KSpecial 17 Report post Posted February 8, 2010 Νομίζω ότι κάποιος που μπορεί να κατέβει σωστά τη Harakiri δε θα δυσκολευτεί να κάνει κι ένα απλό grab ή ένα butter. Κι εγώ όταν ξεκίνησα snowboard έτσι σκεφτόμουν: ποια κόλπα τώρα, δεν είμαστε για τέτοια, που πας ρε καημένε σε τέτοια ηλικία με σπασμένα πόδια κλπ... αλλά όσο βελτιώνεσαι κάποια πράγματα έρχονται μόνα τους, ειδικά αμά σου αρέσει να ερευνείς τα όρια των δυνατοτήτων σου μέσα σε ασφαλή πλαίσια πάντα... Ξεκινάς με αλματάκια στα επικλινή που διαμορφώνονται στο πλαί της πίστας, που είναι ακίνδυνα ειδικά με πούδρες, και σιγά σιγά σηκώνεσαι πιο ψηλά, δοκιμάζεις με λίγη περισσότερη ταχύτητα, ε και κάπου εκεί διαπιστώνεις ότι προλαβαίνεις να πιάσεις και το σανίδι.... Δε μιλάμε για υπερβολές, άλματα big air και κόλπα μεγάλης δεξιοτεχνίας, απλά για κάποιες κινήσεις μέσα στα όρια των ικανοτήτων μας που νοστιμίζουν λίγο τις κατεβασιές μας.... Βεβαια όσο να΄ναι πρέπει να βοηθά και το σανίδι γιατί με πολύ σκληρό σανίδι όσο και να προσπαθείς είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις ένα ωραίο butter για παράδειγμα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted February 8, 2010 βασικα δεν μπορω να κατεβω την Harakiri...οταν μπορεσω δεν νομιζω οτι θα εχω μυαλο για τετοια κολπακια... αν κ ποτες δεν ξερεις.... ΥΓ ποτε θα κατεβω την Harakiri? Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Foresterakias 0 Report post Posted February 8, 2010 Πολύ καλά το βιντεάκι και τα animations....ευχαριστούμε Αφροδίτη... Quote Γιώργος Share this post Link to post Share on other sites
Guest afrodite Report post Posted February 8, 2010 βασικα δεν μπορω να κατεβω την Harakiri...οταν μπορεσω δεν νομιζω οτι θα εχω μυαλο για τετοια κολπακια...αν κ ποτες δεν ξερεις.... ΥΓ ποτε θα κατεβω την Harakiri? Τη χαρακιρι δεν την ξερω αλλα....αν μπορεις να κατεβαινεις ανετα τις κοκκινες γιατι οχι να μη δοκιμασεις την Χαρακιρι. Μπορεις να δοκιμασεις να τη κατεβεις με στυλ garlands ας πουμε (στροφη και φρενο στροφη και φρενο).Και καποια στιγμη να μπορεσεις να κολλησεις τις στροφες.Α και επειδιωξε να τη κατεβεις με φρεσκο χιονι κι οχι με παγο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mobius 11 Report post Posted February 11, 2010 Τι είναι η harakiri? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted February 11, 2010 Harakiri. YouTube Video ->Original Video Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted February 11, 2010 (edited) Τη χαρακιρι δεν την ξερω αλλα....αν μπορεις να κατεβαινεις ανετα τις κοκκινες γιατι οχι να μη δοκιμασεις την Χαρακιρι. Μπορεις να δοκιμασεις να τη κατεβεις με στυλ garlands ας πουμε (στροφη και φρενο στροφη και φρενο).Και καποια στιγμη να μπορεσεις να κολλησεις τις στροφες.Α και επειδιωξε να τη κατεβεις με φρεσκο χιονι κι οχι με παγο. κοκκινες ανετα;;; εξαρταται για ποιες κοκκινες λες....στην Alta Badia ναι...αλλου παλι οχι... στην Αυστρια αλλες ναι αλλες οχι... για harakiri εχουμε καιρο There are also special Harakiri souvenirs for "Harakiri survivors"....σωστος ο τυπος...επιζησαντες... Edited February 11, 2010 by Turms Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted February 11, 2010 Καλά, 78% κλίση με πάγο... πρέπει να είναι "κάπως" Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted February 11, 2010 (edited) Καλά, 78% κλίση με πάγο... πρέπει να είναι "κάπως" ναι...κ ειδικα αν πας μετα τις 11.00 που εχουν περασει μερικοι κ την εχουν ξυρισει για τα καλα... βεβαια το αποτομο κομματι φαινεται μικρο...ισως να φυγεις σφαιρα χωρις στροφες κ φρενα κ ποιος ξερει...ισως σταματησεις στο διπλανο χωριο....ισως... Edited February 11, 2010 by Turms Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted February 11, 2010 βεβαια υπαρχει κ αλλη εκδοχη... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted February 11, 2010 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted February 11, 2010 οταν την κατεβω παντως θα το μαθετε...θα κυκλοφορω με ενα "Harakiri survivors" Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted February 11, 2010 φυσικα υπαρχει κ ενας πιο ευκολος τροπος.... YouTube Video -> Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
mobius 11 Report post Posted February 11, 2010 Harakiri. YouTube Video ->Original Video Α! Μια χαρούλα! Quote Share this post Link to post Share on other sites
dimitris_f 0 Report post Posted February 11, 2010 ......... Front side είναι όταν κατεβαίνεις την πλαγιά με το πρόσωπο σου να κοιτάει την κορυφή της πίστας, ενώ back side είναι οταν το πρόσωπο σου κοιτάει την πίστα/γκρεμό/σαλέ etc Backside: Δεν βρήκα φώτο για front side απλά φαντάσου το ανάποδα ............. Οι "ορισμοί" που δίνεις παραπάνω για το frontside και το backside είναι ανάποδα....Αυτό που περιγράφεις ως backside είναι το frontside και αντίστοιχα . Και λίγο πιο εξειδικευμένα , οι οποιαδήποτε περιστροφή (45,90,180,360 ... μοιρών) ξεκινάει "στρίβοντας" με τις φτέρνες λέγεται frontside και backside όταν ξεκινάει με μύτες ... Φιλικά Quote Share this post Link to post Share on other sites
mobius 11 Report post Posted February 16, 2010 Οι "ορισμοί" που δίνεις παραπάνω για το frontside και το backside είναι ανάποδα....Αυτό που περιγράφεις ως backside είναι το frontside και αντίστοιχα . Και λίγο πιο εξειδικευμένα , οι οποιαδήποτε περιστροφή (45,90,180,360 ... μοιρών) ξεκινάει "στρίβοντας" με τις φτέρνες λέγεται frontside και backside όταν ξεκινάει με μύτες ... Φιλικά Μπορεί να έχει δίκιο, έτσι μου τα είπαν στην Αυστρία όμως. Είμαι και νιούφης οπότε δικαιολογούμε! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted February 16, 2010 με μπερδεψατε...δηλαδη οταν εισαι στις μυτες κ θες να πας στις φτερνες το λες frontside στροφη;;; βασικα σαν ορολογια μου εμεινε το heelside & toeside... το αντιστοιχο του frontside τοτε ποιο ειναι; heelside ή toeside? Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Stelaras 0 Report post Posted September 24, 2010 με μπερδεψατε...δηλαδη οταν εισαι στις μυτες κ θες να πας στις φτερνες το λες frontside στροφη;;; βασικα σαν ορολογια μου εμεινε το heelside & toeside... το αντιστοιχο του frontside τοτε ποιο ειναι; heelside ή toeside? Αν και πολυ αρχαριος ακομα, ψηφιζω toeside. Quote Powder to the people! Share this post Link to post Share on other sites
vamvax 115 Report post Posted December 23, 2010 Καλημέρα παίδες!!! Τόσο διάβασμα δεν είχα ρίξει ούτε στο Πανεπιστήμιο..!!! Μπορεί να μην ξέρω να κάνω SB, αλλά μπορώ να τα περιγράψω ΑΡΙΣΤΑ..!!! Αν με ακούσει κανείς να μιλάω για το SB, θα νομίζει πως κατεβαίνω σε αγώνες!!! Φυσικά όμως, η θεωρία διαφέρει κατά πολύ από την πράξη... Καρντάση Turms και φίλτατη afrodite, έστω και ετεροχρονισμένα, ευχαριστούμε για τις συμβουλές. Afrodite μην ξεχνάς πως έχουμε να διαβάσουμε και τον χάρτη... ΓΙΑΝΝΗΣ Quote My Mind Is Drifting... Live to Ride Share this post Link to post Share on other sites
Guest afrodite Report post Posted December 23, 2010 Πότε ανεβαίνεις Μπάνσκο είπαμε;;; Quote Share this post Link to post Share on other sites
vamvax 115 Report post Posted December 23, 2010 (edited) Πότε ανεβαίνεις Μπάνσκο είπαμε;;; 05 ΙΑΝ 2011 απόγευμα... Αν κάνουμε συνάντηση στις 29/Δεκ, πρέπει να βρεθούμε. Edited December 23, 2010 by vamvax Quote My Mind Is Drifting... Live to Ride Share this post Link to post Share on other sites
Prokopas 282 Report post Posted April 14, 2012 10 rookie mistakes you’ll make the first time you snowboard Quote Share this post Link to post Share on other sites
fotis foteinos 15 Report post Posted September 5, 2012 (edited) Mια πολυ καλη ιστοσελιδα για μαθηματα Sb εχει και animation της κινησης. http://www.abc-of-sn...n-snowboarding/ Το βαζω σ' αυτο το section μιας και περιλαμβανονται και βασικες αρχες του sb οπως - το πως να φοραμε τη σανιδα - Πως να σηκωνομαστε ορθιοι - Πως να κανουμε skateboard με τη σανιδα -Πως να ανεβαινουμε μια πλαγια με το ενα ποδι δεμενο στη σανιδα. - Πως να ανεβαινουμε τη πλαγια με τα 2 ποδια δεμενα στη σανιδα.To γνωστο μας βατραχακι . Very humiliating Ι know αλλα πολυ χρησιμο αν το υψωμα ειναι για λιγο και δε θες να χασεις χρονο με το να λυνεις και να ξαναδενεις τη σανιδα. Μετα εχει τα βασικα μαθηματα για τις στροφες.Και οταν τα μαθουμε ολα αυτα το επομενο κεφαλαιο ειναι τα freestylακια (olie, air to fakie,wheelies, butters, nose to tail rolles) Tελευταιο κεφαλαιο ειναι τα rails και το halfpipe για οποιον ενδιαφερεται... Εμενα μεχρι εκει θα φτασει η θητεια μου στο snowboard, τα rales και τα halfpipes τα αφηνω για σας τους νεοτερους. Τα freestailakia θα τα μαθω για να εχω να παιζω οταν βαριεμαι. > > > > Και οταν βαρεθω κι αυτα........................... .................................................... θα μαθω σκι :P Πολύ καλό σελιδάκι φίλε ωραίο Edited September 5, 2012 by Χρήστος Λάππας μετατροπή στα Ελληνικά Quote Share this post Link to post Share on other sites
michael2580 64 Report post Posted September 26, 2012 οντως πολυ ωραιο και πολυ χρησιμο Quote Share this post Link to post Share on other sites
Emma 8 Report post Posted February 13, 2013 Καλημερα!!!! Οπως φανταζεστε ειμαι κ εγω καινουρια στο αθλημα. Με πηγαν σχεδον με το ζορι καλαβρυτα κ μολις εβαλα την σανιδα δεν ελεγα να σταματησω. Νομιζω οτι με το ζορι μου την πηραν κι ολας. Χωρις μαθημα(αλλα λεω να κανω ενα τουλαχιστον) καταφερα μετα απο κανα 2ωρο και κατεβαινα την πρωτη πιστα που φτανεις με το τριθεσιο λιφτ(ουτε τα ονοματα δεν ξερω ακομα) νομιζω αξιοπρεπως. Κ οταν λεω αξιοπρεπως εννοω με σχετικη ταχυτητα, και χωρις να πεφτω. ΑΛΛΑ μονο με φτερνες. Back side το λετε αν καταλαβα σωστα. Πηγαινα δεξια αριστερα αλλα ΠΑΝΤΑ back side. Διαβαζοντας τωρα αυτα που λετε, πρεπει να ημουν λιγο χαζο θεαμα....χαχαχα τουλαχιστον τονωθηκε η αυτοπεποιθηση μου αφου καταφερνα να ισσοροπω σε ολη την καταβαση. Οποτε το σαββατο που θα παω παλι λεω να δοκιμασω μυτες....αν κ κατι μου λεει οτι θα πεσει πολυ τουμπα... 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites