Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Σκοτώθηκε με αυτό που αγαπούσε... Το ειχε υπολογίσει το ρίσκο και είχε πάρει την αποφαση του να ξυπνάει κάθε πρωί λες και είναι το τελευταίο του πρωινό.

Δε νομίζω να το σκεφτόταν ακριβώς έτσι. Δεν ξέρω κιολας... Κάτι μου λέει, οτι όπως όλοι μας, θα πιστευε οτι δεν θα συμβεί ποτέ κατι κακό σε αυτον.

Το μόνο 'ελαφρυντικό' που βρίσκω σε αυτές τις περιπτώσεις, που θεωρώ οτι οι άνθρωποι χάνονται ΠΟΛΥ αδικα και κυρίως ΑΣΚΟΠΑ, ειναι οτι επρόκειτο για την εργασία του, το έκανε δηλαδη για βιοποριστικούς λόγους. Και η πίεση να υπερβάλλει, ίσως ερχόταν απο κάποια εταιρία.

Δηλάδή αν σκεφτείς, για ποιό λόγο έχασε την ζωή του στα 30-τόσα αυτός ο άνθρωπος, ειναι να σε πιάνει λίγο....

no friends on a powder day

Κρίμα για τον ίδιο , ήταν τόσο νέος , κρίμα για την γυναίκα του και κρίμα για το κοριτσάκι του..

...γεγονός είναι οτι αυτή η τάση ορισμένων ανθρώπων για τα extreme sports δεν είναι κάποιου είδους μαζοχιστική συμπεριφορά, ενώ η πίεση που δέχονται στην καθημερινότητά τους δεν διαφέρει απο την πίεση που δεχόμαστε όλοι εμείς , οι "κοινοί θνητοί", με την εννοια οτι υπάρχει μια αναλογία. Υπάρχουν άνθρωποι πέρα από τον μέσο όρο , όπου ενδογενώς δοκιμάζουν ή εκδηλώνουν ακραίες συμπεριφορές. Νομίζω οτι υπάρχει μια ψυχολόγος στο φόρουμ όπου μπορεί να μας περιγράψει τον μηχανισμό με τον οποίο λειτουργούν αυτοί οι άνθρωποι.

Σε οτι αφορά τα extreme sports αυτά με την έννοια που ξέρουμε , καθιερώθηκαν μετά το 1950 , χονδρικά. Απο πιο πριν όμως υπήρχαν πάντα άτομα τύπου adrenaline junkies οι οποίοι μπορεί να ήσαν , ήρωες πολέμου , δολοφόνοι (στο άλλο άκρο), ακροβάτες κ.ο.κ Ήταν δηλαδή πάντα ένα μέρος της εξελικτικής πορείας του ανθρώπου και είναι ακόμα , απλώς σήμερα εκδηλώνουν διαφορετικά την τάση τους αυτή.. όχι οτι δεν πέρνει χειραγώγηση , αλλά όπως και να το κάνεις μερικές φορές δεν μπορείς να γίνεις κάτι διαφορετικό από αυτό που ήδη ..είσαι.

Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους σε οτι αφορά ΟΛΟΥΣ τους κοινωνικούς τομείς , όχι μόνο στον αθλητισμό, θα ήμασταν ακόμα ...πίθηκοι. Σε οτι αφορά το extreme σκι/life style , ο McConkey ήταν ο πλέον πρωτοπόρος στον τομέα του και έχει εμπνεύσει πολύ κόσμο με την τόλμη του. Είναι απώλεια μεγάλη για τον χώρο . Κρίμα....

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Εγώ πιστεύω πως ότι έκανε το έκανε και για βιοπορίστικούς λόγους, είχε και οικογένεια εξάλλου. Απλά είχε την τύχη την δουλειά που είχε να την αγαπούσε κι όλας τόσο πολύ. Μακάρι να μπορούσαμε όλοι να αγαπάμε τόσο τη δουλειά μας.

Από τις τελευταίες ατάκες στο Steep ήταν ότι ατυχήματα και θάνατοι συμβαίνουν αλλά στο μυαλό σκέφτεσαι ότι το δεδομένο ατύχημα έγινε κάτω από δεδομένες συνθήκες που αποκλείεται να ξανασυμβούν γιατί μπορούν να προβλεφθούν. Ομως κάθε φορά συμβαίνει κάτι διαφορετικο.. Shit happens.

Και άλλη μια ατάκα λέει πως "Αυτοί που ρισκάρουν, θα το κάνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είτε αυτό λέγεται βουνό είτε πίστα ταχύτητας ή κάτι παρόμοιο"

Τώρα που είπες ήρωας πολέμου fidelio , στο βιετναμ ήταν κι ο πιλότος του Doug Coombs που τον είχαν καταρρίψει 12 φορές νομίζω. ;)

Edited by bomberman

Εγώ πιστεύω πως ότι έκανε το έκανε και για βιοπορίστικούς λόγους, είχε και οικογένεια εξάλλου...

ή

"Αυτοί που ρισκάρουν, θα το κάνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είτε αυτό λέγεται βουνό είτε πίστα ταχύτητας ή κάτι παρόμοιο"

χμ... η αδρεναλίνη είναι εθιστική...

αν δεν κανω λάθος δουλευε στην Κ2 ως developer πέρα απο μέλος της Matchstick productions... αν ήθελε να ζήσει δουλειά γραφείου μπορούσε... αλλά look at him... δεν θα το αντεχε με τίποτα κάτι τέτοιο...

Και άλλη μια ατάκα λέει πως "Αυτοί που ρισκάρουν, θα το κάνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είτε αυτό λέγεται βουνό είτε πίστα ταχύτητας ή κάτι παρόμοιο"

Ναι αυτό θέλω να πω εγώ ,οτι αυτοί είναι κάπως above average στην ψυχοσυνθεσή τους - το οποίο πακέτο πάει μαζί με πολλά άλλα βιολογικά χαρακτηριστικά. Επίσης ξέρουν να ελέγχουν και έχουν εκπαιδευτεί περαιτέρω να το κάνουν , τον flight or fight μηχανισμό, με την έννοια οτι ΑΝ φοβόντουσαν όπως εμείς μπροστά σε ένα γκρέμι για base jump δεν υπήρχε περίπτωση να το κάνουν. "Freaks" of nature , γιατί αυτά φαίνονται από την παιδική μόλις ηλικία...

Οφφ- Τοπικ

Τώρα που είπες ήρωας πολέμου fidelio , στο βιετναμ ήταν κι ο πιλότος του Doug Coombs που τον είχαν καταρρίψει 12 φορές νομίζω. :angry:

Εδώ που τα λέμε το να σε σημαδεύουν με αντιαεροπορικά πυρά σε πεδίο μάχης ενώ πετάς απο πάνω τους , είναι πολύ πιο παρανοικό απο τα να πηδάς βράχους με αλεξίπτωτο και βέβαια η ιστορία έχει πολλους περισσότερους νεκρούς σε πολέμους . Το επίσης πιο παρανοικό είναι οτι αυτους τους έχουμε για εθνικούς ήρωες , ενώ τους αθλητές για "θύματα" της καπιταλιστικής βιομηχανίας... Αντε βγάλε συμπέρασμα τώρα... ανθρώπινο είδος :(

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

H ατάκα του ελικοπτερά του Coombs είναι οτι εδώ δεν έχω άγχος... δεν με πυροβολεί κανείς απο κάτω... βέβαια οι προσγειώσεις που έκανε στις διάφορες κορυφές της Αλάσκας ήταν Land or Die.

Πάντως μικρή κλίμακα τέτοιας "ψυχοσυνθεσης" βλέπεις ακόμα και το ΣΚ στα βουνά μας... το ήξερε πχ ο φίλος που του έλεγα μην πηδηξεις απο το φρύδι την Κυριακή ,

είναι ψηλό, έχει κάθετο βράχο, φυσάει κόντρα και μπορει να σου κοψει την φόρα και να σκάσεις στο βράχο απο κάτω, η προσγείωση είναι παγωμένη, αν πας αριστερά θα πιάσεις 100χλμ και δεν θα μπορείς να σταματήσεις, δεξιά στα 30 μέτρα έχει βράχια... ευθεία δεν γίνεται θέλει αλεξίπτωτο μετά... Ε πήδηξε οταν για 1 sec εκοψε ο αερας, πηγε δεξια, ξάπλωσε πριν τα βράχια και σταμάτησε με τους πάτους πάνω τους :angry:

Πόσες φορές κατεβήκατε κάποιο κομμάτι που λες εδώ δεν πρέπει να πέσω...

Η ουσία είναι στο βίδεο που έβαλε η Oλγα για την χιονοστιβάδα... Όταν είναι 50-50 οταν όλα πανε καλα τότε είναι όλα όμορφα όταν πάει στραβά τότε μπορεί να γίνει πολύ χάλια.

εσείς τι πιστευετε οτι θα κάνατε αν ανακαλύπτατε ότι η κατάβαση είναι 50-50 να παει καλα ή όχι?

Η ουσία είναι στο βίδεο που έβαλε η Oλγα για την χιονοστιβάδα... Όταν είναι 50-50 οταν όλα πανε καλα τότε είναι όλα όμορφα όταν πάει στραβά τότε μπορεί να γίνει πολύ χάλια.

εσείς τι πιστευετε οτι θα κάνατε αν ανακαλύπτατε ότι η κατάβαση είναι 50-50 να παει καλα ή όχι?

Εδώ μου θύμισες τα ΜερφυΘεωρήματα : "Anything that can go wrong will go wrong." :angry:

Εγώ πλέον έχω περάσει σε άλλη φάση , τις μαλ@κ..ιες μου τις έκανα παλιά και στάθηκα τυχερός. 'ντάξει average guy ήμουνα δεν έκανα δα και αρκούδες αλλά πέρασα καλά. Στην πορεία βλέποντας το ζήτημα των τραυματισμών πιο εγκυκλοπαιδικά και στατιστικά αναθεώρησα κάποια πράγματα ....αναρωτιέμαι ώρες ώρες πως την γλυτώσαμε πιο πιτσιρικάδες....

"dying an honorable death is better than living a coward's life"

Μπήινγκ αλάιβ ιζ μπέτερ δαν μπήινγκ ντέντ????

no friends on a powder day

εκ του αποτελέσματος είναι ευκολο να κρίνεις...

όταν είσαι λίγο πριν ξεκινήσεις την κατεβασιά πες μου τι θα κάνεις...

εκ του αποτελέσματος είναι ευκολο να κρίνεις...

όταν είσαι λίγο πριν ξεκινήσεις την κατεβασιά πες μου τι θα κάνεις...

Ε, ναι ρε συ , αυτο λέω και εγώ ..."εκ του αποτελέσματος". Δεν τον ξέρεις τον Murphy ; Διάβασε για αυτόν , θα το διασκεδάσεις... ήταν ένας μηχανικός που προσπαθούσε πάντα στις εργασίες να αποφύγει το σφάλμα (πυραυλικές δοκιμές) , αλλά αυτό ήταν αδύνατο, ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ κάτι στραβό θα συνέβαινε. Μετά έγραψε κάποιους "νόμους" τους οποιους αργότερα πήραν οι καγκουρες και τους διακομωδουσαν...

Παλιότερα πήδαγα τα φρύδια απο την νεραιδοράχη στεγνά , χωρίς να κοιτάξω αν ήταν πάγος απο κάτω , (δεν ξέρω αν σου έχει τύχει ποτέ να τσουλήσεις 300 μέτρα υψομετρική διαφορά με τον κω.. και να μην ξέρεις τι να κάνεις..) ή χωρίς να κοιτάξω αν θα προκαλούσα χιονοστιβάδα - κάτι το οποίο έχει γίνει στον χελμό μπροστά στην στύγα και από καθαρή τύχη δεν είχαμε νεκρούς , μαζί με αυτόν που την προκάλεσε... Οι πιθανότητες στα ελληνικά βουνά είναι λίγες, αλλά δυστυχώς νεκρούς είχαμε και μάλιστα σε περίμετρο με ακτίνα μόλις τα 10-20 μέτρα.... είναι βλακώδες ....

το video που εβαλα περναει και το εξής μήνυμα Nickel:

οταν εισαι εκτός πιστας, κανεις backcountry skiing η heli skiing η οτιδήποτε σε βγαζει εξω απο την ελεγχόμενη περιοχή, θα πρεπει να διαλέξεις πολυ καλα τους συνοδοιπόρους σου. πρεπει να εχουν τα skills που εχεις εσυ γιατι εμπιστεύεσαι την ζωη σου στα χερια τους. αν κατι παει στραβά, αυτοι θα πρεπει να σε βρουν και να σε βγαλουν.

