KSpecial 17 Report post Posted January 11, 2012 Πανπανου και Αλκατράζ ευχάριστω για τα καλά σας λόγια. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό να δέχεται κανείς θετικά σχόλια από ανθρώπους με τις παραστάσεις του Πανπανου και το ταλέντο στη φωτογραφία του Αλκατράζ. Είναι χαρά μου να μοιράζομαι μια ωραία εμπειρία έστω και αποτυπωμένη σε εικόνες και λόγια και θα το επαναλάβω στο μέλλον αν ο φακός της φωτογραφικής μου ξαναπιάσει κάτι άξιολογο. Πανπανού το μάθημα γεωγραφίας ήταν πολύ ενδιαφέρον και το επίτευγμα των παιδιών στο λούκι ακόμη περισσότερο. Μακάρι στο μέλλον να καταφέρω να ζήσω κάτι άναλογο. Οι σχολές αναρρίχησης και ορειβατικού σκι είναι στα άμεσα πλάνα μου. Αλκατράζ για το διπλό της άγκυρας συμφωνώ ότι είναι δυνατοί όλοι οι συνδυασμοί με μόνη όμως διαφωνία ότι δεν είναι τόσο εύκολο για τους σνοουμπορντάδες. Η άγκυρα στα Καλάβρυτα έχει κάποιες δυσκολίες όπως η μεγάλη κλίση, τα συχνά βουναλάκια στην αρχή, το συχνά μικρό πλάτος στρωμένου διαδρόμου από τα αριστερά πριν το δεύτερο ή τρίτο πυλώνα. Όσοι κάνετε σκι ίσως θεωρείτε ότι είναι το ίδιο εύκολο να ισορροπείς με το σνοουμπορντ όπως με τα σκι αλλά υπό τέτοιες συνθήκες δεν είναι έτσι. Γι' αυτό βλέπετε συχνά πολλούς με σανίδια να πέφτουν και μάλιστα να τσακίζονται, ενώ σπάνια συμβαίνει κάτι τέτοιο με σκιέρ. Μια άλλη μεγάλη διαφορά είναι ότι με τα σκι κάθεσαι στα μαλακά. Αλλά με το σανίδι αναγκάζεσαι να βάλεις την άκρη της άγκυρας μέσα από το πόδι σε σημείο που κόβει το αίμα και πονάει αρκετά, ειδικά όταν τραβάει πολύ σε μεγαλύτερη κλίση, με αποτέλεσμα συχνά να γίνεται εκεί μέχρι και μελανιά από τις πολλές αναβάσεις με τα συρόμενα. Επίσης, επειδή τη δύναμη την παίρνει κυρίως το μπροστινό πόδι, συχνά μουδιάζει. Όταν είσαι μόνος σου λοιπόν έχεις τη δυνατότητα να μετακινείς λίγο είτε το βάρος σου είτε την άκρη της άγκυρας και έτσι να απαλύνεις το μούδιασμα στην πατούσα και τον πόνο στο εσωτερικό του ποδιού, κάτι το οποίο με δεύτερο άτομο δεν είναι εφικτό. Τέλος, λόγω του κακού σχεδιασμού της συγκεκριμένης άγκυρας είναι δύσκολο ακόμη και για έμπειρους να στηθούν σωστά στην αρχή και να προλάβουν να τοποθετήσουν το αγκυράκι με δεύτερο άτομο χωρίς να χάσουν ισορροπία και να πέσουν. Όπως είχα παρατηρήσει και πέρσι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην άγκυρα είναι ότι ο πρώτος πυλώνας μετά την τροχαλία είναι πολύ ψηλά με αποτέλεσμα το συρματόσχοινο της άγκυρας να τεντώνει πολύ γρήγορα και να μη μένει έτσι αρκετός χρόνος και χώρος για να ετοιμαστούν όσοι την παίρνουν. Αν έμπαινε άλλος ένας πυλώνας στο σημείο που ξεκινά η κλίση η κατάσταση θα βελτιωνόταν πολύ και θα βλέπαμε πολύ λιγότερα άτομα να πέφτουν και πολύ λιγότερα αγκυράκια χαμένα γιατί κάποιοι δεν τα πρόλαβαν. Οπότε αγαπητοί σκιέρ δείξτε λίγη κατανόηση για τα παιδιά με τα σανίδια. Εξάλλου για δύο σκιέρ έχουν σχεδιαστεί... Εγώ από την