Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
donmeli

INLINE SKATING

Recommended Posts

εε.. που να ξερα ότι ενδιαφέρεσαι.. θα δείς φωτό το βράδυ. Τι νούμερο φοράς? έλα Πανεπιστιμιούπολη να δοκιμάσεις.

μμμμ νομιζω οτι θα τα βγαλω απο την ντουλαπα και θα ερθω.

rafting.png mountain-podilato.png anarrixisi.png pezoporia.png gpx-kml-downloads.png

Σήμερα πήγα και στο S.EX και στο New Cult στη Γλυφάδα. Ωραία μαγαζία αλλά λίγα πράγματα. 3-4 skates είχε το κάθε μαγαζί. Δεν είχαν Rollerblade ουτε K2 Που ψάχνω. Αύριο θα πάω και σε αυτό στο Μαρούσι. Αν δεν βρώ και εκεί... τότε amazon.de :P

Edited by Eykleidis

ωραια αγορα εχει η χωρα μας 80 δε μπορει να βρει καποιος rollers,ομως μπορεις να βρεις παγοπεδιλα :lol: μα που ζουμε?στη Γροιλανδια? :P

rafting.png mountain-podilato.png anarrixisi.png pezoporia.png gpx-kml-downloads.png

Πρώτη επαφή σήμερα στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου. Βασικά έφαγα πολλές τούμπες.. μα παααρα πολλές! :blink:

Πιο δύσκολο από σκι , όχι στο να πιάσεις την τεχνική , αλλά να την διατηρήσεις..

Στο langlauf τα πήγα μια χαρά... σλάλομ πάνω από 2 στροφές δεν πήρα!

Την Τετάρτη πάω σε ένα γκρουπάκι στο Φάληρο να πάρω και κάποια tips και θα έχω νεώτερα! :)

Σήμερα πήγα και στον κλαυδάτο stock στο περιστέρι. Εκεί είχε σε ποσότητα 10 inline skates αλλα όλα ήταν 2 σχέδια φουξια και ένα ασημί όλο πλαστικό μαρκα μ'έκαψες...

Μαρούσι δέν πήγα ακόμα.

Σας τα λέω για να ξέρεται και εσείς άν θέλετε να πάτε.

Εντομεταξύ σε όσα μαγαζιά πήγα και έιχαν inline, τα είχαν στη τελευταία γωνία του μαγαζιού πεταμένα και σκονισμένα όσο δεν πάει, εκτός απο το new cult(γλυφάδα) που μου είπαν επίσης άμα θέλεις άλλο σχέδιο κάνουμε παραγγελεία σε Roces και μία άλλη μάρκα.

Τεσπα, @tirol: στο φάληρο είναι γαμάτα, ειδικά τώρα που έχει καλό καιρό ότι πρέπει, η ομάδα απ'ότι έχω καταλάβει πρέπει να πηγαίνει εκεί στην εσπλανάδα και στον χώρο δίπλα απο τα village που έχει ένα στάδιο. Αλλα και βόλτα στην παραλία θα είναι φοβερα με skates. Εγώ σκέφτομαι καθημερινές στο ΟΑΚΑ και ΣΚ εκει κάτω.

@tirol: στο φάληρο είναι γαμάτα, ειδικά τώρα που έχει καλό καιρό ότι πρέπει, η ομάδα απ'ότι έχω καταλάβει πρέπει να πηγαίνει εκεί στην εσπλανάδα και στον χώρο δίπλα απο τα village που έχει ένα στάδιο. Αλλα και βόλτα στην παραλία θα είναι φοβερα με skates. Εγώ σκέφτομαι καθημερινές στο ΟΑΚΑ και ΣΚ εκει κάτω.

Τετάρτη θα είμαι Φάληρο.

Σ/κ με βολεύει η Πανεπιστημιούπολη που είναι δίπλα στο σπίτι μου και δεν κυκλοφορούν ΙΧ μέσα!

Και για το ΟΑΚΑ το σκέφτομαι γιατί είναι πιο κοντά από το Φάληρο. Βλέπουμε..

δε μπορει να βρει καποιος rollers,ομως μπορεις να βρεις παγοπεδιλα :lol: μα που ζουμε?στη Γροιλανδια? :P

η πιστα για παγοδρομία που είναι διπλα στα cinema Cosmopolis δουλεύει ακομα και τα ΣΚ γινεται χαμός. Ice sating με κοντομάνικα κ βερμούδες :)

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

η πιστα για παγοδρομία που είναι διπλα στα cinema Cosmopolis δουλεύει ακομα και τα ΣΚ γινεται χαμός. Ice sating με κοντομάνικα κ βερμούδες :P

οι βερμουδες ειναι για να δειχνουμε τις μελανιες?smiley36.gifsmiley36.gif

οχι, τη γάμπα :P

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Από την άλλη, αν όλοι έχουν την νοοτροπία που περιγράφεις (δοκιμάζω εδώ, για να ξέρω τι θα αγοράσω από το internet) καταλαβαίνεις ότι τα καταστήματα δεν έχουν και μεγάλο κίνητρο για να ασχοληθούν περισσότερο.

Oi νομοι της αγορας ισχυουν για τον καταναλωτη και τον εμπορο εισαγωγεα .

Αυτο σημαινει οτι η νοοτροπια καταναλωτη δημιουργει ...η κλεινει μια συγκεκριμενη αγορα .

Το in line skating ειναι ανυπαρκτο απο το 2002 σε επιπεδο αντιπροσωπευσης γιατι το κοινο αγνοει οτι η εισαγωγη// πωληση //after sales με εντιμες τιμες και

αναβαθισμενες υπηρεσιες θελει και υπευθυνους καταναλωτες .

Η ωρα του<< βαζω το χερι στην τσεπη>> ειναι επωδυνη για οποιον δεν καταλαβαινει οτι το προιον η, η υπηρεσια εχει κοστος .

Η αποθεωση του τζαμπα και του φθηνου προκαλει και αντιστοιχη παροχη προιοντων και υπηρεσιων .

Στα αθληματα ολισθησης , το φαινομενο ειναι εντονο καθως ο καταναλωτης θελει///απαιτει να καθορισει μονομερως το κοστος και τη τιμη που θελει

να αγορασει ,θεωρωντας δεδομενο δικαιωμα του να ΠΡΟ-καθοριζει τους κανονες.

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου..

DSC07292.jpg

κι ένα βιντεάκι...

th_skiing.jpg

κάθε Δευτέρα και Τετάρτη μαζευόμαστε στο Φάληρο, στο πάρκινγκ στα Ολυμπιακά ακίνητα (γήπεδο τάε κβο ντο)

(είμαστε 15-20 άτομα περίπου αρχάριοι-προχωρημένοι)

όποιος/α θέλει να έρθει , υπάρχουν και κάποια ζευγάρια in lines απλά να δοκιμάσει.

εννοείται χωρίς κανένα χρηματικό αντίτιμο..η καλή παρέα και τα γωνιάσματα αρκούν! :P

ο έμπειρος ...

( ο Μάνος Τριφίλλης ασχολείται με τα in lines από το 2004 και είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ στην χιονοδρομία καταβάσεων και δάσκαλος στον Πάππο)

30529_1401292745215_1019202176_1161.jpg

...και ο άσχετος...εγώ! :P ( είπε κανείς ότι φοράμε βερμούδα για να δείχνουμε τις μελανιές? χμμ... :P )

DSC07285.jpg

Χαιρετώ την παρέα...

Εκανα και εγώ πατίνια...Δεν ξέρω ομως κατηγορίες να σας πω...Ξέρω μόνο τα Fit και τα aggressive..

Εγω λοιπόν εκανα fit-street...!Δηλαδή κανιβαλιάρης ελληνας..βγαίνω στον δρόμο και πηγαίνω...λιγο να βγαλω κανένα jump για να αποφύγω κανένα σκυλί η πρεζάκι και και...Παρολα αυτά εχω να κάνω χρόνια(δεν ημουν και κανένας pro)..Τσουλησα καλα χθές και το μικρόβιο ήρθε σαν τρελό!...

Εχω κάτι salomon...Το μόνο που ξέρω να σας πώ ειναι οτι πριν καμια 7χρόνια τα είχα πάρει 250-300euro ειναι κάτι μπλέ με κίτρνο με μεγάλο πιάσιμο τιτανίου..Καπως ετσι είναι http://images6.sortprice.com/img/5058/larg...CcwbVuE1KkY2InC

Τωρα τι ζητάω εγώ απο εσας και σας εχω πρήξει τα @@..

Καταρχιν πρέπει να αλλαξω ροδάκια γτ απ οτα φρένα εχουν λιώσει...τα είχα αλλαξει και sides και και...Τα ροδάκια εχουν περίπου 30 η 4αδα απο οτι έμαθα αρα 60 Αν παω και για ρουλεμάν 40-50+ αρα 100++ να πάω μήπως σε καινούργια??Θέλω να τα πατήσω λίγο ακόμα αυτά χωρίς Money να δώ πόσο θα κρατήσω και αν δώ οτι οκ θα ξεκινήσω πάλι θα πάρω αλλα...Αλλα wheels πρέπει να αλλαξω γιατι το πόδι πατάει στραβά κ κουράζομαι ευκολα και εκανα και φουσκάλα...

Απο καινουργια τι μου προτίνετε...Αν αποφασήσω οτι θα συνεχήσω(αφου πατήσω αυτα και πάρω new)θα πάω σε κάτι πολύ καλο τι είναι αυτό?Για τη νχρήση που τα κάνω τι συμφέρει..οχι γιατι θυμάμαι με τα fit slide εβγαζα πολύ λίγο γιατι δν έχει χώρο να πατήσει

Α και τέλος εξηγήστε μου τις κατηγορίες..inline,freestyle και και δεν ξέρω...Εγω τα fit και τα aggressive ξέρω μόνο!τα inline freestyle και και ΔΕΝ!

Αυτα Οποιος εχει κουράγιο κα ιτο διάβσε τον ευχαριστώ..Οποιος απαντήσει είναι και γαμώ :

Α και αν και θα το ξέρετε βρήκα αυτό και βλέπω οτι έχει πολύ καλές τιμές ΜΑΛΛΟΝ.. http://www.inlinesports.com/skates.cfm

Ελπίζω να βοήθησα

Edited by Staxtis

γεια σου @Staxtis!

Τις κατηγορίες τις έχεις λίγο μπερδεμένες στο μυαλό σου, όπως τις είχα κι εγώ άλλωστε πριν ασχοληθώ περισσότερο.

Κατ'αρχήν να σου πώ ότι in line δεν είναι κάποια κατηγορία, αλλά η ονομασία αυτού του τύπου skate.

όπως δηλ. υπάρχει το skateboard (board=σανίδα), το ice skate , έτσι υπάρχει και το in line skate (in line=οι ρόδες σε σειρά, ευθεία γραμμή).

Οι κατηγορίες στο in line skating λοιπόν χωρίζονται σε

racing skate με χαμηλό μποτάκι και μεγάλης διαμέτρου ρόδες για ταχύτητες,

fitness skate με πιο ψηλή μπότα για slalom, ταχύτητες (όχι όπως τα racing βέβαια) ,

aggressive skate για rales, άλματα, πάρκα... (ακριβώς ότι το freestyle skiing),

freeskate με πιο μικρό άξονα από τα fitness για πιο κλειστές στροφές και κόλπα με κώνους κλπ,

και nordic skate με δυό μεγάλες ρόδες μπροστά-πίσω για langlauf διαδρομές και σε χωματόδρομο.

Όσον αφορά τα δικά σου skate, θα σου έλεγα αν είναι σε καλή κατάσταση η μπότα δεν υπάρχει λόγος να πάρεις καινούρια.

Αλλάζεις ρόδες και είσαι μια χαρά. Τα ρουλεμάν αν χρειάζονται αλλαγή, συνήθως σε προειδοποιούν με θόρυβο.

Στην Θεσσαλονίκη δεν γνωρίζω που θα βρείς ανταλλακτικά.

Στην παραλιακή όμως θα έχεις δεί σίγουρα κάποια άτομα να κάνουν skate.. ρώτα τους θα ξέρουν σίγουρα!

tirol σε ευχαριστώ!

Ατομα που κάνουν ξέρουν αλλα ξέρω και σχεδόν όλα τα μαγαζιά που πουλάνε ανταλλακτικα επειδη κάνω σανίδι τετοια μαγαζιά τα ξέρω..Απλα λέω εγώ...Αμα είναι να αλλάξψ ροδάκια(35-50 η 4αδα)γιατί να μην πάρω αυτα?

http://www.inlinesports.com/skate_temp.cfm...uctid=03deemax2

Edited by Staxtis

καλημέρα!

με τέτοια τιμή (70,00€)... εννοείται να τα πάρεις!! :)

tirol σε ευχαριστώ!

Ατομα που κάνουν ξέρουν αλλα ξέρω και σχεδόν όλα τα μαγαζιά που πουλάνε ανταλλακτικα επειδη κάνω σανίδι τετοια μαγαζιά τα ξέρω..Απλα λέω εγώ...Αμα είναι να αλλάξψ ροδάκια(35-50 η 4αδα)γιατί να μην πάρω αυτα?

http://www.inlinesports.com/skate_temp.cfm...uctid=03deemax2

καλημέρα!

με τέτοια τιμή (70,00€)... εννοείται να τα πάρεις!! :)

Ναι αλλα μάλλον εφαγα ΑΚΥΡΟ...Γιατί γράφει σε κατι αλλα πάλι φτηνα(αλλα πανακριβα πατινια)γράφει youth 1-2-3 τα νούμε...Και σε ολα τα υπόλοιπα φτηνα stock που έει εχει νουμερα 5-6-7 ΤΟ ΠΟΛΥ...Κα ιεγω πρέπει να είμαι κανένα 11?43 ΕU size τι είαν ιστο US?

Λοιπόν...Επειδη οπως είπα δεν ξέρω και πολλα απο πατίνια θέλω να μου πεί κάποιος..Ποιο απο τα 3 να προτιμήσω και γιατί?...!

http://www.inlinesports.com/skate_temp.cfm...ctid=03crossmax

http://www.inlinesports.com/skate_temp.cfm...pilot%209%20pro

http://www.inlinesports.com/skate_temp.cfm...on%20Pilot%20ti

Η εστω να μου πείτε σε τι διαφέρουν..Εκει που λεει boots πχ κλπ...Και ΓΙΑΤΙ ειναι τοσ φτηνά το crossmax ειναι πχ 2006 μοντέλο για αυτό??Τα αλλα?!

Ευχαριστώ Δήμητρης!

Edited by Staxtis

Δημήτρη(@staxtis) το πρώτο και τρίτο λίνκ που ανέβασες είναι 2 μοντέλα freeskate. (Το ένα έχει σκληρή μπότα-πιο σταθερή!)

Αν προσέξεις έχουν πιο μικρό άξονα και λίγο μικρότερης διαμέτρου ρόδα από το μοντέλο στο 2ο λίνκ, που είναι ένα μoντέλο fitness.

Ski κάνεις? αν κάνεις ski να πάρεις fitness.

Aν απλά θέλεις να κάνεις skate, πάρε ένα freeskate.

Edited by tirol

Δημήτρη(@staxtis) το πρώτο και τρίτο λίνκ που ανέβασες είναι 2 μοντέλα freeskate. (Το ένα έχει σκληρή μπότα-πιο σταθερή!)

Αν προσέξεις έχουν πιο μικρό άξονα και λίγο μικρότερης διαμέτρου ρόδα από το μοντέλο στο 2ο λίνκ, που είναι ένα μoντέλο fitness.

Ski κάνεις? αν κάνεις ski να πάρεις fitness.

Aν απλά θέλεις να κάνεις skate, πάρε ένα freeskate.

freeskate?Δηλαδή??ποια η διαφορά απο τα fit?Εγω συμφωνα κα ιμε παραπανο post Μου ειπαν για aggressive και feet τι διαφορά εχουν τα freeskate?Σε ταχυτητες?σε κολπα?Σε ελιγμους?Σε ανεση?

Όντως Χρήστο..είναι ακριβώς ίδια τεχνική!

Για αρχή μπορείς να έρθεις Φάληρο όπου μαζευόμαστε ή στο ΟΑΚΑ.

Αν επικοινωνήσεις 1-2 μέρες πρίν θα βρεθούν και in lines για τις πρώτες "κατεβασιές" σου.

Τα λέμε από κοντά και σε κάποιο freeday...

Ψήσ' το λοιπόν! :P

chariot-skates.jpg

Αυτά εδώ τα έχετε δεί? - VIDEO

Είναι εντελώς εξωπραγματικά...

Πηγαίνουν μέχρι και σε χόρτοκαι χώμα...

Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για υποκατάστατο του σκι?

Η τιμή προβλέπεται ελαφρώς τσιμπημένη σύμφωνα με αυτό το FAQ. :) :)

To site είναι εδώ

About chariot skates

Chariot Skates is a brand name for the dynamic new skating product called Wheel-skates that crosses boundaries into skiing and cycling.

Wheelskates:

Wheelskates' revolutionary design features a pair of large wheels that have the skater's feet suspended below the axles enabling a smoother, more fluid skating experience that crosses boundaries into skiing and cycling.

How it works:

Wheelskates' unique, patented design replaces the limitations of boots and small-wheels with a free, fluid flow that feels like ice skating and snow skiing at the same time:

* they gain & maintain momentum with less effort & greater stability than other skates, yet allow more maneuverability;

* a large wheel with pneumatic tire securely supported away from the skaters leg allows the skater to:

o skate over rougher terrain;

o ski down grassy slopes;

o commute like a bicycle with a freedom only possible without seat or handle-bars;

o enjoy greater aerobic exercise by not sitting down;

* the foot suspended below the main wheel’s axle provides a lower center of gravity;

* the large wheel comes into contact with the ground under the ball of the skater/skier’s foot which we instinctively use for support and as a pivot point when turning, allowing greater maneuverability and control;

* mechanically hinged leg & foot supports that allow:

o full extension-flex of the foot whilst skating; unlike boots that restrict ankles and foot extension-flex

o yet at the same time provides full ankle support and protection; unlike shoes that provide no ankle support or protection;

* a support strut with a tension spring,

o that acts as a forward stop for leg movement,

o and more importantly compensates for the weight of the wheel minimizing any strain on the Tibialis Anterior Muscle which is used for inversion of the foot, and yet is tuned to allow no hindrance to the calve muscles freely flexing the foot;

* optional hand operated brakes;

* light weight carbon composite construction

Edited by panchristo

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Όντως Χρήστο..είναι ακριβώς ίδια τεχνική!

Για αρχή μπορείς να έρθεις Φάληρο όπου μαζευόμαστε ή στο ΟΑΚΑ.

Αν επικοινωνήσεις 1-2 μέρες πρίν θα βρεθούν και in lines για τις πρώτες "κατεβασιές" σου.

Τα λέμε από κοντά και σε κάποιο freeday...

Ψήσ' το λοιπόν! :)

Kάτι σε νούμερο 45 υπάρχει για να δοκιμάσω κι εγώ?

Να υποθέσω ότι μοιάζει πολύ με παγοδρομία?

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

• Create New...