α, και κατι ακομα πιο σημαντικό: οταν σε ενα γρουπ υπαρχει έστω μια διαφωνία για την προτεινόμενη διαδρομή, δεν εχει σημασια το ποσοι εχουν συμφωνήσει, δεν μετράει η πλειοψηφία, απλα ΔΕΝ ΠΑΜΕ απο εκει, τερμα και τελείωσε.

πρεπει να συμφωνήσουν ολοι σε αυτο που γίνεται. ειναι νόμος

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

και κατι αλλο ακομα: ποσοι θα μπαίνατε σε ενα αεροπλάνο ξέροντας εξαρχής οτι οι πιθανότητες να προσγειωθεί ειναι 50-50? huh?

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

"dying an honorable death is better than living a coward's life"

παρ' όλα αυτά, όποιος το πρωτοείπε ή το πρωτοέγραψε, ήταν ζωντανός τη στιγμή εκείνη.... :wub:

''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά

armada_alpha1.jpg

τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά

6179.gif

Ναι αυτό θέλω να πω εγώ ,οτι αυτοί είναι κάπως above average στην ψυχοσυνθεσή τους - το οποίο πακέτο πάει μαζί με πολλά άλλα βιολογικά χαρακτηριστικά. Επίσης ξέρουν να ελέγχουν και έχουν εκπαιδευτεί περαιτέρω να το κάνουν , τον flight or fight μηχανισμό, με την έννοια οτι ΑΝ φοβόντουσαν όπως εμείς μπροστά σε ένα γκρέμι για base jump δεν υπήρχε περίπτωση να το κάνουν. "Freaks" of nature , γιατί αυτά φαίνονται από την παιδική μόλις ηλικία...

Οφφ- Τοπικ

Εδώ που τα λέμε το να σε σημαδεύουν με αντιαεροπορικά πυρά σε πεδίο μάχης ενώ πετάς απο πάνω τους , είναι πολύ πιο παρανοικό απο τα να πηδάς βράχους με αλεξίπτωτο και βέβαια η ιστορία έχει πολλους περισσότερους νεκρούς σε πολέμους . Το επίσης πιο παρανοικό είναι οτι αυτους τους έχουμε για εθνικούς ήρωες , ενώ τους αθλητές για "θύματα" της καπιταλιστικής βιομηχανίας... Αντε βγάλε συμπέρασμα τώρα... ανθρώπινο είδος :D

Η αλήθεια είναι ότι αν κάνει κάποιος 50 μοίρες κάθε μέρα και ντρόπς 20 μέτρων για πλάκα, πιστευω πως σιγά σιγά ο φόβος παραμερίζεται.

Δεν ξέρω αν είναι "άφοβοι άνθρωποι" η "πειραγμένοι εγκεφαλικά" όπως έλεγε ο Coombs (chemical imbalance) αλλά παρατηρώ και στον εαυτό μου πως όσο κάνεις περισσότερο κάτι, προσαρμόζεσαι και φοβάσαι όλο και λιγότερο.

Π.χ. οι μεγάλες κλίσεις στο βουνό ή οι μεγάλες ταχύτητες στο αυτοκίνητο που θα προκαλούσαν ίλιγγο αρχικά, στην συνέχεια με τη δύναμη της συνήθειας μοιάζουν κάτι "φυσιολογικό" ...

Ένα ατύχημα μπορεί να σε ταρακουνήσει για ένα διάστημα, αλλά μετά επανέρχεσαι στη συνήθεια.

Δυστυχώς ο Shane μάλλον έφυγε από απρόβλεπτο παράγοντα :wub:

Edited by bomberman

Η αλήθεια είναι ότι αν κάνει κάποιος 50 μοίρες κάθε μέρα και ντρόπς 20 μέτρων για πλάκα, πιστευω πως σιγά σιγά ο φόβος παραμερίζεται.

Σωστό είναι αυτό , έρχεσαι σε ομοιόσταση , δηλαδή ο οργανισμός πλέον συνηθίζει στα ερεθίσματα που του δίνεις και πλέον δεν αναγνωρίζει ως επικίνδυνες κάποιες κινητικές συνήθειες-δραστηριότητες. Ομως.... όμως κοίταξε λίγο παρακάτω ...

Δεν ξέρω αν είναι "άφοβοι άνθρωποι" η "πειραγμένοι εγκεφαλικά" όπως έλεγε ο Coombs (chemical imbalance) ...

Ακριβώς , Οι καθημερινές συνήθειες και ο εθισμός σε αυτές, μπακαλίστικα να το πω, είναι ένα αλισβερίσι ντοπαμίνης-σεροτονίνης , ένα παιχνίδι μερικών νευρο-ορμονών. Σε πιο επικίνδυνες καταστάσεις ή πιο περίεργες ασυνήθιστες για τον οργανισμό μας , λαμβάνει χώρα το κοινώς λεγόμενο : Flight or fight repsonce. (google it) (This fundamental physiologic response forms the foundation of modern day stress medicine. The "fight or flight response" is our body's primitive, automatic, inborn response that prepares the body to "fight" or "flee" from perceived attack, harm or threat to our survival. )

Οκ μέχρι εδώ όλα καλά , έρχομαι όμως στο "ομως" ....όλοι οι άνθρωποι δεν είναι το ίδιο , δεν έχουν κοινό γενετικό base line και αυτο σημαίνει οτι κάποιοι απο εμάς είναι γενετικά εξελιγμένοι κάπως διαφορετικά. Πχ , δεν φοβούνται όπως όλοι μας, έχουν εξαιρετικές κινητικές ικανότητες, διαθέτουν περισσότερη ευστροφία κτλ κτλ . Με αυτην την έννοια ΔΕΝ αντέχουν όλοι στα ίδιο επίπεδο στρες αναφορικά με τα ερεθίσματα που δέχονται απο το περιβάλλον και που αφορούν την επιβίωσή τους. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στα σπορ... ο ίδιος μηχανισμός λαμβάνει χώρα: Flight or fight !

Τι θα πει "δεν έχουμε όλοι κοινό γενετικό baseline": Οι γενετικές αυτές καταβολές , είναι σαν ένα σετάρισμα απο την στιγμή που γίνεται η σύλληψη , πολύ πριν την στιγμή που γεννιόμαστε και είναι αυτό που μας κάνει κατα βάση διαφορετικούς ...για παράδειγμα είναι σαν να συγκρίνεις δύο υπολογιστές με λογισμικό διαφορετικής εποχής πχ windows 3.1 με windows xp ... Η όποια εκπαίδευση πάνω σε αυτούς τους ανθρώπους με βάση αυτό το γενετικό baseline μετατοπίζει τα όρια ΕΛΑΧΙΣΤΑ συγκριτικά με τις διαφορές των δύο που υπάρχουν εκ γενετής.

Το να μην φοβάσαι λοιπόν κάποιες καταστάσεις ,στο βαθμό που το έκανε ο McConkey συγκριτικά με εμάς , δεν είναι θέμα συνήθειας ή εκπαίδευσης. Μιλώντας πάντα συγκριτικά. Απλώς , ο άνθρωπος γεννήθηκε έτσι... έχει διαφορετικό flight or fight responce. Αυτά τα πράγματα φαίνονται εν πολλοίς απο τα πρώτα στάδια της ανάπτυξης, εμείς εδώ που συζητάμε ΑΝ είμασταν σαν το McConkey θα το ξέραμε ήδη απο την πρώτη δημοτικού :ph34r: και το πιο πιθανό θα ήταν να μην είμασταν εδώ να κάνουμε αυτήν την κουβέντα ... λολ

Τώρα αυτό που μας προσφέρουν αυτοί οι αθλητές, εκτός από το να τους θαυμάζουμε μένοντας έκθαμβοι (δεν είναι λίγο να βλέπεις τον shane να κάνει superman-jump + front flip στην προσγείωση, καλύπτοντας απόσταση στον αέρα γύρω στα 50-70 μέτρα , χωρίς να μιλάμε για άλμα σε κοφτό drop) , είναι οτι μας παρακινούν να μαθαίνουμε τις δικές μας δυνατότητες, να θέλουμε να μάθουμε τον εαυτο μας ή να το πω πολύ απλά ... να μας ξεσηκώνουν απο τον καναπέ μας. Αυτό μας προσφέρουν ... και οι σκιερ και οι αναριχητές και όλοι αυτοί οι "τρελοί" :)

Edited by Fidelio

Πάντως μικρή κλίμακα τέτοιας "ψυχοσυνθεσης" βλέπεις ακόμα και το ΣΚ στα βουνά μας... το ήξερε πχ ο φίλος που του έλεγα μην πηδηξεις απο το φρύδι την Κυριακή ,

είναι ψηλό, έχει κάθετο βράχο, φυσάει κόντρα και μπορει να σου κοψει την φόρα και να σκάσεις στο βράχο απο κάτω, η προσγείωση είναι παγωμένη, αν πας αριστερά θα πιάσεις 100χλμ και δεν θα μπορείς να σταματήσεις, δεξιά στα 30 μέτρα έχει βράχια... ευθεία δεν γίνεται θέλει αλεξίπτωτο μετά... Ε πήδηξε οταν για 1 sec εκοψε ο αερας, πηγε δεξια, ξάπλωσε πριν τα βράχια και σταμάτησε με τους πάτους πάνω τους :ph34r:

Πόσες φορές κατεβήκατε κάποιο κομμάτι που λες εδώ δεν πρέπει να πέσω...

Για ποιον μιλάς;

Αν αναφέρεσαι σε μένα, εγώ δεν τα είδα ακριβώς έτσι τα πράγματα...

Είδα το βράχο, είδα τις επιλογές και ήξερα ότι θα περάσουν οριακά οι ουρές, αλλά θα περάσουν.

Η επιλογή να πάω δεξιά ήταν προκαθορισμένη, γιατί με το χιόνι που είχε θα έπιανα σίγουρα τα 100χλμ και οι κραδασμοί ήταν μεγάλοι, για να το ρισκάρω, έτσι προτίμησα τα βραχάκια δεξιά.

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές παίρνουμε ρίσκα, αλλά αυτά εξαρτώνται και από το επίπεδο και από το πόσο το έχεις ξανακάνει και πόσες φορές.

Είναι γεγονός αυτό που λέει ο Fidelio, ότι από μικρός φαίνεται τι θα γίνεις μεγάλος, αν καταφέρεις να φτάσεις εκεί.

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουνα ένας αδρεναλινομανής και πήδαγα και έτρεχα και βούταγα από βράχια, χωρίς να λογαριάζω και πολύ τις συνέπειες.

Απλά δεν τις σκεφτόμουν σαν ενδεχόμενο.

Μεγαλώνοντας κάνοντας οικογένεια και συσσωρεύοντας καταπονήσεις ετών από πτώσεις σε σπορ, με προβληματάκια σε μέση, αυχένα και ώμους, μετρίασα κάπως την επιθετικότητα μου, αλλά και πάλι είμαι "τολμηρός" και μάλλον για την ηλικία μου αρκετά.

Ο φόβος δεν φεύγει ποτέ (ευτυχώς, αλλιώς την είχαμε "βαμμένη"), απλά υπερισχύει η αποφασιστικότητα.

Εκείνη τη στιγμή που πηδάς δεν μπορείς να σκεφτείς το νοσοκομείο, το θάνατο, τα παιδιά σου, γιατί τότε απλά δεν θα το έκανες...

Η αίσθηση του να είσαι στο όριο και να ξέρεις ότι με το παραμικρό λάθος είσαι παρελθόν, είναι μοναδική, όσο και μακάβρια, αλλά δεν υπάρχει υποκατάστατο...

Οι άνθρωποι σαν τον Shane είναι αδύνατο να κάνουν αλλιώς, γιατί μάλλον θα ήταν δυστυχισμένοι...

Δεν είναι θέμα χρημάτων ακριβώς και μάλιστα σε κάποιον που έφτασε τα 40, έχει αρκετά χρήματα και ξέρει πολύ καλά τι τον ευχαριστεί και τι όχι.

Ειδικά αυτός, το γονίδιο το είχε από τον πατέρα του, που ήταν από τους πρώτους παράτολμους σκιέρ που έχουν περάσει...

Ναι πίεζε τα όρια, αλλά ήταν και καταρτισμένος και υπολόγιζε καλά αυτά που έκανε.

Ο θάνατος του προήλθε από κακή λειτουργία εξοπλισμού και όχι από υπερβολή...Το ίδιο θα μπορούσε να πάθει ένας πιλότος, ένας οδηγός αυτοκινήτου, ένας ποδηλάτης και ένα σωρό άλλοι άνθρωποι, που τρέχουν και πετάνε και κολυμπάνε και όχι μόνο...

Γεια σου Shane

Εσύ έφυγες αλλά το πνεύμα σου παραμένει και συνεχίζει να μας δίνει τροφή και δύναμη...

Χαιρετίσματα στον Doug και τα άλλα παιδιά, που έφυγαν στα βουνά...

Παρόλα αυτά, δεν θα με χαλούσε και τόσο να έφευγα σαν τον Shane, ακόμα και αν ήταν λίγο πιο νωρίς.

(λίγο είπαμε, έτσι; :ph34r: )

Λίγο πιό νωρίς;; Δηλαδή, περίπου τώρα;;;;; Δηλώνετε Monsieur Lappas έτοιμος να εγκαταλείψετε όλα όσα σας αρέσουν (βλ. ξετρελαίνουν :) ) για ένα ένδοξο τέλος αύριο;;;;

Και δεν σκέφτεστε τις ορδές των παιδιών που θα αφήσετε πίσω σας;;; Κι εμάς φυσικά....

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Δηλώνω ακόμη μιά φορά γνήσια ελληνίδα και προσκυνώ στον κλασικό κανόνα: Μέτρον Άριστον!!!

Βέβαια, τίθεται ένα θέμα τί είναι το Μέτρο για τον καθένα....

Κάποτε απεχθανόμουν τη μετριότητα και έκανα τα αδύνατα δυνατά για να την αποφύγω.

Όσο μεγαλώνω, ανακαλύπτω τις χαρές της χρυσής μετριότητας, όπως και την ευτυχία της ρουτίνας στη ζωή μας....

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Βέβαια, τίθεται ένα θέμα τί είναι το Μέτρο για τον καθένα....

Το μέτρο για τον καθένα a priori είναι κάτι ξεχωριστό ...

...αυτό είναι όλο. :)

Επισης οι αρχαίοι ημών ή υμών ( :P ) , αριστοτέλης & ΣΙΑ , είχαν διατυπώσει την σχετική φιλοσοφία σχετικά με το "μέτρο" αυτό στον αθλητισμό , στα της φιλοσοφίας της αγωνιστικής. Σήμερα βέβαια ο Ελλην το έχει πάρει και το έχει ξηλώσει στα τέσσερα.... :ph34r:

Edited by Fidelio

αυτο λέμε Loui η συνθηκες ήταν όντος οριακές... και οταν ολα πανε καλά λες φτου δεν προλαβα να το τραβήξω βίδεο...

Ζήστο τώρα αυτη είναι η άποψη μου για όλα... ο φόβος είναι φίλος μας μας προσέχει... όταν ξέρεις ότι κάνεις κάτι πολύ επικίνδυνο και σταματήσεις να φοβάσαι σταμάτα...

μικρός είχα την κακή συνήθεια να περνάω τα διόδια που δεν πληρώναμε με όσα χιλιομετρα έβγαζε το αμάξι μου ειδικά της Ελευσίνας προς Αθήνα που έρχονται απο κατηφόρα πέρναγα με τελικές σε όλα τα αμάξια μου (200+) μόνο και μόνο για να νιώθω αυτό το μουδιασμα της αδρεναλίνης μετά και το ελαφρύ τρέμουλο στο σώμα... όταν σταμάτησα να το νιώθω σταμάτησα και να τρεχω εκει.

αυτο λέμε Loui η συνθηκες ήταν όντος οριακές... και οταν ολα πανε καλά λες φτου δεν προλαβα να το τραβήξω βίδεο...

Ζήστο τώρα αυτη είναι η άποψη μου για όλα... ο φόβος είναι φίλος μας μας προσέχει... όταν ξέρεις ότι κάνεις κάτι πολύ επικίνδυνο και σταματήσεις να φοβάσαι σταμάτα...

μικρός είχα την κακή συνήθεια να περνάω τα διόδια που δεν πληρώναμε με όσα χιλιομετρα έβγαζε το αμάξι μου ειδικά της Ελευσίνας προς Αθήνα που έρχονται απο κατηφόρα πέρναγα με τελικές σε όλα τα αμάξια μου (200+) μόνο και μόνο για να νιώθω αυτό το μουδιασμα της αδρεναλίνης μετά και το ελαφρύ τρέμουλο στο σώμα... όταν σταμάτησα να το νιώθω σταμάτησα και να τρεχω εκει.

Φαντάζομαι ότι εσένα είδανε και αποφάσανε να βγάλουν τα ταμεία μετά από πολύ καιρό απο κει που δεν πληρώνεις :lol: