Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
MakisM

Ιθακη....

Recommended Posts

"Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,

να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,

γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις."

(Κ. Καβαφης)

"...και αν παρ'ελπιδα

σου τελειωσει ο δρομος...

νωριτερα...

... ε παρε το μονοδρομο αναποδα

και συντομα...

θα σε ξαναβγαλει στην Τροια..." :P

(ΜακηςΜ)

Καπως ετσι εγιναν τα πραγματα... Το 2001 πηραμε το δρομο της παλινοστησης, εχοντας υπ' οψιν οτι το 2011 με την αποφοιτηση του μειρακα αποτο Λυκειο, θα ανοιγε ξανα το μονοπατι της επιστροφης στην... Τροια! :D Μην το γελατε, για ριχτε μιαματια που ειναι το Troy, NY και θα καταλαβετε.

Εχοντας μετακομισει ηδη 3 φορες ενθεν και ενθεν του Ατλαντικου (ΝΥ-Νορβηγια-Χιουστον-Αθηνα) του εχουμε παρει πλεον τον αερα, η ετσι νομιζαμε τουλαχιστον :(

Η J. επι ενα χρονο τωρα, ειχε φαει το Ιντερνετ ψαχνοντας λεπτομερειες για το ολο θεμα.

Ειχαμε ηδη αποφασισει, οτι θα μεινουμε στην Ν.Υορκη (Μανχατταν) για ενα τουλαχιστον χρονο, ο μειραξ θα πηγαινε στο πανεπιστημιο Rutgers στο New Jersey και μετα βλεπουμε. Μετα απο σχετικο ψαξιμο, καταληξαμε οτι η περιοχη που θελαμε και μπορουσαμε να μεινουμε ειναι το Upper East Side (και αυτο με το ζοριγιατι η γειτονια ειναι ακριβουτσικη...). Ψαχνουμε δηλαδη για διαμερισμα προς ενοικιαση με 1 η 2 υπνοδωματια... :)

Το οποιον σημαινει οτι απο 5αρι διαμερισμα στην Αθηνα, παμε σε 2αρι, αντε 3αρι...

Χμμμ :)

...και αυτοκινητο γιοκ, γιατι το παρκινγκ κοστιζει οσο και το διαμερισμα (νταξ... το μισθωμα ειναι $400 πρασινα, αλλα και στον προορισμο σου πρεπει να ακουμπησεις κανενα κοσαρι... Τι κανουν 10 εκατομμυρια Νεουορκεζοι οταν θελουνε να πανε καπου εκτος ΝΥ?

Μα... νοικιαζουν φυσικα! Το νοικι ειναι τοσο φτηνο,ωστε μου ερχεται φτηνοτερα να νοικιασω αμαξι καθε ΣΚ παρα να νοικιασω παρκινγκ :D

Ωραια!

Με αυτες τις παραμετρους, μεχρι τελος Μαϊου η κυρα ειχε:

α) Βρει και κλεισει μεταφορικη εταιρεια

β) Αποθηκη στο Connecticut για την υπολοιπη οικοσκευη

γ) Επιπλωμενο διαμερισμα στο New Jersey οπου και θα μεναμε μεχρι να τακτοποιηθει ο μειραξ στη εστια

δ) Μια επιπλωμενη γκαρσονιερα στην Ν.Υορκη (Upper East Side) για να μενουμε οσο θα ψαχνουμε για διαμερισμα

ε) Αεροπορικα εισητηρια για τις 18/8

Ολο τον Ιουνιο και Ιουλιο, καναμε κατι πρωτογνωρο για εμπειρους ξενιτευομενους σαν κι εμας:

Μεχρι τοτε, σε καθε μετακομιση, φερναμε την εταιρεια μετακομισης και τους λεγαμε να πακεταρουν τα παντα και να μας τα φερουν στην καινουρια διευθυνση. Τωρα δεν ειχαμε διευθυνση, δεν παιρναμε τα παντα, δεν... δεν... δεν...

Καθε αντικειμενο στο σπιτι (και μιλαμε για ΟΛΑ τα αντικειμενα, χιλιαδες απο δαυτα) επρεπε να αξιολογηθει για ενα απο τους εξης 5 προορισμους:

α) Αποθηκευση στην Κυψελη (στης μαμας)

β) Πουλημα

γ) Πεταμα

δ) Αποθηκευση στο Conecticut

ε) Μεταφορα στο Manhattan.

Μπορει να ακουγεται απλο, αλλα δεν ειναι... μεχρι και παζαρι επεσε για το αν θα παει κατι στη Ν.Υορκη η για πουλημα :rolleyes:

Εν τω μεταξυ, στο πουλημα και στο πεταμα, καναμε δουλειες με φουντες!! :D

Οι γειτονοι, ελεγχαν τακτικα το πεζοδρομιο γυρω απο τον καδο απορριματων (τον οποιο καποια στιγμη εκαψαν οι αναρχικοι, δεν νομιζω να ειχε σχεση) και... εκαναν την προικα τους με γλαστρες, εργαλεια, εργαλειοθηκες, σκι, κουζινικα και παει λεοντας...

Τα αμαξια τα δωσαμε σε φιλους (θελαμε να πανε σε καλα σπιτια :) ), το Saxo, 2 μερες μετα την μεταβιβαση του, πηγε Αυστρια (...και γυρισε χωρις απροοπτα) B) Το Forester θα το βλεπετε στα ΧΚ της Ν.Ελλαδος και αλλαχου...

Μεγαλες ηλεκτρικες συσκευες και αρκετα επιπλα πηραν καποιοι που σκεφτονται να παντρευτουν συντομα... ;)

Εμεις, πηραμε τα υπολοιπα...

IMG_1943.jpg

Το ωραιο ηταν οτι μετα την αναχωρηση της οικοσκευης (12/:D ενας φιλος που κανουμε παρεα ιστιοπλοϊα, μας καλεσε για ενα τριημερο στο σκαφος του (Πορτο Χελι-Πορο), ετσι, για να παρουμε μια ωραια αναμνηση φευγοντας.

IMG_1947.jpg

Η Κοιμωμενη του Πορου (το βουνο πισω που δυει ο ηλιος, μοιαζει με μια κοπελλα που κοιμαται).

IMG_1949.jpg

Τελευταια βραδυα στον Πορο

IMG_1950.jpg

Και ενα αποχαιρετηστηριο, λιτοδιαιτο... ;)

Adios λοιπον και ραντεβου στην... Τροια!

(Συνεχιζεται...) :P

Πρέπει όντως να πρόκειται για τρελή περιπέτεια!

Αλλά κι εσείς, μάλλον συνηθισμένοι...

Καλό κουράγιο!

Αλήθεια, πού είναι πιό εύκολη η προσαρμογή?

Άσχετο: Παραλίγο να σας πετύχω στον Πόρο (16-21/8), κρίμα :(

Καλή συνέχεια!

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Μάκη έτσι όπως τα γράφεις νομίζω πως θα σε δω αύριο στο φλο :(

Πάντωςςς...

1. Ό,τι δυσκολίες κι αν βρήκατε/βρήσκετε πρέπει να μείνετε για τον Christopher τουλάχιστον, για να μην πώ και για τον κόπο σας και τη δικαίωση όλων των προσδοκειών που είχατε τόσο καιρό γι' αυτή τη μετακόμιση.

2. Με το ταλέντο που έχεις, αν έγραφες ένα biography θα πούλαγε τόσο που από το 2άρι θα διακτινιζόσασταν στη σούπερ villa 8)

"Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra

εγω σας ζηλευω παντως....

αντε ολα με το καλο να σας πανε

Snow is on my D.N.A.

Guest afrodite

Συνέχεια δεν έχει; Που είναι το (συνεχίζεται); Καμια φωτογραφία από ΝΥ;;; Ααα μυριε Μάκη μας μισές δουλειές κάνετε και μας αφήνετε έτσι αμανάτι;

Πολλά χαιρετίσματα στην J.

περιμενουμε την συνεχεια...

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Μάκη μου χαθήκαμε κ δεν σας χαιρέτησα... :( παρόλο που ήμασταν κοντά...

έχω γίνει expert στις βάφλες 8) όσο για τον αρτοπαρασκευαστή περισσότερες δοκιμές το χειμώνα χα!χα!

να περνάτε τέλεια, μας έχετε λείψει....

περιμένουμε ανυπόμονα την συνέχεια....

-Β-

φτου ξελευτερία στους αστακούς...

οοουυυππππςςςς...ξέχασα να δέσω τις μπότες μου!!!

μετά τους αστακούς, σειρά έχουν τα Κ...αρχαριάκια!!!!

ZZZZZZZZZZZZUUUUUPPPPPPPPPPPEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRR

να υποθέσω ότι με την αποφοίτηση του μείρακα, θα ξαναγυρίσετε Ελλάδα ε; 8)

είμαι σίγουρος ότι με τον επόμενο χιονιά στην ΝΥ, θα σε δείχνουν τα κανάλια

να βολτάρεις με τα ορειβατικά σκι στο Upper Manhattan ... :(:P:D

άντε, καλά να είστε, με υγεία, γεροί και χαρούμενοι και μη σας νοιάζει ...

όπου "Γη και Πατρίς" ... ή επί το χριστιανικότερον "... η Γη εν η συ έστηκας, Γη αγία εστί ..."

(ευτυχώς που υπάρχουν και τα αρχαία και μπορώ και γράφω, χωρίς να μας

καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι .... χαχαχαχαχα ) :D

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

Πάντα έλεγα ότι με το που πας Αμερική θα μπουν καινούργια λιφτ στον Παρνασσό. Τελικά απλά πτωχεύει η Ελλάδα

Καλά να περνάτε κάθε χαρά και καλή φοιτητική ζωή στον Κρις και μη μας ξεχνάς γιατί θα μας λείψουν τα δοκίμια σου.

Φιλιά στην Jennifer

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ειναι φανερο οτι με την ολη προηγουμενη εμπειρια σας δεν θα εχετε και τοσο μεγαλο προβλημα προσαρμογης.

Το μονο προβλημα νομιζω ειναι οτι πουθενα αλλου ,( εκτιμω) ,απο τις παρουσιες σας ανα τον κοσμο δεν θα υπηρχε ενα snowclub η κατι αντιστοιχο για να του λειψεται και να σας λειψει τοσο...... :(

Η τεχνολογια πια επιτρεπει βεβαια την αμεση επικοινωνια μεσω διαδικτυου αλλα το βλεμα του Μακη στις συνελευσεις

οταν τα "επαιρνε" με κατι ειναι φανερο οτι θα μας λειψει ολους και δεν αναπληρωνεται :unsure:

Χαιρετισμους στη Jenifer και στο νεαρο.

Καλη προσαρμογη...

Χαιρετω

αν και γνωριστήκαμε αργα ,και δεν μπορεσαμε να σκιαρουμε παρεα δίνοντάς ετσι την δυνατότητά για ατελείωτο διαλογο !!!

σου ΕΥΧΟΜΑΙ τα καλυτερα εκει που εισαι ,, :unsure:

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

η αληθεια ειναι οτι δεν θα σου λειψουν και πολλα πραγματα απο εδω. απο τα αυτα τα λιγα που θα πεθυμισεις ειναι η σπιτονοικοκυρα μας στο πολυδροσο :unsure::(:P

καλα να περνας!!!

Θα του λείψουν. Θα του λείψουν τα πρωινά ξυπνήματα για Παρνασσό, οι μαζώξεις, οι εκδρομές, η παρέα. Και εμάς θα μας λείψει (μας λείπει ήδη) η παρουσία του, το Jennifer X3 στο PMR, οι πλάκες που κάναμε από κοντά.

Πάλι καλά που υπάρχει η τεχνολογία και είμαστε σε επαφή. :unsure:

PS. Μάκη, τα pmr είναι παράνομα στην Αμερική, όπως ξέρεις. Θα πάρεις ένα ζευγάρι FRPS.

Make Parnassos Great Again!

Συγνωμη που μπαινω ετσι κατα καποιον τροπο ακαλεστος στους χαιρετισμους σας.Τον MakisM δεν τον γνωριζω εκεινο που γνωριζω ομως ειναι οτι θα μου λειψουν οι ωραιες διηγησεις του η εμπεριστατωμενη αποψη του η λογικη του και το ιδιαιτερο υφος γραψηματος του.Καμια φορα ξερετε σου επιτρεπει μια παρεα να καθησεις μαζι της στην ακρη απο το τραπεζι και να παρακολουθεις μια συζητηση που σε ενδιαφερει χωρις να ενοχλεις και αμα το κανεις μια δυο φορες, αν για καποιο λογο αλλαξει η συνθεση της και καποιος φυγει ,χαλιεσαι.Ευχομαι τα καλυτερα στον MakisM και την οικογενεια του!!!!

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Αυτό δεν θα το στερηθούμε, ελπίζω. Το forum μας δίνει την δυνατότητα να απολαμβάνουμε τις διηγήσεις του. Απλά δε θα είμαστε και εμείς μέσα.

Εκτός και αν τον χειμώνα... :unsure:

Make Parnassos Great Again!

Ο καθενας μας και ολοι μαζι σαν συλλογος εχουμε αρκετους λογους στο να μας λειπει ο "Οδυσσεας μας".....

Εγω απο την μερια μου θα σου ευχηθω να περνατε ομορφα, να ειστε ευτυχισμενοι ολη η οικογενεια, να δεις το γιος σου οσο ψηλα γινετε και οπως τον φανταζεσε, να εχετε παντα την υγειά σας και ελπιζω συντομα να επιστρεψετε στα πατρια εδαφη!! :(

ΥΓ.Τωρα εγω γιατι πιστευω οτι θα σε δουμε τον χειμωνα σε καποια εκδρομη..... :unsure:

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Κανονίστε να γίνει η εκδρομή σε Αμερικάνικο ΧΚ :)

Καλά να περνάτε Μάκη και καλή σταδιοδρομία στον Κρίστοφερ .

Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?

Μάκη έτσι όπως τα γράφεις νομίζω πως θα σε δω αύριο στο φλο :D

Φλο βρηκαμε!!... Στην Αστορια, δυο βηματα ειναι... :P

Snowclubιτακια ειναι δυσκολο να βρουμε... :P

να υποθέσω ότι με την αποφοίτηση του μείρακα, θα ξαναγυρίσετε Ελλάδα ε; :)

Μουαχαχαχαχα!!!... ;)

είμαι σίγουρος ότι με τον επόμενο χιονιά στην ΝΥ, θα σε δείχνουν τα κανάλια

να βολτάρεις με τα ορειβατικά σκι στο Upper Manhattan ... :D

....

Δεν ξερω αν θα δειξουν τα καναλια, αλλα με XC Skis θα βγω με το που θα το στρωσει... Το παρκο απεναντι ειναι...
...

Το μονο προβλημα νομιζω ειναι οτι πουθενα αλλου ,( εκτιμω) ,απο τις παρουσιες σας ανα τον κοσμο δεν θα υπηρχε ενα snowclub η κατι αντιστοιχο για να του λειψεται και να σας λειψει τοσο...... ;)

Ιδε ανωτερω...Φλο εχουμε, θα αρχισω να ανακοινωνω συναντησεις τις Τεταρτες μονος μου... :D

...αλλα το βλεμα του Μακη στις συνελευσεις

οταν τα "επαιρνε" με κατι ειναι φανερο οτι θα μας λειψει ολους και δεν αναπληρωνεται :P

Χμμ... αν η ΓΣ γινει τελη Μαϊου, κατι γινεται... θα δουμε

η αληθεια ειναι οτι δεν θα σου λειψουν και πολλα πραγματα απο εδω. απο τα αυτα τα λιγα που θα πεθυμισεις ειναι η σπιτονοικοκυρα μας στο πολυδροσο :P :P

...

Για την σπιτονοικοκυρα μας και το σαλε μας στο Πολυδροσο, θα γραψω στο επομενο, οσο περιεργο και αν σου φαινεται...

Θα του λείψουν. Θα του λείψουν τα πρωινά ξυπνήματα για Παρνασσό, οι μαζώξεις, οι εκδρομές, η παρέα. Και εμάς θα μας λείψει (μας λείπει ήδη) η παρουσία του, το Jennifer X3 στο PMR, οι πλάκες που κάναμε από κοντά.

Πάλι καλά που υπάρχει η τεχνολογία και είμαστε σε επαφή. :lol:

...

Δυστυχως... θα μου λειψουν. :( Το ski bus του Miramar Ski Club φευγει απο Manhattan 0625, οποτε κατα τις 0430 μας κοβω να σηκωνομαστε και τα σκι στο επ'ωμου...

Ο καθενας μας και ολοι μαζι σαν συλλογος εχουμε αρκετους λογους στο να μας λειπει ο "Οδυσσεας μας".....

Εγω απο την μερια μου θα σου ευχηθω να περνατε ομορφα, να ειστε ευτυχισμενοι ολη η οικογενεια, να δεις το γιος σου οσο ψηλα γινετε και οπως τον φανταζεσε, να εχετε παντα την υγειά σας και ελπιζω συντομα να επιστρεψετε στα πατρια εδαφη!! :P

ΥΓ.Τωρα εγω γιατι πιστευω οτι θα σε δουμε τον χειμωνα σε καποια εκδρομη.....

Κατι θα γινει συγκατοικε....

Παιδια, ευχαριστω ολους για τις ευχες σας. Ειλικρινα μας λειπετε πολυ.

Θα τα ξαναπουμε συντομα

Φιλικα

ΜακηςΜ

Αγαπητέ Μακη,

αισθάνομαι και εγώ την ανάγκη να γράψω δυό λόγια αναφορικά με την παρουσία και συμμετοχή σου στο Σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια. Πέρα από τον προσωπικό χρόνο που αφιέρωσες εργαζόμενος μόνος ή σε ομάδες πάνω σε ποικίλα θέματα, την εξαιρετική παρέα και εμπειρίες που αναφέρθηκαν από αρκετούς, θέλω να αναφέρω ξεχωριστά μια άλλη σημαντική προσφορά σου στο Σϋλλογο που ίσως δεν έχει γίνει κατανοητή σε αρκετούς αλλά σε εμένα ήταν ξεκάθαρη: η ωριμότητά σου και η σωστή σου κρίση διαχύθηκε μέσα από ζυμώσεις, συνεδριάσεις (αλλά και απλές ανταλλαγές απόψεων τις Τετάρτες) σε πολλά μέλη του Συλλόγου με θεσμικό ρόλο ώστε αυτά να επιλέγουν να λειτουργούν με βέλτιστο τρόπο.

Αυτ'η η προσφορά σου (και όχι μόνο αυτή) καθιστά την απουσία σου σημαντική απώλεια. Ευελπιστούμε στην ιντερνετική σου παρουσία καθώς και στο ενδεχόμενο να τα πούμε από κοντά κάπου, κάποιο χειμώνα (ή εστω καλοκαίρι).

Φιλικά

gtsap

ΥΓ. Θα πρότεινα επίσης στο ΔΣ να εξετάσει το ενδεχόμενο ίδρυσης νέας κατηγορία μελών, αυτής του αντεπιστέλλοντος.

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Εχω λιγο τον διασκαλο μεσα μου... :(

Τι εννοεις με άντεπιστελλον μελος;

Τι εννοεις με άντεπιστελλον μελος;

αντεπιστέλλον μέλος είναι αυτό που, εκτός των άλλων:

1. παρέχει κάθε δυνατή ηθική και υλική βοήθεια προς άλλα μέλη που επιθυμούν να σκιάρουν στο Upper Manhattan ...

2. ταχυδρομεί στην Ελλάδα πράγματα που έχουν παραγγείλει άλλα μέλη στο πολύ φθηνό και αξιοπιστότατο Backcountry

(το οποίο ως γνωστό, δεν στέλνει σε Ελλάδα)

:lol::(

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

Ααα... :lol:

Αυτο γινεται εύκολα :lol:

Εντος του δεκαπενθημερου θα ξερουμε αν θα εχουμε καναπε που γινεται κρεβατι η φουσκωτο διπλο στρωμα για φιλοξενια... Κανουμε και swaps με εξοχικα περι τα Καλαβρυτα αμα λαχει να 'ουμˊ :(

Επισης, αμα εχουμε πανω απο 3 ταμειακως ενταξει Snowclub ιτες στην περιοχη, τις Τεταρτες ραντεβου εδω:

www.flocafeny.com

:D:lol:

Ενδιαμεσος για το Backountry ευχαριστως, 3 αποστολες το χρονο για τα ταμειακως ενταξει μελη και απεριόριστο αριθμο αποστολων για Μελη Ομαδων Εργασιας ;)

Φιλικα

ΜακηςΜ

αντεπιστέλλον μέλος είναι αυτό που, εκτός των άλλων:

1. παρέχει κάθε δυνατή ηθική και υλική βοήθεια προς άλλα μέλη που επιθυμούν να σκιάρουν στο Upper Manhattan ...

2. ταχυδρομεί στην Ελλάδα πράγματα που έχουν παραγγείλει άλλα μέλη στο πολύ φθηνό και αξιοπιστότατο Backcountry

(το οποίο ως γνωστό, δεν στέλνει σε Ελλάδα)

Επειδή το ερώτημα απαντήθηκε μόνο πρακτικά (με ευρηματικό ομολογουμένως τρόπο) και όχι θεωρητικά, να προσθέσω ότι η έννοια του αντεπιστέλλοντος μέλους χρησιμοποιείται από ακαδημίες (τεχνών, γραμμάτων επιστημών κλπ) ή επαγγελματικές ενώσεις κυρίως ως τιμητικός τίτλος προκειμένου περί ατόμων που δεν μπορούν να εκλεγούν κανονικά μέλη λόγω του ότι διαμένουν στην αλλοδαπή ή δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εθνικότητα.

Φιλικά

gtsap

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Επειδή το ερώτημα απαντήθηκε μόνο πρακτικά (με ευρηματικό ομολογουμένως τρόπο) και όχι θεωρητικά, να προσθέσω ότι η έννοια του αντεπιστέλλοντος μέλους χρησιμοποιείται από ακαδημίες (τεχνών, γραμμάτων επιστημών κλπ) ή επαγγελματικές ενώσεις κυρίως ως τιμητικός τίτλος προκειμένου περί ατόμων που δεν μπορούν να εκλεγούν κανονικά μέλη λόγω του ότι διαμένουν στην αλλοδαπή ή δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εθνικότητα.

Φιλικά

gtsap

Εγω ειμαι τακτικο μελος, και μαλιστα ταμειακως ενταξει (ακουει ο ταμιας??...)... :lol:

Εκτος αν θες να με κανουν αντεπιστελλον μελος του ΔΣ... :D:(:lol: :LOL:

Λοιποοον...

Που ειχαμε μεινει; Α... αποχαιρετισαμε και περασαμε τον Ατλαντικο. Απογεματακι φτασαμε στο JFK οπου μας περιμενε ενα ταξι να μας παει στο Sommerset, NJ, ενα τσιγαρο δρομο απο το Rutgers University που σε μμια βδομαδα θα παρουσιαστει ο μειραξ...

Ενα τσιγ... το φελεκι μου... φευγοντας απο την Ελλαδα εκοψα το καπνισμα... :(

Πολλα νευρα απο δαυτο... η J. εχει πληρωσει πολλες φορες το μαρμαρο το τελευταιο δεκαπενθημερο, αλλα που θα μου παει... 15 (23 και σημερα για την ακριβεια) δεν το'χω βαλει στο στομα μου...

Πισω στα δικα μας... το ταξι κλεισμενο απο Ελλαδα, mini van παρακαλω, καταπιε 7 βαλιτσες (η Swiss πρεπει να ανεκαμψε οικονομικα απο τα εξτρα μπαγκαζια που πληρωσαμε... :D ) και ειχε χωρο και για μας, και την Ολγα και το Λαππα που επρεπε να παρουμε μαζι μας... Κακως τους αφησαμε πισω...

Αυτο που ηθελα να πω, η ταριφα προκαθορισμεη, χωρις ιστοριες για εξτρα διοδια, βαλιτσες, πουρμπουαρ και πρασιναλογα...

Φτασαμε στο ξενοδοχειο μας, Staybridge Suites και εκει θυμηθηκα την σποιτονοικοκυρα μας (εμενα και του clouseau...) στο Πολυδροσο.

Το ξενοδοχειο ειναι μια διασταυρωση μεταξυ ξενοδοχειου (εχει πρωινο, αλλαζουν τις πετσετες καθε μερα, καθαριζουν και μαζευουν τα σκουπιδια) και ενοικιαζομενων διαμερισματων... (γιατι ειναι διαμερισματα!).

