Pefto_kai_Matheno 111 Report post Posted March 6, 2009 η 7 καλυτερα να μην ανοιξει το Σαββατο ... την Κυριακη μια και καλη (να προλαβουμε και εμεις καμια γραμουλα....) Quote Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 6, 2009 η 7 καλυτερα να μην ανοιξει το Σαββατο ... την Κυριακη μια και καλη (να προλαβουμε και εμεις καμια γραμουλα....) Άντε βγάλε άκρη με τους πελάτες. Ούτε εθισμένος σε γραμούλες στον ΟΚΑΝΑ δεν τα λέει αυτά . Ηλιά να το κοιτάξεις. Μήπως πρέπει να το ελατώσεις το φρέσκο? Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χ.Κ.Π. 0 Report post Posted March 7, 2009 ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ 07/03/2009 08:08 Καιρός Ισχυροί ΝΔ άνεμοι,θερμοκρασία -3οC, φρέσκο χθεσινοβραδυνό χιόνι 0,1 - 1,0μ. Λειτουργία - Αναβατήρες-Πίστες Λειτουργούν Αφροδίτη , Παν, Πυθία. Σε λίγο θα λειτουγήσει και Αίολος , Περικλής. Οι υπόλοιποι αναβατήρες περιμένουν να "μαλακώσει" ο αέρας , αποχιονίζονται και ξεπαγώνονται.. Ισχύει μειωμένο εισιτήριο 15 ευρώ. Quote Τηλ. 22340 22700 Website: http://www.parnassos-ski.gr/ e-mail: pdrivas@etasa.gr Share this post Link to post Share on other sites
Χ.Κ.Π. 0 Report post Posted March 7, 2009 (edited) Σάββατο 7/3/2009 , ώρα 15.20. ΚΑΙΡΟΣ Ισχυροί ΝΔ άνεμοι, χιόπτωση έντονη το ξημέρωμα κατέστησαν την σημερινή λειτουργία πραγματική πρόκληση για το ΧΚΠ.. Ξεκίνησαμε με ΗΡΑ (Νο7), ΠΑΝ(Νο10), ΑΦΡΟΔΙΤΗ,ΑΙΟΛΟ στη συνέχεια ΠΕΡΙΚΛΗ, ΠΥΘΙΑ (Νο14) . Ξεπαγώνουμε ΗΡΑΚΛΗ, ΒΑΚΧΟ,ΗΝΙΟΧΟ για να είναι έτοιμοι για το απόγευμα δηλ. αύριο πρωί. Και στην συνέχεια σειρά έχουν ΕΡΜΗΣ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ, ΔΙΑΣ,ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ. ¨Οσοι ανέβηκαν σήμερα «απόλαυσαν» μια χειμωνιάτικη μέρα με κρύο , αέρα, ομίχλη, ψιλόχιονο, περιορισμένη λειτουργία αναβατήρων , μειωμένο εισιτήριο 15ευρώ. ¨Όσοι ανέβουν αύριο ελπίζουμε να απολαύσουν ηπιότερες συνθήκες και ευρύτερη λειτουργία αναβατήρων . Το βουνό έχει "γεμίσει" πλέον χιόνι . Για αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή για χιονοστοιβάδες στα ύποπτα σημεία όπου και όταν σας υποδεικνύονται απο το ΧΚΠ , Τελευταίες πυλώνες ΗΡΑΚΛΗ Κτίσιμο πινακίδας Τίναγμα συρματόσχοινου Περικλή Καρέκλα ΕΡΜΗ Τέρμα ΗΝΙΟΧΟΣ Ξεπάγωμα ανενμόμετρου ΗΝΙΟΧΟΥ Αίολος Βάκχος τηλέμαχος ΗΝΙΟΧΟΣ ΠΑΝ ΗΡΑ Έναρξη λειτουργίας ΧΚΠ ώρα 08.00 (Σ,Κ, αργίες) και 08.30 (καθημερινές), Τελευταία άνοδος αναβατήρα χιονοδρόμων ώρα 16.00 +πιθανή παράταση (Σ,Κ, αργίες) , 15.30 καθημερινές , Τελευταία κάθοδος τηλεκαμπίνας Αφροδίτης ώρα 17.00 ΔΡΟΜΟΙ Όλοι οι δρόμοι προς το ΧΚΠ είναι ανοιχτοί. Οι οδηγοί πρέπει να είναι εφοδιασμένοι ΠΑΝΤΑ με αντιολισθητικές αλυσίδες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Edited March 7, 2009 by Χ.Κ.Π. Quote Τηλ. 22340 22700 Website: http://www.parnassos-ski.gr/ e-mail: pdrivas@etasa.gr Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 7, 2009 Ακόμα μια υπέροχη μέρα για την ευγενή τάξη των ξυλοκόπων. Υπέροχο χιόνι, υπέροχο τοπίο και υπέροχη παρέα. Ε κάποια στιγμή έβγαλε και εναν ήλιο και άντε γεια. Φτάσαμε στις 8.30 στην 7 αλλά λόγου του γενικού πατατράκ παγοποίησης και ηλεκτρολογικών προβλημάτων κατά τις 9.30 άρχισε να δουλεύει το 7. Πρέπει να είχαν απίστετο πρόβλημα με παγοποίηση και υγρασία καθώς κάθε λιφτ ήταν...τεσπα δείτε τις φωτογραφίες πάνω. Δε ξέρω κατά πόσον καινούργια λιφτ θα λύσουν αυτό το πρόβλημα αλλά κάτι πρέπει να γίνει. Ορατότητα μια χαρά αλλά απίστευτος αέρας. Στην κόκκινη της 7 έβλεπες τέλεια όλη μέρα, η μπλε διαδοδρομή ήταν υπέροχη έ και μέσα στα δέντρα είχε ένα (αξιοπρεπές αλλά τίποτα σπουδαίο) ανθυποπουδρί μούρλια. Βεβαίως το 7 δούλευε στο γρήγορο με απότέλεσμα να κάνουμε πολλές καταβάσεις πράγμα σπάνιο. Μπράβο στο χκ. Για μένα με έπεισε. Δε πα να έχει 200 χλμ αέρα πάω να διασκεδάσω με τους φίλους μου στο φρέσκο χιόνι. Stay tuned woodypecker is back 2009 version. Υπάρχει υλικό για πολλές τούμπες της οικογένειας aluminium. Υ.Γ. Σάββατο. 2 ώρες από την Αθήνα μια πόλη 5.000.000 κατοικων ενώ το προηγούμενο σκ είχε 3500 χιονοδρόμους. Χιόνι άφθονο, καιρός μια χαρούλα μέσα στα δέντρα. Η εγώ έχω πρόβλημα, ή το χιονοδρομικό έχει καταφέρει να απαξιώσει την μεγάλη και υπέροχη περιοχή μέσα στα δέντρα, ή οι Έλληνες αν δεν έχει ήλιο και θερμοκρασία 1 έως 7 δεν κάνουν σκι. Εγώ έβλεπα σήμερα χαρούμενες οικογένειες με παιδάκια μέσα στο δάσος να κάνουν με άριστη ορατότητα το σπορ που αγαπούν, να γελάνε και να απολαβάνουν το σκι τους. 3-4 καταβάσεις, καφέ, χιονοπόλεμο και μετά άλλες δύο κλπ. 30 άτομα είμασταν. ΑΝ είχε 3 συρόμενα που να οδηγούν στις προφανείς μπλε και κόκκινες πίστες που είναι σχεδόν έτοιμες πιστεύω ότι πολλοί σήμερα θα είχαν ακόμα μια υπέροχη μέρα σκι. Αλλά είμασταν 30. Και περάσαμε υπέροχα. ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ (6/13) ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ (0/7) ΣΕΛΙ (5/11) 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ (7/7) ΠΗΛΙΟ (5/5) ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ (4/7) ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ (2/4) ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ (6/7) ΛΑΙΛΙΑΣ ΠΙΣΟΔΕΡΙ (5/5) ΦΑΛΑΚΡΟ (2/:blink: ΜΑΙΝΑΛΟ (4/4) ΓΕΡΟΝΤΟΒΡΑΧΟΣ (3/3) ΠΕΡΤΟΥΛΙ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ (4/5) ΜΕΤΣΟΒΟ (4/5) ΟΛΥΜΠΟΣ ΧΡΥΣΟ ΕΛΑΦΙ ΒΙΤΣΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ (2/3) ΠΑΓΓΑΙΟ ΤΡΟΟΔΟΣ (3/4) ΖΗΡΕΙΑ (1/2) Αυτοί είναι τρελοί πάντως εκεί πάνω θα καταφέρουν να ανοίξει όλο το βουνό. Πάμε στοίχημα ότι θα ανοίξει και Ηρακλής αύριο? Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χ.Κ.Π. 0 Report post Posted March 7, 2009 ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ 07/03/2009 18:08 Καιρός O αέρας "μαλάκωσε",θερμοκρασία -3οC, φρέσκο χθεσινοβραδυνό χιόνι 0,1 - 1,0μ.Για αύριο προβλέπεται ωραία μέρα με συννεφιά-ήλιο,ασθενή άνεμος Δ , χαμηλές θερμοκρασίες και λιακάδα την Δ,Τ , Λειτουργία - Αναβατήρες-Πίστες Λειτουργούν Αφροδίτη , Αίολος , Περικλής,Ήρα, Παν, Πυθία .Ξεπάγωσαν και ¨τσούλησαν¨ οι ΗΡΑΚΛΗΣ,ΒΑΚΧΟΣ, ΗΝΙΟΧΟΣ, Αύριο στοχεύουμε στην λειτουργία και ΟΔΥΣΣΕΑ,ΔΙΑ καταρχήν για να υπάρχει η χιονοδρομική σύνδεση Κελλάρια- Φτερόλακα και στη συνέχεια ΕΡΜΗ,ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ. Το βουνό είναι γεμάτο χιόνι, οι πίστες έχουν πολύ καλή βάση ιδίως στα Κελλάρια και αισιοδοξούμε , εάν δεν έχουμε αφύσικους νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες να χιονοδρούμε ικανοποιητικά έως ΠΑΣΧΑ! Δρόμοι Ολοι οι δρόμοι προς το ΧΚΠ είναι ανοιχτοί. Οι οδηγοί όμως, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι πάντα με αντιολισθητικές αλυσίδες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Εναρξη λειτουργίας ΧΚΠ ώρα 08.00 (Σ,Κ, αργίες) (και 08.30 (καθημερινές)), Τελευταία άνοδος αναβατήρα χιονοδρόμων ώρα 16.00 (ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ , αρκεί νάχουμε βοριαδάκια), Τελευταία κάθοδος τηλεκαμπίνας Αφροδίτης ώρα 17.00 Από την Δευτέρα 9 Μαρτίου , το ΧΚΠ αλλάζει το ωράριο του τις καθημερινές ως εξής: ωρες λειτουργίας 08:30 - 15:30.(δηλ. μισή ώρα νωρίτερα) Τελευταία κάθοδος Τηλεκαμπίνας 16:30. Τα Σαββατοκύριακα και αργίες το ωράριο παραμένει ως έχει 08:00 - 16:00. ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ Quote Τηλ. 22340 22700 Website: http://www.parnassos-ski.gr/ e-mail: pdrivas@etasa.gr Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted March 7, 2009 σήμερα το χιόνι απείχε απο το να χαρακτηριστεί πούδρα, ήταν χμ.... μιας καλής ποιοτητας σοβάς... όχι τίποτα δύσκολο για να χιονοδρομήσεις αλλά όχι και η πουδρα που είχαμε 2 κολλητα ΣΚ μεσα στον Φεβρουαριο. Το χιόνι πρέπει να έπεσε με δαιμονιώδη αέρα... ελπίζω ψηλά στα προστατευμένα σημεία να είναι καλύτερης ποιοτητας... ενδέχεται να βρούμε και κομμάτια με πραγματικά πολύ βαθύ χιόνι. Πάντως μια χαρά περάσαμε και σήμερα, όσοι τυχεροί βρέθηκαν ικανοποιηθηκαν. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted March 7, 2009 Από τις φωτογραφίες φαίνεται πως το χιόνι που έπεσε μάλλον περιείχε και άμμο από τη Σαχάρα. Καφέ πάγο δεν έχω ξαναδεί! Quote Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,259 Report post Posted March 7, 2009 Δυστυχώς νοτιάς με αέρα αφήνουν παραπονεμένη την φτερόλακα ψηλά. Πολύ παγο, λίγη ουσία. Τα δεντράκια κάνουν δουλειά χαμηλά. Οσοι αγαπάτε τις βαριόπουδρες και τις αγκαλιές με τα κλαδιά, φώκιες και για βδομάδα μετά εχει άπειρες γωνίες το βουνό, βέβαια ευθείες μικρότερες των 50 μέτρων..... αλλά και στην 7 αντε να πάμε στα 100... αυριο την βλέπω για κολόμερα την δουλειά, αλλά όλη η οικογένεια θα είναι πάνω βλέπωντας τις φωτογραφίες απο τα ξεπαγώματα (πως να μην συγκινηθεί κανείς...) Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
bomberman 56 Report post Posted March 7, 2009 Από τις φωτογραφίες φαίνεται πως το χιόνι που έπεσε μάλλον περιείχε και άμμο από τη Σαχάρα. Καφέ πάγο δεν έχω ξαναδεί! Έφτασε η Σαχάρα, στη... Σαχάρα δηλαδή. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χ.Κ.Π. 0 Report post Posted March 8, 2009 (edited) ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ 08/03/2009 14:08 Καιρός Προβλέπεται Δ,Τ με λιακάδα , ΒΔ άνεμο , χαμηλές θερμοκρασίες -3οC. Τετάρτη βράδυ προβλέπονται νέα χιόνια με ΝΔ άνεμο. "Φαίνεται" ένα ηλιόλουστο , φρεσκοχιονισμένο επόμενο Σ,Κ (14,15/3/2009) Το βουνό είναι γεμάτο χιόνι, οι πίστες έχουν πολύ καλή βάση ιδίως στα Κελλάρια και αισιοδοξούμε , εάν δεν έχουμε αφύσικους νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες να χιονοδρούμε ικανοποιητικά έως ΠΑΣΧΑ! Λειτουργία - Αναβατήρες-Πίστες Ζητούμε την κατανόησή σας για την αργοπορημένη σήμερα(8/3/09) έναρξη λειτουργίας λόγω αποπάγωσης και αποκατάστασης βλαβών των αναβατήρων ΗΡΑΚΛΗ (10.30) ,ΟΔΥΣΣΕΑ,ΔΙΑ (13.30). Η παράταση λειτουργίας όλων των αναβατήρων έως 17.00 ελπίζουμε να έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους φίλους να απολαύσουν το βουνό μετά την πρόσφατη χιονοθύελλα . Για αύριο και κατά την διάρκεια της εβδομάδας προβλέπεται κανονική λειτουργία ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, αναβατήρων και πιστών δηλ., Κελλάρια : Αφροδίτη, Ηρακλής, Περικλής, Ερμής ή Οδυσσέας, Αίολος ή Βάκχος, Φτερόλακα :Δίας, Παν (10) ,Ηνίοχος (6), Ήρα(7) ή Πυθίας (14) . Δρόμοι Ολοι οι δρόμοι προς το ΧΚΠ είναι ανοιχτοί. Οι οδηγοί όμως, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι πάντα με αντιολισθητικές αλυσίδες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Εναρξη λειτουργίας ΧΚΠ ώρα 08.00 (Σ,Κ, αργίες) (και 08.30 (καθημερινές)), Από την Δευτέρα 9 Μαρτίου , το ΧΚΠ αλλάζει το ωράριο του τις καθημερινές ως εξής: ωρες λειτουργίας 08:30 - 15:30.(δηλ. μισή ώρα νωρίτερα) Τελευταία κάθοδος Τηλεκαμπίνας 16:30. Τα Σαββατοκύριακα και αργίες το ωράριο παραμένει ως έχει 08:00 - 16:00 (τελευταία άνοδος αναβατήρα), 17.00 τελευταία κάθοδος Τηλεκαμπίνας-Αφροδίτης.(+0,5 - 1 ώρα ΠΑΡΑΤΑΣΗ ,καιρού επιτρέποντος ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ τηλέφωνα ΧΚΠ 24ώρες/24ωρο 2234 22700, 22689,29032,22339,22373 και 8001100300(δωρεάν κλήση) Σήμερα στα Κελλάρια είχαμε συννεφιά αλλά ευτυχώς ελάχιστη ομίχλη! Στις 11:30 ξεκίνησε και ο Ηρακλής. Το χιόνι είναι τόσο πολύ που θα χρειαστούν μέρες για να ξεθάψουμε την καντίνα δίπλα στον Περικλή! Η Σαχάρα δεν ήταν πατημένη αλλά είχε μια ελαφριά στρώση πούδρας που ήταν σκέτη απόλαυση! Στη Φτερόλακκα η ομίχλη έκανε την παρουσία της περισσότερο αισθητή σε σχέση με τα Κελλάρια. Edited March 8, 2009 by Χ.Κ.Π. Quote Τηλ. 22340 22700 Website: http://www.parnassos-ski.gr/ e-mail: pdrivas@etasa.gr Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 8, 2009 Χωρίς να ξέρω σήμερα ήμουν Αθήνα. Οκ η παγοποίηση ήταν εξωφρενική έως απίστευτη. Αυτό που είδα χτες είναι πολλούς ανθρώπους να ξεπαγώνουν το λιφτ της παραπάνω εικόνας στους -6 (wind chill -10φεύγα 100χλμ αέρα), 10 μέτρα από το έδαφος για κάποια ευρώ το μήνα. (ενώ εμείς κάναμε σκι ή και πίναμε καφέ στα ζεστά). Σίγουρα πριν 4 χρόνια ήξερα ότι το χκ θα ξαναδουλέψει σε 4 μέρες. Το 2002 ο Ηρακλής ήταν κλειστός 7 μέρες. Η Στύγα έχει μείνει κλειστή 30+ μέρες το 2004. Κι όμως το δουλέψατε στις 1 1/2. Μπράβο σας εξαιρετική δουλειά Από ότι μου είπαν όμως.... Όδυσσέας, Ερμής, Τηλέμαχος, Δίας ουσιαστικά δεν δούλεψαν σήμερα. 3 λιφτ δυναμικότητα 1500+. Να το αποσυμπλεκόμενο σε δυναμικότητα κλειστό. Ουρές εικοσάλεπτο επειδή τα καρεκλάκια δεν γέμιζαν. Άργησαν να δωθούν λιφτ. Οι χιονοδρόμοι δεν το απόλαυσαν 100%. Το χιονοδρομικό πρέπει να δουλέψει ακόμα και με αυτήν την παγοποίηση. Μια Κυριακή του Μαρτίου ο χιονοδρόμος να ξέρει ότι θα απολάυσει σκι. Από ότι μου λέει τώρα ο Σπύρος από τη κορφή του Δια (17.15 το edit !!!!!ρε θα βραδυάσει) έτοιμος για τη τελευταία το απόλαυσε βέβαια μέχρι τις 17.00.... Τα συρόμενα είναι όλα για πέταμα τα άντα πάτησαν και τα έχουμε στα 2200. Χρειάζεται να μεταφερθούν σε νέες θέσεις χαμηλά στα δέντρα αλλιώς μουσείο. 46% αύξηση ρεκορ επισκεπτών σας καναμε οι χιονοδρόμοι. Mήπως πρέπει να κάνετε 46% αύξηση δυναμικότητας των αναβατήρων και 1046% αύξηση των ανθρώπων που κοπανάνε κολώνες να ξεπαγώσουν(ασε που πρέπει να τους κάνετε και αύξηση) και 1000046% αύξηση της αξιοπιστίας των μηχανημάτων? Γιατί σε έναν Ελληνικό χειμώνα αυτός ο καιρός μπορεί να είναι πολλές Παρασκευές Υποθετική ερώτηση: Με σύγχρονα συρόμενα και 30 παραπάνω εργάτες για δυο μερόνυχτα για ξεπαγωμα θα είχαμε 13/13 από τις 9.00 χωρίς να χαλάνε? Γιατί αν ναι να σταλεί ένα έγγραφο στον ΕΟΤ να ενημερωθεί ο Υπουργός μπας το έχει ξεχάσει σε κάνα συρτάρι. Αν το ξέρει και δεν κάνει τίποτα ντροπή στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 228 Report post Posted March 8, 2009 .... Γιατί αν ναι να σταλεί ένα έγγραφο στον ΕΟΤ να ενημερωθεί ο Υπουργός μπας το έχει ξεχάσει σε κάνα συρτάρι. Αν το ξέρει και δεν κάνει τίποτα ντροπή στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Αφού άλλαξε ο υπουργός!Δεν άλλαξε;Μέχρι να ενημερωθεί ο καινούργιος....,ζήσε Μάη.......κτλ...κτλ....πάει και η σαιζόν.Ισαμε την άλλη,μπορεί νά ΄χουν γίνει και τπτ εκλογές,οπότε..... Quote Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites
zero 0 Report post Posted March 8, 2009 (edited) κατι ασχετο(??) στον γυρισμο οσοι πηγατε σημερα χρειαζοτανε αλυσιδες??γιατι σκοπευω να ανεβω αυριο. P.s(1) please μη μου πειτε οτι πρεπει να εχω παντα μαζι μου αλυσιδες,βαλε χιονολαστιχα κ.ο.κ!!!! i know!!! P.s(2) η φωτο απο την καντινα του περικλη(θαμενη) ειναι αληθινη ή photoshop??μεταξυ μας... Edited March 8, 2009 by zero Quote 5..4..3..2..1..zero.Operation has been terminated... Share this post Link to post Share on other sites
Evagelos 1 Report post Posted March 8, 2009 (edited) κατι ασχετο(??) στον γυρισμο οσοι πηγατε σημερα χρειαζοτανε αλυσιδες??γιατι σκοπευω να ανεβω αυριο. P.s(1) please μη μου πειτε οτι πρεπει να εχω παντα μαζι μου αλυσιδες,βαλε χιονολαστιχα κ.ο.κ!!!! i know!!! P.s(2) η φωτο απο την καντινα του περικλη(θαμενη) ειναι αληθινη ή photoshop??μεταξυ μας... Για το πρώτο δεν ξέρω να σου απαντήσω. Για το δεύτερο όμως δεν παίζει να είναι photoshop με την καμία. Τα παιδιά εδώ δεν δουλέυουν τον κόσμο! Μόνο βοηθούν... Να κάνω και εγώ ρε παιδιά μια ερώτηση?...Γιατί το SR βγάζει αύριο τον Παρνασσό σε Αναστολή-Κίτρινο-? *φίλε zero και για να μην ξεχνιόμαστε... Michelin Pilot Alpin Για να μην έχεις τέτοια προβλήματα - ερωτήματα!!! Edited March 8, 2009 by Evagelos Quote Share this post Link to post Share on other sites
eolos 50 Report post Posted March 8, 2009 Ο δρόμος απο Αμφικλεια το πρωι ειχε λιγο παγο σε ορισμενα σημεια. Το απόγευμα στην επιστροφή ηταν πεντακάθαρος. Αυτο δεν σημεινει βεβαια οτι ξεκιναμε για το βουνο χωρις αλυσιδες μαζι μας Αλλες 2 φωτογραφίες σημερινές. Το βουνό εχει πολυ χιονι πλεον και θα παει καλα και αυτη η εβδομάδα Συζητηση πο ακουσα απο 2 σκιερ οσο εβγαζα φωτογρφιες στην θαμενη καντινα "Ρε συ εδώ δεν υπήρχε μια καντίνα; Τη χάλασαν;" Quote lamiawebcam.gr actionphotos.gr virtual-tours.gr Share this post Link to post Share on other sites
Guest afrodite Report post Posted March 8, 2009 100% αληθινη. Βασικα οταν την ειδα νομιζα οτι γκρεμιστηκε...μετα συνειδητοποίησα οτι ειναι θαμμενη απο χιονι Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nifadas 707 Report post Posted March 8, 2009 Καθόμουν αραχτός δίπλα από τη σκεπή του μπαρακίου στον Περικλή. Περνά ένας σανιδάς και ακολούθησε η εξής στιχομυθία: ΣΑΝΙΔΑΣ: Φίλε, δουλεύει το μπαρ; ΝΙΦΑΔΑΣ: Εσύ τι λες; Για να με βλέπεις να κάθομαι, φυσικά και λειτουργεί! ΣΑΝΙΔΑΣ: (Με ύφος σκεπτικό) Καλάααα, θα περάσω αργότερα! Όση ώρα ήμουν εκεί, τρεις σανιδάδες πέρασαν πάνω τη στέγη χρησιμοποιώντας την ως ράμπα για άλμα. Και γκρινιάζανε που την κατασκευάσανε χωρίς να γλιστράει!!! Quote How you stand is how you ski Share this post Link to post Share on other sites
kello 0 Report post Posted March 8, 2009 Με δύο πανιά θα μπορούσε να γίνει και καραβάκι! :LOL: Quote Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post Posted March 8, 2009 Μεταξυ σοβαρου κι αστειου, οντως χρησιμοποιηθηκε η σκεπη σαν ανηφορικο/κατηφορικο box αλλα δεν ξερω αν θα φωναζαν οι υπευθυνοι! Εμενα μου αρεσει το καλοστημενο αλμα που δημιουργηθηκε απο το ισιωμα που εφτιαξαν μπροστα απο την καντινα! Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
Evagelos 1 Report post Posted March 8, 2009 100% αληθινη. Βασικα οταν την ειδα νομιζα οτι γκρεμιστηκε...μετα συνειδητοποίησα οτι ειναι θαμμενη απο χιονι Καθόμουν αραχτός δίπλα από τη σκεπή του μπαρακίου στον Περικλή. Περνά ένας σανιδάς και ακολούθησε η εξής στιχομυθία: ΣΑΝΙΔΑΣ: Φίλε, δουλεύει το μπαρ; ΝΙΦΑΔΑΣ: Εσύ τι λες; Για να με βλέπεις να κάθομαι, φυσικά και λειτουργεί! ΣΑΝΙΔΑΣ: (Με ύφος σκεπτικό) Καλάααα, θα περάσω αργότερα! Όση ώρα ήμουν εκεί, τρεις σανιδάδες πέρασαν πάνω τη στέγη χρησιμοποιώντας την ως ράμπα για άλμα. Και γκρινιάζανε που την κατασκευάσανε χωρίς να γλιστράει!!! Με δύο πανιά θα μπορούσε να γίνει και καραβάκι! Πάω αύριο να παραπονεθώ που δεν 8α μου βγαίνει το 360 επειδή δεν θα γλιστράει!!! Τάπα ο Παρνασσός από χιόνι! Λέτε να θάφτηκε και το service-boy της καντίνας μαζί με αυτήν !!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted March 9, 2009 1) Το βουνό είναι γεμάτο χιόνι, οι πίστες έχουν πολύ καλή βάση ιδίως στα Κελλάρια και αισιοδοξούμε , εάν δεν έχουμε αφύσικους νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες να χιονοδρούμε ικανοποιητικά έως ΠΑΣΧΑ! 2)Λειτουργία - Αναβατήρες-Πίστες Ζητούμε την κατανόησή σας για την αργοπορημένη σήμερα(8/3/09) έναρξη λειτουργίας λόγω αποπάγωσης και αποκατάστασης βλαβών των αναβατήρων ΗΡΑΚΛΗ (10.30) ,ΟΔΥΣΣΕΑ,ΔΙΑ (13.30). Η παράταση λειτουργίας όλων των αναβατήρων έως 17.00 ελπίζουμε να έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους φίλους να απολαύσουν το βουνό μετά την πρόσφατη χιονοθύελλα . 1) Όλα καλά κι ωραία κι ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους και τους συντελεστές του ΧΚΠ που δουλεύουν με την ψυχή τους για να μπορύμε να χαιρόμαστε το βουνό και το αγαπημένο μας σπορ μέχρι το Πάσχα! Όπως γράφει κι ο ΜΙΚ παραπάνω, οι προσπάθειες σαφώς αναγνωρίζονται από όλους μας κι εκτιμώνται τα μέγιστα! ΟΜΩΣ 2) Γιατί βρε παλικάρια πληρώσαμε από τις 8:30 το πρωί εισιτήριο 30 €, όταν όπως μόνοι σας λέτε, οι αναβατήρες που ουσιαστικά μας δίνουν όλο το βουνό, βλέπε σύνδεση Κελάρια - Φτερόλακκα, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στις 13:00 το μεσημέρι; Δηλαδή πάνω από τη μισή μέρα ήταν ουσιαστικά χαμένη! Αν βάλεις ότι κι ο Ηρακλής δούλεψε στις 10:30 το πρωϊ, σύμφωνα με τα δικά σας στοιχεία και μας έσπασαν τα νεύρα στις ουρές με αναμονές 20 - 30 λεπτών, με ποιά λογική έπρεπε το εισιτήριο σήμερα να είναι 30 ευρώ; Δεν κολάω τόσο στα χρήματα, όσο στην κοροϊδία και στην ταλαιπωρία γιατί όντως σπαστήκαμε όλο το πρωϊ! Και ΝΑΙ το απολαύσαμε μέχρι τις 5 το απόγευμα κι είμασταν από τους τελευταίους που κατεβήκαμε από το ΧΚΠ μετά που έκλεισε κι ο τελευταίος αναβατήρας, αλλά πώς δηλαδή η μία έξτρα ώρα λειτουργίας, 4-5 το απόγευμα, αντικαθιστά τις 4,5 πρωϊνές ώρες ελλιπούς λειτουργίας;;;; Παρακαλώ για μία λογική απάντηση, όπως επίσης, με ποιά λογική θεωρήσατε ότι το Σάββατο έπρεπε να πληρώσουμε κάρτα 15 € όταν οι αναβατήρες που λειτουργούσαν ήταν 2 ανά χιονοδρομικό..γιατί φυσικά, είναι κοροϊδία να προσθέτουμε τους αναβατήρες σε λειτουργία σε Κελάρια + Φτερόλακκα, όταν ο χιονοδρόμος με τα σκι του δεν έχει τη δυνατότητα να προσεγγίσει από το ένα ΧΚ το άλλο!!!! Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted March 9, 2009 Γιώτα θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω λίγο πως τα βλέπουν τα πράγματα οι άνθρωποι του ΧΚΠ, χωρίς να είμαι ο αρμόδιος γι ' αυτό, αλλά έτσι όπως τα παρακολουθώ εκ των έσω, φέτος που συνεργάζομαι μαζί τους. Για το 30άρι, δεν γινόταν διαφορετικά γιατί μέχρι τις 10:30 λειτούργησε και ο Ηρακλής. Είχαμε λοιπόν σχεδόν πλήρη λειτουργία στα Κελλάρια (Ηρακλής, Περικλής, Αίολος και Βάκχος, που είναι οι σημαντικότεροι αναβατήρες). Βέβαια πίστευαν (οι άνθρωποι του ΧΚΠ) ότι θα προλάβαιναν να δώσουν τον Ηρακλή τουλάχιστον 1 ώρα νωρίτερα, δυστυχώς δεν τα κατάφεραν παρά την τεράστια προσπάθεια που κατέλαβαν. Καταλαβαίνεις οτι δεν μπορεί μέχρι τις 10:00 να δίνουν το εισιτήριο 24 ευρώ και μετά να το βάλλουν 30! Βέβαια σαν πελάτες κι εμείς είμαστε κάπου ενοχλημένοι γιατί δεν λειτούργησαν έγκαιρα τα λιφτ ή γιατί δεν ήταν το εισιτήριο φθηνότερο. Όμως εάν αναλογιστούμε ότι από το ΧΚΠ ξοδεύτηκαν πολλές εργατοώρες και πολλά πετρέλαια για να μπορέσουμε εμείς να απολαύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες στο ΧΚΠ την Κυριακή, ε δε νομίζω ότι είναι τόσο πρόβλημα τα 6 ευρώ παραπάνω! Ας μην ξεχνάμε οτι σε ανάλογες περιπτώσεις παλαιότερα το ΧΚΠ θα παρέμεινε κλειστό για τουλάχιστον 3 μέρες. Ας είναι αυτά τα 6 ευρώ και η δική μας συνεισφορά-επιβράβευση για την προσπάθεια του ΧΚΠ και για την σοβαρότητα με την όποια μας αντιμετωπίζει εδώ και 3 χρόνια! Όσον αφορά τα 15 ευρώ του Σαββάτου πρέπει να σου πω ότι δεν προβλέπεται χαμηλότερη τιμή λειτουργίας σε ΣΚ ακόμη και εάν λειτουργεί 1 και μόνο λιφτ. Οι τιμές που προβλέπονται ανάλογα με τη λειτουργία των αναβατήρων είναι 30,24 και 15, έτσι αναγράφεται στον τιμοκατάλογο του ΧΚΠ, για τον οποίο ως γνωστόν είχαμε πολλά παράπονα στις αρχές της σεζόν. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΣΤΧ 2,369 Report post Posted March 9, 2009 εχει σταλει σημερα στο ΧΚΠ η παρακάτω επιστολή μετα από παρατηρήσεις πελατών όσον αφορά στη λειτουργία του ΧΚ το περασμενο Σ/Κ. Αξιότιμοι κύριοι, Σε συνέχεια της καλής μας συνεργασίας θα θέλαμε να σας προτείνουμε κάποια μέτρα τα οποία θα βελτιώσουν το χιονοδρομικό προϊών που απολαμβάνει ο πελάτης και αυξάνουν την ασφάλεια. 1) Τις κρίσιμες ώρες 11.30-14.00 να υπάρχουν pister στις βάσεις των αναβατήρων να υποδεικνύουν στους χιονοδρόμους να συμπληρώνουν τις καρέκλες. Επίσης να δημιουργηθεί μονή σειρά για χιονοδρόμους όπως το "single file only" που έχουν τα χιονοδρομικά στις Άλπεις. Παρατηρούμε το φαινόμενο ενώ υπάρχουν ουρές άνω των 5-10 λεπτών για μια ανάβαση, τα εναέρια λιφτ να λειτουργούν στο 50-60% ή και λιγότερο της δυναμικότητάς τους. Σαν σύλλογος θα στηρίξουμε αυτή τη προσπάθεια και την ενημέρωση των χιονοδρόμων για τη σωστή συμπεριφορά στο βουνό. 2) Οι pister να ελέγχουν τα snowboard στις βάσεις των αναβατήρων για την ύπαρξη και εφαρμογή του λουριού ασφάλείας σε όλους τους χιονοδρόμους.΄ 3) Να δημιουργηθεί ξεχωριστή περιοχή για τα έλκηθρα. 4) Να καθοριστεί απόσταση 20 μέτρων από την βάση των αναβατήρων όπου οι χιονοδρόμοι θα κινούνται με χαμηλή ταχύτητα. Να υπάρχουν πιστέρ που θα προχωρούν σε συστάσεις σε όσους χιονοδρόμους επιμένουν να βάζουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους. Είμαστε στη διάθεσή σας ώστε να στηρίξουμε τα παραπάνω μέτρα και να ενημερώσουμε τους χιονοδρόμους για την ανάγκη και τη χρησιμότητα τους. Ευχόμενοι μια καλή χιονοδρομική σεζόν, θα χαρούμε να συζητήσουμε τα παραπάνω και πολλά άλλα στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης το Σάββατο 14 Μαρτίου στο σαλέ της Φτερόλλακας κατά την εκδρομή του συλλόγου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post Posted March 9, 2009 Κι επισης να προσθεσω κατι Γιατι φωναζετε μονο για τα λουρακια και για τα μπατον του σκι καθολου??????? Χθες παραλιγο να φαω ενα μπατον στο κεφαλι καθως περναγα κατω απο τους πυλωνες του Βακχου και σε μια αναβαση μου ειδα παλι ενα μπατον πεσμενο σε αλλη θεση Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites