snowhow 1,451 Report post Posted May 22, 2010 (edited) Aς μην εστιαζουμε σε εναν βουλευτη του αλλα σε ενα διακομματικο μπλοκ ΑΧΑΙΩΝ ,εκλεγομενων τοσο στην ΑΧΑΙΑ οσο και στην Α και Β ΑΘΗΝΩΝ. ENΔΕΙΚΤΙΚΑ : Ονοματα οπως Κ.Στεφανοπουλος, Γ.Παπανδρεου,Α.Ζαιμης,Α.Φουρας ,Νικολοπουλος,Κατσικοπουλος , Κουτσογιωργας, Παπαρηγοπουλος, Γ.Κατσιφαρας , Β.Παπανδρεου, Α. Σπηλιωτοπουλος συνιστουν διαχρονικα και διακομματικα ισχυρη ασπιδα συμφεροντων του ΝΟΜΟΥ που καταγονται και πολιτευονται. Υπενθυμιζω οτι το ιδιο μπλοκ ακυρωσε / φρεναρε την προοπτικη πιστας FORMULA 1 στον Ορχομενο ,διεκδικοντας την κατασκευη της για την ΑΧΑΙΑ. Τελικα μειναμε χωρις πιστα ...και η Κωνσταντινουπολη κερδισε τηνχρυση ευκαιρια της F1. Η ΖΗΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΣ ΟΡΕΙΝΟΣ -ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΟΓΚΟΣ. ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 50 ΗΤΑΝ ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ. Η μορφολογια ,το μηκος και ο προσανατολισμος ενδεικνυνται για μαζικη χιονοδρομια και μεγαλη χιονοδρομικη περιοδο. Το ιδοκτησιακο , φαινεται οτι μπαινει σε οριστικη ρυθμιση καθως ,οι γαιες που δημιουργουσαν τριβες μεταξυ υπουργειων και υπουργων υπαγονται πλεον στην ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι το πολιτικο και αναπτυξιακο οραμα δεν συνανταται στους αυτοδιοικητικους παραγοντες και τους τοπικους βουλευτες. Ο Παρνασσος ηταν επιλογη Καραμανλη και υλοποιηση απο τον μανιατη... Τ.ΤΖΑΝΝΕΤΑΚΗ [Γ.Γ Ε.Ο.Τ1974-1978]. Αντιστοιχα ο Χελμος ως χιονοδρομικο σχεδιαστηκε, υλοποιηθηκε και πληρωθηκε απο την Γερμανικη Κυβερνηση,ως αναγνωριση/συγγνωμη των ναζιστικων φρικαλεοτητων που υπεστη η περιοχη με την ανθρωποθυσια του πληθυσμου των Καλαβρυτων. Edited May 24, 2010 by Χρήστος Λάππας clarity Quote Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted May 23, 2010 (edited) Αντιστοιχα ο Χελμος ως χιονοδρομικο σχεδιαστηκε, υλοποιηθηκε και πληρωθηκε απο την Γερμανικη Κυβερνηση,ως αναγνωριση/συγγνωμη των ναζιστικων φρικαλεοτητων που υπεστη η περιοχη με την ανθρωποθυσια του πληθυσμου των Καλαβρυτων. είναι μια κρατούσα μυθολογία, η οποία βεβαίως δεν έχει ίχνος αλήθειας επάνω της .... (αντιπαρέρχομαι την υφέρπουσα προσβολή προς τους κατοίκους της επαρχίας, οι οποίοι, σύμφωνα με αυτή την άποψη, θα αντάλασσαν τις οδυνηρές μνήμες και τον πόνο τους από τον θάνατο 1400 ανδρών, με αντάλλαγμα 10 πυλώνες και ένα χιονοδρομικό .... μην λέμε ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ (= χωρίς να κοκκινίζουμε) τέτοιες απόψεις και δη δημόσια .... όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει και να πληροφορηθεί το πως και με ποιο τρόπο έγινε πραγματικότητα το ΧΚΚ από τον δήμαρχο Καλαβρύτων Πάνο Πόλκα .... το 1987 - 1988 αν θέλει, μπορώ να τον βοηθήσω .... Edited August 22, 2010 by panpanou Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted May 23, 2010 Ιστοσελιδα ΧΚΚαλαβρυτων>Ο Ιδρυτης http://www.kalavrita-ski.com/gr/founder.asp Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted May 23, 2010 1. Πατριδογνωσια και Μαθηματα πατριωτισμου δεν δεχομαι απο κανενα ...και κυριως απο καθε θυμωμενο που βγαζει το μενος του σε ανθρωπους τους οποιους δεν γνωριζει. 2. Η σαφης καταγραφη ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΑΣ και ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑΣ αποδιδει απολυτα αυτο που ολοι ξερουμε και τιμουμε και ενδεχομενα να το εχουμε υποστει την ιδια περιοδο σε αλλο τοπο ως ανθρωπινη και υλικη απωλεια . 3. Οι γερμανικες κυβερνησεις ειτε ως συγγνωμη // ως αναγνωριση // ως ανταλλαγμα προχωρησαν σε τοπικες αποζημιωσεις - ενισχυσεις με εργα κοινοφελους χαρακτηρα . Δεν απαλασσονται απο τα εγκληματα πολεμου και την εκατομβη θυματων στην χωρα μας. ***** Οι υπερπατριωτες θα επρεπε να αναρωτιουνται γιατι ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ , δεν ενημερωσαν ποτε τον ελληνικο λαο για το ΥΨΟΣ των οφειλομενων γερμανικων αποζημιωσεων ,ουτε για την κλοπη του αποθεματοσ ΧΡΥΣΟΥ απο την τραπεζα της Ελλαδος. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει και να πληροφορηθεί το πως και με ποιο τρόπο έγινε πραγματικότητα το ΧΚΚ από τον δήμαρχο Καλαβρύτων Πάνο Πόλκα .... το 1987 - 1988 αν θέλει, μπορώ να τον βοηθήσω .... Στο κειμενο που παραπεμπει ο ΜακιςΜ για τους επιμονους αγωνες του ΠΑΝΟΥ ΠΟΛΚΑ αναφερεται και το ονομα του μακαριτη βουλευτη και υπουργου Μενιου Κουτσογιωργα. Υπενθυμιζω οτι το κομμα που τον ανεδειξε τον παρεπεμψε με δικη του ψηφο στο Ειδικο Δικαστηριο οπου και απεβιωσε. Σεβομαι την μνημη του , δεν επικροτω τη μεθοδολογια ,τα εργα ,τις ημερες του και το πολιτικο του υφος. Μετα 2 δεκαετιες απο τον θανατο του , αν ειχε αδικηθει θα μπορουσε να εχει αποκατασαθει η εικονα και το εργο του, τουλαχιστον απο τον ευρυτερο πολιτικο σχηματισμο που προηλθε . Κατι τετοιο δεν εγινε. Κατεθεσα σε 3 post τις σκεψεις μου για τα οικονομικα προβληματα των χιονοδρομικων. Την ψηφιακη σφοδροτητα και το απολυτο των θεσεων στην επιστρεφω. Το forum , δεν ειναι χωρος παρουσιασης της προσωπικης , οικογενειακης ,κοινωνικης και επαγγελματικης ταυτοτητας κανενα. Στη δημοπρατηση χιονοδρομικης προσφορας δεν συμμετεχω... Quote Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted May 23, 2010 (edited) @snowhow: δεν σε γνωρίζω ούτε καν κατ' όψιν (και δεν έχω και καμμιά επιθυμία να σε γνωρίσω) ... επίσης δεν έχω καμμία επιθυμία προσωπικής αντιδικίας ούτε με εσένα ούτε με κανέναν άλλον γνωστό μου ή άγνωστο μου ..... ο λόγος που έγραψα το ποστ μου ήταν για να απαντήσω στο παρακάτω σχόλιο σου: Αντιστοιχα ο Χελμος ως χιονοδρομικο σχεδιαστηκε, υλοποιηθηκε και πληρωθηκε απο την Γερμανικη Κυβερνηση,ως αναγνωριση/συγγνωμη των ναζιστικων φρικαλεοτητων που υπεστη η περιοχη με την ανθρωποθυσια του πληθυσμου των Καλαβρυτων. στο οποίο αναφέρθηκαν ΨΕΥΔΩΣ αναληθή πράγματα, ως δήθεν ΓΕΓΟΝΟΤΑ, από κάποιον που ΔΗΘΕΝ γνωρίζει .... μία συγνώμη προς τα μέλη του φόρουμ, για τις κραυγαλέες ανακρίβειες που έγραψες, θα ήταν πιο τίμια (και ανδροπρεπής), αντί των προσωπικών κατ΄εμού σχολιών τα οποία ούτως ή άλλως μου είναι αδιάφορα ... Αυτή η τελευταία παράγραφος σου, Πάνο είναι σχεδιασμένη να προκαλέσει οργισμένη αντίδραση. Αυτό ήθελες; αυτά τα ολίγα .... Edited May 23, 2010 by Χρήστος Λάππας Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted May 23, 2010 (edited) @snowhow: δεν σε γνωρίζω ούτε καν κατ' όψιν (και δεν έχω και καμμιά επιθυμία να σε γνωρίσω) ... επίσης δεν έχω καμμία επιθυμία προσωπικής αντιδικίας ούτε με εσένα ούτε με κανέναν άλλον γνωστό μου ή άγνωστο μου ..... ο λόγος που έγραψα το ποστ μου ήταν για να απαντήσω στο παρακάτω σχόλιο σου: στο οποίο αναφέρθηκαν ΨΕΥΔΩΣ αναληθή πράγματα, ως δήθεν ΓΕΓΟΝΟΤΑ, από κάποιον που ΔΗΘΕΝ γνωρίζει .... μία συγνώμη προς τα μέλη του φόρουμ, για τις κραυγαλέες ανακρίβειες που έγραψες, θα ήταν πιο τίμια (και ανδροπρεπής), αντί των προσωπικών κατ΄εμού σχολιών τα οποία ούτως ή άλλως μου είναι αδιάφορα ... αυτά τα ολίγα .... 1 .Η ΜΠΟΤΑ που υπογραφεις τα κειμενα σου.. .ειναι ολα τα λεφτα !! 2. ΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑΣ ...ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ ΟΙ<< ΜΠΟΤΕΣ>> ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΥ . 3. Συστασεις απο Αμετανοητους και Δογματικους ... δεχονται μονο αφελεις,αδαεις η δουλοπρεπεις . by the way ... πατριωτη // επισκεπτη ριξε και καμμια συνδρομη στο forum του συλλογου που τοσο αγαπας και προστατευεις. 25 ευρουλακια ειναι ...απο τζαμπα ταγους- επισκεπτες/εντολεις, εχουμε χορτασει. Θάνο, χαλάρωσε λίγο με τους χαρακτηρισμούς. Η συνδρομή στο σύλλογο είναι προσωπικό θέμα του καθενός. Και μην γράφεις κεφαλαία, είναι σαν να φωνάζεις, στο έχω επισημάνει ξανά. Edited May 24, 2010 by Χρήστος Λάππας Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted May 23, 2010 (edited) 1 .Η ΜΠΟΤΑ που υπογραφεις τα κειμενα σου.. .ειναι ολα τα λεφτα !! 2. ΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑΣ ...ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ ΟΙ<< ΜΠΟΤΕΣ>> ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΥ . 3. Συστασεις απο Αμετανοητους και Δογματικους ... δεχονται μονο αφελεις,αδαεις η δουλοπρεπεις . by the way ... πατριωτη // επισκεπτη ριξε και καμμια συνδρομη στο forum του συλλογου που τοσο αγαπας και προστατευεις . 25 ευρουλακια ειναι ...απο τζαμπα ταγους- επισκεπτες/εντολεις, εχουμε χορτασει. Θάνο, χαλάρωσε λίγο με τους χαρακτηρισμούς. Η συνδρομή στο σύλλογο είναι προσωπικό θέμα του καθενός. Και μην γράφεις κεφαλαία, είναι σαν να φωνάζεις, στο έχω επισημάνει ξανά. Συγγνωμη, αγαπητε moderator , τους χαρακτηρισμους*** τους κανει ο επισκεπτης μας. Ισως δεν διαβαζεις τι ακριβως γραφει, και σε ποιον το καταλογιζει. Δεν ξερω γιατι οι επιτιθεμενοι αντιμετωπιζονται με τοση επιεικια . Ισως ειναι απο την συνηθεια και την επαναληψη. Τα κεφαλαια δικαια ενοχλουν. Δεν τα χρησιμοποιω εγω. Τα χρησιμοποιει ο επισκεπτης μας. Τα bolt και οι υπογραμμιση δεν σε προβληματιζουν? Απευθυνονται σε μενα και ειναι σκοπιμο να απαντησω σε αυτη τη Σχολη Σκεψης και Εκφρασης. *** στο οποίο αναφέρθηκαν ΨΕΥΔΩΣ αναληθή πράγματα, ως δήθεν ΓΕΓΟΝΟΤΑ, από κάποιον που ΔΗΘΕΝ γνωρίζει .... *** θα ήταν πιο τίμια (και ανδροπρεπής), αντί των προσωπικών κατ΄εμού σχολιών τα οποία ούτως ή άλλως μου είναι αδιάφορα ... ΤΕΛΟΣ , ΠΟΤΕ ,ΚΑΝΕΝΑΣ δεν χαρακτηρισε τις πολεμικες αποζημιωσεις σε προσωπα η δημους ...ανταλλαγματα. Το ανταλλαγμα που δεχεσαι απο εγκληματια ...ειναι αποδοχη προιοντων εγκληματος. Οι ιδιες οι γερμανικες αρχες δεν εβαλαν ποτε ταμπελλα στις υλικες αποζημιωσεις ωστε να μην θεσμοθετουνται νομικα δικαιωματα και περαιτερω διεκδικησεις απο θυματα πολεμου και περιοχες-ολοκαυτωματα. Αυτην την πρακτικη δεχτηκε το συνολο των μεταπολεμικων πολιτικων ηγεσιων. Και ειναι χρησιμο να ξερουμε πριν κατηγορουμε τους διωκτες και εχθρους μας , ποιες ακριβως διακρατικες συμφωνιες εγιναν, ποιοι τις εκαναν και τι συμψηφιστηκε οικονομικα ,ωστε να αποφευχθει η... πληρης αναγνωριση και καταβολη...πληρων πολεμικων αποζημιωσεων και επανορθωσεων . Και επισης να μαθουμε ποια ποσα ,για ποιους λογους, ποια τεχνογνωσια και ποια υλικοτεχνικη υποδομη δοθηκε και σε ποιους . Η ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ,ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΠΟΛΚΑ, μπορει να απεκτησε σαρκα και οστα απο γερμανικα μαρκα,τεχνικα μεσα ,και υλικη υποδομη. Τιποτα απο αυτα δεν μειωνει τοεργο και την αγαπη για τον τοπο του. 20 χρονια πιεσης προς τους ελληνες υπουργους χωρις ανταποκριση ...κατι σημαινει .Και ειναι σπουδαιο να παιρνεις πισω ,με ειρηνικα εργα οτι δικαιουται ο τοπος σου και οσοι θυσιαστηκαν γι αυτον. Edited May 24, 2010 by Χρήστος Λάππας clarity Quote Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted May 23, 2010 Ένας άνθρωπος κάνει αναφορά σε ένα γεγονός. Κάποιος άλλος αναφέρει το γεγονός ως ψευδές και παραθέτει τις όποιες αποδείξεις. Ως απάντηση έρχονται με έπαρση αερολογίες γεμάτες βρισιές, χαρακτηρισμούς και ότι άλλο. Ακόμα και αν έχεις να πεις κάτι έχασες το δίκιο σου. ΥΓ. Είναι απαραίτητο κάθε γραμμή στο κείμενό σου να έχει κενό; Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted May 23, 2010 (edited) Το συγκεκτιμενο thread εχει αρχη ,μεση και τελος . Διαβασε το απο την αρχη . Αφορα τα οικονομικα προβληματα και την προοπτικη χρηματοδοτησης των χιονοδρομικων κεντρων . Παρακολουθοντας την εξελιξη δια πιστωνεις οτι εχουν προηγηθει εκ μερους μου 4 post. Μια παραγραφος << εξαπτει >> εναν αναγνωστη και απανταει με την γνωστη... νηφαλιοτητα , ηρεμια , προσωπικους χαρακτηρισμους. Αυτη η << Διαλεκτικη >> σαν σχολη και νοοτροπια δεν με αφορα , ουτε σαν ενταση ,ουτε σαν περιεχομενο ,ουτε σαν ουσια. Οι διαπιστωσεις και οι παρατηρησεις για την αναπτυξη του κειμενου ,απεικονιζουν χασμα στον συντονισμο και κενο στη συνενοηση. Φαινεται λοιπον, οτι εχεις επιλεξει τροπο και δογμα εκφρασης . Ειθισται οι θιγομενοι προσωπικα και εν αμυνη βρισκομενοι , να απαντουν. Εαν δεν το επιτρεπει αυτος που ασκει λεκτικη βια και καταφερεται με δογματικους αφορισμους ,ακυρωνοντας ανθρωπους και αποψεις τους, μαλλον βρισκεται σε λαθος forum και επιτιθεται σε λαθος ανθρωπο για ανυπαρκτο λογο. Edited May 24, 2010 by Χρήστος Λάππας clarity Quote Share this post Link to post Share on other sites
pka 1,173 Report post Posted May 24, 2010 Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που βάλατε για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και τή δημιουργία του. Ξεφύγατε βέβαια με τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς και τα υπονοούμενα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί κανεις να καταλάβει τι θέλετε να πείτε. Να σας μεταφέρω και εγώ τη δική μου εμπειρία από το θέμα. Βρέθηκα στα Καλάβρυτα ένα βράδυ του τελευταίου χειμώνα πριν ανοίξει το χιονοδρομικό. Στον Ξηρόκαμπο είχαν ήδη μπει οι τσιμεντένιες βάσεις των λιφτ. Ο δρόμος ήταν κλειστός από το χιόνι λίγο πάνω από το χωριό και αν θυμάμαι καλά ήταν χωματόδρομος από ένα σημείο και πάνω. Τα Καλάβρυτα προ χιονοδρομικού δεν είχαν σχέση με τα Καλάβρυτα που γνωρίζετε τώρα. Δεν κυκλοφορούσε ψυχη, ήταν σχεδόν νεκρά. Θυμάμαι ότι είχαμε βρεθεί σε κάποια ταβέρνα-καφενείο παρέα με αρκετούς ντόπιους που το κύριο (να μη πω το μόνο) θέμα συζήτησης ανάμεσά τους ήταν το χιονοδρομικό. Θυμάμαι λοιπόν πολύ καλά ότι οι ντόπιοι του καφενείου ήταν χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα. Σε αυτούς που βρίζανε αυτούς που "το φτιάξανε με Γερμανικά λεφτά", και σε αυτούς που "θέλαν το χιονοδρομικό για την ανάπτυξη" και λέγανε ότι "καλώς φτιάχτηκε με Γερμανικά λεφτά". Οι εκτελεσμένοι γονείς αναφέρονταν συνεχώς και από τις δύο πλευρές. Δεν έχω καμία σχέση με τα Καλάβρυτα και πρέπει να πω ότι μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο καυγάς (δεν ήταν απλή συζήτηση). Μου έκανε εντύπωση γιατί παρότι ήξερα τα γεγονότα της κατοχής, δεν φανταζόμουν πόσο ζωντανά ήταν, 40 χρόνια αργότερα, για τους ντόπιους που έχασαν γονεις και αδέλφια. Πριν λίγα χρόνια διάβασα στο site του χιονοδρομικού το ιστορικό της δημιουργίας του και δεν υπήρχε μέσα καμιά αναφορά σε Γερμανική ανάμιξη. Σήμερα διάβασα αυτό το θέμα στο φόρουμ και σας βλέπω να καυγαδίζετε για το αν οι Γερμανοί ξανάρθαν. Είπα λοιπόν να συμβάλω κι εγώ στη κουβέντα μεταφέροντάς σας ένα γεγονός (τον καυγά) στο οποίο υπήρξα αυτόπτης μάρτυς. Και φυσικά διευκρινίζω ότι δεν έχω ιδέα αν αυτοί που μιλούσαν για Γερμανικά λεφτά ήξεραν τι έλεγαν. Οι άλλοι πάντως τους απαντούσαν σαν να ήξεραν. Οι παλιότεροι και ντόπιοι θα ξέρουν να μας διευκρινίσουν. Γιατί τα ιστορικά στοιχεία για τα χιονοδρομικά μας έχουν κι αυτά το ενδιαφέρον τους. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted May 24, 2010 Πάντως και εγώ αυτό έχω ακούσει ότι είναι δηλ.πολεμική αποζημίωση-τώρα κατά πόσο είναι αλήθεια δεν ξέρω- Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted May 24, 2010 Το τι έχουμε ακούσει είναι ένα θέμα. Το τι συνέβη σύμφωνα με το ΧΚΚ και την διοίκησή του, περιγράφεται στην ιστοσελίδα του. Πέραν από φήμες και λόγια καφενείου, έχει κανείς κάτι για να δούμε αν πράγματι αληθεύουν αυτές οι εικασίες; Κάποια επίσημη δήλωση, κάποιο χαρτί, κάπου που να υπάρχει κάποια αναφορά; Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted May 24, 2010 Εγω, το'ψαξα λιγο στο Google και δεν βρηκα τιποτα... βεβαια πρεπει και να ξερεις τι ψαχνεις... Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted May 24, 2010 (edited) Aνατρεχοντας στην σελιδα του υποδεικνυομενου site , [Μακις Μ , Fotski] δεν συναγεται απο πουθενα η πηγη χρηματοδοτησης , τεχνογνωσιας και εξοπλισμου του ΧΚΚ. Ισως ο συντακτης της παρουσιασης ,επραξε σοφα γνωριζοντας πληρως τις τοπικες μνημες και δινοντας εμφαση στην ουσια. Και η ουσια ειναι οτι η Πελοπονησος απεκτησε ενα συγχρονο ,αρτιο χιονοδρομικο με οιωνει αναπτυξιακη προσφορα. Στην εξελισσομενη περιπετεια της οικονομιας και της σθεναρης γερμανικης απροθυμιας να επισπευσει τις προβλεπομενες ενεργειες για τη οικονομικη σταθεροποιηση, ο ελληνικος λαος εγκαλει και ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ στη γερμανικη πολιτεια οτι υπεκφευγει συστηματικα να προβει σε πληρεις αποζημιωσεις των ελληνων πολιτων και της ελληνικης πολιτειας . Το πραττει σιωπηρα, αποσπσματικα και δυσαναλογα με τις εκτεταμενες εκαθαρισεις χιλιαδων ανθρωπων και περιουσιων . Το θεμα ειναι ακομα σε εκρεμμοτητα . Το ερωτημα ειναι απλο . Πρεπει ως λαος -θυμα εγκληματων πολεμου ,να αισθανομαστε ενοχικα αν ,οι διεθνως καταδικασμενοι εκπληρωνουν εστω μερος των υποχρεωσεων τους? Τελικα δικαιουμαστε να διεκδικουμε να ξαναχτησουμε την Ελλαδα που γκρεμισαν τα γερμανικα ναζιστικα στρατευματα? Ζηταμε να μας επιστρεψουν το προιον της καταστροφης και της λεηλασιας που επεφεραν . Ζηταμε το νομικα και πολιτικα ορθο και επιβεβλημενο. Edited May 24, 2010 by Χρήστος Λάππας clarity Quote Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted May 24, 2010 φιλε δε ζηταει κανεις και τπτ ,μονο εσυ ζητας Quote Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted May 24, 2010 φιλε δε ζηταει κανεις και τπτ ,μονο εσυ ζητας φιλε blades επετρεψε μου να εχω αντιθετη γνωμη για το αν ζηταει κανεις τπτ.αν θεωρεις ''κανεις'' τις κυβερνησεις χρονων τωρα που εχουν παει την γερμανια στα ανωτατα δικαστηρια και εχουν κερδισει ολες τις αποφασεις,τι να πω? ισως να μην εχεις ακουσει κατι παρομοιο το οποιο ειναι σεβαστο αλλα οτι δεν ζηταμε σαν λαος δεν ειναι αληθεια.οπως ζηταμε τα δανεικα για να ξοφλησουμε τα χρωστουμενα στα ξενα κρατη,με τον ιδιο και περισσοτερο ζηλο ζηταμε και αυτα που μας χρωστανε χρονια τωρα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted May 24, 2010 φιλε blades επετρεψε μου να εχω αντιθετη γνωμη για το αν ζηταει κανεις τπτ.αν θεωρεις ''κανεις'' τις κυβερνησεις χρονων τωρα που εχουν παει την γερμανια στα ανωτατα δικαστηρια και εχουν κερδισει ολες τις αποφασεις,τι να πω?ισως να μην εχεις ακουσει κατι παρομοιο το οποιο ειναι σεβαστο αλλα οτι δεν ζηταμε σαν λαος δεν ειναι αληθεια.οπως ζηταμε τα δανεικα για να ξοφλησουμε τα χρωστουμενα στα ξενα κρατη,με τον ιδιο και περισσοτερο ζηλο ζηταμε και αυτα που μας χρωστανε χρονια τωρα. δε το ηξερα, και γιατι δεν αποδιδονται οι οφειλες? Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted May 24, 2010 (edited) φιλε δε ζηταει κανεις και τπτ ,μονο εσυ ζητας Κανεις λαθος! Η γερμανικη δικαιοσυνη και το ανωτατο ευρωπαικο δικαστηριο εξεταζουν σωρευτικες αγωγες. Ηδη δικαιωνουν αγωγες που ασκησαν συλλογικα οι κατοικοι του Διστομου με δικηγορο τον Δ.Σταμουλη. Οι χειρισμοι και οι πρωτοβουλιες ειναι ελληνικη υποθεση και ευθυνη. Τα αδικηματα ειναι διεγνωσμενα,υπαρκτα και καταλογισμενα . Blades, στην υποθεση υπαρχει και παραμετρος που ενδεχομενα αγνοειται. Οταν ως οργανωμενο κρατος δεν ζητας τα χρωστουμενα, δημιουργεις σοβαρες υπονοιες στους πολιτες σου οτι α) ικανοποιησες τις απαιτησεις σου ή β) εχεις κανει διακρατικο συμψηφισμο/ συμβιβασμο με τον οφειλετη σου. Και αυτο ειναι θεμα προς εκκαθαριση. Edited May 24, 2010 by snowhow clarity Quote Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted May 24, 2010 στο γιατι δεν αποδιδονται οι οφειλες,θελω πολυ να σου απαντησω αλλα πραγματικα δεν γνωριζω.εκει μαλλον πρεπει να μπουμε βαθεια σε θεματα του κρατους ωστε να μαθουμε τι μπορει να συμβαινει. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted May 24, 2010 (edited) Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι από δω μέσα, ασχολούμε χρόνια (δημοσιογραφικά) με τα ελληνικά Χ/Κ. Στα πρώτα χρόνια λοιπόν της ενασχόλησής μου είχα κι εγω την πληροφόρηση (εσφαλμένη βεβαίως) ότι η γερμανική κυβέρνηση είχε ενισχύσει οικονομικά το ΧΚΚ. Με τον καιρό όμως έμαθα την αλήθεια, ότι όλα αυτά είναι ΜΥΘΟΣ! Ωστόσο γι αυτή την παραπληροφόρηση φταίει κατ' εμέ και ο Δήμος Καλαβρύτων, που ενώ το γνώριζε, είχε αφήσει για χρόνια να πλανάτε κάτι τέτοιο χωρίς να το διαψεύδει άμμεσα και με όποιο τρόπο ήταν αυτό δυνατό! Καταλαβαίνετε ότι μια τέτοια πληροφορία περνάει εύκολα στον κόσμο γιατί ο καθένας θα μπορούσε να πιστέψει ότι η γεμάτη ενοχές Γερμανία θα μπορούσε να στηρίξει μια τέτοια προσπάθεια οικονομικά. Τα παραπάνω τα γράφω επειδή στην αρχή αυτού εδώ του τόπικ υπήρχαν κάποιοι «ατυχείς» χαρακτηρισμοί μεταξύ μελών του φόρουμ. Αγαπητέ Panpanou, θέλω να πιστεύω ότι και ο κ. Φλώρος (snowhow) έπεσε θύμα αυτής της παραπληροφόρησης και ως εκ τούτου δεν είχε καμμία κακή πρόθεση ώστε να αξίζει τέτοιας φραστικής επίθεσης. Τρανή απόδειξη ότι αυτή η παραπληροφόρηση υφίσταται, είναι και οι μαρτυρίες των υπολοίπων, πλην Φλώρου, για το θέμα. Ας το δει ο Δήμος Καλαβρύτων κι ας πράξει τα δέοντα! Edited May 24, 2010 by sotogiannop Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted May 24, 2010 Μια επίσημη διάψευση είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνεις τον κόσμο να πιστέψει ότι μια φήμη είναι αληθινή. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
AKIS-AIGIO 0 Report post Posted May 25, 2010 Αντε...και μια τριτη εκδοχή Εγω τόσα χρόνια ήξερα, ότι το ξυλινο σαλέ ηταν δωρο των Γερμανων. Μονο το σαλέ...όχι όλο το ΧΚ Quote ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔOΠΟΥΛΟΣ http://www.e-achaia.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted May 25, 2010 Αντε...και μια τριτη εκδοχή Εγω τόσα χρόνια ήξερα, ότι το ξυλινο σαλέ ηταν δωρο των Γερμανων. Μονο το σαλέ...όχι όλο το ΧΚ Αυτό είχα ακούσει κ' εγώ. Κάποιοι ντόπιοι συμφωνούσαν, κάποιοι άλλοι όχι. Δεν με ενδιέφερε όμως τόσο, ώστε να το ψάξω παραπάνω. Προτίμησα να επισκεφθώ το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος (το παλιό σχολείο πάνω στον πεζόδρομο), επειδή ήθελα να μάθω περί Γερμανικής κατοχής και Καλαβρύτων... Τώρα αν όντως κάποιοι καίγονται να μάθουν που βρήκε τους πόρους και την τεχνογνωσία ο Δήμος Καλαβρύτων, δεν έχει παρά να απευθυνθεί σε αυτούς. Αν θέλετε να το κάνουμε ως σύλλογος, και αυτό γίνεται. Μην περιμένετε να πάρετε επίσημες απαντήσεις ουρανοκατέβατες... Προσωπικά όμως εξακολουθώ να αγνοώ τους λόγους που κάνουμε αυτή τη συζήτηση Όπως εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω την αναπαραγωγή διάφορων φημών κατά καιρούς, όπως το Χ.Κ.Κ. έγινε με γερμανικά λεφτά, ότι εμποδίζουν να γίνει ο δρόμος από την Περιστέρα, ότι δολοπλοκούν εναντίον της δημιουργίας χ.κ. στη Ζήρεια κ.α. την στιγμή που μας έχουν διαβεβαιώσει (ως σύλλογο...) από το χ.κ. ότι είναι στη διάθεση μας για κάθε μας απορία... Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted May 25, 2010 Η φημη-μυθος περι γερμανικης αποζημιωσης δεν ακυρωνει τη σπουδαιοτητα του εργου και τις προσπαθειες διεκδικησης και υλοποιησης τους απο το δημο Καλαβρυτων. Αν αληθευει ειναι εθνικη κατακτηση και οχι στιγμα. Ειναι το ελαχιστο που μπορουσε να γινει. Το θεμα απλοποιειται με την δημοσιοποιηση των συντελεστων του εργου ,στους οποιους αναλογουν ευσημα για το σχεδιασμο,οργανωση και υλοποιηση του εργου. ΕΧΟΥΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ και ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ. Οι συντελεστες ειναι ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ [κρατος,εταιρειες] και φυσικα προσωπα ,ανθρωποι που προσφεραν την επιστημονικη τους εμπειρια ,την τεχνογνωσια προκειμενου να συντελεστουν μια προς μια οι διαδικασιες κατασκευης του χιονοδρομικου. Καθε χιονοδρομικο ,χωροθετειται αφου εχουν αξιολογηθει σειρα παραμετρων που συνηγορουν θετικα στη δημιουργια του. Σειρα μελετων καταδεικνυει τους χωρους εγκαταστασης των πυλωνων και των κτιριακων εγκαταστασεων . Συνεπως, Τοπογραφοι,Γεωλογοι,Μηχανολογοι,Πολιτικοι Μηχανικοι , Αρχιτεκτωνες μελετησαν,σχεδιασαν,εγκατεστησαν εξοπλισμο,διαμορφωσαν πιστες . ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥΣ , Η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, για να αρθει καθε φημη και καθε σκοπιμοτητα . Αντιστοιχης σπουδαιοτητας ειναι Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ. Καποιο Κρατος, μεσω καποιου κρατικου φορεα εκταμιευσε σοβαρα ποσα, εδωσε εντολη εκτελεσης του εργου και επεβλεψε την εξελιξη των εργασιων. Ο Κρατικος φορεας // χρηματοδοτης και η εθνικοτητα του μπορουν να διαφωτισουν οσους ταλανιζονται απο το ερωτημα//μυθο//παραπληροφορηση περι γερμανικης αποζημιωσης -η συγκεκαλυμενης γερμανικης δωρεας ωστε να μην εγερθουν περαιτερω αξιωσεις. Η ουσια για καθε εχεφρονα ειναι οτι συντελεστηκε ενα σπουδαιο εργο για τον τοπο απο μια καθολα διαφανη και νομιμη πηγη χρηματοδοτησης. Αξιζουν λοιπον συγχαρητηρια σε καθε εμπνευστη και συντελεστη του εργου . Εκ του αποτελεσματος το εργο εχει τη σημαια της ανθρωπινης πρωτοβουλιας ,των υπευθυνων επιλογων και της προσφορας στο κοινωνικο συνολο . Ευχη ολων ειναι οι σημερινη διοιηκηση να διευρυνει ποιοτικα και ποσοτικα το εργο που της παραδοθηκε. Φαινεται πως το πραττει. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dimoski 0 Report post Posted May 25, 2010 Ζήτωωωωωω!! Quote Share this post Link to post Share on other sites