snowholic 2,056 Report post Posted January 6, 2012 Νομίζω ότι είναι περισσότερα χλμ... Μολις 14 χλμ περισσοτερα... Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted January 6, 2012 ΤΟ ΣΑΛΕ ΑΠΟ ΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΒΗΝΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΜΠΡΙΚΙΑ 80 Κρίμα ρε γμτ....ο καημένος ο Metero ούτε καφέ με θέα τις πίστες δεν θα ήπιε ΕΑΝ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ ΜΕ ΘΕΑ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΣ Metero......που είσαι βρε παιδί μου......??? moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 6, 2012 ΕΑΝ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ ΜΕ ΘΕΑ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΣ Κρίμα ρε γμτ....ο καημένος ο Metero ούτε καφέ με θέα τις πίστες δεν θα ήπιε Metero......που είσαι βρε παιδί μου......??? Ελα να δεις, τα παιδια της αλλαγης! 80 Share this post Link to post Share on other sites
Troboni 10 Report post Posted January 6, 2012 (edited) ΕΑΝ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ ΜΕ ΘΕΑ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΣ ΝΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΠΙΝΟΝΤΑΣ MILK SHAKE ΜΠΑΝΑΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΙ ΛΙΖΑ .......... ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ..............ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΣΑΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΑΛΕ ΚΛΕΙΣΤΟ Υ.Γ. ΡΕ ΛΕΣ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΑΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ Υ.Γ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΡΕΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ή ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΜΟΝΟΜΙΑΣ Edited January 6, 2012 by Troboni Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted January 6, 2012 80 moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted January 6, 2012 (edited) ρε παιδιά, πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε αυτές, τις ίδιες και τις ίδιες κουβέντες ... ας μας απασχολούν και ας συζητούμε, πράγματα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, απ' τα οποία να ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ όλοι και να γινόμαστε όλο και περισσότερο "βουνίσιοι", να αποκτούμε αυτό που οι ξένοι λένε "mountain culture" ... ΑΥΤΟΣ, κατά τη γνώμη μου είναι ο καλύτερος τρόπος, για να απαντά κάποιος στον βομβαρδισμό της δημοσιοσχετίστικης αρλούμπας, με την οποία μας πυροβολούν συνεχώς οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ που έχουν αναλάβει την προώθηση του προιόντος "χιόνι" ... εμείς, εδώ μέσα, σε αυτό το φόρουμ, είμαστε χιονοδρόμοι, Χ-Ι-Ο-Ν-Ο-Δ-Ρ-Ο-Μ-Ο-Ι ...!!! τι δουλειά έχουμε να συζητάμε και να αναπαράγουμε, τις στρατηγικές marketing του ΧΚΚ ή της εταιρίας που έχει αναλάβει την προώθηση του τουριστικού προιόντος ;;;; τι δουλειά έχουμε εμείς να συζητάμε για τις σαμπρέλες και τα μπαράκια ;;; αντί να συζητάμε για τα ΟΛΟΣΩΣΤΑ που λέει ο ΜΙΚ Για να αποχιονιστεί όμως ρίχνουμε τόννους αλάτι μέσα στο πανέμορφο δάσος. Περιμένω να λιώσουν τα χιόνια να κάνουμε μια μικρή έρευνα όχι αν, αλλά πόσο ζημία έχει γίνει στο περιβάλλον στην διαδρομή για ΧΚΚ. Δεν είμαι ειδικός αλλά με λίγες ερωτήσεις σε κάποιους που ξέρουν, μιλάμε για το πιο μεγάλο έγκλημα της χιονοδρομίας απέναντι στο περιβάλλον και δυστυχώς και στη Βασιλίτσα είδα το ίδιο.Χίλες φορές να έχει χιόνι στο δρόμο. Ως πότε δεν θα λέμε τίποτα για αυτό? δεν βλέπετε;;;; από 1000 μέτρα μακριά, ότι έχουμε (έχετε) μπει στο τριπάκι των ανθρώπων που κάνουν promotion στο ΧΚΚ ;;; τι σχέση έχουμε εμείς ;;;; με τις κυρίες με τα ψηλοτάκουνα και με τις φλορούμπες, τα στελεχά επιχειρήσεων, που ήρθαν και κάνουν business στα βουνά και ξέρουν τα βουνά μόνο από αφίσες ;;;;; ας κάνουν αυτοί την δουλειά τους (δημοκρατία έχουμε), ΑΛΛΑ ας κάνουμε κι εμείς την δική μας .... και δική μας δουλειά είναι να κουβεντιάζουμε και να μαθαίνουμε, για τα βουνά, για τα χιόνια, για τους αέρηδες, για τα αλάτια για την υποθερμία, για το περιβάλλον, για το θόρυβο, για το τεχνητό χιόνι, για την ομίχλη, για τα GPS ..... τι στο διάλο ...;;;;; χιονοδρομικό φόρουμ δεν είμαστε ;;;;;; ή μήπως έχουμε γίνει παράρτημα της ΕΕΔΕ ;;;; (=Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων) Edited January 6, 2012 by panpanou ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted January 6, 2012 Αρχισαν τα οργανα... 80 Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted January 6, 2012 (edited) Για την ιστορία, έχει ξανασυμβεί στα Καλάβρυτα και είναι ο λόγος που η σκεπή του σαλέ είναι κατά το ένα πέμπτο κόκκινη. ακριβώς και είναι δείγμα του τι σημαίνει να μην έχεις ΚΑΜΜΙΑ μα ΚΑΜΜΙΑ σχέση με το βουνό, να νομίζεις ότι το περιβάλλον στα 2000 μέτρα είναι όπως στην αυλή του σπιτιού σου .... οι άνθρωποι που έφτιαξαν το σαλέ, φτιάχνανε και φτιάχνουνε ξύλινα σπίτια στα χαμηλά ... κανείς δεν τους είπε τι συμβαίνει στα βουνά και ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ οι στέγες στα μέρη που φυσάει πολύ .... θυμηθείτε πως είναι οι στέγες στα σπίτια που είναι σε υψόμετρα και εκτεθειμένα σε δυνατούς αέρηδες, στις χώρες των Άλπεων ... έχουν ;άραγες ;;;;; την ίδια στέγη με το σαλέ του Ξηρόκαμπου;;;; όπως, ας πούμε, τα πράσινα πλακάκια !!!!! στην είσοδο των σαλέ, που ΓΛΥΣΤΡΟΥΝ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΑ και είναι μόνιμος κίνδυνος για όσους μπαίνουν μέσα φορώντας μπότες του σκι .... επί χρόνια το λέμε, αλλά κανείς δεν πάει να αγοράσει 10 τετραγωνικά λαστιχένιο πλέγμα, να το στρώσει εκεί μπροστά ... έγινε που έγινε η μαλακία, ας την αφήσουμε εκεί να διαιωνίζεται .... εξ άλλου, αγαπητοί φίλοι, δεν διδάσκονται τέτοιου είδους remedial actions στις σχολές marketing .... Edited January 6, 2012 by panpanou ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted January 6, 2012 (edited) 80 Edited January 6, 2012 by panpanou ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted January 6, 2012 +22 σύμφωνα με το google maps. Και πληρώνεις 2 διόδια επιπλέον. Παρόλα αυτά, εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι προτιμότερη διαδρομή και θα την επέλεγα, ειδικά για την επιστροφή αν δεν υπήρχε το πρόβλημα ότι συνήθως τρώμε στα Καλάβρυτα.υπαρχει και ο Πετροπουλος στη οστρακινα οπου εχει κορυφαιας ποιοτητας φαγητο και κορυφαιο παντα κρασι 80 DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted January 6, 2012 κανενα κοψιδακι? μετα απο 8 ωρες σκι το νεραντζακι δεν φτανει μανα μουγια ρωτα τον λαππα περσι ποσο και τι εφαγε στο λεβιδι???απο τα καλυτερα λιτιδιαιτα εβερ 80 DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted January 6, 2012 (edited) H διαδρομή από Λεβίδι-Κλειτορία είναι περίπου 15 χλμ περισσότερα... και αν βάλεις την πολύ μεγαλύτερη μέση ωριαία ταχύτητα της διαδρομής... πιθανότατα να κάνεις πολύ λιγότερο χρόνο... με μεγαλύτερη βέβαια κατανάλωση καυσίμου... Η ασφάλεια είναι εκτός συναγωνισμού... Μόνο δύσκολο κομμάτι το Λεβίδι-ΧΚΚ που όμως η κυκλοφορία είναι ελάχιστη και οι ταχύτητες πολύ μικρότερες... Αν την μάθεις την διαδρομή δύσκολα την αλλάζεις... Ο Κορίνθου-Πατρών είναι κυριολεκτικά καρμανίολα πλέον... και σε περιόδους εξόδου-εισόδου εκδρομέων κανονικό βασανιστήριο... Τα ενημερωτικά τελείωσαν... στο προκείμενο τώρα... Αυτοί οι ηλίθιοι... και αυτοί οι μ@λάκες... που ήρθαν για να τα ακουμπήσουν στο χκ ... το βρήκαν κλειστό... Οκ... κακοκαιρία αλλά... έναν καφέ... ένα τσάι... ένα τήλιο... κάτι να πιούν... κάπου να κατουρήσουν ... να ζεστάνουν το κοκκαλάκι τους...? Μπαααααα... το κλείσανε το μαγαζί... και πήγαν για τσίπουρα στα Καλάβρυτα... Αυτός είναι πραγματικός εκσυγχρονισμός... Σας γράφουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνι... και να πατε να .... που θέτε και καφέ... Ένα πουλάκι μου σφύριξε ότι ο Βαζαίος στα μισά της διαδρομής του προσωπικού για το κέντρο τους εστειλε πίσω... Γλίτωσε τα μεροκάμματα... αλλά όχι την κατακραυγή... Με αυτά που κάνετε... ΘΑ ΦΑΤΕ ΞΥΛΟ εύκολα... και γω θα γελάω... Και καλά... όπως λέει ο Μικ τα πάνω λιφτ δεν γίνεται να δουλέψουν... Εγώ λέω ούτε η Δαφνη-Αχιλλέας... σύμφωνοι... (τη Δαφνη την έχω δει να εκτροχιάζεται και με λιγότερο αέρα...) ΤΟ ΚΑΤΩ BABY-LIFT ... γιατί είναι κλειστό...??????????? ΔΕΝ το επηρεάζει ΠΟΤΕ ο αέρας... και έχω δει ουκ όλιγες φορές αρχάριους να κάνουν εν μέσω βροχής μάθημα... Δλδ οι σχολές σήμερα έστω και 2 μεροκάματα θα τα έπαιρναν αλλά και αυτοί... εκεί που δεν πιάνει μελάνι... Το κέντρο να γλιτώσει φράγκα... και οι λιγοστοί πελάτες και συνεργάτες νααααααααααα..... Δεν είναι απλά ΝΤΡΟΠΗ.... είναι ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ... Τέτοια αναλγησία...? Θύμιο το κάτω σαλέ και γενικώς τα σαλέ (sic) σε ΌΛΑ τα εκσυχρονισμένα ΧΚ του κόσμου... σε περιπτώσεις κακοκαιρίας-χιονοθύελας λειτουργούν ως ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ... (shelter που λένε και στην Ευρώπη...) Eκεί καταλύει ο "επισκέπτης" αναξαρτήτου ηλικίας συνομοταξίας και κατηγορίας προκειμένου να προφυλαχθεί από τα καιρικά φαινόμενα... Και Χρήστο ΌΧΙ δεν είναι γνωστό τσι πάσης ότι το κέντρο θα ήταν κλειστό σήμερα... Δεν το είπε ούτε η 24ώρη ενημέρωση του κέντρου ούτε το έγραφε σε κάποιον τοίχο... Δεν είναι όλοι οι πελάτες Λάππας Τeoxalandri Ολγα Over κλπ κλπ... Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αλλά υπάρχουν και κάποιοι που δεν διαβάζουν ούτε το φόρουμ μας ούτε το snowreport... Kαι δεν μπορεί επ'ουδενί να θεωρηθεί ως δικαιολογία το "είναι γνωστή" η σημερινή κακοκαιρία... Το κέντρο ωφείλει να έχει όσες υπηρεσίες δύναται να λειτουργήσουν σήμερα στην διάθεση του πελάτη γαι να επιλέξει αν θα κάνει κάποια χρήση... και όχι να κλείνει λες και είναι super-market.... Όλοι ωφείλουν να είναι στις θέσεις τους ΧΡΟΝΙΑΡΑ ΜΕΡΑ και αργία και ότι γίνεται να λειτουργήσει να λειτουργήσει... (snowmobile tubes κλπ κλπ) Τα χιονοδρομικά δουλεύουν ΧΕΙΜΩΝΑ σε μεγάλα ΥΨΟΜΕΤΡΑ... και φυσικό είναι κάποιες μέρες να μην έχει λιακάδα... Δεν είναι καλοκαίρι στη Ψαρού το κέρατό μου μέσα... Με πήρε ένας φίλος να μου ευχηθεί για την αδερφή μου... από απέναντι... (δλδ από το ΧΚΠ για όσους δεν κατάλαβαν) και μου είπε ότι εκτός από τους 4 αναβατήρες που δούλευαν για 200 με 300 άτομα οι καφετέρειες δούλευαν κανονικότατα... Αλλά εκεί βλέπεις είναι ιδιώτες που πληρώνουν νοίκι και σέβονται έστω και λίγο τους πελάτες τους... Από δω... π@π@ρι@ μέντολες... Σήμερα που δεν έχει σκί εγώ ήθελα φασολάδα στο σαλέ... και θέα τις πίστες...? Γιατί όχι δλδ....? Και όσον αφορά και κάποιους εργαζόμενους στο κέντρο που διαβάζουν... όταν ο Τσε και ο Σπανός σας κράταγαν με το ζόρι και ξύνατε τ'@ρχίδι@ σας στο κέντρο με πλήρη αναστολή αλλά έπεφτε το μεροκάματο (50 γιούργια όχι 32...)ήταν άσχημα... Φάτε τώρα το πρωινό ξύπνημα... το ζόρι (να μην το πω αλλιώς) να ετοιμαστείτε να έρθετε από τα κωλοχώρια σας μέχρι τα Καλάβρυτα για το καθορισμένο ραντεβού... και στα μισά της διαδρομής ... πίσω... και το μεροκάματο υπερ πίστεως και Βαζιαΐνης... Νομίζω ότι ερεθίστηκα ήδη ... Όσον αφορά και κάποιους Καλαβρυτινούς επιχειρηματίες όλων των κατηγοριών... Όταν παλιά ο Τσε και ο Σπανός έδιωχνε το προσωπικο από το κέντρο όπως λέει και ο Troboni ΜΕΤΑ τις 3 νόμιμες αναστολές δλδ στις 11:00 ... κλαψομουνίζατε ότι πετάνε λεφτά στο κέντρο... και ότι ταίζουν τεμπέληδες... Τώρα παίρνετε πίσω τα πέδιλα και τα σανίδια χωρίς να τσιμπάτε ούτε ένα γιούβρο... (που ένα μεροκαματάκι από 2-3-5-10 αρχαριους που θα έκαναν στο baby-lift θα βγάζατε...) και θα τους ψάχνετε στα δωμάτια σας γιατι αυτοί που ανέβηκαν σήμερα πάνω... ΔΕΝ θα ξανάρθουν... Μ'αρέσει που ο εκσυχρονισμός πάει το κέντρο πίσω... τουλάχιστον 15 χρόνια.... καύλα ... Σας θυμίζω φίλοι και μέλη του Συλλόγου ότι ένας ιδιοκτήτης σαλέ κράταγε ανοικτό το μαγαζάκι του ακόμα και τις μέρες με κακοκαιρία που η πρόσβαση εκεί με τα λίφτ ήταν αδύνατη και μάλιστα για όσους ανέβαιναν προκειμένου να τους τιμήσει και να τους γλυκάνει την απογοήτευση τους κέρναγε... Αν θέλει κάποιος να το διαψέυσει αυτό... Όταν έχεις μαγαζί και κοιτάς ΜΠΡΟΣΤΆ... κάποιες φορές θα μπεις μέσα... προκειμένου να εξασφαλίσεις το γέμισμα της τσέπης σου μεταγενέστερα... Δεν είναι όλα επί της παρούσης... Οι δημόσιες σχέσεις χτίζονται στο βουνό κυρ Θύμιο... και όχι στο facebook... Kαι κάτι τελευταίο... Μαιρούλα... μην περιμένεις τον Metero να εμφανιστεί... ξανα... Ο Τσεκούρας έφυγε... και μαζί με αυτόν οι ... και καλά κακές ΑΓΝΩΣΤΕΣ γλώσσες... Τώρα όλα στο βουνό είναι θεσπέσια και εξαιρετικά καλά... (αυτό το "εξαιρετικά" αν το διαβάσω 2-3 φορές ακόμα θα ξεράσω.... ) Μπράβο στο ΧΚΚ που χαράζει την νέα πορεία με σεβασμό στο μ@λάκα που ανέβηκε σήμερα πάνω... Καθόλου Φιλικά Τρελό Γελάδι (σε περίπτωση που με ξέχασες Θύμιο... κατά κόσμον Ντάφλος Θεόδωρος...) Υ.Γ. Μαθαίνω ότι στα Καλάβρυτα γίνεται της πουτ@ν@ς με τα σημερινά... Άντε σφαχτείτε μπας και αδειάσει κανα σπίτι να νοικιάσουμε και μεις... Υ.Γ.2 Τυχερό το κέντρο που δεν έχω βρει σπίτι και δεν ήμουν πάνω σήμερα... Υ.Γ.3 Για τη σκεπή δεν σχολιάζω τα λέει όλα ο δάσκαλος... Πάλι καλά που έδωσε τα λεφτά ο Φούρας αν δεν κάνω λάθος... τότε νομάρχης και φτιάχτηκε και αυτό το ρημάδι... Edited January 6, 2012 by TEOXALANDRI O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted January 6, 2012 Χίλες φορές να έχει χιόνι στο δρόμο. το συζητούσα με τα παιδιά, Γιάννη και Διονύση ... πήγανε σε 3 διαφορετικά χιονοδρομικά, στο μεγαλύτερο του Καναδά (Whistler), στο 3ο μεγαλύτερο (Sun Peaks) και στο μικρό Seymour (=160 km πίστες) (έξω από το Βανκούβερ) σε ΚΑΝΕΝΑ δεν αποχιονίζεται με ξυράφι ο δρόμος !!! πουθενά στην χώρα δεν ρίχνουν αλάτι !!!! απλώς, παίρνουν το πολύ χιόνι από την επιφάνεις του δρόμου και μετά ρίχνουν πετραδάκια !!! για να αυξηθεί η πρόσφυση των ελαστικών ....!!! γιατί αυτή Η ΜΑΝΙΑ ;;;; να είναι ο δρόμος τζάμι μετά από κάθε χιονόπτωση;;; στο κάτω κάτω στο βουνό πάμε, δεν πάμε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης για καφέ στον Άδωνι .... ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
agavalas 1,000 Report post Posted January 6, 2012 Σήμερα που το διαβάζω είναι σαν να το ξαναζώ 11 χρόνια πριν !!! Θυμάμαι μέχρι και που έμενα ...ξενώνας Φαναρα ( ο τύπος μας άφηνε τα ξύλα για το τζάκι στο δρόμο να βρέχονται για να μη καίμε πολλά 80 ) .. δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα ? 4 ημέρες κλειστό το χιονοδρομικό λόγο καιρικών συνθηκών .. τελικά φύγαμε πήγαμε Παρνασσό και κάναμε σκι !! έκτοτε μέχρι και το άκουσμα Καλάβρυτα με εκνεύριζε φέτος έλεγα να ξαναπάω .. Αλλα διαπιστώνω ότι 11 χρόνια μετά τα γεγονότα παραμένουν τα ίδια !!! [/img] Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted January 6, 2012 (edited) αυτή είναι η TransCanada .... 7821 Km !!!!! η φωτό είναι τραβηγμένη 2 η ώρα το πρωί ... είναι ο μεγαλύτερος εθνικός δρόμος του Καναδά ... φεύγει από τη Δύση (Βανκούβερ) και φτάνει στο NewFound Land - στην ανατολικότερη πολιτεία της χώρας ... περνά από όρη, βουνά, λαγκάδια, λίμνες και θάλασσες ... με θερμοκρασίες τον χειμώνα -20 και παρακάτω !!!! εκεί που ο δρόμος είναι χιονισμένος ή παγωμένος .... δεν νοείται κανείς να ρίξει αλάτι ... απλώς ο δρόμος αποχιονίζεται .... ΚΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ (αλυσίδες, χιονολάστιχα, πανιά, 4Χ4) εφόσον θέλουν να τον οδηγήσουν ... δεν καταλαβαίνω γιατί στα ελληνικά χιονοδρομικά του Νότου(= ΧΚΚ και ΧΚΠ) ξεσηκώνεται επανάσταση όταν ο δρόμος αφού ξεχιονιστεί μένει με κανά 2 πόντους χιόνι ...;;;;;; (και αυτό συμβαίνει κυρίως στο Νότο !!! οι Βόρειοι είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με την οδήγηση στο χιόνι και το πάγο ...) αποτέλεσμα είναι να απαντούν οι ... αρμόδιοι (που δεν θέλουν να χάσουν πελατάκι) με τόνους αλάτι ... αδιάφοροι για το τι σημαίνει αυτό για τα παρακείμενα δάση .... εμείς όμως, αγαπητοί φίλοι, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ που θα ζήσει σε αυτόν τον πλανήτη ..... Edited January 6, 2012 by panpanou ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
Troboni 10 Report post Posted January 6, 2012 Δυστυχώς ακόμα και σήμερα οι καλαβρυτινοι άρχοντες φροντίζουν να προμηθεύονται .. άκουσον άκουσον 500 καιπλέον τόνους αλάτι ανά σεζόν για τους αποχιονισμούς των δρόμων. Άμα δεν πέσει αλάτι στο δρόμο κάπως τους έρχετε. Άμα δεν ασπρίσει η άσφαλτος από το αλάτι δεν έχει γίνει σωστή δουλειά. Και που να ακούστε του λεοφοριατζήδες τι λένε για το αλάτι ούτε άγιος να ήταν. Πηγαίνοντας προς το χιονοδρομικό και παρατηρώντας τα έλατα δίπλα στο δρόμο θα δούμε όλοι τα αποτελέσματα του αλατιού. Έχουν αρχίζει να ξεραίνονται. Φυσικά δεν συζητώ για το αυτοκίνητο του καθενός που αμά δεν το πλύνεις αμέσως πάνω κάτω δε λύνει βίδα. Και φυσικά όπως σοφά λέει και ο γιατρός δεν είμαστε οι τελευταίοι κάτοικοι τούτου του κόσμου. Κάτι πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας. σίγουρα όχι αλάτι κάτι καλύτερο. Share this post Link to post Share on other sites
kapten 57 Report post Posted January 6, 2012 Φίλοι χιονοδρόμοι, επισκέπτες, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν σήμερα στον Χελμό, δεν επέτρεψαν τη λειτουργία του Χ.Κ.Κ. Παρόλαυτά υπάρχει και η θετική πλευρά. Τα αρκετά εκατοστά φρέσκου χιονιού, που έχουν πέσει, σε συνδυασμό με το ότι αύριο Σάββατο 7-1-12 τα φαινόμενα φαίνεται να υποχωρούν, θα επιτρέψουν τη βόλτα στο βουνό για χιονοδρομία και παιχνίδια στο χιόνι. Για το Χ.Κ.Κ. επικοινωνία ενημέρωση Χρήστος Βαλκανάς. Snow Report Forum http://forum.snowreport.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
Hellbent 4,782 Report post Posted January 6, 2012 (edited) Tωρα μας υποχρέωσες :Just Kidding: Εγω παντως απο ο,τι μπορω να δω απο την κατω καμερα τα ελατα φαινονται μαυρα χωρις χιονι και απο την πανω καμερα οσες φορες την τσεκαρα σημερα ητανε μες την ομιχλη. Νιφαδα να πεφτει δεν ειδα Με βλεπω για παρνασσο ισως να ανεβω κυριακη Edited January 6, 2012 by Hellbent Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted January 6, 2012 Τελικα ρε παιδι μου ο Ελληνας ειναι πολυ κακος και ανικανοποιητος ανθρωπος, τουλαχιστον αυτο καταλαβαινω εγω με το τοσο δα μυαλο που κουβαλαω στην κλαβα μου, ολοι οι αλλοι ειναι οι κακοι εκτος απο μας, ολα τα εχουμε λυσει τωρα αρχισε να μας πειραζει το αλατι που καποιοι λαλακες ριχνουν στο κωλοδρομο για να μην σκοτωθει κανενας νεοελληνας που εχει μαθει να κρινει μεσω του υπολογιστη του αντι να παει και να μαθει πως πρεπει να ειναι η συμπεριφορα του οδηγωντας σε χιονισμενο δρομο.... Τελικα στα 47 μου καταλαβα οτι η "λαλακια ειναι ανικητη" Ειδατε που οσο ζουμε μαθαινουμε!! Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
agavalas 1,000 Report post Posted January 6, 2012 Τελικα ρε παιδι μου ο Ελληνας ειναι πολυ κακος και ανικανοποιητος ανθρωπος, τουλαχιστον αυτο καταλαβαινω εγω με το τοσο δα μυαλο που κουβαλαωστην κλαβα μου, ολοι οι αλλοι ειναι οι κακοι εκτος απο μας, ολα τα εχουμε λυσει τωρα αρχισε να μας πειραζει το αλατι που καποιοι λαλακες ριχνουν στο κωλοδρομο για να μην σκοτωθει κανενας νεοελληνας που εχει μαθει να κρινει μεσω του υπολογιστη του αντι να παει και να μαθει πως πρεπει να ειναι η συμπεριφορα του οδηγωντας σε χιονισμενο δρομο.... Τελικα στα 47 μου καταλαβα οτι η "λαλακια ειναι ανικητη" Ειδατε που οσο ζουμε μαθαινουμε!! +1 [/img] Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted January 6, 2012 ... ... Άσκηση: Πόσα άτομα χρειάζονται για να κάνουν το thread π@$%να; Είμαστε ένα χιονοδρομικό forum που απαρτίζεται από ανθρώπους που υποτίθεται ότι γνωρίζουν 3 πράγματα περισσότερα για το αντικείμενο μας. Και αν κάποιος άσχετος είχε γράψει παράπονα για την μη λειτουργία ενός ΧΚ μια μέρα σαν την σημερινή, θα του εξηγούσαμε ότι στα χιονοδρομικά τον πρώτο λόγο τον έχει ο καιρός. Είναι λοιπόν τουλάχιστον κουραστικό, αν όχι αστείο, αντί να καθόμαστε να ασχολούμαστε με την χιονοδρομία ή με σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα όπως αυτό που αναφέρεται παραπάνω, να διαβάζουμε πολύχρωμα σεντόνια που ασχολούνται με την συγκλονιστική είδηση ότι... το σαλέ δεν άνοιξε σε μια μέρα που το ΧΚ ήταν κλειστό, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα του οικονομικού κλίματος που βιώνουμε. Παρεμπιπτόντως, όταν περνάμε εξαιρετικά κάπου, θα το γράφουμε. Είτε αρέσει σε όσους έχουν προηγούμενα με τις διευθύνσεις συγκεκριμένων χιονοδρομικών, είτε όχι. Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Troboni 10 Report post Posted January 6, 2012 (edited) ολοι οι αλλοι ειναι οι κακοι εκτος απο μας, ολα τα εχουμε λυσει τωρα αρχισε να μας πειραζει το αλατι που καποιοι λαλακες ριχνουν στο κωλοδρομο για να μην σκοτωθει κανενας νεοελληνας που εχει μαθει να κρινει μεσω του υπολογιστη του αντι να παει και να μαθει πως πρεπει να ειναι η συμπεριφορα του οδηγωντας σε χιονισμενο δρομο.... Ο καθένας μας έχει μερίδιο ευθύνης και τούτο φαίνεται και από τη σημερινή κατάσταση που βιώνουμε. Το μερίδιο ευθύνης έχει να κάνει και με την απάθεια αλλά και με την λαλακία και ξεροκεφαλιά του καθενός Θεωρώ ότι όταν πηγαίνεις στο βουνό πρέπει να έχεις αλυσίδες, χιονολάστιχα, φτιάρι, βενζίνη στο αυτοκίνητο σου και ότι άλλο χρειάζεται και σε καμία περίπτωση να μην εξαρτάσε από άλλους. Έχω πολλές φορές ταλαιπωρηθεί από συνανθρώπους οι οποίοι δεν έλαβαν τα αυτονόητα και στοιχειώδη, έαν υπάρχουν τελικά, μέτρα. Ώρες ατελείωτες διότι το λεοφωρείο δεν είχε αλυσίδες ή διότι ο άλλος σταμάτησε πάνω στη στροφή να βάλει αλυσίδες και άλλα πολλά ευτράπελα. Το ότι ο κάθε νεοέλληνας πράτει όπως γουστάρει και όπου γουστάρει δεν σημαίνει ότι νομιμοποιείται να ταλαιπωρεί κόσμο. Ο καθείς να λάβει τα μέτρα του και όχι προς ευκολία μας να καταστρέφουμε τα πάντα στην εν λόγω περίπτωση το βουνό με τόνους αλάτι. Σε λίγο οι πηγές των βουνών θα βγάζουν αλμυρό νερό και τα άμοιρα ξερά έλατα θα θυμήζουν ότι κάποτε υπήρχε δάσος. Edited January 6, 2012 by Troboni Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 6, 2012 (edited) Ρε συ Στάθη συγνώμη που αν και στα 34 μίλησα με ένα δυο ανθρώπους στα Γρεβενά και μου εξήγησαν την αλλαγή που έχουν αρχίσει να παρατηρούν στο περιβάλλον επειδή ρίχνουν χιλιάδες τόνους αλάτι μέσα σε πανέμορφα και υγιή δάση. Και επίσης συγνώμη που πήγαινα τόσα χρόνια στον Παρνασσό που δεν έριχναν και τόσο αλάτι και δεν είχα δει με τα μάτια μου αυτό το έγκλημα. Στο θέμα μας αύριο κύριε Καπτεν αν επιτρέπει ο καιρός τι είναι σε θέση να ανοίξει? Έχω βάλει και ένα ερωτηματάκι παραπάνω. Δεν είναι νροπή να πείτε "κύριοι πηγαίντε Παρνασσό, δεν είμαστε και τόσο έτοιμοι, ελάτε άλλη φορά." Αν δεν το πείτε και έρθουμε αύριο και είναι όλα παγωμένα και ο Παρνασσός έχει 14/14 μάλλον θα έχουμε κάθε δίκιο να μη ξαναπατήσουμε. Το πιο τίμιο να πεις είναι έτοιμα αυτά, τα άλλα έχουν θαφτεί στο χιόνι. Αν νομίζεις Χρήστο ότι αυτό που κάνεις είναι ενημέρωση σαν πελάτης σου λέω ότι δεν έχω καταλάβει τι εννοείς. Edited January 6, 2012 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 6, 2012 Παρεμπιπτόντως, όταν περνάμε εξαιρετικά κάπου, θα το γράφουμε. Είτε αρέσει σε όσους έχουν προηγούμενα με τις διευθύνσεις συγκεκριμένων χιονοδρομικών, είτε όχι. Σαφως Σε λίγο οι πηγές των βουνών θα βγάζουν αλμυρό νερό και τα άμοιρα ξερά έλατα θα θυμήζουν ότι κάποτε υπήρχε δάσος. Το πιο σημαντικό από όλα Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
bujinkan 2,507 Report post Posted January 6, 2012 Μεταφέρω αυτούσια την ανακοινωση του ΧΚΚ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Φίλοι χιονοδρόμοι, επισκέπτες σας ενημερώνουμε ότι λόγω θυελλωδών ανέμων, οι εγκαταστάσεις του Χ.Κ.Κ. και το Σαλέ για σήμερα Παρασκευή 6-1-12 θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας. Ζητάμε την κατανόησή σας,αλλά πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια. Βάσει μετεορολογικών προγνώσεων οιι άνεμοι φαίνεται να κοπάζουν από αύριο, οπότε και το Χ.Κ.Κ. θα είναι και πάλι σε λειτουργία. τα χρόνια πολλά μας λείπανε Και ρωτάω έχω πληρώσει ετήσια κάρτα έχω φέρει τους φίλους μου κατανοώ ότι έχει αέρα και δεν μπορούν οι αναβατήρες να δουλέψουν το σαλέ γιατί δεν δουλεύει??? Γιατι δεν έχει καλά θεμέλια??? Γιατί φοβούνται μήπως φύγει η σκεπή??? Γιατί δεν δουλεύει η καφετιέρα λόγω αέρα??? Γιατί πρέπει να πληρώσει η επιχείρηση μεροκάματα αργίας δηλαδή υψηλό εργατικό κόστος??? Γιατί το ΧΚΚ μας γράφει στα παλιά του τα παπούτσια??? Γιατί το ΧΧΚ δουλεύει μόνο με καλοκαιρί ακαι καθόλου άνεμο?? Γιατί φοβάται η διοίκηση ??? Γιατί δεν είναι σίγουροι για το έργο που κάνουν και εκτελούν στο ΧΚΚ??? Ειλικρινά καμία πρόθεση δεν έχω για να μαλώσω και να κράξω αλλά όσα χρόνια κάνω σκι και πάω στο ΧΚΚ αντίστοιχη κατάσταση δεν έχει ξανασυμβεί. Έχουμε περάσει και χειρότερα με αέρα και χιόνι, ούτως η άλλως βουνό είναι δεν έιναι παραλία αλλά κλειστό το σαλέ ΝΤΡΟΠΗ μεγάλη ΝΤΡΟΠΗ. Να μπεις ρε αδελφέ να ξεσταθείς να πάρεις ένα τσαι ειδικά τώρα που το δουλεύει το ίδιο το χιονοδρομικό Στον Παρνασσό ή σ άλλα χιονοδρομικά το κλείνουν το σαλέ με τον αέρα. και καλά βγάλαμε και μια ανακοίνωση στο διαδίκτυο και όλα καλά ενημερώσαμε τον κόσμο στις 08:25 με τονχιονοδρομικό εκπρόσωπο και όλα καλά. Ζητώ η ενημέρωση Ζήτω!!!! Γιατί , γιατί , γιατί, γιατί, γιατί, γιατί, γιατί ……………………….. ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ εγω ρωταω..... καποιος ο οποιος το μονο που κανει απο οσα γραφομενα του εχω δει,ειναι να τα χωνει στο χκκ,γιατι εχει παρει ετησια καρτα? Τεσπα αν δεν την θες με χαρα την αγοραζω εγω ετσι για να σε γλυτωσω και απο το λαθος εξοδο που εκανες...... Αμαν νισαφι πια η ιστορια μερικων με το χκκ.... Share this post Link to post Share on other sites