Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
PanosDrivas

Φωτοενημέρωση από το Χ.Κ. Παρνασσού

Recommended Posts

Εν πολύ τάχυ, γιατί δεν προλαβαίνω με την δουλειά:

Χτες 4 άτομα, (ο υποφαινόμενος, PID, Apoplanitarhis Φούκας) λιώσαμε στο carving. Λιώσαμε κυριολεκτικά. Καταπληκτικό χιόνι εντός πίστας (εκτός -τουλάχιστον στα Κελάρια που μείναμε- ήταν πολύ λίγο το φρέσκο πάνω σε πάγο με άπειρες πέτρες να καραδοκούν), πανεύκολο, πραγματικό σχολείο για την βελτίωση τεχνικής, σε προκαλούσε να πιέσεις, να γύρεις, να κατέβεις όσο πιο καλά μπορούσες και στο τέλος της διαδρομής σου έλεγε "καλώς, στην επόμενη κατάβαση θα στο κάνω ακόμα πιο εύκολο, ακόμα πιο απολαυστικό". Και το έκανε, στις τελευταίες διαδρομές, λιωμένοι από τις άπειρες καταβάσεις το ρίξαμε στην τρέλα και μετρούσαμε την ταχύτητα μας με το GPS του PID. :lol: Παραδόξως, με σους από την κορυφή του Ηρακλή μέχρι την αφετηρία του (ναι για τόσο εύκολο χιόνι μιλάμε :lol: ) δεν κατάφερα να ξεπεράσω τον Φούκα με μόλις :P.5χλμ/ώρα. Ο άτιμος χτύπησε 85.1! :lol:

Ουρές τεράστιες :lol: (μέγιστη αναμονή 40 sec), θερμοκρασίες τέλειες, ελαφρύ αεράκι ίσα ίσα για να μην ζεσταινόμαστε, ήλιος και ορατότητα όσο έβλεπε το μάτι. Γύρισα μαυρισμένος παρά το αντηλιακό, σήμερα δεν νιώθω τα πόδια μου καθόλου και το χαζοχαρούμενο χαμόγελο σίγουρα θα με συντροφέψει σε όλες μου τις τάξεις αφού θα μου πάρει καιρό να βγάλω την εμπειρία από το μυαλό μου... :lol:

Ήταν από τις μέρες λαχείο στον Παρνασσό και χτες μας έκατσε... :P

Μόνο ?

Εμείς αυτά στη Στύγα τα πιάνουμε για ζέσταμα

SPEED.jpg

Δεν φτάνει που έχουν και κάτι προιστορικά καρεκλάκια,....

Όταν εγώ διαμαρτυρόμουν την Κυριακή το βράδυ για το καρεκλάκι που δεν άνοιξε προκαλώντας κίνδυνο για την ασφάλεια, η ομήγυρη ενδιαφερόταν μόνο για το πώς ήταν το χιόνι....

Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει.

υπ'αρχει ενα καρεκλάκι στην 6 που η μεσαία του θέση είναι για τον κανένα ή για τον Μάκη αν κάτσει απ έξω :lol:

προσοχη γρήγορα πιστόλια με την μπαρα ασφαλείας, οταν ο πλαινος εχει σακίδιο μπορεί να αργήσει λίγο να τακτοποιηθεί :lol:

με εχει σώσει το κράνος :lol: (σας χτύπησα πολύ? όχι καλέ μήπως σας περισεύει καμιά ασπιρίνη....)

Το σιδερο το κατεβαζουμε αφου ρωτησουμε

Ετοιμοι; Να το κατεβασω;

Οταν δεν το κανουν, τους το λες να το μαθουν :lol:

Χαλαρώστε ρε παιδιά!!! :lol: :LOL: :lol: :LOL: .Και εγώ τα γεμίζω τα καρεκλάκια δεν είπα πως πάω μόνος μου! Αλλά αυτό το καρεκλάκι είναι όλα τα λεφτά...Μάκη δεν το πιστεύω ότι μ λές ότι χωράς και με άλλον μαζί!!!Εμένα πάντως τα πόδια μου δεν χωράνε, κρέμονται!!! :lol:...Τώρα πέρα από την πλάκα αλλού ήθελα να καταλήξω.Τους δίνουμε ρε παιδιά τόσα λεφτά δεν μπορούν να τα αξιοποιήσουν προς το καλό όλων μας!?...Μόνο να φωνάζουν ξέρουν να τα γεμίζουμε γιατί αλλιώς σχηματίζονται ατελείωτες ουρές και τα βλέπει ο περαστικός και σου λέει δεν ξαναπάω Παρνασσό!Οπότε χάνουν πελάτες...Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρονται για το κάθε χιονοδρόμο ξεχωριστά ώστε να εξυπηρετηθεί καλύτερα, γιατί άμα ενδιαφέρονταν δεν θα είχαν ακόμα τα συγκεκριμένα lift...Βλέπεις κύριε ότι έχεις τρελό κόσμο αναβαθμίσου ώστε να τοn εξυπηρετείς καλύτερα!Μεγαλύτερα καρεκλάκια και γρηγορότερα lifts τουλάχιστον σε αυτά που μαζέυουν περισσότερο κόσμο! Αυτή είναι η άποψη μου! :P

Φιλικά

Ευάγγελος:P

Edited by Evagelos

Καλώς, συμφωνώ ότι ήταν πολύ ωραία χθες, αλλά το χιόνι μετά από κάποια ώρα δεν έγινε "κάπως"? Δεν ξέρω τι πέδιλα έχεις, ξέρω ότι σου αρέσει το απάτητο και το εκτός πίστας, αλλά με τα δικά μου πέδιλα δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα να κάνεις σκι "Off piste" σε πίστα. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Εντάξει δεν θέλω να υπερβάλω, σκι έκανες και καλό, αλλά αν δεν ήσουν αρκετά έμπειρος και με κατάλληλο πέδιλο, οι κραδασμοί του χιονιού μπορούσαν άνετα να σε αποπροσανατολίσουν. Δεν ξέρω αν συμφωνείς ή όχι.

Κατά τα άλλα όλα καλά!

Η πιστα ηταν τελεια μεχρι το τελευταιο λεπτο δεν χαλασε καθολου....τα χωραφια που τα ειδες?Τα πεδιλα μας εκτος του Λαππα ηταν ολα πισταδικα! :)

ΤΕΛΟΣ δεν περιγραφω αλλο...

Χαλαρώστε ρε παιδιά!!! :) :) :D :D .Και εγώ τα γεμίζω τα καρεκλάκια δεν είπα πως πάω μόνος μου! Αλλά αυτό το καρεκλάκι είναι όλα τα λεφτά...Μάκη δεν το πιστεύω ότι μ λές ότι χωράς και με άλλον μαζί!!!Εμένα πάντως τα πόδια μου δεν χωράνε, κρέμονται!!! :lol:...Τώρα πέρα από την πλάκα αλλού ήθελα να καταλήξω.Τους δίνουμε ρε παιδιά τόσα λεφτά δεν μπορούν να τα αξιοποιήσουν προς το καλό όλων μας!?...Μόνο να φωνάζουν ξέρουν να τα γεμίζουμε γιατί αλλιώς σχηματίζονται ατελείωτες ουρές και τα βλέπει ο περαστικός και σου λέει δεν ξαναπάω Παρνασσό!Οπότε χάνουν πελάτες...Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρονται για το κάθε χιονοδρόμο ξεχωριστά ώστε να εξυπηρετηθεί καλύτερα, γιατί άμα ενδιαφέρονταν δεν θα είχαν ακόμα τα συγκεκριμένα lift...Βλέπεις κύριε ότι έχεις τρελό κόσμο αναβαθμίσου ώστε να τοn εξυπηρετείς καλύτερα!Μεγαλύτερα καρεκλάκια και γρηγορότερα lifts τουλάχιστον σε αυτά που μαζέυουν περισσότερο κόσμο! Αυτή είναι η άποψη μου! ;)

Φιλικά

Ευάγγελος;)

1. Αν δεν εχει ουρα το λιφτ εσυ θα εισαι ο πρώτος κερδισμένος και μετά το χιονοδρομικό.

2. Το χιονοδρομικό συνολικά κάθε άλλο παρά κορεσμένο ειναι όταν ανοίγει ολόκληρο. Αρκει να μην περιοριστείς στα Κελλάρια και δη στις κεντρικες πιστες. Κουνηθείτε και λίγο!!! :P Και η φτερόλακκα για σκι ειναι.

1. Αν δεν εχει ουρα το λιφτ εσυ θα εισαι ο πρώτος κερδισμένος και μετά το χιονοδρομικό.

2. Το χιονοδρομικό συνολικά κάθε άλλο παρά κορεσμένο ειναι όταν ανοίγει ολόκληρο. Αρκει να μην περιοριστείς στα Κελλάρια και δη στις κεντρικες πιστες. Κουνηθείτε και λίγο!!! :) Και η φτερόλακκα για σκι ειναι.

Με όλο τον σεβασμό, αλλά μόνο όταν ανοίγει ολόκληρο! Δεν έχουμε την πολυτέλεια να πηγαίνουμε κάθε μέρα και καθημερινές. Το Σαββατοκύριακο με καλό καιρό γίνεται πανικός! Και σε περίπτωση που δεν λειτουργεί ολόκληρο γιατί πρέπει να είσαι αναγκασμένος να υποστείς πάλι τα αργοκίνητα lift+ότι ουρά έχει? Πληρώνοντας μάλιστα και τα ίδια λεφτά τις περισσότερες φορές για τους αναβατήρες! :)...Έχεις απόλυτο δίκιο.Τον Παρνασσό τον ευχαριστιέσαι μόνο καθημερινή με καλό καιρό!

Edited by Evagelos

Κοιτα φιλε μου,

Αν κάποιος αρνηθεί ότι τα λιφτ του Παρνασσού θέλουν αντικατάσταση πρέπει να ειναι τουλάχιστον ηλίθιος. Δεν τίθεται ζήτημα.

ΑΛΛΑ δεδομένων των συνθηκών δοκίμασε μια κυριακή με λιακάδα και όλο το βουνό ανοιχτό να ξεφύγεις λιγο απο τα Κελλάρια και μετά έλα να το συζητήσουμε πάλι.

Κοιτα φιλε μου,

Αν κάποιος αρνηθεί ότι τα λιφτ του Παρνασσού θέλουν αντικατάσταση πρέπει να ειναι τουλάχιστον ηλίθιος. Δεν τίθεται ζήτημα.

ΑΛΛΑ δεδομένων των συνθηκών δοκίμασε μια κυριακή με λιακάδα και όλο το βουνό ανοιχτό να ξεφύγεις λιγο απο τα Κελλάρια και μετά έλα να το συζητήσουμε πάλι.

Kαλά εννοείτε...αλλιώς έχεις καταστραφεί και δεν πρόκειτε να κάνεις και καθόλου ski!!! :)

Τεσπά το ρεζουμέ είναι οτι ο παρνασσός τα Σ/Κ είναι ενα μέρος που παρακαλάς να ανοίξει, περιμένεις σε ουρα για να μπεις, το ΧΡΥΣΟπληρώνεις και απο πάνω σε στριμώχνουν κιόλας και αν ζητήσεις τα ρέστα σε λένε και γαιδούρι... :P

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Τεσπά το ρεζουμέ είναι οτι ο παρνασσός τα Σ/Κ είναι ενα μέρος που παρακαλάς να ανοίξει, περιμένεις σε ουρα για να μπεις, το ΧΡΥΣΟπληρώνεις και απο πάνω σε στριμώχνουν κιόλας και αν ζητήσεις τα ρέστα σε λένε και γαιδούρι... ;)

Με σαμάρι ή ξεσαμάρωτο;....έχει σημασίιιαα!b03c778.gif

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

Η σημερινή μέρα μεσα απο την καμερα του ΧΚΠ

Πρωινη προετοιμασια

kelaria-63.jpg

Εντονη χιονόπτωση και λιγοστοι χιονοδρομοι

kelaria-65.jpg

kelaria2-16.jpg

Εχει ηδη βαλει αρκετο και συνεχιζει

kelaria-67.jpg

Αρχισε να νυχτωνει αλλα για καποιους η μερα δεν τελειωσε ακομη

kelaria-68.jpg

Ξεκινανε οι "περιπολίες" (έλεγχος καταστασης στους αναβατηρες; )

kelaria-69.jpg

kelaria-70.jpg

kelaria-71.jpg

Η χιονόπτωση σταμάτησε, βγηκε και το φεγγάρι. Ωρα για πατημα. (Θα ακολουθησει και σχέδιο Β΄φανταζομαι ;) )

kelaria-72.jpg

Λοιπόοοοον....Με 2 μέρες καθυστέρηση και κατόπιν απειλητικών μηνυμάτων του κυρίου Αποπλανητάρχη, κατάφερα να ανεβάσω στο youtube το βιντεάκι που τράβηξα την Τρίτη (αν δε μάθω καλό σκι θα γίνω καμεραμαν. Για πρώτο βίντεο που τραβάω ποτέ κάνοντας σκι νομίζω πήγα καλά) ...Πριν από αυτό να πω κι εγώ πως η μέρα ήταν από τις καλύτερες του Παρνασσού και πως το χιόνι με βοήθησε κι εμένα το ψάρι να εφαρμόσω σωστά (νομίζω) όσα έχω μάθει μέχρι τώρα...Πραγματικά λιώσαμε στο σκι (9-3'30 με 20' διάλειμμα) και προς το τέλος της ημέρας παλιμπαιδίσαμε μετρώντας τελικές με το Garmin όπου ο Λάππας τεχνηέντως σας απέκρυψε παραπάνω πως κι εγώ τον πέρασα με 81 km/h :P Δεν ξέρω αν το GPS είναι GTP :rolleyes: αλλά μετρήσαμε αρκετές φορές! Βέβαια μετά από αυτά, η τρομερή τετράς πήγε για άλλο ένα λιτοδίαιτο πριν πάρει το δρόμο της επιστροφής! Thanx again παίδες! ;):angry:

Youtube Video ->

Ο Λαππας βελτιώνεται μερα με την ημερα

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

ωραιο βιδεακι (και για πρωτοπειρο = τελειο)

.....φαινονται ξεκαθαρα και οι τεχνικες ατελειες του κ. Λαππα :rolleyes:

δεν εχω άποψη

θα ρωτήσω ομως τις μαθητριουλες του facebook..

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

πολύ ουρά δεν είχε για καθημερινή?? :rolleyes: δε δουλεύετε εσείς εκεί κάτω??

ο Λάππας έχει άλλον αέρα πλέον.. :angry:

δεν εχω άποψη

θα ρωτήσω ομως τις μαθητριουλες του facebook..

πω πω... οχι μπηχτη! :rolleyes: Διαστημοτορπιλη!! :lol::lol::P

Φιλικα

ΜακηςΜ

Δεν κρατιεμαι να το πω...

Ο Λαππας μπαινει στη πορτα με παραλληλο κ τελικα βγαινει με καρβινγκ?

Εμεινες μετεξεταστεος στα μαθηματικα Χρηστο? :rolleyes:

JAPOW!!!

ΟΚ ! Πολύ ωραίο report Πάνο, :rolleyes:

Αλλά έχω μια απορία:

Γιατί ΟΛΟΙ ασχολούνται με τον Λάππα τόσο πολύ;

Προχθές στην συνάντηση ανταλλάξαμε 2 -3 κουβέντες

αλλά πάλι δεν είδα κάτι το extreme

έναν απλό τύπο (χαμογελαστό :lol: ) αλλά ΟΚ!

Γιατί όλοι πάντα θα κάνουν ένα σχόλιο για τον Λάππα ;;

και εδώ και στο φατσοβιβλίο... σε όλα τα video ... παντού ο Λάππας !!!!

επειδή και άλλοι/ες αναρωτιούνται... (κυρίως στο φατσοβιβλίο...)

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

Σήμερα όποιοι έχουν ανέβει στο βουνό παίζει να είναι οι πιο τυχεροί σκιερ του 09 ως τώρα :lol:

Ο Λαππας βελτιώνεται νυχτα....

:rolleyes:

Edited by bomberman