Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Καλημέρα φίλε μου.Οι μετακινήσεις φυσικά και είναι εύκολες.Δεν συνάντησα πουθενά μποτιλιάρισμα που να μου κάνει εντύπωση.Οι βασικές μετακινήσεις μου γίνονταν με λεωφορείο.Εννοώ οτι το πρωί φόρτωνα τα σκι στην πλάτη και περπατούσα καμιά 100στη μέτρα μέχρι να φτάσω στη στάση.Να σημειώσω οτι είχαμε αυτοκίνητο αλλά δεν φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμο λόγω της πολύ καλής συγκοινωνίας.Να έχεις υποψη σου οτι το χωριό βουλιάζει στο χιόνι που σημαίνει οτι θες ή 4χ4 ή χιονολάστιχα.

Επίσης υπάρχει parkling σε όλα τα σημεία αφετηρίας της κάθε γόνδολας.Εννοείται οτι θα μείνεις μέσα στο χωριό.

Όσον αφορά το ski pass που θα βγάλεις (εμείς το βγάλαμε στο Grand Montets) σου δίνει ένα χαρτί που σου χρησιμεύει σαν κάρτα προτεραιότητας για να μπεις στο lift που σε πηγαίνει στα 3300.Με απλά λόγια για να πάρεις αυτό το lift θα πρέπει να έχεις αυτό το χαρτί.Χωρίς αυτό ΔΕΝ σε βάζουν μέσα.Πρακτικά λοιπόν πρέπει να ξαναπάς στη βάση του grand montets για να ξαναπάρεις χαρτί προτεραιότητας.Και ξανά παίρνεις το lift και ξανά κάρτα κλπ.

Να τονίσω οτι αυτό το παιγνίδι με την κάρτα προτεραιότητας ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη γόνδολα.Στα υπόλοιπα lifts δεν υπάρχει αυτή η διαδικασία.

Πάσο εννοείται οτι θα βγάλεις το mont blanc unlimited.Προσοχή.Με κανένα τρόπο δεν πρέπει να χάσεις αυτή τη γόνδολα.Δεν χρειάζεται να είσαι και ο super duper skier αλλά καλό θα είναι να έχεις μια σχετική ικανότητα γιατί είναι off piste και ...έχουν περάσει αρκετές εκατοντάδες σκιέρ πριν από σένα.Άρα ο χώρος μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.

Περιοχές σκι.

Grand Montets.Δύσκολο και απαιτητικό κομμάτι.Σίγουρα θα καλύψει και τον πιο απαιτητικό σκιέρ.

Brevent.Ωραίες διαδρομές μέσα σε δέντρα αλλά σαφώς ευκολότερο κομμάτι του βουνού.

Domaine de balme. Περιοχή Le tour.Η χαρά του μέτριου σκιέρ.Άπειρες διαδρομές για χαλαρό απολαυστικό σκι.Τώρα αν θέλεις χώνεσαι μέσα στα δέντρα και κάνεις τεστ αντοχής στους σπονδύλους σου.

Θα σου προτείνω να κοιτάξεις να βγεις εκτός πίστας (με οδηγό πάντα) γιατί το chamonix θεωρείται η Μέκκα των off pisters ανα τον πλανήτη.

Συνεχίζοντας με το φαγητό θα μείνεις τουλάχιστο απογοητευμένος με τη γαλλική κουζίνα.Δεν έχω να σου προτείνω κάποιο αξιόλογο ρεστωράν αφού ακόμα και το καλοψημένο φιλέτο που είχα ζητήσει σε κάποιο από αυτά με έκανε να αισθάνομαι σαν ...βαμπίρ.(λόγω αίματος) :)

Μερή που πρέπει να επισκευτείς είναι το Annecy που χαρακτηρίζεται ως η Βενετία της Σαβοϊας.Μέσα στο χωριό θα βρεις το ποτάμι που είναι όλα τα λεφτά.

Αν θέλεις κάτι άλλο εδώ είμαστε.

Eυχαριστώ πολύ ,τελικά αποφασίσαμε για Δολομίτες απο 1/1/10-16/1/10.

Θα ανεβάσω βιντεο οταν γυρίσω

Το κατέβασμα της κόψης πόση ώρα παίρνει περίπου;

από 15-25 λεπτά ανάλογα με τον κόσμο άρα την ταχύτητα του πιο αργού και πιο χεσμένου, τον αν ειστε δεμένοι ή όχι, την ποιότητα του χιονιού στο μονοπάτι, το αν έχεις κραμπόν ή όχι, την ψυχολογία σου και τα κακάκια που έχουνε αφήσει κάποιοι πάνω στο μονοπάτι!!!

υπάρχει και άλλη λύση... μετά τα πρώτα μέτρα να βάλεις σκί και να μπεις δεξιάαααα χααχα το χω δει και αυτό....μη ξεχασετε να κοιταξετε !!!!! το couloir cosmic ακριβως κάτω από τη πεζογεφυρα!!!!!!!!!!!

ΥΓ μπυρα στο chambre 9 με τις μποτες!!!ι

Edited by SPR

Η πιο δύσκολη είναι η
...από τις μεγάλες καταβάσεις (γιατί υπάρχουν ακόμα πιο απότομες αλλά χωρίς συνέχεια), που κόβει όλο το πρώτο ήπιο τμήμα και σε βγάζει ντιρέκτ στον παγετώνα χαμηλά στα 2000μ περίπου...

Απλά φοβερή, με κλίσεις ακόμα και 50+ μοιρών και χασίματα, κρεβάς κλπ κόλπα.

Κάπου σε αυτή τη διαδρομή έπεσε μέσα σε κρεβάς και ο Σπύρος, ένας από την παρέα μου, ευτυχώς χωρίς παρατράγουδα...

crevasse07.jpg

απαπα και θα χαναμε και τοσο καλο παιδί στο σαμουνι.

ειδες τι κανουν τα πολυ μακρια φατ σκις? σε κρατανε να μην πας στο πατο του κρεβάς :lol:

υπάρχει και άλλη λύση... μετά τα πρώτα μέτρα να βάλεις σκί και να μπεις δεξιάαααα χααχα το χω δει και αυτό....μη ξεχασετε να κοιταξετε !!!!! το couloir cosmic ακριβως κάτω από τη πεζογεφυρα!!!!!!!!!!!

Δεξιά και αριστερά τι υπάρχει; Είναι unskiable γκρεμοί;

Make Parnassos Great Again!

Δεξιά και αριστερά τι υπάρχει; Είναι unskiable γκρεμοί;

δεξια ...you fell you die...αριστερά ...you ski you die :)

@nickel...ετσι ειναι, σφηνωνεις μια χαρά.. περνάς το σκοινί στο καραμπινερ και up you go!!!

Edited by SPR

δεξια ...you fell you die...αριστερά ...you ski you die ;)

@nickel...ετσι ειναι, σφηνωνεις μια χαρά.. περνάς το σκοινί στο καραμπινερ και up you go!!!

Δεξιά γίνεται σκι μετά από κάποια μέτρα στην κόψη, αλλά βγαίνεις σε πολύ απότομη πλαγιά που σε οδηγεί χαμηλά σε άλλη διαδρομή...

Αριστερά κοιτάς την μπότα σου και βλέπεις το Chamonix... :)

Τη κρεβάς ο Σπύρος κατάφερε και την πέτυχε, εγώ την είχα δει και έστριψα την τελευταία στιγμή.

Ήταν σκιερά και δεν φαινόταν καλά το ανάγλυφο του χιονιού...

Να και μια διάσωση από άλλη πτώση σε κρεβάς...

chamonix2007777.jpg

Όπως βλέπετε η "αγορά οικοπέδου" είναι συχνό φαινόμενο στην περιοχή, γι αυτό ο εξοπλισμός και ο οδηγός βουνού είναι πολύ χρήσιμα...

Θα είμαι εκεί απο 30/12/2009 ως 6/1/2010. Υπάρχει άλλος που δεν θα πάει Δολομίτες και θα αλλάξει χρόνο στο Chamouny όπως εγώ?

Θα είμαι εκεί απο 30/12/2009 ως 6/1/2010. Υπάρχει άλλος που δεν θα πάει Δολομίτες και θα αλλάξει χρόνο στο Chamouny όπως εγώ?

Καπου εκει γυρω θα τριγυρνα μια παρεα 10 ατομων!!!!

Ελπιζω να εχει καλες συνθηκες γιατι ακομα τα πραγματα δεν ειναι και τοσο καλα

ΑΚΑ as JEEP!!!

Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!!

Φιλικά όπως πάντα

Βασίλης....

Σχεδόν απογοητευτικά ως τώρα...αλλά οκ και το Verbier κοντά ειναι...

οκ και το Verbier κοντά ειναι...

και συμπαθητικο ειναι

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Πάντως απ'ότι βλέπω έχει μαζέψει αρκέτο πράμα πάνω και από αύριο ανοίγει το :P%..

Σχεδόν απογοητευτικά ως τώρα...αλλά οκ και το Verbier κοντά ειναι...

Το verbier ποσο κοντα ειναι με αυτοκινητο???Περιπου χλμ????

Λογικα και εγω θελω να πιστευω οτι δεν θα υπαρχει προβλημα αλλα ας υπαρχει καποια εναλλακτικη...

ΑΚΑ as JEEP!!!

Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!!

Φιλικά όπως πάντα

Βασίλης....

Είναι απίθανο να μην έχει χιόνι το Chamonix με τόση έκταση και ανάπτυξη σε μεγάλο υψόμετρο...

Σίγουρα έχει πολύ καλό σκι, απλά το σκι στο Chamonix δεν είναι το τυπικό, που υπάρχει σε άλλα πιο μαζεμένα κέντρα.

Πρέπει να μετακινηθείς και να κάνεις και εκτός πίστας για να σε καλύψει, αλλιώς καλύτερα πήγαινε κάπου αλλού...

Το Verbier είναι πιο νορμάλ και έχει μαζεμένο το τερέν του, όπως και ένα σωρό άλλα κέντρα.

Το La Plagne έχει αρκετό χιόνι αυτή την εβδομάδα, ας πούμε, είναι ένας κολλητός μου αυτή τη στιγμή εκεί...

Η γνώμη μου είναι ότι το Chamonix, έχει πιο πολύ χιόνι και καλή προοπτική για την εβδομάδα που μας έρχεται...

To Chamonix είναι κάπου 70 km απο το Verbier δηλαδή κάνα μιαμισάωρο το πολύ..

Όσον αφορά το ski pass που θα βγάλεις (εμείς το βγάλαμε στο Grand Montets) σου δίνει ένα χαρτί που σου χρησιμεύει σαν κάρτα προτεραιότητας για να μπεις στο lift που σε πηγαίνει στα 3300.Με απλά λόγια για να πάρεις αυτό το lift θα πρέπει να έχεις αυτό το χαρτί.Χωρίς αυτό ΔΕΝ σε βάζουν μέσα.Πρακτικά λοιπόν πρέπει να ξαναπάς στη βάση του grand montets για να ξαναπάρεις χαρτί προτεραιότητας.Και ξανά παίρνεις το lift και ξανά κάρτα κλπ.

Να τονίσω οτι αυτό το παιγνίδι με την κάρτα προτεραιότητας ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη γόνδολα.Στα υπόλοιπα lifts δεν υπάρχει αυτή η διαδικασία.

σου το δινουν ετσι κι’αλλιώς η το ζητας επιπλέων? γαλλιστί πως το ονομάζουν, ξερει κανεις?

την Vallee Blanche μονο με οδηγό ετσι?

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

ειναι, σ'ευχαριστώ

Ετοιμαζεις βαλιτσες; :D

την Vallee Blanche μονο με οδηγό ετσι?

Όχι.Δεν είσαι υποχρεωμένη να πάρεις οδηγό όπως είσαι ας πούμε υποχρεωμένη να έχεις οδηγό για Valluga St Anton.Την κάνεις και μόνη σου.Λογικά ακολουθείς τους άλλους.Τώρα αν εννοείς οδηγό από θέμα ασφάλειας ...εντάξει, είναι δική σου επιλογή.Κάτσε να μπει ο Louis να δώσει τα φώτα του.

Κάτσε να μπει ο Louis να δώσει τα φώτα του.

μου τα εδωσε ηδη (και τηλ. οδηγου) :D

εχω barryvox, probe, shovel αλλα όχι ABS. λόγω και των θερμοκρασιών του Απρίλη σκέφτομαι να παρω οδηγο

ευχαριστω Velis

Όχι.Δεν είσαι υποχρεωμένη να πάρεις οδηγό όπως είσαι ας πούμε υποχρεωμένη να έχεις οδηγό για Valluga St Anton.Την κάνεις και μόνη σου.Λογικά ακολουθείς τους άλλους.Τώρα αν εννοείς οδηγό από θέμα ασφάλειας ...εντάξει, είναι δική σου επιλογή.Κάτσε να μπει ο Louis να δώσει τα φώτα του.

δεν ειναι υποχρεωτικό αλλά τουλάχιστο για την 1η φορά ο οδηγος ειναι απαραίτητος...η κόψη στο A.Midi ειναι αρκετα τρομακτική...η διαδρομη εχει crevass αναλογα με τη εποχή και δεν ακολουθούμε τα ιχνη των άλλων αν δεν ξερουμε που πανε ...όπως λενε ..."dont follow tracks ..peope are carrying long ropes!!!" xaxax

@olga προτεινω τον Volfgang .. ωραιο παιδι..πολυ καλός σκιερ :D !!!!

tip:

use only fat skis.

visit chambre 9

@olga προτεινω τον Volfgang .. ωραιο παιδι..πολυ καλός σκιερ :) !!!!

tip:

use only fat skis.

visit chambre 9

εχω ηδη το τηλ. του :D(αφου ειναι και ωραιο παιδι να τον προτιμήσω)

tnx για τα tips (επειδη θα κανω η 3 η 5 μερες σκι μονο δεν θα κουβαλησω τα S3, θα νοικιασω απο εκει..κατι σε got back?)

το γνωστο chambre neuf :blink: ? το εχω ηδη στα ''must''...εχω ξεπατωθει στο διαβασμα αυτες τις μερες (..και μ'αρεσειιιιιιι :D )

εχω ηδη το τηλ. του :o(αφου ειναι και ωραιο παιδι να τον προτιμήσω)

tnx για τα tips (επειδη θα κανω η 3 η 5 μερες σκι μονο δεν θα κουβαλησω τα S3, θα νοικιασω απο εκει..κατι σε got back?)

το γνωστο chambre neuf :blink: ? το εχω ηδη στα ''must''...εχω ξεπατωθει στο διαβασμα αυτες τις μερες (..και μ'αρεσειιιιιιι :D )

:D

GOT BACK φαινεται τελειο...

γρηγορα τρεχα να ψωνισεις μποντριέ να ταιριάζει με τα ρουχα σου... :)

ΥΓ προσπαθω να θυμηθω το όνομα του δρόμου αλλά δεν..τεσπα...σε ενα απο τους κεντρικότερους δρόμους που έχει σε εσοχή ενα σουπερ μαρκετ ...έχει διπλα του ενα μαγαζί που κανει απίστευτο service στα σκι

enjoy!!!! ζηλευω!!!