skimad 665 Report post Posted December 2, 2010 Λουη μου αρεσεις :blink: το hardside παει με 80-90 χιλιομετρα???? Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted December 3, 2010 το hardside παει με -90 χιλιομετρα???? Πάει άνετα και παραπάνω...αρκεί να το ακολουθείς... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted December 3, 2010 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted December 3, 2010 Λουη μου αρεσεις το hardside παει με 80-90 χιλιομετρα???? Ταχύτητες που δεν είναι καν τριψήφιες, είναι επικίνδυνες για την απογείωση..... Οπότε βάλε κατι παραπάνω μπάρμπα Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted December 3, 2010 Πάει άνετα και παραπάνω...αρκεί να το ακολουθείς... ειμαι καλος στα ποδια ισως και να του τα ριχνω στην τελικη.. Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
rio 0 Report post Posted March 8, 2011 Ειμαι 1,75 και 95 κιλα. 1,62 σε πεδιλα ειναι καλα ή παω για μεγαλυτερα?Για μεση τι προτεινετε για να εχω και ενα 20-30% εκτος? Τωρα εχω ενα ζευγαρι salomon versus(ή verse) 1.60 υψος τα οποια στριβουν ευκολα μεν αλλα δεν εχουν μεγαλη ευσταθεια,οταν αυξανεις λιγακι ταχυτητα, δε σου προσδιδουν σιγουρια ή και τρεμουν.Επισης καποιες φορες βλεπω το ενα απο τα 2 να κολαει στο χιονι καποιες φορες,ειδικα στο ανοιξιατικο. Ενδεικτικα καποιες επιλογες θα εκτιμουσα αν αναφερατε.Κατι που να ταιριαζει και στις ελληνικες συνθηκες(ανοιξιατικο χιονι) ευχαριστω Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted March 9, 2011 Ειμαι 1,75 και 95 κιλα. 1,62 σε πεδιλα ειναι καλα ή παω για μεγαλυτερα?Για μεση τι προτεινετε για να εχω και ενα 20-30% εκτος?Τωρα εχω ενα ζευγαρι salomon versus(ή verse) 1.60 υψος τα οποια στριβουν ευκολα μεν αλλα δεν εχουν μεγαλη ευσταθεια,οταν αυξανεις λιγακι ταχυτητα, δε σου προσδιδουν σιγουρια ή και τρεμουν.Επισης καποιες φορες βλεπω το ενα απο τα 2 να κολαει στο χιονι καποιες φορες,ειδικα στο ανοιξιατικο. Ενδεικτικα καποιες επιλογες θα εκτιμουσα αν αναφερατε.Κατι που να ταιριαζει και στις ελληνικες συνθηκες(ανοιξιατικο χιονι) ευχαριστω Δημήτρη, νομίζω εμείς είμαστε στη κατηγορία Ζ3 και ξερό ψωμί (και από ύψος, κιλά :wacko και ικανότητες ). Άσχετο: είσαι για αύριο ΧΚΠ? Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
BlackSmith 129 Report post Posted March 15, 2011 Καλησπέρα. Απο τεράστια εμπειρία που έχω αποκομίσει απο τις 7 φορές που έκανα σκι έχω αποκτίσει μερικές απορίες για το ύψος των σκι... Το πιο έυκολο σκι μου το έδωσε ο Μπάλλας στο Ελλατοχώρι. (εξαιρετικός κύριος και πολυ επαγγελματίας, μου έδωσε μέχρι και σακούλα για να βάλω μέσα τα σκι όταν θα είναι βρεγμένα για να μη λερώσω το αυτοκίνητο, σε αυτούς που νοίκιαζαν 2 και 3 σετ έδινε σχαρες!!!) Στο ύψος ήταν περίπου στο στόμα μου και στο σχήμα δεν έίχε έντονες διαφορές στις διαστάσεις μπροστά-μέση-πίσω. Τι πέδιλο ήταν αυτό και πως μπορώ να το ξαναζητήσω? Το πιο δύσκολο μου το έδωσε ένας "γάτος" στον Τσακίρι στο Μπάνσκο που τα ήξερε όλα.... (αλλά δεν είχε ένα πάγκο να ρυθμίζει τις δέστρες και τις ρύθμιζε στο πάτωμα) Αυτό το πέδιλο ήταν περίπου στο ύψος του στέρνου μου και δεν μπορούσα να το κάνω κουμάντο... Όταν έδινα λίγο παραπάνω δύναμη για να στρίψω γυρνούσα τελείως και έβλεπα το βουνο και φυσικά μετά έπεφτα... Δεν θέλω να το ξαναδώ ποτέ μου... Και το πιο ισοροποιμένο σκι το έχω νοικιάσει απο το μαγαζί της fisher στο Μπάνσκο πάλι. Αρκετά εύκολο και πιο ελαφρί απο το "κοντό". Κλασικό σχήμα του carve νομίζω και στο ύψος λίγο κάτω απο τη μύτη μου. Εϊμαι περίπου 1,75 και 90 κιλά αρχάριος... Πιο είναι το πιο σωστό σκι για μένα? Ευχαριστώ Quote Share this post Link to post Share on other sites
starchaser 3 Report post Posted March 16, 2011 Χαιρετω το αγαπητο φορουμ. χτες επισκευθηκα ενα μαγαζι για τον λογο οτι ηθελα να τσεκαρο τα Ελ ρευ (2011) της Αρμαντα διοτι θελω twin tip γιατι οποτε παω με την οπισθεν και βρησκω λιγη πουδρα με τα κανονικα μ σκι πεφτω , επισης για να αρχησω σιγα σιγα να κανω 180 , 360 κτλπ. Ετσι λοιπον οταν τα κοιταγα στο μαγαζι διαπιστωσα οτι δεν κανουν τοσο πολυ για παρκο οσο κανουν για πουδρα και all mountain. Ετσι τσεκαρα κατι AR6 π ειχε στο μαγαζι 2010 μοντελο τα οποια μ τα αφηνε στην ιδια τιμη με τα ελ ρευ ( κατι που με συμφερει) και κανουν και την δουλεια που θελω δηλαδη all mountain / park βεβεα θα τα τσιμπισω αρχες του μηνα οταν πληρωθω αλλα θελω και τις δικες σας αποψεις! Φιλικα ισιδωρος Quote Fear its the most difficult jump u have to pass. Share this post Link to post Share on other sites
gvaf72 113 Report post Posted October 1, 2011 Έχω Υψος 1,72 ,ε'ιμαι 75 κιλά ,και το επίπεδό μου είναι περίπου στο 5.Κάνω σκί στο Μπανσκο και στον Παρνασό σε όλες τις πίστες τους ,κανω καρβινγκ, και πηγαίνω σε Χ/Κ στις Αλπεις 1-2 φορες τον χρόνο. Θέλω να αλλάξω τα πέδιλά μου και έχω βρεί σε τιμή ευκαιρίας τα Volkl tigershark 10 feet w/on-off 2008 καινούρια σε ύψος 168cm. Είναι καλό να τα πάρω ή θα κάνω πατάτα και θα μου είναι πολύ ψηλά?? Ευχαριστω Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted October 1, 2011 αυτο ειναι ενα power carv ski ρυθμιζομενο σε σκληροτητα σκι πιστας καθαρα σκληραινει αναλογα οσο το θελεις εσυ.βεβαια θεωρω οτι ειναι απο το επιπεδο σου και πανω. οσον αφορα το υψος που το εχεις βρει ειναι καλο αν καρβαρεις δυναμικα με ταχυτητα παντα. για βελτιωση τεχνικης οσον αφορα τις κλειστες στροφες αν το ρυθμισεις στο σκληρο δεν θα σου ειναι και πολυ ευχαριστο.το χαλαρωνεις για να στρεβλωνει ευκολοτερα ωστε να μπορεις να δουλεψεις με αυτο.το υψος δεν θα σε βοηθησει στις κλειστες στροφες παντως(σε αυτο το 1.61 θα ηταν καλυτερο) αν το θελεις για καρβαρισμα και ταχυτητα ομως και νομιζεις οτι εχεις ορεξη να δουλεψεις πανω σε αυτο να το παρεις ειναι καλο σκι. Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
gvaf72 113 Report post Posted October 2, 2011 αυτο ειναι ενα power carv ski ρυθμιζομενο σε σκληροτητασκι πιστας καθαρα σκληραινει αναλογα οσο το θελεις εσυ.βεβαια θεωρω οτι ειναι απο το επιπεδο σου και πανω. οσον αφορα το υψος που το εχεις βρει ειναι καλο αν καρβαρεις δυναμικα με ταχυτητα παντα. για βελτιωση τεχνικης οσον αφορα τις κλειστες στροφες αν το ρυθμισεις στο σκληρο δεν θα σου ειναι και πολυ ευχαριστο.το χαλαρωνεις για να στρεβλωνει ευκολοτερα ωστε να μπορεις να δουλεψεις με αυτο.το υψος δεν θα σε βοηθησει στις κλειστες στροφες παντως(σε αυτο το 1.61 θα ηταν καλυτερο) αν το θελεις για καρβαρισμα και ταχυτητα ομως και νομιζεις οτι εχεις ορεξη να δουλεψεις πανω σε αυτο να το παρεις ειναι καλο σκι. Kαταρχή σε ευχαριστώ για την γνώμη σου. Σωστός σε όλα σου !!!Με βοηθάς να ξεκαθαρίσω το τοπίο σιγά σιγά. Δέν έχω εμπειρία από πέδιλο 164cm και πάνω,εκτός απο κάτι Rossignol Z1 170cm που έκανα χωρίς το ύψος να μου δημιουργεί προβλήματα. Το volkl tigershark 10 xωρίς τον διακόπτη στa 1,61cm το έχει φίλος και το έχω φορέσει αρκετές φορές, για κλειστές στροφές και για ¨παιχνίδι¨στην πίστα ,είναι πολύ καλό πέδιλο και απίστευτα γρήγορο και σταθερό. Σαν επίπεδο αναβάτη και σαν κατηγορία σκί -είναι και τα 3 καθαρά για πίστα- είναι αν δεν κάνω λάθος, ίδια. Αλλά κοιτάω και τα Fisher progressor 8 165cm και τα Head TT 60 στa 164cm. Οσον αφορά το επίπεδο αναβάτη και την κατηγορία σκι - είναι και τα τρια allround - νομίζω ότι είναι ίδια. Οτι αφορά τα χρήματα,είναι στην ίδια κατηγορία τιμής +- 50 ευρώ. Και δεν ξέρω τι να διαλέξω... Γνώμες ?????? Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted October 2, 2011 απο ολα αυτα που ανεφερες παρε με κλειστα τα ματια το progressor και μην σκεφτεσαι τιποτα μα τιποταλλο παρτα και κανε σκι θα σε μαθουν μονα τους! Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted October 2, 2011 Progressor 8 και τα μυαλά στα κάγκελα. Το πέδιλο είναι εκπληκτικό. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted October 3, 2011 απο ολα αυτα που ανεφερες παρε με κλειστα τα ματια το progressor και μην σκεφτεσαι τιποτα μα τιποταλλοπαρτα και κανε σκι θα σε μαθουν μονα τους! Ναι ναι φιλε μου, θα σε μαθουν αυτα σκι, μονα τους..... Ρε Χρηστο, εσενα σου μαθαν τα σκι να φερνεις γυροβολιες δηλαδη? Φιλε δεν σε ξερω, αλλά αν δεν στρωσεις κωλο κατω, αν δεν παρεις ενα ΚΑΛΟ δασκαλο, και επισης να διαβαζεις κινησεις αλλων χιονοδρομων, δουλεια δεν θα κανεις, τωρα εγω περι σκι και τι να διαλεξεις τα διαβαζω βερεσε.... Μια ερωτηση εχω μονο, τα Ζ1 μεχρι ποτε τα ειχες και με τι κριτηρια κρινεις οτι το επιπεδο σου ειναι στο 5, ειναι ομως πραγματικα στο 5 ή θα ηθελες να ειναι στο 5? Καλημερα σας και καλο μηνα!! Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted October 3, 2011 Έχω Υψος 1,72 ,ε'ιμαι 75 κιλά ,και το επίπεδό μου είναι περίπου στο 5.Κάνω σκί στο Μπανσκο και στον Παρνασό σε όλες τις πίστες τους ,κανω καρβινγκ, και πηγαίνω σε Χ/Κ στις Αλπεις 1-2 φορες τον χρόνο. Ευχαριστω Συμφωνώ εντελώς με Spider... Πως είναι δυνατόν να κάνεις σκι σε Μπάνσκο, Παρνασσό σε όλες τις πίστες τους, να πηγαίνεις 2 φορές το χρόνο Άλπεις, να κάνεις carving και να είσαι σκιέρ περίπου στο 5; Για πόσα χρόνια μιλάμε για ένα; Δεν είναι σωστό προφίλ αυτό που περιγράφεις και προφανώς καμία σημασία δεν έχει προς το παρόν, τι σκι θα διαλέξεις... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted October 3, 2011 Ναι ναι φιλε μου, θα σε μαθουν αυτα σκι, μονα τους.....Ρε Χρηστο, εσενα σου μαθαν τα σκι να φερνεις γυροβολιες δηλαδη? Θεωρητικά έχεις δίκιο. Όμως το progressor σε υποχρεώνει να στηθείς (πιο) σωστά στα πέδιλα σου, σου λέει συνεχώς "τώρα πάμε καλά", "τώρα είσαι πίσω", "πίεσε και άλλο", ερεθίσματα που είχα ξεχάσει εντελώς σχεδόν με τα φαρδιά. Έχω την αίσθηση ότι με βοήθησαν αρκετά να διορθώσω κάποια λάθη μου. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
gvaf72 113 Report post Posted October 3, 2011 Ίσως έχετε δίκιο όσον αφορά το προφίλ που σας έδωσα. Λοιπόν ,κάνω σκί 5χρόνια με δικά μου πέδιλα και 1 με νοικιασμένα.συνολο 6 χρόνια.( τον πρώτο χρόνο έκανα μόνο 5 φορές και δεν το μετράω) Κάνω σκι γύρω στις 25 με 30 ημέρες την σεζόν( μέσα και οι 7-10 ημέρες στις Αλπεις) Για σκί πηγαίνω με μια παρέα 8 ατόμων που κάνουν σκι απο 3-20 χρόνια .Ενας απο αυτούς είναι και γυμναστής με ειδικότητα στο σκι. Σε αυτά τα 5 χρόνια έχω πάρει δάσκαλο στο Ishgl - Flahau -Garmish- Bormio - Bansko-Borovits -3-5 πηγάδια-Παρνασος-Καιμακ-Βασιλίτσα και γενικά έχω σαν αρχή 1 με 2 φορές την σεζόν να παίρνω δάσκαλο. Όπως είπα παραπάνω πηγαίνω για σκι με παρέα που είναι έμπειρη και αν μή τι άλλο με έχουν βοηθήσει και αυτοί στην εξέλιξή μου και με τις πολύτιμες συμβουλές τους αλλα και δανίζοντάς μου τα πέδιλά τους. Τα Ζ1 τα κράτησα 2,5 με 3 χρόνια και από τότε έχω πάρει τα Ζ3 που τα κράτησα 1χρόνο και τα Ζ6 για 1 χρόνο πάλι. Έχω φορέσει αρκετές φορές τα Ζ9 και καμια 10 ημέρες τα Volkl tigershark 10 και τα Volkl ac 40 Ta Z3 και τα Ζ6 τα έδωσα γιατί δεν μου αρέσουν τα Allmountain. Θέλω τώρα που είμαι γερός και έχω τα πατήματα να έχω πιο γρήγορα πέδιλα. Και φυσικά πάντα με ασφάλεια. Για το αν είμαι επίπεδο 3-4-5-6 κ.α. ποτέ δεν με έννιαξε,γιατί απλά το μόνο που θέλω είναι να περνάω καλά στο βουνό με την παρέα μου. Το ότι είπα επίπεδο 5, το είπα διαβάζοντας ένα λινγκ που είχε βάλει ο Χρήστος Λάππας όπου με βάση τις οδηγίες είμαι στο 6 αλλά εγώ λέω 5 για να μην τα παραλέω. Ελπίζω να σας κάληψα. Με βάση λοιπόν τα παραπάνω τι προτέινετε??? Τα progressor 8 sto 160 ή στο 165 ??? Σας ευχαριστώ και πάλι Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted October 3, 2011 αν θεωρεις οτι ξεπερασες το Ζ9 τοτε παρε το progressor σε 1.65 αλλα να θυμασαι οτι ειναι πολυ πιο γρηγορο σκι απο το zenith το οποιο ειναι παρα πολυ καλο σκι με γλυκο φτυαρι σκληρουτσικη ουρα και λογο του χαρακτηρα του σε βαζει σε ακμες γρηγορα.αν εχεις μπει σωστα σε αυτες του παρε τα φισερ και συνεχισε την δουλεια. καποιο βιντεακι μηπως εχεις να μπορεσουμε να αξιολογησουμε καλυτερα την κατασταση? Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
gvaf72 113 Report post Posted October 3, 2011 αν θεωρεις οτι ξεπερασες το Ζ9 τοτε παρε το progressor σε 1.65 αλλα να θυμασαι οτι ειναι πολυ πιο γρηγορο σκι απο το zenithτο οποιο ειναι παρα πολυ καλο σκι με γλυκο φτυαρι σκληρουτσικη ουρα και λογο του χαρακτηρα του σε βαζει σε ακμες γρηγορα.αν εχεις μπει σωστα σε αυτες του παρε τα φισερ και συνεχισε την δουλεια. καποιο βιντεακι μηπως εχεις να μπορεσουμε να αξιολογησουμε καλυτερα την κατασταση? Φίλε skimad,δεν θεωρώ ότι έχω ξεπεράσει το Ζ9, σε σχέση με το tigershark 10 είναι πολύ κοντά,με λίγο πιο σκληρό και ευέλικτο το δεύτερο αλλά εξίσου γρήγορα και τα δύο.Κάτι τέτοιο θέλω.Αλλά άμα μου λες ότι το progressor 8 είναι πιό γρήγορο πέδιλο και πιό απαιτητικό με προβληματίζεις. Μάλλον δεν θα πρέπει να βιαστώ και θα πρέπει να τα δοκιμάσω πρώτα. Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι. Για τα Head TT60 γνωρίζεις κάτι?? Υ.γ. Βιντεάκι δεν έχω φίλε μου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted October 3, 2011 πιο γρηγορο εννοω στο transision δεν εννοω σε ταχυτητα(αυτη ειναι σχετικη παντα).και οταν λεμε γρηγορο transision εννοουμε πως εχει καποιες απαιτησεις.πιστευω να καταλαβες τι εννοω να θυμασαι οτι ολα τα σκι ειναι καλα ψαχνεις ενα σκι πιστας αλλα αυτο δεν σημαινει πως ενα all mountain δεν κανει την δουλεια που θελεις. τα παντα καρβαρουν αλλο λιγοτερο αλλο περισσοτερο ο σκιερ κανει την διαφορα και οχι το σκι.. οποιο σκι και να παρεις απο αυτα που εχεις αναφερει ειναι καλο με μικρες διαφορες το ενα με το αλλο(και το head μεσα αν και αυτο ειναι το πιο γρηγορο απολα με το sidecut που εχει). την γνωμη μου στην ειπα.απο κει και περα κανεις οτι θεωρεις εσυ καλυτερο. Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,188 Report post Posted October 4, 2011 παντως εγω παιδια δεν δίνω και τοση σημασια σε ολα αυτα που γραφεται..σχετικα με τα σκι ,σε θεμα ύψους κλπ .. εγω παιρνω ενα ζευγαρι που μου αρέσει το κουμπώνω και τις δίνω ..κατα κατω .ουτε δέστρες ρυθμίσω για ποιο μπροστα ,η ποιο πισω .. ισως γιατι ετσι εμαθα .βλέπετε το 1975 που αρχισα να κανω σκι τετοιες πολυτέλειες δεν υπήρχαν ,παρα μονο ,,ποσο ύψος εχεις .λιγο μεγαλυτερο σκι και φύγε ,και ετσι εφτασα το 1980 να εχω σκι 2 μετρα υψος ..ενώ τωρα 1,55.. και ειναι τέλεια Quote ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted October 4, 2011 Εισαι τοσο ψηλος ρε φιλαρα, δεν το ειχα προσεξει οταν θελεις παντως βγαζεις εναν ρομαντισμο μουρλια ρε παιδι μου!! Χωρις να θελω να χαλασω το τοπικ, εχω να πω μονο τουτο, απο την στιγμη που ανακαλυφθηκε αυτο το .αμωκαρβαρισμα, χαθηκε η ουσια και ο ρομαντισμος της χιονοδρομιας γενικοτερα, βεβαια ξερουν τι κανουν οι βιομηχανιες, ξερουν πως να ανεβασουν τον τζιρο τους..... Τεσπα, φιλε μην ακους κανεναν, μεινε με τα σκι που εχεις, κατσε και δουλεψε σκληρα θα ελεγα μιας και δεν εισαι πλεον πιτσιρικι, ασε καταμερους την διασκεδαση για να μπορεσεις να απολαυσεις αργοτερα!! Το καλυτεροτερο πεδιλο να σου δωσω για το επιπεδο σου, αν δεν κατανοησεις καποια πραγματα, δεν τα δουλεψεις, δεν εξασκηθεις σε αυτα, δεν παρακολουθησεις διαφορα εκπαιδευτικα βιδεα(τυχερε εχεις ιντερνετ, εμεις τοτε οχι)και τελος τελος, δεν μαθεις κοντρολ τεχνικο σλαλομ, δεν θα μπορεις αυριο να ανταπεξελθεις σε οποιανδηποτε κατασταση πεδιου, χιονιου, καιρου!!! Μαθε σωστα σκι, μαθε πρωτα το ρομαντικο το σωστο στυλ και μετα πηγαινε στο βιομηχανοποιημενο..... Αυτα απο μενα φιλοι μου καλοι καλοι μου φιλοι. ΥΓ.Ειδατε ρε παιδια τι κανει ενας ΕΣΤΟΥΧ.... Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
koukos 362 Report post Posted October 4, 2011 Εισαι τοσο ψηλος ρε φιλαρα, δεν το ειχα προσεξει οταν θελεις παντως βγαζεις εναν ρομαντισμο μουρλια ρε παιδι μου!! Χωρις να θελω να χαλασω το τοπικ, εχω να πω μονο τουτο, απο την στιγμη που ανακαλυφθηκε αυτο το .αμωκαρβαρισμα, χαθηκε η ουσια και ο ρομαντισμος της χιονοδρομιας γενικοτερα, βεβαια ξερουν τι κανουν οι βιομηχανιες, ξερουν πως να ανεβασουν τον τζιρο τους..... Τεσπα, φιλε μην ακους κανεναν, μεινε με τα σκι που εχεις, κατσε και δουλεψε σκληρα θα ελεγα μιας και δεν εισαι πλεον πιτσιρικι, ασε καταμερους την διασκεδαση για να μπορεσεις να απολαυσεις αργοτερα!! Το καλυτεροτερο πεδιλο να σου δωσω για το επιπεδο σου, αν δεν κατανοησεις καποια πραγματα, δεν τα δουλεψεις, δεν εξασκηθεις σε αυτα, δεν παρακολουθησεις διαφορα εκπαιδευτικα βιδεα(τυχερε εχεις ιντερνετ, εμεις τοτε οχι)και τελος τελος, δεν μαθεις κοντρολ τεχνικο σλαλομ, δεν θα μπορεις αυριο να ανταπεξελθεις σε οποιανδηποτε κατασταση πεδιου, χιονιου, καιρου!!! Μαθε σωστα σκι, μαθε πρωτα το ρομαντικο το σωστο στυλ και μετα πηγαινε στο βιομηχανοποιημενο..... Αυτα απο μενα φιλοι μου καλοι καλοι μου φιλοι. ΥΓ.Ειδατε ρε παιδια τι κανει ενας ΕΣΤΟΥΧ.... Δάσκαλε!!!!!! YouTube Video ->Original Video Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted October 4, 2011 (edited) εχω να πω μονο τουτο, απο την στιγμη που ανακαλυφθηκε αυτο το .αμωκαρβαρισμα, χαθηκε η ουσια και ο ρομαντισμος της χιονοδρομιας γενικοτερα, Carving skiis are the best thing that happened to skiing since god invented the white stuff Ας σκίσω το topic και ας υπερδιαφωνήσω φίλτατε Στάθη. Το 50-99% του σκι μας γίνεται σε πατημένες πίστες. Σε αυτές το καλύτερο σκι να φοράς είναι μοντέρνο carving πέδιλο με σκληρότητα και διαστάσεις σωστές για το επίπεδό σου Πιστεύω όλοι ανεβαίνουμε στο βουνό για να απολάυσουμε κάτι. Το τι το ξέρει ο καθένας μας αλλά σίγουρα θέλουμε να κατέβουμε μια πλαγιά με όσο το δυνατών περισσότερο χ ψ ζ που θέλει ο καθένας μας αλλά κυρίως όσο πιο ξεκούραστα και απολαυστικά γίνεται. Θες χ ταχύτητα ψ αρμονία ζ επιταχύνσεις ή στυλ ή ίδιες στροφές ή δυναμικές εναλλαγές ή τι άλλο. Επειδή το δοκίμασα πρόσφατα δοκίμασε να κατέβεις την γνωστή σου πλαγιά με τα δικά σου χ ψ ζ με ένα ζευγάρι φλίδες του 1980 με όσο ύψος θες. Ωραία ήταν δε λέω αλλά... Ξαφνικά όλα θα σου φανούν πιο κουραστικά και μη απολαυστικά. Και πίστεψέ με τα κατέβασα πολύ ωραία old style (ποδήλατο δε ξεχνιέται) Τι να τον κάνω τον ρομαντισμό και την ουσία όταν η τεχνολογία μου προσφέρει το βέλτιστο εργαλείο για να απολαύσω το χόμπι μου. Σαφώς και θα ήθελα να πάω μια μέρα βόλτα με ένα κλασσικό αυτοκίνητο να θυμηθώ τον ρομαντισμό ίσως το βγάζω και κάθε Κυριακή του καλοκαιριού κοντινές ή πιο μακρινές βόλτες αλλά θα προτιμήσω ένα αυτοκίνητο του 2010 με abs,esp, cruise control και 50 χρόνια συνεχής βελτίωσης από 1.000.000 Ιάπωνες Γερμανούς και δε ξέρω τι μηχανικούς για να κάνω κάθε μέρα τα χιλιόμετρά μου. Το ίδιο και για το αλεξίπτωτό μου, το αεροπλάνο, το κομπιούτερ, το παπούτσι και δε ξέρω τι άλλο. Επί του θέματος φίλε gvaf ή θα πρέπει να δούμε κάποια βίντεό σου αλλά 1,68 δεν θα έπαιρνα στη θέση σου για πίστα, και κάποιοι από τους φίλους σου ίσως είναι πιο κατάλληλοι να σε συμβουλεύσουν μιας και σε έχουν δει πολλοί και ξέρουν τι και πως τα πας Edited October 4, 2011 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites