ALCATRAZ 6,828 Report post Posted March 3, 2010 Η νεα μοδα θέλει να έχουν τα σκι sidecut 5 σημείων αντι 3 των κοινών carve skis σε συνδυασμό με reverse camper (κατι που πρωτοσυναντησαμε στα πέδιλα της Armada) Η ARMADA το ονομάζει "Elf Shoe Tech" ενώ η Rossignol την ονομάζει "Sigma Profile Τechnology" ή "Αmptec" (χαρη στο αρχαιοελληνικό Σ, που μοιάζει το σχήμα του οπτικά με αυτά τα σκι με λιγο ζορι ειναι η αλήθεια... α ρε Λι@κοπουλe ) (απο περσινό post...) και παλιότερες αναφορές - συζητήσεις πάνω σε τέτοια πέδιλα: για Armada Alpha 1 για Αrmada JJ και εδώ γενική συζήτηση για πεδιλα με reverse camper Oσο για το ανάποδο camper - sidecut (τυπου θαλάσσιου σκι) νομιζω οτι προέκυψαν απο τον Shane Mc Conkey που αρχικά δούλευε για την Volant, αλλα μετά την εξαγορά της απο την Atomic, πήγε στην Κ2 και εξέλιξε εκει τις ιδεες του, που τώρα έχουν υιοθετηθεί απο πολλές εταιρίες. Στη Volant είχε φτιάξει το 2002 το Spatula, ski το οποίο ειχε reverse camber & sidecut, κατι που μέχρι τοτε δεν ειχε γινει απο τις εταιριες των σκι. (Βεβαία καπιους αιώνες πίσω, έφτιαχναν και τοτε σκι με reverse camber απο σανίδες βαρελιών!!!) Ηταν ο δημιουργός και του Pontoon της Κ2. Εδώ το Pontoon της Κ2 και δεξιά του, ο προκάτοχος του, το Spatula της Volant Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted March 3, 2010 Βάλε κι αυτό που έχει τα σκι μου...Τα Megawatt... Ωραίο πέδιλο και με πιο σαφή προσανατολισμό από τα υπόλοιπα. Πολύ ωραία βιντεάκια, απλά και κατανοητά, οπότε πλέον δεν χρειάζεται να γράψουμε άρθρο για το ρόκερ, κάμπερ και ανάποδο sidecut... Το παρακάτω , μαζί με τα βιντεάκια , κλείνει το θέμα με το πλέον απλό τρόπο ... http://www.theaccessroad.com/09/reverse-ca...2010-gear-guide Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted March 4, 2010 Πολύ καλό και περιεκτικό κι αυτό... Η ουσία είναι η δοκιμή παιδιά και μάλιστα, όχι μια δύο καταβάσεις, αλλά όλη τη μέρα δοκιμή, αν γίνεται. Τα σκι ανάλογα τη γεωμετρία τους και τις συνθήκες αλλάζουν πολύ χαρακτήρα και αίσθηση. Τα Megawatt, έχουν μόνο μπροστά ρόκερ, αλλά σε αρκετό μήκος, έχουν μηδενικό κάμπερ (ούτε θετικό, ούτε αρνητικό), πατάνε δηλαδή εντελώς φλατ και κανονική ουρά, που σε αφήνει να την φορτίσεις και σε σκληρά χιόνια και στενά λούκια. Η μεγάλη κουτάλα μπροστά, είναι φοβερή σε μαλακά χιόνια, κρούστες, σούπες κλπ μαλακά ανακατωμένα, αλλά όταν αρχίζει και παγώνει το χιόνι, τότε όλοι αυτοί οι κραδασμοί, αποσυντονίζουν το σκι. Το χειρότερο του είναι τα παγωμένα tracks από τα άλλα σκι και τα κρουστομόγκουλς...ναι νόμιζα ότι τα είχα δει όλα, αλλά βρήκα κι αυτό... , πέρσι στην Alagna... Κατά τα άλλα στα μαλακά σερφάρουν καταπληκτικά, με αίσθηση απίστευτη και χρειάζεσαι μόλις 5cm πούδρα η μαλακό χιόνι, για να λειτουργήσουν. Στα 20cm και πάνω, απλά είναι τρέλα, καθώς λειτουργεί και το rocker και με αφήνει να τα πιέζω μπροστά, σαν σκι πίστας, χωρίς να βυθίζονται σχεδόν ποτέ οι κουτάλες... Ένα άλλο καταπληκτικό, που έχουν, λόγω μηδενικού κάμπερ, είναι ότι μπορούν και πάνε με το πλάι στην πούδρα και όλα τα μαλακά χιόνια, οπότε το σκι αποκτά άλλες διαστάσεις... Τα τοποθετώ με ταχύτητα στο πλάι, σε απότομα τερέν, τσεκάρω τα άλματα στα γρήγορα και σημαδεύω όποτε θέλω μπροστά, πότε καρβάροντας και πότε ολισθαίνοντας...Η απόλυτη ελευθερία δηλαδή. Μπορώ να κατέβω στενό λούκι με πούδρα...γλιστρώντας με το πλάι και στα δέντρα, είναι παιχνίδι φοβερό... Είναι τόσο ευχάριστο, που με λίγο πούδρα να ρίξει, είναι η πρώτη μου επιλογή από τα σκι μου, παρόλο το φάρδος του. Κάπως έτσι σκέφτομαι, θα νοιώθουν και οι σανιδάδες, μόνο που εμείς έχουμε δύο στα πόδια και μεγαλύτερη ανεξαρτησία κινήσεων. Τα σκι με συμβατικό κάμπερ δεν μπορούν να το κάνουν το παραπάνω, ακόμα κι αν έχουν ρόκερ, μπρος, πίσω (βλέπε JJ και S7), αλλά το καθένα έχει τη χρήση του και τη χάρη του. Πήρε ένας φίλος το καινούργιο Gotama, που έχει αρνητικό κάμπερ και full rocker και θέλω να το δοκιμάσω κι αυτό και θα σας πω τη γνώμη μου. Πολύ μου αρέσει που έχουμε πλέον, τόσες επιλογές και νομίζω , ότι το rocker μπροστά, ήρθε για να μείνει στα σκι εκτός πίστας, ακόμα και στα ορειβατικά... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,602 Report post Posted March 4, 2010 Μια ερώτηση μήπβς έχετε κάποια πρόταση. Υπάρχει κάποιο πέδιλο που να μην αντιδρά καθόλου στο χιόνι δηλαδή να είναι παντού ουδέτερο? Πολλοί συναγωνιστές προτιμάνε πέδιλα 2.00μ με μέση -90 και σχεδόν ίσια. Ψάχνω για τέτοιο πέδιλο μεταχειρισμένο φτηνό αν εχει κάποιος... Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted March 4, 2010 Πρέπει όμως να πούμε το εξής: Τα Fat skis έχουν κάποιες επιπτώσεις μηχανικής φύσεως στις αρθρώσεις των γονάτων λόγω των μοχλισμών που δημιουργούνται από την μεγαλύτερη επιφάνεια της βάσης του σκι , σε συνδιασμό με το μέγεθος και την ένταση γωνιάσματος, σε μεγαλύτερες κλίσεις πλαγιάς και ιδιαίτερα για αυτούς που ξέρουν να καρβάρουν. Μιλώντας πάντα για τα πιο σκληρά χιόνια - αυτό δεν σημαίνει οτι επιφέρουν πάντα χρόνιους τραυματισμόυς ΟΤΑΝ φυσικά ο σκιερ φροντίζει να διατηρεί την δυναμη των κάτω άκρων του - κάτι το οποιο ο τουρίστας χιονοδρόμος δεν κάνει ΠΟΤΕ. Επίσης τα Fat skis σε χαμηλές ταχύτητες και πάνω στις τραβέρσες είναι επικίνδυνα όταν ο σκιερ προσπαθεί απότομα να τα οδηγήσει πάνω στην γραμμή κλίσης , αυτό αφορά και όσους ενδιαφέρονται να τα οδηγήσουν και σε πιο steep style. Αυτός είναι και ο λόγος που οι αρχάριοι ή οι μη-έμπειροι ή οι επιπόλαιοι σκιερ κόβουν χιαστούς... και πάλι εδώ όλα αυτά οφείλονται στον μοχλισμο plus την επίδραση του βάρους τους στις μέτριες -χαμηλές ταχύτητες. Αυτά λέει η λογική , αυτά κυκλοφορούν διεθνώς σε παρόμοιες συζήτησεις απο σοβαρούς ανθρώπους και αυτά σε λίγο καιρό θα δείξει και η τραυματολογία στην χιονοδρομία. (εντάξει κάνω show off - υπερβάλω ίσως λίγο , αλλά ...) Τα Fat skis είναι σχεδιασμένα για τα βαθειά χιόνια , για σκιερ που μπορούν να διαχειρίζονται υψηλές ταχύτητες σε ακτίνες στροφής GS τουλάχιστον... η μόδα όμως και η μπουρδολογία έχει καταντήσει την αγορά έτσι ώστε να βλέπουμε κάποιες τάσεις προς μια μαλ@κισμένη κατέυθυνση.. Τα Fat skis είναι καινοτομία ΝΑΙ, είναι ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΝΑΙ , αλλά για ένα συγκεκριμένο είδος χιονοδρομίας, OFF -piste σε βαθειά και φρέσκα χιόνια. ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ , ελπίζω να το εμπεδώσουμε κάποια στιγμή αυτό το πράμα ...... 1 Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted March 4, 2010 Μια ερώτηση μήπβς έχετε κάποια πρόταση. Υπάρχει κάποιο πέδιλο που να μην αντιδρά καθόλου στο χιόνι δηλαδή να είναι παντού ουδέτερο? ΟΧΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΕΔΙΛΟ Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,396 Report post Posted March 4, 2010 Ερώτηση: Για την συγκεκριμένη Κυριακή που τον ήπια στην μπανάνα, ποιο πέδιλο θα ήταν περισσότερο ενδεδειγμένο για τις συνθήκες του χιονιού, το τεραίν και το επίπεδο μου; Ήμουν με τα Armada ARV. (Υποψιάζομαι ότι η σωστή απάντηση είναι "κανένα, δεν θα έπρεπε να βρισκόσουν εκεί"). Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
mammut 126 Report post Posted March 4, 2010 Ερώτηση: Για την συγκεκριμένη Κυριακή που τον ήπια στην μπανάνα, ποιο πέδιλο θα ήταν περισσότερο ενδεδειγμένο για τις συνθήκες του χιονιού, το τεραίν και το επίπεδο μου; Ήμουν με τα Armada ARV. (Υποψιάζομαι ότι η σωστή απάντηση είναι "κανένα, δεν θα έπρεπε να βρισκόσουν εκεί"). αρχικά δεν θα έπρεπε να είσαι εκεί (τις δοκιμές τις κάνουμε μέρες με καλό χιόνι -εύκολο) όσο για το πια σκι θα ήταν καλύτερα οποιοδήποτε σκι πίσταs η free ride (mid fat apo 75-85 mesh)δηλαδή σκληρό flat ουρά και όχι φαρδύ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted March 4, 2010 (edited) Ερώτηση: Για την συγκεκριμένη Κυριακή που τον ήπια στην μπανάνα, ποιο πέδιλο θα ήταν περισσότερο ενδεδειγμένο για τις συνθήκες του χιονιού, το τεραίν και το επίπεδο μου; Ήμουν με τα Armada ARV. (Υποψιάζομαι ότι η σωστή απάντηση είναι "κανένα, δεν θα έπρεπε να βρισκόσουν εκεί"). Δεν έκανες ακριβώς την σωστή ερώτηση , διόρθωση: "Τι πρέπει να κάνω για να βελτιώσω την τεχνική μου για την Χ κατάβαση" όπου Χ = συγκεκριμένο ειδος χιονοδρομίας ,σε ανάλογο terrain. Τέλος πάντων ,την απάντηση θα την πάρεις ΜΟΝΟ από τον Loui α) Γιατί σε έχει δει να κάνεις σκι β) Γιατί ειναι ο μόνος που εμπιστεύομαι για τα συγκεκριμένα μέρη στην φτερόλακκα και τις εκτιμήσεις του. ps και από mammut .. sorry μπορεί να είναι και κανας άλλος.. Edited March 4, 2010 by Fidelio Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted March 4, 2010 Μια ερώτηση μήπβς έχετε κάποια πρόταση. Υπάρχει κάποιο πέδιλο που να μην αντιδρά καθόλου στο χιόνι δηλαδή να είναι παντού ουδέτερο? Πολλοί συναγωνιστές προτιμάνε πέδιλα 2.00μ με μέση -90 και σχεδόν ίσια. Ψάχνω για τέτοιο πέδιλο μεταχειρισμένο φτηνό αν εχει κάποιος... Έχω τέτοιων διαστάσεων σκι... Fischer Big Stix 84mm μέση και 191cm μήκος, με look turntable δέστρες... Τώρα το να είναι παντού ουδέτερο, την απάντηση την έδωσε ο Fidelio. Quote Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted March 4, 2010 αρχικά δεν θα έπρεπε να είσαι εκεί (τις δοκιμές τις κάνουμε μέρες με καλό χιόνι -εύκολο)όσο για το πια σκι θα ήταν καλύτερα οποιοδήποτε σκι πίσταs η free ride (mid fat apo 75-85 mesh)δηλαδή σκληρό flat ουρά και όχι φαρδύ Αυτά ακριβώς που σου είπε και ο Δημήτρης... Αν φτάσεις σε κάποιο καλό επίπεδο, τότε τα σκι δεν παίζουν και τόσο απόλυτο ρόλο, αρκεί να έχουν φρέσκες ακμές. Βέβαια αλλιώς κατεβαίνεις με 165 αγωνιστικό σλάλομ, σαν του Πάνου (Nickel) και αλλιώς με ένα φατ 190... Κι εγώ αν δεν είχα καινούργια σκι,αμφιβάλλω αν θα πήγαινα να κάνω το λούκι με αυτό το χιόνι που είχε. Η δυνατότητα να κάνεις γρήγορες κοφτές στροφές με πολύ καλό κράτημα, είναι κρίσιμος παράγοντας όταν έχει πάγο και τα φατ σκι δεν φημίζονται γι αυτό το χαρακτηριστικό... Από τεχνικής άποψης, πρέπει να κοιτάξεις κατάφατσα το fall line και να μάθεις να βάζεις το βάρος πάνω ακριβώς από το κάτω σκι, και όχι να γέρνεις προς την πλαγιά. Δεδομένου ότι κάνεις αξιοπρεπές σκι στην πίστα, θέλεις κυρίως βελτίωση ψυχολογίας και αυτή την κατακτάς λίγο, λίγο, πιέζοντας τα ψυχολογικά σου κυρίως όρια και λιγότερο τα τεχνικά... Quote Share this post Link to post Share on other sites
bomberman 56 Report post Posted March 5, 2010 Στα λεγόμενα jump turns, σε steep κομμάτια, δεν παίζει ρόλο όμως το πόσο ελαφρύ είναι το πέδιλο? Λέω εγώ τώρα, που είμαι λίγο αδαής στο θέμα, μπορεί να λέω και μπούρδες.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted March 6, 2010 (edited) αρχικά δεν θα έπρεπε να είσαι εκεί (τις δοκιμές τις κάνουμε μέρες με καλό χιόνι -εύκολο)όσο για το πια σκι θα ήταν καλύτερα οποιοδήποτε σκι πίσταs η free ride (mid fat apo 75-85 mesh)δηλαδή σκληρό flat ουρά και όχι φαρδύ ΜΑΜΜΟΥΘ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ...ΞΕΦΥΓΕΙ. ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ SNOWCLUB ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΠΙΣΤΩΝ/ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΥΝΟΜΩΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ SECRET ORDERS SKI ΑΛΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΒΑΤΗΡΑ ... ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΕ ΠΡΟΣΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ,ΟΤΑΝ ΤΟΥ?/ΤΗΣ? ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ SKI, ΓΙΑ ΒΑΤΗΡΑ 70 ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΤΩΝ 90 ΜΕΤΡΩΝ. Η ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ [NORDHEIM OLYMPIC JUMP] NA ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΧΑΛΑΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ STEEP N DEEP TELEMARK ΣΤΟN ...ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΓΕΤΩΝΑ ΤΟΥ LOFOTEN ΕΠΙ 15ΗΜΕΡΟ . ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ.... ΜΕΛΗ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ DURACELL KAI ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΙΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟ ΜΥΣΤΙΚΟ...ΤΟ ΧΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ. OI ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΘΟΡΥΒΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΧΙΟΝΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ,ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΝ ROCKERS XXL, ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ ALL MOUNTAIN,CARVING H FREERIDE ΜΟΝΤΕΛΛΑ . H ΕΛΛΑΔΑ XIONO ΧL IΣΣΕΤΑΙ . ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Η ΑΡΜΑΔΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ EXTREMERS ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ... OLD NEW SCHOOL SKI WAVE ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΩΜΕΝΗΣ ΠΙΣΤΑΣ ,ΤΩΝ STRECH PANTS, ΤΩΝ ΣΚΟΥΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ELEGANT PARALLEL. ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΝ ΝΕΟ ΑΝΑΡΧΟ/ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΩΝ ΗΔΗ ΚΥΛΟΦΟΡΟΥΝ.. Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ EXTREME ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ BARRΥ WHITE [λευκου σαν το χιονι] ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΣΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΜΟΥ ΧΑΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΔΑΚΗ . Η MATCHSTICK PRODUCTIONS ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΕΑ EXTREME ΣΚΗΝΗ, ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΑ DVD ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΛΟ ΤΟΥ SAVOIR VIVRE ΤΟΥ εγκριτου ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΑΜΠΟΥΝΗ . ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ GLEN PLAKE , TON SETH MORISSON ,TON RORRY BUSHFIELD ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ LIFESTYLE KAI TO HELLO. Edited March 6, 2010 by snowhow Quote Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post Posted March 6, 2010 Και μετα κατηγορειτε εμας τους σανιδαδες για το ποζεριλικι και το Yo υφακι που πουλαμε Μονοι σας το ειπατε, παρασυρεστε απ'τη μοδα των twin tip και "παντελονια στα γονατα" και μετα κατηγορειται εμας Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
bomberman 56 Report post Posted March 6, 2010 Και μετα κατηγορειτε εμας τους σανιδαδες για το ποζεριλικι και το Yo υφακι που πουλαμε Μονοι σας το ειπατε, παρασυρεστε απ'τη μοδα των twin tip και "παντελονια στα γονατα" και μετα κατηγορειται εμας εσείς το ξεκινήσατε και μας παρασύρατε είδες όμως η μόδα επανέρχεται, σιγά σιγά θα επιστρέψουμε όλοι στα κολλητά. (δεν) Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 6, 2010 Δακη???... Μεσιε Κανιμπάλ??... Κοιτα τι θυμηθηκε... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted March 16, 2010 βελτίωση ψυχολογίας Aυτό αρκεί... τι να το κάνεις να ξέρεις τέλειο σκί αλλα να μην αφήνεις να απαγκιστρωθεί το ενα ποδι απο το άλλο. Στη συγκεκριμενη καταβαση του Χρήστου δώσαμε μεγαλύτερη εκταση απ'οτι της αξίζει. είναι σιγουρο οτι θα την κατεβει αξιοπρεπώς γιατι τεχνικά την έχει πολύ καλύτερα απο πολλους που την κατεβαινουν αερα., "βραχωσε" και πρεπει να παει εκει με "φιλικοτερες" συνθηκες για να την "ξεπερασει" ψυχολογικά. στη Γαλλία δοκίμασα ενα πραγματικά fat σκι της Κ2 ,DarkSide , Το δοκίμασα και σε gs στροφες και σε επιτακτικά κλειστες στροφες... (στριψε δεντρο) Το τερεν επαιζε απο φλαταδουρες μεχρι ο μπροστινος να κρυβεται κατω απο τα σκι σου., σε πουδρα,σε κρουστα,σε πατημενη πιστα Το γλέντησα και με γλέντησε... οσο κρατούσα τη ταχυτητα που χρειαζεται για να δουλεψει αρμονικά αγαπηθηκαμε παράφορα. Θα γράψω αναλυτικό review για ενα απο τα αγαπημενα μου πλεον σκι. εδω ταξιδευει σε λιγη πουδριτσα στην αρχη σε κοκκινη κλιση και μετα σε μπλε... http://www.facebook.com/video/video.php?v=...8601&ref=nf easy going... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted March 16, 2010 http://www.facebook.com/video/video.php?v=...8601&ref=nf 156/128/144? τα στρίβεις σαν να εχουν 67 μέση, πατερα Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted March 17, 2010 Και που να δεις μέσα στα δέντρα, τι γίνεται Όλγα με τα Darkside και τα Megawatt... Με λίγη πούδρα στρίβουν σαν φίδια, ακόμα και με μικρές ταχύτητες, αρκεί να έχει κλίση... Ότι βλέπετε στα βίντεο, είναι από σκιέρ, που έχουν εμπειρία και ξέρουν καλά πως να στρίψουν ένα σκι, σε οποιαδήποτε συνθήκη και σε καμία περίπτωση δεν συνιστώ σε κάποιον, να πάρει ότι φαρδύ βρει μπροστά του και να πάει να κάνει καθημερινό σκι παντού... Ο Nickel ήξερε από πριν, να πηγαίνει και με στενά σκι στην πούδρα και απλά τα πολύ φαρδιά, τον απογείωσαν ακόμα περισσότερο και του απελευθέρωσαν την κίνηση στα βαθιά χιόνια. Το ρόκερ ξεμπλοκάρει το σκι από το βύθισμα μπροστά και σε αφήνει να κάνεις πιο δυναμικό σκι, πιέζοντας τα φτυάρια. Σε συνθήκες με σφιχτά και σκληρά χιόνια, ένα στενότερο (και κοντότερο) σκι είναι πολύ καλύτερο και κάνει πιο σωστές στροφές στη γραμμή πτώσης. Απλά επιλέγουμε το σκι ανάλογα τις συνθήκες και συμβιβαζόμαστε με τα μειονεκτήματα του σε κάποιες συνθήκες, προκειμένου να απολαύσουμε το δυνατό του σημείο, εκεί που μας ενδιαφέρει κυρίως. Καλό είναι να έχουμε 2-3 ζευγάρια και να επιλέγουμε ανάλογα, τα χιόνια και το βουνό, αλλά επειδή αυτό δεν γίνεται πάντα, τότε ο καθένας διαλέγει ανάλογα με το που θέλει να δώσει βάρος. Προσωπικά προτιμώ, να υστερώ λιγάκι στα κλειστά κομμάτια, στα bumps και στα couloir (που ούτως η άλλως τα κατεβαίνω, έστω και χωρίς άψογο κράτημα) και να έχω πλεονέκτημα στα μεγάλα ανοιχτά πεδία και στα δέντρα, με πούδρες, κρούστες κλπ. Αν βέβαια πήγαινα μια μέρα για couloir με σκληρά χιόνια, θα διάλεγα ένα σκι μέχρι 94mm μέση το πολύ, με προτίμηση ακόμα πιο λίγο στα 85-88 και σαφώς πιο κοντό από τα φατ των 190 περίπου και μάλιστα αυτή η επιλογή θα ήταν στο εξωτερικό, αλλιώς και με ένα αγωνιστικό (μέχρι 70mm μέση), θα ήμουν ακόμα καλύτερα, στα στενά Ελληνικά λούκια... Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted March 17, 2010 Και που να δεις μέσα στα δέντρα, τι γίνεται Όλγα με τα Darkside και τα Megawatt...Με λίγη πούδρα στρίβουν σαν φίδια, ακόμα και με μικρές ταχύτητες, αρκεί να έχει κλίση... Ότι βλέπετε στα βίντεο, είναι από σκιέρ, που έχουν εμπειρία και ξέρουν καλά πως να στρίψουν ένα σκι, σε οποιαδήποτε συνθήκη και σε καμία περίπτωση δεν συνιστώ σε κάποιον, να πάρει ότι φαρδύ βρει μπροστά του και να πάει να κάνει καθημερινό σκι παντού... Ο Nickel ήξερε από πριν, να πηγαίνει και με στενά σκι στην πούδρα και απλά τα πολύ φαρδιά, τον απογείωσαν ακόμα περισσότερο και του απελευθέρωσαν την κίνηση στα βαθιά χιόνια. Το ρόκερ ξεμπλοκάρει το σκι από το βύθισμα μπροστά και σε αφήνει να κάνεις πιο δυναμικό σκι, πιέζοντας τα φτυάρια. Σε συνθήκες με σφιχτά και σκληρά χιόνια, ένα στενότερο (και κοντότερο) σκι είναι πολύ καλύτερο και κάνει πιο σωστές στροφές στη γραμμή πτώσης. Απλά επιλέγουμε το σκι ανάλογα τις συνθήκες και συμβιβαζόμαστε με τα μειονεκτήματα του σε κάποιες συνθήκες, προκειμένου να απολαύσουμε το δυνατό του σημείο, εκεί που μας ενδιαφέρει κυρίως. Καλό είναι να έχουμε 2-3 ζευγάρια και να επιλέγουμε ανάλογα, τα χιόνια και το βουνό, αλλά επειδή αυτό δεν γίνεται πάντα, τότε ο καθένας διαλέγει ανάλογα με το που θέλει να δώσει βάρος. Προσωπικά προτιμώ, να υστερώ λιγάκι στα κλειστά κομμάτια, στα bumps και στα couloir (που ούτως η άλλως τα κατεβαίνω, έστω και χωρίς άψογο κράτημα) και να έχω πλεονέκτημα στα μεγάλα ανοιχτά πεδία και στα δέντρα, με πούδρες, κρούστες κλπ. Αν βέβαια πήγαινα μια μέρα για couloir με σκληρά χιόνια, θα διάλεγα ένα σκι μέχρι 94mm μέση το πολύ, με προτίμηση ακόμα πιο λίγο στα 85-88 και σαφώς πιο κοντό από τα φατ των 190 περίπου και μάλιστα αυτή η επιλογή θα ήταν στο εξωτερικό, αλλιώς και με ένα αγωνιστικό (μέχρι 70mm μέση), θα ήμουν ακόμα καλύτερα, στα στενά Ελληνικά λούκια... Aψογη τοποθετηση ...χρονος και χρημα λειπει...για να κανουμε πραξη αυτο το ωραιο post . Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 17, 2010 Πατερα... εμενα μου ζηταει login το Facebook για να σε θαυμασω... Θυμισου το την επομενη φορα που θα κομπλαρει το Linux σου... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gavis 1,078 Report post Posted March 17, 2010 Αχ.Αχ!!εαν ειχα μπει στο snowclub και παρακολουθουσα τα γραφωμενα του συγκεκριμενου ποστ δεν θα εκανα αυτην την επιλογη στο θεμα σκι. παρασυρθηκα και αγορασα twin tip (S3 to new rossignol-98 mesh αλλα λογω τεχνολογιας sigma σε σκληρο χιονι η πιστα συμπεριφερεται σαν να εχεις πολυ μικροτερο σκι) Σημερα εαν αγοραζα ενα πεδιλο θα πηγαινα σε ποι camper set y.g epeidh h τεχνικη μου στα απατητα υστερει...