Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
sotogiannop

ΠΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΚΠ

Recommended Posts

Ανοίγω αυτό το νέο θέμα για να διατυπώσετε τις απόψεις σας ΜΟΝΟΝ όσοι δεν έρθετε στην εκδρομή του Παρανασσού και φυσικά δεν συμμετάσχετε στην ανοιχτή συνάντηση του Σαββάτου.

Οι απόψεις σας και οι προτάσεις θα διαβαστούν και θα τεθούν προς συζήτηση το Σάββατο. Παρακαλώ μόνον να γράψετε λίγα λόγια αλλά με περιεχόμενο ώστε να μην μας φάει όλο το απόγευμα μόνο η ανάγνωση των απόψεων!

Θέμα: (ΑΣΦΑΛΕΙΑ) Επικίνδυνες, ακραίες και, εν δυνάμει, ολέθριες συμπεριφορές χιονοδρόμων

Το θέμα έχει συζητηθεί πάρα πολύ στο forum και δεν επεκτείνομαι.

Ερώτημα: Μέχρι τώρα, το ΧΚΠ αντιμετωπίζει τις ως άνω συμπεριφορές με συστάσεις (από pister/χειριστές) το αποτέλεσμα των οποίων είναι από οριακό έως αμελητέο. Μπορεί να αλλάξει κάτι στον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος από το ΧΚΠ ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο επίπεδο τηα ασφάλειας?

Φιλικά

gtsap

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Το επόμενο βήμα είναι η αφαίρεση καρτών.

+1

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Γενικά εγώ είμαι ευχαριστημένος από την λειτουργία του κέντρου αυτό που θα ήθελα είναι

1. Ένα πάγκο κοντά στο lift με τα βασικά εργαλεία για να μπορούμε να ρυθμίσουμε τα σκι μας

2. Δίχτυ στο τετραπλό για να κόβουν ταχύτητα και να μην μπαίνουν στην ουρά με 200

3. Επιτέλους όταν λέμε ότι δεν μπαίνουμε με τα σκι στο σαλέ να γίνεται εγώ μ? είμαι 4. Να επιτρέπονται τα σκυλιά στο σαλέ

1. Ένα πάγκο κοντά στο lift με τα βασικά εργαλεία για να μπορούμε να ρυθμίσουμε τα σκι μας

Σε ολα τα lift εδω και λίγες μερες υπαρχει το "service point"

DSC_8318.jpg

Για τα υπόλοιπα συμφωνώ αλλά δεν επεκτείνομαι γιατί θα είμαι στη συζήτηση το ΣΚ

2.Δίχτυ στο τετραπλό για να κόβουν ταχύτητα και να μην μπαίνουν στην ουρά με 200

3.Επιτέλους όταν λέμε ότι δεν μπαίνουμε με τα σκι στο σαλέ να γίνεται εγώ μ? είμαι

4. Να επιτρέπονται τα σκυλιά στο σαλέ

+1

Συμφωνώ απόλυτα στο θέμα αφαίρεσης καρτών αλλά:

- Οι πιστέρ/χειριστές θα πρέπει να εκτελούν και χρέη μπράβου. Κάποιος που αδιαφορεί σε απλές, ευγενικές συστάσεις δεν περιμένω να αποδεχτεί τόσο κόσμεια την απομποπή του από τπ ΧΚ.

- Η κάρτα δεν είναι ονομαστική και παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Μου αφαιρούν την κάρτα - βγάζω άλλη και συνεχίζω τις μ@κ@κίες μου?

+1

- Οι πιστέρ/χειριστές θα πρέπει να εκτελούν και χρέη μπράβου. Κάποιος που αδιαφορεί σε απλές, ευγενικές συστάσεις δεν περιμένω να αποδεχτεί τόσο κόσμεια την απομποπή του από τπ ΧΚ.

η καρτες πολλαπλών μοναδων είναι ονομαστικές και εχουν και φωτογραφια

εξαρτάται ποσα 30-ρια είναι διατεθειμένος καποιος να πληρώσει την ιδια μερα

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

QUOTE (AggelosP @ Mar 10 2009, 01:52 PM)

+1

η καρτες πολλαπλών μοναδων είναι ονομαστικές και εχουν και φωτογραφια

Ευχαριστώ αλλά αναφερόμουν στις απλές κάρτες, εκτός και αν μόνο όσοι έχουν κάρτες πολλαπλών μονάδων είναι "κακά" παιδιά :P

εξαρτάται ποσα 30-ρια είναι διατεθειμένος καποιος να πληρώσει την ιδια μερα

Δεν ξέρω πόσα 30-ρια είναι διατεθειμένος να πληρώσει κάποιος την ίδια ή άλλη μέρα απλώς ρωτάω αν υπάρχει τρόπος που να εξασφαλίζει ότι όποιος δεν σέβεται τους κανόνες θα του απαγορεύεται ή είσοδος?

Όλες οι κάρτες είναι ονομαστικές πλέον, εκτός από του επισκέπτη.

Κατά τα άλλα συμφωνώ με τους προλαλίσαντες σε όλα καθώς και στο ότι με χαρά είδα τα service tools στους αναβατήρες το περασμένο ΣΚ!

@edit Δε χρειάζεται να του απαγορεύεται η είσοδος............ή βάζει μυαλό ή αφαίρεση κάθε φορά! :lol:

There is no such thing as too much snow (Doug Coombs)

http://www.pelionski.gr/

Πέρα από την αλλάγή του τρόπου που λειτουργούσε το ΧΚΠ αναφορικά με την πολιτική λειτουργίας των αναβατήρων τις καθημερινές, (το οποίο θεωρώ προσωπικά σημαντικό βήμα) και για το οποίο είχε γίνει αρκετή συζήτηση, θα 'ηθελα να θέσω προς συζήτηση στη Γενική Συνέλευση του ΕΣΤΟΥΧ τα παρακάτω θέματα:

-Επειδή όλοι μας στην αρχή της χιονοδρομικής περιόδου "αναστατωθήκαμε" με την παρουσίαση του νέου τιμοκαταλόγου, ανταποκρίθηκε τελικά η αύξηση που σημειώθηκε σε όλα τα επίπεδα και κατηγορίες πελατών, καθώς και η αντικατάσταση της ετήσιας κάρτας με κάρτα πολλαπλών επισκέψεων, με το χιονοδρομικό προιόν που προσέφερε το Κέντρο και αν ναι με πιό τρόπο έγινε αυτό;

-Απόσπασμα από την ιστοσελίδα του ΧΚΠ:

"Η κατασκευή του Κέντρου ξεκίνησε το 1975 και ολοκληρώθηκε το 1976, (τότε γεννήθηκα παρεπιπτόντως!!) οπότε και άρχισαν να λειτουργούν οι εγκαταστάσεις της Φτερόλακκας. Το 1981 ολοκληρώθηκε η κατασκευή των εγκαταστάσεων και στα Κελάρια , ενώ το 1987-1988 μπήκε σε λειτουργία ο "Ερμής", ο συνδετικός αναβατήρας μεταξύ της Φτερόλακκας και των Κελαριών. Το 1993 προστέθηκε ο πρώτος εναέριος τετραθέσιος αναβατήρας αποσυμπλεκόμενης τεχνολογίας στην Ελλάδα, ο σύγχρονος " Ηρακλής ", στη θέση Κελάρια 1950."

Τελικά εως πότε θα "κυκλοφορούμε" με yugo εν έτει 2009;;;όχι τίποτα 'αλλο, αλλά ακόμα και το ίδιο το κράτος παρακινεί τους πολίτες να αποσύρουν τα "οχήματα" 30 ετίας.

Ας μας πεί κάποιος υπεύθυνα αν υπάρχει τίποτα σοβαρό περί του θέματος στα σκαριά και όχι σαν αυτά που ακούμε εδώ και χρόνια.

Αν μη τι άλλο ο κ. Δρίβας δείχνει ότι έχει καλή διάθεση ως πρός τη σωστή ,έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση των χιονοδρόμων και δη του Συλλόγου.

-Ποιά τα επιτεύγματα του ΕΣΤΟΥΧ κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου σε σχέση με την λειτουργία του ΧΚΠ;

Φιλικά

t-driver

ski is talking to god!!

Τραυματιοφορείς,Pisteur,patroller είναι διαφορετικές θεσεις εργασίας...

μήπως είναι λίγοι τα παιδιά που δουλευουν με τα σκι στα πόδια τους ή πάνω στους πυλώνες και έχουν ολες της αρμοδιότητες μαζί?....

έχει αναγκη το χιονοδρομικό απο άτομα για να λειτουργει πιο σωστα σαν υπηρεσια? άσχετα αν αυτό επιβαρυνει τα οικονομικα του ΧΚ.

Η νεα χαραξη της εισοδου του Ηρακλη ειναι χειροτερη απο ποτε.Η στροφη εγινε σχεδον φουρκετα με αποτελεσμα περισσοτερο πατημα των σκι-περισσοτερο εκνευρισμο.Η εισοδος πρεπει να γινει οσο πιο φαρδεια της επιτρεπει ο χωρος για να μπορουν αυτοι που θελουν να κανουν σκι να ελισσονται αναμεσα σε αυτους που περιμενουν τις παρεες τους.Και το πιο σημαντικο ειναι να βρεθει ενας τροπος επιτελους τα καρεκλακια να φευγουν γεματα.Οσον αφορα τα αλλα περι αφαιρεσης καρτων θεωρητικα ειναι σωστα αλλα ανεφαρμοστα...

Οι υπουργοι αλλαζουν σαν τα πουκαμισα,τα λογια "παχια"ως συνηθως μενουν!!!!

Τι γινετε και τι λενε τα ΕΤΑ και ο ΑΚΤΩΡΑΣ σχετικα με πιθανη αμεση επεκταση του ΧΚΠ??

Πραγματικα το βουνο εχει κορεστει κυριοι,καντε κατι επιτελους και μετα χαρας τοτε να σας πληρωσω και επιπλεον απο οτι τωρα,

ενω θεωρω οτι τα 30 ευρω τα τωρινα ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πολλα για αυτα που θελει αλλα δεν μπορει να προσφερει για διαφορους προφανεις λογους το ΧΚΠ!!! :ph34r:

Σταθης Βελεντζάς "spider"

ΥΓ.Τα ΕΤΑ ή ο ΑΚΤΩΡΑΣ πιστευω οτι ειναι σε θεση να πιεσουν ειτε ξεχωριστα ειτε απο κοινου το υπουργειο τουρισμου

ωστε οταν καθε χρονο η Ελλαδα προβαλλετε στο εξωτερικο για το καλοκαιρι και τις φοβερες θαλασσες μας,να προβαλλει και τον χειμερινο τουρισμο εξισου σθεναρα

για να μαθουν επιτελους οι ξενοι οτι δεν εχουμε μονο Μυκονο ,Παρο ,Σαντορινη και και και,αλλα υπαρχουν επισης και πανεμορφα βουνα που μπορουν να επισκεφτουν

και..........τα υπολοιπα τα εχει χιλιοπει ο φιλος ΜΙΚ περι διακοπων βδομαδας!!!! :P

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

1) ημερήσια

2) ετήσια

3) σεβασμός του δρυμού και των νόμων.

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

1. Να υπαρχουν καδοι με τασακια τοσο στην εισοδο οσο και την εξοδο των αναβατηρων [τουλαχιστον στα κομβικα, Ηρακλη, Βακχο, Ερμη, 6]. Δε θελω να πεταω το αποτσιγαρο μου κατω και το βαζω στην τσεπη μου και μετα ψαχνω για καδους... Καντε τη ζωη ευκολοτερη

2. Ελεος με αυτο το skidata στον Ηρακλη... Δε θελω να παιζω ξυλο με σκιερς και δε θελω να σηκωνομαι κουτσα στραβα για να παρω γραμμη

3. Φραπες δωρεαν στην αρχη της ουρας στις μερες με κοσμο [οκ, ειναι αστειο αυτο!]

4. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΦΤΕΡΟΛΑΚΑΣ. Μονο το line των αλματων θα στρωνετε?

5. Επιτελους καντε κατι με τις κλοπες σκι/σανιδιων. Οκ δεν εχω ξανακουσει κρουσμα αλλα ειναι κριμα να χανονται ακριβα σκι/σανιδια [του πιστερ Βερνερ του κλεψαν τα Armada και του Λυκετσου παραλιγο]

JAPOW!!!

Εμένα με ενδιαφέρει να ενημερωθώ σχετικά με

1.το πλάνο 5ετιας ή 10ετιας που έχει θέσει η ΕΤΑ για το ΧΚΠ, αν φυσικά υπάρχει.

2.το πότε προβλέπεται η επόμενη επιδιόρθωση του δρόμου προς ΧΚΠ.

How you stand is how you ski

post-6-1236748636_thumb.jpg

32χλμ. Ένα λιφτ έχει δυο εναλλακτικές στο 7 (συρόμενο και καρέκλα) σβήστε όποιο θέλετε.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Το κύριο πρόβλημα του Χ.Κ.Π. ήταν, είναι και (δυστυχώς μάλλον) θα είναι η τιμολόγηση των προσφερόμενων υπηρεσιών του, η οποία κινείται στα όρια της αισχροκέρδιας τα Σ/Κ και τις αργίες. Από αυτό εκπορεύονται όλα: οι γκρίνιες, οι αντιπαραθέσεις, οι παρεξηγήσεις αλλά και οι υπερβολές και οι θεατρινισμοί. Ποιά θα ήταν (για μένα) η σωστή τιμή: 15 άντε 18 €. Δεν γνωρίζω αν το Χ.Κ.Π. "βγαίνει" ή όχι, ούτως ή άλλως ισολογισμούς δεν βλέπουμε, ούτε και χρειάζεται να πάμε μακριά, εννοώντας Χ.Κ. του εξωτερικού, για να κάνουμε συγκρίσεις, τουλάχιστον εγώ όχι μετά την εκδρομή στο Χ.Κ. Βασιλίτσας όπου τα μέλη του Ε.Σ.Τ.Χ. με 32 € (30 € κάρτα + 2 € ασφάλεια) έκαναν καταπληκτικό σκι ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ (μην μου πείτε για την έκπτωση 20% που απολαμβάνει ο σύλλογος, παρεμπιπτόντως ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο Χ.Κ.Β., οι κοινοί θνητοί πλήρωναν 36 € + 2 € αν δεν λανθάνω, ξανά ένα "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Χ.Κ.Β.").

Κατά τα λοιπά το Χ.Κ.Π. κάνει μια σοβαρή προσπάθεια τα τελευταία χρόνια, μετά τη μεγάλη κοιλιά της περιόδου '95-'05, αλλά οι περισσότερες από τις ενέργειες είναι στα πλαίσια του προφανούς και του αυτονόητου τόσο για το χιονοδρομικό όσο και για τον πελάτη. Αυτό που χρειάζεται είναι εκσυγχρονισμός και λελογισμένη επέκταση μετά από τις απαραίτητες μελέτες (φίλε ΜΙΚ ωραίο το σχέδιο επί χάρτου και πιστεύω εφικτό αν υπάρχει πραγματικά όραμα. Πέραν των άλλων θα αναβαθμίσει το χιονοδρομικό περιβάλλον του χιονοδρομικού. + 1 !!!)

Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος και μακάρι να διαψευσθώ, τουλάχιστον μακροπρόθεσμα. Ελπίζω όμως και ο Ε.Σ.Τ.Χ. συνεισφέρει σ' αυτό!

Όταν με το καλό ξαναρχίσει να χιονίζει όπως παλιά αρχίσουμε να πηγαίνουμε 1 εβδομάδα οικογενειακές διακοπές το χειμώνα για χειμερινά σπορ και αρχίσουν να κονομάνε

ας βάλουν και ένα cable car από το Λιβάδι και μερικά 6πλά αποσυμπλεκόμενα.

Μέχρι τότε να πάρουν τα παλιά λιφτ από κανά παρατημένο χιονοδρομικό που δουλεύει μια στις 20 μέρες 3 φορές το χρόνο και να τα τοποθετήσουν

οπου θέλουν. ΜΙΚ κάνε ξανά το χάρτη σου με τα λιφτ του Φαλακρού και του Λαϊλιά να δούμε πόσα χλμ μαζεύονται ...

Προσωπικά ευχαριστημένος είμαι - σας έχω πει ... κάνω σκι 3 1/2 μήνες το χρόνο 200 χλμ από το σπίτι μου στη χώρα του ήλιου της πέτρας και της θάλασσας.

C!

αν το ΧΚΠ έχει 300.000 - 350.000 χιονοδρόμους (όχι επισκέπτες) τον χρόνο τοτε μιλάμε για αισχροκέρδια με τα 30€...

όταν έχει περιπου 100.000 τότε μιλάμε για ζημιά...

ΜΙΚ μου άρεσε το λιφτ της Καλλιόπης... και είναι και σχετικά snowsure. Αν και η χιονοστιβάδα που μπορει να κατεβασει μπορει να πάρει όλο το καρεκλάκι :rolleyes:

Της Σαχάρας μια χαρά και μακάρι να μπει του χρόνου.

Το Συρόμενο διπλα απο τον Βάκχο θα ήταν σωτήριο για πολλούς... ,Θεε μου ας βάλουν εκεί τον Τηλέμαχο. Θα μάθει καλύτερο σκι ο περισσότερος κόσμος μέσα σε ενα χρόνο.

Η καρέκλα που την λες 6 πριν το πάρκινγκ της Φτερολακκας ας μην μπει... μπορεις να εξυπηρετηθείς απο της Καλλιόπης. Το ίδιο και τα συρόμενα...

... θεωρώ ιδιαίτερα ενδιαφέρον και χρήσιμο να γίνει μια καταγραφή όλου του έμψυχου και άψυχου "εξοπλισμού" ασφάλειας, καθώς και πού είναι δυνατόν να χρησημοποιηθούν (εντός πίστας μόνο?, σε ποιό σημείο της πίστας/ποιάς πίστας τί δυνατότητες πρώτων βοηθειών υπάρχουν-βλ. στην παραπάνω περίπτωση τραυματισμού..., αν είχε συμβεί ο τραυματισμός στην κορυφή/ψηλά της 6 θα μπορούσε να είχε πάει φορίο, ένα πυλώνα όμως πριν τη βάση της τίποτα!)...

=

πόσοι γιατροί (τί ειδικότητας)?

πόσοι pisteur?

πόσα snowmobile?

πόσα φορεία?

άλλα?

υπάρχουν: 1. Κελλάρια, 2. Φτερόλακα

και πού(=εκτός/εντός πίστας και σε ποιά σημεία/στο ιατρείο μόνο?)

μπορούν να

α. προσφέρουν τις υπηρεσίες τους (ανθρώπινο δυναμικό),

β. χρησημοποιηθούν (εξοπλισμός ασφαλείας)

ελπίζω να είναι φανερό πως οι απαντήσεις στα παραπάνω πέρα της σημαντικότητας τους για την ασφάλεια κάθε χιονοδρόμου, είναι και μια τρανή διαφήμιση για κάθε ΧΚ (που είναι ικανό να δώσει ικανοποιητικές=σύμφωνα με κάποιες διεθνής προδιαγραφές ίσως?? απαντήσεις) :rolleyes:

Φιλικά,

Ρούλα Ταρίνα

"Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra

ΜΙΚ σε πιάνει ο ενθουσιασμός σου που κάνεις 20 μέρες καλό σκι χαμηλά στην φτερόλακα και ξεχνάς οτι εκει συνήθως χιόνι γιόκ...

πάνω απο τα 2000 παιδιά, εκει πήγε το χιόνι...

ανω κελάρια μονόδρομος...

20 Μέρες = 15-20% σεζόν. Αν μια εταιρία δεν θέλει να λειτουργεί και να ευχαριστεί τον πελάτη το 15 % των ημερών μιας τρίμηνης άντε τετράμηνης σεζόν κάτι δε πάει καλά....

Σου είπα εγώ να μην επεκταθεί Όμορφες Λάκκες?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

20 Μέρες = 15-20% σεζόν. Αν μια εταιρία δεν θέλει να λειτουργεί και να ευχαριστεί τον πελάτη το 15 % των ημερών μιας τρίμηνης σεζόν κάτι δε πάει καλά....

Σου είπα εγώ να μην επεκταθεί Όμορφες Λάκκες?

ΘΈΛΕΙ????????????

το μόνο που εχει κάνει φέτος είναι οτι ανέβηκε στην ξερο-ολα-λυθιά σήκωσε την λερή της φουστανέλα και έκραξε ΓΙΑ ΔΕΣΤΕ ΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΙ DATA ΠΟΥ ΕΧΩ.