Turms 2,694 Report post Posted February 21, 2013 Παντως φέτος πέχτηκε σκηνικό στη Λούτσα και νομίζω ότι έκανε και μερικα βραδια στο αυτόφορο... Περισσοτερα στο windsurfάδικο φόρουμ... έχουν γραφτεί πολλά. Δεν τον έχω δει απο κοντα, αλλά υποψιάζομαι πιος μπορεί να είναι. Νομίζω πως είναι αυτος αλλα θέλω επιβεβαίωση. Τον πέτυχα πέρσι στην ουρά του Αιόλου με 2 μαθητές και πιάσαμε τη κουβέντα. Μου το έπαιξε ο σούπερ ντουπερ δάσκαλος μακράν καλύτερος και απο τη Γαλλική σχολή . Και αφου μου αράδιασε κι άλλες μ@...ες μου έδωσε μια συμβουλή για δώρο που απο τότε εμεινε ανέκδοτο. Εκτος του ότι μου είπε να βάλω τις μοιρες της μπροστινής δέστρας στο άπειρο (μου είπε ένα τρελο νουμερο) μου είπε... δωστε προσοχή στη τελευταία πρόταση... οτι η στάση μου πρέπει να είναι τέτοια που το πουλάκι μου πρέπει να δείχνει μπροστά. (έκανε και την κίνηση) Ποιο;;;; Το πουλάκι τσίουυυυ... Δεν έχω πουλάκι. Περιττό να σας πω ότι η υπόλοιπη μέρα κύλισε με το να κοροϊδεύω "το πουλάκι". Δε μπορώ να γραψω το τι έλεγα ο Χρήστος θα με μπανάρει. Μπα σε καλο του.... χαχαχα βασικα δεν ξερω ποσο καλος ειναι στο σανιδι, αλλα απο αυτο και μονο....οκ πτες του. Ασε το σανιδι και πιασε κανα σερφ καλυτερα Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted February 21, 2013 Παιδιά πήρα δάσκαλο χθες για να μου δείξει το slalom. Όσο ήμασταν μαζί δεν έπεσα καθόλου και το έκανα και με την πρώτη όταν τελείωσε το μάθημα και καθησα να το κάνω μπορούσα μόνο από μύτες να γυρισω φτερνες το ανάποδο με τίποτα. Απογοητευτηκα λίγο γιατί ένιωσα και κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο μου. Είναι τελικά το άθλημα της τούμπας ή απλά να το αφήσω; η στροφη απο φτερνες σε μυτες ειναι πιο φυσικο να σε δυσκολευει γιατι ειναι καπως εναντια στην φυση του ανθρωπου μην σε προβληματιζει....απλα πρεπει να ξεπερασεις τον φοβο οι ενοχλησεις στο γονατο;;; εχεις προιστορια; οπως και να εχει να ξερεις οτι μπορει να ειναι θεμα τεχνικης. Οσο βελτιωνεσαι τοσο λιγοτερο θα πεφτεις και λιγοτερες ενοχλησεις θα εχεις Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted February 21, 2013 κάπως έτσι πρέπει να γίνεται το σπορ.... καλη φαση το μπικινι αλλα οχι...ετσι ΔΕΝ γινεται ειναι τεχνικη αρχαριου (που ολοι ημασταν εκει) που για να στριψεις χρησιμοποιεις πολυ το πισω ποδι ... καπως σαν να παιρνει φορα. αυτο ειναι το πιο χαρακτηριστικο λαθος οταν ξεκιναμε να κανουμε σανιδα Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted February 21, 2013 Όσον αφορά τις μοίρες έχει γίνει κι αλλού μεγάλη κουβέντα εδώ μέσα, αλλά δύσκολο να σου πουν οδηγίες. Ίσως μια αρχική ρύθμιση να είναι ασφαλής 15 μπροστά, 0 πίσω, αλλά είναι σχεδόν σα να μην στο είπα αυτό... (εγώ είμαι πια ένας ψυχοπαθής με 45 μπροστά, 30 πίσω, μη μου δίνεις σημασία :-P) σε εκοψα απο την αρχη εσενα...σε 1-2 χρονια θα εισαι με alpine σανιδι για extreme carving...να θυμασαι οτι στο ειπα αυτο 21.02.2013 και ωρα 23.14 σημειωσε το χαχα 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted February 22, 2013 οι ενοχλησεις στο γονατο;;; εχεις προιστορια; οπως και να εχει να ξερεις οτι μπορει να ειναι θεμα τεχνικης. Οσο βελτιωνεσαι τοσο λιγοτερο θα πεφτεις και λιγοτερες ενοχλησεις θα εχεις Την έπαθα όταν πήγα να πάρω το πιατο και έπεσα άτσαλα. Δύο χειρουργεία προσθιου χιαστου συνδεσμου έχω Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted February 22, 2013 Την έπαθα όταν πήγα να πάρω το πιατο και έπεσα άτσαλα. Δύο χειρουργεία προσθιου χιαστου συνδεσμου έχω πριν ποσο καιρο? προσοχη τοτε φιλε. με το μαλακο. τοτε η ξεκουραση, αν δεις οτι σε ζοριζει το ποδι, ειναι υποχρεωτικη. οταν μαθεις σωστα την τεχνικη να εισαι σιγουρος οτι δεν θα εχεις κανενα προβλημα με τα γονατα, μεχρι βεβαια να φτασεις στο επιπεδο που να θες αλματα και πουδρες Quote Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted February 22, 2013 σε εκοψα απο την αρχη εσενα...σε 1-2 χρονια θα εισαι με alpine σανιδι για extreme carving...να θυμασαι οτι στο ειπα αυτο 21.02.2013 και ωρα 23.14 σημειωσε το χαχα Αυτό που στέκεται ανάμεσα σε μένα και την πρόβλεψή σου είναι η οικονομική κρίση... 1 Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted February 22, 2013 Την έπαθα όταν πήγα να πάρω το πιατο και έπεσα άτσαλα. Δύο χειρουργεία προσθιου χιαστου συνδεσμου έχω εννοεις οτι εχεις ενοχλησεις απο το πιατακι οχι τα χειρουργεια απο το πιατακι αλλα οπως ειπε ο φιλος μας παραπανω με λιγο προσοχη και σιγα σιγα Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted February 22, 2013 Αυτό που στέκεται ανάμεσα σε μένα και την πρόβλεψή σου είναι η οικονομική κρίση... σωστα...και εγω ειχα αυτο το "κενο" αλλα ας οψεται το ebay Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted February 22, 2013 Όπως καταλαβαίνεις, όταν γίνει τέτοιο βήμα, απλά θα υπάρχουν δύο σανίδια διαθέσιμα, για κάθε γούστο, ανάλογα τη μέρα... Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted February 22, 2013 πριν ποσο καιρο? προσοχη τοτε φιλε. με το μαλακο. τοτε η ξεκουραση, αν δεις οτι σε ζοριζει το ποδι, ειναι υποχρεωτικη. οταν μαθεις σωστα την τεχνικη να εισαι σιγουρος οτι δεν θα εχεις κανενα προβλημα με τα γονατα, μεχρι βεβαια να φτασεις στο επιπεδο που να θες αλματα και πουδρες 4 και 2 χρόνια αντίστοιχα. Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted February 24, 2013 Όπως καταλαβαίνεις, όταν γίνει τέτοιο βήμα, απλά θα υπάρχουν δύο σανίδια διαθέσιμα, για κάθε γούστο, ανάλογα τη μέρα... ακριβως η ομορφια του αθληματος Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted February 25, 2013 Πάντως χθες παρατήρησα το εξής: δοκίμαζα στα carving runs να πάω όσο πιό χαμηλά γίνεται, προς το extreme. Όταν είσαι στις μύτες, αυτό δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα, μπορείς αν έχεις βάλει μεγάλη ταχύτητα να κρατηθείς και να τρως σχεδόν χιόνι. Στις φτέρνες, όμως, αυτό που τελικά εμποδίζει πάρα πολύ το χαμήλωμα είναι οι κλίσεις στις δέστρες. Κι αυτό γιατί αν δεν έχεις τα πόδια σχεδόν παράλληλα με το σανίδι, πρέπει να στρίψεις τον κορμό σου πάρα πολύ. Όταν λέμε "χαμηλώνω" στις φτέρνες, προφανώς δεν εννοούμε με... την πλάτη, αλλά το πλευρό. Με το που στρίβεις τον κορμό σου αναπόφευκτα προκαλείς και στρίψιμο στη σανίδα κι απλά φρενάρεις περισσότερο κι ανεβαίνεις πάλι στο βουνό. Οπότε λέω να αποδεχτώ ότι το επίπεδο carving που μπορείς να πετύχεις με κανονικό και όχι alpine σανίδι είναι αυτό και να το τελειοποιήσω όσο μπορώ περισσότερο. Ευχαριστημένος είμαι, αφού έχεις το πλεονέκτημα να κάνεις και all mountain runs. Άλλωστε είναι πολύ σπάνιο στα βουνά μας να βρεις πίστες στρωμένες και groomed για carving όπως το θες. Εκτός αν μένεις εκεί δίπλα ή μπορείς για κάποιο λόγο να πηγαίνεις όποτε θέλεις. Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted February 26, 2013 (edited) μιλας για Extremce carving ετσι? οχι το bomber. στο Extremce carving τον κορμο τον στριβεις ουτως ή αλλως (rotation) αλλα οταν τα γονατα ειναι λυγισμενα...δηλαδη στην αλλαγη που κανεις στα μαχαρια. Ειναι καπως δυσκολο στην αρχη γιατι την αλλαγη την κανεις με γονατα λυγισμενα και οχι οπως κανουμε κλασικα snowboard. χαμηλωνεις, και ταυτοχρονα στριβεις τον κορμο αναλογα, οποτε και αλλαζεις και τα μαχαιρια αναλογα (απο μυτες σε φτερνες ή αναποδα) και μετα απλωνεσαι στο χιονι για αυτο κολαει και το Pull push που λενε στο alpine εχεις δει τα βιντεακια για το Extremce carving με μαλακες μποτες? ειναι πολυ κατατοπιστικα... εμενα με βοηθησαν πολυ στην αρχη να πειραματιστω, αν και μετα αρχισα να δοκιμαζω αλλη τεχνικη. Αν δεις τα βινετακια θα δεις οτι ειναι εφικτο να κανεις το απολυτο Lay down και με μαλακες μποτες - δεστρες. Απλα θελει οπως ειπες να βρεις πολυ καλες συνθηκες που στην ελλαδα αυτο..... πολυ δυσκολο. Και φυσικα θελει προπονηση. αν θες στελνω το λινκ.... Edited February 26, 2013 by Turms Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted February 26, 2013 :shock: :dizzy: Κατι τετοιες στιγμες ευχαριστω που κανω σκι........ Δεν καταλαβα σχεδον ουτε λεξη! 1 Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted February 26, 2013 (edited) δες παντως τον τυπακο στο βινετακι αυτο στην αρχη κανει την τεχνικη bomber στις φτερνες βεβαια δεν κανει και πολυ rotation γιατι οντως δεν ειναι και πολυ εφικτο με τις μοιρες που εχει στις δεστρες αλλα στις μυτες τσιμπαει το χιονι δες γενικα ομως οτι την αλλαγη την κανει σηκωμενος (σχετικα βεβαια γιατι παει γρηγορα) αλλα σε καποια σημεια κανει το λεγομενο Pull push εκει την αλλαγη την κανει πολυ χαμηλα με γονατα λυγισμενα δες πχ στο 0.54 κανει αλλαγη με τα γονατα λυγισμενα και μετα απλωνεται στο χιονι αλλα το κανει μονο μυτες μετα το κανει καπω ξανα στο 1.53 ως το 2.05 καπου... http://www.youtube.com/watch?v=vDK3MhdOUy4 Edited February 26, 2013 by Turms Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted February 26, 2013 :shock: :dizzy: Κατι τετοιες στιγμες ευχαριστω που κανω σκι........ Δεν καταλαβα σχεδον ουτε λεξη! χχαχαχα οι βασικες αρχες εινια και στα δυο οι ιδιες.... 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted February 26, 2013 :shock: :dizzy: Κατι τετοιες στιγμες ευχαριστω που κανω σκι........ Δεν καταλαβα σχεδον ουτε λεξη! Χαχα, είδες όμως? Έχει επιστήμη το άθλημα αν το βλέπεις σοβαρά Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted February 26, 2013 Α, μπράβο, πολύ κατατοπιστικό το βιντεάκι! Κατά κύριο λόγο, λοιπόν, χαμηλώνω όπως δείχνει και στο πρώτο περίπου μισό του βίντεο. Στις μύτες όντως σχεδόν τρώω χιόνι. Τα ακραία πεσίματα στις φτέρνες που κάνει προς το τέλος δύσκολο όμως. Νομίζω παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο πάντως το στρώσιμο στις πίστες. Όταν κάνεις τόσο μεγάλο angulation στο σανίδι είναι εύκολο να "πετάξει" κιόλας και να συρθείς με τον πισινό τελικά. Εμένα δεν με νοιάζει τόσο να πετύχω extreme carving, όσο να δω τα όρια σε κάθε τεχνική με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό και τις δικές μου δυνατότητες. Άλλωστε το bomber το ευχαριστιέμαι πιό πολύ γενικά έτσι κι αλλιώς. Με τις ατέλειες που έχουν οι ελληνικές πίστες, νομίζω ένα "υβριδικό" στυλ είναι ό,τι καλύτερο. Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted February 26, 2013 (edited) τα ακραια πεσιματα στις φτερνες ειναι extreme carving.... οχι το στυλακι που εχει στην αρχη στο βιντεο (εγω το λεω bomberstyle γιατι νομιζω ετσι λεγεται) στο bomberstyle χρησιμοποιεις angulation αλλα στο extreme carving πας σε ιnclination.... δες αυτο το λινκ ειναι σε σκι βεβαια αλλα φαινεται η διαφορα http://de.wikipedia...._angulation.jpg ....για ακομα πιο συγκεκριμενα πραγματα δες τα βιντεακια αυτα βαζω το λινκ απο το πρωτο μονο. Οταν τελειωνει μπορεις να κανεις κλικ να σου ανοιξουν και τα αλλα... δες τα με την σειρα οταν εχεις χρονο, και θα καταλαβεις αρκετα .... αξιζει τον κοπο. αλλα μιλαμε για extreme carving παντα...παντως θα σου ανοιξει αλλους οριζοντες και μονο ο πειραματισμος....αλλα δες τα ολα οταν μπορεις http://www.youtube.com/watch?v=OLc6zmiG8wY&feature=iv&annotation_id=annotation_349463 φυσικα καμια τεχνικη δεν ειναι λαθος απο τις δυο. Ειναι καθαρα θεμα γουστου τι προτιμας. Και εγω παλια εκανα οπως ολοι μας, λεκανη γονατα κλπ (που ειναι επισης σωστο) , τωρα πειραματιζομαι με το λεγομενο bomberstyle, μετα ισως με extreme carving ειναι επιστημη το ατιμο...και η αληθεια ειναι οτι οταν αισθανομαι οτι πετυχαινω μια σουπερ στροφη, και σταματω και κοιταω την γραμμη που αφησα, και βλεπω μια τελεια χαρακια στο χιονι, με πιανει ενα συναισθημα ικανοποιησης που δεν περιγραφεται Edited February 26, 2013 by Turms 2 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted February 26, 2013 Δεν ξέρω πολλά (δηλαδή τίποτα!) από snb, αλλά μου φένεται εντυπωσιακό πως στο video χρησιμοποιούν έλαχιστα τα χέρια τους, σε αντίθεση με πολλούς που βλέπω στο βουνό. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted February 27, 2013 ναι...η αληθεια ειναι οτι τα χερια πρεπει να μην τα χρησιμοποιεις σχεδον καθολου οσες φορες πηρα δασκαλο ολοι αυτο μου λεγανε (και εγω το ενα χερι το χρησιμοποιω αρκετα) μαλιστα ενας μου ειχε βαλει σαν ασκηση, να κραταω δυο χιονομπαλες κολημμενες στο πλαι των μηρων μετα χερια και να κατεβω την πιστα χωρις να μου πεσουν φυσικα δεν μπορεσα. Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted February 27, 2013 ειναι επιστημη το ατιμο...και η αληθεια ειναι οτι οταν αισθανομαι οτι πετυχαινω μια σουπερ στροφη, και σταματω και κοιταω την γραμμη που αφησα, και βλεπω μια τελεια χαρακια στο χιονι, με πιανει ενα συναισθημα ικανοποιησης που δεν περιγραφεται +1000... Αν το πάρεις σοβαρά το snowboard είναι αλλιώς... Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted February 27, 2013 (edited) ακριβως....και αυτο εινια το ωραιο με αυτα τα πραγματα με επιασε στερηση τωρα...ελπιζω ΠΣΚ να πετυχω καμια καλη μερα Edited February 27, 2013 by Turms 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted March 3, 2013 καλα...πρωτη φορα δοκιμασα χθες με το alpine σανιδι...μερα με νυχτα ειναι τελικα. εκτος οτι στο πιατακι δυσκολευομουνα (επεσα και κανα 2 φορες) στριβει πολυ ευκολα με το παραμικρο, τρεχει και σαν τον διαολο..... ειδικα στις μυτες με τρομαζε δυσκολη φαση....ειδωμεν. αλλα παιρνεις κλιση χωρις να το καταλαβεις Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites