ALCATRAZ 6,828 Report post Posted December 6, 2012 ... ο Χρηστος Λαππας εχει δικιο... ...αν δοθουν σε ιδιωτες μπορουμε να δουμε τρελλα πραγματα... ... Χονδρικά τι λέει ο Χρήστος: ... Σε ιδιώτες Θέλουμε ένα Παρνασσό σύγχρονο με περισσότερα λιφτ, μεγαλύτερο πεδίο και καλύτερο value for money? Θα πρέπει να παραχωρηθεί το βουνό σε ιδιώτες σε ένα βάθος δεκαετιών και να επιτραπεί η επέκταση του χιονοδρομικού σε ολόκληρη την αλπική ζώνη. Έτσι θα κερδίσουμε όλοι, χιονοδρόμοι, γύρω περιοχές, Ελληνική οικονομία. Στο Δημόσιο Δεν θέλουμε να επιτρέψουμε τέτοιες παραχωρήσεις και προτιμάμε να είμαστε "εθνικά υπερήφανοι" αφήνοντας τα βουνά στην ησυχία τους (=για τους λίγους που κάνουν ορειβατικό σκι); Μένουμε με αυτά που έχουμε και τα €30 για τα ελάχιστα υφιστάμενα χιλιόμετρα πιστών και σε όποιον αρέσει. .... Εδώ λοιπόν, θέλω να διαφωνήσω με τους παραπάνω και να πω ότι υπάρχει και τρίτη περίπτωση. Να παραμείνουν κάτω από το Δημόσιο και να δουλέψουν με σωστό, αποδοτικό & βιώσιμο τρόπο. ... Δυστυχώς με αυτά & μ' αυτά που γίνονται σε δημόσιες επιχειρήσεις και κάτω από το "πλαίσιο" που καλούνται να δουλέψουν, είναι σαν να τις οδηγούν ολοταχώς σε "Ζημίες", και προς τα "χέρια ιδιωτών" που τρίβουν τα χέρια τους, περιμένοντας στη γωνία :smoke: . Αυτό έχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Κάθε τι που ανήκει στο ευρύτερο δημόσιο τομέα να το κάνουμε "προβληματικό". Και να βλέπουμε μετά τους "Ιδιώτες" ως Μάνα εξ ουρανού... Να βάλουμε Δερβέναγες στο σπίτι μας για να κάνουν τα αυτονόητα, επειδή έτσι που το έχουμε στήσει, κανένας νοικοκύρης δεν μπορεί να το έχει νοικοκυρεμένο... ... Για να γίνει αυτό, δε χρειάζεται κανένας να ανακαλύψει τον τροχό, για να γίνει πράξη το παραπάνω, και στα δικά μας χιονοδρομικά. Σε πολλά χιονοδρομικά του εξωτερικού, αυτό δουλεύει μια χαρά. Ας δουν πως το καταφέρνουν, και ας το εφαρμόσουν. Πιστεύετε ότι όλα τα χιονοδρομικά στο εξωτερικό που δουλεύουν σωστά, είναι μόνο στα χέρια ιδιωτών? Για παράδειγμα, δείτε το πως δουλεύουν οι Αυστριακοί δήμοι τα χιονοδρομικά τους. Είναι κάτι που εμείς ούτε που έχουμε φανταστεί να το εφαρμόσουμε στο δυνατό κομμάτι του τουρισμού μας (θερινές διακοπές). Βέβαια, δικαιολογημένα θα μου πείτε, τι δουλεύει σωστά στο ελληνικό δημόσιο για να δουλέψει και αυτό? Από την άλλη, μπορεί απλά να είμαι ονειροπόλος... 3 «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
vamvax 115 Report post Posted December 6, 2012 Επίσης σε όσους κράξανε για το ότι μίλησα στον ενικό, ας διαβάσουν πάλι πως υπογράφεται η ανακοίνωση.... My Mind Is Drifting... Live to Ride Share this post Link to post Share on other sites
apoplanitarxis 59 Report post Posted December 6, 2012 Βρε Γιωργη με προλαβες με την τελευταια σου φραση....μεγαλωσαμε πια οχι αλλο καρβουνο...η κρατικη μηχανη "εκαψε φλατνζα"! ΤΕΛΟΣ δεν περιγραφω αλλο... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted December 6, 2012 Εγώ θαυμάζω την αισιοδοξία του Γιώργου. Ειλικρινά, δεν ειρωνεύομαι. Είναι κάτι που βλέπω γύρω μου συνεχώς. Απλά φοβάμαι ότι όταν η αισιοδοξία και όχι ο ρεαλισμός καθορίζει τα βήματα σου, είναι καλή συνταγή για αποτυχία. Μπορεί φυσικά να κάνω και λάθος. 1 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
thalis 73 Report post Posted December 6, 2012 Χονδρικά τι λέει ο Χρήστος: Εδώ λοιπόν, θέλω να διαφωνήσω με τους παραπάνω και να πω ότι υπάρχει και τρίτη περίπτωση. Να παραμείνουν κάτω από το Δημόσιο και να δουλέψουν με σωστό, αποδοτικό & βιώσιμο τρόπο. Για να γίνει αυτό, δε χρειάζεται κανένας να ανακαλύψει τον τροχό, για να γίνει πράξη το παραπάνω, και στα δικά μας χιονοδρομικά. Σε πολλά χιονοδρομικά του εξωτερικού, αυτό δουλεύει μια χαρά. Ας δουν πως το καταφέρνουν, και ας το εφαρμόσουν. Πιστεύετε ότι όλα τα χιονοδρομικά στο εξωτερικό που δουλεύουν σωστά, είναι μόνο στα χέρια ιδιωτών? Για παράδειγμα, δείτε το πως δουλεύουν οι Αυστριακοί δήμοι τα χιονοδρομικά τους. Είναι κάτι που εμείς ούτε που έχουμε φανταστεί να το εφαρμόσουμε στο δυνατό κομμάτι του τουρισμού μας (θερινές διακοπές). Βέβαια, δικαιολογημένα θα μου πείτε, τι δουλεύει σωστά στο ελληνικό δημόσιο για να δουλέψει και αυτό? Από την άλλη, μπορεί απλά να είμαι ονειροπόλος... Θεωρητικά είναι σωστή και αυτή η άποψη. Σαν λαός όμως εμείς οι Έλληνες (στην πλειοψηφία) είμαστε απείθαρχοι, ωχαδερφιστές, κουτοπόνηροι και δεν ξέρω εγώ τι άλλο (έχουμε και πολλά θετικά στοιχεία βέβαια). Για να πειθαρχήσουμε θέλουμε κάποιον να μας το επιβάλλει, πείτε τον δερβέναγα, μπάστακα, Γερμανό κ.α. Το δημόσιο είναι μια μικρογραφία (μάλλον μεγαλογραφία θα έλεγα) του λαού μας με τα χαρακτηριστικά που περιέγραψα. Πως λοιπόν μπορεί, πρακτικά πάντα, αυτό το δημόσιο να παίξει τέτοιο ρόλο; Θεωρητικά θα ήταν το καλύτερο. Βέβαια τι είναι ποιο εύκολο, να φτιάξεις το δημόσιο (να αλλάξεις δηλαδή την νοοτροπία του Έλληνα) ή να φέρεις έναν ιδιώτη να παίξει αυτόν το ρόλο; Υ.Σ. Μπράβο για το κείμενό σου κ. Λάππα που αποτυπώνει όχι μόνο τα προβλήματα των Ελληνικών χκ αλλά και πολλά από τα προβλήματα που αφορούν τις επενδύσεις στην Ελλάδα. 1 Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted December 6, 2012 Η παρούσα κατάσταση στα χιονοδρομικά μας, σίγουρα δεν μου αρέσει. ΝΑΙ πρέπει να αλλάξει... χτες. Ξαναλέω ότι δεν είμαι εναντίον της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Πιστεύω όμως ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις. Και έχουν γίνει - εφαρμοστεί επιτυχημένα σε άλλα χιονοδρομικά κέντρα του εξωτερικού. Ας υιοθετήσουν λοιπόν αυτή την συνταγή, αμετάκλητα, χωρίς "ελληνικούς" πειραματισμούς και τα ξαναλέμε. Το παραπάνω προϋποθέτει και την καθολική συμμετοχή - υποστήριξη της εκάστοτε γύρω περιοχής. Όχι με κοντόφθαλμες οικονομικές βλέψεις, αλλά με πράξεις που έχουν προοπτική. Στην Ελλάδα μας, το μόνο που κάνουμε είναι να ευχόμαστε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, για να δίνει γάλα μόνο η δικιά μας η ψωριάρα. Ε... ναι, έτσι δεν θα δούμε καμιά προκοπή, και ο Δερβέναγας επιβάλλεται. ... Σαν λαός όμως εμείς οι Έλληνες (στην πλειοψηφία) είμαστε απείθαρχοι, ωχαδερφιστές, κουτοπόνηροι και δεν ξέρω εγώ τι άλλο (έχουμε και πολλά θετικά στοιχεία βέβαια)... ... Πόσο μοιρολατρικό ακούγεται, και δυστυχώς πλέον, το πιστεύουν ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι. Διαφωνώ λοιπόν. Οι νοοτροπίες αλλάζουν. Τους βόλευε μια χαρά που μας κατάντησαν έτσι. Και εμείς (όλοι μας) μια χαρά περνάγαμε χωρίς να βλέπουμε την φάκα. Τι θα κάνουμε? Τι θέλουμε? Τι περιμένουμε? Προσωπικά δε θέλω να μείνω άπρακτος και εφησυχασμένος στο ότι είμαι ένας απείθαρχος, ωχαδερφιστής, κουτοπόνηρος και δε ξέρω εγώ τι άλλο. Αλλά αυτή η κουβέντα, αναπόφευκτα θα μας οδηγήσει μακρυά. Ας μην χαλάσω άλλο το topic του Παρνασσού. Ονειροπόλος «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
herman 1,011 Report post Posted December 6, 2012 Δυστυχώς κάνετε συγκρίσεις έχοντας λάθος δεδομένα. Συγκεκριμένα για την χιονοδρομία το σημαντικότερο δεδομένο είναι ο εβδομαδιαίος χειμερινός τουρισμός. Στην χωρά μας έχουμε τα παρακάτω προβλήματα: 1. Σε απόσταση 2,5 με 3 ώρες απο τα μεγάλα αστικά κέντρα υπάρχουν χιονοδρομικά κέντρα. Η απόσταση αυτή ευνοεί τις αυθημερόν επισκέψεις η τις εκδρομές Σαββατοκύριακου. 2. Η διακοπές των Ελλήνων είναι προσανατολισμένες για τους καλοκαιρινούς μήνες. Πόσοι εργαζόμενοι έχουν την δυνατότητα να σπάσουν την άδεια τους και να την πάρουν και κάνουν χειμερινές διακοπές; Υπάρχει νομοθεσία βάση της οποίας για να σπάσει την άδεια του ο εργαζόμενος θα πρέπει να γίνει η ανάλογη αίτηση στην επιθεώρηση εργασίας και να συμφωνεί και ο εργοδότης. Πόσοι εργαζόμενοι παίρνουν όλες τις ήμερες αδείας που διοικούνταν; Πόσοι αυτοαπασχολούμενοι ή επαγγελματίες έχουν την δυνατότητα να κλείσουν ή να λείψουν μια εβδομάδα από την επιχείριση τους για χειμερινές διακοπές;. 3. Εαν κάποιος έχει παιδιά που πηγαίνουν σχολείο πως θα κάνει χειμερινές διακοπές χωρίς να χάσουν μαθήματα τα παιδιά του; 4. Κόστος και επιλογές. Εαν κάποιος δεν τον απασχολούν τα παραπάνω προβλήματα τι θα επιλέξει; Μια εβδομάδα σκι στην Ελλάδα ή μια εβδομάδα στις Άλπεις με παρόμοιο κόστος; (Low sesson σε μικρο διαμέρισμα με άλλους τρεις φίλους). Μπορεί στην χώρα μας να λειτουργούν περισσότερες ήμερες τα χιονοδρομικά κέντρα απο αυτά στην Ευρώπη άλλα δεν έχουν τον ίδιο αριθμό επισκεπτών ανά ημέρα. Θα μπορούσαν και στις Άλπεις να κρατάνε τα χιονοδρομικά τους ανοικτά για περισσότερες ήμερες άλλα θα μείωναν το ποσοστό πληρότητας. Αυτό σημαίνει λιγότερα κέρδη. Άρα το δεδομένο είναι είναι ότι στην Ελλάδα θα έχουμε μόνο χιονοδρόμους Σαββατοκύριακου. Έτσι όμως έχουν βιώσιμο μέλλον τα Χιονοδρομικά Κέντρα; Ναι έχουν, εαν αποφασιστεί επένδυση στην ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού. Μπορούμε να προσελκύσουμε επισκέπτες εκτός Ελλάδας αρκεί να διαφημίσουμε καλά και σωστά αυτό που έχουμε (αφού πρώτα το αναβαθμίσουμε). Θα πρέπει να συνδεθούν τα χιονοδρομικά με τις επιχειρήσεις και τις περιοχές γύρω από αυτά. Εαν δούμε πόσοι κάνουν σκι και πόσοι ασχολούνται με τον ορεινό τουρισμό στην Ευρώπη και τι ποσοστό από αυτούς θέλουμε να έρθουν, θα δούμε ότι δεν χρειάζεται να έρθουν εκατομμύρια τουριστών. Αλλά και πάλι δεν θα έχουμε την τρομερή ανάπτυξη. Γιατί, η δημιουργία ανάπτυξης είναι μια ιδιαίτερα πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία. Εαν πάρουμε για παράδειγμα την Αυστρία, έχει επενδύσει στην χιονοδρομία σε όλους τους τομείς, πουλάει από διακοπές έως αναβατήρες. Πουλάει ότι έχει, από τον Hermann Maier μέχρι σοκολατάκια Mozart. Για όσους πιστεύουν οτι αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα ας δουν τι έγινε στην Κάλυμνο και πια είναι η παγκόσμια θέση της σε έναν συγκεκριμένο τομέα. 6 Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted December 6, 2012 Σε πολλά συμφωνώ, σε πολλά διαφωνώ. Συγκεκριμένα για την χιονοδρομία το σημαντικότερο δεδομένο είναι ο εβδομαδιαίος χειμερινός τουρισμός. ...... 2. Η διακοπές των Ελλήνων είναι προσανατολισμένες για τους καλοκαιρινούς μήνες. Πόσοι εργαζόμενοι έχουν την δυνατότητα να σπάσουν την άδεια τους και να την πάρουν και κάνουν χειμερινές διακοπές; Υπάρχει νομοθεσία βάση της οποίας για να σπάσει την άδεια του ο εργαζόμενος θα πρέπει να γίνει η ανάλογη αίτηση στην επιθεώρηση εργασίας και να συμφωνεί και ο εργοδότης. Πόσοι εργαζόμενοι παίρνουν όλες τις ήμερες αδείας που διοικούνταν; Πόσοι αυτοαπασχολούμενοι ή επαγγελματίες έχουν την δυνατότητα να κλείσουν ή να λείψουν μια εβδομάδα από την επιχείριση τους για χειμερινές διακοπές;. 3. Εαν κάποιος έχει παιδιά που πηγαίνουν σχολείο πως θα κάνει χειμερινές διακοπές χωρίς να χάσουν μαθήματα τα παιδιά του; Όσοι έχουν υπαλληλική σχέση ιδιωτικού ή δημόσίου δικαίου (όχι στις ημέρες των οικονομικών αλλαγών που διανύουμε), μπορούν πολύ εύκολα να πάρουν άδεια από την δουλειά τους τον χειμώνα. Όλοι οι "συνάδελφοι" σφάζονται να πάρουν άδειες Πάσχα, Χριστούγεννα, 10ΙΟΥΛ-20ΑΥΓ. Συνήθως οι υπόλοιπες ημερομηνίες (πλην στοχευμένων εξαιρέσεων) μ'εχρι που θα σε παρακαλάνε μα πάρεις άδεια, για να τους μείνουν σε εκείνους "οι καλές ημέρες αδειών". Αυτό δεν ισχύει για τους περισσότερους αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι όμως νομίζω ότι μέσα σε όλον τον χειμώνα, όλο και θα καταφέρουν να βρουν 1 εβδομάδα με σωστό προγραμματισμό. 1 Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted December 7, 2012 3. Εαν κάποιος έχει παιδιά που πηγαίνουν σχολείο πως θα κάνει χειμερινές διακοπές χωρίς να χάσουν μαθήματα τα παιδιά του; Αυτό είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, που έχει ρίζες περισσότερο στο ότι στο μυαλό του Έλληνα δεν υπάρχουν χειμερινές διακοπές, παρά μόνο καλοκαιρινές. Λύση ατο παραπάνω "πρόβλημα" θα μπορούσε να δοθεί ΜΟΝΟ από το Υπ. Παιδείας. Αν για παράδειγμα επιτρεπόντουσαν οι σχολικές εκδρομές (αρχικά τριήμερο Τρ-Τετ-Πεμ και βλέπουμε για αργότερα) θα μπορούσε να δωθεί μεγάλη ώθηση στον χιονοδρομικό τουρισμό. Διότι ΣΙΓΟΥΡΑ θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν ειδικά μειωμένα εισητήρια, ενοικίαση εξοπλισμού, μάθημα, διαμονή, φαγητό σε πραγματικές τιμές κόστους (όχι κόστους σαν αυτό που χρεώνουν κάποια ιδιωτικά σχολεία τις αυθημερόν εκδρομές). Και θα μπορούσαν να οργανωθούν τιμές πραγματικού κόστους, διότι αυτό θα επέτρεπε σε ΟΛΕΣ τις εμπλεκόμενες ιδιωτικές επιχειρήσεις να βγάλουν το κόστος τους στις ΔΥΣΚΟΛΕΣ καθημερινές και να έχουν πραγματικό ώφελος από όλους τους υπόλοιπους επισκέπτες χωρίς να τους κυνηγούν για να βγάλουν λιγότερες ζημιές. Ένα ξενοδοχείο ή μία ταβέρνα για παράδειγμα. Αντί να λειτουργεί 3-4 ημέρες την εβδομάδα και να κλείνει τις υπόλοιπες 3-4, να εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς ζημιά. Θα έχει πολύ καλύτερο προγραμματισμό στο προσωπικό, στους προμηθευτές, κλπ. Και για την Ν.Ελλάδα δεν χρειάζεται ΞΑΦΝΙΚΑ όλα τα σχολεία του λεκανοπεδίου να πάνε ταυτόχρονα. Από μέσα Ιανουαρίου έως μέσα Μαρτίου, δηλαδή μέσα σε 8-9 εβδομάδες, δεν θα βρεθούν να αξιοποιήσουν ανάλογο πρόγραμμα από 10 τμήματα ανά εβδομάδα από όλα τα σχολεία; Και δεν θα ακολουθήσουν και μερικοί γονείς; Και δεν θα εμφυτευτεί το μικρόβιο σε αρκετούς από τους μαθητές για να γίνουν "πελάτες" την επόμενη δεκαετία; Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted December 7, 2012 Μπορεί στην χώρα μας να λειτουργούν περισσότερες ήμερες τα χιονοδρομικά κέντρα απο αυτά στην Ευρώπη άλλα δεν έχουν τον ίδιο αριθμό επισκεπτών ανά ημέρα. Θα μπορούσαν και στις Άλπεις να κρατάνε τα χιονοδρομικά τους ανοικτά για περισσότερες ήμερες άλλα θα μείωναν το ποσοστό πληρότητας. Αυτό σημαίνει λιγότερα κέρδη. Το παραπάνω παράδειγμα δηλ. ότι το σκι στην Ελλάδα (για τον Παρνασσό αναφερόταν-θα υπήρχαν και άλλα βουνά με την ίδια δυνατότητα αλλά ακόμα δεν φιλοξενούν χιονοδρομικό) έχει μεγαλύτερη σεζόν από το μέσο Αυστριακό, αναφέρεται στο ότι υπάρχουν στην Ελλάδα χιόνια και δεν ισχύει το μόνιμο αντιπαράδειγμα ότι η Ελλάδα είναι μόνο για καλοκαίρι και δεν έχει χιόνια. Οι Άλπεις κρατούν τα χιονοδρομικά τους ανοικτά τόσες ημέρες όσες πρέπει. Διότι έχουν καταφέρει μετά από ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ να φέρουν και ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΟΡΕΙΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. Έτχι πρέπει κάποια στιγμή να κλείσουν, να κάνουν συντήρηση, να οργανώσουν την επόμενη σεζόν, να πάρουν τις άδειες τους οι εργαζόμενοι και να ξαναανοίξουν. Όμως και πέρα από αυτό, τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αυστριακά χιονοδρομικά είναι ΧΑΜΗΛΟΥ υψομέτρου και ούτως ή άλλως δεν έχουν χιόνι για σκι όταν πάμε για το ανοιξιάτικο στον Παρνασσό. Αντίθετα τα "λίγα" μεγάλου υψομέτρου ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ να ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ. Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted December 7, 2012 Άρα το δεδομένο είναι είναι ότι στην Ελλάδα θα έχουμε μόνο χιονοδρόμους Σαββατοκύριακου. Έτσι όμως έχουν βιώσιμο μέλλον τα Χιονοδρομικά Κέντρα; Ναι έχουν, εαν αποφασιστεί επένδυση στην ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού. Μπορούμε να προσελκύσουμε επισκέπτες εκτός Ελλάδας αρκεί να διαφημίσουμε καλά και σωστά αυτό που έχουμε (αφού πρώτα το αναβαθμίσουμε). Χιονοδρόμοι του Σαββατοκύριακου θα έχεις όσο έχεις τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις. Αν δεν τις ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙΣ, δεν πρόκειται να κάνεις ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. Η αρχή και το τέλος είναι στην τελευταία σου πρόταση. Θα δεις πλέον ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ χιονοδρόμους εβδομάδας και ΟΛΟΙ προτιμουν το εξωτερικό. Αν υπήρχαν 2-3 ΑΞΙΟΛΟΓΑ χιονοδρομικά (πχ Παρνασσός 100 χιλ πιστών, ΧΧΧΧΧΧΧ 150 χιλ πιστών), σημαντικό ποσοστό δεν θα επέλεγε να μείνει στην Ελλάδα; Εδώ στο Μπάνσκο πάνε για 4ήμερο. Δεν θα κρατούσες τους μισούς; Και φυσικά έχεις δίκιο στην συνέχεια σου, για την στόχευση του αλλοδαπού χιονοδρομικού τουρισμού. Δεν θα σημαδέψεις στους ski freak, αλλά δεν χρειάζεται να προσελκύσεις και πολύ μεγάλο ποσοστό από την Ευρωπαϊκή χιονοδρομική αγορά. 4 Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,188 Report post Posted December 7, 2012 και τον Σωτηρη Γιαννοπουλο ο οποίος εισηγήθηκε της έκπτωσης δεν θα μπορουσε να εισηγηθεί ο σωτιρης και κατι αναλογο για τον παρνασσο !!! ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted December 7, 2012 δεν γινεται 1 "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
mobius 11 Report post Posted December 7, 2012 Χιονοδρόμοι του Σαββατοκύριακου θα έχεις όσο έχεις τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις. Αν δεν τις ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙΣ, δεν πρόκειται να κάνεις ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. Η αρχή και το τέλος είναι στην τελευταία σου πρόταση. Θα δεις πλέον ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ χιονοδρόμους εβδομάδας και ΟΛΟΙ προτιμουν το εξωτερικό. Αν υπήρχαν 2-3 ΑΞΙΟΛΟΓΑ χιονοδρομικά (πχ Παρνασσός 100 χιλ πιστών, ΧΧΧΧΧΧΧ 150 χιλ πιστών), σημαντικό ποσοστό δεν θα επέλεγε να μείνει στην Ελλάδα; Εδώ στο Μπάνσκο πάνε για 4ήμερο. Δεν θα κρατούσες τους μισούς; Και φυσικά έχεις δίκιο στην συνέχεια σου, για την στόχευση του αλλοδαπού χιονοδρομικού τουρισμού. Δεν θα σημαδέψεις στους ski freak, αλλά δεν χρειάζεται να προσελκύσεις και πολύ μεγάλο ποσοστό από την Ευρωπαϊκή χιονοδρομική αγορά. Όταν εξετάζεις ένα χιονοδρομικό σαν επιλογή για τις διακοπές σου, τελικά τις πιο πολλές φορές επιλέγεις βάση του συνολικού πακέτου. Δηλαδή τι άλλα κόστη/παροχές έχεις μετά το χιονοδρομικο. (Διαμονή,Διατροφή,Διασκέδαση,Εκδρομες κλπ). Μια στις τόσες και αν το χιονοδρομικό είναι τόσο καταπληκτικό, θα πας αγνοώντας την ακριβή διαμονή ή το ακριβό φαγητό. Η αν τελικά είσαι τόσο παθιασμένος με το συγκεκριμένο χιονοδρομικό θα πας για όσο σε βαστάει η τσέπη σου. Αλλά αυτοί οι χιονοδρόμοι είναι λίγοι. Οι πολλοί που κάνουν χειμερινό τουρισμό νομίζω είναι στην πρώτη κατηγορία. Άνθρωποι που έχουν ένα συγκεκριμένο budget να διαθέσουν και προσαρμόζουν τις διακοπές τους εκεί. Συνεπώς ναι θεωρώ ότι σίγουρα θα έπρεπε να υπάρχει ένα decent χιονοδρομικό όπως το περιγράφεις, αλλά πρέπει να υπάρχει συνδιασμός και με τα χωριά γύρω. Και δυστυχώς εκεί και αν υστερούμε, γιατί εκεί για να διορθωθείς δεν σου λείπουν τα λεφτά, σου λείπει η νοοτροπία. (Και αυτή είναι πιο δύσκολο να την βρείς από τα λεφτά) 3 Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,188 Report post Posted December 7, 2012 (edited) δεν γινεται γιατι δεν γινεται ολγα!!! και δεν γινεται, και λαικ Edited December 7, 2012 by PRESIDENT ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
Salsero 7 Report post Posted December 7, 2012 Ακριβώς όπως τα περιγράφει ο mobius είναι! Όταν προ 3 ετών στο μπανσκο με 400/ άτομο (2 άτομα) είχες: βενζίνες πήγαινε-έλα, διαμονή 4 μέρες σε πολύ καλό δωμάτιο δίπλα στα λιφτ, φαγητά, ενοικίαση εξοπλισμού, λιφτ και κάτι λίγα ψώνια!! Ενώ για Παρνασσό με πρόχειρους υπολογισμούς δε σου έφταναν ούτε τα 2πλάσια... δε ήταν θέμα μεγάλου-μικρού χκ η επιλογή. .. και επιπλέον η ευκολία του να έχεις τα λίφτ έξω από το δωμάτιό σου δε συγκρίνεται, πόσο μάλλον το να μην υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης από και προς το χωριό.. αλήθεια πόσο δύσκολο είναι το χκ να παρέχει έστω shuttle bus service? Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted December 7, 2012 αλήθεια πόσο δύσκολο είναι το χκ να παρέχει έστω shuttle bus service? Δυστυχώς φίλε όσες φορές το προσπάθησαν, αποδείχτηκε ότι οι Ελληναράδες δεν αποχωρίζονταν το τουτού τους με τίποτα ... 1 Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted December 7, 2012 Γνωριζει κανεις αν τα SKI BUS θα ξεκινησουν δρομολογια με το ανοιγμα του ΧΚ??? 1 Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,188 Report post Posted December 7, 2012 εν ολιγης !! εζησαν αυτη καλα και εμεις χειροτερα καλα μας κανουν . ειναι αυτο που λεει ,το ανέκδοτο . [εγω μια φορα φωναξα στα σιγανα βοήθειά .αφου δεν ακουσε κανεις για να με σωση, θα κατσω να απολαύσω τον βιασμο ] !! ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted December 8, 2012 γιατι δεν γινεται ολγα!!! συγνώμη Νικο, δεν ήμουν σαφής! δεν εννοώ οτι δεν γινεται να εισηγηθεί, αλλα οτι δεν γινεται να παρουμε έκπτωση στο ΧΚΠ. απ’οσο γνωριζω ο Σωτηρης εκανε κάποιες προτάσεις για τον τιμοκαταλογο αλλα δεν εγιναν δεκτες απο την διοίκηση (ΕΤΑ) 1 "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,188 Report post Posted December 8, 2012 (edited) και παλι ρωταο !! γιατι δεν γινετε !! και αν δεν μας δινουν απαντιση στο γιατι οχι ,, κανω πρότασή σαν σύλλογός χιονοδρομιας που ειμαστε και εκπροσωπούμε τον ΕΛΛΗΝΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΟ , να βγαλουμε μια ανακοίνωσή σε ολα τα μεσα που εχουμε προσβαση ,φορουμ ,φεις κλπ να μπουμε μπροστάρηδες μαζεύοντάς χιονοδρόμους εξω απο την διοίκησή του παρνασσου , ,κανοντας μια διαδήλωση .διαμαρτυρία για τις τιμες του χκπ ,καλώντας και τα μμε.. να μας ΚΑΛΥΨΟΥΝ .πως σας ακουγετε !!,, σας σοκαρα εε!! πολλη πρωτοποριακό και συνχρονως ανατρεπτικό ,μα δυστυχώς μονο με ΤΕΤΟΙΑ μεσα πίεσης θα ανοίξουν τα ΔΙΠΛΑΡΩΜΕΝΑ κατεστημένα και αβατα του καθε χκ .. καποια στιγμη πρεπει ο χιονοδρομος να απόκτησή μαζική φωνη φτανουν πια η ημεριδες ,επι τον ημεριδων και συναντισης μονο για να λεμε ,τι ΚΑΝΕΤΕ και πως ΕΙΜΑΣΤΕ για να δω το δσ !! Edited December 8, 2012 by PRESIDENT ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted December 8, 2012 Νίκο, σε μια εποχή που το κράτος αγωνίζεται να βρει χρήματα για τα απολύτως αναγκαία, νομίζω ότι είναι προκλητικό να απαιτούμε εμείς εκπτώσεις από μια ελειματική κρατική επιχείρηση για να κάνουμε το σκι μας, κοινώς να ζητάμε από τον φορολογούμενο να πληρώσει το δικό μας κέφι. Αν οι τιμές του Παρνασσού δεν μας αρέσουν (και προφανώς ΔΕΝ μας αρέσουν), μπορούμε να απαντήσουμε με ένα πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο, δείχνοντας την προτίμηση μας σε άλλα χιονοδρομικά που έχουν την ευελιξία να ανταμοίβουν τους φανατικούς φίλους του βουνού. Παρεμπιπτόντως, αν ο Παρνασσός είχε το χιόνι που έχει τώρα το Πισοδέρι και δεν είχε δοθεί σε λειτουργία, θα είχαν γραφτεί τουλάχιστον 5 σελίδες με οργισμένα μηνύματα στο forum. 1 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,188 Report post Posted December 9, 2012 (edited) Νίκο, σε μια εποχή που το κράτος αγωνίζεται να βρει χρήματα για τα απολύτως αναγκαία, νομίζω ότι είναι προκλητικό να απαιτούμε εμείς εκπτώσεις από μια ελειματική κρατική επιχείρηση για να κάνουμε το σκι μας, κοινώς να ζητάμε από τον φορολογούμενο να πληρώσει το δικό μας κέφι. ναι χριστο αλλα απο ολα τα υπολοιπα χκ την ζητάμε την εκπτωση δηλ.ολα τα υπολοιπα εινα κερδοφορα !! ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΟΣΑ ΠΕΡΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ Αν οι τιμές του Παρνασσού δεν μας αρέσουν (και προφανώς ΔΕΝ μας αρέσουν), μπορούμε να απαντήσουμε με ένα πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο, δείχνοντας την προτίμηση μας σε άλλα χιονοδρομικά που έχουν την ευελιξία να ανταμοίβουν τους φανατικούς φίλους του βουνού. αυτο χριστο γινετε οταν εχεις διπλα σου ενα ανταγωνιστή σου οπως πχ σουπερ μαρκετ ,εισαι ακριβός δεν ερχομέ παω στον διπλανο σου στα μονοπωλιακά καθεστώτα μονο με αποχη ,η διαμαρτυρία μπορεις να αντιδράσεις . στις τιμες τους θεωρό οτι καποια στιγμη θα πρεπει να ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ και εμεις η καταναλωτές του βουνου ποιο εντονα και δυναμικα ,πρεπει πια να ακουστουμε , οτι φτανη δεν ειμαστε ανόητη και δεν καταλαβαίνουμε τι γινετε ,και θεωρό οτι ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ μας θα πρεπει να ειναι η ΣΗΜΑΙΑ τις δίκαιης διαμαρτυρίας τον ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ !! Edited December 9, 2012 by PRESIDENT ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted December 9, 2012 Δεν είναι μονοπώλιο, Νίκο. Υπάρχει και το Χ.Κ. Καλαβρύτων, ένα υπέροχο χιονοδρομικό, το οποίο φέτος έχει ξεσκιστεί στις προσφορές. Εδώ θα φανεί πραγματικά η καταναλωτική συνείδηση του Έλληνα. Αν η ερώτηση σου είναι "πόσα πρέπει να παίρνει μια κρατική επιχείρηση για να μην είναι ελειματική", η δική μου απάντηση είναι "πολύ περισσότερα από όσα θα έπαιρνε μια αντίστοιχη ιδιωτική". Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,188 Report post Posted December 9, 2012 Δεν είναι μονοπώλιο, Νίκο. Υπάρχει και το Χ.Κ. Καλαβρύτων, ένα υπέροχο χιονοδρομικό, το οποίο φέτος έχει ξεσκιστεί στις προσφορές. Εδώ θα φανεί πραγματικά η καταναλωτική συνείδηση του Έλληνα. Αν η ερώτηση σου είναι "πόσα πρέπει να παίρνει μια κρατική επιχείρηση για να μην είναι ελειματική", η δική μου απάντηση είναι "πολύ περισσότερα από όσα θα έπαιρνε μια αντίστοιχη ιδιωτική". ΧΡΙΣΤΟ ,,ΟΧΙ ΠΟΣΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΊΡΝΕΙ ,, ΑΛΛΑ ΠΟΣΑ ΙΔΕΊ ΠΑΊΡΝΕΙ ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites