Wipika 676 Report post Posted March 20, 2009 ναι γιατί ακόμα είναι αρχάριος στο tree skiing μετά θα ασχοληθεί με πιο σοβαρούς ανθρώπους. Ναι το expert επιπεδο του φιλου Nickel ειναι ειναι το tree ski hanging απο κλαδια σαν τον Tarzan. Quote www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted March 20, 2009 (edited) :LOL: ..ε ρε ενας Λέτσιος που σας χρειαζεται! ..το % των ιθαγενων δασκαλων σκι (καριέρας) στην Ελλάδα βλεπει καθημερινα εφιαλτες ότι τον κυνηγανε ερασιτεχνες χιονοδρομοι που ειναι τονους ικανοτεροι ΚΑΙ τεχνικά/πρακτικα ΚΑΙ θεωρητικά ΚΑΙ εκπαιδευτικα! Άδερ δαν δάτ, ναι για πολλοστή φορα καλα μας τα λεει η θεωρια του Fidelio. Edited March 20, 2009 by makalu Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted March 20, 2009 Ναι αλλα ο ιδιος ο γιος σου μας εμπιστευτηκε εμας τους μη διαπιστευμενους σε freeride tree sking μαθηματα τις προαλες \ Τρύφωνα ξέρεις ποιούς εννοώ, δεν μιλάω για εσένα και την τρελοπαρέα ναι γιατί ακόμα είναι αρχάριος στο tree skiing μετά θα ασχοληθεί με πιο σοβαρούς ανθρώπους. Οσο για εσένα νεαρέ μου ετοιμάσου Quote Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted March 20, 2009 :LOL: ..ε ρε ενας Λέτσιος που σας χρειαζεται! ..το % των ιθαγενων δασκαλων σκι (καριέρας) στην Ελλάδα βλεπει καθημερινα εφιαλτες ότι τον κυνηγανε ερασιτεχνες χιονοδρομοι που ειναι τονους ικανοτεροι ΚΑΙ τεχνικά/πρακτικα ΚΑΙ θεωρητικά ΚΑΙ εκπαιδευτικα! Άδερ δαν δάτ, ναι για πολλοστή φορα καλα μας τα λεει η θεωρια του Fidelio. πεστα βρε Κώστα πεστα Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted March 20, 2009 Καταρχάς δεν έχω τίποτα με τους τσοπάνηδες (μπηχτή ) , ποτε δεν ισχύριστηκα οτι είμαι καλύτερος ως προσωπικότητα το άντιθετο , είμαι ένα μάτσο χάλια..., απλά ισχυρίστηκα οτι ξέρουν καλύτερα να βόσκουν τα προβατά απο το να διδάσκουν σκι. Nickel ως προς τις τοποθετήσεις σου για το επίπεδο διδασκαλίας και ατομικών ικανοτήτων κάνεις τεράστια άλματα , όλες οι απόψεις μοιάζουν σαν να έχουν ένα και μοναδικό σημείο αναφοράς - την καύ-..α που έχεις για την χιονοδρομία. Σου διαφεύγει οτι η εκπαίδευση /διδασκαλία περιλαμβάνει μια τεράστια γκάμα ανθρώπων -μαθητευόμενων και μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να συζητάμε για το advance - extreme skiing έχεις αγνοείσει όλες τις προυπάρχουσες κατηγορίες, ήτοι παιδιά , έφηβοι, άνθρωποι με κινητικές ιδιαιτερότηες -τραυματισμούς , απλά ασκούμενους και ο κατάλογος έιναι μακρύς..... οι ατομικές ικανότητες ενός εκπαιδευτή είναι ανγκαία συνθήκη αλλά δεν χρειάζεται αυτό που υπαινήσεσαι , άλλα πράγματα χρειάζονται , ας μην επαναλαμβάνομαι ... Λεω ότι θα έπρεπε να διαχωριστει το επάγγελμα απο τα ΤΕΦΑΑ, να οριστει ως τουριστικο επαγγελμα, να φτιαχτεί κάτι σαν ΙΕΚ ελευθερης εγγραφής και όχι απο πανελληνιες και να αντιγράψουν το πιο ευκολο του εξωτερικού όπως της BASI (Αγγλιας) ή της Νεας Ζηλανδίας/Καναδα... και να πάρουν έγκριση ΙSIA που να ισχυει... εσύ τι λές? Δεν συμφωνώ στο να διαχωριστεί , έχω εξηγήσει τους λόγους πιο πάνω περιεκτικά. Αυτά που μπορεί να μάθει ένας απόφοιτος από το ΤΕΦΑΑ, είναι πάρα πολλά και τα οποία δεν μπορούν να καλυφθούν σε σεμηνάρια των 2-3 μηνών , με την καμία... Αυτό που πρέπει να γίνει στο ΤΕΦΑΑ είναι να πέσει κανά κρατικό φράγκο ώστε να μπορεί να διεξαχθεί η ειδικότητα όπως πρέπει να διεξαχθεί, να εξελιχθεί. Συμφωνώ οτι μπορουν να αναγνωρισθούν τα level που διδάσκονται στο εξωτερικό εφόσον είναι εγκεκριμένα από την διεθνή ομοσπονδία. Εύλογο είναι , ωστόσο θα πρέπει να γίνει η ανάλογη αντιστοιχεία, 4 χρόνια ειδικων σπουδών , είτε είναι εξωτερικό είτε είναι μέσα , δεν μπορούν να εξισώνονται με τα πακέτα του ενός ή των δύο μηνών. Υπάρχει ένα θεματάκι βέβαια με τα πιο προχωρημένα Levels , αλλά είναι διαδικαστικό, σε κάθε περίπτωση πρεπει να σκεφτούμε και τα συνδικαλιστικής φύσεως θέματα γιατί μας ενδιαφέρει να παράγουμε ΚΑΙ εσωτερικά εκπαιδευτές... δεν ξέρω αν με εννοείς. mainalo Στο ΤΕΦΑΑ γίνονται πολλά που πολύ κόσμος αγνοεί αλλά παίζει πολύ περισσότερα περιθώριο για να διορθώσει διάφορα , ωστόσο πιο ειδικά για τις ιδιότητες οδηγού βουνού κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στον βαθμό που περιγράφεις , αυτό είναι ένα θέμα. Βασικά δεν έχω σκοπό να συγκρίνω την ENSA με το ΤΕΦΑΑ , αυτό που επισημαίνω είναι οτι στην Ελλάδα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ..μάλλον ΔΕΝ ΤΕΙΡΕΙΤΑΙ καν το θεσμοθετημένο πλαίσιο για τους εκπαιδευτές, αλλά και στο θέμα της μίσθωσης , λειτουργίας κτλ κτλ . Οι σχολές στην ελλάδα είναι μια τραγικότητα κανονική και δεν έχει να κάνει με το τι επαιδευτές βγάζουν οι σχολές του εξωτερικού... Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 20, 2009 ...που προσλαμβάνουν άτομα να δουλέψουν και δεν τα εκπαιδεύουν. Σιγα...20 χιονοδρομικα...ποσες σχολες; 40; Εδω εχει γεμισει ο τοπος forums, εκπαιδευει κανεις του Moderators? Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
vouli 2 Report post Posted March 20, 2009 Αυτό που πρέπει να γίνει στο ΤΕΦΑΑ είναι να πέσει κανά κρατικό φράγκο ώστε να μπορεί να διεξαχθεί η ειδικότητα όπως πρέπει να διεξαχθεί, να εξελιχθεί. + 1 όπως και σε πολλά άλλα πράγματα σε αυτό τον τόπο! Να προσθέσω (βασικά να πω τον πόνο μου) δεν ξέρω που έκανες ειδικότητα Fidelio αλλά εμάς μας έφαγε η Αράχωβα. Ενοίκιο, εξοπλισμός, ετήσια κάρτα, μεταφορικά από την τσέπη μας. ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!! Quote Je veux devenir calife a la place du calife Share this post Link to post Share on other sites
nek70 5 Report post Posted March 20, 2009 Χωρίς να έχω προθέσει να θίξω τα ΤΕΦΦΑ αν και δεν αποτελούν εξαιρέσει σε σχέση με το επίπεδο των Πανεπιστημίων μας. Προτιμώ να κάνω μάθημα πχ στο σερφ με τον Κακλαμανάκη από έναν απόφοιτο που έχει πάρει απλά πτυχίο με ειδίκευση την ιστιοπλοΐα ή την ιστιοσανίδα κάτι ανάλογο και για το σκι Στην σκοποβολή με την οποία ασχολούμαι σε επίπεδο αθλητή μαθήματα έχω κάνει με τον παγκόσμιο πρωταθλητή και τον προπονητή (πάτερα του Γάλλος) δεν θα έκανα με τίποτα με κάποιον από τα Τεφφα που απλά έχει πάρει ειδικότητα σκοποβολή εάν υπάρχει φυσικά. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted March 20, 2009 vouli έχει γούστο να γνωριζόμαστε λολ , θα σου στείλω Pm .. Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted March 20, 2009 Ποιο είναι όμως το εργασιακό καθεστώς για τους εργαζόμενους σε ΧΚ στην Ελλάδα πάντα και ποιες η παράμετροι πρόληψης τους? Ας ξεκινήσουμε με δυο βασικές παραμέτρους. Είναι μια εποχική απασχόληση με ότι συνεπάγεται αυτό. Δεν διέπεται από καμιά κλαδική ή ομοιεπαγγελματικη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και καμία από τις ειδικότητες είτε χειρίστη είτε εκπαιδευτή δεν έχει κωδικοποιηθεί από το υπουργείο εργασίας. Συνεπώς για την πρώτη παράμετρο μια εποχική απασχόληση είναι για τον Έλληνα κάτι που σίγουρα αποστρέφεται αφού παντού θα κουβαλήσει την δημοσιουπαλληλική λαχτάρα να ταχτοποιηθεί. Μπροστά στο αδιέξοδο όμως της ανεργίας τι να κάνει πέφτει θύμα του local πολιτικάντη –δημαγωγού-τοπικου παράγοντα ο όποιος θα τον τοποθετήσει ως χειρίστη, συντηρητή, κ.λ.π. με το αζημίωτο βέβαια και για όσο διάστημα τον υποστηρίζει. Σε αυτό το διάστημα ο εργαζόμενος λαμβάνει on work training και αφού αποκτήσει κάποια εμπειρία οι κυβερνήσεις πέφτουν αλλά αυτός δεν μένει, αντικαθίσταστε από κάποιον άλλο ο οποίος τυγχάνει να είναι πιστός σε κάποιον άλλο τοπικό super ήρωα και φτου κα απ την αρχή. Το εργασιακό καθεστώς για έναν εργαζόμενο σε ΧΚ είναι τόσο πολύ ασαφές και μετέωρο όπως είναι και για τόσες άλλες ειδικότητες εργαζομένων στην Ελλάδα. Σε αρκετά ΧΚ θα μπορούσαμε να δούμε εάν οι εργαζόμενοι ασφαλίζονται με βαρέα ένσημα ή ακόμα αν λαμβάνουν οποιαδηποτε ασφάλιση. Το αποτέλεσμα είναι η επιχείρηση να μειώνει το κόστος λειτουργιάς από τις εργοδοτικές εισφορές που δεν καταβάλει . Αυτό συμβαίνει λόγο μη θεσμοθετημένης από το κράτος διαδικασίας πρόσληψης για προσωπικό που εργάζεται σε ΧΚ, δηλαδή στο ότι μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο δεν είναι υποχρεωμένη από κάποιο νόμο να προσλαμβάνει ειδικευμένο προσωπικό με μια προκαθορισμένη αντιστοιχία μισθού και ασφάλισης , και συνεπώς όλοι προσλαμβάνονται ως ανειδίκευτοι εργάτες με τρεις και εξήντα και στο χέρι…. Αν κάνω λάθος διορθώστε με… Quote www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted March 20, 2009 Α ρε Wipi... Μακαρι ο ενας στους 10 να καταλαβαινε την αγωνια των εργαζομένων πανω σε καθε χ.κ. και γυρω απο αυτο. Και το πως και αυτοι αγωνιουν για το αν θα παει καλα η χρονια, μιας και απ΄αυτο εξαρταται αν θα φανε ψωμι... και οχι οπως εμεις για το αν θα κανουμε φετος το χομπι μας ή για το ποτε θα την κανουμε για σκι στο εξωτερικο. Ισως καποια στιγμη να επρεπε να γινει ενα "συνδικατο" για τους εργαζομενους στο χωρο. Ισως εχει αργισει πολυ να γινει κατι τετοιο. Βλεπεις και ξερεις απο πρωτο χερι, οτι και οι εργασιακες σχεσεις δεν ειναι αυτες που πρεπει, απλα συμβαδιζουν στην γενικοτερη αβεβαιότητα και προχειροτητα που λεγεται ελληνικος χειμερινος τουρισμος. Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted March 20, 2009 Ο απόφοιτος ΤΕΦΑΑ είναι (σύμφωνα με τον Νόμο) Καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Παλιότερα η ειδικότητα-ες δεν γραφόντουσαν καν επάνω στο πτυχίο. Σήμερα και που γράφονται είναι το ίδιο και το αυτό. Όπως πλέον χρειάζονται άδειες ασκήσεως επαγγέλματος ακόμα και αν έχεις πτυχίο (ασχέτως αν πολλές νομαρχίες δεν έχουν την δυνατότητα να τις εκδώσουν). Είναι στον αέρα όλα...... Φώτης ΥΓ. Για να μην φτάσω στο ότι οι γυμναστές δεν έχουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και συνάπτουν συμβάσεις εργάτη!!!!!!!! Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
AggelosP 7 Report post Posted March 21, 2009 Αφορμή για αυτό το topic ήταν η συμπεριφορά ενός χειριστή αναβατήρα.Δείτε λοιπόν πώς είναι ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ Youtube Video ->Original Video Quote Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted March 21, 2009 Όσο και καλός σκιέρ να είναι κάποιος, δεν σημαίνει αυτόματα, ότι είναι και καλός δάσκαλος... Σίγουρα κάτι μαθαίνουν στην Γυμναστική Ακαδημία παραπάνω, σε μεθόδους διδασκαλίας, προσέγγισης και ψυχολογίας, που είναι απαραίτητα για να μπεις στον τρόπο σκέψης και αντίληψης του μαθητή, ώστε να μπορέσεις να τον βοηθήσεις πραγματικά να βελτιωθεί. Φτάνουν αυτά θα μου πείτε; Όχι, κατά τη γνώμη μου, χρειάζεται και γνώση του σκι και εμπειρία σε προσωπικό επίπεδο πέρα από τις ώρες διδασκαλίας σε μαθητές. Θα έπρεπε να περνάνε όλοι, οι έχοντες την ειδικότητα του σκι, από έξτρα τεστ και διαπίστευση των ικανοτήτων τους (ατομικά και διδακτικά). Δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται, αλλά προφανώς δεν είναι αρκετό, γι αυτό και βλέπουμε αυτό το επίπεδο τεχνικής κατάρτισης σε πολλούς "δασκάλους"... Νομίζω ένα κλιμακωτό σύστημα που να σε ανεβάζει βαθμίδες σιγά σιγά, κάθε φορά που θα εξετάζεσαι, είναι μάλλον το πιο σωστό. Δεν μπορεί μετά από 4-5 χρόνια σαν δάσκαλος να κάνεις μέτριο σκι, δεν είναι σωστό και σημαίνει ότι δεν το γουστάρεις και δεν το "έχεις"... Πέρα όμως από το πόσο καλός σκιέρ είμαι, ποτέ δεν θα δίδασκα στα πρώτα βήματα τα παιδιά μου. Θα τα εμπιστευόμουν σε κάποιον(κάποια), που θα είχε ένα καλό μέσο όρο ικανότητας στο σκι (κι ας είναι κατώτερη από τη δική μου) , αλλά πάνω απ' όλα αγάπη γι αυτό που κάνει και γνώσεις διδακτικής και ψυχολογίας, ώστε να μπορέσει να πιάσει το "σφυγμό" σε κάθε παιδί ξεχωριστά. Δεν μαθαίνουμε όλοι το ίδιο και δεν λειτουργούν όλα τα tip σε όλους. Αυτή είναι λοιπόν η δουλειά του δασκάλου και όχι να κάνει το καλύτερο σκι στο βουνό... Μπορεί να το κάνει αυτό κάποιος που δεν έχει σπουδάσει το αντικείμενο; Πιθανόν αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρος, ειδικά στην Ελλάδα, επομένως θα προτιμούσα κάποιον από τα ΤΕΦΑΑ, η κάποιον από πιστοποιημένη σχολή του εξωτερικού. Σε προχωρημένο επίπεδο τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά και εκεί κυριαρχεί νομίζω ο μιμητισμός, επομένως θα διάλεγα έναν που να κάνει πολύ καλό σκι, ώστε ο μαθητής να αντιγράφει κινήσεις και κόλπα, που είναι απαραίτητα για σκι ανεβασμένου επιπέδου. Σίγουρα όμως υπάρχουν και πάλι δάσκαλοι από τα ΤΕΦΑΑ, που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλοι πιστοποιημένοι, που είναι εξίσου καλοί, μπορεί και καλύτεροι, ανάλογα το πάθος και το ταλέντο του καθενός... Θα έπρεπε κάθε δύο-τρία ας πούμε χρόνια, όλοι οι δάσκαλοι (ανεξαρτήτου εκπαίδευσης), να πηγαίνουν κάπου στο εξωτερικό, όπου θα εκπαιδεύονται ξανά και θα τεστάρονται και θα ενημερώνονται σε νέες τεχνικές και στο σκι και στη διδασκαλία. Δεν μπορεί να έγινες δάσκαλος το 70 η το και να μην έχεις επιμορφωθεί ποτέ ξανά. Το σκι αλλάζει συνέχεια και πάντα πρέπει να είμαστε επίκαιροι και στην τεχνική και στον εξοπλισμό αν θέλουμε να είμαστε καλοί, αλλιώς θα γίνουμε ρετρό... Σε πολύ προχωρημένο επίπεδο δεν χρειάζεται ο δάσκαλος με τη μορφή που όλοι ξέρουμε, αλλά ειδικοί προπονητές, βίντεο και αθλητές η οδηγοί βουνού με καλές γνώσεις στο σκι, που θα ασχοληθούν με λεπτομέρειες και θα μας βοηθήσουν με μικρά κολπάκια, να ανέβουμε σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο εντός και εκτός πίστας... Αυτοί που παίρνουν δάσκαλο στην Ελλάδα είναι κυρίως οι αρχάριοι και σπάνια μερικοί μέσοι χιονοδρόμοι, επομένως εκεί πρέπει να δώσουμε βάση και πολύ λιγότερο στο υψηλό επίπεδο... Quote Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted March 24, 2009 Αφορμή για αυτό το topic ήταν η συμπεριφορά ενός χειριστή αναβατήρα.Δείτε λοιπόν πώς είναι ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ Youtube Video ->Original Video Αν εννοείς ότι ο τέλειος επαγγελματίας στο βουνό είναι αυτός που με τζιν παντελόνι... απλό αθλητικό παπούτσι... κοντομάνικο... (μαλι ταμτάκος) κάθεται στην έξοδο του λιφτ και ως καλός άλτης πηδάει πάνω από τα σακιά με πέδιλα που βγαίνουν από τα καρεκλάκια και τους τραβάει ... τους σπρώχνει (02:00) τους μαζευει μπατον και όλα αυτα τα κωμικοτραγικά... τότε στο βιντεο βλέπουμε τον απόλυτα επικινδυνο αρχάριο ... πλήρως ανίδεο που δεν έχει περάσει ποτέ από δάσκαλο και δεν έχει ιδέα τι τον περιμένει στην έξοδο του λιφτ... Και δεν είναι ένας.... αλλά το 99% σε όλο το βιντεο... Αν και το λιφτ δείχνει ότι έχει μεγάλη ταχυτητα και ισως ένας κινουμενος διάδρομος να βοηθούσε πολύ στην παρούσα το φαινόμενο που φαίνεται στο βίντεο είναι απαράδεκτο και ο τύπος εκεί μόνο επαγγελματίας δεν μου μοιάζει... Για κακόμοιρος χωσμένος (απο την διευθυνση του ΧΚ) να μαζεύει πτώματα .... Εκτός αν έχει σκάσει καμιά εκδρομή με πούλμαν από αρχάριους και είναι δικός τους ... Διότι ξαναλέω αυτό που βλέπουμε στο βίντεο... είναι τραγικό... Φιλικά Τεο... Quote O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 24, 2009 Στημενο ειναι ρεεε... Διαβαστε και τα σχολια στο YouTube... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
AggelosP 7 Report post Posted March 26, 2009 Αν εννοείς ότι ο τέλειος επαγγελματίας στο βουνό είναι αυτός που με τζιν παντελόνι... απλό αθλητικό παπούτσι... κοντομάνικο... (μαλι ταμτάκος) κάθεται στην έξοδο του λιφτ και ως καλός άλτης πηδάει πάνω από τα σακιά με πέδιλα που βγαίνουν από τα καρεκλάκια και τους τραβάει ... τους σπρώχνει (02:00) τους μαζευει μπατον και όλα αυτα τα κωμικοτραγικά... τότε στο βιντεο βλέπουμε τον απόλυτα επικινδυνο αρχάριο ... πλήρως ανίδεο που δεν έχει περάσει ποτέ από δάσκαλο και δεν έχει ιδέα τι τον περιμένει στην έξοδο του λιφτ... Και δεν είναι ένας.... αλλά το 99% σε όλο το βιντεο... Αν και το λιφτ δείχνει ότι έχει μεγάλη ταχυτητα και ισως ένας κινουμενος διάδρομος να βοηθούσε πολύ στην παρούσα το φαινόμενο που φαίνεται στο βίντεο είναι απαράδεκτο και ο τύπος εκεί μόνο επαγγελματίας δεν μου μοιάζει... Για κακόμοιρος χωσμένος (απο την διευθυνση του ΧΚ) να μαζεύει πτώματα .... Εκτός αν έχει σκάσει καμιά εκδρομή με πούλμαν από αρχάριους και είναι δικός τους ... Διότι ξαναλέω αυτό που βλέπουμε στο βίντεο... είναι τραγικό... Φιλικά Τεο... Φίλε Τεό, Το βίντεο είναι χιουμοριστικό (και ο τίτλος ΤΕΛΕΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ που επέλεξα). Δεν σχολιάζω παπούτσι, μπλούζα, μαλλί (που τον θυμήθηκες τον Ταμτάκο) αλλά ο τυπάκος δεν μου φαίνεται και άσχετος: 0.14 και 0.26 > πως αποφεύγεται ο "αποκεφαλισμός" από λίφτ. 0.52 και 2.51 > πως σηκώνουμε εύκολα και γρήγορα κάποιον που φορά πέδιλα του σκί. 1.10 > Δεν κοιτάμε μόνο αυτόν που χρειάζεται βοήθεια αλλά και το λίφτ που έρχεται. Φιλικά (και χιουμοριστικά ) Άγγελος. Quote Share this post Link to post Share on other sites
stormbringer 1 Report post Posted March 27, 2009 Θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι γενικευμένο στην Ελλάδα και αφορά πολλές επαγγελματικές ομάδες. Η προχειρότητα, που όλους βολέυει στον τόπο που ζούμε, έχει περάσει στο DNA μας, με αποτέλεσμα έννοιες όπως η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση να είναι άγνωστες. Πρέπει πια να δεχτούμε ότι όποιος έχει πτυχίο δεν είναι απαραίτητα και καλός στο αντικείμενο. Πόσο μάλλον στην εκπαίδευση πάνω σε αθλητικές δραστηριότητες. Η προπονητική και η διδασκαλία δεν είναι μόνο επιστήμες ... είναι και λίγο τέχνες. Και εγώ ήθελα να "πάρω" ειδικότητα χιονοδρομία, αλλά αφού περασα το τρίτο έτος με τα παιδιά της ειδικότητας κατάλαβα ότι δεν το είχα (ούτε ακόμα το έχω) και δεν το άντεχα και οικονομικά. Έτσι επέστρεψα στην καλαθοσφαίριση που τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Θέλω να πω ότι ένας καλός εκπαιδευτής πρέπει να έχει τις θεωρητικές γνώσεις και την ικανότητα να είναι καλός εκτελεστής του αντικειμένου. Επίσης θέλω να τονίσω ότι το περιεχόμενο των σπουδών για την απόκτηση ειδικότητας χιονοδρομίας στα ΤΕΦΑΑ θέλει ξήλωμα και χτίσιμο απο την αρχή. Αν πρέπει να αλλάξει το σύστημα με το οποίο χορηγούνται άδειες εργασίας για τις διάφορες ειδικότητες στο βουνό, είναι μεγάλη συζήτηση και πολύ θα ήθελα να την παρακολουθήσω Quote ΘΕΟΔΟΣΗΣ Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted March 31, 2009 (....)Η προπονητική και η διδασκαλία δεν είναι μόνο επιστήμες ... είναι και λίγο τέχνες.(....) Θεοδόση , εγώ καταλαβαίνω πολύ καλά τι λες αλλά δυστυχώς δεν είμαι σίγουρος για τους ανθρώπους εκτός γνωστικού πεδίου, οπότε το σχόλιο δεν το κάνω για σένα μιας και το θέμα είναι off topic και συνάμα τεχνικό, άλλη συζήτηση δηλαδή... επίσης υπάρχει μια τάση και για ισοπέδωση από ανθρώπους που ΔΕΝ καταλαβαίνουν , τέλος πάντων , αυτό που έχω να σχολιάσω είναι οτι το εξής: Σίγουρα η προπονητική και η διδασκαλία δεν είναι μόνο επιστήμη ,είναι ΚΑΙ Τέχνη αλλά σίγουρα δεν είναι... ΑΦΗΡΗΜΕΝΗ ! Τώρα τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτό που λέω , ου καλά , αντε να εξηγήσεις σε τρις γραμμές που σου παίρνει 10 λεπτά κάτι το οποίο ΔΕΝ τελειώνει ποτέ σε σπουδές σε συνδυασμό με πρακτική πάνω σε ομάδες ανθρώπων ... Αν πρέπει να αλλάξει το σύστημα με το οποίο χορηγούνται άδειες εργασίας για τις διάφορες ειδικότητες στο βουνό, είναι μεγάλη συζήτηση και πολύ θα ήθελα να την παρακολουθήσω Εδώ θέλω να συμπληρώσω οτι η ΓΓΑ διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για υποψήφιους δασκάλους και προπονητές (Γ' Κατηγορίας ; ) , τους οποίους και πιστοποιεί - φέτος άκουσα οτι έγινε ένα τέτοιο , δεν είμαι σίγουρος όμως ... Η συχνότητα οργάνωσης μιας τέτοιας σχολής από την ΓΓΑ δεν είναι σταθερή , δηλαδή γίνεται κατόπιν απόφασης των αρμοδίων ... Γενικώς η ΓΓΑ , είναι ένα κεφάλαιο το οποίο δεν έχω πολυασχοληθεί... Για τις άλλες ειδικότητες , πχ τεχνικούς αναβατήρων υπήρχε ένα πρόγραμμα από το Αριστοτέλειο. Σε όλα αυτά υπάρχει και το ανάλογο παράβολο , τόσο για την παρακολούθηση όσο και την έκδοση ασκήσεως επαγγέλματος. Δεν ξέρω πόσο πάει το μαλλί. Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
bomberman 56 Report post Posted March 31, 2009 Συγνώμη ρε τεό αλλά από το τί φοράει και τι μαλλί έχει κρίνεται ένας λίφτερ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted April 7, 2009 για το θεμα των δασκαλων δεν μπορω να αναφερθω αφου η εμπειρια μ δεν μ το επιτρεπει.το μονο που μπορω να πω ειναι οτι ειναι λιγο ακριβο το μαθημα στα δυο χιονοδρομικα της αθηνας.τωρα στο θεμα λιφτman,εχω να πω το εξης:στα καλαβριτα τα οποια τιμαω και επισκεπτομαι σε μονιμη βαση εχω διαπιστωσει οτι το μονο π ενδιαφερει ειναι να δουν αν εχεις το καρτελακι τρυπημενο.για να βοηθησουν δεν παιζει με την καμια αν δεν χασει καποιος 3-4 πιατακια πρωτα,στον τριθεσιο ειναι καλυτερα τα πραγματα μια και εχω δει οτι ελαττωνουν την ταχυτητα τ αναβατηρα οταν φτανουν επανω ανθρωποι πεζοι η με σανιδια στο χερι.σε αντιθεση με αλλο χιονοδρομικο στηνβορεια ελλαδα που το θεωρουν υποχρεωση να σου δωσουν το πιατακι ακομα και ας εισαι Ο ΣΚΙΕΡ με τα απειρα διπλωματα.επισης μεταξυ σοβαρου και αστειου ακουσα λιφτman να λεει σε κοπελα ολη την ωρα ελα πιο δεξια ενω ηταν σε σωστη θεση για το πιατακι γτ αν χτυπησεις θα σε πληρωνουμε για ανθρωπο.την συνεχεια δεν την λεω,οποιος ηταν στο βουνο εκεινη την μερα με ακουσε που απαντησα.αυτα απο μενα. Quote Share this post Link to post Share on other sites