Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
TEOXALANDRI

Ενημέρωση χ/κ Καλαβρύτων 2009-2010

Recommended Posts

μιτσαρα η ωρα του χιονιου πλησιαζει χεχεχε

και εσυ φετος θα παιξεις πολυ καλαβρυτο προφανως ;)

ΛΟΙΠΟΝ

βρηκα τι την θελουν την γουρνα με τις πετρες στο καλαβρυτο

το αποκαλυψε ο αγελαδας ΕΔΩ

αφου λοιπον δεν εχουν χρημα για λιφτ στο καλαβρυτο ναυλωνουν ελικοπτερο για να σε ανεβαζουν στην στυγα να κανεις σκι σε ενα λεπτο=το πιο γρηγορο ανεβασμα στον κοσμο :P

με αυτο τον τροπο θα τα τσακωσουν γερα και σε δυο σαιζον θα βαλουν αποσυμπλεκομενο στην στυγα να λυθει το προβλημα

ετσι δεν ειναι τρελο γελαδι??? ;) ;) :D

DALTONS POW ROBBERY.....

Ας ελπίσουμε φέτος πως η κατάσταση θα είναι καλύτερη φέτος στο ΧΚΚ. Πολλά πρέπει να διορθωθούν ώστε περισσότερος κόσμος να χαίρεται τις χαρές του βουνού και αξιοπρεπώς.

Σημαντικό ρόλο όμως παίζει και η συμπεριφορά των χιονοδρόμων. Για παράδειγμα αναφέρθηκε η σωστή χρήση της άγκυρας από δύο άτομα. Την περσινή σαιζόν εγώ προβληματίστηκα τουλάχιστον 4-5 φορές όταν πήρα την άγκυρα μαζί με κάποιους που δεν είχαν την σχετική εμπειρία, με αποτέλεσμα να κινδυνέψω είτε να τραυματιστώ, είτε να μείνω στα μισά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μία φορά όπου παρακαλούσα κάποιον, που ενώ είχα τοποθετηθεί σωστά στην άγκυρα, αυτός να την έχει πιάσει αλά θαλάσσιο σκί, με αποτέλεσμα να τον παρακαλάω να την αφήσει για να μην με ρίξει. Πρέπει λοιπόν και μείς οι ίδιοι να γνωρίζουμε τις ικανότητές μας και να μην ταλαιπωρούμε τους άλλους.

Είναι αναμφίβολο πως πρέπει να γίνουν έργα και βήματα πρός την σωστή κατεύθυνση. Και πράγματι κάποια πράγματα δεν απαιτούν σημαντικό κόστος αλλά απλή λογική.

"Φασούλι το φασούλι δεν γίνονται περιουσίες.... γίνονται Φασολάδες!"

Μιχάλης

οταν φτανει η σειρα μου να παρω την αγκυρα αμεσως <κοβω> τον διπλανο μου πως παιρνει θεση(το τροπο του δλδ)

αν δω οτι δεεεν.....το κατεχει, η θα αφησω την σειρα να την παρουν δυο αν ειναι μαζι πισω μου, η θα την παρω μονος μου

αυτο οσον αφορα τη περιγραφη του παραπανω φιλου που κοντεψαν να τον τσακισουν

ολα κιολα.δεν παιζω την ασφαλεια μου κορωνα γραμματα με ανθρωπους που βλεπω οτι δεν το εχουν το θεμα.εγω το λεω και καταμουτρα (συγγνωμη για το υφος μου)στον αρχαριο να παει στην θετις και να φυγει απ'την αγκυρα γιατι δεν ειναι μονο το οτι ειναι αγκυρα και οχι πιατακι αλλα εχει και πολυ αποτομη κλιση για αρχαριο ο διαδρομος της.(εχω δει πριν χρονια να ανοιγουνξ δυο κεφαλια πεφτοντας στον παγωμενο εκεινη την ημερα διαδρομο)

αν και μπορω να αποφυγω σχεδον οποιαδηποτε κακοτοπια την ωρα που ανεβαινω και μπορω να κατεβω απο παντου οπου και αν με αφησει, παρεα με αρχαριο δεν ανεβαινω

DALTONS POW ROBBERY.....

οταν φτανει η σειρα μου να παρω την αγκυρα αμεσως <κοβω> τον διπλανο μου πως παιρνει θεση(το τροπο του δλδ)

αν δω οτι δεεεν.....το κατεχει, η θα αφησω την σειρα να την παρουν δυο αν ειναι μαζι πισω μου, η θα την παρω μονος μου

αυτο οσον αφορα τη περιγραφη του παραπανω φιλου που κοντεψαν να τον τσακισουν

ολα κιολα.δεν παιζω την ασφαλεια μου κορωνα γραμματα με ανθρωπους που βλεπω οτι δεν το εχουν το θεμα.εγω το λεω και καταμουτρα (συγγνωμη για το υφος μου)στον αρχαριο να παει στην θετις και να φυγει απ'την αγκυρα γιατι δεν ειναι μονο το οτι ειναι αγκυρα και οχι πιατακι αλλα εχει και πολυ αποτομη κλιση για αρχαριο ο διαδρομος της.(εχω δει πριν χρονια να ανοιγουνξ δυο κεφαλια πεφτοντας στον παγωμενο εκεινη την ημερα διαδρομο)

αν και μπορω να αποφυγω σχεδον οποιαδηποτε κακοτοπια την ωρα που ανεβαινω και μπορω να κατεβω απο παντου οπου και αν με αφησει, παρεα με αρχαριο δεν ανεβαινω

Γειά σου Skimad τρελάρα,ρε μες στο μυαλό μου είσαι!

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

Φιλε/η Κspecial

Σεβαστά ερωτηματα... Να σε κατατοπίσω για μερικά... (πολύ καλό το ύφος... αυτονόητο για άλλα thread γι'αυτό το αναφερω και εγώ)

Όντως έτσι όπως περιγράφω την αλλαγή ηγεσίας δεν βγαζει νόημα... Απλά... για χρόνια ο διευθυντής του κέντρου παρακάλαγε τον πρώην δημαρχο να κινηθει (πολιτικά) προς όφελος του κέντρου αλλά εκείνος δεν έκανε τίποτα... θετικό... αντίθετα... μάλιστα... δημιουργούσε προβλήματα... Όπως δείχνουν τα πρώτα συμπεράσματα μιας και είμαστε σε εποχή υποδομών για το κέντρο τα πράγματα είναι καλύτερα τώρα... (πολύ θα έλεγα) Από βδομάδα θα έχουμε και την εκλογή νέου Δημάρχου ώστε να οριστεί και νέος πρόεδρος ΔΣ... Αυτό που εννοώ είναι ότι αν το κέντρο έχει να περιμένει κάτι από κάποιον αυτός είναι ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΔΣ... Τα χρήματα είναι αυτά που λειπουν και αυτοί οι 2 έχουν την ευθύνη να τα βρούν. Όταν λοιπόν έχεις δήμαρχο-πρόεδρο που προσπαθούν για το ΧΚΚ τότε μπορείς να περιμένεις ασπρη μέρα. Ο προηγούμενος δήμαρχος ΔΕΝ ασχολιόταν με το ΧΚΚ. Αν λοιπόν έχεις και ένα βουλευτή της κυβερνησης από την περιοχή με θητεία στο ΧΚΚ ελπίζεις ότι κατι μπορεί να γίνει... :lol:

Τώρα όσον αφορά τα άλλα...

1.Συμφωνώ ότι δεν είναι όλα τέλεια... ειδικά στην αρχή όπου τα χιόνια είναι και λίγα και δεν έχουν παγώσει... Θέλω να πιστεύω ότι ειδικά στην Αρτεμις με το νεο ρατρακ θα διορθωθεί το πάτημα του διαδρόμου μιας και χρειαζεται βιντσι και εκεί... Τώρα ότι στην διαρκεια της λειτουργίας θα πρέπει να πατιέται ο διάδρομος... πίστεψε με ΣΚ και αργίες είναι αδυνατο να αντιμετωπίσεις την οργή του κόσμου... επειδή κλείνεις το λίφτ... Εχουμε λίγα... τι κανουμε... ? Αν τα κλείνουμε κατα την λειτουργία.. θα φαμε ξύλο στο λέω...

2.Εδω και κάμποσα χρονια ο διευθυντης είχε αιτηθεί κονδύλι αρκετά μεγάλο για την πλήρη αντικατάσταση των ηλεκτρονικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων της Στυγας για να εξαλείψει τουλάχιστον αυτά τα προβλήματα... Περιέργως κάποιος... δεν συμφωνούσε και δεν ενέκρινε το κονδύλι... "Ελα μωρέ τωρα... και αμα σταματαει που και που... μηχανημα είναι βλάβες παθαίνει..." Αν δεν κάνω λάθος... (θα το επιβεβαιώσω αυριο) φέτος μιας και ειχαμε αλλαγες... ΘΑ γίνει τελικά η πλήρη ηλεκτρολογικοηλεκτρονικη ανακαίνιση.... Ειναι ο ίδιος τύπος που έχει αρνηθεί την αγορά γεννητριας για την Στυγα κλπ κλπ κλπ.... Μπαίνεις στο νόημα...?

3. Εχεις μεγάλο δικιο... αλλά ειδικά στην Στυγα είναι περιορισμένος ο χώρος... Αυτό με τα "s" είναι μια λύση αλλά δεν γίνεται να είναι μόνιμα διότι μετα από κάθε χιονόπτωση δεν θα μπορεί να περάσει ο χιονοστρωτήρας να στρώσει... Πίστεψε με οι λιφτιέρηδες ξεχιονίζουν ενα μικρό κομμάτι της εισόδου αλλά δεν είναι ευκολη υπόθεση να ξεχιονισεις πολλά μετρα με τα χερια... Το ξέρω απο πρώτο χέρι στην πλατεία του μαγαζιού... μας έφυγε η μαγκια στο ξεχιόνισμα... Επίσης εχε υπ'όψιν σου ότι αυτες οι κλισεις που βρίσκεις στην είσοδο-εξοδο από τα λίφτ δεν είναι η φυσική αλλά φτιάχνεται με τα ρατρακ... Αν υπάρχουν παντού πασσαλοι δεν θα μπορεί το ρατρακ να δουλεψει... Με τα φτυάρια είπαμε... ξεχνα το... Αν τώρα φτιάξεις τσιμεντένιες-σιδερένιες βασεις-τρύπες για πάσσαλους... μετα από καθε χιονόπτωση... θα το παίζεις μαντείο.. των ... Δελφών ...(φτου φτου φυλαξον κύριε... μακριά από μας... :P ) για τις βρεις...

4. Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις... Το έχουμε κουβεντιάσει πολλές φορές... Τι να κάνουμε... Είναι δυφορούμενες οι απόψεις αλλά οι λιφτιέρηδες έχουν εντολή να παροτρύνουν τον κόσμο να ανεβαίνουν 2-2 αλλά όχι να τους υποχρεώνουν ακριβώς για να μην υπάρχουν ατυχήματα... Όπως γραφει και τρελοκαλαματιανός το πρόβλημα δημιουργειται με τους demi-αρχάριους που προσπαθούν να την πάρουν... χωρις να έχουν την απαραίτητη εμπειρία... Μάλλον δεν βλέπω να αλλάζει κάτι σε αυτο... και νομίζω ότι έτσι είναι και καλύτερα...

5. Δεν καταλαβαίνω το σκαλοπάτι...? Αν εννοείς το σημείο που τέμνεται από την τραβέρσα της Δαφνης... δλδ εκεί που ξεκινάει η Φαιδρα... τότε... δεν έχεις δίκιο... Ετσι πρέπει να πατιέται... ωστε η αρχη της Φαιδρς να είναι πιο ομαλή...

6. Σε συνέχεια του 5... συμφωνώ... ότι ο κόσμος που μαθαίνει δεν γνωρίζει την ύπαρξη της Φαιδρας... Μαθαίνει στο Βιετναμ... και μετά πάει από εκεί... Εχω μάθει σε αρκετούς φίλους σκι και η Φαιδρα πράγματι προσφέρεται όσο καμία άλλη πίστα για το 2ο βημα... μετα δλδ τα babylifts... Πολύ σωστή η παρατήρηση σου... ίσως η Φαιδρα θέλει καλύτερο "marketing" ώστε να αποσυμφορεθεί λίγο η Δαναη... Βεβαια δεν είναι λίγοι εκείνοι που γκρινιάζουν για το μικροτερο μηκος σε σχεση με τη Δαναη... Πάντως θα πρέπει να γίνει και σύσταση στους δασκάλους αν και δεν είναι ότι πιο ευκολο... Τωρα... για τους αρχαριους που ανεβαίνουν Στυγα τι να σου πω... Εχει κανονικές σημάνσεις για το επιπεδο της πίστας.. Κάποιοι υπερεκτιμούν τις ικανότητες τους... Δεν μπορεί να κάνει κάτι το κέντρο... Να ρωταει εναν εναν στην αφετηρια αν ξερει καλό σκι...? Αμα είσαι π@π@ρ@ς... θα την κάνεις την μ@κ@κι@... Εχει τύχει τύπισα να ανεβει Στυγα και μετα από τον φόβο της να μην ανεβαινει ούτε στο snowmobile που ήρθε να την μαζεψει... Σηκωτη την πήρανε... (αμα ξαναπατησει αυτη να μου γραψεις...)

ΘΕΜΑ ΛΟΥΡΑΚΙ ΣΑΝΙΔΑΣ... Συμφωνω... 1000% το έχω συζητησει πολλές φορές με την διευθυνση... Και εκεί υπάρχουν δυφορούμενες απόψεις... Στο ΧΚΠ το επέβαλαν (και καλά έκαναν) αλλά εμείς από εδώ... έχουμε πρόβλημα με την συμπεριφορά του κόσμου... ΚΑΝΟΝΙΚΑ το λουράκι στο μαθαινει ο δάσκαλος...ή ο φίλος σου που σου μαθαίναι ΑΛΛΑ η ευθύνη είναι ΔΙΚΗ ΣΟΥ... Σιγουρα το κέντρο πρέπει να απαγορέυσει την ανοδο στο λιφτ με το σανιδι στο χερι και να υποχρεώσει την χρηση του λουρακίου...(sic) Αυριο πρωι πρωι θα είμα πάνω...και θα μεταφερω τους προβληματισμούς σου στην διευθυνση ... Πιστεψε με ο διευθυντης και ο υπευθυνος λειτουργίας δεν αφηνουν τίποτα στην τύχη τους... Να έχεις υπ'όψιν σου ότι ένας ανθρωπος που χρόνια τώρα τ'ακούει χωρίς να φταιεί μπορεί να έχει αναπτύξει κάποιες ευαισθησίες...

Αρωγός στην επικοινωνία μεταξυ πελατών ΧΚΚ-διεύθυνσης βρέθηκα ξαφνικά εγώ και προσπαθώ όσο μπορώ να βοηθήσω... μιας και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικα και εκεί πλέον... Κανονιζει ο ΣΤΟΥΧ και κάποια συναντηση με το κεντρο (απ'όσο ξερω σε κάποιο καλό μαγαζι της περιοχής... :lol: ) και θα έχετε την ευκαιρια να τα πείτε και live στους ανθρωπους του ΧΚΚ...

(Υ.Γ. Με μ@μησες... λιγα λιγα την επόμενη φορά...)

Τωρα... στο προκείμενο...

Τι είναι αυτη η μαντρα που έχω ποσταρει εδω και καιρό...? Ο Τρελοκαλαματιανός... την ψιλιάστικε την δουλειά...

Αυτη η μαντρα... είναι ουσιαστικά το πλάτωμα (γνωστο και ως Η) στο οποίο θα προσγειώνεται και θα απογειώνεται το ελικόπτερο της εταιρείας που θα συνεργαστεί με το ΧΚΚ...!!!

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει εμπειρεία στις πτήσεις σε βουνά... αλλά σε πρώτη φαση τα δρομολόγια θα γινονται μαλλον μόνο για sightseeing-βολτα δλδ στο βουνό....

Όταν ωριμάσει η ιστορία και οργανωθεί το πράμα.. τότε θα μιλάμε για κανονικά heliski στις πλαγιές του Χελμού....!!!

Είχα την τύχη πέρυσι να είμαι παρόν σε μια συζητηση που είχε κάνει η διεύθυνση του κέντρου με τους ελικοπτεράδες και είχαν εξηγήσει πολλά πράγματα για την ιδιαιτερότητα των πτήσεων με ελικόπτερο... και ειδικότερα με κακοκαιρία... Κοινώς αν έχει έστω και απλή συννεφιά.. το ελικόπτερο ΔΕΝ μπορεί να τρυπήσει το σύννεφο και να πετάξει... Γενικά είναι μεγάλο το story με το heliski ... εδώ θα είμαστε... θα το αναλύσουμε πιο πολύ...

Αυτά... τα ... λίγα...

Φιλικά

Τεο...

O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς

1956280u02tpdods5.gif

Πολυ ωραια και αισιόδοξα τα νέα Θοδωρή!

Ευχόμαστε τα καλύτερα με το νέο Δήμαρχο. Θα τα πούμε και απο κοντά με τον Διευθυντή στη συνάντηση που αναμένεται να πραγματοποιηθει.

Nομίζω ότι το καλύτερο νέο είναι το ότι ίσως και να επισκευαστεί η στύγα και επιτέλους να ανοίγει κανονικά παρά το heliski...

καλη φαση να σε πηγαινει μια ζηρεια για πουδροκαταβασεις παντως

για ψαξτε το

DALTONS POW ROBBERY.....

τι λες ρε Χρήστο... εισαι στα Καλαβρυτα, απο πίσω εχει πανεμορφα κομματια να κατεβεις και θα πας στην Ζήρεια?

τεσπά... μόνο στο Καλάβρυτο μπορουν να ντύσουν και το helipad με πέτρα :P

Πανουλη απ'οτι ξερω αν και δεν εχω ασχοληθει στο heliski σε κανουν δυο βολτες για καταβαση ετσι δεν ειναι??

οποτε μια απο πισω και μια ζηρεια και εισαι κομπλε B)

DALTONS POW ROBBERY.....

Βρέ Θοδωρή... με το θέμα που είχε τεθεί κάποτε να μην ανεβαίνουν οι επισκέπτες και κόβουν βόλτες με τον Αχιλλέα, έγινε τίποτα; Εφαγα φλασιά... δεν θυμάμαι αν έχει συζητηθεί.

Μιχάλης

Αν και παρακολουθώ το θέμα ανενεργά και πίστευα οτί δεν θα βγεί τίποτα απο εδώ θα ήθελα να πω οτι χέρομαι για τα τελευταία νέα που αναφέρονται και πάντα τέτοια!!

Αν και νιώθω τον Χρήστο Λάππα που έμεινε με το χαμόγελο στο στόμα αλλά και αυτά που ακούσαμε δεν είναι και χάλια!!εεεε???

Επίσης εύχομαι προς όφελως του καταναλωτή και το "αναταγωνιστικό" κέντρο να προχωρίσει σε νέες κινήσεις!!B)

Φιλικά

Θάνος

ViVa GrEeCe!!!! :) :) :)

Y.Γ. Ο MOONSODA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ!!!

Βρέ Θοδωρή... με το θέμα που είχε τεθεί κάποτε να μην ανεβαίνουν οι επισκέπτες και κόβουν βόλτες με τον Αχιλλέα, έγινε τίποτα; Εφαγα φλασιά... δεν θυμάμαι αν έχει συζητηθεί.

Οι επισκέπτες στόν Αχιλλέα είναι ενα μεγάλο έσοδο για το χιονοδρομικό.

Το χιονοδρομικό χρειάζεται έσοδα οπότε μην τα ισοπεδώνουμε ολα.

9-2-05020.jpg

Φιλε/η Κspecial

Σεβαστά ερωτηματα... Να σε κατατοπίσω για μερικά... (πολύ καλό το ύφος... αυτονόητο για άλλα thread γι'αυτό το αναφερω και εγώ)

Όντως έτσι όπως περιγράφω την αλλαγή ηγεσίας δεν βγαζει νόημα... Απλά... για χρόνια ο διευθυντής του κέντρου παρακάλαγε τον πρώην δημαρχο να κινηθει (πολιτικά) προς όφελος του κέντρου αλλά εκείνος δεν έκανε τίποτα... θετικό... αντίθετα... μάλιστα... δημιουργούσε προβλήματα... Όπως δείχνουν τα πρώτα συμπεράσματα μιας και είμαστε σε εποχή υποδομών για το κέντρο τα πράγματα είναι καλύτερα τώρα... (πολύ θα έλεγα) Από βδομάδα θα έχουμε και την εκλογή νέου Δημάρχου ώστε να οριστεί και νέος πρόεδρος ΔΣ... Αυτό που εννοώ είναι ότι αν το κέντρο έχει να περιμένει κάτι από κάποιον αυτός είναι ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΔΣ... Τα χρήματα είναι αυτά που λειπουν και αυτοί οι 2 έχουν την ευθύνη να τα βρούν. Όταν λοιπόν έχεις δήμαρχο-πρόεδρο που προσπαθούν για το ΧΚΚ τότε μπορείς να περιμένεις ασπρη μέρα. Ο προηγούμενος δήμαρχος ΔΕΝ ασχολιόταν με το ΧΚΚ. Αν λοιπόν έχεις και ένα βουλευτή της κυβερνησης από την περιοχή με θητεία στο ΧΚΚ ελπίζεις ότι κατι μπορεί να γίνει... ;)

Τώρα όσον αφορά τα άλλα...

1.Συμφωνώ ότι δεν είναι όλα τέλεια... ειδικά στην αρχή όπου τα χιόνια είναι και λίγα και δεν έχουν παγώσει... Θέλω να πιστεύω ότι ειδικά στην Αρτεμις με το νεο ρατρακ θα διορθωθεί το πάτημα του διαδρόμου μιας και χρειαζεται βιντσι και εκεί... Τώρα ότι στην διαρκεια της λειτουργίας θα πρέπει να πατιέται ο διάδρομος... πίστεψε με ΣΚ και αργίες είναι αδυνατο να αντιμετωπίσεις την οργή του κόσμου... επειδή κλείνεις το λίφτ... Εχουμε λίγα... τι κανουμε... ? Αν τα κλείνουμε κατα την λειτουργία.. θα φαμε ξύλο στο λέω...

2.Εδω και κάμποσα χρονια ο διευθυντης είχε αιτηθεί κονδύλι αρκετά μεγάλο για την πλήρη αντικατάσταση των ηλεκτρονικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων της Στυγας για να εξαλείψει τουλάχιστον αυτά τα προβλήματα... Περιέργως κάποιος... δεν συμφωνούσε και δεν ενέκρινε το κονδύλι... "Ελα μωρέ τωρα... και αμα σταματαει που και που... μηχανημα είναι βλάβες παθαίνει..." Αν δεν κάνω λάθος... (θα το επιβεβαιώσω αυριο) φέτος μιας και ειχαμε αλλαγες... ΘΑ γίνει τελικά η πλήρη ηλεκτρολογικοηλεκτρονικη ανακαίνιση.... Ειναι ο ίδιος τύπος που έχει αρνηθεί την αγορά γεννητριας για την Στυγα κλπ κλπ κλπ.... Μπαίνεις στο νόημα...?

3. Εχεις μεγάλο δικιο... αλλά ειδικά στην Στυγα είναι περιορισμένος ο χώρος... Αυτό με τα "s" είναι μια λύση αλλά δεν γίνεται να είναι μόνιμα διότι μετα από κάθε χιονόπτωση δεν θα μπορεί να περάσει ο χιονοστρωτήρας να στρώσει... Πίστεψε με οι λιφτιέρηδες ξεχιονίζουν ενα μικρό κομμάτι της εισόδου αλλά δεν είναι ευκολη υπόθεση να ξεχιονισεις πολλά μετρα με τα χερια... Το ξέρω απο πρώτο χέρι στην πλατεία του μαγαζιού... μας έφυγε η μαγκια στο ξεχιόνισμα... Επίσης εχε υπ'όψιν σου ότι αυτες οι κλισεις που βρίσκεις στην είσοδο-εξοδο από τα λίφτ δεν είναι η φυσική αλλά φτιάχνεται με τα ρατρακ... Αν υπάρχουν παντού πασσαλοι δεν θα μπορεί το ρατρακ να δουλεψει... Με τα φτυάρια είπαμε... ξεχνα το... Αν τώρα φτιάξεις τσιμεντένιες-σιδερένιες βασεις-τρύπες για πάσσαλους... μετα από καθε χιονόπτωση... θα το παίζεις μαντείο.. των ... Δελφών ...(φτου φτου φυλαξον κύριε... μακριά από μας... 8) ) για τις βρεις...

4. Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις... Το έχουμε κουβεντιάσει πολλές φορές... Τι να κάνουμε... Είναι δυφορούμενες οι απόψεις αλλά οι λιφτιέρηδες έχουν εντολή να παροτρύνουν τον κόσμο να ανεβαίνουν 2-2 αλλά όχι να τους υποχρεώνουν ακριβώς για να μην υπάρχουν ατυχήματα... Όπως γραφει και τρελοκαλαματιανός το πρόβλημα δημιουργειται με τους demi-αρχάριους που προσπαθούν να την πάρουν... χωρις να έχουν την απαραίτητη εμπειρία... Μάλλον δεν βλέπω να αλλάζει κάτι σε αυτο... και νομίζω ότι έτσι είναι και καλύτερα...

5. Δεν καταλαβαίνω το σκαλοπάτι...? Αν εννοείς το σημείο που τέμνεται από την τραβέρσα της Δαφνης... δλδ εκεί που ξεκινάει η Φαιδρα... τότε... δεν έχεις δίκιο... Ετσι πρέπει να πατιέται... ωστε η αρχη της Φαιδρς να είναι πιο ομαλή...

6. Σε συνέχεια του 5... συμφωνώ... ότι ο κόσμος που μαθαίνει δεν γνωρίζει την ύπαρξη της Φαιδρας... Μαθαίνει στο Βιετναμ... και μετά πάει από εκεί... Εχω μάθει σε αρκετούς φίλους σκι και η Φαιδρα πράγματι προσφέρεται όσο καμία άλλη πίστα για το 2ο βημα... μετα δλδ τα babylifts... Πολύ σωστή η παρατήρηση σου... ίσως η Φαιδρα θέλει καλύτερο "marketing" ώστε να αποσυμφορεθεί λίγο η Δαναη... Βεβαια δεν είναι λίγοι εκείνοι που γκρινιάζουν για το μικροτερο μηκος σε σχεση με τη Δαναη... Πάντως θα πρέπει να γίνει και σύσταση στους δασκάλους αν και δεν είναι ότι πιο ευκολο... Τωρα... για τους αρχαριους που ανεβαίνουν Στυγα τι να σου πω... Εχει κανονικές σημάνσεις για το επιπεδο της πίστας.. Κάποιοι υπερεκτιμούν τις ικανότητες τους... Δεν μπορεί να κάνει κάτι το κέντρο... Να ρωταει εναν εναν στην αφετηρια αν ξερει καλό σκι...? Αμα είσαι π@π@ρ@ς... θα την κάνεις την μ@κ@κι@... Εχει τύχει τύπισα να ανεβει Στυγα και μετα από τον φόβο της να μην ανεβαινει ούτε στο snowmobile που ήρθε να την μαζεψει... Σηκωτη την πήρανε... (αμα ξαναπατησει αυτη να μου γραψεις...)

ΘΕΜΑ ΛΟΥΡΑΚΙ ΣΑΝΙΔΑΣ... Συμφωνω... 1000% το έχω συζητησει πολλές φορές με την διευθυνση... Και εκεί υπάρχουν δυφορούμενες απόψεις... Στο ΧΚΠ το επέβαλαν (και καλά έκαναν) αλλά εμείς από εδώ... έχουμε πρόβλημα με την συμπεριφορά του κόσμου... ΚΑΝΟΝΙΚΑ το λουράκι στο μαθαινει ο δάσκαλος...ή ο φίλος σου που σου μαθαίναι ΑΛΛΑ η ευθύνη είναι ΔΙΚΗ ΣΟΥ... Σιγουρα το κέντρο πρέπει να απαγορέυσει την ανοδο στο λιφτ με το σανιδι στο χερι και να υποχρεώσει την χρηση του λουρακίου...(sic) Αυριο πρωι πρωι θα είμα πάνω...και θα μεταφερω τους προβληματισμούς σου στην διευθυνση ... Πιστεψε με ο διευθυντης και ο υπευθυνος λειτουργίας δεν αφηνουν τίποτα στην τύχη τους... Να έχεις υπ'όψιν σου ότι ένας ανθρωπος που χρόνια τώρα τ'ακούει χωρίς να φταιεί μπορεί να έχει αναπτύξει κάποιες ευαισθησίες...

Αρωγός στην επικοινωνία μεταξυ πελατών ΧΚΚ-διεύθυνσης βρέθηκα ξαφνικά εγώ και προσπαθώ όσο μπορώ να βοηθήσω... μιας και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικα και εκεί πλέον... Κανονιζει ο ΣΤΟΥΧ και κάποια συναντηση με το κεντρο (απ'όσο ξερω σε κάποιο καλό μαγαζι της περιοχής... 8) ) και θα έχετε την ευκαιρια να τα πείτε και live στους ανθρωπους του ΧΚΚ...

(Υ.Γ. Με μ@μησες... λιγα λιγα την επόμενη φορά...)

Τωρα... στο προκείμενο...

Τι είναι αυτη η μαντρα που έχω ποσταρει εδω και καιρό...? Ο Τρελοκαλαματιανός... την ψιλιάστικε την δουλειά...

Αυτη η μαντρα... είναι ουσιαστικά το πλάτωμα (γνωστο και ως Η) στο οποίο θα προσγειώνεται και θα απογειώνεται το ελικόπτερο της εταιρείας που θα συνεργαστεί με το ΧΚΚ...!!!

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει εμπειρεία στις πτήσεις σε βουνά... αλλά σε πρώτη φαση τα δρομολόγια θα γινονται μαλλον μόνο για sightseeing-βολτα δλδ στο βουνό....

Όταν ωριμάσει η ιστορία και οργανωθεί το πράμα.. τότε θα μιλάμε για κανονικά heliski στις πλαγιές του Χελμού....!!!

Είχα την τύχη πέρυσι να είμαι παρόν σε μια συζητηση που είχε κάνει η διεύθυνση του κέντρου με τους ελικοπτεράδες και είχαν εξηγήσει πολλά πράγματα για την ιδιαιτερότητα των πτήσεων με ελικόπτερο... και ειδικότερα με κακοκαιρία... Κοινώς αν έχει έστω και απλή συννεφιά.. το ελικόπτερο ΔΕΝ μπορεί να τρυπήσει το σύννεφο και να πετάξει... Γενικά είναι μεγάλο το story με το heliski ... εδώ θα είμαστε... θα το αναλύσουμε πιο πολύ...

Αυτά... τα ... λίγα...

Φιλικά

Τεο...

"Λίγα",το λές αυτό το κατεβατό;Πόση ώρα έκανες να το γράψεις; :P

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

Από τότε (τόν περασμένο αιώνα) που έφτιαχνα ελικοδρόμια για το Ε.Ν. εχει αλλάξει φοβερά η τεχνολογία.

1990 Βήμα πρώτο Πάρτε μπουγέλο ασβέστη και σε επίπεδη αλάνα σχηματήστε το γράμμα Η.

2009 Βήμα πρώτο Σκάψτε ευθή χαντάκι 150 μ. και βαθους 2 μ και περάστε 3 σωλήνες (ο ένας χοντρος οι άλλοι 2 λεπτοι)...

8)8):P;)

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Είχαν ανακαλυφθεί τα ελικόπτερα στην εποχή σου; 8)

Αμέ τί νόμιζες. Και πετούσαν κιόλας.

Πάντος Παραλλαγή στύλ πετρινη παραδοσιακή καλύβα δεν προέβλεπε τότε το ΠΝ....

συνεχίζω τις οδηγίες

βήμα .... Μόλις τελειώσει η κατασκευή του ελικοδρομίου φροντίζουμε για την απ αέρος παραλλαγή του. Σβύνουμε το γράμμα Η.

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Αμέ τί νόμιζες. Και πετούσαν κιόλας.

Πάντος Παραλλαγή στύλ πετρινη παραδοσιακή καλύβα δεν προέβλεπε τότε το ΠΝ....

συνεχίζω τις οδηγίες

βήμα .... Μόλις τελειώσει η κατασκευή του ελικοδρομίου φροντίζουμε για την απ αέρος παραλλαγή του. Σβύνουμε το γράμμα Η.

Μάλλον έχεις μείνει πολύ πίσω. πρέπει να ενημερωθείς για τις νέες τεχνολογίες 8)

9-2-05020.jpg

Όχι τίποτα άλλο, αλλά τσάμπα αναθαρρήσαμε για τεχνητό χιόνι. :blink:

Πολύ βιάζεσαι.... :D:blink:

Αυτα τα όντως λίγα...

Φιλικά...

Τεο...

O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς

1956280u02tpdods5.gif

τρελο γελαδι περιμενουμε φωτο απο το φρεσκοασφαλτοστρωμενο παρκινγκ

DALTONS POW ROBBERY.....

Οι επισκέπτες στόν Αχιλλέα είναι ενα μεγάλο έσοδο για το χιονοδρομικό.

Το χιονοδρομικό χρειάζεται έσοδα οπότε μην τα ισοπεδώνουμε ολα.

Δεν ισοπεδώνει κανένας τίποτε. Αλλά αν δεν κάνω λάθος πέραν από τα επιπλέον έσοδα που πολύ ορθώς αναφέρεις, κατά την ταπεινή μου άποψη, σημαντική προτεραιότητα σε ένα χιονοδρομικό είναι και η καλύτερη εξυπηρέτηση του χιονοδρόμου. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα λίφτ όπως ο Αχιλλέας.

Μιχάλης

...σημαντική προτεραιότητα σε ένα χιονοδρομικό είναι και η καλύτερη εξυπηρέτηση του χιονοδρόμου...
Γι' αυτό υπάρχει και η ''Δάφνη''.

Το θεμα ειναι οτι θα μας παιρνει τα αυτια το ελικοπτερο και δ εν θα μπορούμε να κοιμηθούμε το μεσημέρι :P

Αλλά έχω τη λύσηΑΥΤΗ!

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Today's Birthdays

1. Edme11
      Edme11
      (48 years old)
    2. zaklin69
      zaklin69
      (60 years old)

• Forum Statistics

• Total Topics
      19,150
    • Total Posts
      460,800