Dim 4,703 Report post Posted December 27, 2010 Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Από 3/1-8/1, μετά από τρελλό shopping στο Μιλάνο, γιατί 2/1 αρχίζουν οι κεπτώσεις θα είμαστε έξι άτομα στο Morzine. Ζητούνται πληροφορίες για: 1. Διαδρομές και πεδίο για αρχάριους - αφού οι 4 είναι κοπέλες με καλές μπλέ 2. Όμορφα μαγαζιά για ποτάκι 3. Δυνατότητα για εκδρομή σε γειτονική ΄χωρα - Ελβετία, χωρίς χρήση των αυτοκινήτων. Είδα πως από Avoriaz μπορείς να περάσεις Ελβετία, αλλά με το pass του Les Gets - Morizne, Avoriaz; 4. Ό,τι άλλο πιστεύει ο καθένας. Ευχαριστώ πολύ!!!!!! Quote carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted December 28, 2010 για να πας Ελβετια λογικα θες την καρτα για ολη την περιοχη του Portes DeSoleil (καπως ετσι γραφεται) μονο με του Morizne, Avoriaz δεν νομιζω οτι γινεται. Δεν εχω παει για σκι παρα μονο περασα οδικως σε ασχετη φαση, αλλα το πιο ομορφο χωριο μου φανηκε το Chatel (για βολτα κλπ) ισως πας και με τα σκι σε αυτο...δεν ειμαι σιγουρος. Αντε καλα να περαστε....τυχεροι Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted December 28, 2010 για να πας Ελβετια λογικα θες την καρτα για ολη την περιοχη του Portes DeSoleil (καπως ετσι γραφεται)μονο με του Morizne, Avoriaz δεν νομιζω οτι γινεται. ειναι το Portes du Soleil.. ''doors to the sun'' το ειχα ονομασει περσι οταν πηγα θα γραψω σε λιγο κατι απο την εμπειρια μου//Φεβρουαριος περσι Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted December 28, 2010 (edited) ε κοντα επεσα (βαρεθηκα να δω και στο ιντερνετ) το σκεφτομουνα για Πασχα αλλα μαλλον δεν ειναι καλη περιοδος... Edited December 28, 2010 by Turms Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted January 2, 2011 δεν ξερω αν σας πρόλαβα με το ποστ μου.. αλλα λόγω γιορτών δεν πολυμαζεύτηκα σπιτι Δημήτρη, θεωρώ οτι κανατε μια πολυ καλη επιλογη, θα ευχαριστηθείτε σκι το Morzine, μαζι με το Les Gets και το Avoriaz αποτελούν την ski area του Portes du Soleil. είναι από τα κοντινότερα ski resorts στο αεροδρόμιο της Γενευης και όπως ανεβαίνεις συναντάς πρώτα το Les Gets, μετα το σαφώς μεγαλύτερο Morzine (είναι μια μικρη πόλη) και μετα το pedestrian Avoriaz. εγω ειχα μεινει στο 1ο, τον περασμένο Φεβρουαριο. βαζω κάποιες φωτο και μετα θα προσπαθήσω να θυμηθώ τα ''must do'' στην περιοχη. ονοματα μαγαζιών σιγουρα δεν πρόκειται να θυμηθώ, αν και να τα θυμόμουν μονο 2 βράδια βγηκαμε εξω (και τοτε για φαγητο). ειχα παει με τον αδερφο μου, τον καθηγητή του και αλλους συναδελφους του και η βραδινή συζήτηση κυμαινόταν γύρω απο το τι γίνετε σε ενα χειρουργικό τραπεζι και οχι που θα παμε να τα πιουμε .. ξενέρωνα με λιγα λογια. ωστόσο εκανα καποιες βολτες μονη μου..εχει λεωφορείο απο το Les Gets προς Morzine και Avoriaz οποτε υπαρχει τρόπος να κινηθείτε, απλώς το τελευταίο ειναι νωρίς, γυρω στις 20,00 το βράδυ. ο αλλος τροπος για να πας απο ενα ριζορτ στο αλλο την ημερα ειναι με τα σκι, αλλα εχε υπόψη σου οτι δεν κατεβαίνεις μονο μπλε πιστες, οποτε τα κοριτσια τις παρεας μπορει να δυσκολευτούν. μια καλη λύση ειναι να πατε το πρωι με το λεωφορείο στο Avoriaz και να κανετε σκι εκει περα, οποτε το μεσημέρι μένετε εκει για βολτα. θεωρώ οτι ειναι και το πιο ''κοσμοπολίτικο'' απο τα 3 χωριά, εχει πολυ νεολαία και γενικώς ειναι ζωντανό και γραφικο χωριό νωρίς το πρωι η θεα απο το σαλε μας τον χαρτη θα τον βρεις παντου. εδω ειναι σε σουπλα υπαρχει παντου καθημερινή ενημέρωση για χιονοστιβάδες στην περιοχη το κεντρο του Avoriaz Avoriaz ξανα εχει μεγαλο πεδιο για backcountry skiing. παρτε οδηγο ειναι η αρχη για την δυσκολοτερη πιστα που εχω κατεβει ποτε εγραψα καποια πραγματα στο τοπικ http://www.snowclub.gr/forums/index.php?sh...t=0&start=0 γι’αυτην ''εδώ είμαστε (η δυσκολότερη πιστα που κατεβηκα ποτε ) Le Mur Suisse – Avoriaz[/b] και η πιστα και το τελεφερικ της συνδέουν το Avoriaz/France με την Ελβετία Χαρακτηριστικά: -κατασκευάστηκε: 1968 - υψόμετρο εκκίνησης: 2151m - υψόμετρο τερματισμού: 1820m - μήκος: 898m - υψομετρική διαφορά: 331m - μεγιστη κλίση: 90,05% - μέση κλίση: 40,69% φιλοξένησε φετος το Derby de Chanavette μια βδομαδα αφου γυρίσαμε από εκει, δηλαδη στις 13-2-2010. ο αδερφος μου ελεγε ότι περίμενε να γινουμε δωρητές οργάνων την συγκεκριμένη μερα. φτασαμε καλα στο καλυτερο καταφύγιο, το Marcheuson στην Ελβετια οπου φαγαμε και ήπιαμε δίχως αυριο μπας και μας φύγει η τρομάρα. '' μπορειτε νομίζω να χρησιμοποιήσετε το chair lift για να πατε και να γυρίσετε, δεν ειναι ανάγκη να κατεβείτε τον γκρεμο, αξίζει πάντως να πατε στο chalet στο Marcheuson – θα σας μεινει αξεχαστο βολτα στο Les Gets το βραδυ Les Gets εχει καποιες καλες μαυρες πιστες το Morzine απο ψηλά η περιοχή (μαζι με Annecy etc etc) διεκδικεί τους Ολυμπιακούς του ‘18 εχει κανα δυο δύσκολα πιατακια, προσοχή αν θελετε να πατε Ελβετία μεσω πιστών, η σήμανση ειναι εξαιρετική ..και να μην εχεις χαρτη, δεν χάνεσαι, ακολουθρεις τις ταμπελες εγω το τόλμησα μονη μου μια μερα (οι αλλοι βαριόταν και κανανε πανω κατω στο Les Gets)..ξεκίνησα στις 9,00 απο το Les Gets και εφτασα 10,45 στο Avoriaz. κάθισα 1 ωρα, εκανα τα ψώνια μου και γύρισα στις 14,00 στο χωριό μου κουβαλώντας στην πλατη ενα τεράστιο σακιδιο. φοβήθηκα καποιες στιγμές διότι σε πολλες πιστες ημουν μονη μου, αλλα η διαδρομή με αποζημίωσε – ειναι πανεμορφη..περνας απο δρομακια, μεσα στα δεντρα, απο πιστες φαρδιές, στενες..τεσπα, εχει ολο το πακετο Να περασετε ομορφα!!! 1 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 2, 2011 ζηλεψα τωρα.... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted January 3, 2011 ΑμΑν! τα σάλΙα ΜοΥ μπΛόκΑραΝ τΟ πΛηΚΤρΟΛόγιΟ..... Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
kantoniou 333 Report post Posted January 3, 2011 Ενας mod ρε παιδια! Ενα ban, ενα warning εστω, πρεπει επιτελους να ληφθουν καποια μετρα... Δεν μπορει να ανεβαινουν τετοιες προκλητικες φωτο και δημοσιευσεις χωρις σημανση "Δεν συνισταται για χιονοστερημενους". Και δεν βρισκω και απο που ενεργοποιειται ο αποκλεισμος χρηστη, τουλαχιστον να μην τις βλεπω εγω... ---------------- (Απλα τελειες οι φωτο...) Quote Life consists of only two things: skiing and waiting to go skiing. Share this post Link to post Share on other sites
kantoniou 333 Report post Posted January 3, 2011 (edited) Ασχετο: Πως γίνεται η δημοσιευση Νο6 (Turms) να ειναι στις 12:33 AM και η Νο7 (Panchristo) στις 8:30 ΑΜ??? Edited January 3, 2011 by kantoniou Quote Life consists of only two things: skiing and waiting to go skiing. Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 3, 2011 Ασχετο: Πως γίνεται η δημοσιευση Νο6 (Turms) να ειναι στις 12:33 AM και η Νο7 (Panchristo) στις 8:30 ΑΜ??? 12:33 AM ειναι 0033, 1233 PM ειναι 1233 και 8:30 ΑΜ ειναι 0830. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kantoniou 333 Report post Posted January 3, 2011 Ημουν ζαλισμενος απο τις φωτογραφιες και δικαιολογουμαι, νομιζω... Quote Life consists of only two things: skiing and waiting to go skiing. Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 3, 2011 Ημουν ζαλισμενος απο τις φωτογραφιες και δικαιολογουμαι, νομιζω... Ναι!... Αμα χαζευεις την Προεδρινα μας στα χιονια, ειναι να μην ζαλιζεσαι;... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 3, 2011 12:33 AM ειναι 0033, 1233 PM ειναι 1233 και 8:30 ΑΜ ειναι 0830. μπα..απλα εγω εχω αλλη μετρηση χρονου.... αλλη διασταση.... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted January 10, 2011 Μόλις επιστρέψαμε!!!! Δεν ξαναγράφω που θα πάω. Με φάγατε γρουσούζιδες Μετά από δύο μέρες στο Milano ( δε χρειάζονται και περισσότερες) συγκέντρωση της ομάδας στο Αεροδρόμιο. 6άτομα, ένα Fiat Punto και ένα 306 Pegeaut SW. Χωρίς χιονολάστιχα, αλλα πήγαμε Lidl όπου και αγοράσαμε σε προσφορά αλύσίδες με 20 ευρώ το ζευγάρι (η ενοικιάση ήταν 40!!!!) και πολλά νερά, σοκολάτες, χυμούς και μπάρες δημητριακών, καθώς η Ιταλία σε σχέση με Γαλλία είναι πολύ πιο φθηνά. Τελικά μείναμε στο Morzine (303Km, 3 1/2 ώρες), σε ένα πολύ όμορφο πανδοχείο με ημιδιατροφή. Το λένε L' ours blanc και το συστήνω τόσο για το φαγητό του, όσο και για την υποδειγματική φιλοξενία του. Επίσης έχει μία μικρή sauna και πολύ καλή κάβα. Τα δωμάτια μικρά, όλα με επένδυση ξύλου και υπέροχη θέα από τα μπαλκόνια. Η τιμή συμπαθητική (138 η Δ/Ν με ΗΒ το δωμάτιο) αν σκεφτεί κανείς την περίοδο και την περιοχή. (82 η Δ/Ν και 28 ανά άτομο η ημηδιατροφή με πρωινό (μπουφέ ικανοποιητικό) και βραδυνό (2 πιάτα, σαλάτα, τυρί, γλυκό) Πρώτη ημέρα, αργήσαμε να ξεκινήσουμε, μέχρι να παρούν τον εξοπλισμό τους όλοι όσοι είχαν ενοικιάσει και τελικά ανεβάινουμε επάνω κατά τις δωδεκάμιση Πήγαμε από τη γόνδολα του Ardent, η οποία είναι δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο από το Morzine Το χιόνι λίγο, ο κόσμος άπειρος και το αγγλικό στοιχείο να κυριαρχεί. Οι πιστες χωράφια, με πολύ πάγο όπου είχε κανόνια. Όμορφές διαδρομές, μέσα από δένδρα στα χαμηλά υψόμετρα, αλλά πολύ κόσμος πιωμένος. Θύμιζε ένα κυριλέ BNASKO, με τιμές εξωφρενικές!!! Μόνο το κρασί (2, και ο καφές (3) λογικά. Που είσαι Ιταλία με το 1,5 ευρώ καπουτσίνο Φαγήτο, φυσικά σαντουιτσάκι από το πρωινό Δεύτερη ημέρα, ξύπνημα νωρίς και έτοιμοι για όλα. Κατάσταση πιστών, λίγο καλύτερη, αλλά ήδη άρχιζα να επιθυμώ το πάτημα του Πισοδεριου!!!!!!!! Φοβερή διαδρομή, ακόμη και για αρχάριους από Ardent, με το μεσαίο 6θέσιο, βγαίνεις Avoriaz και από εκεί ακολουθείς διαδρομή μέχρι τo τέρμα της ZORE. Εύκολη διαδρομή (μπλε πίστες όλες) με εκπληκτικό σαλέ, όπου έχεις θέα όλο το Morzine, Les Gets και την κοιλάδα. Κατεβήκαμε μετά τη ZORE, όμορφη πίστα, πολύ γλυκιά για να ευχαριστηθούν όλοι σκι και φτάσαμε στο τέρμα της άλλης γόνδολας, του Super Morzine. Από εκεί, μπορεί κανείς να επιστρέψει στο χωρίο με την τηλεκαμπίνα ή με λιφτ και skiroute στο Avoriaz. Επιστροφή στο Ardent, από διαδρομή μέχρι τη βάση - εκπληκτική με μεγάλο μήκος (4,5Km). Τρίτη ημέρα: Καταρακτώδης βροχή. Δεν κάναμε ούτε απόπειρα και πήγαμε βόλτα Γενευή ( ούτε μία ώρα με το αυτοκίνητο - 56Km) και από εκεί στο Thonon και στο Evian (ναι ναι, το Λουτράκι της Γαλλίας) Τέταρτη ημέρα: Πάγος φυσικά παντού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και έρευνα στο διαδύκτιο. Απόφασίζουμε και φεύγουμε για Chamonix -Le Tour. Άφιξη μετά από μία ώρα εύκολης οδήγησης κατά τις 11:30 και λίωσιμο στο σκι μέχρι τις 16:15 που έκλεινε. Έυκολες πίστες, ακόμα και οι κόκκινες, με μεγάλο πλάτος, καλό πάτημα, παρά τη ζέστη που είχε (3-5ο C) και πολύ ώραιο cafe στο τέρμα της γόνδολας, με θέα όλη την κοιλάδα και το Mont Blanc. Μειονέκτημα, σε περίπτωση ομίχλης, ότι το βουνό θύμιζε Παρνασσό ή Καϊμάκ, αφού δεν υπήρχε ούτε Χριστουγεννιάτικό Δένδρο, τόσο φαλακρό. Βόλτα και κρέπα - καφέ στο Chamonix, το οποίο είναι αντάξιο της φήμης του τόσο για την ομορφιά του ως χωρίο, όσο και για τα ψώνια που κυκλοφορούν. Πάντως η κρέπα με μερέντα 2,5 ευρώ και espressακι 1,2 ευρώ από καντίνα!!!! Τέτοια τιμή ούτε στα Σκόπια!!!! Επιστροφή στο Morzine, σάουνα και Raclette. Μισό κεφάλι τυρί, το οποίο λίωνει απο κερί και πέφτει πα΄νω σε βραστή πατάτα. συνοδεύεται από τοπικά αλλάντικά και φυσικά άφθονο κόκκινο τοπικό κρασί. Πέμπτη ημέρα: Ημέρα αναχώρησης. Αποφασίζουμε να κάνουμε σκι στο Courmayeur, το οποίο ανήκει στην Ιταλία, προκειμένου να σπάσουμε την διαδρομή, καθώς πετούσαμε από Μιλάνο. Λάθος επιλογή. Ατύχημα στο τούνελ του Mont Blanc και από Chamonix - Courmayeur κάναμε 2 ώρες (17Κm) Έπρεπε να είχαμε ξαναπάει Chamonix, αλλά το report έλεγε πάγο παντού!!!! Τελικά φτάνουμε με τα πολλά στις 13:00!!!! Μόνο δύο άτομα ανεβήκαμε τελικά, με μεγάλη αποτυχία. Το προηγούμενο βράδυ είχει ρίξει 45cm φρέσκό χιόνι και βουλιάζαμε μέχρι το γόνατο. Αλλάξαμε πέδιλα και κάτι έγινε (πήγαμε και νοικιάσαμε πέδιλα off-piste!!!!!). Προλάβαμε και κάναμε μόνο στο 1/3 του χιονοδρομικού. Έχει δύο τελεφερικ και μία μικρή γόνδολα. Από το πρώτο τελεφερικ, όπως βγαίνεις από το τούνελ του MB σε ανεβάζει σε ένα σήμειο, όπου παίρνεις δεξιά κάτω μία μπλε πίστα, η οποία οδηγεί σε ένα διθέσιο και λίγο πιο κάτω σε ένα 4θέσιο λιφτ. το Διθέσιο σε βγάζει σε μία μπλε μικρή πίστα, με ενδιαφέρουσα όμως κλίση, αλλά και στην gigantes, μία κόκκινη, η οποία ήταν γεμάτη bumps. Ζόρικη - πρώτη ουσιαστικά εμπειρία σε τέτοιο πεδίο, αλλά ικανοποίηση προσωπική!!!! Το τετραθέσιο σε περνάει στην πίσω πλευρά του βουνού, όπου είναι το υπόλοιπο χιονοδρομικό. Το τόπιο πάντως μαγικό, η διαδρομή με το τελεφερικ, κόβει την ανάσα και όλα μέσα σε τεράστια έλατα και απόλυτη ησυχία. Ούτε Ρώσσοι, ούτε Άγγλοι. Μόνο Ιταλοί!!!!! Επιστροφή Maplensa, επιστροφή των αυτοκινήτων και διανυκτέρευση στο αεροδρόμιο, στο Best Western De LaCorona, στο Cardo Al Cambo. Εξαιρετική επιλογή. 75 ευρώ κε πρωινό και πισίνα θερμενόμενη - υδρομασαζ μέχρι τις 21:30. Εξαιρετικό εστιατόριο, πολύ πλούσιο πρωινό και δωρεάν μεταφορά - 10' - από και προς το αεροδρόμιο. Πτήση για Θεσσαλονίκη, οι περισσότεροι, μόνο που καταλήξαμε Αθήνα, λόγω ομίχλης Τελικά μετά από 1 1/2 ώρα πετάξαμε για Θεσσαλονίκη και τώρα παρακαλάμε να χιονίσει Αν ο στόχος του ταξιδίου ήταν το σκι και μόνο (που ήταν, τότε μιλάμε για μεγάλη αποτυχία. Καμία σχέση με την εμπειρία της Gardena. Αν ήταν ο αλπικός τουρισμός και το φαγητό, τότε όλα καλά!!! Ελπίδα για καλό σκι στην εκδρομή του Συλλόγου Quote carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 10, 2011 απο τα χιονοδρομικα που επισκεφτηκες ποιο σου αρεσε πιο πολυ;; Υ.Γ. εβρεχε στο Avoriaz και οχι πχ Chamonix ή Courmayer? Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 10, 2011 Αν σε παρηγορει, υπηρξαν και χειροτερα... Στην επιστροφη απο τη Madonna διαλυθηκε το κιβωτιο και γυρισαμε με το γερανο! Και μας χρεωσαν και τη βενζινη γιατι λεει δεν το επιστρεψαμε γεματο! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted January 10, 2011 Avoriaz και οχι πχ Chamonix ή Courmayer? δεν ειναι συγκρίσιμα Κωνσταντινε Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Koumparos 5,439 Report post Posted January 10, 2011 ...Μισό κεφάλι τυρί, το οποίο λίωνει απο κερί και πέφτει πα΄νω σε βραστή πατάτα. συνοδεύεται από τοπικά αλλάντικά... Γιατί αυτό μου θυμίζει κάτι πριν 2 χρόνια στις 3 κοιλάδες;;;;; Ακούει κανείς;;;; Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΗΛΙΑΣ ΑΔΑΜ 486 Report post Posted January 10, 2011 (edited) Σταματήστε επιτέλους αυτή την συζήτηση. Δεν μας λυπάστε!!!!!!!!!!!!!! Edited January 10, 2011 by ΗΛΙΑΣ ΑΔΑΜ Quote Snow to the people! Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 10, 2011 δεν ειναι συγκρίσιμα Κωνσταντινε γιατι;;; παντως με παραξενευει που εβρεχε στο avoriaz. απο 1800 μ και πανω ειναι.... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted January 11, 2011 Με βάση την καιρική πρόβλεψη, σε λίγες ημέρες η ισοθερμική των 0 βαθμών σε όλα αυτά τα γαλλικά ΧΚ θα είναι πάνω από τα 3.000μ!!! Έχει ξανασυμβεί. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted January 11, 2011 εχουμε πετύχει βροχή πανω στα 2000μ στην La Plagne/Paradiski στην εκδρομη του συλλογου Δεκ. 2007 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted January 11, 2011 γιατι προφέρουν διαφορετικα πραγματα στον επισκέπτη. εχω διαβασει αρκετες φορες στο φόρουμ ότι καποιοι σκιερ δεν ευχαριστούνται σκι στο Cham π.χ. διοτι οι 4 περιοχές δεν συνδέονται και αναγκαζονται να παρουν λεωφορείο από τη μια στην άλλη. αληθεύει αυτό η γνωμη μου είναι ότι για να ευχαριστηθεί κανεις σκι σε ένα ταξιδι πρεπει να ξερει τι θελει και τι μπορει να κανει πανω στα σκι του για να διαλεξει πεδίο και ριζορτ. σε καπιους αρεσει το τουριστικό σκι (φαρδιές ασφαλείς πιστες και καλο δίκτυο αναβατήρων). σε αλλους αρεσει το πιο extreme (στενα κουλοαρ, απότομες πιστες η ακομα εκτος πιστας σκι). σε καποιους αλλους αρέσει γενικα το mountaineering (κανω σκι σε συνδυασμό με ολες τις δραστηριότητες που μου προσφερει το βουνο το χειμώνα). πολλες φορες διαλέγουμε έναν προορισμό μονο για την παρεα, και συνήθως περναμε τοσο καλα που δεν δινουμε και τοση σημασια στη ski area. μπορω να αναφερω παραδείγματα αλλα, μια και αναφερθηκαν τα 3 συγκεκριμένα ΧΚ εγω θα εβαζα το Avoriaz στην 1η (ας την πουμε) κατηγορία, το Courmayeur στη 2η και το Chamonix στην τρίτη Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted January 11, 2011 Μπράβο βρε Όλγα! Τα ταξίδια και οι επαφές με κατάλληλους ανθρώπους σου άνοιξαν τα μάτια και πλέον έχεις αποκτήσει κριτική ματιά και σκέψη. Πολύ σωστή τοποθέτηση, δεν έχω να πω τίποτα άλλο... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted January 11, 2011 Ο γκρινιάρης ήμουν εγώ που ήθελα να λιώσω πέντε μέρες και να μην μπορώ να συνέλθω. Σε σχέση με παρέα και μέρη, το ταξίδι ήταν επιτυχημένο!!!! Συμφωνώ, όπως πάντα με την Πρόεδρο, ως προς την κατάταξη. Θα δώσω και άλλη μια ευκαιρία στο Morzine, σε καλύτερη περίοδο. Το πρόβλημα πάντως ήταν οι χιλιάδες άγγλοι, ειδικά τα πιτσιρίκια. Μου θύμισε όταν σπούδαζα στην Αγγλία. Όλο σάχλα, χαζομαγκίες στις πίστες και λιώμα!!!!! Τέλος κουβέντας, για να μη γκρινιάζει και ο γραμματέας μας!!!! Quote carpe diem Share this post Link to post Share on other sites