TEOXALANDRI 239 Report post Posted December 24, 2010 προφανώς εννοείς την νομοθεσία, γιατί νομολογία δεν υπάρχει για τα χιονοδρομικά .... Γιατί υπάρχει νομοθεσία....? αααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα.....χαχαχαχα. .. lol.... κι εγώ έχω, αλλά τόχω για να κάνω κόμπους για να μην τους ξεχνάω ... Εγώ για να κάνω θηλιά.. αμα ξεμείνω στη Στυγα.... να πεθάνω γρήγορα... και όχι από κρυοπαγώματα.... :blink: Φιλε Troboni πόσον καιρόν ασχολήσεν με ταν Καλάβρυταν...? Δεν αλλάζομεν κουβένταν Χριστουγεννιατικαν....? Θα με πιάσουν τα Διαόλιαν μου.... Χρονια πολλά... και με το καλό... Χιονια Πολλά... Φιλικά Τεο.... Υ.Γ. Ετοιμάζομαι για Μαργαρίτη.... Αϊντε λα φουμέντο... και μαστουριώρε... με τε γκομενέτε... ω τεκέ.... O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
Troboni 10 Report post Posted December 24, 2010 Αγαπητέ panranou και Theoxaladri με πολύ σεβασμό στα πρόσωπα σας και σε ότι μέχρι τώρα γνωρίζεται για το βουνό θέλω να σας επισημάνω τα ακόλουθα: 1. Όσο τέλεια και άψογη να μπορεί να είναι μια εκπαίδευση διάσωσης από εναερίους αναβατήρες τόσο δύσκολη είναι η εφαρμογή στην πράξη. 2. Πείτε μου σε ποιο χιονοδρομικό υπάρχουν οι αυτοματισμοί και τι προσωπικό εκείνο που θα κατεβάσει τον κόσμο από τα καρεκλάκι όταν χρειαστεί. 3. Πείτε μου ποιοι εργαζόμενοι σε χιονοδρομικό είναι γνώστες του σχεδίου διάσωσης το οποίο είναι και κατατεθειμένο στον ΕΟΤ ( επόπτευσα αρχή ) 4. Πείτε νου εάν έχει σχέση μι άσκηση ( εκπαίδευση ) με πραγματικές συνθήκες διάσωσης. Να γνωρίζεται ότι όταν γίνει το κακό θα έχει βάλει και ο διάβολος το χέρι του χιονοθύελλα, αρνητικές θερμοκρασίας, ομίχλη και ότι άλλο στραβό πάει στο μυαλό σας. 5. Προσωπικά έχω περάσει αρκετά σεμινάρια σε θέματα διάσωσης με έλληνες αλλά κα με ξένους εκπαιδευτές και ΤΡΕΜΩ στην ιδέα να σταματήσει ένας εναέριος αναβατήρας με κόσμο φορτωμένος. ΤΡΕΧΑΤΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ Χ@ΣΕΙ Ο Κ@Λ@Σ ΜΟΥ. 6. Οι υπεύθυνοι των χιονοδρομικών αλλά και οι πιτσιρικάδες διασώστες δεν έχουν συνειδητοποιήσει την ευθύνη. Άλλο να κάνεις άσκηση διάσωσης με 20 βαθμούς και άλλο να κατεβάσεις κόσμο σε 3,5 ώρες ως ο νομός ορίζει και ο διάολος να παίρνει τα παιδιά του. 7. Είναι θέμα χρόνου να γίνει η στραβή. Προς TEOXALANDRI Φιλε Troboni πόσον καιρόν ασχολήσεν με ταν Καλάβρυταν...? Επί 12 συναπτά έτη ίσως και παραπάνω Δεν αλλάζομεν κουβένταν Χριστουγεννιατικαν....? Θα με πιάσουν τα Διαόλιαν μου.... Ας πρυτανέψει η λογική και το πνεύμα των Χριστουγέννων Προς panpanou με πολύ σεβασμό στην εμπειρία του και στην επιστήμη που υπηρετεί Τη σχολή παρακολούθησαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι του κέντρου και όσοι άλλοι επιθυμούσαν και ήθελαν να περάσουν την σχετική εκπαίδευση ... η οποία ήταν πάρα πολύ διδακτική ... Καλά έκαναν αλλά άλλο άσκηση όπως προείπε και άλλο πραγματικές συνθήκες να παίρνει ο διάολος τα παιδιά του ¨Όσο για τις φωτογραφεί καλές είναι αλλά έχω και εγώ να σου δείξω πολλές και από ασκήσει και από πραγματικές διασώσεις. Οι φωτογραφίες είναι προς ανάμνηση των στιγμών. Η ΟΥΣΙΑ ΠΟΙΑ ειναι????????????????????????????? Καλά Χριστούγεννα με ασφαλή χιονοδρομία Το ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ www.et.gr 1. ΦΕΚ 1339 ΤΕΥΧΟΣ Β 16/10/2002 2. ΦΕΚ 959 ΤΕΥΧΟΣ Β 11/07/2003 3. ΦΕΚ 1536 ΤΕΥΧΟΣ Β 17/10/2003 4. ΦΕΚ 1954 ΤΕΥΧΟΣ Ν 30/12/2004 5. ΦΕΚ 95 ΤΕΥΧΟΣ Β 31/012006 6. ΦΕΚ 1346 ΤΕΥΧΟΣ Β 31/08/2010 ΜΕ ΑΓΑΠΗ Share this post Link to post Share on other sites
Troboni 10 Report post Posted December 24, 2010 QUOTE (Troboni @ Dec 24 2010, 07:33 PM) * Εγώ προσωπικά στο σακίδιο μου έχω και σχοινί 30 μέτρων για καλό και για κακό!!! κι εγώ έχω, αλλά τόχω για να κάνω κόμπους για να μην τους ξεχνάω ... ΑΓΑΠΗΤΈ panapanou σου εύχομαι από καρδιάς να κάνεις κόμπους και να μην το χρειστείς ποτέ. 'Αλλά εάν το χρειστείς περασε το από το μπράτσο της καρέκλας χωρίς κόμπους βάλε και τα γάντια σου να μην καείς από την τριβή και κατέβα σφέρα να πατήσει χιονι ή χώμα γιατί αλλίως θα πεεεεεεεριμέεεεεεμεις πολή ώρα τους διασώστες ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΧΙΟΝΟΧΡΟΝΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted December 25, 2010 (edited) @troboni: προφανώς λοιπόν, εφ'όσον κουβαλάς όλη αυτή την εμπειρία και έχεις όλα αυτά τα ερωτηματικά .... δεν είσαι ένας τυχαίος περαστικός χιονοδρόμος από τo φόρουμ ... μάλλον έχεις κι εσύ την προιστορία σου και θεώρησες πρέπον να πέσεις με το αλεξίπτωτο σου στα ταραγμένα νερά της πραγματικότητας που λέγεται ΧΚΚ, καλυπτόμενος πίσω από την ανωνυμία και την εκ του ασφαλούς υψηλή κριτική ... είναι το πιο εύκολο πράγμα ... θα με συγχωρέσεις αλλά δεν θα συναινέσω στην πολιτική της ανώνυμης και εύκολης κριτικής ... προφανώς και ξέρεις - όπως ΚΑΙ ΞΕΡΩ κι εγώ, όπως και ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ - ότι είναι διαφορετικό πράγμα η άσκηση σε ιδανικές συνθήκες με κοντό πουκαμισάκι και λιακάδα και άλλο η διάσωση σε συνθήκες κακοκαιρίας και πολικού ψύχους με την πίεση δεκάδων ανύποπτων και άσχετων χιονοδρόμων ... παρ' όλ' αυτά το γεγονός ότι ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ, ότι έγινε αν μη τι άλλο, αυτή η προσπάθεια, αυτό είναι ΕΝΑ ΒΗΜΑ ... αν δεν είχε γίνει τα πράγματα θα ήταν χειρότερα ... είναι στο χέρι το δικό μας να τα κάνουμε καλύτερα και να τα κάνουμε να δουλεύουν ... ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ 30ΑΡΙ ΣΧΟΙΝΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ και να διδάξεις τους πιτσιρικάδες πιστέρ ... παρά να την κριτικάρεις εκ του πλαγίου ... το να καθόμαστε στην ντούκα μας και να αρχίζουμε το σφυροκόπημα με αναφορές σε νομοθεσίες, άδειες λειτουργίας, διασώσεις, κλπ είναι το πιο εύκολο πράγμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ... τα γνωρίζουμε όλοι, τα ζούμε όλοι, μας προβληματίζουν όλους .... δεν περιμένουμε τώρα εν έτει 2011 να μας τα επισημάνει κάποιος ... υπάρχουμε και κουβεντιάζουμε - δόξα Σοι ο Θεός σε αυτό το φόρουμ 6 χρόνια τώρα και πολλοί από εδώ μέσα κάνουμε σκι στα Καλάβρυτα πάρα πολλά χρόνια, μερικοί ήδη από από το 1988 ... κοντά 22 χρόνια !!!... μας γνωρίζουνε οι πέτρες και τις γνωρίζουμε όλες .... το δύσκολο είναι η πράξη έχεις κάτι να προτείνεις για την πράξη; ΥΓ: τα ΦΕΚ που παραθέτεις είναι η Νομοθεσία Νομολογία είναι οι αποφάσεις των δικαστηρίων που υπέχουν θέση νόμου ... η λειτουργία λοιπών των χιονοδρομικών ορίζεται από μια πληθώρα νόμων (= νομοθεσία) που την ξέρουμε ... νομολογία όμως (όπως ανέφερες ότι θα καταθέσεις) που να αφορά χιονοδρομικά ΔΕΝ υπάρχει ΑΓΑΠΗΤΈ panapanou σου εύχομαι από καρδιάς να κάνεις κόμπους και να μην το χρειστείς ποτέ.'Αλλά εάν το χρειστείς περασε το από το μπράτσο της καρέκλας χωρίς κόμπους βάλε και τα γάντια σου να μην καείς από την τριβή και κατέβα σφέρα να πατήσει χιονι ή χώμα γιατί αλλιώς θα πεεεεεεεριμέεεεεενεις πολλή ώρα τους διασώστες σε ευχαριστώ για την υπόδειξη θα την λάβω σοβαρά υπ' όψιν .... Edited December 25, 2010 by panpanou ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
Troboni 10 Report post Posted December 25, 2010 Κύριε panpanou Σύμφωνώ με τα λεγόμενα σου. Ο λόγος που γράφω είναι να αποκτήσουμε όλοι γνώση και σεβασμό μεταξύ μας αλλά και με τους εργαζομένους στα χιονοδρομικά με τους οποίους σε καμία πρίπτωση δεν έχω κάτι. Ως αναφορά τη ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ έχτε δίκιο άλλο ΝΟΘΕΣΙΑ άλλο νομολόγία γράφτηκε εν τη ρήμη του λόγου ενούσα ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. Τέλος σε καμία περίπτωση και σεβόμενος όλους δεν θέλω γράφοντας να προσβάλω ή μα μηδενίσω προσπάθεις και απόψεις. Το ότι έγινε φέτος αλλά και στο παρελθόν άσκηση διάσωσης από εναέριους αναβατήρες είναι καλό και πρέπει να συνεχιστεί. Η διάσωση όμως είναι υποχρεωτική για τη λειτουργία των χιονοδρομικών και πρέπει να γίνεται επαγγελματικά και να διδάσκεται από επαγγελματίες. Προσωπικά πλήρωσα και έμαθα κάποια πράγματα που ήθελα. Τα δε πιτσιρικάδες με σωστή καθοδήγηση επαγγελματιών της διάσωσης μπορούν να μεγαλουργήσουν. Σε καμία περίπτωση αυτά που γράφω δεν είναι μπηχτές ή σφυροκοπώ τα Καλάβρυτα αφορούν όλα τα χιονοδρομικά της Ελλάδος, απλώς μοιράζομαι τον προβληματισμό μου. Χρόνια πολλά με χιόνια πολλά και πολύ κόσμο στα βουνά ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με υγεία το μόνο αγαθό που εφόσον το έχουμε κάνουμε πράματα και θαματα Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted December 25, 2010 (edited) Συμφωνώ με τα λεγόμενα σου. Ο λόγος που γράφω είναι να αποκτήσουμε όλοι γνώση και σεβασμό μεταξύ μας αλλά και με τους εργαζομένους στα χιονοδρομικά με τους οποίους σε καμία περίπτωση δεν έχω κάτι. χαίρομαι που συμφωνούμε ακριβώς γι αυτό γράφουμε όλοι: για να αποκτήσουμε γνώση κι εμείς ΚΑΙ τα χιονοδρομικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ασκούμε κριτική αν ανατρέξεις στα ποστ (και δικά μου και άλλων όλ αυτά τα χρόνια) θα διαβάσεις έντονες κριτικές (πολλές φορές σκληρές) για τις ενέργειες και τις πρακτικές του ΧΚΚ για πολλά θέματα: ασφάλεια στις πίστες, σεβασμός στο περιβάλλον του οικοσυστήματος του Χελμού, ενημέρωση και πληροφόρηση των χιονοδρόμων, διάσωση κλπ κλπ ασκούμε κριτική και παράλληλα δεν ξεχνάμε ότι το περιβάλλον ενός χιονοδρομικού είναι το περιβάλλον του βουνού που δεν είναι παιδική χαρά και δεν μπορεί με κανένα τρόπο να παράσχει την ασφάλεια και την φροντίδα του αστικού περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε ... έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας για να επαναλαμβάνουμε αυτό το πράγμα εδώ μέσα ... ειδικά στους νεώτερους χιονοδρόμους οι οποίοι έρχονται άκοπα από την ζεστασιά του διαμερίσματος τους ή του σπιτιού τους στα 2360 της Νεραιδόρραχης και ζητούν τα πάντα ... (αυτό είναι για μένα το κακό της τουριστικής χιονοδρομίας - αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα άλλου παπά ευαγγέλιο ...) ναι. όταν τέλειωσε αυτή η σχολή το ΠΡΩΤΟ πράγμα που συζητήσαμε με τον Διονύση και τον Κωνσταντίνο ήταν πως θα ήταν αν γινόταν αυτή η διάσωση σε συνθήκες πχ πολύ άσχημου καιρού με έντονο κρύο ή ακόμη και χιονοθύελλας .... είχαμε δλδ τον ίδιο προβληματισμό με εσένα και ο προβληματισμός αυτός κουβεντιάστηκε και συζητήθηκε και με τον εκπαιδευτή Δημήτρη Μπουραζάνη (υποθέτω ότι γνωρίζεις τι σημαίνει Μπουραζάνης ... - στα χρόνια τα δικά μου ήταν ένας από τους 4 μόνοΈλληνες που έχουν σκαρφαλώσει και αναρριχηθεί την Βόρεια του Eiger στις Άλπεις ....) η απάντηση λοιπόν ήτανε μία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και πάλι ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ !!! να ξαναγίνει η σχολή και άλλες φορές και να ξαναγίνει σε συνθήκες δύσκολες και άσχημες ... και να είμαστε κι εμείς εκεί με τα 30άρια σχοινιά μας και να ακούμε και να διδασκόμαστε και να λέμε αν ξέρουμε κάτι ... να κάνουμε τα λόγια μας πράξη διότι η πράξη είναι που είναι δύσκολη τα λόγια - έλεγε ο Όμηρος στην Οδύσσεια - είναι "έπεα πτερόεντα" είναι "λόγια που πετάνε" ... ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με υγεία το μόνο αγαθό που εφόσον το έχουμε κάνουμε πράματα και θαματα ακριβώς έτσι !!! Καλά Χριστούγεννα λοιπόν με υγεία και χαρά !!! Edited December 25, 2010 by panpanou ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted December 25, 2010 (edited) στιγμιότυπο από την εκπαίδευση σε πυλώνα της Στύγας ... δύσκολη δουλειά ... και βέβαια φαντάζεται κανείς την ίδια δουλειά να γίνεται με άσχημες χειμερινές συνθήκες και κάτω από ψυχολογική πίεση ... YouTube Video -> Edited December 25, 2010 by panpanou ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
Troboni 10 Report post Posted December 25, 2010 Κύριε panpanou Το να κρέμεσαι με το ραουλάκι και το σχοινί από το συρματόσχοινο να κατεβαίνεις από το μπράτσο στην καρέκλα να ασφαλίζεις τον πελάτη και να τον κατεβάζεις με ασφάλεια θέλει όχι μόνο τσαγανό και ψυχή, θέλει σιγουριά που για την αποκτήσεις πρέπει ν ατο έχεις το πράγμα. Θέλει πολύ εξάσκηση και όχι να βασίζεται απλά σε ένα κατάλογο ονομάτων που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΤ ως διασώστες. Θέλει εργαζομένους με συνέχεις και πείρα και θέληση και υπομονή και όχι σε υπαλλήλους περαστικούς από το βουνό εφήμερους. Τα τελευταία χρόνια κάθε χρόνο στα χιονοδρομικά βλέπουμε καινούριες φάτσες που την επόμενη χρονιά χάνονται και αντικαθίστανται με άλλους. Εκεί είναι η ένσταση η δική μου στην προχειρότητα και στο να λειτουργήσουμε τσάτρα - πάτρα για τα ευρουλάκια. Συμφωνώ να μεταφερθεί η πείρα και η εμπειρία συμφωνώ στο λεγόμενα του Ομήρου στην Οδύσσεια - είναι "έπεα πτερόεντα" είναι "λόγια που πετάνε" ... Το ερώτημα μου είναι που σε αδιάφορους και περαστικούς. Τα παιδιά σας το έχουν μέσα τους γιατί είχαν εσάς καλό παιδαγωγό μα μεγάλη τρέλα και αγάπη στο βουνό. Τι γίνεται όμως με τον αστό που αν είναι δυνατό να βάλει την τζιπάρα του - ανάθεμα και εάν ξέρει τι του προσφέρει - στην πίστα της στύγας για σκι και εάν είναι δυνατόν μετά να φτάσει με αυτήν έως το Αυγό. Και όταν πάθει κάτι να απειλεί Θεούς και δαίμονες διότι δεν του προσφέρετε βοήθεια. Πρώτα πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε μυαλά. Κατόπιν να μένουν στη δουλεία αυτή επαγγελματίες. Και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και διάθεση για μάθηση. Καλό απόγευμα Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted December 25, 2010 ...ως προς το θέμα της οικονομικής διαχείρησης εγώ ακουω πολλά πουλάκια να λένε διάφορα. Με αυτά που ακούω πάντως (ας πουμε οτι δεν είναι αλήθεια...) θα μπορούσε άνετα το κέντρο να έχει περισσότερο προσωπικό που θα μπορούσε να κρατήσει για χρόνια - και να είναι πιο λειτουργικό. Βέβαια εδώ φορουμ είμαστε και λεει ο καθένας οτι θέλει ... ποιος δίνει βάση τώρα σε κουτσομπολιά ... Για να γίνουν αυτά που λέει ο φίλος μας παραπάνω λοιπον θα πρέπει να γίνει ένας καλύτερος οικονομικός καταμερισμός , θα πρέπει να ρίξουμε τον εγωισμό μας λίιιιιγο ποιο κάτω, μπορούμε ας πουμε να είμαστε προιστάμενοι και με λιγότερα χρήματα και να προσλάβουμε περισσότερο κόσμο .. και άλλα τέτοια απλά και ωραία. Αλλά τρέχουμε αυτόν τον καιρό να προλάβουμε τα σπασμένα και δεν ..φτάνουμε.... People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted December 25, 2010 Κύριε panpanou Το να κρέμεσαι με το ραουλάκι και το σχοινί από το συρματόσχοινο να κατεβαίνεις από το μπράτσο στην καρέκλα να ασφαλίζεις τον πελάτη και να τον κατεβάζεις με ασφάλεια θέλει όχι μόνο τσαγανό και ψυχή, θέλει σιγουριά που για την αποκτήσεις πρέπει ν ατο έχεις το πράγμα. Θέλει πολύ εξάσκηση και όχι να βασίζεται απλά σε ένα κατάλογο ονομάτων που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΤ ως διασώστες. Θέλει εργαζομένους με συνέχεις και πείρα και θέληση και υπομονή και όχι σε υπαλλήλους περαστικούς από το βουνό εφήμερους. Τα τελευταία χρόνια κάθε χρόνο στα χιονοδρομικά βλέπουμε καινούριες φάτσες που την επόμενη χρονιά χάνονται και αντικαθίστανται με άλλους. Εκεί είναι η ένσταση η δική μου στην προχειρότητα και στο να λειτουργήσουμε τσάτρα - πάτρα για τα ευρουλάκια. συμφωνώ απολύτως και επαυξάνω ... και δυστυχώς αυτό το βλέπουμε στη χώρα μας σε όλες τις υπηρεσίες που μας προσφέρονται επαφίεται σε μας λοιπόν να αλλάξουμε τα πράγματα εμείς είμαστε πολίτες, εμείς είμαστε καταναλωτές, εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα είτε αυτό είναι η κοροιδία των υψηλών τιμών στην Ελλάδα του σήμερα, είτε η ενδεχόμενη προχειρότητα και τσαπατσουλιά στα χιονοδρομικά κέντρα εάν όντως υπάρχει προχειρότητα και τσαπατσουλιά και τσάτρα πάτρα, μην ανησυχείς αυτό θα φανεί και θα φανεί πολύ γρήγορα ... εδώ είμαστε ... και ίδωμεν ΥΓ: ας λείπει το "κύριε panpanou" panpanou σκέτο ...είναι προτιμότερο ... το αν είναι κάποιος Κύριος ή όχι δεν εξαρτάται από το πως τον προσφωνούν ... και τους απατεώνες στο δικαστήριο "κύριε" τους αποκαλούν .... ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted December 26, 2010 Από καρδίας να ευχηθώ σε όλους εσάς που μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και μας διέπει η ίδια τρέλα Καλά Χριστούγεννα με Υγεία.Να σας ευχηθώ από καρδιάς πέραν της υγείας σύνεση γραφομένων και πεπραγμένων! Δημιουργικό λόγο και κρίση και όχι σχόλια εν βρασμό ψυχής! Ο λόγος και τα γραφόμενα να είναι δημιουργικά και όχι καταστροφικά! Να γράφουμε ουσία και όχι απλά να γράφουμε! Να ευχηθούμε και να απαιτήσουμε να κάνουμε ski- snowboard σε ασφαλή χιονοδρομικά και όχι σε χιονοδρομικά αρπακτικά! Να ευχηθούμε ο ΕΟΤ να κάνει ελέγχους και όχι χάδια ελέω πολιτικού δακτύλου! Να ευχηθούμε ο θάνατος του 25χρονου στα 3-5 Πηγάδια να είναι ο τελευταίος στην Ελλάδα και να μας παραδειγματίσει όλους ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ χιονοδρομικών και σκιέρ! Οι διοικήσεις των χιονοδρομικών να είναι φωτισμένες και όχι να μετρούν μόνο αριθμούς και να κάνουν πολιτική ως είθειστε έως τώρα! Τα χιονοδρομικά να κάνουν ότι προβλέπετε προκειμένου να τηρείται η ασφάλεια των χιονοδρόμων και εφόσον δεν γίνετε τούτο καλό θα είναι να κλείσει και κανένα χιονοδρομικό…..να δείτε πως θα σφίξουν οι κ@λοι! Και ότι αφορά τα Καλάβρυτα να μας πουν τι γίνεται με το σήμα…… είναι όλα καλά ή κάτι τρέχει!!! Θα πρέπει από εδώ και στο εξής όλα μα όλα τα χιονοδρομικά να αναρτούν στο διαδίκτυο όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο πιστοποιητικά και άδειες και μετά να πωλούν ετήσιες κάρτες!!! Διότι τώρα βγάζουν προσφορές καλή ώρα όπως τα Καλάβρυτα ( από τον Αύγουστο ) ετήσια κάρτα προς 150,00 € τρέχουμε να προλάβουμε μη χάσουμε την προσφορά και δεν ξέρουμε εάν έχει ως χιονοδρομικό εξασφαλίσει την έγκριση του ΕΟΤ για την ομαλή λειτουργία!!! Εάν γίνει κάτι τέτοιο μαύρο φίδι που του έφαγε!!! Και κάτι τελευταίο γι αν μην γίνω προφήτης κακών εξελίξεων, σχέδιο διάσωσης από εναέριους αναβατήρες υπάρχει???? Εάν ναι μπράβο!!! Εάν όχι να το κλείσει τώρα ο ΕΟΤ!!! Και εάν υπάρχει σχέδιο διάσωσης από εναερίους αναβατήρες υπάρχουν πιστοποιημένοι ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ διασώστες ή όχι??? Εγώ προσωπικά στο σακίδιο μου έχω και σχοινί 30 μέτρων για καλό και για κακό!!! ΚΑΙ κάνω έκλυση μη μείνω σε καρεκλάκι γιατί όταν κατέβω και θα κατέβω αμέσως μαύρο φίδι που θα τους φάει. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ Επί 12 συναπτά έτη ίσως και παραπάνω Και στα 12 αυτα χρόνια ... δεν έχεις ακούσει ποτέ ας πούμε ότι ... η Κ@λοΣτυγα... παθαίνει συνεχώς βλάβες.....? Ότι έχει υπάρξει κόσμος που έμεινε και 2 και 3 ώρες στο καρεκλάκι μέχρι να κατέβουν...? Πως και δεν σου εχει τύχει....? όχι τιποτα άλλο για να δούμε και το μαυρο φίδι τις μυνήσεις που εσύ αναφέρεις... Ζητας να πρυτανευσει η λογική και την ακυρώνεις αμέσως μετά με τα γραφόμενα σου... Κανενα ΧΚ στην χωρα ΔΕΝ εχει σημα λειτουργίας... ΚΑΝΕΝΑ... (κάτι ηγε να κανει το ΧΚΠ πέρυσι αλλά ....)Μπορείς λοιπόν ανετα αυριο το πρωί να πας να τα καταγγείλεις να κλείσουνε... ΌΛΑ...να σφιξουν λίγο και οι δικοί μας κώλοι... που τόσους μηνες χωρίς σκι έχουν πλαδαρέψει... Δεν τιθεται θέμα σεβασμού προς κανενος το πρόσωπο εδώ μέσα στο φορουμ που μας φιλοξενεί.. Αν γινει κάτι τέτοιο θα μας επαναφέρουν οι mods ... Θα ηθελα να ξερω... πριν πετάξεις με Olympic ή Αlitalia ή όποια αλλη εταιρεια... πριν επιβιβαστείς... ζητας το δελτιο συντηρησης απο τον πιλοτο ή τον μηχανικό...? Ή πριν φας σε ένα εστιατόριο.... ζητας το πορισμα ελέγχου... του υγειονομικού... ή την αδεια λειτουργίας από την Νομαρχία...? Μην ακούω-διαβάζω κουλαμάρες... Ας προσγειωθουμε λίγο στα πραγματικά-ρεαλιστικά προβλήματα... όπως αυτά που αναφέρετε στα 5-6 τελευταία ποστς... και τα ΧΚ με την πιεση των φορέων όπως π.χ. ο Σύλλογος... θα λύσουν καποια στιγμή... τα γραφειοκρατικά τους. Χρόνια πολλά... και αντε.... κάποια στιγμή... και χιόνια πολλά... Φιλικά Τεο... O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted December 26, 2010 δεν νομίζω ότι έγκειται στην δική μας αρμοδιότητα να ζητάμε και να ελέγχουμε τα περί σημάτων λειτουργίας κλπ κλπ Αν, παρ' όλ' αυτά κάποιος έχει τη μέντα να ασχολείται, τότε ίσως γνωρίζει ότι η πολιτεία έχει δώσει την 2η παράταση στις χιονοδρομικές επιχειρήσεις, για να συμμορφωθούν με την υποχρέωση τους έκδοσης ειδικού σήματος λειτουργίας μέχρι τις 30 Απριλίου 2011 μέχρι τότε είναι όλες νόμιμες και κανείς δεν υποχρεούται να επιδεικνύει τίποτα !!! ας την σταματήσουμε λοιπόν την κουβέντα για το Σήμα, είναι άνευ νοήματος, δεν οδηγεί πουθενά και είναι και αποπροσανατολιστική σχετικά με το τι πρέπει να συζητάμε εδώ μέσα εμείς οι χιονοδρόμοι .... ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted December 26, 2010 δεν νομίζω ότι έγκειται στην δική μας αρμοδιότητα να ζητάμε και να ελέγχουμε τα περί σημάτων λειτουργίας κλπ κλπ Τα σήματα και οι άδεις λειτουργίας είναι και για το κοινό πλην των ελεγκτικών μηχανισμών.Μέσω αυτών μπορεί ο πελάτης να διαπιστώσει αν μια επιχείρηση έχει άδεια ή όχι. Photography Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted December 26, 2010 (edited) Τα σήματα και οι άδεις λειτουργίας είναι και για το κοινό πλην των ελεγκτικών μηχανισμών.Μέσω αυτών μπορεί ο πελάτης να διαπιστώσει αν μια επιχείρηση έχει άδεια ή όχι. δεν αντιλέγω παρ' όλ' αυτά θα προτιμούσα "πελάτες" και πολίτες υπεύθυνους και συνειδητοποιημένους ... που να μην αναζητούν μόνο ευθύνες από τους άλλους ... θα προτιμούσα να σταματήσει αυτό το νεοελληνικό "θα γαμ@#$!σω και θα δείρω" και "ξέρεις ποιος είμ' εγώ ρε" και να περάσουμε στην αναζήτηση της δικής μας ευθύνης και της δικής μας συμμετοχής ... δεν είδα και πολλούς να κάνουν αυτοκριτική σχετικά με την συμπεριφορά μας στις πίστες μετά το δυστύχημα στα 3-5 Πηγάδια ... δεν είδα και πολλούς να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του χιονοδρομικού για εκπαίδευση σε κάτι που ΑΦΟΡΑ εμάς τους ίδιους ... (διότι ΕΜΕΙΣ κάνουμε σκι στα χιονοδρομικά - δεν κάνει ο φούφουτος) πολλοί από εδώ μέσα θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν συμμετάσχει και να έχουν μάθει πολλά σχετικά με ένα συμβάν που είναι σπάνιο μεν να συμβεί αλλά κρίσιμο (αυτό της ανάγκης απεγκλωβισμού) ... θα μπορούσαν να έχουν μάθει πολλά και ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ έστω ως πλήρωμα εδάφους στην κρίσιμη ώρα ... Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ !!!! Ο ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και την ζητάει κιόλας ...!!! άσχετο αν εμείς στο Ελλάντα έχουμε μάθει να φωνάζουμε μόνο και να ζητάμε .... όσοι ενδιαφέρεσθε πάρτε και τον νόμο από εδώ .... panpanou/personal/Law for Greek Ski Resorts.pdf . . . . . Edited December 26, 2010 by panpanou ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
Troboni 10 Report post Posted December 26, 2010 Φίλε Τεο έχω πηδήξει από την 11 της Στύγας, από εκεί και μετά πήρα σακίδιο και 30 μέτρα σχοινί στατικό και όχι ελαστικό. Το ότι δεν έγραφα τόσο καιρό σε forum δεν σημαίνει ότι δε διαολιζόμουν γενικώς. Μηνύσεις ……… no comments… ΚΑΝΕΝΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Και ούτε πρόκειται να αποκτήσει εφόσον δεν υπάρξει πολιτική απόφαση. Τι εννοώ με αυτό – διότι έχει δοθεί τη τρίτη εάν δεν κάνω λάθος παράταση έως 30/4/2001 - περιβαλλοντικές μελέτες, πολεοδομικές άδειες – αυθαίρετα κτίρια αλλά και αναβατήρες ( οι βάσεις των αναβατήρων είναι από μπετόν όπως και οι περισσότεροι οικίσκοι αφετηρίας – επιστροφής των αναβατήρων ΑΡΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ), χιονοδρομικές πίστες που έχουν μπαζώσει ρέματα και έχουν κόψει πολλά δέντρα, βιολογικός καθαρισμός, καταλληλότητα ποσίμου νερού, διάθεση αποβλήτων, NATURA , κοινωνίες οι οποίες χουν από τα χιονοδρομικά κλπ, κλπ, κλπ. Εκεί που προσπαθεί να σταθεί επί της παρούσης η πολιτεία να σταθεί είναι στην ασφάλεια. Δηλαδή πιστοποιητικά λειτουργίας αναβατήρων, έλεγχοι συρματόσχοινων και λειτουργικοί έλεγχοι αυτών, ιατρός και ασθενοφόρο, ασφάλεια πιστών, σήμανση αυτών και παροχή Α΄ βοηθειών, πρόληψη χιονοστιβάδων, διάσωση από εναέριους αναβατήρες σε περίπτωση ακινητοποίησης τους. Καταλληλότητα κτιρίων εστίασης, και κτιρίων εγκαταστάσεων στα χιονοδρομικά δηλαδή πολεοδομικές άδειες πυρασφάλεια. Δεν είναι τυχαίο ότι σε περίπτωση μίσθωσης σε ιδιώτη εκτός των όσων προβλέπονται για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος χρειάζεται και έγκριση από τον ΕΟΤ. Σε ότι αναφέρεις σχετικά με αεροπορικές εταιρείας και άλλα σχετικά δεν είναι δουλεία μου ούτε δικής σου να ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΩ τον ελεγκτικό μηχανισμό που στην περίπτωση μας είναι ο ΕΟΤ. Επίσης μπορώ να μοιραστώ μαζί με όλους μας ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ κατ΄ εμέ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ σε μια LARGE χώρα που ζούμε, χώρα ατιμωρησίας και οχ αδελφισμού, βύσματος και λαδώματος – διαφθοράς, τον προβληματισμό μου. Να κάνουμε δηλαδή αυτό που ο καθένας πρέπει. Ο σύλλογος έχει υποχρέωση και το έχει καλά έως τώρα να επισημάνει προβλήματα. Την γραφειοκρατία των χιονοδρομικών υποχρεούται να τη λύσει η ένωση χιονοδρομικών κέντρων Ελλάδος, Φίλε panpanou διότι με το Υ.Γ. για το εστί κύριος με πέθανες ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ, ένα θα πω συν Αθηνά και χείρα κίνει. ΝΑΙ στην αυτοκριτική ΝΑΙ στη συμμετοχή και εκπαίδευση ΟΧΙ αμέτοχοι ΝΑΙ στον επαγγελματισμό ΝΑΙ ο καθένας να αναλάβει καθ΄ ολοκληρία της ευθύνες τους Οι ευθύνες του πελάτη στον πελάτη και οι ευθύνες του χιονοδρομικού στο χιονοδρομικό. Και φυσικά ο νόμος δεν είναι μόνο για το χιονοδρομικό αλλά και για το χιονοδρόμο που πετάει τα σκουπίδια στο βουνό, που κάνει σλάλομ χωρίς να χαμπαριάζει, που μου πατάει τα πέδιλα στην αφετηρία και στο τέλος άμα του αρέσουν τα κλέβει από το σαλέ. Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted December 26, 2010 Σε ότι αναφέρεις σχετικά με αεροπορικές εταιρείας και άλλα σχετικά δεν είναι δουλεία μου ούτε δικής σου να ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΩ τον ελεγκτικό μηχανισμό που στην περίπτωση μας είναι ο ΕΟΤ Δεν είναι ο ΕΟΤ αλλά η ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) αλλά είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα. Photography Share this post Link to post Share on other sites
Troboni 10 Report post Posted December 26, 2010 Σε ότι αναφέρεις σχετικά με αεροπορικές εταιρείας και άλλα σχετικά δεν είναι δουλεία μου ούτε δικής σου να ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΩ τον ελεγκτικό μηχανισμό που στην περίπτωση μας είναι ο ΕΟΤ αναφέρω την περίπτωση των χιονοδρομικών.Χιονοδρομικά = ΕΟΤ Ο ΕΟΤ είναι ο ελεγκτικός μηχανισμός για τα χιονοδρομικά Η ΥΠΑ για τα αεροπλανα Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted December 26, 2010 Το κατάλαβα διαφορετικά,γι'αυτό έκανα την επισήμανση! Photography Share this post Link to post Share on other sites
AKIS-AIGIO 0 Report post Posted December 26, 2010 Πολύ όμορφη η συζήτηση που κάνετε αλλά θα ήθελα να επισημάνω το εξής. Σήμερα, δεν ζούμε στην Ελλάδα που ζούσαμε μέχρι πέρσι. Σήμερα ζούμε σε μια διαφορετική Ελλάδα. Ζούμε σε μια Ελλάδα που ίσως για πρώτη φορά μετά τον Β. Παγκόσμιο πόλεμο, οι πολίτες της ζουν μέσα στον φόβο και την ανασφάλεια. Όταν το στομάχι αδειάζει, η υπευθυνότητα, η ευγένεια, η αυτοπειθαρχία, ο επαγγελματισμός πάει σε δεύτερη μοίρα και κυριαρχεί η ανάγκη επιβίωσης, ο ωχαδελφισμός, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η ανασφάλεια, ο θυμός. Για ποιόν ΕΟΤ μιλάμε, για ποιόν έλεγχο, για ποια νομοθεσία, για ποια υπευθυνότητα, σε μια χώρα που επικρατεί ο πανικός. Σε μια χώρα όπου κανείς εργαζόμενος δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο. Μόλις γύρισα από Αθήνα. Το κράτος δεν υπήρχε πουθενά. Στα γνωστά σημεία που όλοι μας χαμηλώνουμε ταχύτητα στην Αθηνών - Πατρών, ούτε ένα περιπολικό…. έτσι για τα μάτια του κόσμου. Ανησυχώ πολύ την φετινή σαιζόν. Ανησυχώ πολύ γι αυτά που θα δούμε, γι αυτά που θα ζήσουμε στα χιονοδρομικά μας κέντρα. ( Φυσικά δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα στο Χιονοδρομικό Καλαβρύτων. Αναφέρομαι στο σύνολο των χιονοδρομικών της χώρας). Ο κόσμος είναι αγριεμένος. Μια παρατιμονιά να κάνεις, ο άλλος είναι έτοιμος να σε δαγκώσει στον λαιμό. Στην ουρά αν του αγγίξεις τα πέδιλα το ίδιο. Θέλει να ξεσπάσει, σε σένα, σε μένα, στον λιφτιέρη, στον σαλεδάρχη, στον παρκαδόρο, στον διπλανό του στην ουρά. Εύχομαι να κυριαρχήσει, σε αυτές τις θέσεις κλειδιά (ασφάλεια χιονοδρομικών, εργαζόμενοι χιονοδρομικών κλπ), το «φιλότιμο», ο επαγγελματισμός και η ανθρωπιά, για να βγάλουμε την σαιζόν όλοι μας, υγιείς και αρτιμελής. Γιατί…. απουσία κράτους, μόνο στα χέρια κάποιων υγιώς σκεπτόμενων ανθρώπων μπορούμε να αφήσουμε την τύχη μας, και να παρακαλάμε να υπάρχουν τέτοιοι, έστω και με λιγότερη του επιτρεπτού εκπαίδευση. Εύχομαι όλοι όσοι ανεβούν στα βουνά μας φέτος, να ανεβούν με καλή διάθεση, και με σεβασμό για το βουνό, αλλά και για τους τριγύρω τους σε αυτό. . Εύχομαι (μιας και μιλάμε στο τοπικ των Καλαβρύτων), τα άγχη, τα νεύρα, τον θυμό για τα πάντα, να τα αφήσουν όλοι, στην διασταύρωση του Διακοπτού και να μην τα φέρουν μαζί τους στο παρκινγκ του Κέντρου. Εύχομαι η λογική, ο σεβασμός και η ευγένεια να κυριαρχήσουν σε όλους μας, πολίτες-πελάτες και εργαζόμενους. Εύχομαι να ξαναβρούμε όλοι το χαμόγελό μας. Ένα χαμόγελο, που μπορεί να μην το είχαμε στην πόλη, αλλά το μοιράζαμε απλόχερα σε όλους, όταν φτάναμε στις αφετηρίες των λιφτς. (Και ειδικά στο ΤΕΟ-μάγαζο ) Καλές γιορτές, Χρόνια και χιόνια πολλά και υγεία σε όλους μας. ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔOΠΟΥΛΟΣ http://www.e-achaia.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted December 26, 2010 +1 στον Άκη Ο κόσμος είναι με τεντωμένα νεύρα λόγω ανασφάλειας και οικονομικών προβλημάτων.Και αυτό το βλέπεις παντού,ακόμα και στα ταμεία του super market,στο Μετρό,στα διόδια... Photography Share this post Link to post Share on other sites
maestros1 43 Report post Posted December 27, 2010 Σωστός ο Άκης. Γι αυτό όλοι εσείς που μπορείτε, να πάτε καθημερινές για να το ευχαριστηθείτε. Αφήστε εμάς του Σαββατοκύριακου να πλακωνόμαστε καθοδόν προς το ΧΚΚ, στο παρκιν, στι ουρές στις πίστες... Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,216 Report post Posted December 27, 2010 Αν, παρ' όλ' αυτά κάποιος έχει τη μέντα να ασχολείται, τότε ίσως γνωρίζει ότι η πολιτεία έχει δώσει την 2η παράταση στις χιονοδρομικές επιχειρήσεις, για να συμμορφωθούν με την υποχρέωση τους έκδοσης ειδικού σήματος λειτουργίας μέχρι τις 30 Απριλίου 2011 μέχρι τότε είναι όλες νόμιμες και κανείς δεν υποχρεούται να επιδεικνύει τίποτα !!! Πάνο στο γράμμα του νόμου δεν είναι νόμιμες επιχειρήσεις τα χ/κ όσες παρατάσεις και να δώσει ο ΕΟΤ. Παράδειγμα το χ/κ Μαινάλου, για το οποίο πριν τρία χρόνια, όταν μία καταγγελία έφθασε στον εισαγγελέα αυτός εφαρμόζοντας το γράμμα του νόμου το έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες. Όμως... ΚΑΝΕΝΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Και ούτε πρόκειται να αποκτήσει εφόσον δεν υπάρξει πολιτική απόφαση Πρέπει να διαχωρίσουμε τη λειτουργία του χ/κ (αναβατήρες-χιονοστρωτήρες-ασφάλεια πιστών) με τα υπόλοιπα που αναφέρετε. Παράδειγμα... σύμφωνα με τον νόμο Γεωργακόπουλου κανένα χ/κ δεν πρόκειται να πάρει άδεια στον αιώνα τον άπαντα, αφού στα περισσότερα κτίρια δεν υπάρχουν πολεοδομικές άδειες και κανένα χ/κ δεν έχει βιολογικό καθαρισμό στις εγκαταστάσεις του (παραθέτω δύο λόγους τυχαία όπως μου έρχονται στο μυαλό). Συνεπώς, νομίζω πως η συζήτηση περί σήματος όσο κι αν μας κόπτει δεν οδηγεί κάπου αφού ο μόνος αρμόδιος (ΕΟΤ=κράτος) που μπορεί να λύσει το θέμα, δεν το ακουμπά. Εάν φοβόμαστε για τη λειτουργία των χ/κ και θέλουμε να πάρουμε θέση, τότε μόνο με σκληρή στάση μπορούμε να επιτύχουμε κάτι. Αυτό όμως ίσως να είναι ακραία αντίδραση. Επίσης, το θέμα με τις παρατάσεις καταντά γραφικό πλέον. Κάθε χρόνο οι ίδιες πατέντες για να καλύψουμε την πληγή χωρίς να την επουλώσουμε. Νομίζω πως το ενδιαφέρον μας πρέπει να εστιαστεί καθαρά στην λειτουργία των χ/κ αφού με τα υπόλοιπα δεν βγάζουμε άκρη. Share this post Link to post Share on other sites
Troboni 10 Report post Posted December 27, 2010 να κάνω ένα συλλογισμό φίλε Αλέξη και να πω τούτο. Κάθε μέρα πάμε από το κακό στο χειρότερο όλοι μας, ελεύθεροι επαγγελματίες, μισθωτοί, καύσιμα, ΦΠΑ, σούπερ μαρκετ, τρέλα εννοώ σκι. Μήπως ήρθε η ώρα για σκληρή στάση και όχι απάθεια. Σκέψη κάνω. Όπως σκόρπια είναι τα Χ.Κ. σκόρπια χωρίς συμάζεμα έγινε η ζωή μας μήπως πρέπει να βάλουμε τάξη έχτω και με σκληρό τρόπο. Φτάνουν πλέον οι πατένετες και τα γιατροσόφια. Ο καθένας τη δουλίτσα του να κάνει σωστά και όχι μίζερα. Αλλίως να ππάμε μετανάστες. Καλημέρα Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,189 Report post Posted December 27, 2010 Πάνο στο γράμμα του νόμου δεν είναι νόμιμες επιχειρήσεις τα χ/κ όσες παρατάσεις και να δώσει ο ΕΟΤ. Παράδειγμα το χ/κ Μαινάλου, για το οποίο πριν τρία χρόνια, όταν μία καταγγελία έφθασε στον εισαγγελέα αυτός εφαρμόζοντας το γράμμα του νόμου το έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες. Όμως... Πρέπει να διαχωρίσουμε τη λειτουργία του χ/κ (αναβατήρες-χιονοστρωτήρες-ασφάλεια πιστών) με τα υπόλοιπα που αναφέρετε. Παράδειγμα... σύμφωνα με τον νόμο Γεωργακόπουλου κανένα χ/κ δεν πρόκειται να πάρει άδεια στον αιώνα τον άπαντα, αφού στα περισσότερα κτίρια δεν υπάρχουν πολεοδομικές άδειες και κανένα χ/κ δεν έχει βιολογικό καθαρισμό στις εγκαταστάσεις του (παραθέτω δύο λόγους τυχαία όπως μου έρχονται στο μυαλό). Συνεπώς, νομίζω πως η συζήτηση περί σήματος όσο κι αν μας κόπτει δεν οδηγεί κάπου αφού ο μόνος αρμόδιος (ΕΟΤ=κράτος) που μπορεί να λύσει το θέμα, δεν το ακουμπά. Εάν φοβόμαστε για τη λειτουργία των χ/κ και θέλουμε να πάρουμε θέση, τότε μόνο με σκληρή στάση μπορούμε να επιτύχουμε κάτι. Αυτό όμως ίσως να είναι ακραία αντίδραση. Επίσης, το θέμα με τις παρατάσεις καταντά γραφικό πλέον. Κάθε χρόνο οι ίδιες πατέντες για να καλύψουμε την πληγή χωρίς να την επουλώσουμε. Νομίζω πως το ενδιαφέρον μας πρέπει να εστιαστεί καθαρά στην λειτουργία των χ/κ αφού με τα υπόλοιπα δεν βγάζουμε άκρη. ναι φιλε μου ειναι ετσι οπως τα λες ........ μονο που ενα χκ εχει ολες τις προδιαγραφές που απαιτουμένων αλλα δεν του δινουν την αδεια .. απλως λενε ..μην στενοχωριέστε εχουμε δωση παράτασή πισοδερι περιμενε ?? ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted December 27, 2010 (edited) ναι φιλε μου ειναι ετσι οπως τα λες ........ μονο που ενα χκ εχει ολες τις προδιαγραφές που απαιτουμένων αλλα δεν του δινουν την αδεια .. απλως λενε ..μην στενοχωριέστε εχουμε δωση παράτασή πισοδερι περιμενε ?? Μην τα πιστεύεις αυτά φίλε μου. Εμένα οι περισσότερες διοικήσεις των Χ/Κ κάθε χρόνο μου λένε τα ίδια πράγματα, που λένε και σένα στο Πισοδέρι, ότι δλδ. έχουν πλήρη φάκελλο και ότι ο ΕΟΤ δεν τους δίνει άδεια! Οταν πριν 2 χρόνια συμμετείχα μαζί με το ΔΣ της Ενωσης Ελληνικών Χιονοδρομικών Κέντρων στο τραπέζι του διαλόγου μαζί με τον τότε υπουργό κ. Σπηλιωτόπουλο και το ΔΣ του ΕΟΤ κατάλαβα πάρα πολλά! Μέχρι τότε πίστευα τις διοικήσεις ότι και καλά έχουν τους φακέλλους έτοιμους και ότι κωλυσιεργεί ο ΕΟΤ. Όμως στο συγκεκριμένο ραντεβού (22/12/08) ο τότε γγ του ΕΟΤ κ. Ηρακλής Βάλβης τους έβαλε στη θέση τους παρουσιάζοντας στον καθένα ξεχωριστά σε ποια σημεία το χιονοδρομικό του καθενός παρουσιάζει κενά ως προς το φάκελλο! Και οι εκλεκτοί πρόεδροι των Χ/Κ που συμμετείχαν έμειναν κάγκελο που ο γγ του ΕΟΤ ήταν ενήμερος και τους κόλλησε στον τοίχο. Συμπέρασμα σίγουρα στο θέμα την μεγαλύτερη ευθύνη έχει το κράτος αλλά αρκετά μεγάλο μερίδο ανήκει και στις περισσότερες διοικήσεις των Χ/Κ. Και κάτι τελευταίο, μπορεί ο ΕΟΤ να δίνει παράταση για το σήμα αλλά εάν τα Χ/Κ μέχρι τέλος Νοέμβρη δεν στείλουν μια σειρά εγγράφων που κρίνονται απαραίτητα τότε τους στέλνουν εντολή να τα κλείσουν! Τα χαρτιά που ζητά από τα Χ/Κ είναι τα χαρτιά που αποδεικνύουν τους ελέγχους, τα σέρβις και τις πιστοποιήσεις των αναβατήρων. Τους ζητά επίσης χαρτιά από την πυροσβεστική σχετικά με την πυρασφάλεια των κτηρίων και το έγγραφο από το τοπικό νοσοκομείο που δέχεται να διαθέσει ασθενοφώρο σε κάθε περίπτωση που χρειαστεί απαραίτητο. Τους ζητά τις συμβάσεις του Χ/Κ με τους γιατρούς που θα δουλεύουν σε αυτό για κάθε σεζόν. Τους ζητά το σχέδιο διάσωσης των αναβατήρων, τα μέλη της ομάδας καθώς και τον υπεύθυνο και τέλος τους ζητά τη σύμβαση εργασίας του υπεύθυνου λειτουργίας του Χ/Κ ο οποίος έχει και την ευθύνη για την καλή και ασφαλή λειτουργία του Χ/Κ. Μάλιστα τα προσόντα του τελευταίου ορίζονται και από συγκεκριμένο ΦΕΚ! Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι σε περίπτωση που αυτά τα χαρτιά δεν έχουν σταλεί στον ΕΟΤ τότε αυτός τους στέλνει επίσημο έγγραφο που τους καλεί να διακόψουν τη λειτουργία τους ως μη νόμιμη και ασφαλή. Σας ενημερώνω μάλιστα ότι κάτι τέτοια χαρτάκια έχουν πάει ήδη σε μερικάελληνικά Χ/Κ απλά το έχουν κάνει γαργάρα λόγω του ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουν χιόνι! Edited December 27, 2010 by sotogiannop Share this post Link to post Share on other sites