Χρήστος Λάππας 25,390 Report post Posted November 12, 2011 Από τον γνωστό Γερμανό: Big Mountain / Powder Package of 2 components 529,00 1 70001007 Völkl Mantra 11/12 length: 170 72103721 Marker Squire 11.0 white-black 10/11 binding: mounted mounting point: Boot Center (0) sole length (mm): 283 Subtotal: € 529.00 (incl. VAT) Delivery costs: € 30.00 (Standard) Total: € 559.00 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted November 12, 2011 Χρήστο καλώς όρισες στην οικογένεια των μαντράδων Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted November 12, 2011 Πολύ καλή επιλογή Χρήστο, καλοφόρετα και καλές κατεβασιές. Δεν μπορώ να όμως να μην σε γκρινιάξω για αυτό 70001007 Völkl Mantra 11/12 length: 170 Και καλά να μην ακούς εμάς. Αλλά να μην ακούς και τον Λούη ... Αν μπορείς να τα πας...ναι μπορείς αλλά θέλουν κάποια ταχύτητα για να δουλέψουν σωστά. Είναι όμως τόσο σταθερά, που σε προκαλούν να τα τρέξεις ούτως η άλλως αν θέλεις να απολαύσεις χαρακτηριστικά big mountain σκι.Μήκος προτείνω 174 στο k2 και 177 στο volkl, καθώς και τα δύο έχουν ρόκερ και χρειάζεται λίγο παραπάνω μήκος εκτός πίστας... Φιλικά gtsap ΥΓ. Βέβαια, η γκρίνια κρύβει και λίγη ιδιοτέλεια καθ' όσον το 177 θα μπορούσα κανένα πρωί να σου το βουτήξω και να με κυνηγάς να μου το πάρεις πίσω. Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,390 Report post Posted November 12, 2011 Ευχαριστώ! Ψυχολογικά δεν ήμουν έτοιμος για το 1,77. Ούτε τεχνικά, υποψιάζομαι. Στο επόμενο πέδιλο I will go BIG all the way! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted November 12, 2011 (edited) Ουφ Χρήστο με ξύπνησες! Πέδιλο οδοστρωτήρας.Κάποτε τα είχα δοκιμάσει σε 185.Ακόμα το θυμάμαι. Σε σχέση με τα S5 σε ίδιο μήκος 1 με 2 κλικ πιο σταθερή,βαριά και κοφτερή αίσθηση. Σε rebound και ζωντάνια κλασσικό Volkl. Απλά αδιαφορούσαν για το τι υπάρχει από κάτω τους ύπο οποιαδήποτε γωνία. Όμως δεν είναι τηλεκατευθυνόμενα,όπως τα FISCHER να υποθέσω. Που σημαίνει ότι για να στρίψουν θέλει απόφαση,ταχύτητα και δύναμη. Αλλά αν τα βάλεις σε στροφή ακλόνητα. Το 1.77 θα ήταν για ΕΣΕΝΑ προτιμότερο. Ειδικά για πιο μεγάλα terrain και για πιο "ότι να ναι" συνθήκες. Σε μπανάνες και πέριξ Χρήστο είναι θέμα ψυχολογίας-αποφασιστικότητας,συνθηκών χιονιού και τεχνικής παρά 7πόντοι διαφορά στο μήκος. Και καλή ευκαιρία θα ήταν να του κάρφωνες και μια Baron..... για παν side mountain βόλτες. Θέλω να σου γράψω κατεβατό αλλά δεν αντέχω. Τα είπε ο Louis εξάλλου. Edited November 12, 2011 by zox Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,390 Report post Posted November 12, 2011 Για Baron καλά θα ήταν, αλλά περνάω οικονομική στενωπό! Η Squire κόστισε μόλις €119. Ελπίζω να μην μετανιώσω το μικρότερο ύψος Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted November 12, 2011 (edited) Είχα αγοράσει Baron σε αηδιαστικά συμφέρουσα τιμή (παραπλήσια της Squire) από εντός Ελλάδας κατάστημα σε περίοδο προσφορών στην καρδιά του χειμώνα. Σε ακτίνα μιας ώρας ελαφριου-τουριστικού-απροπόνητου fωking από τα χ/κ μπορείς να προσεγγίσεις εξαιρετικές καταβάσεις. Edited November 12, 2011 by zox Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted November 12, 2011 (edited) DELETE IT .SORRY Ti sorry; Μου πέταξες μια τιμή στα μούτρα και έφυγες; Στάσου, μύγδαλα! Άσε που μου έχεις βάλει φιτίλια (και ο Λούης και ο Gtsap) για το μήκος, και έστειλα mail στον Γερμανό να δούμε αν μπορώ να το αλλάξω... Edited November 12, 2011 by Χρήστος Λάππας Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted November 12, 2011 Απλά να επιβεβαιώσω τον Στάθη (που ΄σαι ρε Ζοχίδη???) ότι έχω αγοράσει από Ελλάδα Baron & Duke κάτω τον 200€. Αλήθεια πόσο παραπάνω θα σου πήγαινε το μαλλί αν κάρφωνες μια Baron? Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,390 Report post Posted November 12, 2011 Τώρα που το κοιτάω, με την Baron 13 11/12 θα πήγαινε €659, δηλαδή + €100. Νταξ, μικρές οι διαφορές, αλλά όταν κοιτάς το συνολικό ποσό στο τέλος... όπως και να το κάνεις πονάει. Έχουν μεγέθη οι ορειβατικές; Βλέπω ότι η Baron ζητάει S ή L . Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,390 Report post Posted November 12, 2011 Dear Sir/Madam Last night I ordered from your site a combination of Volkl Mantra 2011/12 and Marker Squire 11 white black Binding. My chosen ski size was 170. However, since last night, I have talked extensively with my friends over it and they feel very strongly that I should opt for the 177 size, since the Mantra has a rocker tip. I am 167 in height and weigh 65 kilos. My level is upper intermediate but I am a great fan of off-piste skiing. Would it be possible to change the size before my order ships? What do you believe would be the ideal size for me? yours faithfully Chris Lappas Dear Chris, thank you for your mail. Unfortunately it is already to late as the ski is mounted and ready to ship - which means it is on its way to UPS now and will be shipped on Monday. But also in our opinion the 170cm Ski is OK, seeing that you're are 167cm in height - and more important your weight is 65kg. Mit freundlichen Grüßen / Kind regards End of story. Μεγειά μου και ελπίζω σε άφθονες πούδρες για να το χαρώ. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted November 12, 2011 Κατα τον Γερμανο, παρε μια Μαντρα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gavis 1,078 Report post Posted November 12, 2011 Κατα τον Γερμανο, παρε μια Μαντρα... Μακης!!! ...και ο Γερμανος εχει τον τροπο του. Quote o τρελος του χωριου...... Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted November 13, 2011 (edited) Για να ακριβολογούμε πολύ πολύ πιο κάτω από 200Ε για τις Baron (din12 τότε) Με αρχική τιμή όσο και στα ευρωπαϊκά e-shops, έβαζαν και μια γενναιότατη έκπτωση με αποτέλεσμα να βγαίνει η τελική τιμή πολύ κοντά με μια καλή αλπική δέστρα. Το κακό ήταν ο περιορισμένος αριθμός τεμμαχίων....Γινόταν μάχη ποιος θα τις προλάβει!!! Βγαίνουν σε S και L ανάλογα το μήκος της μπότας.Εσύ Χρήστο θα ήσουν στο S. Όπως και να χει ο κύβος ερίφθη.Καλοφόρετα τα καινούργια τανκς σου!!! Edited November 13, 2011 by zox Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted November 13, 2011 Ρε ρε σαν τα χιονια...Σταθηηηηηηη Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted November 15, 2011 Συμπέρασμα... Ο Λάππας ακούει το 33,33% όσων του πρότεινα. Βρε σου είπα ένα σκι αυτής της κατηγορίας δεν το παίρνεις για να κάνεις στροφούλες στην πίστα, πόσο μάλλον όταν έχει και ρόκερ, που συμπεριφέρεται σαν κοντότερο. Έχει και ελαφρά ανασηκωμένες ουρές, που κατεβάζουν κι αυτές λίγο το πραγματικό μήκος (ίχνος) του σκι. Αν θελήσεις να κάνεις και λίγο ορειβατικό, θα "ξανασκάσεις" άλλο ένα 500άρικο τουλάχιστον, αντί να δώσεις τώρα -90 € παραπάνω, για τις baron... Αγοράζοντας βρε μια baron, την παίρνεις από σκι σε σκι για δύο-τρία ζευγάρια σκι τουλάχιστον. Τα σκι τα χτυπάς σε πέτρες, βγάζεις τις δέστρες και τις βάζεις στο επόμενο και έχεις πάντα την δυνατότητα της ανάβασης. Να δούμε φέτος που ο Παρνασσός μάλλον θα δουλεύει στο ένα τρίτο της δυναμικότητας τις καθημερινές, τι σόι σκι θα κάνει κάποιος στο χιονοδρομικό. Έλεος πια με αυτόν τον Περικλή... Τι να κάνουμε όμως έτσι είναι ο Λάππας...understatement στην εκτίμηση (κρίση) του εαυτού του και δεν λέει να αποβάλλει το σύνδρομο της πίστας στην επιλογή του σκι εκτός πίστας... Anyway...καλοτσούλητα και τυχερά, αν αποφασίσεις να βάλεις ορειβατικές τα ξανατρυπάς... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,390 Report post Posted November 15, 2011 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Alex_StreetKa 134 Report post Posted November 20, 2011 Καλές κατεβασιές Χρήστο! Σε γενικές γραμμές έχω τους ίδιους προβληματισμούς με εσένα και θεωρώ τα σχόλια του Louis πολύ χρήσιμα. Το ζητούμενο για εμένα είναι πόσες φορές μέσα σε μία ''ελληνική'' αποκλειστικά σαιζόν, θα καταφέρω να πατήσω βαθιά-φρέσκια πούδρα για να αξιοποιήσω το extra μήκος και δεν θα ''παλεύω'' με αυτό (το extra μήκος) για να αποφύγω τον συνωστισμό μίας συνηθισμένης μέρας σε ελληνικό χιονοδρομικό με στενές πίστες ή ακόμη και στο Bansko που γίνεται της μουρλής. Μήπως τα πιο κοντά πέδιλα που τελικά διάλεξε ο Χρήστος σε συνδυασμό με το μικρό του βάρος του επιτρέψουν να τα χαρεί περισσότερο στις τυπικές μικτές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε συνήθως ακόμη και εντός πίστας με το ταλαιπωρημένο χιόνι να αποτελεί πλέον πάρκο αναψυχής και όχι βασανιστήριο όπως θα συνέβαινε με τα πέδιλα πίστας ή τα ψηλά mantra που είναι λιγότερο ευέλικτα? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,390 Report post Posted November 20, 2011 Εν τω μεταξύ, τα κοιτάω και τα ξανακοιτάω και rocker δεν βλέπω! Ή, για να είμαι λίγο πιο ακριβής, βλέπω, αλλά είναι πολύ μικρό και πάρα πολύ χαμηλό. Οι πρώτες εντυπώσεις στα βουνά, ελπίζω πρώτα στην Ελλάδα. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,390 Report post Posted November 20, 2011 Τα καινούργια μωρά δίπλα στα παλιά μωρά (τα οποία θυμίζω είναι για πώληση ). Τα πιο στενά και κοντά σκι που είχα ποτέ, δίπλα στα πιο φαρδιά και μακριά που είχα ποτέ. Παραδόξως, τα Dynastar είναι πιο βαριά (5,7 κιλά), ενώ τα μαδέρια ζυγίζουν μόλις 5,1 κιλά παρόλο που είναι σχεδόν διπλάσια σε μέγεθος. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted November 20, 2011 Καλές κατεβασιές αλλά στην Αλάσκα θα πας για σκι με αυτά? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,390 Report post Posted November 20, 2011 Για την Αλάσκα δεν κάνουν, είναι ένας καλός συμβιβασμός για τα δύσκολα χιόνια. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted November 20, 2011 θα κανεις και στην πιστα με αυτά? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,390 Report post Posted November 20, 2011 Στο πρώτο μήνυμα αυτού του thread έγραψα: Έφτασε η ώρα να πάρω κάτι πιο σκληροπυρηνικό από το αγαπημένο μου ARV. Τώρα που έχω πλέον ένα πεδιλάκι που πραγματικά μου αρέσει για πίστα και σκληρό απάτητο (το Fischer progressor 8+), θέλω να έχω και ένα για τις μέρες που θα είμαστε κυρίως εκτός πίστας σε μαλακό χιόνι. Επειδή όμως οι περισσότερες μέρες στο ΠαρνασσοΚαλάβρυτο δεν είναι με αεράτη πούδρα, αλλά με μεγάλη ποικιλία χιονιών και συχνές επισκέψεις/διελεύσεις από τις πίστες, και επειδή θα τα χρησιμοποιήσω και για το ανοιξιάτικο μπαχαλόχιονο των Ελληνικών τροπικών, θέλω κάτι που να πηγαίνει αξιοπρεπώς και σε πίστα και όχι κάτι απλά φαρδύ και μαλακό, όπως το Hellbent (που βρίσκω πολύ στενό για τα γούστα μου άλλωστε ). Ναι, ελπίζω να πάμε μια μέρα στην La Grave φέτος, αλλά δεν θα πάρω ένα πέδιλο με γνώμονα αυτή και μόνο! Η επιλογή έγινε βάσει αυτού του σκεπτικού. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να είναι το ίδιο καλό με το πολύ φιλικό και carvαριστό Progressor στις πίστες. Ελπίζω όμως να μπορώ να το χρησιμοποιήσω και άλλες φορές εκτός από τις μετρημένες στα δάχτυλα πουδρομέρες. Το έχεις δοκιμάσει; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted November 20, 2011 απλα για πίστα το βλέπω σαν πολυ φαρδύ. Ελπίζω να μπορείς να κάνεις και στην πίστα με αυτό αλλιώς σε βλέπω να πηγαίνεις στο βουνό με δυο ζευγάρια πέδιλα Δεν το εχω δοκιμάσει να σου πω την αλήθεια τα σκι που εχω τα τελευταία 4 χρόνια είναι κάτι ELAN SLΧ race σε 1,60 και με αυτά κάνω παντού Quote Share this post Link to post Share on other sites