Guest afrodite Report post Posted October 17, 2010 Οντως, έχω ακουσει οτι ειναι δυσκολη και λιγο επικινδυνη πιστα. Ασε που μπορείς να παρεις καναν σερφά παραμάζομα Quote Share this post Link to post Share on other sites
minas 5 Report post Posted October 17, 2010 @MinasΜηνά μην απογοητεύσαι, με το Skate σου ,αν και είναι πολύ εξειδικευμένο freestyle σανίδι, μπορείς να μπεις σε κύμα, ειδικά της Αναβύσσου, που με νοτιά λογικής εντασης, δεν έχει καθόλου τσοπ και τα κύματα έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Το ότι έχεις προβλήματα στο κύμα οφείλεται στην απειρία σου και όχι στον εξοπλισμό. Συνέχισε να μπαίνεις όταν έχει συνθήκες και θα αρχίσει να γίνεται ευκολότερο κάθε φορά. Δεν χρειάζεται να καβαλήσεις τις πολυκατοικίες που κατεβαίνει στα Jaws στη Hawaii ο Ρόμπυ. Και ένα μέτρο κύμα να κατέβεις θα το πίασεις το υπονοούμενο Με νοτιά στην Ανάβυσσο μπαίνουμε από την άλλη μεριά του κόλπου , από το ξενοδοχείο ,όχι από το club. Ρώτα τους πιό έμπειρους στη παραλία να σου πουν πως θα περάσεις τα πρώτα κύματα που σκάνε έξω έξω και μετά θα δεις ότι θα μπορείς να κάνεις αρχικά στα βαθειά που τα κύματα είναι "βουβά" (δεν σκάνε) μέχρι να αποκτήσεις τεχνική ,αυτοπεποίθηση και εξοπλισμό γιά να κάνεις κοντά στην ακτή που τα κύματα φουσκώνουν και σκάνε πιό δυνατά. Ο Peter Hart ,γνωστος "γκουρού'' των εκπαιδευτικών DVD, έχει μιά σειρά DVD με τίτλο : Serious about waves. http://www.peter-hart.com/dvd/index.html Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πολλά πραγματα που αλλιώς θα σε παιδέψουν ,ίσως και χωρίς αποτέλεσμα. Γενικά από εκπαιδετικά DVD μπορείς να ωφεληθείς πολύ και να επιταχύνεις την εξελιξή σου σ αυτό το πολύ τεχνικό άθλημα. Επίσης μη φοβάσαι γιά τις φθορές που μπορείς να έχεις σε εξοπλισμό. Αν είσαι με τα πράγματα σου μη μου άπτου δεν πρόκειται να αφεθείς να απολαύσεις το wave. Θα δεις πως τα πράγματα δεν είναι τόσο ευαίθητα όσο νομίζουμε. Υ.Γ. Αν δεν σκέφτεσαι να ασχοληθείς με freestyle, δώσε το Skate και πάρε ένα freestylewave σκάφος να το καταευχαριστηθείς Captain, τελικά είσαι πραγματικός captain! Σέβομαι απόλυτα τις συμβουλές σου. Παρόλο που δεν έχω δοκιμάσει αυτά που λες, ξέρω ότι έχεις δίκιο. Το Skate το αγόρασα όταν κάηκε η πράματεια μου στο Kouros πέρυσι τον Απρίλη. Επειδή για περίπου ένα μήνα δεν ξέραμε τι θα γίνει, κι επειδή τελικά μας 'υποχρέωναν' να αγοράσουμε καινούριο εξοπλισμό από αυτούς, έτυχε να βρεθώ στη Ρόδο για λίγες μέρες, και πηγαίνοντας να νοικιάσω εξοπλισμό κατέληξα να έχω αγοράσει ένα παλιό Skate 2 ετών που του είχε ξεμείνει! Μη νομίζεις δηλαδή ότι πριν μάθω να μπαίνω στα κύματα πήρα σανίδι freestyle! Τη συμβουλή σου για freestylewave πήγα να την πραγματοποιήσω φέτος στη Νάξο, όπου νοίκιασα RRD 92lt και 95lt, αλλά έφαγα μεγάλη ήττα! Ήταν οι μέρες του Αυγούστου μετά το μεγάλο αέρα, η Λαγκούνα είχε πολύ κύμα, και δε μου έβγαινε με τίποτα το δεξίνεμο waterstart, σχεδόν ούτε beachstart! Επειδή εν αντιθέσει με τα slalom, τα freestylewave είναι πιο κυρτά μπροστά, μόλις ανέβαινα στη σανίδα έγερνε και 'έπιανε' η μύτη, με αποτέλεσμα να ορτσάρει! Πέρα από το ότι θέλει ελαφρύτερο πάτημα, δεν ξέρω αν ήταν κατάλληλα και για το βάρος μου, που είναι σχεδόν 85 κιλά. Τα DVDs που πρότεινες τα είδα και σε ευχαριστώ. Μέχρι τώρα δεν τα είχα δει στο Amazon και στα σχετικά. Θα τα παραγγείλω σίγουρα. Respect! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Captain Powder 2,135 Report post Posted October 17, 2010 Μηνά, η μεγαλύτερη ευχαρίστηση μου θα είναι αν σε βοηθήσουν αυτά που σου γράφω , να απολαύσεις το σερφάκι !! Αυτό που σου συνέβη στη Νάξο δεν έχει να κάνει με το αν είναι wave η slalom το σκάφος. Είναι τα λίγα λίτρα που δεν έχεις συνηθήσει το πρόβλημα. Τα συμπτώματα είναι κλασσικά στις πρώτες φορές που κατεβαίνεις σε μικρό σκάφος, ιδιώς αν δεν έχεις γράψει αρκετές ώρες με σκάφος κοντά στα 100λιτρα. Τα frystylewave 92 -95 που δοκίμασες είναι τέλεια γιά τα κιλά σου, απλά θες λίγο ακόμη δουλειά μέχρι να το κουμαντάρεις άνετα. Το Skate που έχεις είναι πολύ φαρδύτερο με τις δέστρες πολύ μέσα και συγχωρεί πολύ περισσότερο τα λάθος πατήματα. Ενα στενότερο σκάφος έχει πολύ συγκεκριμένο τρόπο που πρέπει να το χειριστείς γιά να κάνει αυτό που θες. Όταν βρεις τα ¨πατηματά" του θα είναι τόσο απλό σα να περπατάς στο δρόμο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest afrodite Report post Posted October 18, 2010 Ετσι, ακου τον Κάπταιν γιατί άλλους δεν ακους! (Δε φταίει πάντα το άλογο, αλλά ο αναβάτης ) Quote Share this post Link to post Share on other sites
gi@nnis 7 Report post Posted October 18, 2010 Μηνά, η μεγαλύτερη ευχαρίστηση μου θα είναι αν σε βοηθήσουν αυτά που σου γράφω , να απολαύσεις το σερφάκι !!Αυτό που σου συνέβη στη Νάξο δεν έχει να κάνει με το αν είναι wave η slalom το σκάφος. Είναι τα λίγα λίτρα που δεν έχεις συνηθήσει το πρόβλημα. Τα συμπτώματα είναι κλασσικά στις πρώτες φορές που κατεβαίνεις σε μικρό σκάφος, ιδιώς αν δεν έχεις γράψει αρκετές ώρες με σκάφος κοντά στα 100λιτρα. Τα frystylewave 92 -95 που δοκίμασες είναι τέλεια γιά τα κιλά σου, απλά θες λίγο ακόμη δουλειά μέχρι να το κουμαντάρεις άνετα. Το Skate που έχεις είναι πολύ φαρδύτερο με τις δέστρες πολύ μέσα και συγχωρεί πολύ περισσότερο τα λάθος πατήματα. Ενα στενότερο σκάφος έχει πολύ συγκεκριμένο τρόπο που πρέπει να το χειριστείς γιά να κάνει αυτό που θες. Όταν βρεις τα ¨πατηματά" του θα είναι τόσο απλό σα να περπατάς στο δρόμο. +1 Το μοναδικο μερος με αερα εως και 15 κομβους ηταν το λαυριο με νοτιοδυτικο.Οτι πρεπει για σλαλομακι (λογω φλαταδουρας) αλλα μας φοβισε η βροχη και δεν πηγαμε πουθενα.Το αλλο ΣΚ υποσχετε πολλα.Μακαρι να βγει η προβλεψη για να βρεξω επιτελους το 88λιτρο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikolinos_ 0 Report post Posted October 19, 2010 (edited) Ετσι, ακου τον Κάπταιν γιατί άλλους δεν ακους! (Δε φταίει πάντα το άλογο, αλλά ο αναβάτης ) λίγο άσχετο, απλά όταν έπεφτα στο βουνό, έλεγα κοίτα ρε το κωλοσάνιδο δεν κοίταζα τα χάλια μου Edited October 19, 2010 by Nikolinos_ Quote Second is the first looser ; ) 1) You are on the internet 2) You are visiting Snowclub.gr forums 3) You are reading my signature 5) You didn't noticed that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling Share this post Link to post Share on other sites
Guest afrodite Report post Posted October 19, 2010 Eμ αφου για τα πάντα οι άλλοι φταινε Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest afrodite Report post Posted October 19, 2010 Mηνά ΠΣ και με ? η Κ έχει καλή πρόγνωση. Κανόνισε αυτή τη φορά να φέρεις την κάμερα να τραβίξουμε βιντεάκια. Αλήθεια, έχεις σκεφτεί που θα την δέσεις; Είναι και ολόκληρος μπογος με τη θήκη. Παρασκευή γυρω στις 12 θα είμαι παραλία πάντως.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Captain Powder 2,135 Report post Posted October 19, 2010 Παρασκευή/Σ/Κ, θα είμαι στα Νησσάκια μόρνινγκ μόρνινγκ Δοκιμάστε και λίγο Λούτσα παιδά να εξοικειωνεστε με το κύμα. Στη μεγάλη παραλία έχει αμμουδιά και είναι πολύ εύκολα. Αν χάσεις τα όρτσα ,απλά γυρίζεις περπατώντας. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted October 19, 2010 (edited) Έχει κλειδώσει η πρόβλεψη για το σκ τουλάχιστον 6αρι ξεροβόρι στο Αιγαίο το Σάββατο και 5άρι τη Κυριακή. Καλή διασκέδαση το Σάββατο υποθέτω θα σας αρέσει αλλά και την Κυριακή να σκέφτεστε ότι δεν υπάρχει λίγο αέρας υπάρχει μικρό πανί. Επίσης δεν υπάρχει πολύ αέρας υπάρχει μεγάλο πανί. Τέλος δεν υπάρχει λίγος αέρας υπάρχει σπορ που το βαριέται κάποιος (αρχάριοι βουρ στον πατσά νέα σπορ σας περιμένουν ή να γίνετε καλύτεροι). Πάντως η καλύτερη μέρα για σας πρέπει να είναι η Παρασκευή(υποθέτω πάλι για ακόμα μια βδομάδα ) Edited October 19, 2010 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted October 19, 2010 κυμα μεγαλο εχει ο αργολικος κολπος για τετοια παιχνιδια (ανεβα κατεβα) και απογειωσεις το αλμπουρο του διπλανου στο επομενο κυμα δε το εβλεπα οταν ηταν στο κατω μερος του αυτα ομως με νοτια και θερμικο το καλοκαιρι το χειμωνα αστρος στου μπαταρολα για βορια και το κυμα να ερχεται μαζι με τον αερα Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest afrodite Report post Posted October 19, 2010 Έχει κλειδώσει η πρόβλεψη για το σκ τουλάχιστον 6αρι ξεροβόρι στο Αιγαίο το Σάββατο και 5άρι τη Κυριακή. Καλή διασκέδαση το Σάββατο υποθέτω θα σας αρέσει αλλά και την Κυριακή να σκέφτεστε ότι δεν υπάρχει λίγο αέρας υπάρχει μικρό πανί. Επίσης δεν υπάρχει πολύ αέρας υπάρχει μεγάλο πανί. Τέλος δεν υπάρχει λίγος αέρας υπάρχει σπορ που το βαριέται κάποιος (αρχάριοι βουρ στον πατσά νέα σπορ σας περιμένουν ή να γίνετε καλύτεροι). Πάντως η καλύτερη μέρα για σας πρέπει να είναι η Παρασκευή(υποθέτω πάλι για ακόμα μια βδομάδα ) Τι 6αρια τι 5αρια δε μας νοιάζει...αρκει να τα βγαλει!!!!! Επιτέλους θα ξαναθυμηθουμε το πλαναρισμα... αντε γιατί σκουριάσμα. Καλό το τένις για ξεμουδιασμα αλλά σαν το σερφάκι δεν ειναι. Για Παρασκυη δεν μας είπες, τι κλειδωσε;;; Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted October 19, 2010 7αράκι καθαρά Β Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted October 19, 2010 YouTube Video -> What was the gutsiest thing you did today? Probably not break the world wind-powered speed record by hitting 54 knots on a kite board, like Alex Caizergues did last week. And he did it between two jutting banks of rock. The last similar record was a mere 50 knots, hit in 2008. But was it set going through that insanely narrow channel of water? We think not! (link) Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted October 20, 2010 Αντε πάλι μας έφτιαξες πρωι πρωι!!!!! Δυνατός ο τύπος, πολλά τα μίλια, και η παραμικρή μ@λ@κί@ θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα..... Πάντως η αίσθηση της ταχύτητας με το Kite είναι μοναδική, μιάς και λόγου της κατασκευής της σανίδας, η επαφή με το νερό είναι άμμεση..... Ευτυχώς το ΣΚ πλησιάζει μπας και βρέξουμε λίγο κ....ο Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
minas 5 Report post Posted October 20, 2010 Μηνά, η μεγαλύτερη ευχαρίστηση μου θα είναι αν σε βοηθήσουν αυτά που σου γράφω , να απολαύσεις το σερφάκι !!Αυτό που σου συνέβη στη Νάξο δεν έχει να κάνει με το αν είναι wave η slalom το σκάφος. Είναι τα λίγα λίτρα που δεν έχεις συνηθήσει το πρόβλημα. Τα συμπτώματα είναι κλασσικά στις πρώτες φορές που κατεβαίνεις σε μικρό σκάφος, ιδιώς αν δεν έχεις γράψει αρκετές ώρες με σκάφος κοντά στα 100λιτρα. Τα frystylewave 92 -95 που δοκίμασες είναι τέλεια γιά τα κιλά σου, απλά θες λίγο ακόμη δουλειά μέχρι να το κουμαντάρεις άνετα. Το Skate που έχεις είναι πολύ φαρδύτερο με τις δέστρες πολύ μέσα και συγχωρεί πολύ περισσότερο τα λάθος πατήματα. Ενα στενότερο σκάφος έχει πολύ συγκεκριμένο τρόπο που πρέπει να το χειριστείς γιά να κάνει αυτό που θες. Όταν βρεις τα ¨πατηματά" του θα είναι τόσο απλό σα να περπατάς στο δρόμο. Captain σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου. Ξέρω ότι χρειάζομαι δουλειά στα πατήματα, απλά αναρωτιώμουν μήπως είχαν να κάνουν και τα λίτρα! Ελπίζω να τα πούμε και από κοντά κάποια στιγμή στην παραλία! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted October 20, 2010 54 κόμβοι, είναι 100 χλμ/ώρα. Δίπλα στα βράχια! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
minas 5 Report post Posted October 20, 2010 Mηνά ΠΣ και με ? η Κ έχει καλή πρόγνωση. Κανόνισε αυτή τη φορά να φέρεις την κάμερα να τραβίξουμε βιντεάκια. Αλήθεια, έχεις σκεφτεί που θα την δέσεις; Είναι και ολόκληρος μπογος με τη θήκη.Παρασκευή γυρω στις 12 θα είμαι παραλία πάντως.... Σίγουρα για Σάββατο, αν βγάλει και Κυριακή μέσα και τότε. Παρασκευή με τίποτα, έχω διαλυθεί αυτή τη βδομάδα. Χτες γύρισα σπίτι 2 το πρωί. Μπόγος η Contour? Δεν ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου, η cameroula είναι πολύ μικρή. Αγόρασα ειδική βάση με λουριά που στερεώνεται πάνω στη μάτσα. Αν δε διαλυθώ εντελώς μέχρι το Σάββατο, προβλέπεται επαναφόρτιση για άλλον ένα μήνα.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted October 20, 2010 Kυριακη εχουμε ΓΣ!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
minas 5 Report post Posted October 20, 2010 Kυριακη εχουμε ΓΣ!! Εμμμ.....που είπαμε ότι είναι Μάκη μου η Γ.Σ.; Ανάβυσσο, στο 50 χιλιόμετρο, έτσι; ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ, ΑΙΤΟΥΜΑΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ KOUROS CLUB! Θα έρθω σίγουρα, απλά ίσως είμαι λίγο βρεγμένος.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
gi@nnis 7 Report post Posted October 20, 2010 Μολις εγινα και εγω κατοχος μιας Hero Gopro wide 5Mp.Σαββατοκυριακο αν ειναι να μαζευτουμε ολοι αναβυσσο να πλαναρουμε παρεα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted October 20, 2010 Εάν έχει καλό Βοριά, δεν βρισκόμαστε καμιά Ραφήνα που βγάζει και ωραίο κύμμα?????? Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
gi@nnis 7 Report post Posted October 20, 2010 Η Λαυριο που επισης εχει καλο κυμα Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest afrodite Report post Posted October 20, 2010 Το Λαυριο "δουλεύει την δεύτερη μέρα του βοριά. Η πρωτη μέρα είναι μάπα. Αυτλα λένε οι ειδικοί της παραλίας. Εγώ δεν ξέρω, δεν κάνω στο Λαυριο κι ουτε προκειται... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted October 20, 2010 Το Λαυριο "δουλεύει την δεύτερη μέρα του βοριά. Η πρωτη μέρα είναι μάπα. Αυτλα λένε οι ειδικοί της παραλίας. Εγώ δεν ξέρω, δεν κάνω στο Λαυριο κι ουτε προκειται... Αφροδίτη, Αφροδίτη, τί τρέχει με το Λαύριο;;;;;;; Έχουμε προηγούμενα;;;;;!!!!! Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites