Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
over-poulover

Χ.Κ. Καλαβρύτων, 2011-2012

Recommended Posts

Πάντως την Κυριακή αρκετές άγκυρες έφευγαν με ένα άτομο (παρόλο το κράξιμο που ακουγόταν από την ουρά) και την ώρα που ήταν κλειστή η Στύγα. Και δεν λέμε για μία αλλά 5-6 σερί. Και το πρόβλημ το δημιουργούν βέβαια οι σανίδες , όχι αυτές καθαυτές αλλά όσοι (ορισμένοι) που τις καβαλάνε :P :P

Τα παιδιά στο λιφτ όντως βοηθούσαν αλλά μάλλον πρέπει να γίνουν ποιό πιεστικοί ..

Και για μένα τουλάχιστον ποιό κουραστικό είναι να έχει έναν η άγκυρα παρά δύο που ισορροπεί καλύτερα και δεν σε τραβάει μονόπαντα :good:

Υ.Γ. Πάντως ενημέρωση ΧΚΚ χωρίς φωτορομάντζο Alcatraz και χωρίς κράξιμο ΤΕΟ είναι σκορδαλιά χωρίς σκόρδο.. :clapping::hehe::HeHe::hi::D :D :whistling:

Οι σκιέρ που πηγαίνουν ένας ένας δεν σε ενοχλούν δηλαδή,ε;Όσο για το γιουχαρισμα σίγουρα είναι απο pro και βάλε άτομα που γεννήθηκαν με πέδιλα και σανιδες στα πόδια!

Όταν έχει τόσο πολυ κόσμο φιλε μου,ΟΛΟΙ μας πρέπει να κάνουμε ένα πράγμα,υπομονη!δεν εχουν όλοι το ιδιο επίπεδο,το βουνο ομως ανήκει σε όλους!

Φυσικα αυτα που γράφω ισχύουν για όλους μας,λιγότερα νεύρα και φωνές στις ουρές!

Α,ας κοιτάξουν να στρωσουν και κανά διάδρομο γιατι ειναι σαν βομβαρδισμενο τοπίο!εμενα δεν με ενοχλεί,μου αρέσουν τα σαμαρακια (άλλωστε δεν εχω πόδια,αμορτισέρ εχω) υπάρχουν πτώσεις ομως πράγμα που 'μπορει' να καθυστερεί την ουρά χαχαχα!

Edited by liapos

DSC007301-2.jpg77_NORTHOFHEAVEN-DAVEDOWNING.gif

Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά!

http://instagram.com/liapos

...παρόλο το κράξιμο που ακουγόταν από την ουρά...

Αυτό το κράξιμο στις ουρές από όλα αυτά τα 'ζώα' που κράζουν είναι τόσο απελπιστικά εκνευριστικό που μου θυμίζει πόσο βαθιά πρωτόγονοι είμαστε σε αυτή τη χώρα. 80

Υ.Γ. Πάντως ενημέρωση ΧΚΚ χωρίς φωτορομάντζο Alcatraz και χωρίς κράξιμο ΤΕΟ είναι σκορδαλιά χωρίς σκόρδο.. :im Not Worthy: :im Not Worthy: :im Not Worthy: :hi::whistling: :whistling: :whistling:

Δεν θα γκρινιάξω... αλλά θα επισημάνω....

This is a copy-paste....(όπως λέμε... Λόλα να ένα μήλο....)

Ιδανική ημέρα για χιονοδρομία σήμερα στο Χελμό.

Πολλά εκατοστά φρέσκου χιονιού προστέθηκαν στο βουνό, μετά την χθεσινή χιονόπτωση.

Το ύψος του χιονιού στη βάση του Χ.Κ.Κ. ξεπερνάει τα 80εκ.

Για σήμερα Κυριακή 8-1-2012 τα προγνωστικά δείχνουν ότι για όλη την ημέρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και ασθενείς άνεμοι, σε λειτουργία θα είναι όλοι οι αναβατήρες.

Απόλαυση με φρέσκια πούδρα στο Χελμό!!!

Για το Χ.Κ.Κ. επικοπινωνία ενημέρωση Χρήστος Βαλκανάς

Τhis is Informing and Updating...

ΧΚΠ και πελάτες , ταλαιπωρηθήκαμε,

το Σ με ξεπάγωμα Ηρακλή, την Κ με ξεπάγωμα Ερμή , αλλά τουλάχιστον αποκτήσαμε χιόνι και προβλέπονται ωραιες ημέρες χιονοδρομικές.

Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία της Κ όταν το ΧΚΠ ,

λειτούργησε κομμένο χωρίς συνδετικό Ερμή αλλά με σύνδεση οδική (9θέσια λεωφορεία ΧΚΠ +έκπτωση 20%+ παραταση λειτουργίας 0, 5 ώρα .

Για την μεγαλύτερη ασφάλεια/άνεση στην πίστα, στον δρόμο απαιτείται μεγαλύτερη εγρήγορση απο ΧΚΠ ,

αλλά κυρίως υπευθυνότερη συμμετοχή του επισκέπτη.

Λυπούμαστε για αγενή συμπεριφορά εργαζομένων ΧΚΠ και προσπαθούμε να βελτιωθούμε με συνεχή εκπαίδευση

Το βουνό έχει χιόνι άν και ο Οδυσσέας θέλει κι άλλο,

μπροστά μας έχουμε ένα 6ημερο με λιακαδα, βοριαδάκι ...

Στόχος τώρα είναι

η πλατύτερη δυνατή λειτουργία ΧΚΠ ,τις καθημερινές , όπου το 15ευρο εισιτήριο ενήλικα μειούμενο 20% με skibus φαινεται αρκετά ελκυστικό.

Στόχος είναι να λειτουργεί καθημερινά

Αφροδίτη, Ηρακλης, Περικλής, Αίολος ή Βάκχος , Ερμής ή Οδυσσέας, Δίας, Ηνίοχος, Πάν, ίσως και Πυθία.(Σύντομα θα αποκαταστσθούν και οι βλάβες Δία, οδυσσέα)

τι λέτε για ένα 12ωρο ή sunset ski το ερχόμενο Σ?

καλη εβδομάδα

Reading and learning....

Φιλικά

Τρελός Γελάδης...

Υ.Γ. Πάντως και 'γω έκραζα στην ουρά την μαυρόγατα που ευθύνεται για το καθυστερημένο άνοιγμα της Στυγας... 80

O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς

1956280u02tpdods5.gif

καλά ρε Τεο ποιο είναι το προβλημά σου;

σ αρέσει περισσότερο όπως τα γράφει ο κ.Δρίβας (που μια χαρά τα γράφει), με γεια σου και χαρά σου

Αλλά τί είναι αυτό που σε καθιστά τόσο πολύ ειδήμων, ώστε να κάνεις συνέχεια υποδείξεις;

Αν βρεθείς ποτέ σ΄αυτή τη θέση γράψτα όπως θέλεις αλλά προς το παρόν reading and learning...ok?

Snow Report Forum http://forum.snowreport.gr/

Και κάποιες φωτογραφίες από Κυριακή και Δευτέρα. Ειδικά τη Δευτέρα είχε εκπληκτική διαύγεια με αποτέλεσμα να βγουν κάποιες από τις πιο ωραίες φωτογραφίες που έχω βγάλει όλα αυτά τα χρόνια στο ΧΚΚ.

_14.jpg

πολύ ωραίες φωτό ...

ευχαριστούμε για το ωραίο, ήσυχο, μοναχικό ταξίδι ....

προσθέτω και μιά ορεογραφία, για να ξέρουμε τι βλέπουμε ....

Erimanthosnames.jpg

το Καλιφώνι και ο Ερύμανθος είναι φοβερά βουνά για ήσυχο ορειβατικό σκι ...

το λούκι του Καλιφωνιού το είχε κατέβει, μιά ωραία παρέα, εδώ

Edited by panpanou

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

Χρήστο καλησπέρα καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου για τον Τεο που είναι λίγο πιο πιεστικός σε σχέση με τους υπόλοιπους , απλά έχουν τεθεί αρκετά ουσιαστικά ερωτήματα από πολλά παιδιά σε αυτό το νήμα που πιθανόν αν τους έδινες κάποιες απαντήσεις και διευκρινίσεις σε απορίες τους όλοι μας να γινόμασταν περισσότερο σοφοί

Ευχαριστώ και οποιαδήποτε απάντηση θα ήταν ευπρόσδεκτη

Πάντως την Κυριακή αρκετές άγκυρες έφευγαν με ένα άτομο (παρόλο το κράξιμο που ακουγόταν από την ουρά) και την ώρα που ήταν κλειστή η Στύγα. Και δεν λέμε για μία αλλά 5-6 σερί. Και το πρόβλημ το δημιουργούν βέβαια οι σανίδες , όχι αυτές καθαυτές αλλά όσοι (ορισμένοι) που τις καβαλάνε 80 :P

Τα παιδιά στο λιφτ όντως βοηθούσαν αλλά μάλλον πρέπει να γίνουν ποιό πιεστικοί ..

Και για μένα τουλάχιστον ποιό κουραστικό είναι να έχει έναν η άγκυρα παρά δύο που ισορροπεί καλύτερα και δεν σε τραβάει μονόπαντα :whistling:

Υ.Γ. Πάντως ενημέρωση ΧΚΚ χωρίς φωτορομάντζο Alcatraz και χωρίς κράξιμο ΤΕΟ είναι σκορδαλιά χωρίς σκόρδο.. 80 :im Not Worthy: :im Not Worthy: :hi: :im Not Worthy: :whistling: :whistling:

Δεν μπορείς να επιβάλλεις σε κανένα είτε pro είτε αρχάριο να ανέβει στην άγκυρα με άλλο άτομο. Δεν είναι καρεκλάκι.

Εγώ π.χ που είμαι 1.92 και 98 κιλά πιστεύεις ότι θα ισορροπώ καλά με έναν φυσιολογικό άνθρωπο του 1.75 70 κιλά? Και δεν μπορώ να κάνω τίποτα που ο κώλος μου είναι 1 μέτρο πάνω από τον άλλο (με το συμπάθειο).

p.s. είμαι skier.

Edited by bomberman

[*]Οι ότι να 'ναι αρχάριοι, που χωρίς να έχουν πάρει ποτέ στη ζωή τους κάποιο μάθημα

ή έστω επισκεφθεί ένα baby lift γέμιζαν τις πίστες με "πτώματα".

Εξ ου και το Βιετνάμ του Αχιλλέα 80

Αφού μια χαρά τα λέτε από κοντα, έπρεπε να τους καμαρώσετε να απολαμβάνουν το κρασί στο πάνω σαλέ παρέα και να κάνουν χαβαλέ.

καλά ρε Τεο ποιο είναι το προβλημά σου;

σ αρέσει περισσότερο όπως τα γράφει ο κ.Δρίβας (που μια χαρά τα γράφει), με γεια σου και χαρά σου

Αλλά τί είναι αυτό που σε καθιστά τόσο πολύ ειδήμων, ώστε να κάνεις συνέχεια υποδείξεις;

Αν βρεθείς ποτέ σ΄αυτή τη θέση γράψτα όπως θέλεις αλλά προς το παρόν reading and learning...ok?

Χρήστο καταρχάς σε ευχαριστούμε που μπαίνεις στη διαδικασία καταρχάς να ενημερώνεις του πελάτε και κατά δεύτερον να απαντάς.

Θα παρακαλούσα και τους δύο να μη το γυρίσετε επί προσωπικού.

Το σημαντικό για όλους μας είναι να υπάρχει ειλικρινής και σωστή ενημέρωση και ανταλλαγη απόψεων. Ειλικρινά από τον ΤΕΟ (και φυσικά από τον Πάνο Δρίβα) έχω μάθει μυστικά και πράγματα για τα Καλάβρυτα που αλλιώς δεν θα τα μάθαινα και ειλικρινά δεν βρίσκω τον λόγο να μην μάθουμε όλοι ακόμα πιο πολλά και από εσένα. Μέχρι στιγμής πρέπει να αναγνωρίσεις ότι η ενημέρωσή σου είναι κάπως...τέλως πάντων θέλει αποκρυπτογράφηση και κυρίως έχεις τόσες πληροφορίες και γνώσεις να μας δώσεις που δεν μας τις δίνεις.

Πιστεύω και οι δύο σας έχετε τεράστια εμπειρία στο βουνό και αν αφήσετε τα προσωπικά σας στην άκρη μπορείτε να προσφέρετε πάρα πολλα στην ενημέρωσή μας με παράθεση στοιχείων και απόψεων που εμείς που δεν έχουμε τέτοια γνώση δεν θα μπορούσαμε ποτέ να ξέρουμε.

Σου υπενθυμίζω ότι για τον πελάτη τα Καλάβρυτα είναι χιονοδρομικό ΆΝ και μόνο ΑΝ τα λιφτ και ειδικότερα η Στύγα και η Άρτεμις είναι ανοιχτά.

Αυτήν την ειλικρινή ενημέρωση θέλουμε από σένα. Έχω γράψει και παραπάνω ότι εκφράσει ςόπως "θα παλέψουμε να ξεπαγώσουμε", "ελπίζουμε κατά τη διάρκεια της μέρας" και "η Στύγα δύσκολο αν ανοίξει αύριο αλλά η Άρτεμις αν επιτρέψει ο καιρός θα ανοίξει νωρίς" είναι αυτό που χρειαζόμαστε από εσένα.

Προσωπικά διαβάζω τα μυνήματα σου και τα αποκρυπτογραφώ αλλά σε όλες τις επιχειρήσεις ο πελάτης δεν πρέπει να αποκρυπτογραφεί, πρέπει να ξέρει.

Πιστεύω αν διαβάσεις με ψυχραιμία όλα τα μυνήματα του thread ξεχνώντας τις εντάσεις θα δεις για ποια πράγματα καίγεται ο πελάτης και τι περιμένουμε από εσένα και το χιονοδρομικό και θα σε παρακαλούσα να προσπαθήσεις να μας ενημερώνεις επί αυτών και να μεταφέρεις λογικά αιτήματα στο χιονοδρομικό.

Τη Κυριακή πάντως οι λιφτέρηδες Στύγας και Άρτεμις ήταν πραγματικά ήρωες και μπράβο τους που τα γέμιζαν ουσιαστικά 100% (όσο επέτρεπαν οι πελάτες).

Σαφώς και θέλουν ίσιωμα οι αφετηρίες, σαφώς και πρέπει να βάλετε σχοινιά που να φτιάχνουν τις ουρές, σαφώς και πρέπει να γεμίσετε πινακίδες που να τις αλλάζετε στις αφετηρίες "Μόνο για πολύ έμπειρους/έμπειρους χιονοδρόμους/χάρος η Στύγα2" και ασαφώς πρέπει να φτιάξετε την κατάσταση με σκυλιά, έλκηθρα περιπατητές μέσα στις πίστες.

Μετά από χιονόπτωση πρέπει οπωσδήποτε να:

1. Δίνετε προσοχή στους τερματισμούς καθώς είναι επικίνδυνοι χωρίς ίσιωμα και σήμανση

2. Εκπαιδεύσετε άλλους 30 εργάτες που να μπορούν να βοηθήσουν στο πιο γρήγορο άνοιγμα τις 10 άντε 20 μέρες του χρόνου που χιονίζει.

3. Ενημέρωνεις σωστά και με ακρίβεια τι περιμένεις να ανοίξει και πότε κατά την διάρκεια της μέρας

Από την άλλη πρέπει να ζητήσω από όλους μας, ψυχραιμία και ανταλλαγή απόψεων και γεγονότων, ο άνθρωπος εκτίθετε εδώ και πρέπει να το σεβαστούμε, η παρουσία του και η ενημέρωσή του μόνο καλό μπορεί να προσφέρει.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Διαφορετικός διαγωνισμός από τους συνηθισμένους

σε λίγες μέρες στην Ελλάδα, στο χ.κ.Καλαβρύτων από την Volcom.

Το Volcom Stone’s European PBRJ Tour 2012 πριν πάει Ανδόρα,

κάνει στάση στον Χελμό....στις 4 Φεβρουαρίου...!

Snowboarders αρχάριοι και επαγγελματίες

ετοιμάζονται να διαγωνιστούν σε έναν Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό

στα καλύτερα βουνά της Ευρώπης.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη...!

Οι νικητές θα λάβουν μέρος στον τελικό που θα διεξαχθεί

στο Avoriaz της Γαλλίας στις 31 Μαρτίου 2012

διεκδικώντας το έπαθλο των 12.000 ευρώ!!!

Καιρού επιτρέποντος λοιπόν, στις 4 Φεβρουαρίου ετοιμαστείτε για άλλα κόλπα...!

PBRJ_11_12_flyer2.jpg

πηγούλα

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Και θα ειμαστε ολοι ΕΚΕΙ!!!!!!!! :Batting Eyelashes: :P

ΑΚΑ as JEEP!!!

Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!!

Φιλικά όπως πάντα

Βασίλης....

Μετά από χιονόπτωση πρέπει οπωσδήποτε να:

1. Δίνετε προσοχή στους τερματισμούς καθώς είναι επικίνδυνοι χωρίς ίσιωμα και σήμανση

2. Εκπαιδεύσετε άλλους 30 εργάτες που να μπορούν να βοηθήσουν στο πιο γρήγορο άνοιγμα τις 10 άντε 20 μέρες του χρόνου που χιονίζει.

3. Ενημέρωνεις σωστά και με ακρίβεια τι περιμένεις να ανοίξει και πότε κατά την διάρκεια της μέρας

Από την άλλη πρέπει να ζητήσω από όλους μας, ψυχραιμία και ανταλλαγή απόψεων και γεγονότων, ο άνθρωπος εκτίθετε εδώ και πρέπει να το σεβαστούμε, η παρουσία του και η ενημέρωσή του μόνο καλό μπορεί να προσφέρει.

Πολύ εύστοχη η παρέμβαση σου ΜΙΚ. Οι ξερές αναρτήσεις ανακοινώσεων του ΧΚΚ λίγο βοηθούν και περισσότερο εκνευρίζουν.

Και μια τεχνική ερώτηση¨Που εγκειται η επικινδυνότητα στους τερματισμούς μετά από χιονόπτωση;

Επίσης Kapten πολύ θα ήθελα να μάθω πόσο ακριβώς αέρα έχει και δεν μπορεί να δωθεί η Άρτεμις σήμερα. Αν πράγματι έχει αέρα είναι πολύ χρήσιμο για εμάς να το ξέρουμε ώστε με τέτοιυς καιρούς να πηγαίνουμε Παρνασσό που δουλέύει ο Ηρακλής.

Προγνωστικά σήμερα έχει λιγότερο άερα που χτες που είχατε 7/7. Έχει κάποιο λάθος η πρόγνωση και κάποια ιδιατερότητα με τέτοιους καιρούς το βουνό?

Πως γίνεται σε ουσιαστικά απένταντι βουνά το ένα να μπορεί να δουλέψει όλα τα λιφτ στα 2250 και το άλλο να μη μπορεί να δουλέψει συρόμενο στα 2100. Η πρέπει να σημειώσουμε κάποια ιδιαιτερότητα του καιρού με τοπικό τυφώνα Καλαβρύτων ή κάτι άλλο συμβαίνει.

ότι να΄ναι γράφει το snowforecast. Σήμερα έδινε 10km αέρα με ηλιοφάνεια για Καλάβρυτα και επάνω έχει συννεφιά με κλειστά λόγο αέρα η Στύγα και η Άρτεμης.

(Μικ κρεμόμαστε από τα χείλη σου για σκ.)

Μόλις βλέπω ότι έδωσε πουδρολιακάδα στο λαό. Τυχεροί όσοι τους έκατσε(γκούχου, αψού το κέρατό μου). Λίωστε και για μας παιδιά

Θα ήθελα πολύ να μάθω πόσο διάολο άερα έχει και δεν μπορούν να δώσουν την Άρτεμι. Για την κορφή της Στύγας οκ ίσως μπορεί και να φυσάει αλλά εκτός και εάν υπάρχει τοπικός τυφώνας στα Καλάβρυτα μου φαίνετε απίθανο να μη μπορεί να δουλέψει η Άρτεμις από αέρα. Κρίμα τα παιδιά που ανέβηκαν.

maestro μετά από χιονόπτωση όλοι οι τερματισμοί στα Καλάβρυτα σε οδηγούν σε ένα χάος, ανεμοσουρίων, bumps, πετρών, πάγου και πίστας αχταρμάς που αν δεν προσέξεις μόλις αφήσεις το λιφτ χτύπησες. Πατάνε την πίστα και ξεχνάνε να φτιάξουν τους τερματισμούς σωστά. Ειδικά στην Άρτεμι όσο πήγα φέτος έχει στην κορφή της 5/5 χάλια μάυρα στο δρομάκι διαξιά.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Όσο περνάνε οι μέρες, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να κατηφορίσω προς ΧΚΚ το Σαββάτο.

My Mind Is Drifting...

Live to Ride

Καταρχάς δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που έγραψε ο Μιχάλης ότι είναι κλειστά λόγω αέρα.

Αν όμως ισχύει κάτι τέτοιο ισχύει το εξής: To judge a clouds speed and the wind speed at cloud height watch the speed of its shadow on the ground. Μάθημα παραπέντε Νο12.

post-6-1326275101_thumb.jpg post-6-1326275110_thumb.jpg

Το παρακολουθώ ώρα άντε να έχει 25 χλμ αέρα στην Άρτεμι (προς το 15 το κόβω)

Kapten με αυτό πιστεύω καταλαβαίνεις τι θέλουμε και τι έχεις χρεος να μας ενημερώσεις γιατί το χιονοδρομικό σας είναι χιονοδρομικό μόνο αν τα λιφτ είναι ανοιχτά.

Χθες όφειλες να είχες ενημερώσει για το ότι η Άρτεμις δεν θα άνοιγε από το πρωί. Το προιόν σου αυτό είναι και σήμερα ο Παρνασσός (μέχρι τώρα) έχει δώσει πολύ καλύτερο και είναι υποχρέωση σου να με ενημερώσεις ώστε να επιλέξω το άλλο προιόν και την επόμενη φορά να επιλέξω εσένα.

Πρέπει να καταλάβεις επίσης ότι εμείς σίγουρα θα έρθουμε στα Καλάβρυτα πολλές φορές. Καλύτερα να μας βοηθήσεις να έρθουμε τις καλές μέρες και να μην έρθουμε τις κακές. Όσο λιγότερες κακές έρθουμε τόσο πιο πολλές καλές θα έρθουμε σε βάθος χρόνου. Το λάθος σας τα προηγούμενα χρόνια ήταν ότι μας φέρνατε τις κακές. μετά σας βρίζαμε και καθόμασταν σπίτια μας και τις καλές.

Kαι αυτή την ενημέρωση οφείλεις να την εχεις κάνει μέχρι τις 11 το προηγούμενο βράδυ. Μάγκες βάζει θα αργήσουμε να ξεπαγώσουμε μάλλον την Άρτεμι. Αυτό είναι ενημέρωση

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

...

Και κάποιες φωτογραφίες από Κυριακή και Δευτέρα.

...

...

Τη Δευτέρα ο καιρός ήταν ανέλπιστα καλός...

...

Ο Κορινθιακός μαγνητίζε διαρκώς τα βλέμματά μας

...

Όλη η Βαθειά Λάκκα και το Αυγό στα πόδια μας... Τι υπέροχο χιονοδρομικό...

...

Σε ευχαριστώ για τις όμορφες φωτογραφίες που ανέβασες.

Keep uploading!

Με βρίσκουν σύμφωνο οι περισσότερες απόψεις & προβληματισμοί

που έχεις εκφέρει στα post σου.

Δεν μπορείς να επιβάλλεις σε κανένα είτε pro είτε αρχάριο να ανέβει στην άγκυρα με άλλο άτομο. Δεν είναι καρεκλάκι.

Εγώ π.χ που είμαι 1.92 και 98 κιλά πιστεύεις ότι θα ισορροπώ καλά με έναν φυσιολογικό άνθρωπο του 1.75 70 κιλά? Και δεν μπορώ να κάνω τίποτα που ο κώλος μου είναι 1 μέτρο πάνω από τον άλλο (με το συμπάθειο).

p.s. είμαι skier.

Φυσικά και δεν μπορείς να επιβάλεις σε κανέναν να πάρει την άγκυρα δικάβαλο.

Ειδικά ο liftιέρης, γιατί άμα γίνει η στραβή βρίσκει τον μπελά του στο άψε σβήσε.

Από την άλλη, το να παροτρύνει ο λιφτιέρης να παίρνουμε 2-2 την άγκυρα είναι σωστό.

Θα πρέπει και εμείς οι χιονοδρόμοι όμως, όσοι μπορούμε, να παίρνουμε δικάβαλο την άγκυρα.

Σε περίπτωση που φτάνει η σειρά μας και δεν έχουμε ζευγάρι,

ας αναζητήσουμε κάποιον μόνο του από την ουρά.

Την άγκυρα μπορούν όλοι να την πάρουν δικάβαλο. ΟΛΟΙ.

Και με όλους τους συνδυασμούς.

Skier - Skier

Snber - Snber

Skier - Snber

Ψηλός - Κοντός

Παχύς - Αδύνατος

Παιδί - Ενήλικας

Όλους τους παραπάνω συνδυασμούς τους έχω πετύχει

και ανέβηκαν μια χαρά.

Είναι καθαρά θέμα ψυχολογικό (που΄σαι Ράνια να μας το αναλύσεις...) και συνήθειας.

Και σίγουρα ανεβαίνεις πιο ξεκούραστα όταν είσαι δικάβαλος,

γιατί για αυτόν τον τρόπο έχει σχεδιαστεί ο αναβατήρας.

Αντιμετώπιζα (...και αντιμετωπίζω ακόμα σε κάποιες περιπτώσεις)

και εγώ την ίδια ανασφάλεια να την παίρνω δικάβαλο στις αρχές.

Τώρα μετανιώνω για τις τόσες φορές που ταλαιπωριόμουν μόνος μου...

Αρκεί μια καθημερινή με λίγο κόσμο,

για να αγαπήσετε αυτόν τον αναβατήρα.

...

Αφού μια χαρά τα λέτε από κοντα,

έπρεπε να τους καμαρώσετε να απολαμβάνουν το κρασί στο πάνω σαλέ παρέα

και να κάνουν χαβαλέ.

...

Πάνω στο βουνό, ειδικά μια χιονοδρομικά ωραία ημέρα, όλοι είμαστε μια χαρά.

Όλοι είμαστε μια μεγάλη παρέα. Ειδικά στα Καλάβρυτα αυτό το νιώθω αρκετά συχνά.

Πολύ διαφορετικά να μιλάς face 2 face με όσους τυχών διαφωνείς με τις απόψεις τους,

και άλλο να χαλιέσαι μέσω ενός απρόσωπου πληκτρολογίου...

να ειχαμε κι ενα σωστο παρκο...

Υπομονή Γιώργο. Κάθε χρόνο & καλύτερα.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι η όλη φάση έχει πιάσει.

Αν αναλογιστείς ποια ήταν η άποψη για snowpark στο χιονοδρομικό,

το 2004 και πίσω, θα ήσουν ικανοποιημένος.

Υ.Γ: ...το θυμάστε το τουτούνι του παλιού snowpark στη κόκκινη της Θέτις?

Έχω πετύχει ένα νέο, δίπλα στο chalet 1750 Στο Ξηρόκαμπο... ένα γαλάζιο Skoda.

Mιας γερής χιονόπτωσης υπόθεση είναι και θα το ridάρουμε και αυτό.

Θα βγουν ωραία γούστα :Batting Eyelashes:

...

Επίσης Kapten πολύ θα ήθελα να μάθω πόσο ακριβώς αέρα έχει και δεν μπορεί να δωθεί η Άρτεμις σήμερα...

...

Άνοιξε ρε miγκρινιάρη και η Στύγα...

Κάτσε κ βήχε τώρα σα γαϊδουρι, χαζεύοντας (όπως και εγώ) τον Johni να χαβαλεδιάζει στη Νεραϊδόραχη...

EDIT: Live report από το χιονοδρομικό απ΄τον JohNi:

Στύγα με +20 πόντους φρέσκο χιόνι, μέσα στη πίστα.

Από κάτω πατημένη πίστα και από πάνω φρεσκαδούρα.

Αυτά από όσα κατάλαβα από το παραμιλητό της χαράς του

Edited by ALCATRAZ

Σε ευχαριστώ για τις όμορφες φωτογραφίες που ανέβασες.

Keep

Κάτσε κ βήχε τώρα σα γαϊδουρι, χαζεύοντας (όπως και εγώ) τον Johni να χαβαλεδιάζει στη Νεραϊδόραχη...

EDIT: Live report από το χιονοδρομικό απ΄τον JohNi:

Στύγα με +20 πόντους φρέσκο χιόνι, μέσα στη πίστα.

Από κάτω πατημένη πίστα και από πάνω φρεσκαδούρα.

Αυτά από όσα κατάλαβα από το παραμιλητό της χαράς του

:Batting Eyelashes: (ΑΨΟΎ ΓΚΟΎΧΟΥ :P ). Φαντάσου ότι χτες μιλάγαμε και του έλεγα ότι αν περάσει λίγο το κρύωμα θα πηγαίναμε

Kαι πάλι όμως 1 το μεσημέρι άνοιξε. Και προφανώς δεν ήταν κλειστά λόγω αέρα, ήταν κλειστά λόγο ανετοιμότητας και ξεπαγώματος που λέω παραπάνω την πρόταση για την λύση τους και πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ενημέρωση.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Τη Δευτέρα ο καιρός ήταν ανέλπιστα καλός μέχρι το μεσημέρι και όσοι ήταν εκεί απόλαυσαν υπέροχες πίστες χωρίς ουρές.

Η πολυαγαπημένη Αντιγόνη εξαιρετικά στρωμένη τιμήθηκε δεόντως για μια ακόμη φορά

_49.jpg

Αυτή είναι όντως "μαύρη" όπως τη δείχνει ο χάρτης με τις πίστες και τα lift του χιονοδρομικού??

Γιώργος

Υ.Γ. Έχω "κολλήσει" μέχρι το κάτω σαλέ όπως κατάλαβες για αυτό ρωτάω. Τις επάνω τις βλέπω μόνο από φωτογραφίες. Πού θα πάει όμως, λίγη προσπάθεια ακόμα και ίσως και κάποια παρέα την πρώτη φορά και θα ξεπεράσω τις αναστολές!

Αυτή είναι όντως "μαύρη" όπως τη δείχνει ο χάρτης με τις πίστες και τα lift του χιονοδρομικού??

Γιώργος

Υ.Γ. Έχω "κολλήσει" μέχρι το κάτω σαλέ όπως κατάλαβες για αυτό ρωτάω. Τις επάνω τις βλέπω μόνο από φωτογραφίες. Πού θα πάει όμως, λίγη προσπάθεια ακόμα και ίσως και κάποια παρέα την πρώτη φορά και θα ξεπεράσω τις αναστολές!

Yeap...!

Αυτή είναι μαύρη....

Φοβερή πίστα να κατέβει κανείς,όταν είναι πατημένη,κυρίως αν η Στύγα έχει πήξιμο..... :Batting Eyelashes:

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Την άγκυρα μπορούν όλοι να την πάρουν δικάβαλο. ΟΛΟΙ.

Και με όλους τους συνδυασμούς.

Skier - Skier

Snber - Snber

Skier - Snber

Ψηλός - Κοντός

Παχύς - Αδύνατος

Παιδί - Ενήλικας

Όλους τους παραπάνω συνδυασμούς τους έχω πετύχει

και ανέβηκαν μια χαρά.

Είναι καθαρά θέμα ψυχολογικό (που΄σαι Ράνια να μας το αναλύσεις...) και συνήθειας.

Και σίγουρα ανεβαίνεις πιο ξεκούραστα όταν είσαι δικάβαλος,

γιατί για αυτόν τον τρόπο έχει σχεδιαστεί ο αναβατήρας.

Αντιμετώπιζα (...και αντιμετωπίζω ακόμα σε κάποιες περιπτώσεις)

και εγώ την ίδια ανασφάλεια να την παίρνω δικάβαλο στις αρχές.

Τώρα μετανιώνω για τις τόσες φορές που ταλαιπωριόμουν μόνος μου...

Αρκεί μια καθημερινή με λίγο κόσμο,

για να αγαπήσετε αυτόν τον αναβατήρα.

Υπομονή Γιώργο. Κάθε χρόνο & καλύτερα.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι η όλη φάση έχει πιάσει.

Αν αναλογιστείς ποια ήταν η άποψη για snowpark στο χιονοδρομικό,

το 2004 και πίσω, θα ήσουν ικανοποιημένος.

Υ.Γ: ...το θυμάστε το τουτούνι του παλιού snowpark στη κόκκινη της Θέτις?

Έχω πετύχει ένα νέο, δίπλα στο chalet 1750 Στο Ξηρόκαμπο... ένα γαλάζιο Skoda.

Mιας γερής χιονόπτωσης υπόθεση είναι και θα το ridάρουμε και αυτό.

Θα βγουν ωραία γούστα :Batting Eyelashes:

την εχω παρει κι εγω με σκιερ την αγκυρα,βολευει μεν αλλα ελα που θελω να ανεβαινω μονος για να κανω κολπακια οταν με τραβαει το παλουκι...δεν εμαθα καθημερινες ομως γιατι μονο κυριακες πηγαινω στο βουνο!

το παρκο θα μπορουσε να ηταν πολυ καλυτερο,καποια σημεια ειναι επικινδυνα και θα τσακιστει κοσμος οπως τσακιστηκα κι εγω περσυ!με το να λεμε παλι καλα που εχουμε οτι εχουμε δεν παμε μπροστα!και προτιμω να μην εχουμε τιποτα παρα να τσακιζομαστε!

ελιωσα με τον βηχα!

Γιώργος

GPILOT συνονοματε αν εισαι boarder μπορω να σου πω 2-3 tips για να ανεβεις πιο ψηλα,αν εισαι σκιερ ομως δεν μπορω να κανω τιποτα,δεν το γνωριζω το αντικειμενο!

OFF TOPIC

...

μπλαμπλαμπλα...

...

liapε συνονόματε αν είσαι boarder... καλά να πάθεις,

αν θες να γίνεις σκιερ ζήτα μετάνοια... και θα σε μυήσουμε.. :Batting Eyelashes:

Ένα σωστό πάρκο θέλει υποστήριξη από όλους τους parkάκιδες.

Φτυάρια υπάρχουν. Συνήθως θέληση για βοήθεια & χέρια λείπουν.

Τα παιδιά στο πάρκο δεν έχουν δείξει διάθεση για ποζεριές

και ότι δεν δέχονται τα παράπονα μας.

Ας τους τα εκφράσουμε και να βοηθήσουμε όσο & όπου μπορούμε

για να το βελτιώσουμε το παρκάκι.

Καλό,πολυ καλό!περιμενω και την χαριστική βολή να τριτωσει το γέλιο!

Που να ξέρω ρε συ τι καβαλαει ο καθένας;γι αυτο ρωτάω!

Είχα την εντύπωση ότι το παρκο το έχει αναλάβει κάποια ομάδα κοινώς υπάρχουν χέρια αλλα και βοήθεια απο το χιονοδρομικο με ρατρακ (όπως εχω δει να μαζευει χιονι και να στρωνει) και ότι χρειαστούν γενικότερα!

Επειδή έχω κάποιες ιδέες και θα ήθελα να τις μοιραστώ μαζι τους,ξέρεις ποια παιδια είναι αυτα να τους μιλήσω;

Για ποζερια δεν είπα τίποτα,κι ούτε με ενδιαφέρει αν ειναι κάποιος ποζερας,με ενδιαφέρει το τι κάνω εγω στο βουνο καθώς και όσο μπορω να εξελισσομαι!

Γιώργος

Η φωτογραφία την αδικεί!Εδώ όντως,φαίνεται σαν μπλε το πολύ αλλά δεν είναι έτσι.Διαφορετικά

φαίνεται μιά πίστα από κάτω και διαφορετικά από πάνω.

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...