοχή πολλών που θα ήταν αδύνατο να έχουν φυσική παρουσία και να εισακουστούν. Και αν δεν υπήρχε ο κορονοϊός για να μας αναγκάσει το δοκιμάσουμε στην πράξη, ίσως να καθυστερούσαμε αρκετά χρόνια ακόμα. Θεωρώ ότι το χρωστάμε σε αρκετούς "μακρινούς", που έχουν δείξει ότι ενδιαφέρονται για τον σύλλογο. Νομίζω ότι στο μέλλον θα πρέπει να σκεφθούμε σοβαρά να δώσουμε αυτή την δυνατότητα στα μέλη που δεν βρίσκονται κοντά στον τόπο πραγματοποίησης της ΓΣ. Επίσης θα ήταν άδικο να μην παρατηρήσουμε ότι ο σύλλογος έκανε και φέτος άλλα 2 (τουλάχιστον) βήματα μπροστά.
 23. Υπάρχει και δεύτερο μακέττο για την περιοχή. Και εκεί (όπως και εδώ όταν ειπώθηκε) τα μακέττα υλοποιήθηκαν.
 24. Εγώ πάω Βασιλόπουλο που έχει και του πουλιού το γάλα.
×
×
 • Create New...