πλευρά μου, όποτε είναι δυνατό, το παίρνω είτε με σκιέρ είτε με άλλο σνοουμπορντ. Μικ όπως φαίνεται από τα μηνύματά μου συμφωνώ σχεδόν σε όλα όσα γράφεις και ειδικά στο θέμα της ενημέρωσης απόλυτα. Κάπτεν επιμένω ότι θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο να συμμετείχες στο διάλογο όχι μόνο όταν θίγεσαι, όπως προηγούμενα με τον Τεό, αλλά και όταν γίνονται σχόλια, παρατηρήσεις ή παράπονα. Επαναλαμβάνω ότι η αντιγραφή των ανακοινώσεων από το σάιτ χωρίς κάποια παραπάνω πληροφόρηση δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο σε όσους παρακολουθούν τα φόρουμ. Gpilot η πίστα είναι όντως η μαύρη Αντιγόνη όπως σου έγραψε και η Over poulover. Η φωτογραφία ξεγελά λόγω της γωνίας λήψης και η κλίση της πίστας φαίνεται μικρότερη και μοιάζει με κοκκινο-μπλέ. Αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Αν έχεις σκοπό να αρχίσεις σιγά σιγά να εξερευνάς και το πεδίο πάνω από τη Βαθειά Λάκκα η πρόταση μου είναι να ακολουθήσεις την ακόλουθη πορεία μένοντας σε κάθε πίστα όσο χρειαστεί μέχρι να την κατεβαίνεις με άνεση: Ισμήνη (μπλε)-> Ηλέκτρα (κόκκινη) -> Νεφέλη (κόκκινη) -> Ειρήνη (κόκκινη) -> Αντιγόνη (μαύρη). Γενικά τα Καλάβρυτα έχουν εξαιρετικό πεδίο για να εξελιχθεί κανείς, λόγω της μεγάλης ποικιλίας σε κλίσεις και το ικανοποιητικό μήκος πιστών.. Share this post Link to post Share on other sites
GPILOT 305 Report post Posted January 11, 2012 Η φωτογραφία την αδικεί!Εδώ όντως,φαίνεται σαν μπλε το πολύ αλλά δεν είναι έτσι.Διαφορετικά φαίνεται μιά πίστα από κάτω και διαφορετικά από πάνω. Όντως. Βρήκα ένα video λίγο πιο μετά από το μήνυμα στο youtube και είδα την πραγματική κλίση (από πάνω). Κατάμαυρη...τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα. Γιώργος Share this post Link to post Share on other sites
GPILOT 305 Report post Posted January 11, 2012 Gpilot η πίστα είναι όντως η μαύρη Αντιγόνη όπως σου έγραψε και η Over poulover. Η φωτογραφία ξεγελά λόγω της γωνίας λήψης και η κλίση της πίστας φαίνεται μικρότερη και μοιάζει με κοκκινο-μπλέ. Αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Αν έχεις σκοπό να αρχίσεις σιγά σιγά να εξερευνάς και το πεδίο πάνω από τη Βαθειά Λάκκα η πρόταση μου είναι να ακολουθήσεις την ακόλουθη πορεία μένοντας σε κάθε πίστα όσο χρειαστεί μέχρι να την κατεβαίνεις με άνεση: Ισμήνη (μπλε)-> Ηλέκτρα (κόκκινη) -> Νεφέλη (κόκκινη) -> Ειρήνη (κόκκινη) -> Αντιγόνη (μαύρη). Γενικά τα Καλάβρυτα έχουν εξαιρετικό πεδίο για να εξελιχθεί κανείς, λόγω της μεγάλης ποικιλίας σε κλίσεις και το ικανοποιητικό μήκος πιστών.. Κάτσε να βγάλω πρώτα μία φορά την Αριάδνη που την κοιτάζω από πάνω όποτε πάω για τη Φαίδρα (αυτήν τη βγάζω χωρίς προβλήματα) και μου πιάνεται η ψυχή και μετά πάω και στις "επάνω" κόκκινες! Την τελευταία φορά την κατέβαινε ένα κοριτσάκι 6 χρονών και με τρέλανε......αυτά τα νέα παιδιά δεν έχουν αίσθηση του κινδύνου!!! Γιώργος Υ.Γ1. Ευχαριστώ για τις συμβουλές... Υ.Γ2. Μάλλον τώρα που αλλάζω επίπεδο θα χρειαστώ καμία ώρα με δάσκαλο για τα μικρά μυστικά... Share this post Link to post Share on other sites
KSpecial 17 Report post Posted January 11, 2012 (edited) Και για του λόγου ή καλύτερα της εικόνας το αληθές... μια άποψη της Αντιγόνης από πάνω... Γιώργο την Αριάδνη ξέχνα τη προς το παρόν... είναι πολύ απότομη και στενή με αποτέλεσμα να αυξάνεται η δυσκολία. Ακολούθησε τη σειρά που σου έγραψα και αν θες βάλε την Αριάδνη πριν ή μετά την Ειρήνη ανάλογα με το πως νιώθεις καλύτερα. Το σοκ με τα πιτσιρίκια το έχω νιώσει κι εγώ όταν πρωτομάθαινα σε χιονοδρομικό της Νορβηγίας όπου έπεφτα συνέχεια και έβλεπα δεκάδες σκασμένα 5χρονα να περνάνε σχεδόν από πάνω μου με τσιρίγματα και φωνές ενθουσιασμού... Ε τώρα δε με προλαβαίνουν! χαχα! Edited January 11, 2012 by KSpecial Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted January 11, 2012 Η φωτογραφία την αδικεί!Εδώ όντως,φαίνεται σαν μπλε το πολύ αλλά δεν είναι έτσι.Διαφορετικά φαίνεται μιά πίστα από κάτω και διαφορετικά από πάνω. Ακριβως! Και φυσικα μεγαλη σημασια εχει το πλατος.... Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 12, 2012 Έλα ρε έχει πίστα εκεί? Καλέ κύριε Κάπτεν γιατί είναι κλειστή η Άρτεμις και πότε προβλέπετε να ανοίξει? Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted January 12, 2012 (edited) Έλα ρε έχει πίστα εκεί? Καλέ κύριε Κάπτεν γιατί είναι κλειστή η Άρτεμις και πότε προβλέπετε να ανοίξει? Σε αναστολή ο αναβατήρας Άρτεμις λόγω ισχυρών ανέμων... Edited January 12, 2012 by over-poulover moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
kapten 57 Report post Posted January 12, 2012 Έλα ρε έχει πίστα εκεί? Καλέ κύριε Κάπτεν γιατί είναι κλειστή η Άρτεμις και πότε προβλέπετε να ανοίξει? Κυρ-Μικ μέχρι τις 11:00 σε αναστολή λόγω ανέμων Snow Report Forum http://forum.snowreport.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 12, 2012 (edited) Κυρ-Μικ μέχρι τις 11:00 σε αναστολή λόγω ανέμων Πόσο φυσάει? Φύσαγε πολύ όλη μέρα χτες? Με πόση ταχύτητα ανέμου κλείνει? Edited January 12, 2012 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted January 12, 2012 καλά ρε Τεο ποιο είναι το προβλημά σου;σ αρέσει περισσότερο όπως τα γράφει ο κ.Δρίβας (που μια χαρά τα γράφει), με γεια σου και χαρά σου Αλλά τί είναι αυτό που σε καθιστά τόσο πολύ ειδήμων, ώστε να κάνεις συνέχεια υποδείξεις; Αν βρεθείς ποτέ σ΄αυτή τη θέση γράψτα όπως θέλεις αλλά προς το παρόν reading and learning...ok? έχουν τεθεί αρκετά ουσιαστικά ερωτήματα από πολλά παιδιά σε αυτό το νήμα που πιθανόν αν τους έδινες κάποιες απαντήσεις και διευκρινίσεις σε απορίες τους όλοι μας να γινόμασταν περισσότερο σοφοίΕυχαριστώ και οποιαδήποτε απάντηση θα ήταν ευπρόσδεκτη Αφού μια χαρά τα λέτε από κοντα, έπρεπε να τους καμαρώσετε να απολαμβάνουν το κρασί στο πάνω σαλέ παρέα και να κάνουν χαβαλέ. Χρήστο καταρχάς σε ευχαριστούμε που μπαίνεις στη διαδικασία καταρχάς να ενημερώνεις του πελάτε και κατά δεύτερον να απαντάς. Θα παρακαλούσα και τους δύο να μη το γυρίσετε επί προσωπικού. Το σημαντικό για όλους μας είναι να υπάρχει ειλικρινής και σωστή ενημέρωση και ανταλλαγη απόψεων. Ειλικρινά από τον ΤΕΟ (και φυσικά από τον Πάνο Δρίβα) έχω μάθει μυστικά και πράγματα για τα Καλάβρυτα που αλλιώς δεν θα τα μάθαινα και ειλικρινά δεν βρίσκω τον λόγο να μην μάθουμε όλοι ακόμα πιο πολλά και από εσένα. Μέχρι στιγμής πρέπει να αναγνωρίσεις ότι η ενημέρωσή σου είναι κάπως...τέλως πάντων θέλει αποκρυπτογράφηση και κυρίως έχεις τόσες πληροφορίες και γνώσεις να μας δώσεις που δεν μας τις δίνεις. Αυτήν την ειλικρινή ενημέρωση θέλουμε από σένα. Έχω γράψει και παραπάνω ότι εκφράσει ςόπως "θα παλέψουμε να ξεπαγώσουμε", "ελπίζουμε κατά τη διάρκεια της μέρας" και "η Στύγα δύσκολο αν ανοίξει αύριο αλλά η Άρτεμις αν επιτρέψει ο καιρός θα ανοίξει νωρίς" είναι αυτό που χρειαζόμαστε από εσένα. Προσωπικά διαβάζω τα μυνήματα σου και τα αποκρυπτογραφώ αλλά σε όλες τις επιχειρήσεις ο πελάτης δεν πρέπει να αποκρυπτογραφεί, πρέπει να ξέρει. Πιστεύω αν διαβάσεις με ψυχραιμία όλα τα μυνήματα του thread ξεχνώντας τις εντάσεις θα δεις για ποια πράγματα καίγεται ο πελάτης και τι περιμένουμε από εσένα και το χιονοδρομικό και θα σε παρακαλούσα να προσπαθήσεις να μας ενημερώνεις επί αυτών και να μεταφέρεις λογικά αιτήματα στο χιονοδρομικό. Πολύ εύστοχη η παρέμβαση σου ΜΙΚ. Οι ξερές αναρτήσεις ανακοινώσεων του ΧΚΚ λίγο βοηθούν και περισσότερο εκνευρίζουν. Kapten με αυτό πιστεύω καταλαβαίνεις τι θέλουμε και τι έχεις χρεος να μας ενημερώσεις γιατί το χιονοδρομικό σας είναι χιονοδρομικό μόνο αν τα λιφτ είναι ανοιχτά. Χθες όφειλες να είχες ενημερώσει για το ότι η Άρτεμις δεν θα άνοιγε από το πρωί. Το προιόν σου αυτό είναι και σήμερα ο Παρνασσός (μέχρι τώρα) έχει δώσει πολύ καλύτερο και είναι υποχρέωση σου να με ενημερώσεις ώστε να επιλέξω το άλλο προιόν και την επόμενη φορά να επιλέξω εσένα. Πρέπει να καταλάβεις επίσης ότι εμείς σίγουρα θα έρθουμε στα Καλάβρυτα πολλές φορές. Καλύτερα να μας βοηθήσεις να έρθουμε τις καλές μέρες και να μην έρθουμε τις κακές. Όσο λιγότερες κακές έρθουμε τόσο πιο πολλές καλές θα έρθουμε σε βάθος χρόνου. Το λάθος σας τα προηγούμενα χρόνια ήταν ότι μας φέρνατε τις κακές. μετά σας βρίζαμε και καθόμασταν σπίτια μας και τις καλές. Kαι αυτή την ενημέρωση οφείλεις να την εχεις κάνει μέχρι τις 11 το προηγούμενο βράδυ. Μάγκες βάζει θα αργήσουμε να ξεπαγώσουμε μάλλον την Άρτεμι. Αυτό είναι ενημέρωση Kαι πάλι όμως 1 το μεσημέρι άνοιξε. Και προφανώς δεν ήταν κλειστά λόγω αέρα, ήταν κλειστά λόγο ανετοιμότητας και ξεπαγώματος που λέω παραπάνω την πρόταση για την λύση τους και πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ενημέρωση. Μικ όπως φαίνεται από τα μηνύματά μου συμφωνώ σχεδόν σε όλα όσα γράφεις και ειδικά στο θέμα της ενημέρωσης απόλυτα. Κάπτεν επιμένω ότι θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο να συμμετείχες στο διάλογο όχι μόνο όταν θίγεσαι, όπως προηγούμενα με τον Τεό, αλλά και όταν γίνονται σχόλια, παρατηρήσεις ή παράπονα. Επαναλαμβάνω ότι η αντιγραφή των ανακοινώσεων από το σάιτ χωρίς κάποια παραπάνω πληροφόρηση δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο σε όσους παρακολουθούν τα φόρουμ. Xρήστο σου φτάνουν αυτές οι απαντήσεις ή να σου απαντήσω και γω...? Για το βιογραφικό μου μπορείς να αντρέξεις στα thread "Ενημέρωση χκΚαλαβρύτων 2007-2008, 2008-2009, 2009-2010" (για να μην πάμε παραπίσω) και στο παρόν φορουμ αλλά και στο οικείο σου snowreport-forum... Και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου ομολογώ ότι δεν έβαλα καθόλου emoticons προκειμένου να δείξω τον χουμιοριστικό τρόπο που ήθελα να περάσω το μύνημα. Λάθος μου αλλά δεν το μετανιώνω... είδα αντιδράσεις... Το μύνημα στο έγραψα γιατι εγώ I'm reading... αλλά δεν Learning τίποτα... @Liapos όταν ξανανέβεις στο βουνό πάρε με τηλέφωνο... Τρελό Γελάδι... O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
liapos 252 Report post Posted January 12, 2012 @Τεο μάλλον Κυριακή θα ανέβω,ισως κ Δευτέρα οποτε μιλάμε απο κοντα! @Καπτεν θελω να μου πεις,ο κοκορας που σερβίρουν στις ταβέρνες είναι ντόπιος;ελευθέρας βοσκής; (plaka & off topic mode off, over 10/4) Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά! http://instagram.com/liapos Share this post Link to post Share on other sites
liapos 252 Report post Posted January 12, 2012 Και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου ομολογώ ότι δεν έβαλα καθόλου emoticons προκειμένου να δείξω τον χουμιοριστικό τρόπο που ήθελα να περάσω το μύνημα. Λάθος μου αλλά δεν το μετανιώνω... είδα αντιδράσεις... αγαπημ για να ειμαστε δικαιοι μην μενεις στις αντιδρασεις που ελαβες για να ''χαρακτηρισεις'' καποιον/ους!ειναι τελειως διαφορετικα τα πραγματα και οι αντιδρασεις οταν τα λες απο κοντα με καποιον σε σχεση με τον γραπτο λογο που ειναι ευκολα παρεξηγησιμος! ΟΜΩΣ δεν επιμενω,κατι παραπανω θα ξερεις εσυ,εγω περαστικος ειμαι εδω... Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά! http://instagram.com/liapos Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 12, 2012 (edited) @Καπτεν θελω να μου πεις,ο κοκορας που σερβίρουν στις ταβέρνες είναι ντόπιος;ελευθέρας βοσκής; liapo δεν έχω κανένα πρόβλημα να μου απαντήσει ο kapten και οποιοσδήποτε αυτή η ερώτηση είναι χαζή για τον χ λόγο. Αν πιστεύεις ότι κάποια από τις ερωτήσεις είναι χαζές ή απάντησέ την ή στείλε μου ένα pm να την σβήσω. Δεν θεωρείς σημαντικό το φαινόμενο "πουλάκια τιτιβίζουν, μελισσούλες πετούν, Άρτεμις κλειστή λόγω άερα"? Για σένα δεν είναι σημαντικό να ξέρουμε αν η Στύγα και η Άρτεμις είναι θαμένες στον πάγο ή θα ανοίξουν από το πρηγούμενο βράδυ? Η γαρδούμπα πειράζει πιο πολύ το στομάχι με σόδα ή με κρασί? Υ.Γ. Τελικά φύσαγε σήμερα και χτες ρε παιδιά? Edited January 12, 2012 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vamvax 115 Report post Posted January 12, 2012 Και μετά από το μακελειό, αναρωτιέμαι... Το Σάββατο [που μόνο τότε μπορώ], να τραβηχτώ ΧΚΚ με το Ski Bus για το πρωινό "καθαρό" διωράκι που δίνει ο καιρός ή θα κάνω τάματα στην Ιέρεια της κλειστής Στύγας...??? My Mind Is Drifting... Live to Ride Share this post Link to post Share on other sites
spilios 5 Report post Posted January 12, 2012 Αύριο λέω να ανέβω με το bus. Θα αξίζει η θα φάω καμία φόλα λόγω καιρού; Θα είναι κανείς πάνω; Share this post Link to post Share on other sites
liapos 252 Report post Posted January 12, 2012 Ωρε!τι κακο ειναι αυτο με σας τους σκιέρ!πολυ ένταση ρε παιδι μου!δεν σηκώνετε μύγα στα μπατον σας ώρες ώρες!μην τα παίρνετε ολα τοις μετρητοις,υπάρχουν και οι δόσεις!ριξτε και λίγο νεράκι στο κρασί σας κι ολα καλα ρε αδερφε,έχουμε πολυ πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε απο το να τσακωνομαστε! Πάμε παρακάτω,ο καθένας ρωτάει ότι θέλει,δεν ειμαι εγω κανένας μέγας τρανος σπουδαίος γνωστης κλπ κλπ που θα πει "ψιτ,μην κανεις αυτη την ερώτηση"!τα ίδια λέω επι καπτεν,τα ίδια έλεγα επι Τεο,τα ίδια θα λέω και μετα απο αυτούς!εαν εκανα έστω ένα χειλακι να χαμογελάσει με αυτα που γράφω,για μένα αυτο ειναι ΘΡΙΑΜΒΟΣ! Γι αυτο Μικ (και ο κάθε Μικ) μην θιγεσαι,καλοπροαίρετα γράφω τα όσα γράφω! Εξάλλου είπα στον Καπτεν ότι θα δοκιμάσω ελάφι χαχαχα! Δεν εχω να χωρισω τίποτα και με κανέναν,ουτε εδω ουτε στο βουνο! Να βάλω και την τζιφρα μου, Με Αγάπη σε όλους, ο 77άς! Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά! http://instagram.com/liapos Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 12, 2012 Με χαμόγελο τα έγραψα καλέ εξού και η κρίσιμη ερώτηση για τηνν γαρδούμπα. Στο θέμα μας. Παιδιά αύριο θα μπει Δυτικός. Αν απαντήσει αυτή την ερώτηση ο kapten Πόσο φυσάει? Φύσαγε πολύ όλη μέρα χτες? Με πόση ταχύτητα ανέμου κλείνει? Ίσως μπορέσουμε να εκτιμήσουμε καλύτερα για Στύγα Άρτεμι. Γενικά θα ανέβαινα σίγουρα και ίσως βάλει αέρα πιο μετά. Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
liapos 252 Report post Posted January 12, 2012 Να συμπληρώσω μόνο το εξής,φυσικα και με νοιάζει αν φυσαγε ή θα φυσάει αυριο,φυσικα και με νοιάζει για τις φολες που εχω φάει στο βουνο και στην θάλασσα,φυσικα και με νοιάζει για τα λεφτά που θα χαλασω για το ρίσκο που θα πάρω αν πέσει η πρόβλεψη έξω!πανω απ ολα ομως για τα χιονια/βουνο/snowboard/θάλασσα και το surf (οχι windsurf,αυτο ειναι άλλο πραγμα) ζω και στα κομμάτια να πανε τα λεφτά και οι φολες και τα ρίσκα και ολα μπροστά στην ψυχική ηρεμία και γαλήνη με χαμογελα που μου δίνουν ολα τα παραπάνω! Οποτε στην τελική,δεν με πολυ νοιάζει αν θα ειναι κλειστή η Στυγα και θα κανω παιχνίδι μόνο στον Αχιλλέα,δεν με πολυ νοιάζει αν δίνει 1,5 μετρο κύμα και θα πλατσουρισω σε 0,5!οτι συνθήκες και να βρω μπροστά μου ένα ειναι σίγουρο,θα το διασκεδασω!και πραγματικα νιώθω πολυ τυχερός κι ευλογημενος που μπορω να το κανω αυτο! Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά! http://instagram.com/liapos Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 12, 2012 (edited) Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου με τη διαφορά ότι ζω για στιγμές όπως το πρωί της Κυριακής που ήταν ανοιχτή η Άρτεμις και 1η Μάρτη 2008 που ήταν ανοιχτή η Στύγα. Φυσικά και θα πετάξω μισή ώρα πάνω από τη θάλασσα στην Αγία Μαρίνα, αλλά μετά από 6,30 ώρες πετώντας τη μισή Στερεά Ελλάδα ένιωσα ζωντανός. Ειδικά από τη στιγμή που περνάει από το χέρι κάποιου να είναι ανοιχτά τα λιφτ έχω καθε δικαίωμα να ενημερωθώ πότε μπορώ να νιώσω ζωντανός. Τη θάλασσα τη φοβάμαι Edited January 12, 2012 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
oxydo.dd 37 Report post Posted January 12, 2012 Εγω παντως θα ανεβω αυριο πανω.. στειλτε κανα pm αν ανεβει και κανας αλλος μπας και βρεθουμε γιατι μιας και ειμαι νεο μελλος, δεν ξερω κανενα φατσικα! :Shame On You: Addicted to snow... Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted January 12, 2012 Φυσικά το βιντεο έχει πειραχτεί... από τα τσακάλια του ΟΛΑ... αλλά έριξα πολύ γέλιο... :Shame On You: YouTube Video -> O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
liapos 252 Report post Posted January 12, 2012 (edited) Μικ στα του καιρου,φιλος μου (που ασχολειται με μετεορολογια) μου εχει πει οτι τα προγνωστικα μοντελα και τα site λαμβανουν λανθασμενα δεδομενα/μετρησεις απο σταθμους γι αυτο πεφτουν εξω τα μοντελα!ολα αυτα πολυ χονδρικα στα λεω.απο την στιγμη που ο καιρος στο βουνο αλλαζει ανα πασα στιγμη,δεν ξερω κατα ποσο σε βοηθα να σου πουν ποσο και ποτε φυσαγε. για τους αναβατηρες λεω χρονια αυτο που ειπε και ο Τεο σε προϊγουμενο ποστ του,θα μπορουσαν (πιστευω και φανταζομαι) να ειχαν σε αργη λειτουργεια τον αναβατηρα Στυγα ωστε να μην παγωσει και χανουμε ωρες με το ξεπαγωμα της!το ιδιο και με αγκυρα!ενας πολυ προχειρος λογος που σκεφτομαι γιατι να μην το κανουν ειναι οι συχνες βλαβες στο μοτερ της Στυγας.και φυσικα δεν πρεπει να ξεχναμε τις πραγματικα ασχημες συνθηκες στις οποιες περιμενουμε εμεις ολοι να δουλευουν τα παιδια στο κεντρο.δουλεια τους μεν αλλα ανθρωποι ειναι κι αυτοι οποτε ειναι λογικο να ξεκινανε τις οποιες διαδικασιες το πρωι ή μετα την κακοκαιρια,οσο κι αν φωναζουμε εμεις.παντως το χιονοδρομικο εχει δειξει πολλες φορες οτι ακομα και με ελαχιστο κοσμο,αν δεν υπαρχουν βλαβες,δουλευουν ολα! oxydo.dd καλως ηρθες στην παρεα μας και υπεροχα να περασεις αυριο! Τεο μακρυα απο μας!ειχα ξεκολησει ολοκληρη πλακα στην νεραιδοραχη!ευτυχως εφυγα στο πλαι και δεν με πηρε μαζι της!το χΕσιμο το ιδιο λεμε! Edited January 12, 2012 by liapos Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά! http://instagram.com/liapos Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted January 12, 2012 Τεο μακρυα απο μας!ειχα ξεκολησει ολοκληρη πλακα στην νεραιδοραχη!ευτυχως εφυγα στο πλαι και δεν με πηρε μαζι της!το χΕσιμο το ιδιο λεμε! Αφησες και καφέ σημάδι στο χιόνι με την πορεία σου ...? :Shame On You: O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
liapos 252 Report post Posted January 12, 2012 ναι,γι αυτο δεν φυτρωνει τιποτα σε ολη την πλαγια! Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά! http://instagram.com/liapos Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 13, 2012 (edited) Μικ στα του καιρου,φιλος μου (που ασχολειται με μετεορολογια) μου εχει πει οτι τα προγνωστικα μοντελα και τα site λαμβανουν λανθασμενα δεδομενα/μετρησεις απο σταθμους γι αυτο πεφτουν εξω τα μοντελα!ολα αυτα πολυ χονδρικα στα λεω.απο την στιγμη που ο καιρος στο βουνο αλλαζει ανα πασα στιγμη,δεν ξερω κατα ποσο σε βοηθα να σου πουν ποσο και ποτε φυσαγε. Πολύ χοντρικά να στο πω, έχω βαρεθεί να μου λένε ότι το λιφτ είναι κλειστό ενώ δεν φυσάει. Μας το έκαναν χρόνια στον Παρνασσό και υπάρχει περίπτωση (ρωτάω για να σιγουρευτώ) χτες και προχτές μας κοροϊδευε κανονικά το ΧΚΚ. Πήγε ο Δρίβας στο ΧΚΠ και δεν έχει ξαναγίνει τόσο απλά. Το αν αλλάζει ο καιρός ανά πάσα στιγμή θα μου επιτρέψεις να σου πω οτι ισχύει αλλά θα προσθέσεις και περίπου 30 σελίδες για να καταλήξεις στο ότι 99% δεν αλλάζει τόσο πολύ. Αλλιώς θα είχαμε 30 νεκρούς το χρόνο στο παραπέντε μή σου πω και 100 νεκρούς ορειβάτες το χρόνο στην Ελλάδα. Έχουμε 0,3 και περίπου 1. Προφανώς και υπάρχει η μέρα που θα κοιτάω και εγώ με στόμα ανοιχτό τον άερα αλλά πίστεψέ με 99% καποιος που το έψαξε θα είναι ψυλιασμένος. Να πεις στον φίλο σου με πάρει τηλέφωνο αλλά μπορεί και απλά να στο είπε απλοϊκά να σε ξεφορτωθεί. για τους αναβατηρες λεω χρονια αυτο που ειπε και ο Τεο σε προϊγουμενο ποστ του,θα μπορουσαν (πιστευω και φανταζομαι) να ειχαν σε αργη λειτουργεια τον αναβατηρα Στυγα ωστε να μην παγωσει και χανουμε ωρες με το ξεπαγωμα της!το ιδιο και με αγκυρα!ενας πολυ προχειρος λογος που σκεφτομαι γιατι να μην το κανουν ειναι οι συχνες βλαβες στο μοτερ της Στυγας.και φυσικα δεν πρεπει να ξεχναμε τις πραγματικα ασχημες συνθηκες στις οποιες περιμενουμε εμεις ολοι να δουλευουν τα παιδια στο κεντρο. Εμένα μου είχαν πει ότι δεν μπορεί να μείνει κανένας πάνω στο βουνό το βράδυ να τσουλάει το λιφτ και εκεί την πατάνε τα Καλάβρυτα σε σχέση με τον Παρνασσό. Είναι θέμα ασφάλειας. Στον Παρνασσό αρκετές μέρες το 14/14 οφείλεται στο ότι κάποιος ξεπάγιασε στο 1950 να τσουλάει λιφτ και συρματόσχοινα Edited January 13, 2012 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites