Jump to content
Χρήστος Λάππας

Σε αναζήτηση πεδίλου all mountain/big mountain

Recommended Posts

Έφτασε η ώρα να πάρω κάτι πιο σκληροπυρηνικό από το αγαπημένο μου ARV. Τώρα που έχω πλέον ένα πεδιλάκι που πραγματικά μου αρέσει για πίστα και σκληρό απάτητο (το Fischer progressor 8+), θέλω να έχω και ένα για τις μέρες που θα είμαστε κυρίως εκτός πίστας σε μαλακό χιόνι.

Επειδή όμως οι περισσότερες μέρες στο ΠαρνασσοΚαλάβρυτο δεν είναι με αεράτη πούδρα, αλλά με μεγάλη ποικιλία χιονιών και συχνές επισκέψεις/διελεύσεις από τις πίστες, και επειδή θα τα χρησιμοποιήσω και για το ανοιξιάτικο μπαχαλόχιονο των Ελληνικών τροπικών, θέλω κάτι που να πηγαίνει αξιοπρεπώς και σε πίστα και όχι κάτι απλά φαρδύ και μαλακό, όπως το Hellbent (που βρίσκω πολύ στενό για τα γούστα μου άλλωστε :P ). Ναι, ελπίζω να πάμε μια μέρα στην La Grave φέτος, αλλά δεν θα πάρω ένα πέδιλο με γνώμονα αυτή και μόνο!

Είχα σχεδόν κατασταλάξει στο Armada TST το οποίο δοκίμασα πέρσι σε 1,65 μια ανοιξιάτικη μέρα και με εντυπωσίασε. Όχι τόσο με τις ικανότητες του στην ανελέητη σούπα εκτός -το βρήκα σχεδόν το ίδιο δύσκολο με το Progressor, ίσως λόγω μικρού μήκους- όσο στην πίστα όπου το κάρβαρα όπως το πιστοπέδιλο μου. Υποθέτω ότι αν το πάρω στο σωστό μήκος (1,75) και δεδομένου του ότι έχει rocker, θα πηγαίνει πολύ καλύτερα εκτός.

Μια άλλη άποψη που έπεσε στο τραπέζι χτες είναι το Κ2 Sideshow @1.74 (έχουν rocker αυτά; ). Φαίνεται καλό πεδιλάκι και το όνομα K2 ήταν πάντα RESPECT για το εκτός, αλλά με κύκλο στροφής τα 20 μέτρα δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι απολαυστικά στο εντός για τις so-so μέρες. Και πριν πεταχτεί η γνωστή τσουτσού :P, να τονίσω το "απολαυστικό". Δεν αμφιβάλλω ότι θα το πηγαίνω στο εντός. Θα μου αρέσει όμως, ή θα είναι μια αναγκαιότητα στον δρόμο για το εκτός;

Πολλοί με έχετε δει

και πάνω κάτω ξέρετε τις ικανότητες και (κυρίως) τους περιορισμούς μου στο βουνό. Θα ήθελα την γνώμη σας, όχι μόνο για αυτά τα 2, αλλά και για όποιο άλλο κομμάτι θεωρείτε ότι θα ήταν καλό για αυτά που ζητάω.

Chris

Make Parnassos Great Again!

atomic : coax 174, access 171

salomon: shogun 173

rossignol : s6 174

nordica: nemesis 177

αυτά μπορώ να σου προτείνω από τις εταιρίες που γνωρίζω εγώ .καλό διάβασμα

τα sideshow εχουν rocker.

η τσουτσου μιλησε χθες :P :P ;)

DALTONS POW ROBBERY.....

Ευχαριστώ πολύ! ;)

Δημήτρη, τα Coax παραείναι τσαμπουκαλεμένα. Ένα review που διάβασα γράφει τα εξής:

"The new Coax is aggressive. One tester said, “This thing knifes! Bring your big balls and get ready to nuke".

Επειδή τα Big Balls μου τα κρατάω για καβάτζα, σκέφτομαι ότι θα είναι λίιιιιγο too much για εμένα! 80

Επειδή τα Big Balls μου τα κρατάω για καβάτζα, σκέφτομαι ότι θα είναι λίιιιιγο too much για εμένα! tongue.gif

για αυτό το λόγο στο προτείνω στο 174 και όχι στο 183 η 192

Οσον αφορά τα Coax πιστεύω ότι το τεστ που διάβασες τα παραλέει.

Εγώ μπαίνω στο γαλλικό skipass.com που γράφει ο απλός κοσμάκης , συγκεκριμένα για το Coax:

http://www.skipass.com/tests/ski/atomic_coax/

Επίσης στο συγκεκριμένο site θα βρείς τεστ που αφορούν όλα τα μοντέλα που έχεις αναφέρει.

Πάρε τηλ για μετάφραση. θα σου κάνω σπέσιαλ τιμούλα :lol: .

Φιλικά

Σπύρος

Υγ: ρίξε μια ματιά και στο access που σου πρότεινε ο mammut. Γενικότερα διαβάζω εξαιρετικές κριτικές.

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

τo salomon shogun εγω πιστευω ειναι πολυ πεδιλαρα...και περισι στο τσακ δεν το πηρα....ας οψεται ο spider

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

έχω κάτι μαδέρια στην διπλανή πολυκατοικία, με 6-7 κεριά από τον Άγιο Ονούφριο (μεγάλη η χάρη του), θα κάνεις μια χαρά σκι

Δεν με λέτε, αυτό τι λέει; http://freeskier.com...jas-skis-review

Ωραίο όνομα και πρωτότυπο τύπωμα.

Μη μου πείτε επίσης ότι είναι και ...made in china? :P

Για να βοηθάτε οι σχετικοί τoν Χρήστο...

Edited by itiotis

Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις...

Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα...

τo salomon shogun εγω πιστευω ειναι πολυ πεδιλαρα...και περισι στο τσακ δεν το πηρα....ας οψεται ο spider

Μιτσελανο απο αυριο και για μια βδομαδα θα ειμαι προς τα μερη σας, κανονιστε να τα πουμε απο κοντα, ετσι.... :lol:

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

...

Μια άλλη άποψη που έπεσε στο τραπέζι χτες είναι το Κ2 Sideshow @1.74 (έχουν rocker αυτά; ). Φαίνεται καλό πεδιλάκι και το όνομα K2 ήταν πάντα RESPECT για το εκτός, αλλά με κύκλο στροφής τα 20 μέτρα δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι απολαυστικά στο εντός για τις so-so μέρες. Και πριν πεταχτεί η γνωστή τσουτσού :lol:, να τονίσω το "απολαυστικό". Δεν αμφιβάλλω ότι θα το πηγαίνω στο εντός. Θα μου αρέσει όμως, ή θα είναι μια αναγκαιότητα στον δρόμο για το εκτός;

...

Chris

Να ανοίξουμε ξανά μια συζήτηση για την ακτίνα στροφής στα σκι;

No rocker, Titanium

ναι αλλα τα mantra θα τα προτιμουσα σε

το τεραιν..

DALTONS POW ROBBERY.....

Ωραίο βίντεο!

Το Manta φέτος βγήκε από τα κορυφαία πέδιλα στα test.

Ε παρτα ρε φιλαρα, αφου και συ κορυφαιος εισαι.... 80

ΥΓ.Εγω ηξερα οτι "manta" υπηρχε ενα μοντελο της αυτοκινητοβιομηχανιας OPEL, τωρα μαλλον βγηκαν και σε ταυλες. 80

Edited by spider

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

ναι αλλα τα mantra θα τα προτιμουσα σε
το τεραιν..

Αυτό το terrain αν θυμάσαι το κάναμε και μαζί και φορούσα τα Fischer. Βέβαια είχαμε πολύ πιο σκληρό χιόνι.

Ε παρτα ρε φιλαρα, αφου και συ κορυφαιος εισαι.... :P

ΥΓ.Εγω ηξερα οτι "manta" υπηρχε ενα μοντελο της αυτοκινητοβιομηχανιας OPEL, τωρα μαλλον βγηκαν και σε ταυλες. :lol:

χαχαχαχαχαχαχα το ιδιο σκεφτηκα να γραψω οταν διαβασα το μυνημα :lol:

τα μεγαλα πνευματα doug και shane ξανασυναντιωνται 80 80 :hehe:

DALTONS POW ROBBERY.....

Αυτό το terrain αν θυμάσαι το κάναμε και μαζί και φορούσα τα Fischer. Βέβαια είχαμε πολύ πιο σκληρό χιόνι.
remember.....δεν υπαρχει κακο σκι υπαρχει κακος σκιερ....

DALTONS POW ROBBERY.....

TST και ΜΑΝΤΡΑ απο τις καλές επιλογές. Τα ίδια σκέφτομαι κ εγώ για φέτος

Το TST πολλά υποσχόμενο και δείχνει ιδανικό.

Το ΜΑΝΤΡΑ το είχε φίλος πιστέρ στον παρνασσό και απ' 'οτι μου είπε εσκιζε το πέδιλο και στην πούδρα και στην πίστα.

Μιάς και βρίσκομαι και εγώ σε αυτό το δίλλημα, θα περιμένω και άλλες απόψεις. Όπως κ με τί δεστρα να συνδυαστούν?

1) ARMADA TST + Marker Baron ή Duke?

armada_tst_copy.jpg

2) VOLKL Mantra + Marker Baron ή Duke?

volkl_mantra_copy.jpg

και απο την άλλη για πούδρες κυρίως...

1) ARMADA JJ + Marker Baron ή Duke?

armada_jj_copy.jpg

2) LINE Mr. Pollard's Opus Skis + Marker Baron ή Duke?

line_mrpollardsopus_copy.jpg

για την επιλογή δεστρας πολλα επιχειρήματα δεν εχω, τα συγκεκριμένα Volkl όμως σκίζουν (τα πήγα μια βολτα στο Verbier)

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Για τα πέδιλα δεν έχω άποψη αλλά μπορώ να σου πω για την δέστρα marker duke που την έχω 2 χειμώνες. Σαν αίσθηση είναι πολύ καλή, καλύτερη από μια μέτρια αλπική αρκεί να συνηθίσεις τα 36 χλστ ύψος που σου δίνει. Για το ορειβατικό σκι όμως το βάρος της είναι μεγάλο μειονέκτημα, ειδικά με τα πέδιλα που θέλεις να την συνδυάσεις που είναι και αυτά όλα βαριά. Κοινώς αν θέλεις να ανέβεις πάνω από 400-500 μέτρα υψομετρική ξανασκέψου το. Τελικά έχω καταλήξει ότι είναι μια entry level δέστρα για ορειβατικό σκι, την έχεις δηλαδή για να κάνεις το σκι σου μέσα στο ΧΚ και να πειραματιστής να πας στην παραδίπλα κορυφή, για μεγάλες πορείες όμως δεν είναι, ξοδεύει πολύ ενέργεια και χρόνο.

Συμφωνώ με το ύψος που δίνει η δέστρα και προσθέτει λίγη αστάθεια. Ούτως η άλλως έχω και ένα ζευγάρι ορειβατικά σκί οπότε δέν είναι κ η βασική τους λειτουργία.

Για ορειβατικό σκί δεν θα την έπαιρνα καθώς έχω δοκιμάσει την Diamir freeride και κατέληξα οτι Dynafit και λίγο βάρος είναι απαραίτητα στο Ορ. Σκι.

Απλά έλεγα μήπως ο συνδυασμός με διευκολύνει σε κάνα ανέβασμα σε πλαγιές για αγνές πούδρες...

Για ποια λες, Όλγα; Και σε τι συνθήκες τα δοκίμασες;

για τα Mantra, τα δοκιμασα σε 40cm πουδρα..θελουν πατημα για να στριψουν στην πιστα αλλα στο εκτος με καλη πουδρα μονο λιγο τακουνακι και κανεις floating

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

chris

γιατι δεν πας καπου να δοκιμασεις ο ιδιος που καθεσαι και διαβαζεις reviews (οχι οτι τα απορριπτω) ?

οτι και να σου πω εγω η ο επιστημονας σκιερ αν δεν εχεις προσωπικη αποψη αστο καλυτερα

εκτος και αν σου αρεσει να ψωνιζεις βασει των φωτο που βλεπεις στα site

καλα ψωνια