Jump to content

mplamplampla

Χρήστης Forum
 • Content Count

  115
 • Joined

 • Last visited

 Content Type 

Profiles

Forums

Calendar

Κατηγορίες Περιεχομένων

Νέα

Ανακοινώσεις - Events

Gallery

Everything posted by mplamplampla

 1. Το έχουν δύο γνωστοί μου και στους δύο (μοντέλο του 2008, αλλά λίγα χλμ και οι δύο λόγω επαρχίας) έχει βγάλει μεγάλο πλήθος προβλημάτων (κάποια μάλιστα ήταν και κοινά και στους δύο) , θα πρότεινα να μείνεις μακριά.
 2. Κατά 99% θα έχει χιονοκάλυψη τουλάχιστον στο 80 - 90% των πιστών. Και κατά 95% θα έχει χιονοκάλυψη σε όλες τις πίστες. Το πρόβλημα μπορεί να είναι ότι ίσως έχει υψηλές θερμοκρασίες. Σ' αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πάτε στον παγετώνα στον οποίο μάλλον θα έχει αυξημένη κίνηση.
 3. Το Μπάνσκο έχει πολύ μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων σε σχέση με τη δυναμικότητα του χιονοδρομικού. Και για αυτό προσφέρει πανάκριβη κάρτα χωρίς επιχειρηματικό ρίσκο γιατί στο σύνολο οι διακοπές έχουν χαμηλό κόστος καθώς κάποιος μπορεί να βρει δωμάτιο υπερβολικά φθηνά. Οι τιμές για διαμονή παραμένουν και θα παραμείνουν για πολύ καιρό φθηνές λόγω της υπερπροσφοράς δωματίων. Από την παραπάνω κατάσταση κερδισμένος προφανώς είναι ο διαχειριστής του χιονοδρομικού.
 4. Συμφωνώ με τα λεγόμενα σου, αλλά μια μικρή μόνο διόρθωση, η συνήθης έκπτωση στην εξαήμερη κάρτα είναι περίπου στο 20%, η οποία είναι και πολύ λογική σύμφωνα με όσα προαναφέρθηκαν.
 5. Κοιτάω και γαι ξενοδοχείο. Btw το παραπάνω site είχε μόνο δύο σπίτια στο cavalese Γενικώς από διαμονή η val di fiemme από ότι καταλαβαίνω έχει λίγα.
 6. Μάντεψε ξανά https://electric-scooter.guide/guides/electric-scooter-safety-report-austin-portland/ Τουλάχιστον σε σχέση με τα ποδήλατα , τα ηλεκτρικά πατίνια είναι εξαιρετικά ανασφαλής.
 7. Έχεις να προτείνεις και κάτι παρόμοιο για τη val di fiemme?
 8. Θα πρότεινα σίγουρα το kaltenbach , το θεωρώ πολύ καλύτερο από το zillertal arena. Αλλά αν δεν έχει ιδιαίτερα ζεστές μέρες, μπορείτε να πάτε στο soll και να ανέβετε από το itter που είναι ακόμα πιο κοντά.
 9. Γκρίνια , γκρίνια και πάλι γκρίνια. Ο Δήμος Καλαβρύτων διαθέτει 200.000 ευρώ για την επισκευή του lift (και πιθανόν κάποιο μηχανολογικό εξοπλισμό) από το αποθεματικό του. Εσείς πιστεύετε ότι υπάρχει κάποια άλλη ανάγκη που δε συμπεριλαμβάνεται στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καλαβρύτων και θα έπρεπε να δώσουν τα λεφτά εκεί? Αν ναι, πείτε το να το ψηφίσει το Δ.Σ., ούτως ή άλλως μέχρι τις 01 Σεπτεμβρίου που θα έρθει η καινούρια διοίκηση δε θα έχει συμβασιοποιηθεί μάλλον τίποτα. Αν δε δίνονταν τα λεφτά και δεν επισκευάζονταν η Στύγα, είμαι σίγουρος ότι τα ίδια ακριβώς άτομα θα γκρίνιαζαν και πάλι.
 10. Δεν έχω πάει στο Παμπόροβο οπότε δεν μπορώ να το προτείνω. Έχω πάει στο bansko και στα ελληνικά και απλώς καμία μα καμία σχέση με την Αυστρία στη φιλικότητα προς τα παιδιά. Μην το κάνουμε thread Άλπεις vs Βουλγαρία vs Ελλάδα, αλλά σε σχέση με το ζήτημα "παιδί στο βουνό' που είναι και ο μελλοντικός πελάτης των χιονοδρομικών απλώς η μέρα με τη νύχτα.
 11. Εγώ θα πρότεινα να βρεις κάποιο μικρομεσαίο χιονοδρομικό καθώς και πιο οικονομικά θα δου βγει, και λιγότερο κόσμο έχει συνήθως και το βασικό αν θέλεις να κάνεις κι εσύ σκι, είναι όλες οι πίστες δίπλα σου. Αφού και σε μεγάλο χιονοδρομικό να πας δε θα μπορέσεις να δεις όλες τις πίστες. Τέλος στα μικρομεσαία χιονοδρομικά εμένα προσωπικά μου φαίνεται πολύ καλύτερη η εξυπηρέτηση, αλλά αυτό μπορεί να είναι υποκειμενικό.
 12. Το serfaus όντως πολύ καλό , αλλά το mayrhofen δεν είναι για οικογένεια , το ακριβώς αντίθετο. Απευθύνται σε ηλικίες 20 - 30 με έμφαση στο 20.
 13. Αν είναι έτσι, τότε τουλάχιστον υπάρχει μια εγγύηση ότι δεν συλλέγουν απλώς email αλλά θα είναι σχετικά σοβαρή προσπάθεια.
 14. Τα link που παράθεσες είναι για το epicpass, το snowpass δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Υποθέτω θέλουν να κάνουν κάτι παρόμοιο με το epic και ikon στην Ευρώπη αλλά οι δύο εταιρείες δεν έχουν καμία μεταξύ τους σχέση
 15. Έχουν κάνει μια εκτίμηση, βάζω στοίχημα, ότι δεν έχουν κλείσει χιονοδρομικά ακόμα. Μαζεύουν κόσμο και μετά ότι προσφορές πάρουν, π.χ. πολλά χιονοδρομικά δε θα είναι καθόλου, άλλα μπορεί να μπουν με 1-2 μέρες καθημερινές κτλ. Και αν δεν προχωρήσει θα έχουν μια μεγάλη λίστα με valid email από άτομα που ενδιαφέρονται για χιονοδρομία.
 16. Εάν έχεις εισητήριο flex και έχεις μόνο χειραποσκευή τότε δε χρεώνεσαι για τη μεταφορά των σκι. Εάν έχεις golight ή flex αλλά χρειάζεσαι και τη βαλίτσα τότε χρεώνεσαι τον αθλητικό εξοπλισμό όπως ανέφεραν και οι προηγούμενοι. Ξέρει κανείς τι ισχύει με τη ryanair αν έχεις και σάκκο με μπότες και πέδιλα σκι?
 17. Επειδή σου αρέσουν οι μπλε πίστες θα πρότεινα να αποφύγεις την κοιλάδα του zillertal, δεν έχει καθόλου ωραίες μπλε πίστες (κατά τη γνώμη μου πάντα) Επίσης αν πας solden, να πας δύο μέρες στο hochgurgl, έχει πολύ ωραίες φαρδιές μπλε πίστες. Όμως θέλεις χαμηλό κοστολόγιο και το solden έχει ίσως το πιο ακριβό ski pass σε όλη την Αυστρία ενώ και η διαμονή σε αυτό δεν είναι ότι πιο φθηνό.
 18. Συμφωνώ, η ταλαιπωρία και κυρίως ο κίνδυνος απρόβλεπτων καταστάσεων αυξάνεται κατακόρυφα αν δεν πηγαίνεις απευθείας. Αν χαθεί έστω και μια φορά βαλίτσα ή χάσεις την ανταπόκριση μετά μαθαίνεις να εκτιμάς την απευθείας πτήση!
 19. Για 8 ευρώ θα πρότεινα να βγάλει flex γιατί σου δίνει και δυνατότητα αλλαγής ημερομηνίας.
 20. Με δημόσια μέσα μεταφοράς, τρένο από αεροδρόμιο ίνσμπρουκ (αλλάζεις στο Munchen Ost, ή στον κεντρικό σταθμό αν και χάνεις πιο πολύ ώρα), από εκεί τρένο για landeck και μετά λεωφορείο για ischgl. Αν πας st anton καλύτερα συνεχίζεις με το ίδιο τρένο και σε πάει στο st anton! Για χαμηλότερες τιμές , θα μπαίνεις στο site της dbb ή obb και όταν βγάλει τα εισιτήρια για 2019 (νοέμβριο αν θυμάμαι καλά) έχει προσφορές , απλώς είναι για συγκεκριμένο τρένο, βάλε περιθώριο από την πτήση του. Αν πάρεις το στάνταρ , που είναι πιο ακριβό, ισχύει για 48 ώρες.
 21. http://www.newenglandskihistory.com/lifts/viewlift.php?id=826 Κόστος για ένα Lift μεγαλύτερο από οτιδήποτε υπάρχει τώρα, γύρω στα 5,2 εκ € στην Αμερική. Υπολογίστε χαμηλότερα για Ελλάδα.
 22. Συμφωνώ ότι για όλα αυτά δεν φτάνουν 5 μύρια ούτε για πλάκα, αλλά βελτίωση προσβάσεων, αποχιονισμός οδού, δίκτυο ρευματοδότησης κτλ. δεν υπάρχει περίπτωση να τα κάνει ιδιώτης. Μιλάμε για τα χ.κ. της Β. Ελλάδας , άρα ένα αποσυμπλεκόμενο, εκσυγχρονισμός των συρόμενων, νέα μηχανήματα και βελτιώσεις στις υφιστάμενες πίστες (δεν είναι 5, θα είναι το πολύ 10). Με επένδυση σαν αυτή που περιγράφεις , ούτε τα έξοδα λειτουργίας του δεν πρόκειται να βγάλει κάποιος. Δείξτε μου μια περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρθηκε σοβαρά ή έστω να έριξε λίγο χρήμα για να κάνει ντόρο στα ΜΜΕ (στην Ελλάδα είναι πάμφθηνα) για ιδιωτικοποίηση χιονοδρομικού. Επαναλαμβάνω μιλάμε για την Ελλάδα των μνημονίων που θα τα δίναμε τσάμπα με τυμπανοκρουσίες έστω για μια επένδυση της πλάκας και ούτε ένας δεν ενδιαφέρθηκε. Θεωρείτε ότι ενώ πέφτουν τόσα χρήματα στον θερινό ελληνικό τουρισμό τα τελευταία 2 χρόνια, όλοι οι επιχειρηματίες του ως άνω τομέα, είναι άσχετοι και δεν έχουν καμία κίνηση επένδυσης στον ορεινό τουρισμό? Κι εμένα μ' αρέσει το σκι και θα ήθελα τα ελληνικά χιονοδρομικά να αναβαθμιστούν (το ονειρευόμουν συχνά ) αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα είναι η παραπάνω. Οπότε στο καλύτερο που έχω να ελπίσω είναι η συνετή λειτουργία των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και στοχευμένες κρατικές επενδύσεις. Δε με πειράζει να της χρηματοδοτώ με τους φόρους μου , καθώς όχι μόνο μ' αρέσει η χιονοδρομία, αλλά στη Β. Ελλάδα βελτιώνεται η οικονομία περιοχών που το έχουν μεγάλη ανάγκη (π.χ. Δράμα, Γρεβενά , Φλώρινα κτλ) ΥΓ 1. Δεν αναφέρομαι για Νότια Ελλάδα, της οποίας τα χιονοδρομικά δε γνωρίζω.
 23. Μετά από τόσα χρόνια στα μνημόνια και αφού ότι έχει αξία έγινε προσπάθεια να πουληθεί, ούτε ένας ιδιώτης δεν προσπάθησε να αποκτήσει οποιοδήποτε χιονοδρομικό της Βόρειας Ελλάδας. Με το κλίμα που υπήρχε, θα το έπαιρνε κυριολεκτικά δωρεάν (εδώ δόθηκε τσάμπα ο ΟΣΕ), αλλά ούτε ένας δεν ενδιαφέρθηκε κατ' ελάχιστον. Υπόψη ότι μια επένδυση 5 εκ. € για τον εκσυγχρονισμό ενός χιονοδρομικού είναι λίγα λεφτά και τέτοιες επενδύσεις γίνονται στον ελληνικό τουρισμό (προφανώς το θερινό) εκατοντάδες κάθε έτος τα τελευταία χρόνια. Όλα τα παραπάνω οδηγούνε στο συμπέρασμα (το οποίο ήδη όλοι γνωρίζουν) ότι τα ελληνικά χιονοδρομικά της Β. Ελλάδος δεν είναι κερδοφόρα (ιδίως μεγάλες επενδύσεις σε αυτά δε θα αποσβεστούν ποτέ) και μπορούν να λειτουργήσουν μόνο με άμεσες ή έμμεσες κρατικές επιδοτήσεις για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας.
 24. Κι εγώ δεν βλέπω το λόγο να τρέχεις σε άλλα μακρινά χιονοδρομικα. Με πίστες με βόρειο προσανατολισμό στα 2000 μέτρα δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει πρόβλημα. Θα σε συμβουλευα, όταν φτάσεις να δεις τον καιρό και να διαλέξεις τη μέρα με την πιο πολύ ηλιοφάνεια για να πας στον παγετώνα του stubai.
 25. Ξέχασα να αναφέρω την τιμή, 150 €
×
×
 • Create New...