Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
anemar

χ/κ 3-5 Πηγαδια

Recommended Posts

Τα παιδιά του συλλόγου που έκαναν σκι ''επιβίωσης'' την Δευτέρα στα Πηγάδια,

στο παρακάτω βίντεο θα δουν την επόμενη ημέρα τα πράγματα να είναι τελείως διαφορετικά ...

και όμως πούδρα υπάρχει ΚΑΙ στην Ελλάδα έστω και σπάνια!!! :lol: :LOL: :lol:

YouTube Video ->
Edited by Dolomites

βαλτος εισαι εσυ τωρα :lol:

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Επρεπε να αποκλειστουμε Καϊμακ.... :lol: Η Πηγαδια...η να ζηταγαμε καταφγιο στη Σουβαλα... :lol: 2 μετρα χιονι...!!!! :lol:

Άξιος Δημήτρη. Εύχομαι μια κατάβαση σου να την έκανες για μένα (που δούλευα και ήξερα ότι ήσουν στα Πηγάδια).

Θέλει όμως το στυλ σου βελτίωση. Ο κορμός κάθετος (όσο γίνεται) σταθερός και δούλευε τα πόδια. Στήθος (+γοφοί) στην γραμμή πτώσης (μας τα έλεγε ο Conrad στο kitzbuhel τα ξέχασες:) ). Τα βιντεάκια που τραβάς ζαλίζουν.

Άξιος Δημήτρη. Εύχομαι μια κατάβαση σου να την έκανες για μένα (που δούλευα και ήξερα ότι ήσουν στα Πηγάδια).

Θέλει όμως το στυλ σου βελτίωση. Ο κορμός κάθετος (όσο γίνεται) σταθερός και δούλευε τα πόδια. Στήθος (+γοφοί) στην γραμμή πτώσης (μας τα έλεγε ο Conrad στο kitzbuhel τα ξέχασες:lol: ). Τα βιντεάκια που τραβάς ζαλίζουν.

καλά λες!

Πρέπει να φύγω ΑΜΕΣΑ εξωτερικό για μαθήματα. :)

ξαναβάζω το βίντεο σε HD και λιγότερο φωτεινό

YouTube Video ->

την Καθαρα Δευτερα επισκεφθήκαμε το ΧΚ 3-5 Πηγαδια. οι πιστες καλοστρωμένες αλλά το χιονι παγωμένο μετα την απότομη πτώση της θερμοκρασίας

DSC04406.jpg

DSC04408.jpg

DSC04411.jpg

DSC04416.jpg

DSC04415.jpg

DSC04417.jpg

ελπίζουμε ότι η μεταφορά τραυματία δεν γινεται από το συγκεκριμένο όχημα :) ..καμια ρεζερβα υπαρχει?

DSC04419.jpg

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Μιά πολύ όμορφη μέρα σήμερα στα Πηγάδια με λίγο κόσμο, μικρές ουρές και καλό χιόνι. Παρόλο που μετά τις 1 περίπου είχε αρχίσει να λιώνει (λογικό).

Πολύ και καλό σκι, μαζί με Dim και Απόστολο.

Άντε και το άλλο ΣουΚου καλά να είμαστε να το ξαναχαρούμε.

Το πρώτο βιντεάκι από την Κυριακή 13-03-2011.

YouTube Video ->

Αρκετά καλά ήταν.

Χρήστο, αυτά τα χρεοστούμενα δεν ξεχνιούνται και δεν σβήνονται.

Edited by herman

Το δεύτερο βιντεάκι από την Κυριακή 13-03-2011.

Δυστυχώς δεν έχω πλάνα από την κατάβαση γιατί έμεινε η κάμερα από μπαταρία. Δεν άξιζε και πολλά γιατί έχασα το σημείο στα δεντρά για να βγω σε ένα μικρό λούκι. Μέσα στα δέντρα τραβερσάρισα να το βρω αλλά έχασα όλο το καλό χιόνι. Στο υπόλοιπο λούκι το χιόνι ήταν πολύ βαρύ και κολλούσε στα σκι (παντού από κάτω, από πάνω !)

YouTube Video ->

Το δεύτερο βιντεάκι από την Κυριακή 13-03-2011.

Δυστυχώς δεν έχω πλάνα από την κατάβαση γιατί έμεινε η κάμερα από μπαταρία. Δεν άξιζε και πολλά γιατί έχασα το σημείο στα δεντρά για να βγω σε ένα μικρό λούκι. Μέσα στα δέντρα τραβερσάρισα να το βρω αλλά έχασα όλο το καλό χιόνι. Στο υπόλοιπο λούκι το χιόνι ήταν πολύ βαρύ και κολλούσε στα σκι (παντού από κάτω, από πάνω !)

YouTube Video ->

ουφ!! κουραστικα απο το πολλη περπατημα ,!!!!

και μονο που το εβλεπα :whistling:

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Από 25η Μαρτίου μέχρι 29 Μαρτίου, θα βρίσκομαι στην Β.Ελλάδα για ένα touring...

Σάββατο πρωί λέω ν ανέβω 3/5 (η βάση μας θα είναι έξω από το χκ) και ελπίζω να γνωρίσω κάποια παιδιά από εκεί. Έχω ήδη το τηλεφ του Περικλή (Ρέτζιου) αλλά ευελπιστώ να γνωρίσω κι άλλους. Μετά από συζήτηση με τον φίλο μου Dim, που γνωρίζει καλύτερα τα μέρη, με συμβούλεψε ν ανέβω πρωί Σαββάτου 3/5 και πρωί Κυριακής Πισοδέρι.

Όλες οι υπόλοιπες ημέρες θα είναι πιο εκδρομικές.

Καλή αντάμωση.

Φιλικά

Νανά

...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...

Να θυμίσω αλλά και να προτείνω να παραβρεθούμε όλοι στην παρακάτω εκδήλωση.

Συμμετέχω πολλά χρόνια και είναι πραγματικά μια γιορτή.

Χιόνι έχει, ξεπαγώνει μετά τις 10 και για 2-3 ώρες είναι καλά, μετά βέβαια σούπα,

αλλά είναι από τις τελευταίες μέρες...

Κάτι που (κακός) δεν αναφέρεται για αυτή την ημέρα,

είναι ότι εδώ ολοκληρώνουν την σεζόν με απονομές κλπ πολλές ομάδες/σύλλογοι με παιδιά,

κάτι που ενισχύει την γιορτινή ατμόσφαιρα.

Έχει κόστος συμμετοχής 10ευρώ αλλά έχεις και αναμνηστικό κοντομάνικο μπλουζάκι

με το λογότυπο, για τις δύσκολες ώρες του ... καλοκαιριού :lol:

άσε που άμα τα πας και καλά έχει ωραία δώρα :D

festival11.jpg

«PIGADIA SKI FESTIVAL»

Μια γιορτή για κάθε σκιέρ, με πολλή μουσική και δώρα στους νικητές κάθε κατηγορίας!

Να είστε όλοι εκεί!!!

Αυτήν την Κυριακή 27 Μαρτίου στις 10:00 στο Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια, 18ο Πανελλήνιο ski cup γιγαντιαίας κατάβασης για ερασιτέχνες χιονοδρόμους κάθε ηλικίας. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες που δεν έχουν λάβει μέρος σε κανένα επίσημο αγώνα της Ε.Ο.Χ. ως αθλητές.

Κατηγορίες:

1. 25-35 ετών

2. 36-45 ετών

3. 46-55 ετών

4. 56-65 ετών

5. 66 ετών και άνω.

Η εκκίνηση γίνεται από τη μεγαλύτερη κατηγορία, σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής. Δύο διαδρομές/συμμετέχοντα, λαμβάνεται υπόψιν η καλύτερη. Η απονομή των επάθλων θα γίνει στο lift bar στις 14:30.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο συμμετοχής. Απαραίτητη η επίδειξη αστ. ταυτότητας ή άλλου εγγράφου. Συμμετοχή: 10 ευρώ/άτομο.

Ενας μικρος απολογισμος του μαγικου τουρ στη Βορεια Ελλαδα που καναμε,αρχιζει απο τα Πηγαδια που μας φιλοξενησαν Σαββατο-Κυριακη.Το βουνο εχει πολυ ,παρα πολυ χιονι που σε συνδυασμο με την τεχνητη χιονωση μας προσεφερε σκι μεχρι να μας διωξουν.Πρωι βεβαια ηταν μπετον αρμε εως τις 10-10.30(με καλες ακμες πηγαινες),μετα ειχε ανοιξιατικο πουδρι(καθισμενο βεβαια) στο Λουκι δεξια αριστερα και μετα σουπιαζε κατα τις 1-1.30 αλλα πηγαινες ανετα με πεδιλακι κερωμενο.Ο seirios(Περικλης) μας συνοδεψε στα εντος και εκτος χ/κ περπατηματα μας και τον ευχαριστουμε πολυ για τη φιλοξενια και τη γνωριμια με τις γωνιες της Ναουσας.Χαρηκα που γνωρισα dolomites και herman (αν και σκιαραμε λιγο μαζι) ενω το Σαββατο μετα απο πολυ καιρο,ξανακαναμε σκι με nanad.Παρεα μας ηταν ο Θωμας(flat) και η Αννα-μαλιστα ο Θωμας κατεταγη 3ος στους ερασιτεχνικους αγωνες της Κυριακης και μαλιστα με πεδιλακι head monster....

Μακραν βεβαια το καλυτερο σκι ηταν την Παρασκευη στο καιμακ.Το βουνο ερημο με κακη διαχειριση χιονιου κατ εμε στην κεντρικη πιστα,αλλα ολα τα λεφτα ηταν η Κρεμαση που εκανες ακομη γραμμες στο εκτος πιστας αλλα και κραταγες καρβαριστα μεχρι τις 3.30 που εκλεισε...Η επισκεψη στο εκκλησακι μια νεα εμπειρια αφου μαλιστα γνωρισαμε και εναν Ελβετο με τα διδυμα 7 χρονων παιδια του,που ειχε κανει σκι σχεδον σε ολα τα βουνα μας(του αρεσαν τα αρχαια μας λιφτ-σημειωτεον μενει σε χωριο εξω απο το Ζερματ)και μας ελεγε φυσικα οτι αν ρωτησεις στο εξωτερικο καποιον για ελληνικα χ/κ,δεν ξερει καν οτι εμεις οι Ελληνες κανουμε σκι :P:P -μελανο σημειο στην ολη ιστορια,ειναι οτι ο Στρατος απο την παρεα του Aera ειχε μια ασχημη πτωση στο εκτος και γυρισε το γονατο-ελπιζουμε να μην ειναι κατι σοβαρο :(

Και φτανοντας στην Πεμπτη,η εκδρομη μας αρχισε με Βασιλιτσα και τρελο σκι στην ερημη Ελιμεια-λαχταριστο σκι και μαλιστα ο Ηλιας Αδαμ εκανε και τις πρωτες του γραμμες στο Μιγδανη την επομενη μερα-δυστυχως τα βουνα μας αν και με τοσο χιονι,εχουν απελπιστικα λιγο κοσμο με αποτελεσμα υπολειτουργια και λιγα εσοδα

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

Όταν κάποιος δουλεύει στην Ναυτιλία, μερικές φορές είναι δύσκολο να προγραμματίσει τόσο καλά κάποια εκδρομή.

Το πρόγραμμα στην αρχή ήταν να φύγουμε ξημερώματα Παρασκευής και να γυρίσουμε βράδυ Τρίτης...μετά άλλαξε. Θα γυρνάγαμε βράδυ Κυριακής γιατί μου έκοψαν την άδεια. Μετά σκεφτήκαμε και φύγαμε βράδυ Πέμπτης. Και πρωϊ Σαββάτου χτυπάει τηλεφ ότι μπορώ να μείνω και Δευτέρα. (άσχετα μετά που τελικά θα μπορούσα να μείνω και Τρίτη :unsure: ) εντάξει, το μπάχαλο...αλλά δεν πειραζει.

Η εκδρομή ήταν να μείνουμε στην Μεταμόρφωση Νάουσας, ένα πολύ μικρό, ούτε καν χωριό...σ ένα απίστευτο Αρχοντικό (www.lydia-lithos.gr), ελάχιστα χλμ κάτω από τα 3-5 Πηγάδια. Η εξυπηρέτηση καταπληκτική, το δωμάτιο πανέμορφο.

Πέρα απο την ίδια την Νάουσα που ήταν αρκετά όμορφη, μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο Αγιος Νικόλαος που την 25η Μαρτίου έφαγα μπακαλιάρο/σκορδιαλια (γιαμ γιαμ) και τα απίστευτα νερά και μικρούς καταράκτες στην περιοχή. Πραγματικά ζήλεψα με την καλή την έννοια πάντα, για το πού ζώ και το που θα μεγαλώσουν τα παιδιά μου...όταν κάνω...

Την έπόμενη μέρα άνεβηκα στα 3-5. Πήρα ένα τηλεφ τον Ρέτζιο αλλά δεν μπορούσε ν ανέβει το Σάββατο, θα ερχόταν την Κυριακή. Γνώρισα και τον Μάτζιο, που είχα ακούσει πόλλα πράγματα όλα αυτά τα χρόνια και έμαθα από τον Περικλή ότι εκεί ήταν η Madskier με τον Μιχάλη και ο Θωμάς με την Άννα από την Άρτα. Τους βρήκα μέσω τηλεφ. και έπρεπε να κατέβω την κεντρική για να τους συναντήσω........

;) νομίζω ότι η πρώτη μου κατάβαση στην κεντρική στις 10 πμ ήταν ότι πιο δύσκολο έχω κατέβει ποτέ.... παγωμένη, κόκκινη και πρώτη φορά στα μάτια μου!!!!! μου έφυγε ο "τάκος"!!!!

μέχρι τις 12μμ κάναμε συνέχει Παράδεισο, αρκετά συμπαθητική πίστα λίγο παγωμένη αλλά την κατέβαινες και στην βάση φυσικά σουπέ...

μετά τις 12μμ κατέβηκα ξανά κάποιες φορές την κεντρική, όπου είχε φτιάξει λίγο την ποιότητα της και γενικά ήταν πολύ καλύτερα.

Συμπέρασμα για τα 3-5...

χχχμμμμμ

Αρκετά αθλητικές πίστες, ίσως έτυχα σε περίεργη ποιότητα χιονιού, (κλασσικό ανοιξιάτικο παγωμένο), δεν πήγα σε άλλες (δεν αγγίξαμε τον Φίλιππο...φυσικά) και γενικά μου έδωσε την αίσθηση του μικρου χκ...ίσως είχα λανθασμένη αποψη και το περίμενα μεγαλύτερο? ίσως.........

Πάντως δεν είναι το χκ που λες θα πας για να μείνεις 3-4 μέρες και να κανεις μόνο εκεί...ίσως αυτό που έκαναν τα παιδιά το να γυρίζουνε κάθε μέρα και άλλο είναι το πιο ενδεδειγμένο...!

Η γύρω περιοχή είναι πανέρμορφη. Η Έδεσσα μου άρεσε πάρα πολύ σαν πόλη, τα Λουτρά της Αριδαίας επίσης, μοναδικά.

Δυστυχώς δεν τριγυρισαμε και πολύ γιατί έτυχε στην παρέα κάποιο κρύωμα και γυρνάγαμε μέχρι τις 6μμ και μετά στο δωμάτιο, ανάβαμε το τζάκι και αράζαμε μέχρι την επόμενη μέρα( <_< )....

Γενικά ήταν μια πολύ όμορφη εκδρομή, αρκετά τουριστική, όχι χιονοδρομική.

Θα ξαναπάω σίγουρα και στα υπόλοιπα χκ που δεν έχω πάει ακόμα (ΚαΪμακ, Σέλι, Ελατοχώρι)

μερικές φώτος

post-319-1301408430_thumb.jpg

post-319-1301408399_thumb.jpg

post-319-1301408445_thumb.jpg

post-319-1301408459_thumb.jpg

post-319-1301408490_thumb.jpg

post-319-1301408512_thumb.jpg

post-319-1301408529_thumb.jpg

post-319-1301408542_thumb.jpg

post-319-1301408555_thumb.jpg

post-319-1301408586_thumb.jpg

post-319-1301408615_thumb.jpg

post-319-1301408640_thumb.jpg

post-319-1301408653_thumb.jpg

post-319-1301408672_thumb.jpg

post-319-1301408688_thumb.jpg

post-319-1301408711_thumb.jpg

post-319-1301408723_thumb.jpg

post-319-1301408745_thumb.jpg

post-319-1301408758_thumb.jpg

Λυπάμαι πολύ που δεν κατάφερα να πάω Πισοδέρι γιατί το αγαπώ και επίσης με πέριμεναν...του χρόνου καλύτερα

φιλικά

Ν.

...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...

Χαρηκα που γνωρισα dolomites και herman (αν και σκιαραμε λιγο μαζι)

....

μαλιστα ο Θωμας κατεταγη 3ος στους ερασιτεχνικους αγωνες της Κυριακης και μαλιστα με πεδιλακι head monster....

και εμείς χαρήκαμε που βρεθήκαμε έστω και για πολύ λίγο.

Βλέπεις ο (παραδοσιακός πλέον) αγώνας έφαγε αρκετό χρόνο.

Α, και εγώ 3ος στην ... πιο ώριμη κατηγορία :P με Head Monster 82!

Μήπως ρε παιδιά έχετε την αναμνηστική φωτογραφία από το τέλος της απονομής;;;

Την θέλω για να την βάλω στο σχετικό βιντεάκι (με πρόδωσε η μπαταρία στο τέλος :P )

Με nanad τα είπαμε μόνο τηλεφωνικά.

Έχεις δίκαιο ότι τα Πηγάδια ''δείχνει'' να είναι μικρό χιονοδρομικό.

Αντικειμενικά όποιος συνηθίζει να κάνει σκι Παρνασσό και Καλάβρυτα μένει με αυτή την εικόνα,

επειδή ...απλά ναι είναι μικρότερα τα ΧΚ της περιοχής.

Μπράβο παιδιά, ωραίο τουρ κάνατε.

και εμείς χαρήκαμε που βρεθήκαμε έστω και για πολύ λίγο.

Βλέπεις ο (παραδοσιακός πλέον) αγώνας έφαγε αρκετό χρόνο.

Α, και εγώ 3ος στην ... πιο ώριμη κατηγορία :P με Head Monster 82!

Μήπως ρε παιδιά έχετε την αναμνηστική φωτογραφία από το τέλος της απονομής;;;

Την θέλω για να την βάλω στο σχετικό βιντεάκι (με πρόδωσε η μπαταρία στο τέλος :P )

Με nanad τα είπαμε μόνο τηλεφωνικά.

Έχεις δίκαιο ότι τα Πηγάδια ''δείχνει'' να είναι μικρό χιονοδρομικό.

Αντικειμενικά όποιος συνηθίζει να κάνει σκι Παρνασσό και Καλάβρυτα μένει με αυτή την εικόνα,

επειδή ...απλά ναι είναι μικρότερα τα ΧΚ της περιοχής.

Μπράβο παιδιά, ωραίο τουρ κάνατε.

Πρεπει να την εχει η Αννα,η επισημος φωτογραφος στην απονομη -στειλε μου το μαιλ σου σε pm να στη στειλω!!!

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

και ένα βιντεάκι για το

18ο Πανελλήνιο ski cup γιγαντιαίας κατάβασης για ερασιτέχνες χιονοδρόμους

που έγινε στα Πηγάδια την Κυριακή 27/3/2011

YouTube Video ->

κλασικός αγώνας - κλασικό τραγούδι ;)

Πολυ καλη παρουσιαση και αρκετα ενδιαφερον χιονοδρομικο κεντρο. Θα μπορουσε αν γινεται να μπει πρωτο στο θρεντ?

Ευχαριστω

Γιαννης

Edited by den_jenerwnw

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

Μπραβο Δημητρη

Πληρες ενημερωση για ολη την περιοχη!!!

Αγαλμα πρεπει να σε κανουν

o τρελος του χωριου......

Ναι, αλλά το "ΧΑΡΑΜΑ" δεν έπρεπε να το πει. Θα μας το "χαλάσουν" οι Αθηναίοι :(:lol::lol::lol:

carpe diem