Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
over-poulover

Ορειβατικό Σκι

Recommended Posts

Η δυσκολία σε εμένα είναι ανάβαση .. Μετράω τα βήματα μου , κάθε 100 ...στάση 4 εισπνοές 8 εκπνοές και συνήθως εκεί έχω και στροφή όσο περνούν τα χρόνια και αργότερο .... η κατάβαση δεν με έχει απασχόληση , προτιμώ με δυο μπαστούνια και πηδηματάκια αλά εξαρτάται.. κάποτε έχω δοκιμάσει κατάβαση με ανοικτή δεστρα .... γελά και το παρδαλό κατσίκι ... . Τουριστικό ορειβατικό κατά την άποψη μου είναι να περνάς καλά και με ασφάλεια και δεν έχω καμία σχέση με back country κλπ κλπ

• Like 4

Θέλω να κάνω μια ειλικρινή ερώτηση, υπό τον φόβο παρεξήγησης, αλλά θεωρώ χρήσιμο να γίνει:

Στον χώρο του ορειβατικού ΣΚΙ (όχι σκέτης ορειβασίας, τονίζω) πόση έμφαση δίνεται στη βελτίωση τεχνικής κατάβασης; Το ρωτάω αυτό, γιατί παρά το υπέροχο θέαμα του γεμάτου Παρνασσού το ΣΚ για τους σχετικούς αγώνες, είδα κάποιες εικόνες που ομολογουμένως με προβλημάτισαν.

Παρακαλώ, θα ήθελα μια "τεχνοκρατική" απάντηση, ακριβώς στο ερώτημα και όχι συναισθηματική ή φιλοσοφική, αν γίνεται. Ευχαριστώ.

Αν εσύ αγωνιζοσουν και στο ανέβασμα μπορούσες αν βελτιωνονες την αντοχή σιυνα κερδίσεις 30min από τον δεύτερο , ενώ στο κατέβασμα μετά από πολύ προπόνηση σε τεχνική, 30sec, που θα έδινες έμφαση να προπονηθεί; Αντοχή για άνοδο ή τεχνική για κατάβαση;
  • Like 1

Ειναι το λούκι που κατεβαίνει απο χρηστακι το μοναδικό ναι ΒΑ σταματήσαμε να τσουλαμε οταν τελείωσε το χιόνι στον χωματοδρομο περιπου στα 1400 1450 υψόμετρο. Σου ανεβάζω κ μια φωτο απο την διαδρομή. Υπήρχε κόσμος που ανέβαινε το λουκι για να παει χρηστακι. attachicon.gifScreenshot_2018-03-12-18-17-18.png

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπορείς να στείλεις την ίδια σε δορυφορική προβολή, για να καταλάβω το λούκι; Λογικά είναι αυτά που είδα πέρσι από το ξεκίνημα της ανάβασης στο ξερολακι, αλλά θέλω να σιγουρευτώ. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Edited by ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  • Like 1

Μπορείς να στείλεις την ίδια σε δορυφορική προβολή, για να καταλάβω το λούκι; Λογικά είναι αυτά που είδα πέρσι από το ξεκίνημα της ανάβασης στο ξερολακι, αλλά θέλω να σιγουρευτώ. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δες έτσι.post-7710-1520875630,9692.png

• Like 3

Δες έτσι.attachicon.gifScreenshot_2018-03-12-19-26-25.png

Αυτό είναι το ξερολακι :-) για αυτά που θα ήθελα καμιά πληροφορία , είναι αν ανεβενατε κορυφη Χρηστάκη, και κατεβενατε από εκεί. Όπως και να έχει ευχαριστώ
  • Like 1

Αν εσύ αγωνιζοσουν και στο ανέβασμα μπορούσες αν βελτιωνονες την αντοχή σιυνα κερδίσεις 30min από τον δεύτερο , ενώ στο κατέβασμα μετά από πολύ προπόνηση σε τεχνική, 30sec, που θα έδινες έμφαση να προπονηθεί; Αντοχή για άνοδο ή τεχνική για κατάβαση;

Εκεί έχει ενδιαφέρον να σταθούμε, προφανώς δεν αντιλαμβάνομαι τη φιλοσοφία. Καταλαβαίνω ότι από άποψη χρόνου και επίδοσης έχει λιγότερη σημασία, αλλά όσον φορά στο τι μπορεί να βρει μπροστά του ένας ορειβάτης-σκιέρ, θα θεωρούσα ότι για λόγους ασφαλείας και ευελιξίας και άνεσης θα έπρεπε να είναι πιο ψηλά στις προτεραιότητες.

:shuriken:

• Like 1

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Εκεί έχει ενδιαφέρον να σταθούμε, προφανώς δεν αντιλαμβάνομαι τη φιλοσοφία. Καταλαβαίνω ότι από άποψη χρόνου και επίδοσης έχει λιγότερη σημασία, αλλά όσον φορά στο τι μπορεί να βρει μπροστά του ένας ορειβάτης-σκιέρ, θα θεωρούσα ότι για λόγους ασφαλείας και ευελιξίας και άνεσης θα έπρεπε να είναι πιο ψηλά στις προτεραιότητες.

Ακόμη και όσοι δεν έχουν στιλ, κατεβαίνουν σχεδόν τα πάντα και με ότι να ναι χιόνι... Edited by ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  • Like 2

Θέλω να κάνω μια ειλικρινή ερώτηση, υπό τον φόβο παρεξήγησης, αλλά θεωρώ χρήσιμο να γίνει:

Στον χώρο του ορειβατικού ΣΚΙ (όχι σκέτης ορειβασίας, τονίζω) πόση έμφαση δίνεται στη βελτίωση τεχνικής κατάβασης; Το ρωτάω αυτό, γιατί παρά το υπέροχο θέαμα του γεμάτου Παρνασσού το ΣΚ για τους σχετικούς αγώνες, είδα κάποιες εικόνες που ομολογουμένως με προβλημάτισαν.

Παρακαλώ, θα ήθελα μια "τεχνοκρατική" απάντηση, ακριβώς στο ερώτημα και όχι συναισθηματική ή φιλοσοφική, αν γίνεται. Ευχαριστώ.

Κωστη μου θα προσπαθήσω να σου απαντησω και εγω

Δεν είναι ότι το επιπεδο σκι των παιδιων που κανουν ορειβατικο σκι είναι χαμηλότερο (στην καταβαση). Είναι (και δεν μιλαω για αγωνα οπου μετραει ο χρονος και πραγματικα δεν σε νοιαζει πως κατεβαινεις απλως θελεις να φτασεις in one piece) ο διαφορετικος εξοπλισμός και κακα τα ψεματα οι διαφορετικές γρηγορες εναλλαγες στο τερεν που δεν σε αφήνουν να συγκεντρωθείς στην τεχνική οσο και να προσπαθήσεις.

Όταν ο Σλαβεκ που είναι πανω από 1,90 υψος και κανει ορειβατικο με σκι 1,60 (που είναι το μεγιστο υψος για αγωνιστικά σκι) και βαρος 250 γραμμαρια το καθενα, καταλαβαινεις ότι δεν μπορει να κατεβει με στυλ (που ανεφεραν καποιοι πιο πανω). Αλλα κατεβαινει τα παντα.

Για να μην μακρηγορώ με εχεις δει και εμενα (που θεωρώ ότι ειμαι μια μεσου επιπεδου σκιερ) να κανω σκι με κανονικα και με ορειβατικα σκι, όλα αυτά ενός και εκτος πιστας. Υπαρχει τεραστια διαφορα νομιζω

Edited by Olga
  • Like 9

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Στον χώρο του ορειβατικού ΣΚΙ (όχι σκέτης ορειβασίας, τονίζω) πόση έμφαση δίνεται στη βελτίωση τεχνικής κατάβασης;

Στο χώρο του "τουριστικού" ορειβατικού σκι δίνεται τόση έμφαση στη βελτίωση τεχνικής κατάβασης, όση χρειάζεται για να κατέβεις με ασφάλεια και οικονομία δυνάμεων αυτό που χρειάζεται να κατέβεις.

Στο χώρο του αγωνιστικού ορειβατικού σκι δίνεται τόση έμφαση στη βελτίωση τεχνικής κατάβασης, όση χρειάζεται για να κάνεις καλύτερο χρόνο.

• Like 6

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Πρόσφατα έβλεπα video με μια εκπομπή σχετικά με χιονοδρόμους.

Παρουσίαζε μια γαλλίδα που ασχολούνταν μεταξύ άλλων και με το ορειβατικό.

Είχε κάτι φλούδες για σκι και έλεγε πως είναι πανάλαφρα και της αρέσουν.

Και κατέβαινε πλαγιές (και με πούδρες) αλλά με στυλ ΄΄περίεργο΄΄ σαν αυτό που περιέγραψε ο Φαέθων πριν.

Οκ λέω, όπως μπορεί ο καθένας, καλά πάει με το υλικό που έχει.

Στο τέλος είδα ότι ήταν παλιά πρωταθλήτρια του αλπικού, με πρωτιές στο GS νομίζω. :)

• Like 2

Practice makes perfect

Θα ήθελα να τονίσω ότι δεν με αφορά τόσο το "στυλ" όσο όντως η άνεση του να κατεβαίνει κάποιος σχεδόν τα πάντα (στο ορειβατικό προφανώς και σου τυχαίνουν "τα πάντα") με κάποια σιγουριά.

Ευχαριστώ ειδικά και τους φίλους Olga και Zox για τις πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις, νομίζω διαφωτίστηκα αρκετά

• Like 1

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Για να καταλαβεις φαεθωνα ειμαι στην μεση της καλλιοπης εγκλοβισμενος απο το κακο (τρομακτικα κακο) χιονι.

Δεν εχω μαζι μου κραμπον, πιολε.

Εχω μπροστα μου 40 μετρα παγο με πετρα, καμμια διαφυγη εν οψη και πρεπει να ανεβω προς τα πανω με την ελπιδα να βρω τραβερσα σκιαρισιμη ή εστω περπατισιμη προς την 6.

Εκει που βριζω και ανηφοριζω (με τα σκι ε; , δεν τολμαω να τα βγαλω) τσουπ κοπελια με ορειβατικα (απορω πως πιαναν οι φωκιες της) διασχιζει με 3-4 στροφες τον παγο...ανετη.... περνα διπλα μου.

-ωραια μερα για σκι.

Μουκανε τα μουτρα κρεας.

Τι να το κανεις το στυλ μετά....

• Like 7

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

vro

Εκει που βριζω και ανηφοριζω (με τα σκι ε; , δεν τολμαω να τα βγαλω) τσουπ κοπελια με ορειβατικα (απορω πως πιαναν οι φωκιες της) διασχιζει με 3-4 στροφες τον παγο...ανετη.... περνα διπλα μου.

-ωραια μερα για σκι.

Μουκανε τα μουτρα κρεας.

Τι να το κανεις το στυλ μετά....

.. πρόσεξες αν ειχε η κοπελιά crampons ski touring?? .. ;):)

http://Screenshot_1.jpg

http://Screenshot_2.jpg

Edited by Bumpss

- 10c & H20

Bumpss οχι δυστυχως δεν ειχε γι αυτο σου λεω μου εκανε τα μουτρα κρεας...

Αλλιως δεν θαχε φαει τρακα η...περιφανεια μου.....

Βεβαια εκανε προσεκτικη επιλογη στις στροφες της πραμα που δεν μπορουσα να κανω ευκολα εγω στην κατηφορα με τοση πετρα.

Αλλα η αληθεια ειναι οτι οσοι κανουν αλπικο εχουν συνεχεια το νου τους στην....χαρη....και μολις βρεθουμε στα δυσκολα....

Ενω στο ορειβατικο υπαρχει αλλου τυπου....φιλοσοφια.

Τεσπα δεν το μετανιωσα που δειλιασα,

Στο κατω κατω μεγαλη μου βλακεια που δεν την ειδα απο κατω πρωτα την διαδρομη.

Όλυμπος το ΣΚ με κορυφή σκολιο και πυργος ορειβατικό σκι κ splitboardpost-7710-1522666702,7662.jpegpost-7710-1522666707,5091.pngpost-7710-1522666723,3448.jpgpost-7710-1522666736,1524.jpg

• Like 12

Όλυμπος το ΣΚ με κορυφή σκολιο και πυργος ορειβατικό σκι κ splitboardattachicon.gifreceived_10160285146020720.jpegattachicon.gifreceived_10214571048005485.pngattachicon.gifG0029925_1522596540649_high.JPGattachicon.gif20180331_155958.jpg

Μπράβο μεγάλη παρέα. Πώς καταφέρατε και μαζεύτηκατε τόσα άτομα; Που χρειάστηκε να σκαρφαλώσετε;

Ενα πέρασμα μικρο μεσα στο λουκι διπλα απο κεοαχ. Ήταν η Σχολή ορειβατικού σκι του ΣΕΟ θεσσ

• Like 3

Σημερα μια τέλεια μερα για ορειβατικό. Σμολικας κορυφή Μοσιαpost-7710-1522785167,8179.jpgpost-7710-1522785173,1054.jpgpost-7710-1522785181,5054.jpg

• Like 16

Πόσο τέλεια πρέπει να είναι ρε παιδιά... μπράβο πού καλές οι φωτο!!!! :respect:

To ski or not to Ski....!!!

Δυστυχως δεν πρεπει να υπαρχει φιλμ απο τις επικες διασχισεις του 1930 στα ελληνικα βουνα.

Τι λεω τωρα καλα καλα φωτο δεν εχουμε.

Αλλωστε το βαρος μιας κουρδιστης kodak μαζι με 2-3 μπομπινες φιλμ ηταν απαγορευτικο (για δε το κοστος....)