elgreco 32 Report post Posted February 8, 2009 Αυτό ακριβώς Μάκη μου Επειδή στην Ελλάδα λοιπόν ότι δηλώνεις είσαι ...............καλό είναι ο καθένας να αξιολογεί τις δυνατότητές του αντικειμενικά ειδικά όταν κρίνει συνθήκες σύμφωνα με την εμπειρία του! Quote There is no such thing as too much snow (Doug Coombs) http://www.pelionski.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted February 8, 2009 Φέτος διαπίστωσα ότι οι λιφτιέρηδες ΔΕΝ γεμίζουν όλες τις θέσεις των αναβατήρων ακόμα και μέρες με ουρές, κάτι που γινόταν τα τελευταια χρόνια. Οταν ο Ηρακλής ή το αυγό φεύγουν με 2-3 ακόμα και με 1 άτομο δημιουργούνται ουρές χωρίς λόγο. Γι' αυτο πιστεύω ότι θα ήταν καλό να απευθύνουμε ένα ερώτημα στη διοίκηση. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest afrodite Report post Posted February 8, 2009 Χωρις να θελω να δικαιολογησω κανενα απλα θα αναφερω ενα περιστατικο που ημουν παρουσα . Πρωι πρωι Σαββατου λοιπον περιμενοντας για το αυγο. Ερχετε η σειρα μας και ο λιφτιερης ηθελε για να αποφορτησει την ουρα να μας βαλει 4 4 στα αυγα..ελα ομως που το πισινο μας ζευγαρι δεν ηθελε να μπει μαζι μας στο αυγο και πηγε να τον πλακωσει στο ξυλο τον λιφτιερη. Οπως ακουσατε...του πεταξε τα σκι στα μουτρα και παραλιγο να γινει συραξη....Οποτε τι να σου κανουν οι λιφτιεριδες??Φοβουνται οι ανθρωποι.. (Α η δικαιολογια του μαινομενου ταυρου ηταν οτι δεν γουσταρε να στριμωχτει) Quote Share this post Link to post Share on other sites
germanos 37 Report post Posted February 8, 2009 Φέτος διαπίστωσα ότι οι λιφτιέρηδες ΔΕΝ γεμίζουν όλες τις θέσεις των αναβατήρων ακόμα και μέρες με ουρές, κάτι που γινόταν τα τελευταια χρόνια. Οταν ο Ηρακλής ή το αυγό φεύγουν με 2-3 ακόμα και με 1 άτομο δημιουργούνται ουρές χωρίς λόγο. Γι' αυτο πιστεύω ότι θα ήταν καλό να απευθύνουμε ένα ερώτημα στη διοίκηση. Την προηγούμενη Παρασκευή (30/1, των 3 Ιεραρχών), που είχαμε και το ζήτημα της διακοπής της ΔΕΗ (άρα μεγαλύτερες ουρές και καθυστερήσεις), οι λιφτιέρηδες παρακαλούσαν στον Ηρακλή τον κόσμο να ανεβαίνουν τετράδες, αλλά οι διάφορες παρεούλες τους έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Ερχομαι και στη θέση του λιφτιέρη, ο οποίος είναι 7 ώρες στημένος εκεί, δεν μπορεί να το λέει συνέχεια, ιδιαίτερα όταν ο πελάτης τον γράφει κανονικά. Δυστυχώς είναι θέμα έλλειψης παιδείας, αλλά και έλλειψης σκέψης (γιατί οταν εγώ ανεβαίνω μόνος μου στο lift αφήνοντας κενές θέσεις, εγώ είμαι που θα περιμένω σε μεγαλύτερη ουρά στην επόμενη κατεβασιά). Quote I just love skiing! Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted February 8, 2009 Περσι γινόταν λεω... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,398 Report post Posted February 8, 2009 Νομίζω ότι τα ίδια γινόντουσαν και πέρσι, αλλά είχε λιγότερο κόσμο το βουνό. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted February 8, 2009 Τι μας λες τωρα ρε Χρηστο... Ποσες φορες εχουμε δει ποστ του στυλ: "Kalimera sas, eimai o Gamaoua (το γυριζω στο Ελληνικο τωρα γιατι υπαρχουνε και Mods ) εχω κανει σκι συνολικα 12 φορες. Ειμαι αυτοδιδακτος και στο τρυπακι με εβαλε ο κολητος μου που εχει κανει σκι 14 φορες. Κατεβαινω με ανεση μπλε και κοκινες και με καποια δυσκολια (οχι πολλη) τις μαυρες. Ο κολητος μου εχει τα Atomic SL11. Να τα παρω και γω η να περιοριστω στα Fischer RC4? Τη Στυγα 1 γιατι δεν την ανοιγουν ποτε; " Vro δεν αναφερομαι σε σενα, μη μου συγχιστεις... Τι π@π@ριες μας λες για εμπειρους χιονοδρομους ρε Χρηστο... Φιλικα ΜακηςΜ Αυτό Μάκη είναι πραγματικότητα.Την μοναδική φορά που ανέβηκα φέτος στο Χ.Κ.Π στον Αίολο ανέβαινα με ένα παλικάρι περίπου 20 ετών,και μιας και η ταχύτητα του αναβατήρα προσφέρεται για γνωριμίες,μου είπε ότι έκανε τέταρτη φορά,και από την τρίτη κατέβαινε τον Ηρακλή από τα δεξιά.Μόλις φτάσαμε στην αποβίβαση,σαβουριάστηκε,αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι κατέβηκε από την πλευρά του Τηλεμάχου και κάθε 50μ έπεφτε... Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
elgreco 32 Report post Posted February 8, 2009 Αν όλοι μας είμαστε ζώα Ρανια δεν μας φταίει ο λιφτιέρης. Με τον ΜΙΚ ξελαρυγκιαστήκαμε το Σάββατο να γκαρίζουμε "4 παίρνει το καρεκλάκι" αλλά που. Μόνο να φωνάζουν ξέρουν για το τι ουρά υπήρχε. Προσωπικά με την παρέα μου δεν ανέβηκα ούτε μια φορά με το ίδιο καρεκλάκι γιατί συμπληρώναμε τα κενά στα υπόλοιπα. ........και να μην μιλήσουμε για τις καινούργιες υπογραφές στα γραφικά από τα πέδιλα ........................ Quote There is no such thing as too much snow (Doug Coombs) http://www.pelionski.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 8, 2009 Αυτό Μάκη είναι πραγματικότητα.Την μοναδική φορά που ανέβηκα φέτος στο Χ.Κ.Π στον Αίολο ανέβαινα με ένα παλικάρι περίπου 20 ετών,και μιας και η ταχύτητα του αναβατήρα προσφέρεται για γνωριμίες,μου είπε ότι έκανε τέταρτη φορά,και από την τρίτη κατέβαινε τον Ηρακλή από τα δεξιά.Μόλις φτάσαμε στην αποβίβαση,σαβουριάστηκε,αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι κατέβηκε από την πλευρά του Τηλεμάχου και κάθε 50μ έπεφτε... Αυτος θα ηταν ο ξαδερφος του Gamaoua , επισης αυτοδιδακτος, και προφανως ακολουθει το στυλ του ξαδερφου... Εχει ακομα 8 μερες για να ...κατεβαινει τις μαυρες! Σοβαρα τωρα, δεν ειμαι παραδειγμα προς μιμηση, αλλα την Σαχαρα τη δοκιμασα πρωτη φορα μετα απο 6 χρονια ενασχολησης, οπως επισης και την Φτερολακκα 6. Και τις δυο παγωμενες τσιμεντο. Τις επεζησα, αλλα δεν τις κατεβηκα... στην 6 μονο που δεν εκλαιγα απ'το κακο μου, γιατι ΕΓΩ αποφασισα να την κατεβω οταν την ειδα απο το καρεκλακι (δεν φαινοταν τσιμεντο...). Το αιμα μου το πηρα πισω στην 6 αργα την ανοιξη, μια μερα που ειχε μαλακωσει το χιονι και την κατεβηκα, οπως-οπως... Για να πεις οτι μια πιστα την ΕΧΕΙΣ, πρεπει να μπορεις να την κατεβαινεις με συνεχομενες στροφες, χωρις τραβερσες και σκινταρισματα, με απολυτο ελεγχο των σκι σου. Την 6 ΔΕΝ... Μαλλον δεν εχω τα σωστα γονιδια (η τον σωστο ξαδερφο...). Φιλικα ΜακηςΜ ΥΓ: μολις διαβασα του El Greco. Τι γραφουν οι υπογραφες στα γραφικα απο τα πεδιλα; Για πες, για πες!!... Quote Share this post Link to post Share on other sites
elgreco 32 Report post Posted February 8, 2009 Αυτος θα ηταν ο ξαδερφος του Gamaoua , επισης αυτοδιδακτος, και προφανως ακολουθει το στυλ του ξαδερφου... Εχει ακομα 8 μερες για να ...κατεβαινει τις μαυρες! Σοβαρα τωρα, δεν ειμαι παραδειγμα προς μιμηση, αλλα την Σαχαρα τη δοκιμασα πρωτη φορα μετα απο 6 χρονια ενασχολησης, οπως επισης και την Φτερολακκα 6. Και τις δυο παγωμενες τσιμεντο. Τις επεζησα, αλλα δεν τις κατεβηκα... στην 6 μονο που δεν εκλαιγα απ'το κακο μου, γιατι ΕΓΩ αποφασισα να την κατεβω οταν την ειδα απο το καρεκλακι (δεν φαινοταν τσιμεντο...). Το αιμα μου το πηρα πισω στην 6 αργα την ανοιξη, μια μερα που ειχε μαλακωσει το χιονι και την κατεβηκα, οπως-οπως... Για να πεις οτι μια πιστα την ΕΧΕΙΣ, πρεπει να μπορεις να την κατεβαινεις με συνεχομενες στροφες, χωρις τραβερσες και σκινταρισματα, με απολυτο ελεγχο των σκι σου. Την 6 ΔΕΝ... Μαλλον δεν εχω τα σωστα γονιδια (η τον σωστο ξαδερφο...). Φιλικα ΜακηςΜ ΥΓ: μολις διαβασα του El Greco. Τι γραφουν οι υπογραφες στα γραφικα απο τα πεδιλα; Για πες, για πες!!... Μάκη μου αυτή ακριβώς είναι η σωστή άποψη και όχι των υπολοίπων Όπως ακριβώς τα έγραψες, δε σου φταίει η πίστα ή το χιόνι!!! Και τέλος πάντων τι να σου κάνει το ΧΚ να το χτυπάει να μαλακώσει? Όταν εγώ ο άσχετος δεν μπορώ να κατέβω την 6 άλλα όλοι οι φίλοι μου οι "άσχετοι" την κατεβαίνουν παγωμένη με το αυτί δε μου φταίει το ΧΚ και η πίστα αλλά το επίπεδό μου Όσο για το Υ.Γ. σου : £$%^&*() δε μπορείς να φανταστείς (αφού δεν πήγες Ηρακλή) για το τι γαΐδουριά και ασχετοσύνη υπάρχει και αυτή τη φορά ΟΧΙ απο Snowboarders Quote There is no such thing as too much snow (Doug Coombs) http://www.pelionski.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,398 Report post Posted February 8, 2009 Να θυμίσω αυτό που μας είπε ο άσχετος ντεκορατέρ ( ) που ήταν οδηγός μας στο Heliski; "There is no such thing as bad snow, only bad skiers" Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 8, 2009 Εχω την εντυπωση οτι στην καινουρια του υπογραφη ο Εl Greco παροτρυνει τα ...ζωα να αφηνουν τα ιχνη τους στο χιονι και οχι στα πεδιλα τα δικα του!!... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted February 8, 2009 Θα πω κάτι χιλιο-ειπωμένο ... αλλά συνεχώς επαναλαμβανόμενο! Είναι τελικά δυνατό να βρίσκεται ΠΑΝΤΑ κάποιος «ιδιώτης» (με την βρετανική / γαλλική σημασία της λέξης!) και να το κάνει ΠΑΝΤΑ αυτό; Άνοδος στο ΧΚΠ μια μέρα με αρκετό χιόνι, τόσο ώστε να ψιλο-καλύπτει το οδόστρωμα? Δηλαδή ενώ όλοι, οι υπόλοιποι, που έχουμε σταματήσει στην δεξιά άκρη του δρόμου για να βάλουμε αλυσίδες? (οι οποίοι κακώς βέβαια δεν χρησιμοποιούμε τους χώρους στάθμευσης, που για αυτό το λόγο υπάρχουν σε κάποια σημεία της ανόδου, στις άκρες του δρόμου αλλά τέλος πάντων έτσι έχουμε «συνεννοηθεί», κάπως «ιδιωτικά» μεταξύ μας να κάνουμε?) και βάζουμε αμέριμνα τις αλυσίδες μας, έχοντας κλείσει την δεξιά μεριά του δρόμου προς ΧΚΠ? μπαίνει ο «φίλος» συν-χιονοδρόμος «ιδιώτης» στο αντίθετο ρεύμα ? χωρίς αλυσίδες γιατί είναι οδηγάρα και δεν του χρειάζονται και φυσικά ΚΟΛΛΑΕΙ εκεί!!! Έτσι τα πρώτα Ι.Χ. που κατεβαίνουν από το ΧΚΠ τον βρίσκουν να τους κλείνει τον δρόμο? την συνέχεια την έχουμε ζήσει όλοι μας έστω και μια φορά! Απλά αυτή τη φορά είπα να φωτογραφίσω το γεγονός, μια και την προηγούμενη προσπαθούσα να συγκρατήσω τον οδηγό (ως καλή συνοδηγός) να μην ορμήξει στον «ιδιώτη». Κάποτε είχα δει κάτι ένστολους με κάτι τζιπάκια να διευθετούν αυτές τις υπέροχες φάσεις και να τις προλαμβάνουν? τώρα που είναι;;; (οι ένστολοι;;. Να υποθέσω ότι άλλες υπηρεσίες τους είναι σημαντικότερες; Πάντως χωρίς μπαμπούλα δεν κάνουμε? είτε για να γεμίσουμε τα καρεκλάκια, είτε για να μην σκοτώσουμε τους άλλους που είναι πάντα πιο αργοί από μας στις πίστες? Αναρωτιέμαι? Θέλω να ευχαριστήσω πάντως την χιονοπαρέα? γιατί πρώτη φορά έκανα μαζί σας κανά δυο πίστες και ήταν ωραία! Είναι ωραία στο snow club! παραφράζω την Ράνια) Παρακαλώ όμως θερμά το vide-άκι που έφτιαξε ο ΜΙΚ να μην βγει στον ιντερνέ, γιατί θα γελάσει και ο πιο πικραμένος snow clubber με την πάρτη μου? Βέβαια αν είναι κάποιος πολύ πολύ πικραμένος ? χαλάλι του το ρεζίλι μου! Εύχομαι εις ανώτερα! ΧΚ? κορφές ? ότι θέλει κανείς! Βιβ Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
piopi 1,045 Report post Posted February 8, 2009 Μιλάμε για πολύ γέλιο...........................................................συνεχίστε!!!!!! ρε τι γίνεται όταν υπάρχουν συμφέροντα................ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,398 Report post Posted February 8, 2009 Τι θέλει να πει ο ποιητής; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted February 8, 2009 Τι θέλει να πει ο ποιητής; ναι και 'γω χρειάζομαι μια εξήγηση... φαίνεται θα φταίει η κούρασή μου! ή κάτι άλλο; τι να πω; που κολλάνε τα συμφέροντα τώρα σ'αυτό που έγραψα;;;;;;;;; Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
piopi 1,045 Report post Posted February 8, 2009 Μακάριοι οι πτωχοί τω πνέυματι............. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,398 Report post Posted February 8, 2009 Πρέπει να είσαι πολύ ευτυχισμένος άνθρωπος. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
piopi 1,045 Report post Posted February 8, 2009 Ευτυχισμένος!Όχι χαζοχαρούμενος.............. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,398 Report post Posted February 8, 2009 Και αυτό καλό. Αν και ομολογώ ότι με το σκι που κάνουμε πολλές φορές είμαι με το χαζοχαρούμενο χαμόγελο και μου αρέσει. Λοιπόν; Να ελπίζουμε σε μια εξήγηση για το προηγούμενο σχόλιο σου περί συμφερόντων; Και να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Τοποθετήσεις του στυλ "όποιος κατάλαβε, κατάλαβε κλπ" δεν μετράνε. Αν έχεις κάτι να πεις, ευχαρίστως να το ακούσουμε, το forum του συλλόγου είναι ένα βήμα ακριβώς για τέτοια παράπονα και επισημάνσεις. Γενικολόγοι αφορισμοί όμως και -το χειρότερο- αστήρικτα υπονοούμενα προς οποιονδήποτε τολμάει να γράψει ότι πέρασε καλά στα βουνά μας απλώς ΔΕΝ πρόκειται να γίνουν ανεκτά. Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσουμε τις απόψεις σου. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
anemos 0 Report post Posted February 8, 2009 χιονιζει σε κελλαρια,φτερολλακα...! Quote Share this post Link to post Share on other sites
elgreco 32 Report post Posted February 8, 2009 Βρε Χρήστο μου, τι δεν κατάλαβες? Μιλάμε για πολύ γέλιο...........................................................συνεχίστε!!!!!! ρε τι γίνεται όταν υπάρχουν συμφέροντα................ Μακάριοι οι πτωχοί τω πνέυματι............. Καλά σε λέει ο "φίλος" "πτωχό το πνεύματι"..........αφού καις κάρβουνο ενώ η κουτοπονηριά και η αοριστολογία είναι δείγμα εξυπνάδας Το βασικότερο βέβαια είναι ότι η βλακεία είναι ανίκητη και από αυτήν το τελευταίο 24ωρο έχουμε δει ουκ ολίγα δείγματα. Που είστε καρντάσια, και εγώ είμαι πικραμένος από το σύστημα και από τη ζωή μου όλη αλλά δε βγάζω τη τσαντίλα μου στο forum ξαμολώντας ότι π@π@ρι@ μου έρθει στο κεφάλι. Χαλαρώστε και όταν ανοίξω το μαγαζάκι στα πέριξ του Παρνασσού κατηγορήστε με για συμφέροντα................(τακα τακα τακα τακα τακα τααααα) (Μη με παρεξηγείται δε ξέρω τι λεω...................η κατάστασή μου φταίει) Quote There is no such thing as too much snow (Doug Coombs) http://www.pelionski.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
Pefto_kai_Matheno 111 Report post Posted February 8, 2009 (edited) off topic επειδή φωτοενημερωση χωρίς φωτογραφίες δεν υπάρχει ας κάνω εγώ τον φωτογράφο γενικό πλάνο στο πλατό της Φτερολακκας Baby lift σε κάποια στιγμή σταμάτησε η λειτουργιά στην 14 .. ο λόγος ,, μερικοί εξυπνότεροι από εμάς χιονοδρόμοι επερναν από την μέση το πιατάκι με συνέπεια τον εκτροχιασμό του λιφτ..... ερώτηση κοπέλας σε ενδιαφέρουσα σε υπεύθυνο στην Φτερολακα -κάθομαι σε χώρο μη καπνιστών και όλοι γύρω μας καπνίζουν , μπορείτε να κάνετε κατι (ισως μια παρατηρηση ? ) - μπα είπαμε να το κάνουμε αθλητικό κέντρο και να επιτρέπεται παντού το κάπνισμα όλα τα λεφτά η απάντηση θα μας ξαναδείτε του χρόνου την πρωτοχρονιά αγαπητέ... γενικά αέρας με ριπές κοντά στα 150km μπράβο που το κράτησαν ανοιχτό , τα στατιστικά θα βγουν μακράν τα καλύτερα εδώ και χρόνια Edited February 8, 2009 by Pefto_kai_Matheno Quote Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,398 Report post Posted February 8, 2009 ερώτηση κοπέλας σε ενδιαφέρουσα σε υπεύθυνο στην Φτερολακα -κάθομαι σε χώρο μη καπνιστών και όλοι γύρω μας καπνίζουν , μπορείτε να κάνετε κατι (ισως μια παρατηρηση ? ) - μπα είπαμε να το κάνουμε αθλητικό κέντρο και να επιτρέπεται παντού το κάπνισμα όλα τα λεφτά η απάντηση θα μας ξαναδείτε του χρόνου την πρωτοχρονιά αγαπητέ... Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
bomberman 56 Report post Posted February 8, 2009 Εχμ, από πότε στα αθλητικά κέντρα επιτρέπεται το κάπνισμα? Στα κλειστά γήπεδα κανονικά απαγορεύεται, αλλο αν δεν εφαρμόζεται με κυρώσεις. Quote Share this post Link to post Share on other sites