Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Spy

Windsurfing, KiteSurfing & Ιστιοπλοΐα

Recommended Posts

Παιδιά η αλήθεια είναι ότι το kite είναι απο τα αθλήματα που μπορείς να χαρείς όλο τον χρόνο ( με στολή φυσικά το χειμώνα) μιάς και οι καιρικές συνθήκες της χώρας μας είναι πάρα πολύ καλές.

Για παράδειγμα το περασμένο Σάββατο είχα παέι για kite στην Λούτσα, και την Κυριακή για απάτητα στον Παρνασσό :blink::blink: .

Ταπεινή μου γνώμη ο ιδανικότερος τρόπος για να μάθει κάποιος kite είναι να πάει σε ένα απο τα οργανωμένα σποτάκια που βρίσκονται στα νησιά μας, Πάρος, Νάξος, Λευκάδα, Ρόδος, να κάτσει 7 με 10 μέρες και να κάνει σχεδόν κάθε μέρα. Εκεί σίγουρα χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό της σχολής, μετά σίγουρα μπορεί να βρεί και 2nd hand εξοπλισμό σε δελεαστικότατη τιμή, και το σημαντικότερο αν γίνει κάτι υπάρχει κάποιο ναυαγοσωστικό πλεούμενο να έρθει να σε μαζέψει :blink:

Αν μιλάμε για Αττική η μοναδική παραλία που μπορεί να πάει να μάθει κάποιος αρχάριος είναι το Χαλκούτσι, αλλά δεν υπάρχει κάποιο οργανωμένο σποτάκι. Εχω ακούσει ότι υπάρχουν ορισμένοι που παραδίδουν μαθήματα αλλά δεν υπάρχει κάτι οργανωμένο.

Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο ταλαιπωρία να το μάθεις, αλλά άμα του πάρεις τον αέρα ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ....

Φιλικά

Σπύρος :angry:

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Ξέρει κανείς τίποτα για kitewing στην Ελλάδα?

normal_HPIM0451.JPG

normal_skimbat1.jpg

normal_skimbat_40.jpg

Υπάρχει κανείς στο club που να έχει κάνει να μας περιγράψει την εμπειρία του?

Δεν έχω δοκιμάσει, αλλά σίγουρα θα το κάνω ιδίως εάν ο Παρνασσός συνεχίσει αυτήν την τιμολογιακή πολιτική.

Για περισσότερες πληροφορίες www.kitewing.com

Τα βιντεάκια είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον :) .....

Να και κάποιοι που χαίρονται όταν ανακοινώνεται ότι το χιονοδρομικό θα μείνει κλειστό λόγω θυελλωδών ανέμων :P:P

Φαίνεται ότι έχει άμεση σχέση με το windsurfing και η τιμή των πανιών είναι αρκετά δελεαστική μιάς και με 1200 dollars αγοράζεις πανάκι το οποίο σίγουρα θα αντέξει πολύ περισσότερο απο ένα πανί του Kite ή του windsurf μιάς και δεν υπάρχει επαφή με αλμυρό νερό.

Αυτά τα ολίγα

Φιλικά

Σπύρος

το πρασονησι ειναι μονο για windsurf και για παρα πολυ εμπειρους στο κιτε

δεν ειναι παιξε γελασε τα 5+ εως 9

παντως οι αρχαριοι μπορουν να επισκεπτονται τη παραλια ν κιου απεναντι απο το ναυπλιο ειναι τελεια για κιτε

εγω δεν θα παρω

αυτοι που δεν μπορουσαν να κανουν ενα αλμα με surf κανουν κιτε τωρα

εγω τα προτιμω με το windsurf

το πρασονησι ειναι μονο για windsurf και για παρα πολυ εμπειρους στο κιτε δεν ειναι παιξε γελασε τα 5+ εως 9

παντως οι αρχαριοι μπορουν να επισκεπτονται τη παραλια ν κιου απεναντι απο το ναυπλιο ειναι τελεια για κιτε

εγω δεν θα παρω

αυτοι που δεν μπορουσαν να κανουν ενα αλμα με surf κανουν κιτε τωρα

εγω τα προτιμω με το windsurf

Όντως το Πρασονήσι δεν είναι το ιδανικότερο μέρος για αρχάριους αλλά όταν δεν φυσάει τρελά δεν είναι και απαγορευτικό. Την Νέα Κίο παραλίγο να την επισκεφτώ για πρώτη φορά το προηγούμενο Σάββατο αλλά τελικά έβγαλε πολύ καλό αεράκι δίπλα στο Ξυλόκαστρο και πήγα εκεί και έκανα πάρα πολύ καλό kitάκι. Εχω άκούσει πάντως πάρα πλύ καλά λόγια το μέρος και σίγουρα θα το επισκεφτώ.

Κώστα άλλο το wind και άλλο το kite. Aλλή αίσθηση έχεις με το wind και άλλη με το kite. Είναι καί τα δύο ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ αθλήματα και απο εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα προτίμησης με το τι θέλει να ασχοληθεί ο καθένας :lol: .

Κάποτε επιχειρούσα στην Ρόδο να μάθω wind, και εκεί που πάλευα με το πανί βλέπω έναν kiter να περνάει απο δίπλα μου και να χώνει στα χαλαρά μία αλματάρα και είπα μέσα μου "αυτό θέλω" . Μετά απο πολλά μέτρα περπατήματος στην παραλία και πολύ κολύμπι τώρα έχω αρχίσει να ψιλοκαταφέρνω κάτι.

Φιλικά

Σπύρος :lol:

ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΑΛΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ WINDSURF

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΤΕΝΙΚΗ ΑΛΛΗ ΑΙΣΘΗΣΗ

ΕΓΩ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ WATER START ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΒΑΣΙΚΟ

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟ WINDSURF ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ 3 ΑΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΩΣΤΗ ΖΩΝΗ ΚΑΘΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ Η ΜΕΣΗ ΠΛΑΓΙΟΙ ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ

kalispera se olous :)

vrika to thread tyxaia psaxnontas kapoia links sxetika me to kite. den exo sxesi me vouno (mi me kraxete alla to kite me exei ...aporrofisei kai paroti pira mpotes/destres fetos den katafera na anevo)

kapoia extra tips sxetika me osa grafete:

o idanikos aeras gia na mathei kaneis einai + - 4 bft. Ligoteros i perissoteros aeras tha sas kanei ti zoi ligo pio dyskoli. min epixeirisete na mathete monoi, i parea me kapoion pou apla exei kanei 1-2 mathimata. i dynami /taxytita pou akoma kai enas 8aris aetos mporei na anaptixei einai anexelegkti sta xeria enos arxariou.

se genikes grammes einai ena eukolo athlima (4-5 mathimata einai ypararketa, 2-3 einai aparaitita) pou dinei se olous ti dynatotita se olous na perasoun kala, anexartita me style kai epipedo (den einai mono freestyle kai tricks).

se oti afora tis paralies: paralies me onshore (aera me kateuthinsi pros tin paralia) kai offshore (apo ti steria pros ti thalassa) einai apagoreutikes. o aetos tha sas travixei arga i grigora stin steria (kai i pio 'katallili' paralia tha exei ena xylo, petra, stylo tis DEH, to autokinito tou filou sas klp) i' tha sas paei mesopelaga. H morfologia tis paralias (ktiria, dentra, anoigmata ...) epireazoun ton aera kai dimiourgoun epikindynes auxomioseis.

( i nea kios pou einai onshore mporei na theorithei katallili mono kai mono giati 9 stis 10 fysaei thermiko 3-4 bft, ta vraxakia sti mia meria apofeugontai eukola kai yparxei apla)

i katalliloteres sinthikes einai: sideshore paralia (me aera na fysaei parallila). genika opoios apo esas apofasisei na mathei na exei sto myalo tou na min protimisei spot opou den yparxoun alloi kiters.

kati arnitiko tha exei allios tha itan gemati! (to leo auto giati exo akousei gia atoma pou px pigan stin anavysso me voria gia na einai monoi tous. to meros me tetoies sinthikes ...skotonei!). opou fysaei kai einai kala, panta kapoios tha paei. + oti eidika stin arxi einai kalo na pigainete kapou opou tha yparxoun kai alloi oste na eisaste pio asfaleis, na mporeite na deite ti noumero aeto vazoun oi alloi, na zitisete voitheia klp

auta vevaia efoson den paisete se kapoion antipathestato, ekneurismeno, kako***** ap olous emas!

..........

tora se oti afora ta mathimata: ginontai apo sygkekrimena kai sxetika liga ston arithmo atoma.

kapoioi einai apo magazia, kapoioi kanoun mono mathimata, kai yparxoun kai 2-3 sxoles(?).

den noikiazei kaneis stin ellada kites (isos na paizei mono sti rodo logo tourismou).

isxyei auto pou egrapse ena paidi oti diladi mathimata kanete me ton exoplismo tou 'daskalou'.

prosoxi sta magazia pou tha katalavete apo tis erotiseis pou tha kanete oti den exoun idea apo kite ( exete perissoteres pithanotites na sas 'fitepsoun' kapoio propersino stock se koufi timi).

ta mathimata sinithos ginontai os exis: petate enan ekpaideutiko mikro foil sinithos (diladi san parapente) aeto stin steria. mathenete tis vasikes arxes ptisis tou. meta pianete enan mikro fouskoto aeto (inflatable - C kite) kai mathainete na to petate, na auxomionete kai na elegxete ti dynami, na ton prosgeionete sti steria se kapoion kai na ton apogeionete mesa apo to nero. ystera xekinate tis prospatheies gia water start kai eiste etoimoi!

kapoioi kanoun enas ektenes theoritiko mathima stin arxi - ligo ypervoliko giati stin arxi kaneis den mporei na akousei theoria prin ...dei toulaxiston enan aeto ston aera!

ta mathimata einai dorean apo orismena magazia ean apofasisete na parete exoplismo, kata ta alla xekinoun apo 50 euro to mathima. ta dorean mathimata kalyptoun mexri to stadio tou na mporeite me asfaleia na sikoseste kai na katevasete aeto kai na eiste se thesi na kanete water start. opoios thelei na kanei 'pliromeno' mathima mporei na ftasei kai pio pera (na pigainei ortsa= upwind, mexri kai almata).

telos, opos diavasa kai parapano kai kapoios anarotiotan, kainourgios exoplismos (aetos me matsa kai board) xekinaei apo 800 kai ftanei konta sta 1800-2000 euro. metaxeirismena mporeite na vreite apo 500 mexri 1000 euro.

pleon yparxoun polles markes stin agora kai oi perissoteres antiprosopeuontai stin ellada. genika isxyei to oti plironeis pairneis kathos exoun vgei oikomika paketa (antistoixa diladi me ta snowboard me ta 150euro).

auta kai sorry ean sas kourasa

to parapano thread einai oti pio oreo exo diavasei se elliniko forum sxetika me to kite, makari na ypirxe kai metaxy mas tetoio klima :)

kali arxi se opoion to parei apofasi!

fair winds//

κιτε 7

καλα ολα αυτα αλλα αν εγραφες και ελληνικα θα ηταν τελεια

σε ολα οσα εγραψες ενα σημειο κραταω αυτο μετο na eiste se thesi na kanete water start εννοεις σε ρηχα νερα γιατι εγω τα τελευταια 2 χρονια 1 γερμανο ειδα να πεφτει στο νετο Παρο και να κανει water start σε σημειο που δεν πατωνε.

οταν τα νερα ειναι στο μισο μετρο οπως στη Ν ΚΙΟ ειναι beach start lol

τελος ειδα προχτες πολλα παιδια που εκαναν κιτε περυσι να κανουν windsurf παλι

Καλώς ήρθες kite7 !!! Κατά βάση είμαστε χιονοforum,αλλά τώρα που τα χιόνια λιώνουν το ρίχνουμε και σε διάφορα άλλα αθλήματα. :D:D Όπως θα πρόσεξες υπάρχουν threads για parapente,windsurf,kite κλπ .Σίγουρα υπάρχουν εξειδικευμένα forum για αυτά,αλλά εδώ δίνεται μια πρώτη προσέγγιση ας το πούμε και το ποστ σου ήταν πολύ κατατοπιστικό.Αν ήταν και στα ελληνικά ακόμα καλύτερα,διότι πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρον,αλλά και μακροσκελές που με τα greeklish κουράζει κάπως :):) .

Anyway καλωσήρθες και πάλι...και εύχομαι του χρόνου το χειμώνα να σε έχουμε ψήσει κι εμείς να ανέβεις στο βουνό!!!! :P:) Keep on posting

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Ειναι κανεις που ασχολειται με το αθλημα?

IT'S COMING AND IT'S COOL... KITEWING... SAIL IT...

Email: kitewing_gr@yahoo.gr

αγγελε πηρα τηλεφωνο τη περασμενη δεν το σηκωνε κανεις

nek70 ειμαι καινουργιος στο σπορ και θελω καμια γνωμη για σκαφος και πανι και κανα tip γιατι 2 φορες εχω κανει μονο..

Κωστα σου εστειλα μαιλ

Τις δύο φορές με τι σκάφος έχεις κάνει? Τι βάρος έχεις? ανάλογα με το βάρος σου θα πρέπει να πάρεις κάποιο σκάφος με αρκετά λίτρα για αρχή ώστε να μπορείς να κάνεις με λίγο αέρα ώστε να μπορείς να κατευθύνεις το σκάφος, επόμενο βήμα είναι να μάθεις water start (ξεκίνημα δίχως να σηκώνεις πανί μέσα από το νερό) και να στρίβεις (μπότζα). Στην Λούτσα στα νησάκια στο club πρέπει να υπάρχει κάποιος που κάνει μαθήματα επίσης μαθήματα μπορείς να κάνεις στα κατά τόπους club στα νησιά ΡΟΔΟ ΠΑΡΟ ΚΛΠ.

Tip όταν σηκώνεις το πανί θα πρέπει να στέκεσαι πολύ κοντά στο άλμπουρο εάν είναι δυνατόν τα πόδια σου να τα βάζεις δεξιά και αριστερά από αυτό. Να το σηκώνεις σταδιακά σιγά σιγά από το σκοινί κόμπο κόμπο μέχρι να το φέρεις κοντά σου και να πιάσεις την μάτσα ταυτόχρονα και αφού αυτό έχει ξενερίσει να μετακινείς τα πόδια σου προς τα πίσω (πίσω από το άλμπουρο). Όταν το σηκώνεις καλό είναι να βρίσκεται από την υπήνεμη πλευρά του σκάφους και το άλμπουρο να είναι από την πλευρά της πλώρης και φυσικά η άκρη της μάτσας που δένουμε το πανί από την πλευρά της πρύμνης . Στο windsurfing.gr θα βρεις όλα τα καταστήματα στην Ελλάδα. Το Βιβλίο αυτό είναι το windsurfing είναι πανάρχαιο αλλά θα σε βοηθήσει εάν δεν έχεις τις βασικές γνώσεις ιστιοπλοΐας. Εάν έχεις απορίες μην διστάσεις να με ρωτήσεις. :P Ενημέρωσε με τη γνωρίζεις μέχρι τώρα ώστε να σου πω και για τις άλλες βασικές τεχνικές. :lol:

εχω κανει με εκπαιδευτικο (205lt/3.3m2) και ειμαι 90 κιλα. Πρωτη φορα ειχε κυμα πολυ και ομως καταφερα να κανω και να στριβω (στριβω με το σχοινι) ενω τη δευτερη φορα ειχε "λαδι" και καλο αερακι και επεσα απο βλακεια 1-2 φορες.. εκανα πολυ ανετα.. Λεω να παρω ενα F2 hornet 145lt μεταχειρ. 2005 με πανι 6.6m2 επισης μεταχ. (περιοχη ΑΙΓΙΟ-αερηδες δηλαδη).

Τα φετινά χαρακτηριστικά του είναι 2.60 μήκος πλάτος 75,5 cm 9 κιλά βάρος και 144 λίτρα είναι σκάφος νέας τεχνολογίας, δηλαδή: πλατύ, κοντό, με αρκετά λίτρα, δεν είναι για πολλά μποφόρ, είναι για μέχρι 4 το πολύ 5, με μεγάλα πανιά. Για τα σημερινά δεδομένα δεν ακούγεται κακό για να μάθεις τα 144 λίτρα ίσως σε δυσκολέψουν στην αρχή στο να σηκώνεις το πανί σε σχέση με τα 200 που ξεκίνησες, αλλά θέλω να πιστεύω ότι γρήγορα θα το συνηθίσεις. Εγώ στο Πόρτο Ράφτη που οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες με συνεχής σπιλιάδες από 2 ως 6-7 κάποιες φορές, προτίμησα ένα σκάφος αυτής της λογικής (Ρομπέρτο Ρίτσι) τελευταία, σε σχέση με κάποια άλλα που έχω με λίγα λίτρα. Το πανί είναι καλό για 4 περίπου μποφόρ. Η λογική στα νέας τεχνολογίας είναι μεγάλα πανιά τα οποία λόγο κατασκευής τα κρατάς πολύ εύκολα σε σχέση με το παρελθόν. Στο άμεσο μέλλον σίγουρα θα χρειαστείς και άλλα πανιά για αυτό δώσε προσοχή και στην μεταβλητότητα της μάτσας και του άλμπουρου με κάποιο καλό εξτένσιον. Στο Αίγιο προφανώς θα έχει αρκετό αέρα δεν έχω κάνει ποτέ, σίγουρα οι μέρες με πολύ αέρα 5+ δεν προσφέρονται για εκμάθηση στην αρχή. :)

Βέβαια ισχύει και εδώ ότι ισχύει και στα αθλήματα του βουνού εάν μπορείς να δοκιμάσεις αυτά που θα αγοράσεις είναι το ιδανικό. Κράτα με ενήμερο και μην διστάσεις να ρωτήσεις ότι θέλεις.

Επόμενο βήμα water start και μπότζα :D

Το Σ-Κ 30-01/09/06 windsurf στην ΒΑ Ανδρο. Οποιος κεφίζει ενημερώνει γιατι θα είμαι 'κει.

Τα λέμε..

Status : Χειμώνας

Ξερει κανενας καμια σχολη στη Χαλκιδα για να μαθουμε??????

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Για Kite βασικά υπάρχει σχολη στην Βόλβη, αλλά και ανάμεσα στα δυο πόδια στη Χαλκιδική έχουν μια κατάσταση, κάπου εκεί στον Αγιο Μάμα. Επίσης στανταρ εχει σχολη καιτ στην Περαία και στα Μουδανιά. Τωρα αν ψάξεις στα φορουμ θα βρεις πολλές πληροφορίες για το αθλημα που θες να ασχοληθείς.

Με το σκι ασχολησε?

Μα σου ειπα που ακριβώς, αλλά δεν έχω πλέον τα τηλεφωνά τους. Θα βρεις ότι στοιχεία θελεις στα φόρουμ που ασχολούνται με το καιτ.