Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Επίκεντρος

GFS vs ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Recommended Posts

.....ΥΓ. Περιμένετε λίγες μέρες να ανέβω Τρίκαλα να μιλήσω και με τον παππού B)

Eνας... παππούς θα μας σώσει!

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

μη μας απογοητευσει ο παππους ομως

περιμενουμε νεα απο τους παλαιοτερους

DALTONS POW ROBBERY.....

Σημερα είχα μια συζήτηση με connaisseur των μερομηνίων :unsure: και ειπε κατα λέξη, "φετος Δεκέμβρη Γεννάρη θα χε.....ουμε στο χιόνι".

αντε να δουμε... B)

Σημερα είχα μια συζήτηση με connaisseur των μερομηνίων :unsure: και ειπε κατα λέξη, "φετος Δεκέμβρη Γεννάρη θα χε.....ουμε στο χιόνι".

αντε να δουμε... B)

Όχι απλά να χε...ουμε στο χιόνι αλλά να πνιγούμε γίνεται ????

:lol::P

Μακάρι ..... :P

για να δουμε τι θα δουμε

DALTONS POW ROBBERY.....

Εεεε, να σας θυμίσω κάτι που πολλοί μπορεί και να έχετε ξανακούσει...

Το 2004 αποφάσισα να πάω στη Μαλαισία για τις γιορτές των Χριστουγέννων να κάνω κανένα μπανάκι. Την ημέρα που προσγειώθηκα με το αεροπλάνο έγινε το tsunami :P .

Φέτος αποφάσισα να πάω Περού - Βολιβία - Ουρουγουάη κλπ, πάλι για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Σήμερα έγινε το 7,9 στο Περού :lol:

Πείτε μου τι θέλετε να ευχηθώ για φέτος και θα το κάνω :lol::lol::lol:

Αυτός που τα κατάφερε στη ζωή του είναι αυτός που έζησε ωραία, που χάρηκε και αγάπησε δυνατά.

Αυτός που άφησε ένα καλύτερο κόσμο απ’ αυτόν που βρήκε, εκτιμούσε την ομορφιά της γης και κατάφερε να το εκφράσει.

Αυτός που σταθερά έψαχνε ότι καλύτερο στους φίλους του και τους έδινε ότι καλύτερο είχε.

Ποιανού η ζωή ήταν έμπνευση και η μνήμη του ευλογία.

Δ.Χ.

... :lol::lol: Nothing :lol::lol: keep your mouth shut pleeeeeeaaaaaassssssssssseeeeeeeeeeeee :P;):P

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

... :o:o Nothing :o:o keep your mouth shut pleeeeeeaaaaaassssssssssseeeeeeeeeeeee :P:P:P

Συμφωνώωωωωω! :D ..... Αφού δε θες να ευχηθείς εκεί που σου είπα ........ :lol:

Και να μας ενημερώνεις για τις μετακινήσεις σου..... και για τις αποφάσεις σου περί διακοπών !!!!! :lol::lol::lol:

...... για να αποφεύγονται ....!! :P

Αν είναι κανείς για Κρήτη αυτό το ΣΚ ναicon8.gif .... το αποφύγειicon9.gif !!!!!! ;):P

Και 24-27/8 Κρουαζιέρα παράλια Τουρκίας, μιας που βγάλαμε το πρόγραμμα στη φόρα!

Κάνε φίλους να δεις καλό! Αλλά δεν φταίει κανένας άλλος, εγώ φταίω που θέλω να ζουλίξω την κοιλίτσα της Μικαέλας μεσ΄το καρτ! :lol:

Αυτός που τα κατάφερε στη ζωή του είναι αυτός που έζησε ωραία, που χάρηκε και αγάπησε δυνατά.

Αυτός που άφησε ένα καλύτερο κόσμο απ’ αυτόν που βρήκε, εκτιμούσε την ομορφιά της γης και κατάφερε να το εκφράσει.

Αυτός που σταθερά έψαχνε ότι καλύτερο στους φίλους του και τους έδινε ότι καλύτερο είχε.

Δ.Χ.

Εγώ πάντως μες στο κατακαλόκαιρο είμαι ταύλα με αμυγδαλήτιδα και πυρετό!!!Λέτε να είναι σημάδι ότι ένας καλός χειμώνας είναι προ των πυλών ή απλα εγώ αρρωσταίνω επειδή θέλω να πιστεύω ότι έξω χιονίζει και έχει -5C???!!!!!

Να είστε όλοι καλά και προσοχή σε όσουσ επιστρέφουν :huh:

Κλείνω τα μάτια

μα τα τύμπανα βαράνε ακόμα,

τώρα θα παίξουν στον δικό μου ρυθμό,

είναι οι διάβολοι

που μέσα μου χoρεύουν

και με σπρώχνουν να σου πω,

πως πάντα θα είμαι εδώ...

IPB Image

IPB Image

αμα ειναι να αρρωστηγσουμε ολοι για να εχουμε βαρυ χειμωνα

ε ποσο κραταει μια ιωση τρεις μερες;θα περασει

DALTONS POW ROBBERY.....

Η αλήθεια είναι ότι από αρκετές περιοχές τα ημερομήνια φέτος δείχουν βαρύ Δεκέμβρη-Γενάρη. Στην Άνδρο έχει μέλισσες για πρόβλεψη. Δε τα πιστεύω αλλά δεν πέφτουν και πολύ έξω

Το μόνο που ξέρω είναι ότι σήμερα που γύρισα στο γραφείο όλοι μου λένε...

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ :lol::lol::lol::lol::lol:B);):lol::lol::lol:

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

ΑΑΑΑΨΟΥ!!! Την άρπαξα! :lol::lol::lol:

Λες να χιονίσει;;; B):lol::lol:;)

Δ.Χ.

και μεις στην δουλεια καλο χειμωνα ειπαμε

στα καλαβρυτα μου ειχαν πει πως αν τα ελατα εχουν το καλοκαιρι πολλα κουκουναρια θα εχουν πολλα χιονια τα βουνα αλλα φετος δεν ειχε τιποτα και αυτο μου το ειχαν πει περυσι τετοια εποχη

DALTONS POW ROBBERY.....

Aπλά μου άρεσε όπως το έγραψε ο Νίκος και είπα να το μεταφέρω

"Ήταν η έξαρση του Ελ Νίνιο πέρσι Γιάννη που μας έκανε τα ζημιά. Ήταν και πολύ ζεστή όλη η Δυτική Μεσόγειος και η θάλασσα της Δυτικής Αφρικής είχα ακούσει που όλα αυτά μαζί με την απουσία πολλών τυφώνων στον Ατλαντικό δημιουργούσαν αυτά τα χαμηλά τέρατα, μιας και κάπως έπρεπε η ενέργεια να εκτονωθεί, και αφού δεν εκτονώθηκε με τους τυφώνες, εκτονώθηκε έτσι. Ήταν πιστεύω μια ατυχής συγκυρία πέρσι που δεν πιστεύω να επαναληφθεί σύντομα με τέτοια εμμονή τουλάχιστον.

Αντίθετα φέτος τα πράγματα είναι ακριβώς αντίθετα, έχουμε το Λα Νίνια που μας ευνοεί, η Δυτική Μεσόγειος και ο Ατλαντικός στην περιοχή της Ισλανδίας είναι ψυχρός, ενώ αντίθετα η Ανατολική Μεσόγειος είναι ιδαίτερα θερμή, οι τυφώνες άρχισαν στην ώρα τους και είναι μπήκαν αρκετά δυναμικά. Γενικά όλη η κατάσταση δημιουργεί συνθήκες για φυσιολογικό χειμώνα τουλάχιστον, και λογικά πρέπει να έχουμε παρέλαση χαμηλών αργότερα στην περιοχή μας αν λάβουμε υπόψη και την θερμή θάλασσα. "

Άλλο ψάρεμα από τη στατιστική μελέτη του kabman (κανένας δεν ξέρει τι είναι εκτός από αυτόν) δίνει βαρύ Δεκέμβρη Γενάρη.

Σε αναμονή και τελευταίας δόσης από ημερομηνια μετά τις 25 Αυγούστου

Άντε κοντεύουν τα χιόνια

Υ.Σ. Μιας και ήδη άρχισαν οι συζητήσεις τι χειμώνα θα κάνει κλπ κλπ. Συμφωνώ με τον batu...think positive. Eπιστημονικά το μόνο που μπορεί να γραφτεί είναι όπως το έγραψε ο Νίκος. Δεδομένα για προγνώσεις από τις αρχές Οκτώβρη....πιο πριν είναι εικασίες

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Mέχρι να ερθουν οι ψύχρες ας φάμε στη μαπα το τρίτο σικουελ ΚΑΥΣΩΝ 3 σε όλες τις αίθουσες από σήμερα εως το Σαββάτο.

Ειδικά Δ.Ελλάδα και Θεσσαλία θα δουν τα 40άρια ενω οι υπόλυποι θα περιοριστούμε σε 37άρια-38άρια.

Κουράγιο σε όλους , καλά μπάνια

Κάτι αχνοφαίνεται για αρχές Σεπτέμβρη άντε να δούμε.......

Ξεχνάς κάτι καταιγιδάρες Βόρεια προς τις 27 ή μόνο εγώ τις βλέπω?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ξεχνάς κάτι καταιγιδάρες Βόρεια προς τις 27 ή μόνο εγώ τις βλέπω?

26-27 του μηνα οντως κατι φαινεται αλλα ακομη δεν νομιζω οτι κλειδωσε.Και η ΕΜΥ το ψιλοβλεπει αλλα διακρινω μια αβεβαιοτητα στα δελτια της.

Συμφωνω με το παραπανω κειμενο.Μιχαλη να παρακαλαμε ολοι να βρασει η Ανατολικη Μεσογειος..Και κυριως ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ!

Φανταστειτε Να μπει ο Δεκεμβριος με τις θαλασσες πιο ζεστες απο ποτε.Θα βαθαινουν τα χαμηλα τοσο που θα μας δινουν απλοχερα τα δωρα τους..Φετος ολα ειναι υπερ μας..Μη μασατε

Συμφωνω με το παραπανω κειμενο.

Φανταστειτε Να μπει ο Δεκεμβριος με τις θαλασσες πιο ζεστες απο ποτε.Θα βαθαινουν τα χαμηλα τοσο που θα μας δινουν απλοχερα τα δωρα τους..Φετος ολα ειναι υπερ μας..Μη μασατε

......Mε δροσισατε ρε παιδια, μακαρι να ειναι ετσι τα πραγματα.....

Αντα καλο ΧΕΙΝΩΝΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΜΙΚ αγόρι μου, δεν α φήνεις καλύτερα τον καιρό στους ειδικούς;αφού ξέρεις καλά (αν και δεν σ ου αρέσει) οτι μόνο εγω πέφτω μέσα. :)

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Τις επισημάνσεις του «ψηλού και άχαρου πετούμενου» τις περνάμε στο ντούκου...

Τις παρεμβάσεις του «προέδρου» τις ερμηνεύουμε...ανάποδα...

Αυτός ο τελευταίος ρε παιδιά, η μαυρόγατα από την Καλαμάτα, τί θέλει και ανακατεύεται ρε γμτ ?

Θα παρακαλέσω και τους τρείς σας να μήν ασχοληθείτε φέτος με τις προβλέψεις του καιρού. Είναι η τελευταία μας ελπίδα μήπως και δούμε άσπρη μέρα.

Αχάριστε πρόεδρε αφού το ξέρεις ότι η μοναδική αξιόπιστη πηγή είμαι εγώ...και οι προβλέψεις του πρώην προέδρου διαβασμένες ανάποδα :)

Για τον Καλαματιανό καταγγέλω ότι κάθε post που κάνει εδώ ΓΚΑΝΤΕΜΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ και πρέπει να χάνουμε 10 με 20 πόντους από τα χιονοδρομικά μας οπότε κάντε τον ban γρήγορα (και στείλτε τον διακοπές bansko Χριστούγεννα πληρώνω εγώ)

Να πω την αλήθεια τα ημερομήνια δεν τα πίστευα αλλά φέτος αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι έχουν αρκετά κοινές προβλέψεις από πολλές διαφορετικές περιοχές. Σε κάνα οχτάμηνο θα ξέρουμε

Επιστημονικά πρώην πρόεδρε το καλύτερο που έχει να γίνει είναι πράγματι μέχρι 20 Νοέμβρη να έχουμε ένα ωραίο ζεστό φθινόπωρο με πολλές καλλές πτήσεις. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ

Ο Kabman μίλησε ...το κλέβουμε μιας και βαριέται να τα γράφει και εδώ

Χειμωνας 2007-2008

Συμφωνα με την στατιστικη αναλυση δεδομενων στην ευρυτερη περιοχη της ανατολικης Στερεας, της ανατολικης Θεσσαλιας, της ανατολικης Πελοποννησου και της Ευβοιας, των τελευταιων 30 ετων ειναι πιθανον ο καιρος να εχει την παρακατω εξελιξη:

Συμπερασματα

O επομενος χειμωνας θα ειναι in average 1.25-1.5 βαθμους ψυχροτερος απο το φετινο, ενω επιμερους οι μηνες:

Δεκεμβριος: ψυχροτερος in average 2 βαθμους Κελσιου

Ιανουαριος: ψυχροτερος in average 1.5 βαθμους Κελσιου

Φεβρουαριος: ψυχροτερος in average 1 βαθμο Κελσιου

Μαρτιος: χωρις αξιολογη μεταβολη

Θερμοκρασιες στα 850hPa/ μεσο ορο μηνα

Δεκεμβριος

Αverage temp 1.2 βαθμους Κελσιου

Πιο αναλυτικα:

το 1ο πενθημερο (1-5) με average temp 5 βαθμους Κελσιου

το 2ο πενθημερο (5-10) με average temp -4 βαθμους Κελσιου

το 3ο πενθημερο (10-15) με average temp -1 βαθμους Κελσιου

το 4ο πενθημερο (15-20) με average temp 4 βαθμους Κελσιου

το 5ο πενθημερο (20-25) με average temp 6 βαθμους Κελσιου

το 6ο πενθημερο (25-30) με average temp -3 βαθμους Κελσιου

Ο μηνας ξεκιναει με σχετικα καλες για την εποχη θερμοκρασιες. Συντομα ομως εχουμε μεταβολη του καιρου με σημαντικη πτωση της θερμοκρασιας και χιονοπτωσεις ακομα και σε περιοχες της κεντρικης και βορειας Ελλαδας με χαμηλο υψομετρο. Απο τα μεσα του μηνα εχουμε σταδιακη ανοδο της θερμοκρασιας και περιοδο νοτιαδων μεχρι και τα Χριστουγεννα με σχετικα υψηλες για την εποχη θερμοκρασιες. Νεα ψυχρη εισβολη αναμενεται προς την Πρωτοχρονια με χιονοπτωσεις ακομα και σε περιοχες της κεντρικης και βορειας χωρας με χαμηλο υψομετρο.

Ιανουαριος

Αverage temp 2 βαθμους Κελσιου

Πιο αναλυτικα:

το 1ο πενθημερο (1-5) με average temp -3 βαθμους Κελσιου

το 2ο πενθημερο (5-10) με average temp 2 βαθμους Κελσιου

το 3ο πενθημερο (10-15) με average temp 2 βαθμους Κελσιου

το 4ο πενθημερο (15-20) με average temp 0 βαθμους Κελσιου (Ρεκορ υψηλης κατεχει το 1978)

το 5ο πενθημερο (20-25) με average temp 6 βαθμους Κελσιου

το 6ο πενθημερο (25-30) με average temp 5 βαθμους Κελσιου

Ο μηνας ξεκιναει με κρυο και χιονοπτωσεις σε περιοχες της κεντρικης και βορειας Ελλαδας με χαμηλο υψομετρο. Στην συνεχεια και μετα τις γιορτες θα εχουμε μια περιοδο κανονικων για την εποχη θερμοκρασιων. Περιοδο υφεσης αναμενεται να εχουμε προς τις 20 του μηνα με θερμοκρασιες κοντα στους 18 βαθμους Κελσιου. Οι συνθηκες αυτες θα διαρκεσουν μεχρι και τα τελη του μηνα.

Φεβρουαριος

Αverage temp -0.7 βαθμους Κελσιου

Πιο αναλυτικα:

το 1ο πενθημερο (1-5) με average temp 3 βαθμους Κελσιου

το 2ο πενθημερο (5-10) με average temp 4 βαθμους Κελσιου (ρεκορ υψηλης κατεχει το 1983)

το 3ο πενθημερο (10-15) με average temp 3 βαθμους Κελσιου (ρεκορ υψηλης κατεχει το 2002)

το 4ο πενθημερο (15-20) με average temp -6 βαθμους Κελσιου (ρεκορ χαμηλης κατεχει το 1983)

το 5ο πενθημερο (20-25) με average temp -3 βαθμους Κελσιου

το 6ο πενθημερο (25-30) με average temp -6 βαθμους Κελσιου (ρεκορ χαμηλης κατεχει το 1992)

Με κανονικες για την εποχη θερμοκρασιες μπαινει ο Φεβρουαριος. Νοτιαδες και αρκετες βροχες μεχρι και τα μεσα του μηνα οπου το σκηνικο αλλαζει με σημαντικη πτωση της θερμοκρασιας και παρατεταμενη περιοδο χαμηλων θερμοκρασιων. Μεσα στην περιοδο αυτη χιονοπτωσεις θα σημειωθουν ακομα και στα νησια του Αιγαιου, ενω σημαντικες χιονοπτωσεις θα πεσουν στα ανατολικα προσηνεμα.

Μαρτιος

Αverage temp 4.5 βαθμους Κελσιου

Πιο αναλυτικα:

το 1ο πενθημερο (1-5) με average temp -4 βαθμους Κελσιου

το 2ο πενθημερο (5-10) με average temp 10 βαθμους Κελσιου

το 3ο πενθημερο (10-15) με average temp 6 βαθμους Κελσιου

το 4ο πενθημερο (15-20) με average temp 0 βαθμους Κελσιου

το 5ο πενθημερο (20-25) με average temp 10 βαθμους Κελσιου

το 6ο πενθημερο (25-30) με average temp 4 βαθμους Κελσιου

Ο μηνας ξεκιναει με χαμηλες θερμοκρασιες και χιονοπτωσεις ακομα και σε πεδινες περιοχες της βορειας Ελλαδας. Συντομα ομως θα ακολουθησει ανοδος της θερμοκρασιας σε σχετικα υψηλα για την εποχη επιπεδα. Ειναι πιθανον να εχουμε θερμοκρασιες της ταξης των 22-24 βαθμων Κελσιου. Πτωση θα εχουμε προς τα μεσα του μηνα με μια ψυχρη εισβολη η οποια θα ευννοησει κυριως την βορεια Ελλαδα και θα δωσει χιονια σε ορεινα και ημιορεινα. Νεα σημαντικη ανοδος της θερμοκρασιας προς τα τελη του μηνα με υψηλες για την εποχη θερμοκρασιες.

Συμφωνα με τα στοιχεια αυτα οι υποψηφιες ημερομηνιες για σημαντικες ψυχρες εισβολες ειναι οι εξης:

6 Δεκεμβριου 2007 εως 10 Δεκεμβριου 2007 (ελαχιστη θερμοκρασια 0 βαθμους Κελσιου)

29 Δεκεμβριου 2007 εως 01 Ιανουαριου 2008 (ελαχιστη θερμοκρασια 1 βαθμο Κελσιου )

02 Ιανουαριου 2008 εως 05 Ιανουαριου 2008 (ελαχιστη θερμοκρασια 1 βαθμο Κελσιου)

16 Φεβρουαριου 2008 εως 19 Φεβρουαριου 2008 (ελαχιστη θερμοκρασια -2 βαθμους Κελσιου)

21 Φεβρουαριου 2008 εως 24 Φεβρουαριου 2008 (ελαχιστη θερμοκρασια 1 βαθμο Κελσιου)

26 Φεβρουαριου 2008 εως 29 Φεβρουαριου 2008 (ελαχιστη θερμοκρασια -2 βαθμους Κελσιου)

02 Μαρτιου 2008 εως 04 Μαρτιου 2008 (ελαχιστη θερμοκρασια 1 βαθμο Κελσιου)

Φιλικα, Δημητρης

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ωραιότατα :)

Για υετό όμως ξέρουμε τίποτα ; εγω νομίζω οτι εκεί θα κριθεί το παιχνίδι. Και δυστυχώς η ανομβρία συνεχίζεται...

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

θα εχει αρκετο υετο βασει με τα λεγομενα διαφορων επιστημονων

DALTONS POW ROBBERY.....

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας,ρωτήστε το αν θά ΄χουμε βαρύ χειμώνα και αυτοσυγκεντρωθείτε,για να μπορέσετε να δείτε την απάντηση που θα σας δώσει.Μου φαίνεται,πως έτσι θά ΄χετε περισσότερες πιθανότητες να πέσετε μέσα παρά με τα ημερομήνια.

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας