donmeli 14 Report post #1 Posted October 19, 2004 Αχ βαχ μή κι εκεί πονάω !! ήταν οι αντιδράσεις μου χτες το βράδυ όταν γύρισα από την πρώτη μου εξόρμηση με inliners. Παιδιά τί να πώ . Ήταν τέλεια . Πιστέυω ότι είναι η καλύτερη προετοιμασία για τη χιονοδρομική περίοδο καθώς γυμνάζει σχεδόν τις ίδιες ομάδες μυώνων που δουλεύουν και στο σκι και πέραν τούτου εξασκεί την ισοροπία και την τεχνική που χρειάζεται στο βουνό. Το πρωτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν να βελτιώσουν φυσική κατάσταση και τεχνική. Υ.Γ αυτό το post μου πήρε να το γράψω 24 λεπτά καθώς πληκτρολογούσα με το στόμα κρατώντας στυλό μιας κι όλα τα υπόλοιπα μέλη είναι πιασμένα και πονάνε . Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post #2 Posted October 24, 2004 Μη μου τους φοβιζεις,μη μου τους φοβιζεις με πιασιματα...Επιτελους καποιος(εκτος εμου) εγραψε πως το in line skating ειναι απο τους καλυτερους τροπους να κρατησεις τη φορμα σου στο ski!Donmeli φανταζομαι εκανες Fitness in line skating...Στειλε μου pm με τον εξοπλισμο σου...Παρτε χαμπαρι φιλοι skier οτι τιποτα δε σας φερνει πιο κοντα στο αγαπημενο σας αθλημα απο το in line skating!Kαι προς τις γυναικες,το in line ειναι η καλυτερη γυμναστικη για τον πωπο... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lili 78 Report post #3 Posted October 24, 2004 Ψιλοψήνομαι να κάνω, ποιοι από εμάς κάνουν ήδη, πού και πότε; Οι πτώσεις είναι απαραίτητες για να μάθεις; Και επικίνδυνες; Πιτσιρίκι είχα δοκιμάσει πολλές φορές να κάνω roller, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία και με πολλές πτώσεις. Να δοκιμάσω in-line; Έχω ελπίδες ή θα σπάσω τίποτα τώρα στα γεράματα; Quote Share this post Link to post Share on other sites
donmeli 14 Report post #4 Posted October 25, 2004 Λοιπόν μετά από μια βδομάδα περίπου ενασχόλησης με το skating μπορώ να πω ότι την έχω καταβρεί και είμαι ενθουσιασμένος !!! Πλέον το πιάσιμο έχει ξεπεραστεί , άλλωστε όλη η " σκουριά " που είχα μαζέψει κάποια στιγμή έπρεπε να φύγει κι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να γίνει πριν την έναρξη της σεζόν στο βουνό. Βέβαια δεν έχω ξεθαρέψει ακόμα τόσο ώστε να κάνω μεγάλες διαδρομές κι έτσι περιορίζομαι προς το παρόν σε κύκλους γύρω από το τετράγωνο που μένω, όπου το έδαφος είναι επίπεδο μιας κι οι επιδώσεις μου στο φρενάρισμα είναι ακόμα του τύπου , " που είναι η επόμενη κολόνα ??" . @lili κι εγώ όταν ήμουν μικρός (πάνε δυο δεκαετίες από τότε ) έκανα πάρα πολύ rollerskates , τα οποία ήταν τα κλασικά με τις 4 ρόδες δυο μπρος δυο πίσω σαν τ΄αυτοκίνητα αλά ήταν χάλια γιατί οι ρόδες ήταν μικρές και πολύ ευαίσθητες σε άσχημο έδαφος. Τα σύγχρονα Inline είναι πολύ καλυτερα από κάθε άποψη , στθερότητα άνεση, μόλις ξεπεράσεις το στάδιο προσαρμογής.Είναι λίγο περίεργο στην αρχή να στέκεσαι πάνω στη στενή βάση των τροχών που είναι σε σειρά. Μόλις όμως ξεπεραστεί αυτό όλα είναι πολύ όμορφα και θυμίζει πολύ έντονα το σκι καθώς οι κινήσεις είναι σχεδόν οι ίδιες. @JOHN_NIKOLAOU τα skates μου είναι ένα ζευγάρι Salomon motion 7 pro με τέσσερις ρόδες με ABEC-5 και softboot , δεν είμαι σίγουρος αλλά μάλον ανήκουν στη κατηγορία fitness. Προστατευτικά και κράνος δεν έχω πάρει ακόμα γιατί δεν έχω βρεί κάτι καλό εδώ στη Λιβαδειά , οπότε άν έχεις καμιά καλή διεύθυνση πες την να "ολοκληρωθώ " μην έχουμε και καμιά απώλεια . Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post #5 Posted October 25, 2004 Προς Lili:Σιγουρα δεν υπαρχει περιπτωση να σπασεις κατι.Το παν,οπως και σε καθε αθλημα,ειναι να μην υπερεκτιμας τις δυναμεις σου.Ετσι σταδιακα σε 2-3 εβδομαδες εχεις μαθει ισσοροπια και απο εκει και περα οσο περναει ο καιρος τελειοποιεις τεχνικη και στυλ.Για τους πιο τολμηρους υπαρχει και το aggressive οπου κανεις αλματα,spins,rails,airs... Τα μερη στα οποια μπορεις να κανεις εξαρτωντε απο το ειδος in line που κανεις...ας πουμε στη Γερμανια οι fitness skaters ανεβαινουν σε βουνα και κατεβαινουν ολο το δρομο με τα πατινια...σα να ανεβουμε δηλαδη ως τα Κελλαρια Παρνασσου και μετα να κατεβουμε ως Αραχωβα η Δελφους με τα πατινια...Φανταστειτε οτι υπαρχει και Γερμανικο περιοδικο που εχει και ''driving test'' σε πατινια.Αν κανεις aggressive η αλλιως freestyle in line διαλεγεις μια πλοατεια η ενα καλο rail kai κανεις... Προς Donmeli:Μιας και εισαι snowclubιτης,δε θα σου δωσω καποια διευθυνση...επειδη τα παιρνω straight from the source(αντιπροσωπο)πες μου τι θες και στο στελνω extremely cheap... Quote Share this post Link to post Share on other sites
donmeli 14 Report post #6 Posted October 25, 2004 John βασικά αυτό που ψάχνω είναι προτέκτορες για αγκώνες και γόνατα και κάποιο κράνος που να κάνει για σκί. Για μένα και για το γιό μου . Αλλά επειδή αυτά τα πράγματα, ειδικά τα κράνη , αν δεν τα δοκιμάσεις κινδυνεύεις να τα πληρώσεις δυο φορές θα πρωτιμούσα κάπου για να τα δω από κοντά . Αλλά δεν χάνω και να δω και αυτά που λες . Πες μου τιμές και μοντέλα αν θες και σου απαντάω.. Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post #7 Posted October 25, 2004 Σου απεστειλα σχετικο email... Quote Share this post Link to post Share on other sites
eleana 3 Report post #8 Posted January 18, 2005 Thanks to John, έχω τα κατάδικα μου skates, μελανιές, κατάγματα, πιασίματα κτλ κτλ! lollll Πείτε με μαζόχα αλλά είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ. Μετά το μισό-κατεστραμμένο γονατάκι πήγα και πήρα προστατευτικά για γόνατα καθώς και γάντια ποδηλάτη με μαξιλαράκια στην παλάμη. Τώρα πέφτω εχμμμμμ..... κάνω πατινάζ ακόμα και με τα χερία(!) χωρίς πρόβλημα. Για την ώρα και όταν θέλω να κάνω inline όρθια προτιμώ ευθείες και ανηφοριές, σύντομα όμως με βλέπω γρηγορότερη και από την αστραπή. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα είναι όντως ο καλύτερος τρόπος γυμναστικής για μένα και τον σκύλο μου! ( Τον εκπαιδεύω να με τραβάει στα δύσκολα..... ) :pPpPpPpP Quote Του φευγάτου(ης) η μάνα δεν εκλαψε ποτέ! Share this post Link to post Share on other sites
zeto 0 Report post #9 Posted January 20, 2005 Μην με μπριζωνετε και σας δειξο το παιδικο μου ταλεντο στα inline αλλα και στο skate! Τα εχω παρατημενα...αλλα θα θελα πολυ να αγορασω καινουργια και να ξαναασχοληθω! Κανει απο εδω κανεις καιρο? Street η τricks?ραμπες? Να κανουμε meeting για βολτα στο Φλοισβο που παλια τουλαχιστον ηταν τελεια για inline αλλα και στο Αλου φτιαχνουν ραμπες Quote ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ "ΣΤΟΥΧ" Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post #10 Posted January 21, 2005 Στο Allou τις τεσταρα ηδη τις ραμπες πριν ανοιξει.Για ακομα μια φορα αποδειξαμε ποσο αχρηστοι ειμαστε στο να φτιαξουμε κατι οχι καλο,απλα σωστο.Το μονο που αξιζει ειναι η μεγαλη Vert.Ορισμενες κατασκευες ειναι και επικυνδινες. Το Fitness ειναι οντως η καλυτερη γυμναστικη για το σκι!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post #11 Posted January 21, 2005 john ποσο κοστιζει ενα μετριο fitness skate Ελλαδα? Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post #12 Posted January 21, 2005 Eνα αξιοπρεπες Fitness skate κοστιζει 100 με 150 ευρω τιμη λιανικης. Μετα ολο και ανεβαινεις...200,250 ωσπου φτανεις σε skate με τρελα χαρακτηριστικα ,5 ροδες!!! και τιμη 300 ευρω... Μαλλον θα κανονισω να μπει η Roces(καλυτερη εταιρια) στις προσφορες του Συλλογου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post #13 Posted January 21, 2005 5ρόδες μόνο μια φορά είδα στη ζωή μου, στο πάρκο της Γλυφάδας. Έκανα παλιά και είχα κάτι φτηνά, με 4τράδες και σκληρές ρόδες. Εκτός από το intersport και μερικά άλλα καλά καταστήματα αθλητικών, ποιά καταστήματα φέρνουν καλά skates; Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post #14 Posted January 21, 2005 Τι μου θυμισες...το δημοτικο διπλα και το παλαιο δημαρχειο στην παραλια...?...παλιες ιστοριες...περασμενα μεγαλεια και διηγωντας τα να κλαις... To Intersport δεν φερνει καλα in line skates.Crazy Creek φερνει τα οποια δεν ειναι αξιολογα...και η διαφορα τους με τα καλα ειναι οπως η Burton με την Crazy Creek.To Intersport στην Ελλαδα δυστυχως φερνει μονο Low budjet προιοντα οσον'αφορα τα extreme αθληματα. Aggressive παντως θα βρεις στον Ντινο στη Γλυφαδα(SEX HOUSE),το πιο παραδοσιακο καταστημα ειδων in line skating,καθως και η Γλυφαδα ηταν η πρωτευουσα του αθληματος!Και Μοναστηρακι στο Re-Volt νομιζω. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lili 78 Report post #15 Posted January 21, 2005 Μπορώ κάπως να νοικιάσω πατίνια και προστατευτικά για να κάνω την πρώτη φορά για δω αν με πάει το άθλημα? Στο Allou, ίσως? Γιατί η περίπτωση να δώσω έστω και 100 ευρώ για μία και μόνον φορά και μετά να μην μου αρέσει και να τα έχω να σκονίζονται ή να ψάχνω να τα πουλήσω, αποκλείεται . Και έτσι όπως το πάω δεν θα δοκιμάσω ποτέ γιατί πέφτω σε φαύλο κύκλο . Quote Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post #16 Posted January 22, 2005 Μην περιμενεις να δεις αν θα σου αρεσει την πρωτη φορα? Αν ηταν ετσι,εγω δε θα ειχα συνεχισει snowboard,γιατι την πρωτη φορα ειχα σκοτωθει στις τουμπες.Ολα τα πραγματα,οσο καλυτερα τα μαθαινεις,το σο καλυτερα τα χαιρεσαι και τα απολαμβανεις. Στο Allou θα νοικιαζουν νομιζω εξοπλισμο,αλλα εκει δεν μπορεις να κανεις,γιατι ειναι σα να βαζεις στο βουνο αρχαριο στο snowpark...γινοντε αυτα? Quote Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post #17 Posted January 22, 2005 Τι μου θυμισες...το δημοτικο διπλα και το παλαιο δημαρχειο στην παραλια...?...παλιες ιστοριες...περασμενα μεγαλεια και διηγωντας τα να κλαις... Τότε ήμουν κάπου στα 13, έκανα τα πρώτα βήματα και έβλεπα άλλους τύπους να αυτοσχεδιάζουν βάζοντας κούτες για άλματα... Πραγματικά περασμένα μεγαλεία Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post #18 Posted January 22, 2005 Ναι,ηταν η φοβερη εκρηξη τοτε.!1997-1999...εκατονταδες ατομα με in line skates.Μετα το γυρισαν σε snowboard οι περισσοτεροι που ηθελαν να παραμεινουν και καλα ''etreme''...αυτη φαινεται ηταν και παραμενει η νεα επιταγη της μοδας... Quote Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post #19 Posted January 22, 2005 Αντίθετα σήμερα βλέπω το είδος να οδεύει προς εξαφάνηση. Γιατί; Οι περισσότεροι το γυρνάνε επίσης σε skateboard (και εγώ λιγάκι!! ) Και θυμάμαι μια φορά που 4άτομα με inline πήγαν σε πλατεία όπου όλοι έκαναν sk8 και τους απαγόρευσαν την είσοδο Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
Lili 78 Report post #20 Posted January 22, 2005 Προς John Nikolaou, λες: Μην περιμενεις να δεις αν θα σου αρεσει την πρωτη φορα? Αν ηταν ετσι,εγω δε θα ειχα συνεχισει snowboard,γιατι την πρωτη φορα ειχα σκοτωθει στις τουμπες. Ολα τα πραγματα,οσο καλυτερα τα μαθαινεις,το σο καλυτερα τα χαιρεσαι και τα απολαμβανεις. Βρε, τα ξέρω αυτά, γιατί εγώ στο σκι, τι νομίζεις, τσακίστηκα τις πρώτες φορές και το βρήκα και πολύ δύσκολο να μάθω (δεν είναι όλοι ταλέντα) αλλά το γούσταρα και δεν πτοήθηκα. Απλά, θα ήθελα να τα δοκιμάσω τα πατίνια να δω αν μπορώ να κολλήσω, αν μου ταιριάζουν στο σώμα μου και τις συνήθειές μου. Υπάρχει κανένα ελληνικό site ή forum για τα inline? (Θα κάνω "αναζήτηση", μήπως όμως ξέρετε κάτι που υπάρχει και δουλεύει.) Quote Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post #21 Posted January 27, 2005 Αυτη τη στιγμη σελιδα δεν υπαρχει...μονο κατι ομαδες hockey εχουν σελιδα www.icehockey.gr Τωρα αν μπορεις να κολλησεις,μονο εσυ το ξερεις... Quote Share this post Link to post Share on other sites
CGWolf 0 Report post #22 Posted March 18, 2005 Reviving a thread!!!Τον τελευταιο καιρο,και επειδη με το σκι ασχοληθηκα πολυ προσφατα,ενω με τα in-lines εχω αρκετα μεγαλη ιστορια, εχω βρει το καταλληλο μερος για "προπονηση".Ειναι ο δρομος πισω απ'το Ολυμπιακο Σταδιο.Ξεκινωντας απ'το σταθμο του ΗΣΑΠ εως την Κηφισιας,εχει τον τελειο δρομο για εξασκηση.Αρκετα συχνα ο δρομος ειναι αδειος και το οτι το οδοστρωμα ειναι καινουριο,βοηθαει στην ομαλη κυληση των skates (ειτε αυτα ειναι recreational, ειτε agressive(σαν τα δικα μου)) Quote Da Wolf,howling in da night!!! Share this post Link to post Share on other sites
thanos 2 Report post #23 Posted March 18, 2005 να ρωτησω.... τα in line ειναι τα κατα κοσμον rollers??????? επειδ σκεφτομαι σοβαρα να παρω για το καλοκαιρι και χι ονο εχω μια απορεια.... Υπαρχουν rollers ή πως αλλις τα λενε που να μπουρουν να αφαιρουνται τα ροδακια για μκρη χρηση σαν παπουτσια? Quote ViVa GrEeCe!!!! :) Y.Γ. Ο MOONSODA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ!!! Share this post Link to post Share on other sites
CGWolf 0 Report post #24 Posted March 18, 2005 Η διαφορα των rollers με τα in-lines βρισκεται στο στησημο των τροχων.Στα rollers εχεις το κλασσικο -2 ροδες μπρος-2 πισω - ενω στα in-lines οπως λεει και η λεξη ειναι in-line... 4 ροδες σε μια ευθεια...κατι σαν τα πεδιλα του πατιναζ αλλα αντι για λεπιδα .... ροδες. Σ'αυτο που ζητας υπαρχουν πολλα "χαζα" στην αγορα, με κοκαλλινες ροδες που ομως δεν βοηθουν πουθενα και δεν τσουλανε παρα μονο σε τελειως λειο εδαφος. Καποιες εταιρειες εχουν βγαλει και τετοια μοντελα, με πολυ καλη ποιοτητα και στην μποτα και στους τροχους.Η Ultra Wheels απ'οπου ειχα παρει τα δικα μου για agressive ειχε και ενα τετοιο κομματι αν θυμαμαι καλα Quote Da Wolf,howling in da night!!! Share this post Link to post Share on other sites
CGWolf 0 Report post #25 Posted March 18, 2005 Βρηκα και αλλη μια εταιρεια με removable plates in-lines. δοκιμασε στο www.hypno.it Quote Da Wolf,howling in da night!!! Share this post Link to post Share on other sites