Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
fotski

Διοδια για ΧΚ Παρνασσού

Recommended Posts

Διόδια για Αθήνα - Παρνασσό από σήμερα

Μέχρι και εχθές πληρώναμε 2,75 Χ 2 = 5,5 ευρώ (δεν πληρώναμε στην επιστροφή) ασχέτως εξόδου (Θήβα ή Κάστρο).

Από σήμερα έχουμε:

Μετωπικά Διόδια Αφιδνών 1,85 ευρώ + Μετωπικά Διόδια Θήβας 2,25 ευρώ = 4,1 και επιστροφή Χ 2 = 8,2 ευρώ αν πάμε από Κάστρο

Μετωπικά Διόδια Αφιδνών 1,85 ευρώ + Πλευρικά Διόδια Θήβας 0,50 ευρώ = 2,35 και επιστροφή Χ 2 = 4,7 ευρώ αν πάμε από Θήβα

και βέβαια αν αργότερα μπουν και διόδια στην έξοδο του Κάστρου (θα γίνει και αυτό κάποια στιγμή) θα αυξηθεί κι άλλο το κόστος της πρώτης επιλογής.

ΥΓ. Αν βάλουμε και την Αττική οδό.........

Φώτη συμφέρει η Θήβα. Και δεν είναι και τόσο χάλια ο δρόμος πια σε σχέση με το Κάστρο!

Νομίζω αξίζει τον κόπο η διαφορά (άσε που θα αυξηθεί περισσότερο σε λίγο που θα βάλουν διόδια και στο Κάστρο).

Ανέκαθεν πήγαινα από Θήβα (είναι και λιγότερα χιλιόμετρα), εκτός από τα 2 τελευταία χρόνια επειδή οι ταχύτητες στην Εθνική είναι μεγαλύτερες (τουλάχιστον στο πήγαινε ) αλλά κυρίως ότι αποφεύγεις έτσι τα τρακτέρ που βγαίνουν στον δρόμο της Θήβας χωρίς να δίνουν λογαριασμό.

Παιδιά οι τιμές θα αλλάξουν σε κάθε σταθμό και θα προσαρμόζονται ανάλογα με την χλμ απόσταση που διανύεις

αλλά κυρίως ότι αποφεύγεις έτσι τα τρακτέρ που βγαίνουν στον δρόμο της Θήβας χωρίς να δίνουν λογαριασμό.

Το δρόμο αυτό τον κάνω 2-3 φορές το μήνα τουλάχιστον, πήγαινε-έλα όλο το χρόνο, λόγω καταγωγής.

Από τότε που αναβαθμίστηκε η Ε.Ο. στην Υλίκη πηγαίνω από το Κάστρο ακριβώς γι' αυτό το λόγο κι ας είναι μερικά χλμ παραπάνω. Η ασφάλεια μου είναι πάνω από όλα!

Τελευταία λόγω των έργων στην Υλίκη ξαναπήγα από Θήβα μερικές φορές...

Με τα διόδια Σχηματαρίου τι γίνεται; Δεν είδα κάτι σχετικό.

Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία.

Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.-

παντως σημερα στα διοδια των Αφιδνών τα ΕΙΧ έδιναν 1,40 και απο τις 2 πλευρές, οχι 1,85...

μέχρι τα Οινοφυτα και επιστροφή ήταν 2,:lol: σε αντίθεση με τα 2,75 που ειχε μόνο η έξοδος παλιά... το κακό όμως δεν ήταν τα 5 λεπτά παραπάνω αλλά η ουρά που είχε και απο τις 2 πλευρές για να περάσεις τα διόδια...

στάνταρ θα βγάλουμε teo pass φέτος... Αν Τρίτη είχε τέτοιο χαμό, ΣΚ και αργίες θα γινεται τρελός χαμός...

(απο Κάζα μας βλέπω lol)

απο Κάζα μας βλέπω
Βρε καλώς τα παιδιά...

Βρε καλώς τα παιδιά...

Δεν ειναι ΜΠΑΟΚ ο Νικελ :lol: :LOL: :lol:;)

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Βρε καλώς τα παιδιά...

+1 Λόγω τόπου διαμονής (βλέπε Μαγούλα Αττικής) βρίσκομαι στην μιρκότερη δυνατή απόσταστη και από τα τρία χιονοδρομικά κέντρα που είναι κοντά στο λεκανοπέδιο (Παρνασσός, Καλάβρυτα, Μαίναλο). Την διαδρομή από την Παλιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών (Κάζα-Ερυθρές-Θήβα κτλ) την κάνω πολλά χρόνια και ως τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή μου. Τα χιλιόμετρα είναι συντριπτικά λιγότερα (κάτι παραπάνω από 150) και η απόσταση με καθαρό δρόμο καλύπτεται σε λιγότερο από 2 ώρες. Ειδικά με τις βελτιώσεις που συνεχίζονται στην Παλιά Εθνική Οδό ο χρόνος τα επόμενα χρόνια αναμένεται να μειωθεί και άλλο. Επιπλέον δεν υπάρχει το κόστος των διοδίων. Το μόνο που χρειάζεται είναι προσοχή, ειδικά αν υπάρχει υγρό οδοστρωμα, στο κομάτι από Μάνδρα έως έξοδο Βιλλίων.

Snow to the people!

Στο Κάστρο δεν ειμαι σιγουρος αν θα μπουν διόδια ωστε να μπορουν οι αγροτες να μετακινουνται για τις τοπικες εργασίες τους χωρις να πληρώνουν συνεχεια διοδια..

Εγω πάντως θα συνεχίζω να τιμω τον κλειστο αυτοκινητόδρομο..πιο υψηλες ταχυτητες με μεγαλυτερη ασφαλεια..

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

βρε παιδιά όπως έχουμε ακούσει και άλλες φορές θα μας πούνε ότι το σκι-σανίδα είναι ελιτίστικο σπορ για αυτούς που έχουν....

έχουν δεν έχουν....

Edited by Pefto_kai_Matheno

Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε...

Με τα διόδια Σχηματαρίου τι γίνεται; Δεν είδα κάτι σχετικό.

καταργήθηκαν ή καλύτερα αντικαταστάθηκαν από τα διόδια Θηβών

μια ερωτηση...

το e-pass δεν δουλευει στην αθηνων λαμιας οπως στην αθηνων τριπολεως και πατρων????

ρωταω γιατι εβγαλα e-pass μετα την ληξη της χιονοδρομικης περιοδου και δεν εχω ξαναπερασει απο τοτε...

DALTONS POW ROBBERY.....

+1 Λόγω τόπου διαμονής (βλέπε Μαγούλα Αττικής) βρίσκομαι στην μιρκότερη δυνατή απόσταστη και από τα τρία χιονοδρομικά κέντρα που είναι κοντά στο λεκανοπέδιο (Παρνασσός, Καλάβρυτα, Μαίναλο). Την διαδρομή από την Παλιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών (Κάζα-Ερυθρές-Θήβα κτλ) την πολλά χρόνια και ως τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή μου. Τα χιολιόμετρα είναι συντριπτικά λιγότερα (κάτι παραπάνω από 150) και η απόσταση με καθαρό δρόμο καλύπτεται σε λιγότρο από 2 ώρες. Ειδικά με τις βελτιώσεις που συνεχίζονται στην Παλιά Εθνική Οδό ο χρόνος τα επόμενα χρόνια αναμένεται να μειωθεί και άλλο. Επιπλέον δεν υπάρχει το κόστος των διοδίων. Το μόνο που χρειάζεται είναι προσοχή, ειδικά αν υπάρχει υγρό οδοστρωμα, στο κομάτι από Μάνδρα έως έξοδο Βιλλίων.

Βρέ θα γίνω καμικάζι στα γεράματα...

Ωραία τι είχα τι έχασα, αντι να βγώ εθνική απο την αττική θα βγω μερικές εξόδους παρακάτω στην μάνδρα. Στίς 6 το πρωί θα έχω μπροστά μου καμμιά κατοσταριά νταλίκες που θα ανηφορίζουν την σκοτώστρα για Βίλλια ( εδω και χρόνια το θριάσιο (και όχι μόνο) πάει Θήβα απο Μάνδρα...). Μετά γενάρη μήνα αν δεν διπλώσει νταλίκα στον αυχένα θα διασχίσω μέσα απο Θήβα την ώρα που σχολάνε τα σκυλάδικα και θα φτάσω προσπερνώντας τρακτέρ, αγροτικά και κομπίνες στην πίσω διασταύρωση Ορχομενού ζωντανός(?).

Αλλά τι λέω αφου μπορω να πάω Καλάβρυτα με την σούπερ-ντούπερ αουτοστράτα :lol: , ή Μαίναλο (αν έχει χιόνι...) με την μιά λωρίδα :lol:

Δέν φοβάμαι τίποτα γιατί απο πέρσυ πληρώνω και για τον Θεό στο ΧΚΠ άρα θα τον έχω συνοδηγό ;)

Οχι μόνο θα πάω αλλά και θα γυρίσω και θα περάσω καλά στο ενδιάμεσο και θα κάνω και σκί. Το ξέρω, θέλω ψυχίατρο...

Το μόνο που δεν θέλω ειναι να ακούω εξυπνάδες. Ζητάω μια αξιοπρέπεια στο ξέσκισμα. Παρακαλώ σιωπηλά. Ολοι σας (διόδια, ετα, διευθυντάδες, ταβερνάρηδες, ξενοδόχοι κλπ).

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

το e-pass δεν δουλευει στην αθηνων λαμιας οπως στην αθηνων τριπολεως και πατρων????

ρωταω γιατι εβγαλα e-pass μετα την ληξη της χιονοδρομικης περιοδου και δεν εχω ξαναπερασει απο τοτε...

Όχι δεν δουλεύει. Αυτό που έχεις (e-pass) είναι μόνο για Αθήνα-Πελοπόννησο.

Το μόνο που δεν θέλω ειναι να ακούω εξυπνάδες. Ζητάω μια αξιοπρέπεια στο ξέσκισμα. Παρακαλώ σιωπηλά. Ολοι σας (διόδια, ετα, διευθυντάδες, ταβερνάρηδες, ξενοδόχοι κλπ).

Βασιλη συμφωνώ μαζί σου, πιάστε μας τον ποπό άλλα όμορφα...

Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε...

Όχι δεν δουλεύει. Αυτό που έχεις (e-pass) είναι μόνο για Αθήνα-Πελοπόννησο.

Το e-pass(της Αττικής Οδού) λειτουργεί για την ¨εθνική΄΄ Πατρών Αθηνών , για την Κορίνθου Τριπόλης και φυσικά για την Αττική οδό.

Είναι η καλύτερη επιλογή για κάποιν που ζει κάτω από το αυλάκι(και λίγο δυτικά ίσως).Επίσης είναι μικρό και δεν πληρώνεις εγγύηση

Για την Αθηνών Λαμίας χρειάζεται ΤΕΟ PASS.

Πρέπει κάποια στιγμή όμως αυτά να ενοποιηθούν ώστε να μην έχουμε πολλές συσκευές.

Mέχρι να γίνουν τα διόδια του Κάστρου (ελπίζω να μην επηρρεάσουν εμάς)

θα πηγαινουμε απο Κάστρο 1,4 + 2,25= 3,65

και θα γυρίζουμε απο Θηβα 0.50 + 1,40= 1,90

μια η άλλη... 5,5€

Μπορουν τα λεφτά μας να πηγαίνουν στο δρόμο ή ΚΑΙ στον δρομο? και όχι μονο αλλου...οπως παλιά? , μας σκίζουν ναι... αλλά αν καταφέρουν και φτάσουν το επίπεδο της Αττικής Οδού, χαλάλι :lol:

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΣ... γινονται εργα στην ΕΟ και και ο παραδρομος εχει αφεθεί να γίνει ναρκοπέδιο... κάθε μέρα σπαμε τα αυτοκινητα μας μεχρι τα Οινοφυτα.

κανω πολλα χρονια την διαδρομη αθηνα θηβα μεσω παλαιας εθνικης οδου.ποτε δεν μου ετυχε κατι δυσαρεστο στην διαδρομη απο την εποχη που ο δρομος ηταν αθλιος ακομα και για τα γαιδουρια...τα τελευταιοα χρονια ομως εχουν γινει πολλα και καλα εργα που εχουν διευκολυνει την διαδρομη και εχουν ελαχιστοποιησει την ωρα του ταξιδιου.οπως ειναι και πολυ λιγοτερα τωρα πια ισως ελαχιστα ακομα τα σημεια που αν διπλωσει μαι νταλικα θα μας αποκλεισει.με λιγη υπομονη ομως πιστευω οτι θα εξαληφθουν και αυτα τα λιγα.το θεμα ειναι ομως πως οταν οδηγαμε στον δρομο δεν προσεχουμε μονο μην τρακαρουμε εμεις,αλλα μην μας τρακαρουν και οι αλλοι.τωρα οσο για τα διοδια και τα υπολοιπα,αγαπητοι φιλοι ενα εχω να πω και να με συγχωρεσετε για την γλωσσα,πιασοκωλλια μας ειχαν μια ζωη στην ελλαδα,τωρα θα αλλαξει?ας κανουμε το κεφι μας τουλαχιστον να ξεχναμε ολα αυτα τα καραγκιοζιλικια της χωρας μας...

καταργήθηκαν ή καλύτερα αντικαταστάθηκαν από τα διόδια Θηβών
Ακομα λειτουργουν ξερουμε ποτε θα σταματησουν???

Τωρα που περασα ηταν κλειστο

μια απλή επισήμανση που δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι:

το e-pass της Αττικής Οδού, δουλέυει και στον άξονα της Ολυμπίας Οδού (Αθήνα - Πάτρα - Τσακώνα) αλλά με περιορισμό ύψους αυτοκινήτου τα

2, 20μ...

(Μετρήστε λοιπόν, το αυτοκίνητο σας με μπάρες, σχάρες δέστρες κτλ κτλ, γιατί μπορεί να ξύσετε!)

(ειδάλλως, ισχύει και το Ολυμπία Pass, με το οποίο περνάτε και το σπίτι σας από το booth .... :lol: )

...great things are done when men and mountains meet....

Χαιρομαι πολυ που αυτη η κυβερνηση εχει αυτοκτονικες τασεις!!!

Μηπως θελετε να σας πω ποσα πληρωνω εγω για να παω στη Δραμα????????????Δραμα η κατασταση παιδια. :lol: Για να μη βαλω και την επιστροφη.

ΟΧΙ πως τωρα που θα ερθει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα τα καταργησει...Απλα θα αλλαξει ο Μανωλιος και θα βαλει το β..κι του αλλιως που λεει ο λαος μας.

Οτι και να κανουμε ή πουμε εμεις οι 300, θες του Γιωργακη,θες του Κωστακη,θες της Αλεκας ή του Αλεξη, θα εξακολουθουν να κοιταζουν την παρτυ τους και ο λαος στην απ' εξω οπως εδω και τοσα χρονια.

Ελπιζω να μην παρεξηγησετε.Λυπαμαι που το λεω αλλα οσο ποναει εσας ποναει και μενα και αυτη ειναι και η αληθεια. :(