εφερα τις δεστρες ποιο μπροστα... το εκανα περιπου για freestyle (2cm πισω απο το κεντρο του skicenter-βαση των γραφωμενων του loui se αλλο ποστ ,για τηντοποθετυση της δεστρας) και εχει αλλαξει ολη συμπεριφορα του σκι Εκει που εχει μεγαλη επιτυχια ειναι στα αλματα .....απεχτο!!!!! ρωταω εχω κανει καποια λαθη και ποια ; help me Quote o τρελος του χωριου...... Share this post Link to post Share on other sites
Gavis 1,078 Report post Posted March 17, 2010 Αχ.Αχ!!εαν ειχα μπει στο snowclub και παρακολουθουσα τα γραφωμενα του συγκεκριμενου ποστ δεν θα εκανα αυτην την επιλογη στο θεμα σκι. παρασυρθηκα και αγορασα twin tip (S3 to new rossignol-98 mesh αλλα λογω τεχνολογιας sigma σε σκληρο χιονι η πιστα συμπεριφερεται σαν να εχεις πολυ μικροτερο σκι) Σημερα εαν αγοραζα ενα πεδιλο θα πηγαινα σε ποιο camper set y.g epeidh h τεχνικη μου στα απατητα υστερει-με βοηθησε πριν λιγο καιρο ο aeras(petros0στα απατητα της κρεμασης στο ΚΑΙΜΑΚ..εφερα τις δεστρες ποιο μπροστα... το εκανα περιπου για freestyle (2cm πισω απο το κεντρο του skicenter-βαση των γραφωμενων του loui se αλλο ποστ ,για τηντοποθετυση της δεστρας) και εχει αλλαξει ολη συμπεριφορα του σκι Εκει που εχει μεγαλη επιτυχια ειναι στα αλματα .....απαιχτο!!!!! ρωταω εχω κανει καποια λαθη και ποια ; help me Quote o τρελος του χωριου...... Share this post Link to post Share on other sites
Dimitrios 3 Report post Posted March 17, 2010 λιγο οφφ αλλα σορι @Nickel ποια camera εχεις? ψαχνω αυτες τις μερες γι'αυτο ρωτω Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vatsou 0 Report post Posted March 17, 2010 Αχ.Αχ!!εαν ειχα μπει στο snowclub και παρακολουθουσα τα γραφωμενα του συγκεκριμενου ποστ δεν θα εκανα αυτην την επιλογη στο θεμα σκι.παρασυρθηκα και αγορασα twin tip (S3 to new rossignol-98 mesh αλλα λογω τεχνολογιας sigma σε σκληρο χιονι η πιστα συμπεριφερεται σαν να εχεις πολυ μικροτερο σκι) Σημερα εαν αγοραζα ενα πεδιλο θα πηγαινα σε ποι camper set y.g epeidh h τεχνικη μου στα απατητα υστερει...εφερα τις δεστρες ποιο μπροστα... το εκανα περιπου για freestyle (2cm πισω απο το κεντρο του skicenter-βαση των γραφωμενων του loui se αλλο ποστ ,για τηντοποθετυση της δεστρας) και εχει αλλαξει ολη συμπεριφορα του σκι Εκει που εχει μεγαλη επιτυχια ειναι στα αλματα .....απεχτο!!!!! ρωταω εχω κανει καποια λαθη και ποια ; help me Ευκαιρία τώρα να μάθεις butters και ski switch! :LOL: Τα δικά μου έχουν 92 μέση και τα έχω δέσει 1,5cm πίσω από το true center (που ορίζουν για freestyle) και είναι μια χαρά. Όχι ότι είμαι ειδική σε αυτά, αλλά δεν με έχει δυσκολέψει, ούτε στην πίστα ούτε εκτός. Ειδικά την Κυριακή πέρασα από φρεσκοχιονισμένη Σαχάρα και εκεί που νόμιζα ότι θα θαφτούν οι μύτες, επέπλευσαν μια χαρά! Tα S3 έχουν rocker, σωστά; Τι εννοείς ότι έχει αλλάξει στη συμπεριφορά του; Quote Βάσω Κ ...white heat... Share this post Link to post Share on other sites