PhaethonF1 7,386 Report post Posted March 3, 2013 Με φτιάνς μ'αυτά που λες... Για λέγε, για λέγε... Όταν λες ότι στρίβει με το παραμικρό, εννοείς ότι πετάει εύκολα skid ή με το carving και μόνο στρίβει? Στην ταχύτητα που λες ότι ανεβάζει, όμως, το νιώθεις πιό σταθερό κιόλας? Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted March 3, 2013 (edited) βασικα εκανα 4-5 κατεβασιες μονο γιατι μετα κουραστηκε παλι ο 4κεφαλος και γεμισε κοσμο αλλα μου αφησε μια εντυπωση οτι... skid κανει ΔΥΣΚΟΛΑ....επειδη τα ποδια (δεστρες) εχουν κατευθυνση πολυ μπροστα δηλαδη +50 και +40 για να κανω skid το προσπαθουσα....δεν εκανε ευκολα απο μονο του και δεν μπορεις ευκολα να χρησιμοποιησεις το πισω ποδι οπως με το κλασικο σανιδι (που σαν αρχαριοι το χρησιμοποιουσαμε πολυ) αν χαμηλωνες (με τα γονατα) λιγο να εκανες rotation δεξια η αριστερα και να εριχνες λιγο το βαρος αμεσως εστριβες. αλλα μετα ανεβαζε πολυ ταχυτητα και καπου με φοβιζε λιγο και εκοβα παντως κανα 2-3 φορες που το αφησα και ανεβασα ταχυτητα εκανα carving χωρις να το καταλαβω ειδικα στις φτερνες εβγαζες καλες στροφες πολυ ευκολα στο δε πιατακι λιγο το ποδι το πισω αν δεν ειναι κεντραρισμενο οπως ακριβως η δεστρα και εξεχει η φτερνα πχ αμεσως το καταλαβαινεις.... και πεφτεις ενδιαφερον η ολη φαση. την αλλη φορα ομως θα παω καπου με καρεκλα ή γονδολα γιατι το πιατακι δεν λεει για πρωτες φορες και να ειναι καπως φαρδια και μεγαλη πιστα γιατι αλλιως τζαμπα κουραση (μας πηραν τα χρονια αραγε?) Edited March 3, 2013 by Turms 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted March 3, 2013 Πολύ κατατοπιστικό feedback, νομίζω κατάλαβα πολύ καλά την αίσθηση και το handling που περιγράφεις! Προς το παρόν θα εξαντλήσω όσο μπορώ τα περιθώριά μου με τον εξοπλισμό που διαθέτω και βλέπουμε. Το πιθανότερο είναι λίγο πριν τελειώσει η σαιζόν να φορέσω πέδιλα, μετά από 15 χρόνια, να δω πώς είναι. Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
powda 1,338 Report post Posted March 3, 2013 (edited) Το πιθανότερο είναι λίγο πριν τελειώσει η σαιζόν να φορέσω πέδιλα, μετά από 15 χρόνια, να δω πώς είναι. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ... ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ... δε γεμίζουμε που δε γεμίζουμε ταξί ... μην αρχίσουμε να λακίζουμε κιόλας!! Edited March 3, 2013 by powda 2 Quote Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου, Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted March 3, 2013 Έλα, μην κλαις, σας βρήκα καινούργιο μέλος, αρκεί να την ψήσω να γράψει στο forum! 1 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
powda 1,338 Report post Posted March 3, 2013 Αντε ντε ... από το Σάββατο μου το υπόσχεσαι αλλά τίποτα ακόμα, we are still 5-6! Quote Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου, Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted March 3, 2013 (edited) Πολύ κατατοπιστικό feedback, νομίζω κατάλαβα πολύ καλά την αίσθηση και το handling που περιγράφεις! Προς το παρόν θα εξαντλήσω όσο μπορώ τα περιθώριά μου με τον εξοπλισμό που διαθέτω και βλέπουμε. Το πιθανότερο είναι λίγο πριν τελειώσει η σαιζόν να φορέσω πέδιλα, μετά από 15 χρόνια, να δω πώς είναι. μην κανεις τετοια λαθη. Μην ακους τις κασσανδρες καθε φορας που ανεβαινεις Παρνασσο. Ειδικα τωρα που το χιονι σουπιαζει αστους αυτους να παιδευονται με τα μαδερια στα ποδια....Με την σανιδα δεν καταλαβαινεις τιποτα απο σουπες και χαμομηλια. Παλεψε το με το carving...ειδικα τωρα που οι πουδρες και ο κοσμος λιγοστευουν ειναι ευκαιρια Edited March 3, 2013 by Turms 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted March 3, 2013 [/size] ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ... ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ... δε γεμίζουμε που δε γεμίζουμε ταξί ... μην αρχίσουμε να λακίζουμε κιόλας!! δεν λακιζουμε...αστον....ετσι λεει αλλα δεν προκεται να το κανει...τον εχω κοψει εγω. 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted March 3, 2013 Έλα, μην κλαις, σας βρήκα καινούργιο μέλος, αρκεί να την ψήσω να γράψει στο forum! εσυ τελευταια ολο και πιο συχνα μπαινεις στα λημερια μας...υποπτο αυτο. Εισαι και powder fan....καλα σε εκοψα.... 3 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted March 4, 2013 (edited) Προτείνω snowboard session για Λάππα με κρυφή κάμερα... Το σανίδι δεν το αφήνω, γιατί ήθελε τόσο κόπο μέχρι εδώ... Επιπλέον, η κρυφή του επιστήμη (δεν μιλάω μόνο για το carving βέβαια) είναι μια τρομερά ευχάριστη έκπληξη, αρκεί να θέλεις να το μελετήσεις παραπάνω. Πάντως, δυστυχώς το carving για να το χαρείς θέλει καλό χιόνι και καλό πάτημα στις πίστες. Και στον Παρνασσό τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια το επίπεδο grooming στις πίστες είναι κάκιστο σε σχέση με το απαιτούμενο. Είχα πετύχει δύο εξαιρετικές μέρες φέτος που το χιόνι ήταν τόσο καλό που ξεπερνούσες το πρόβλημα στο στρώσιμο, αλλά από κει και πέρα μαύρο χάλι... Edited March 4, 2013 by PhaethonF1 1 Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted March 4, 2013 Παιδιά για να φτάσω σε ένα επίπεδο Καλό ώστε να Κατεβαίνω με άνεση πίστες και όχι μόνο τις εύκολες, πόσο καιρό θέλει. Μέτριος μαθητής θα έλεγα. Φέτος για ακόμη μια φορά το πήρα αργά απόφαση οπότε λέω από τη νέα σεζόν να το πάρω ζεστά Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
marizaki 665 Report post Posted March 4, 2013 ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ... ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ... δε γεμίζουμε που δε γεμίζουμε ταξί ... μην αρχίσουμε να λακίζουμε κιόλας!! Χαχαχα, μην ψαρώνεις, δεν το αφήνει το άθλημα. Η περιέργειά του απλά φταίει. Δεν τον αφήνω εγώ εξάλλου να το παρατήσει... γιατί άσε.... αν πάει καλά τα πέδιλα, μετά όλο παρατηρήσεις θα δέχομαι να ξεχάσω τις "πριγκηπισσιές" μου. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted March 4, 2013 Όλα εξαρτώνται από τη θέληση... Σίγουρα θέλει να ανεβείς αρκετές φορές μια χρονιά να πάρεις τον ρυθμό. Συνήθως μέσα σε μια σαιζόν είσαι αξιοπρεπέστατος, αν το δουλεύεις και δεν χαζεύεις (δάσκαλος οπωσδήποτε, τουλάχιστον στις πρώτες φορές). Μετά από 4-5 φορές ίσως το τοποθετώ αυτό το άλμα. Για κόκκινες πίστες δεν το εγγυώμαι (εκτός αν εννοούμε να κατεβαίνεις φρεναριστός), για τις μπλε όμως σίγουρα. Για τα παραπάνω (που είναι ΠΟΛΛΑ, όπως διαπιστώνουμε κάθε φορά...) πάει μακριάααα η βαλίτσα και μην σε απασχολεί προς το παρόν! Επαναλαμβάνω, όμως, και στο σκι και στο snowboard, επειδή περιλαμβάνουν κάποια επίπονη διαδικασία εκμάθησης (πτώσεις...) το βασικότερο είναι η θέληση και το πείσμα... Σε συνδυασμό με σωστή καθοδήγηση φυσικά, όχι να παλεύεις μόνος στο βουνό. Βλέπε και πολύ youtube μαθήματα και έχε τα υπόψη σου στο βουνό, βοηθάνε πραγματικά Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted March 4, 2013 Προτείνω snowboard session για Λάππα με κρυφή κάμερα... Το σανίδι δεν το αφήνω, γιατί ήθελε τόσο κόπο μέχρι εδώ... Επιπλέον, η κρυφή του επιστήμη (δεν μιλάω μόνο για το carving βέβαια) είναι μια τρομερά ευχάριστη έκπληξη, αρκεί να θέλεις να το μελετήσεις παραπάνω. Πάντως, δυστυχώς το carving για να το χαρείς θέλει καλό χιόνι και καλό πάτημα στις πίστες. Και στον Παρνασσό τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια το επίπεδο grooming στις πίστες είναι κάκιστο σε σχέση με το απαιτούμενο. Είχα πετύχει δύο εξαιρετικές μέρες φέτος που το χιόνι ήταν τόσο καλό που ξεπερνούσες το πρόβλημα στο στρώσιμο, αλλά από κει και πέρα μαύρο χάλι... μα μην νομιζεις...και εγω (εδω που ειμαι) το ιδιο ισχυει... Για να πειραματιστεις λιγο στο carving χρειαζονται δυο βασικα : 1. αδεια πιστα 2. στρωμμενη Αυτο συνεπαγεται οτι πρεπει να τρεχω απο τα αγρια χαραματα... αλλα μια στροφη να πετυχεις με τα χερια να ξυνουν το χιονι λες χαλαλι.... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted March 4, 2013 Όλα εξαρτώνται από τη θέληση... Σίγουρα θέλει να ανεβείς αρκετές φορές μια χρονιά να πάρεις τον ρυθμό. Συνήθως μέσα σε μια σαιζόν είσαι αξιοπρεπέστατος, αν το δουλεύεις και δεν χαζεύεις (δάσκαλος οπωσδήποτε, τουλάχιστον στις πρώτες φορές). Μετά από 4-5 φορές ίσως το τοποθετώ αυτό το άλμα. Για κόκκινες πίστες δεν το εγγυώμαι (εκτός αν εννοούμε να κατεβαίνεις φρεναριστός), για τις μπλε όμως σίγουρα. Για τα παραπάνω (που είναι ΠΟΛΛΑ, όπως διαπιστώνουμε κάθε φορά...) πάει μακριάααα η βαλίτσα και μην σε απασχολεί προς το παρόν! Επαναλαμβάνω, όμως, και στο σκι και στο snowboard, επειδή περιλαμβάνουν κάποια επίπονη διαδικασία εκμάθησης (πτώσεις...) το βασικότερο είναι η θέληση και το πείσμα... Σε συνδυασμό με σωστή καθοδήγηση φυσικά, όχι να παλεύεις μόνος στο βουνό. Βλέπε και πολύ youtube μαθήματα και έχε τα υπόψη σου στο βουνό, βοηθάνε πραγματικά Σωστος..... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted March 4, 2013 ο Λαππας σε κανα χρονο θα κατεβαινει στην Φτερολακκα με κανα σανιδι μονο για powder freak....να το θυμαστε αυτο. Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted March 4, 2013 Όλα εξαρτώνται από τη θέληση... Σίγουρα θέλει να ανεβείς αρκετές φορές μια χρονιά να πάρεις τον ρυθμό. Συνήθως μέσα σε μια σαιζόν είσαι αξιοπρεπέστατος, αν το δουλεύεις και δεν χαζεύεις (δάσκαλος οπωσδήποτε, τουλάχιστον στις πρώτες φορές). Μετά από 4-5 φορές ίσως το τοποθετώ αυτό το άλμα. Για κόκκινες πίστες δεν το εγγυώμαι (εκτός αν εννοούμε να κατεβαίνεις φρεναριστός), για τις μπλε όμως σίγουρα. Για τα παραπάνω (που είναι ΠΟΛΛΑ, όπως διαπιστώνουμε κάθε φορά...) πάει μακριάααα η βαλίτσα και μην σε απασχολεί προς το παρόν! Επαναλαμβάνω, όμως, και στο σκι και στο snowboard, επειδή περιλαμβάνουν κάποια επίπονη διαδικασία εκμάθησης (πτώσεις...) το βασικότερο είναι η θέληση και το πείσμα... Σε συνδυασμό με σωστή καθοδήγηση φυσικά, όχι να παλεύεις μόνος στο βουνό. Βλέπε και πολύ youtube μαθήματα και έχε τα υπόψη σου στο βουνό, βοηθάνε πραγματικά Απαντάς σε εμένα να φανταστώ. Εγώ έχω πάρει δασκαλο μέχρι να μου δείξει και το slalom. Μετά το προσπαθούσα μόνος αλλά τίποτα. Απογοητευτηκα πολύ Χαχαχα όσο ήμουν με τον δασκαλο όλα καλά μετά το χάος Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted March 4, 2013 αφου τα καταφερνες με τον δασκαλο αλλα οχι μετα τοτε ειναι θεμα αυτοπεποιηθησης καθαρα....μην μασας.... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted March 4, 2013 αφου τα καταφερνες με τον δασκαλο αλλα οχι μετα τοτε ειναι θεμα αυτοπεποιηθησης καθαρα....μην μασας.... Ευτυχώς μου αρέσει πολύ και παρόλο τις σαβούρες που εχω φάει είμαι ακόμα κολλημένος Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted March 5, 2013 Ευτυχώς μου αρέσει πολύ και παρόλο τις σαβούρες που εχω φάει είμαι ακόμα κολλημένος δες και αυτα τα βιντεακια. θα σε βοηθησουν http://www.abc-of-snowboarding.com/learn-snowboarding/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted March 12, 2013 Έτσι είναι, το μάθημα είναι απαραίτητο. Βέβαια, χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά στη συνέχεια. Ειδικά επειδή το "σωστό" σανίδι δεν το έχεις πολύ γύρω σου (περισσότερες είναι οι παραστάσεις από ski και ο κόσμος που θα μπορεί να σε βοηθήσει που και που) η προσωπική προσπάθεια είναι πολύ σημαντική... Εννοείται κι από εδώ μέσα μπορείς να μάθεις πολλά. Όσο περνά ο καιρός θα έχεις και πιό συγκεκριμένες ερωτήσεις... Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted March 12, 2013 Τα μηνύματα σχετικά με την μάσκα μεταφέρθηκαν εδώ σε σχετικό υπάρχον τόπικ. 1 Quote moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted March 26, 2013 σουπα το χιονι πλεον... carving, raceboard κλπ μαλλον τελος για φετος..επιστροφη στις παλιες συνηθειες ... μαλακες μποτες, σιδερωστρα στα ποδια και βουρ και οπου βγουμε... 2 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted March 30, 2013 μεγαλη ηττα σημερα....το χιονι βαρυ και ασηκωτο. Κολουσε τρελα...εκανα τρεις κατεβασιες με το ζορι τα μαζεψαμε και φυγαμε...(ειχα και την γυναικα μου με τα σκι, και δεν ηταν να ρισκαρεις) τζαμπα η βενζινη. Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted March 30, 2013 Ξεκινάω το πρωί, λέω θα κάνω μερικές ασκησούλες χαμηλώματα να κλείσουμε τη χρονιά... Ε, μια κατεβασιά και τέλος, ούτε για σανίδα η σούπα. Για τελείωμα της χρονιάς, αρχίσαμε με τον powda τα αλματάκια και τις σβούρες για τον χαβαλέ... Μόνο για τέτοια ήταν Παρνασσό σήμερα! Υπάρχουν ντοκουμέντα. 1 Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites