MakisM 3,965 Report post Posted February 2, 2009 Οι πλανητικες συζυγιες ηταν καλες! Ο μειραξ εφυγε για μια βδομαδα στη Χαγη με τα Μαθητικα Ηνωμενα Εθνη (Model United Nations). Η κυρα πηγε ενα διημερο Μιλανο... Λεω και εγω... ρε κοριτσι μου, αφου δεν εχουμε δουλεια στην Αθηνα, δεν παμε στους Δολομυτες για κανενα σκι; Κλεισε μου λεει...Εγινε της λεω... Τεταρτη απογευμα συναντιομαστε στη Malpensa (αεροδρομιο του Μιλανου) και παμε στο γκισε της Europcar. Εχουμε κλεισει... Μαλιστα, θα σας κανουμε και upgrade Μας δινουν λοιπον ενα Reanult Scenic το οποιο καταπιε ολα τα μπαγκαζια, μας δινουν και ενα σετ αλυσιδες (διοτι οι Ταλοι δεν εχουν ακομη μαθει για χιονολαστιχα) και off we go για την Madonna di Campiglio τρισημιση ωρες μακρια κατα την Alice (το GPS που κουβαλαω παντα μαζι)... Βγαινουμε απο το αεροδρομιο και ανακαλυπτω οτι τα φωτα φωτιζουν 10 μετρα μακρια (χαμηλα ρυθμισμενα) και οι προβολεις λιγο μακρυτερα... καθως οδηγω ψαχνω και εγω και η κυρια του Moderator αλλα ρυθμιστης δεσμης γιοκ. Δεν βλεπουμε την τυφλα μας, οι Ταλοι πανε με χιλια, κουτσα στραβα φτανουμε στη Αουτοστραντα... Χωνομαι στο πρωτο Αουτογκριλλ (πολλοι Αουτοι βρε παιδακι μου! ) και μονο που το καπω δεν ανοιξα ψαχνοντας για το ρυθμιστη δεσμης φωτων. Τελικα τον βρηκα παραπεταμενο κατω απο ενα ραφι.... Με τα φωτα ρυθμισμενα στα ψηλα, βουρ για τη Madonna. μετα την Brescia βγηκαμε σε κατι επαρχιακα σοκακια, τυφλα να'χει ο παλιος δρομος για τη Βυτινα... Λεω, αν αναγκαστω να βαλω αλυσιδες εδω, δεν την βγαζω καθαρη... ευτυχως δεν υπηρχε ψυχη στο δρομο, αντε καθε 15 λεπτα να εμφανιζοταν κανενας χαμηλα ιπταμενος Ιταλος και αμεσως εκανα στο πλαϊ να τον αφησω να παει να κοψει το λαιμο του. Με τα πολλα φτανουμε στην Madonna, η Alice με μεγαλη εμπιστοσυνη μας καθοδηγει στο δρομο του ξενοδοχειου (via Pradalago...) και στη μεση του χωριου πεφτουμε σε μια μπαριερα (πεζοδρομος). Ε, λεω θα κανω πισω, θα παρω αλλο δρομο και θα το βρει... Αμ δε... Ολο εκει μας πηγαινε! Μιση ωρα αργοτερα, φευγω προς το επομενο χωριο, μπαινω σε ενα τεραστιο τουνελ, βγαινω απο την αλλη μερια, κανω αναστροφη και η Alice μας πηγε στην πορτα του ξενοδοχειου... Παλιοεγγλεζα γεροντοκορη.... Την αλλη μερα το πρωϊ ξυπναμε και βλεπουμε αυτο απο το μπαλκονι! Προσεξτε το υψος χιονιου στις στεγες! Τριων ημερων πουδρα! Οχι σοβας... Στο βαθος... Ντυνομαστε, κατεβαινουμεστοεστιατοριοκαιεισπνεουμετοπρωϊνο και σταματαμε στη ρεσεψιον για οδηγιες πως θα παμε στο παρκινγκ του αυγου; Η Ταλιδα στη ρεσεψιον (...περισσοτερο με Αυστριακιδα εμοιαζε, αχυροξανθη...) με κοιταξε σαν να εβλεπε τον ηλιθιο του χωριου! Sie vill take ur skis, vok tfenty meterz, make a left, und sie vil be theer! Und so it voz! Βγαλαμε τριημερο εισητηριο (το ski world παρακαλω για να εχουμε 108 χιλιομετρα πιστες αντι για 55...) και στριμωχτηκαμε στην γονδολα των 12 ατομων η κατι τετοιο... Στην κορφη, πηραμε την μπλε...ευκολη! 4 χιλιομετρα μετα, ειμαστε στο χωριο, αλλα οχι εκει που ξεκινησαμε. Παιρνουμε το λιφτακι (ενα τετραπλο αποσυμπλεκομενο με μπαρμπριζ απο Cayenne) και ανεβαινουμε στην κορφουλα επαε... Κατεβαινουμε καποιες φορες κατι πολυ συμπαθητικες κοκινουλες πιστες, με τελειο χιονι, τελειο στρωσιμο, μας βγαινουν ολα! Τελικα κατι μαθαμε απο το Snowclub! Στο τερμα, εχουμε κοψει ενα γιοφυρακι που περναει απεναντι. Το παιρνουμε... παιρνουμε και ενα αυγο το οποιο παει απεναντι για πολληηηη ωρα. Φτανουμε στο Groste Pass. κατεβαινουμε δυο μικρες κοκινουλες και ξανανεβαινουμε με ενα μικρο λιφτακι. Ωρα για φαϊ! Η θεα: τραβηγμενη πισω απο τον ανεμοθωρακα του σαλε, οποτε βλεπετε και την αντανακλαση της πιστας...(ειπαμε δεν ειμαι δα και ο eolos...). Η κυρια του Moderator sto sale Απο την καθοδο (αν θυμαμαι καλα...) Την επομενη, ειπαμε να δουμε τα γυρω χωρια.... Marilleva και Folgarida! Πολλα χιλιομετρα, ολα κοκκινα! Εδω σταματησαμε για ενα Βουρστ! Με θεα!... Στο γυρισμο....ταλαιπωρηθηκαμε. Οι δυο κοκινουλες που επρεπε να παρουμε δεν ηταν καλοβολες σαν τις αλλες... Η τελευταια, 3-4 φορες σε μηκος οσο ο κοκινος Ηρακλης, πιο κοκινη, με στροφες στα γκρεμια και κατι bumps νααα... με το συμπαθειο (γιατι ηταν 4 το απογευμα, το χιονι πουδρα και οχ σοβας και την ειχαν περασει χιλιαδες Ιταλοι και την εκαναν χωραφι...). Τρομαξαμε οτι θα αφησουμε τα κοκαλακια μας εκει πανω, γιατι ειμαστε και κουρασμενοι... Την επομενη, βαλαμε σκοπο να κανουμε τις 2-3 κοκινες που μας ειχαν απομεινει, αλλα εκλεισε ο καιρος και σταματησαμε νωρις. Αφησμαε μια κοκινη για την επομενη φορα. Την Κυριακη βαλαμε πλωρη για πισω. Χιονιζε αρκετα δυνατα και ειχε και κινηση στο δρομο. Δυσαρεστη εκπληξη! Τα πιτσιλιστηρια για τους υαλοκαθαριστηρες δεν δουλευουν. Σταματαω σε ενα βενζιναδικο να βαλω υγρο, με μισο μπουκαλακι των 250 ml ειμαι φουλ. Τα κ@λοπαιδα εχουν γεμισει το ντεποζιτο με σκετο νερο και εχει γινει παγακι... αναγκαζομαι να σταματαω καθε 5 χλμ γιατι οι αντιθετως ερχομενοι σηκωνουν αλατονερο απο το δρομο και μου θαμπωνουν το μπαρμπριζ... Περιμενω να λιωσει το χιονι που πεφτει στο μπαρμπριζ, να το καθαρισω με το λιωμενο χιονι που ειναι καθαρο νερο και να παω αλλα 5 χλμ και φτου κι απ' την αρχη... Με τα πολλα φτανουμε στην Autostrada. Το γκαζωνω να κερδισουμε χρονο, μπας και φαμε σε κανενα ρεστωραν της προκοπης αντι για το Chez Aegean. Σε μια αλλαγη ακουω ενα γκντουπ και η ταχυτητα δεν μπαινει... Για την ακριβεια δεν μπαινει καμμια απο τις 7 ταχυτητες (6+ οπισθεν). Σταματαω σε ενα emergency gap και παιρνω τηλεφωνο την Europcar. Με συνδεουν με μια εταιρεια γερανων, ερχεται ο τυπος μετα 45 λεπτα και μας λεει εγω μεχρι Βergamo θα σας παω, το γραφειο της Europcar ειναι κλειστο, αλλο αυτοκινητο γιοκ, παρτε η τραινο η ταξι... Με λιγοτερο απο 3 ωρες για την απογειωση, πηραμε ταξι.... Μια ωρα και 165€ μετα, ειμαστε Malpensa. Μας πηρε 45 λεπτα να φορτωσουμε τα σκι (20€, το μυστικο ειναι να επιμενεις οτι ειναι small... αν σου πουν medium τοτε ειναι 40€ και τα large 60€, κανεις τους ομως δεν ξερει ποια ειναι ποια). Αφου πηγαμε και στην europcar και ζητησαμε αποζημιωση για τα 165€ μπηκαμε στο αεροπλανο και ηρθαμε σπιτι μας... Μετα δυο ωρες ξαναπηγαμε στο El. Venizelos να παραλαβουμε τον μειρακα. Αυτα λοιπον!!... Των τριων Ιεραρχων πηγαμε στον Παραδεισο (Nickel να 'βλεπες τις πουδρες εκτος...). Φιλικα ΜακηςΜ ΥΓ: Μολις επληροφορηθην αρμοδιως οτι ο μειραξ θα παει 28 Μαρτιου μια βδομαδα στη Φλωρεντια (Art History trip).... Επισης επληροφορηθην αρμοδιως οτι ενεκριθησαν κονδυλια για ενα 4ημερο στην Ιταλια για τον Κο και την Κα Moderator... Ερωτηση κρισεως: Sella Ronda, Monte Rossa η Cervinia?? Θελουμε μπλε και ηπιες κοκινες για να μην αφησουμε τα γερικα κοκαλακια μας σε κανενα γκρεμι. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 2, 2009 ΩΡΑΙΟΣ Sella Ronda, Monte Rossa η Cervinia?? Θελουμε μπλε και ηπιες κοκινες για να μην αφησουμε τα γερικα κοκαλακια μας σε κανενα γκρεμι. Πολύ όμορφο το ερώτημά σου. CERVINIA Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted February 2, 2009 Αφου δεν περασατε καλα εγώ λέω να μην ξαναπατε. Στο Μαιναλο ειναι καλυτερα... (take Bormio into account as well) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted February 2, 2009 CERVINIA συμφωνώ ..απο το Plateau της Monte Rosa τα βλέπεις όλα διαφορετικά Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted February 2, 2009 ωραίος ο γερονέος και γω σου έστελνα sms για το τέλειο Πισοδέρι ;) δεν ήξερα ότι μάθαινες Ταλικά Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
NEKLEK 16 Report post Posted February 2, 2009 ΜακηςΜ ΥΓ: Μολις επληροφορηθην αρμοδιως οτι ο μειραξ θα παει 28 Μαρτιου μια βδομαδα στη Φλωρεντια (Art History trip).... Επισης επληροφορηθην αρμοδιως οτι ενεκριθησαν κονδυλια για ενα 4ημερο στην Ιταλια για τον Κο και την Κα Moderator... Ερωτηση κρισεως: Sella Ronda, Monte Rossa η Cervinia?? Θελουμε μπλε και ηπιες κοκινες για να μην αφησουμε τα γερικα κοκαλακια μας σε κανενα γκρεμι. Λυπάμαι , για την ταλαιπωρία που περάσατε, αλλα νομιζω πως οι πίστες της Madonna σε αποζημίωσαν....... Τώρα για τον επόμενο προορισμό θα πρότεινα sella Ronda, γιατί έχεις πολλές επιλογές., ... και συγκεκριμένα περιοχή Alta Badia για μπλέ και ήπιες κοκινες..... ξέχνα τα στραβά ( κι αυτά μέσα στο πρόγραμμα είναι), και σκέψου θετικά και τον επόμενο προορισμό σου....με ευχές χωρίς απρόοπτα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
eleni 343 Report post Posted February 2, 2009 Λυπάμαι , για την ταλαιπωρία που περάσατε ..... Εγώ τώρα γιατί δεν τον λυπάμαι καθόλου??? Ωραία φαίνεται, μάλλον θα είναι από τις πρώτες επιλογές στην λίστα για του χρόνου.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
BOOZER 0 Report post Posted February 2, 2009 Λεω και εγω... ρε κοριτσι μου, αφου δεν εχουμε δουλεια στην Αθηνα, δεν παμε στους Δολομυτες για κανενα σκι; Τι πιο φυσικό...; Προσεξτε το υψος χιονιου στις στεγες! Τριων ημερων πουδρα! Οχι σοβας...Έφυγες, έφυγες... αλλά το αυτί σου όλα τα πιάνει! Την επομενη, βαλαμε σκοπο να κανουμε τις 2-3 κοκινες που μας ειχαν απομεινει, αλλα εκλεισε ο καιρος και σταματησαμε νωρις. Αφησαμε μια κοκινη για την επομενη φορα.Μη μου πεις... Ερωτηση κρισεως:Πότε λήγει η άδεια παραμονής μου στο forum? Πίστεψέ με Μάκη μου σύντομα.... πολύ σύντομα... Quote Αυτός που τα κατάφερε στη ζωή του είναι αυτός που έζησε ωραία, που χάρηκε και αγάπησε δυνατά. Αυτός που άφησε ένα καλύτερο κόσμο απ’ αυτόν που βρήκε, εκτιμούσε την ομορφιά της γης και κατάφερε να το εκφράσει. Αυτός που σταθερά έψαχνε ότι καλύτερο στους φίλους του και τους έδινε ότι καλύτερο είχε. Ποιανού η ζωή ήταν έμπνευση και η μνήμη του ευλογία. Δ.Χ. Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,216 Report post Posted February 2, 2009 Να συλληφθεί ο Λαχανοντολμάς που κυκλοφορεί σε δύο φωτογραφίες και να του απαγγελθεί κατηγορία δημοσίευσης άσεμνου υλικού... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted February 2, 2009 (Ο μαλλιάς του forum πετάει ΘΕΪΚΕΣ ατάκες!) Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 2, 2009 Να συλληφθεί ο Λαχανοντολμάς που κυκλοφορεί σε δύο φωτογραφίες και να του απαγγελθεί κατηγορία δημοσίευσης άσεμνου υλικού...Την ιστορια που μαζευτηκαν τα ποντικια και αποφασισαν να κρεμασουν ενα κουδουνι γυρω απο το λαιμο της γατας την ξερεις; Το προβλημα τους ηταν ποιος ποντικος θα περναγε το κορδονι με το κουδουνι γυρω απο της γατας το λαιμο... @ Ελενη: Με 108 χλμ πιστες μαλλον μικρο θα μας πεσει... θα χασουμε βεβαια τους κανιβαλους στις πουδρες και θα επιστρεψουν την ...ανοιξη . αποφασισα λοιπον να θυσιαστω για το καλο του Συλλογου και να ριξω μια ματια στη Sella Ronda μπας και βολευει! Για του χρονου... @ BOOZER: Με το Ultraportable της J. ΟΛΑ τα πιανει τ'αυτι μου... Τωρα για την αδεια παραμονης στο φορουμ του Συλλογου Τουριστικης Χιονοδρομιας, μετα τα προχθεσινα, σκεφτομαστε σοβαρα να ΜΗΝ νοικιασουμε σαλεδακι στον Παρνασσο του χρονου, να ΜΗΝ βγαλουμε πολυημερες καρτες και με την αποταμιευση, να χ...ουμε την Ελληνικη Χιονοδρομια και να ξενιτευτουμε 4-5 φορες στους Δολομυτες Μια η αλλη θα μας ερθει... Πισοδερι, αναμεινατε στο ακουστικο σας...ειχα μεινει απο μπαταρια στο λαπτοπι οταν το ειδα το SMS. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
odyssey 2 Report post Posted February 2, 2009 Καλά η φωτό που έβαλες με το snowpark ήταν το κερασάκι. Τριτοκοσμικές καταστάσεις λέμε..... Quote no friends on a powder day Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 2, 2009 Καλά η φωτό που έβαλες με το snowpark ήταν το κερασάκι. Τριτοκοσμικές καταστάσεις λέμε..... Δηλαδη ψηφιζεις και συ για εκει την εκδρομη του Συλλογου; Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
C 370 Report post Posted February 2, 2009 Cervinia για να πας και Zermatt ! C! Quote Share this post Link to post Share on other sites