Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Καλησπέρα. Μόλις 'έκλεισα' τις φετινές μας διακοπές στις άλπεις. Μετά απο μια εβδομάδα στο Obergurgl πέρσυ, φέτος αποφασίσαμε να επισκευτούμε το Saas Fee.

Christiania λέγεται το ξενοδοχείο.

£525 το άτομο ημιδιατροφή, πτησεις, μεταφορές όλα μέσα..

Έχει κάποιος κάποιο σχόλιο να κάνει για το Χ/Κ και την περιοχή απο προηγούμενες διακοπές; Θα βρίσκεται κάποιος άλλος στην περιοχή εκείνη την εποχή;

Κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο...

Έχει κάποιος κάποιο σχόλιο να κάνει για το Χ/Κ και την περιοχή απο προηγούμενες διακοπές; Θα βρίσκεται κάποιος άλλος στην περιοχή εκείνη την εποχή;

Το πιο όμορφο σημείο των Άλπεων από πλευράς βουνών και τοπίων. Μη ξεχάσεις να νώσεις james bond στο mittelalalin περιστρεφόμενο εστιατόριο στα 3500 και μια μέρα να τη φυλάξετε για zermatt.

super χιονοδρομικό

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Από τα πιο εντυπωσιακα αναγλυφα της κεντρικής Ευρώπης. -_-

Το χωριο στον πυρηνα ενός πεταλου με 4χιλιαρες κορφάρες (Dom, Alphubel, Lenzspitze, Allalin etc) ολογυρα κ παγετωνες να κρεμονται! ..α κ car-free eeh!! (προσεχε τις πρωτες μερες τα ηλεκτρικα αυτοκινητακια που δεν τα ακους κ..σε πατανε! :P )

Περυσι το καλοκαιρι ημουν εκει…με φρεσκα χιονια σα Φλεβάρης μηνας.

Θα εντυπωσιαστείς απο τα βουνα……κι απ’τα κρυα! :P (προσεχε τις crevasses που χάσκουν παντού ψηλα!)

..κ ΝΑΙ, επισκεψη στο Zermatt Ε_ΠΙ_ΒΑ_ΛΛΕ_ΤΑΙ!

Μια κορφουλα ΜΟΝΟ 4545μ (!) χωριζει τα 2 χωριουδακια..

IMG_0112-5.jpg

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Καλησπέρα. Μόλις 'έκλεισα' τις φετινές μας διακοπές στις άλπεις. Μετά απο μια εβδομάδα στο Obergurgl πέρσυ, φέτος αποφασίσαμε να επισκευτούμε το Saas Fee.

Christiania λέγεται το ξενοδοχείο.

£525 το άτομο ημιδιατροφή, πτησεις, μεταφορές όλα μέσα..

Κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο...

Να σε ρωτήσω που το έκλεισες ? Απο Αγγλικό site? Βλέπω οτι είναι σε λίρες η τιμή που γραφεις ....

Πολύ καλή τιμή είναι τα 525 . Τι ημερομηνιές πάτε?

Καλά να περάσετε.

εγω απλα να πω οτι θα περασεις καλα

και οτι αν δεν δεσει κατι αλλο για μαρτιο θα παω παλι

Γεια χαρα παιδιά. Απο Αγγλία, ναι. Το έκλεισα απο το if you ski αφου βέβαια το έψαξα και απο αλλα ιστιομέρη. 21/3 με 28/3 θα είμαστε εκέι. Η σύζηγος έχει ξαναπάει δυο φορές εκεί, εμένα θα ειναι η πρώτη μου φορά. Πέρσυ είχαμε πάει Ομπεργκουργκλ.

Η τιμή ανέβηκε σήμερα είδα (στις £600) οπότε αν το σκέφτεσαι βιάσου...

@ kostasbmw: Σε ευχαριστώ πολύ! Εαν σε βγάλει ο δρόμος απο κεί στείλε μου πμ εδώ.

πολύ χιόνι βλέπω. Πάνω απο 3.20 μέτρα στα ψηλά του χ/κ. Μακάρι να το συνεχίσει έτσι για τις επόμενες εβδομάδες να το χαρούμε...

μην αγχωνεσαι λεμε

εδω εχει χιονι στα ισιωματα λολ

Επιστρέψαμε πρίν λίγες ώρες. Περάσαμε υπέροχα, βελτιώσαμε την τεχνική μας, κάνουμε τα σχέδια μας για του χρόνου. Πραγματικά μαγικά....

Επιστρέψαμε πρίν λίγες ώρες. Περάσαμε υπέροχα, βελτιώσαμε την τεχνική μας, κάνουμε τα σχέδια μας για του χρόνου. Πραγματικά μαγικά....

Ελπίζω να μην είναι αυτή η αναλυτική περιγραφή του ταξιδιού σου :rolleyes:

Νομίζω είναι σαφές από τον κανονισμό του forum ότι πρώτα κάνουμε φωτορομάντζο και μετά ασχολούμαστε με τη δουλειά και άλλες μικρότητες.

Για πες για πες...

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Επειδή σκέφτομαι κι εγώ φέτος για Saas Fee...τι θα γίνει με το φωτορεπορτάζ; :lol:

Επίσης, τι προτείνετε για τρόπο μετάβασης; Μιλάνο, Ζυρίχη; Και μετά τι; Τρένο; Τι κόστος περίπου να υπολογίζω για τα μεταφορικά (εκτός αεροπλάνου);

Επειδή σκέφτομαι κι εγώ φέτος για Saas Fee...τι θα γίνει με το φωτορεπορτάζ; :lol:

Επίσης, τι προτείνετε για τρόπο μετάβασης; Μιλάνο, Ζυρίχη; Και μετά τι; Τρένο; Τι κόστος περίπου να υπολογίζω για τα μεταφορικά (εκτός αεροπλάνου);

Aπό Μιλάνο θα σου πρότεινα λόγω easyjet και φτηνών πτήσεων.Επίσης εδώ θα βρεις τραινάκι από Mιλάνο ή Γενεύη, Ζυρίχη.Από Μιλάνο είναι 44 ελβετικά το άτομο (one way).

Ρίξε και ένα ψαχτήρι μόνος σου και αν κολλήσεις εδώ είμαστε. ;)

Edited by arisk

Aπό Μιλάνο θα σου πρότεινα λόγω easyjet και φτηνών πτήσεων.Επίσης εδώ θα βρεις τραινάκι από Mιλάνο ή Γενεύη, Ζυρίχη.Από Μιλάνο είναι 44 ελβετικά το άτομο (one way).

Ρίξε και ένα ψαχτήρι μόνος σου και αν κολλήσεις εδώ είμαστε. 8)

Ναι Μιλάνο είναι λογικότερη λύση από ότι βλέπω...Δυστυχώς δε μπορώ να δω για τα τρένα γιατί μου βγάζει "have selected a date after the end of the timetable period (14.12.08 - 12.12.09)" (για Μάρτιο ψάχνω)... Τα 44 ελβετικά είναι για Μιλάνο -> Saas Fee ; (πολύ λίγα μου φαίνονται). Γενικά έχει καθημερινά δρομολόγια και πολλές ώρες;

Ναι Μιλάνο είναι λογικότερη λύση από ότι βλέπω...Δυστυχώς δε μπορώ να δω για τα τρένα γιατί μου βγάζει "have selected a date after the end of the timetable period (14.12.08 - 12.12.09)" (για Μάρτιο ψάχνω)... Τα 44 ελβετικά είναι για Μιλάνο -> Saas Fee ; (πολύ λίγα μου φαίνονται). Γενικά έχει καθημερινά δρομολόγια και πολλές ώρες;

Από την Malpensa, το ένα από τα δύο αεροδρόμια του Μιλάνου, παίρνεις λεωφορείο ή ταξί (€ 20) γιά Gallarate 6 χλμ. μακριά. Εκεί σταματούν όλα τα τραίνα που έρχονται από Μιλάνο και πηγαίνουν βόρεια περνώντας το τούνελ του Simplon γιά Ελβέτία. Δηλαδή μεταξύ άλλων γιά Saas Fee, Zermatt κλπ. Έτσι κερδίζεις παραπάνω από μιά ώρα ταξείδι και ίσως κάποια λίγα χρήματα.

Υπολόγισε ότι σε γενικές γραμμές τα δρομολόγια τραίνων είναι χονδρικά τα ίδια με τις αρχές Δεκεμβρίου τις αντίστοιχες μέρες τις εβδομάδας. Τουλάχιστον τόσο ώστε να πάρεις μιά περίπου ένδειξη.

Από την Malpensa, το ένα από τα δύο αεροδρόμια του Μιλάνου, παίρνεις λεωφορείο ή ταξί (€ 20) γιά Gallarate 6 χλμ. μακριά. Εκεί σταματούν όλα τα τραίνα που έρχονται από Μιλάνο και πηγαίνουν βόρεια περνώντας το τούνελ του Simplon γιά Ελβέτία. Δηλαδή μεταξύ άλλων γιά Saas Fee, Zermatt κλπ. Έτσι κερδίζεις παραπάνω από μιά ώρα ταξείδι και ίσως κάποια λίγα χρήματα.

Υπολόγισε ότι σε γενικές γραμμές τα δρομολόγια τραίνων είναι χονδρικά τα ίδια με τις αρχές Δεκεμβρίου τις αντίστοιχες μέρες τις εβδομάδας. Τουλάχιστον τόσο ώστε να πάρεις μιά περίπου ένδειξη.

Εευχαριστώ, και μετά από Gallarate τι περίπου κόστος να υπολογίζω για Ελβετία; Τα τρένα έχουν χώρο για πέδιλα σκι κτλ;

Εευχαριστώ, και μετά από Gallarate τι περίπου κόστος να υπολογίζω για Ελβετία; Τα τρένα έχουν χώρο για πέδιλα σκι κτλ;

Gallarate-Saas Fee €26 2η θέση.

Το χειμώνα στις περιοχές αυτές οι περισσότεροι τουρίστες είναι χιονοδρόμοι οπότε όλες οι υποδομές είναι προσανατολισμένες στην διευκόλυνσή τους.

Τα τραίνα, τα ταξί, τα λεωφορεία κλπ. έχουν ειδικούς χώρους γιά σκί.

Μην ξεχνάς ότι ο χειμερινός χιονοδρομικός τουρισμός είναι Ελβετική επινόηση. Τον έχουν αναπτύξει σε πολύ υψηλό -και ακριβό- επίπεδο. Είναι όμως value for money.

Δεν υπάρχει η Γαλλική κακογουστιά, ο Αυστριακός επαρχιωτισμός ή η Ιταλική ταχαμουδηθεντζίδικη λαϊφσταϊλιά.

Εχεις σκεφθεί το Zermatt αντί το Saas Fee ?

Το χειμώνα στις περιοχές αυτές οι περισσότεροι τουρίστες είναι χιονοδρόμοι οπότε όλες οι υποδομές είναι προσανατολισμένες στην διευκόλυνσή τους.

Μην ξεχνάς ότι ο χειμερινός χιονοδρομικός τουρισμός είναι Ελβετική επινόηση. Τον έχουν αναπτύξει σε πολύ υψηλό -και ακριβό- επίπεδο. Είναι όμως value for money.

Δεν υπάρχει η Γαλλική κακογουστιά, ο Αυστριακός επαρχιωτισμός ή η Ιταλική ταχαμουδηθεντζίδικη λαϊφσταϊλιά.

Σωστά, αλλά υπάρχει η απίστευτη Ελβετική κρυοκωλιά...

Οι Ελβετοί είναι τυπικοί και ακριβείς, όπως τα ρολόγια τους, αλλά μην περιμένεις ζεστή ατμόσφαιρα, χαμόγελα, χιούμορ και αυτό το κάτι παραπάνω, την υπέρβαση βρε αδερφέ, που θα σε κάνει να αισθανθείς οικεία.

Πάντα θα νοιώθεις ότι είσαι τουριστικό προϊόν και απλά επισκέπτης, όσες φορές και να πας.

Μου αρέσουν πολύ τα βουνά τους και τα χωριά τους και η καθαριότητα και η τάξη τους, αλλά ακόμα και οι οδηγοί βουνού είναι τυπικοί, προσφέρουν τα βασικά και μιλάνε λίγο, πράγμα που δεν ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία μας...

Τώρα βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά ο γενικός κανόνας είναι αυτός.

Α και μου τη σπάει που παίρνω ρέστα σε ελβετικά φράγκα...

Τώρα γιά τα ρέστα τι να πώ? Έχεις 100% δίκιο. Εγώ έλυσα το πρόβλημα αυτών που περισσεύουν όταν γυρίσω Ελλάδα....

ξαναπηγαίνω να τα ξοδέψω!!

Όντως η Ελβετική κοινωνία είναι ιδιαίτερα κλειστή. Σε συνολικό, τοπικό, οικογενειακό και ατομικό επίπεδο. Θα έλεγα ξενοφοβική. όχι όμως με την έννοια του ρατσισμού. Αυτό δημιουργεί στον επισκέπτη την αίσθηση ενός "αόρατου τοίχου", της απρόσωπης αντιμετώπισης, της κρυοκωλιάς που αναφέρεις.

Επειδή έχω περάσει 2,5 φοιτητικά χρόνια στην Ζυρίχη σε διαβεβαιώ ότι τα φαινόμενα απατούν.

Η Ελληνική αντιμετώπιση είναι : "Ανοίξου, και αν αποδειχθεί μαλάκας, τον σουτάρεις."

Η Ελβετική είναι : "Κοίταξε γιά ενδείξεις ότι δεν είναι μαλάκας, και μετά ανοίξου."

Αν σαν επισκέπτης φροντίσει κανείς να δώσει αυτές τις ενδείξεις, τότε εντυπωσιάζεται από το πόσο ανοιχτόκαρδοι, φιλόξενοι και καλοί φίλοι γίνονται και μάλιστα σε χρόνο dt.

Φυσικά αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο γιατί προϋποθέτει να τους καταλάβει κανείς, πράγμα που δεν γίνεται με τουριστικές επισκέψεις.

(Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Οταν τέλειωσα τις σπουδές μου δεν έμεινα. Γύρισα Ελλάδα.)

Καλές οι κοινωνικές αναλύσεις, καλό και το καλοκαίρι, αλλά θα χειμωνιάσει ποτε?

Προσωπικα επειδη ειμαι επαρχιωτης θα διαλεξω Αυστρια,και αν θελω να γκλαμουριαστω θα διαλεξω Ιταλια!Εαν ηθελα κατι αλλο και μπορουσα οικονομικα και χρονικα θα περνουσα τον Ατλαντικο η τον Ειρηνικο...Μπορω και να βολευτω ομως και με ''τριτοκοσμικα'' χαριν οικογενειακων και επαγγελματικων υποχρεωσεων! :)

To σκέφτομαι και για Zermatt...Βλέπω όμως ότι τα αεροπορικά μου βγαίνουν πιο φθηνά για Ζυρίχη και όχι για Μιλάνο (!) από Θεσσαλονίκη. Nα πάρω τραίνο όμως από που συμφέρει;

Τρένο αν πάρεις από Ζυρίχη/Γενεύη θα πας αέρα με μια στάση στο Visp και σε 1 1/2 ωρίτσα σχεδόν είσαι Zermatt. (3ώρες και 40 λεπτά συνολικά διαδρομή). Για Saas Fee θα παρεις και λεωφορείο από το Saastal (είναι κανά 40άρι λεπτά πριν το Zermatt)

C!