Παμε για μια ξεναγηση λοιπον:

Δεν ξερω αν διακρινετε, αλλα ο 'δρομος' (το parking ειναι) εχει 5-6 κτιριακια κατα μηκος του.

IMG_1969.jpg

Υπηρχαν 3 τετοιοι δρομοι σε σχημα Π. Καθε κτιριακι ειναι διοροφο...

IMG_1968.jpg

με 4 διαμερισματα σε καθε φατσα (2 απανω 2 κατω), 8/κτιριακι, 48 ανα 'δρομο' 144 διαμερισματα συνολικα...

Αν τα'χε αυτα η κυρα Γιωτα στη Σουβαλα, ουτε κλειδια δεν θα προλαβαινε να σου δωσει...οχι να σου φτιαξει και πρωινο... :wub:

IMG_1970.jpg

Εσωτερικα

1 υπνοδωματιο

IMG_1980.jpg

Με ενατεραστιο διπλο κρεβατι (King) και γραφειακι και μια τηλεοραση (32") και τουαλετα και ντουλαπα στο βαθος...

IMG_1981.jpg

Το καθημερινο ειχε ενα καναπε που γινεται κρεββατι, μια πολυθρονα, ενα τραπεζακι σαλονιου και ενα 'διακοσμητικο τζακι'... Τουτεστιν, ενα κανονικο καθ' ολα τζακι, αλλα χωρις καμιναδα... <_< Επειδη εκει κοιμοταν ο μειραξ και ηταν αναστα ο κυριος, δεν εβγαλα φωτο... μεχρι ...που το ξεχασα.

Η κουζινα, πληρως εξοπλισμενη, και με πλυντηριο πιατων περικαλω... ακριβως οπως και στη Σουβαλα...

IMG_1975.jpg

Το πρωι, σερβιρανε πρωινο στην τραπεζαρια

IMG_1962.jpg

IMG_1960.jpg

0630 (Ακουει η κυρα Γιωτα;... :D )-0930!!! Τα ΣΚ μεχρι τις 1030...

Ειχε και...

IMG_1967.jpg

IMG_1965.jpg

με μπαρμπεκιου που το τιμησαμε δεοντως... :D

Με δικη τους πρωτοβουλια και εκτος συμβολαιου, καθε βραδυ ειχαν μπυρα κρασι και μπινελικακια (hotdogs, hamburgers, tacos, σαλατες) ενα ειδος μπινελικακίου τη φορα... για να κανει κεφια η κοινοτητα των ενοικιαστων.... (και οπως θα δειτε στο επομενο ποστ περι τυφωνα, εγινε κοινοτητα εκει...

Επι πλεον, ειχε δωρεανπλυντηρια/στεγνωτηρια ρουχων

IMG_1957.jpg

Ενα μικρο...

IMG_1958.jpg

Business center

IMG_1959.jpg

Eιχε και 3 αιθουσες συνεδριασεων, γιατι πολλα απο τα λεφτα τους τα βγαζουν απο γκρουπ που κανουν μαθηματα εκει. Ηταν ενα γκρουπ 8 περιπου οικογενειες που καποιο μελος (πατερας η μανα) εκανε εκπαιδευση για στελεχος στον Χρυσο Οδηγο (Golden Pages). Θα ηταν εκει για 2 μηνες! :shysterical:

θα με ρωτησετε (και με το δικιο σας) καλα ρε φιλε, αλλα γιατι μας τα πρηζεις; Εχεις μετοχες στο Staybridge Suites?

Απαντηση: Οχι, και αυτες οι σουιτες δεν ειναι τιποτα περιεργο, ειναι πολυ διαδεδομενες εδω και 15-20 χρονια (το '91 ειχαμε μεινει ενα μηνα στο Embassy Suites ενεκα μεταθεσης, μεχρι να φτασει η οικοσκευη μας...). Η λεπτομερης περιγραφη εχει να κανει με το γεγονος οτι κοστιζει $85 η βραδυα...

Ουτε €60 η βραδυα... ακριβως οπως και στη Σουβαλα...

Καλα που εκοψα το τσιγαρο...

-συνεχιζεται- :(