kaps 2,736 Report post Posted December 18, 2012 Οτι ναναι παλι φετος........... Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted December 18, 2012 ... Καλή αρχή έκανα και εγώ την Κυριακή. Ικανοποιητικό χιόνι και απίστευτα λίγος κόσμος. ... Δημήτρη μια από τα ίδια και για ΄μένα. Σκέφτομαι να ανεβάσω και ένα φωτοραπόρτο για την Κυριακή... με όποιες φωτογραφίες κατάφερα να τραβήξω τέλος πάντων... Θέτε? 1 «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
snowholic 2,056 Report post Posted December 18, 2012 Σκέφτομαι να ανεβάσω και ένα φωτοραπόρτο για την Κυριακή... με όποιες φωτογραφίες κατάφερα να τραβήξω τέλος πάντων... Θέτε? Kαλα, πλακα κανεις ... 48 ωρες περιμενουμε ........................... ............................ αργεις χαρακτηριστικα 3 Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted December 18, 2012 Καλή αρχή έκανα και εγώ την Κυριακή.Ικανοποιητικό χιόνι και απίστευτα λίγος κόσμος. καλωσήρθες και καλή σεζόν! "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,189 Report post Posted December 18, 2012 Δημήτρη μια από τα ίδια και για ΄μένα. Σκέφτομαι να ανεβάσω και ένα φωτοραπόρτο για την Κυριακή... με όποιες φωτογραφίες κατάφερα να τραβήξω τέλος πάντων... Θέτε? καλα εδω σε περασα εγω που γραφω με το ενα δαχτυλο ,, και καταφερα και ανεβασα ολοκληρο ρεπορταζ . και εσυ ακομα ...αισχος !! ειναι αδιανοιτο !! και ζυτω να παρει η μαιρη εκτακτα ασφαλιερωτικα μετρα !! γαι να βαλεις μυαλο !! :yes :evil: 2 ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
ΔΗΜΗΤΡΗΣ 581 Report post Posted December 18, 2012 Τι θα γίνει βρε ALCATRAZ ? αν δεν ανεβαίνουν οι φωτο , φώναξε να σπρώξουμε... αμαν πιά!!!!1 2 Share this post Link to post Share on other sites
snowholic 2,056 Report post Posted December 18, 2012 αργεις χαρακτηριστικα Α’ι’ντε ρε Γιωργηηη... 1 Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted December 18, 2012 Δεν θελω να σε χαλάσω, αλλά έχασες φανταστική μέρα με πούδρες και λιώσιμο στην άγκυρα και στα δέντρα. Αν δεν σου φτάνει αυτό για πρεμιέρα, πάω πάσο! Lappas... I know were you live.... :shuriken: Μην πάει κανείς να παρηγορηθεί για ότι έχασε αμέσως να τον ακυρώσεις... :P Οτι ναναι παλι φετος........... Είχες μεγαλύτερες προσδοκίες...??? Παρνασσος - Καλαβρυτα (0- 1) Πανασσός-Καλάβρυτα (1-1 τουλάχιστο...) (στην λειτουργία αναφέρομαι....) 1 O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
powda 1,338 Report post Posted December 18, 2012 Έχω κάτι να σας πω... Απελπισία είναι ... να μην έχεις πάει ακόμα για snowboard γιατί είχες δουλειές το ΣΚ, να είσαι ακόμα στη δουλειά ... και να περιμένεις ακόμα τον ALCATRAZ να κάνει εκείνο το ρημάδι το φωτορομάντζο μπας και απολαύσεις λίγο χιονάκι και να δεις αν το καταφύγιο στέκεται ακόμα αγέρωχο στο Καλάβρυτο 2 Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου, Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted December 18, 2012 Άσχετο σχετικό, θα σας πω τον πόνο μου: Πριν ξεκινήσω με το χαζοχιονοφωτορομάντζο μου, να σας πω ότι αυτό δεν θα γινόταν, αν την τελευταία στιγμή δεν μου δάνειζε τη φωτογραφική μηχανή του, καλός φίλος από τα Καλάβρυτα. Δυστυχώς έμεινα χωρίς φωτογραφική μηχανή, μιας και στην προσπάθεια μου να την επισκευάσω, κατάφερα και έκαψα και την πλακέτα. Τράβηξα μαζί της ίσως και παραπάνω από 30000 φωτογραφίες από το 12ο του 2005 που την είχα. Από ΄τι δείχνουν τα πράγματα η αγαπημένη S80 μου πλέον... "Rest In Peace Pieces...". Φράγκα για νέα φωτογραφική... ούτε για πλάκα. Όπως και να 'χει, ψάχνω τρόπους για το τι θα μπορέσω να κάνω. Με δανεική φωτογραφική λοιπόν, ανεβήκαμε στο βουνό για το πρώτο τσούλημα της σαιζόν!!! Δυστυχώς, μια ο ενθουσιασμός για τ΄ ότι θα έκανα ski, μια που δεν ήξερα τη μηχανή, τράβαγα φωτογραφίες χωρίς να κοιτάξω καν τις ρυθμίσεις. Αποτέλεσμα, εκ των υστέρων, και πολυυυύ αργά, κατάλαβα ότι όλες οι φωτογραφίες είχαν βγει στη μικρότερη δυνατή ανάλυση που έβγαζε η μηχανή!!! Μέσα σ΄ όλα, η μηχανή έμεινε και από μπαταρία... πρόωρα! Επιστρατεύσαμε λοιπόν και τα κινητά μας... για τις τελευταίες φωτογραφίες. Δείξτε κατανόηση... τα επόμενα φωτορομάντζα θα είναι καλύτερα . Part 1 http://www.youtube.com/watch?v=0bdRRXZR5l8 "I'm Coming Home.. - Afrojack" Let the rain SNOW wash away, all the pain of yesterday... Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, τουλάχιστον για μένα, κάναμε το πρώτο μας ski για τη φετινή χρονιά στο αγαπημένο μας χιονοδρομικό. Για να μειώσουμε τα έξοδα, προτιμήσαμε το SkiBus. Φτηνά & ξεκούραστα. Φτάσαμε στο χιονοδρομικό γύρω στις 9.30. Στη θέα και μόνο του Χελμού, ξεχαστήκαμε για λίγο από τις σκοτούρες μας. Πέρασαν 8 μήνες και 8 μέρες από την τελευταία μας επίσκεψη. Και όμως... ήταν λες και δε πέρασε μια μέρα! Οι πρώτες ώρες πέρασαν με το να συνομιλούμε με φίλους απ΄ το βουνό. Τι ωραία? Και πόσους ακόμα έχουμε να δούμε... Το χιονάκι αρκετά νοτισμένο ελέω των νοτιοδυτικών. Πρόβλημα όμως δεν δημιουργούσε. Προσωπικά δεν κόλλησα ούτε στο εκτός πίστας. Ίσως να ήταν που τα πέδιλα τα είχα φρεσκοβαξαρισμένα... Μια χαρά γούστα βγάλαμε για τη πρώτη της σαιζόν. Ο Ξερόκαμπος από το 3θέσιο. Το κομμάτι του "Vietnam" στη πίστα Δανάη. Κανένα πρόβλημα με πέτρες... Ανεβαίνοντας με το συρόμενο της Θέτις. Η Αντιγόνη (Άρτεμις 2) δεν είχε δοθεί. Παρ΄ όλα αυτά, μια χαρά κατεβασιές κάναμε στα απάτητα της. Ωραία προπονησούλα για τις επόμενες μέρες... Η πλαγιά της Στύγας, από τη Θέτις. Θέλει ακόμα αρκετό χιόνι για να την ευχαριστηθούμε. Ο αέρας στα ψηλά την έχει ξυρίσει... Και όμως... κάποιοι την έχουν κατέβει ήδη 2-3 φορές, ανεβαίνοντας με τις φώκιες τους. Διακρίνεται το διάσελο μεταξύ Αυγού & Νεραϊδόραχης και λίγο από τη πίστα της Νεφέλης (Στύγα 2). Κάτω δεξιά διακρίνουμε και το "εγκαταλελειμμένο" ορειβατικό καταφύγιο του Χελμού, στη θέση Πουλιού Βρύση. Από τη συνδετική πίστα της Ηλέκτρας (Άρτεμης 1), κοιτάζοντας τη Στύγα. Ο Ξερόκαμπος από την επιστροφή της άγκυρας. Τα αυτοκίνητα στο parking μαρτυρούν για το λίγο κόσμο που είχε το κέντρο τη Κυριακή. Σημάδια των καιρών...? Η Στύγα & μέρος της πίστας "Νεφέλη" ... και το πάνω κομμάτι της Νεφέλης, που ακόμα δεν έχει δοθεί για χιονοδρομία. Ο διάδρομος της (συνδετικής) πίστας "Ηλέκτρα". Μια χαρά απο χιονοκάλυψη. Κανένα πρόβλημα με πέτρες. Μέρος της πίστας "Νεφέλης". Η πίστα της Νεφέλης και στο βάθος η Βαθειά Λάκκα. Και η Βαθειά Λάκκα από ψηλά. Στη καντίνα της Βαθειάς Λάκκας πλέον έχουν τοποθετηθεί τέντες για προστασία από τον αέρα. Μακάρι να αντέξουν... Και φέτος, θα είναι το κατ΄ εξοχήν στέκι των χιονοδρόμων. Από τη πλατεία της Βαθειάς Λάκκας, κοιτάζοντας τη Νεραϊδόραχη και τη Στύγα. Το αγαπήμενο μου λοφάκι της Θέτις...! Δεν ήμουν μόνο εγώ που χάρηκα για την επιστροφή μου στο Χελμό. Η Μιχαέλα, μετά από ένα χρόνο απουσίας από το βουνό μας, επέστρεψε και το χαιρόταν με όλο της το είναι! Πλέον ως εκπαιδεύτρια σε μια από τις σχολές που λειτουργούν επάνω στο χιονοδρομικό. Η πίστα της Ισμήνης (Θέτις 2) από την άγκυρα. 13 «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted December 18, 2012 Part 2 Το προοριζόμενο για σπιτάκι των Πιστερ, άγνωστο αν θα λειτουργήσει και φέτος. Η πίστα της Ισμήνης. Η Βαθειά Λάκκα από την άγκυρα. Και μια φωτογραφία - απόδειξη, για το τι μπορεί να συμβαίνει όταν ένας αναβατήρας σταματά για κάποια λεπτά. Στη προκειμένη περίπτωση, μια άγκυρα έχει μπλεχτεί στην επιστροφή και ο επάνω χειριστής του αναβατήρα κάνει τον "cowboy" για να τη ξεμπλέξει... Όσοι ανεβαίνετε Χελμό ξέρετε για το τι βρίσκετε από κάτω του... Την ίδια ώρα, εμείς οι "πελάτες" πολλές φορές τους στολίζουμε με διαφορά επίθετα, μην έχοντας ιδέα για το τι πραγματικά γίνεται... Στις αγαπημένες πλαγιές του Αυγού. Η καλύτερη στιγμή της μέρας, μετά από το πρώτο κλακ της δέστρας για τη χρονιά! Αυγό... once more. Λίγο πιο πέρα τραβέρσα και βγήκαμε Περίπτερο. Την επόμενη φορά... Από το Αυγό, κοιτώντας προς Νεραϊδόραχη. Και όσο και αν νόμιζα ότι ήμουν μόνος μου, εγώ και η ηρεμία του βουνού, εμφανίζονταν και άλλοι μοναχικοί freeriders. Όμορφα! Στην αφετηρία της άγκυρας. Στο "Λουκουμάκι" πάνω από τη Θέτις. Μια χαρά και αυτό! Το baby lift της Βαθειάς Λάκκας "Ηρακλής". Φέτος μετακινήθηκε λίγο, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του SnowPark. Σωστή κίνηση εκ μέρους του χιονοδρομικού. Πλέον δεν χρειάζεται να κάνουμε το γύρω της Καντίνας, όσοι είμαστε στο πάρκο... Το SnowPark από ψηλά. Τα παγάκια του αναβατήρα της Στύγας. Για πολύ πάγο πάνω στα καρεκλάκια... Η πίστα της Αντιγόνης. Απάτητη και προκλητική...! Η πίστα της Ειρήνης. Φέτος το χιονοδρομικό κάπου έχει μπερδέψει το χαρακτηρισμό της... τουλάχιστον μέσα στο επίσημο site τους. Αλλού την αναφέρουν κόκκινη, αλλού ως μαύρη!!! Μια χαρά κόκκινη είναι... μην μπερδέυστε! Η αφετηρία του Αχιλλέα. Διακρίνουμε και το ρατρακ που δημιουργεί αποθήκες χιονιού. Στο parking του χιονοδρομικού, αργά το απόγευμα 14 «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted December 18, 2012 (edited) Part 3 Το ανανεωμένο εσωτερικό του ξύλινου chalet στο Ξερόκαμπο. Η κεντρική σκάλα για το πατάρι είναι παρελθόν. Πλέον υπάρχει η πλαϊνή σκάλα και έχει κερδηθεί πολύτιμος ωφέλιμος χώρος. Μέσα στο chalet λειτουργούν 5 νέα "περίπτερα" με διάφορα ήδη Ένα από αυτά είναι φωτομάγαζο. Θα αναφερθώ αργότερα σε αυτό... Το κεντρικό bar μίκρυνε και έτσι υπάρχει περισσότερος χώρος για τους πελάτες. Λεπτομέρεια της φωτό: γνωστό τρελό λοκάλι του βουνού τρίβει τη κοιλιά του κοιτάζοντας τις σταφίδες... Η είσοδος για τις τουαλέτες πλέον βρίσκεται στην εξωτερική μεριά του chalet. Υ.Γ. : Να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον Πέτρο Π. που μου δάνεισε την φωτογραφική του μηχανή. Thanks!!! Edited December 18, 2012 by ALCATRAZ 14 «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
ΔΗΜΗΤΡΗΣ 581 Report post Posted December 18, 2012 Και εμείς να ευχαριστήσουμε εσένα για τις πανέμορφες φωτογραφίες που μοιράζεσε μαζί μας.... 2 Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted December 18, 2012 ο Γιωργος 8 μηνες χωρις σκι, εμεις 8 μηνες χωρις φωτορομαντζο welcome back! 3 "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted December 18, 2012 Και η επιβεβαίωση για το προαναφερθέν από το επίσημο Site του χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων αναστέλλει τη λειτουργία αναβατήρων και πιστών την Τετάρτη και Πέμπτη 19 & 20 Δεκεμβρίου, με στόχο τη συντήρηση και την αρτιότερη προετοιμασία της υποδομής του Κέντρου, ώστε από Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου και καθ’ όλη την διάρκεια εορταστικής περιόδου να είμαστε κοντά σας με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών. 2 moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
powda 1,338 Report post Posted December 18, 2012 Αν με τέτοιο εξοπλισμό κατάφερες να κάνεις τέτοιο θαυματάκι πάλι .. μαγκιά σου . Thanks ... υπέροχο! 1 Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου, Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης Share this post Link to post Share on other sites
MrPinkEyes 131 Report post Posted December 18, 2012 να διοργανωθει ΑΜΕΣΑ petition για νεα καμερα για τον Alcatraz! εχετε δηλαδη εσεις πιο φτηνο τροπο ψυχοθεραπειας; 4 But where are the clowns? Quick! Send in the clowns! Share this post Link to post Share on other sites
ashbury 2,929 Report post Posted December 18, 2012 Πολύ ωραίο φωτορομάντζο! Βάζει στο κλίμα και εμάς που δεν έχουμε τσουλήσει ακόμα! Νομίζω πως η ομορφιά του συγκεκριμένου χιονοδρομικού δεν περιγράφεται… 4 Share this post Link to post Share on other sites
typeDan 776 Report post Posted December 18, 2012 Σαββατο που ανεβηκαμε ηταν πολυ καλα, πηραμε τη δοση μας και περιμενουμε πλεον.. Ριξε καιρε ριξε.. Share this post Link to post Share on other sites
itiotis 779 Report post Posted December 18, 2012 να διοργανωθει ΑΜΕΣΑ petition για νεα καμερα για τον Alcatraz! εχετε δηλαδη εσεις πιο φτηνο τροπο ψυχοθεραπειας; +1000 Και ως τίτλος στα φωτορομάτζα αυτά του Alcatraz μπορεί να μπει το..."Απόδραση ΜΕ τον Alcatraz" (όχι "ΑΠΟ", άλλο αυτό ) Καλά φώτο-χιονο-τσουλίματα φίλε 5 Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις... Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα... Share this post Link to post Share on other sites
Igor 286 Report post Posted December 19, 2012 Τελικά εγω δεν κατάλαβα, θα δουλέψει σημερα και αυριο;;; ΑΚΑ as JEEP!!! Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!! Φιλικά όπως πάντα Βασίλης.... Share this post Link to post Share on other sites
matfield 59 Report post Posted December 19, 2012 Παρασκευή θα είναι πάλι ανοιχτό. Καλό θα ήταν να ξέρουμε όμως τι επικρατεί επάνω γιατί κάμερες γιοκ. Share this post Link to post Share on other sites
Igor 286 Report post Posted December 19, 2012 Και θα χασουμε μια τοσο καλη μερα οπως η αυριανη????????????ΓΙΑΤΙ??????? ΑΚΑ as JEEP!!! Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!! Φιλικά όπως πάντα Βασίλης.... Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted December 19, 2012 (edited) Αφου είναι κλειστό το ΧΚΚ ... όποιος δεν πάει Παρνασσό μπορεί να πάει για εκτός πίστας-αντοχής και άλλα χειμερινά σπορ... ή για αλπικό σκι... . Τα σκεύη μου ευχαριστώ... Edited December 19, 2012 by TEOXALANDRI 7 O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted December 19, 2012 ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ! Σεμινάριο διάσωσης εγκλωβισμένων σε αναβατήρες στο Χ.Κ. Καλαβρύτων Έλαβε χώρα στις 13 Δεκεμβρίου 2012 η ετήσια εκπαίδευση των διασωστών του ΧΚΚ. Σκοπός ήταν το φρεσκάρισμα των γνώσεων των διασωστών, που ως στόχο έχουν την όσο δυνατόν ταχύτερη εκκένωση των αναβατήρων σε περίπτωση βλάβης τους. Με εξοπλισμό (σχοινιά-ράουλα-ζώνες-καταβατήρες κλπ) που επιτρέπει στους διασώστες να "ρολάρουν" πάνω στο συρματόσχοινο, ο καλύτερος χρόνος διασώστη που έγινε στο σεμινάριο ήταν περίπου 20' για την προσέγγιση και την διάσωση των δύο πρώτων επιβατών. Το επίπεδο των διασωστών έχει φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο και η συνεχής εκπαίδευση θα βοηθήσει το πολύ καλό επίπεδο υπηρεσιών του κέντρου. Πηγή:kalavritaski.blogspot.gr 1 moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites