Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
panoskap

χ.κ. Μαινάλου 2012-2013

Recommended Posts

έστειλες ρουφιάνους από το Άργος σήμερα για να δεις τι κάνουμε ?

• Like 1

Δε φτάνει που τους εστειλε κοροιδευε κιόλας. Δεν πειράζει μπορεί η άγκυρα να άνοιξε στις 12 αλλά περάσαμε καλά. Το χιόνι ήταν αρκετά βαρύ εκτός αλλά δεν πειράζει , κάναμε μια χαρά.

Ακούτε κύριε μαλλιά;;;

• Like 1

9-2-05020.jpg

Καλό το Καλαβρυτο αλλά και η σπαλομπριζόλα ακόμα καλύτερη.

• Like 5

Α.Χ.Χ.Μ=Ανένταχτοι Χιονοδρόμοι Χιονοδρομικού Μαινάλου!

www.freeride.gr

έστειλες ρουφιάνους από το Άργος σήμερα για να δεις τι κάνουμε ?
Ναι, λές και δέν ήξερα οτι θα την περάσετε στο σαλέ.

Αλλά και οι ρουφιάνοι καλά παιδιά είναι... και φίλοι μου.

Δε φτάνει που τους εστειλε κοροιδευε κιόλας
Αφού για δούλεμα είσαι. Δέν ήξερες οτι δέν θα δουλέψει το χ/κ ;

Και τα παιδιά από το Άργος τα είχα προειδοποιήσει από την Τρίτη, αλλά τους έτρωγε...

Δεν υπάρχει βαρύ χιόνι. Υπάρχουν μόνο χιονοδρόμοι που έχουν φάει πολλές προβατίνες
Και ποιοί από αυτούς είναι χιονοδρόμοι κ.ΛΑΠΠΑ ; Αυτοί το μόνο που ξέρουν είναι οτι το χιόνι είναι κάτι άσπρο που πέφτει από τον ουρανό.

Καλό το Καλαβρυτο αλλά και η σπαλομπριζόλα ακόμα καλύτερη.
Α να χαθείς κι εσύ... σιχαμένε.
  • Like 4

καλάάάάάά...... ετοιμαστείτε κανονίζω με τον Μέτερο να έρθουμε για σκι στο Μαίναλο .

• Like 3

Από τη σελίδα του ΧΚ στο facebook

Βλάβη έχουμε από χθες στον αναβατήρα ΑΕΤΟ ( βορεινή ) με αποτέλεσμα να λειτουργεί μόνο μια πίστα χαμηλά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την επίσημη σελίδα γίνονται προσπάθειες να επισκευαστεί η βλάβη.

Από την επίσημη ιστοσελίδα του ΧΚ

Μετά την μεγάλη ανταπόκριση που είχε από τους επισκέπτες η παράταση του ωραρίου το προηγούμενο Σάββατο και Κυριακή, επεκτείνεται το διευρυμένο ωράριο μέχρι τέλος σαιζόν. Έτσι οι επισκέπτες του Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου θα μπορούν να κάνουν σκι και snowboard μέχρι τις 21:00 κάθε Σάββατο και μέχρι τις 18:00 κάθε Κυριακή.
:yes :yes :yes
  • Like 1

elan.jpg

ελα ρε μαιναλο,τρελανε μας.μεχρι τις εννια το σαββατο και μεχρι τις εξι κυριακη και καψε μας τα ποδια.

μπραβο στους υπευθυνους για την επιλογη τους που παρ ολες τις δυσκολιες που ειχαν κ φετος με το που δοθηκε η ευκαιρια την αρπαξαν και κοιταξαν τον χιονοδρομο σαν φιλο και οχι σαν πορτοφολι.αν μη τι αλλο τετοιες προσπαθειες αξιζουν τον σεβασμο μας.

Καλημέρα, Επιδιορθώθηκε η βλάβη στον Αναβατήρα ΑΕΤΟ και πλέον λειτουργούν όλες οι πίστες !!!

Το Σαββατοκύριακο θα λειτουργούν όλα τα λίφτ και η παράταση του ωραρίου λειτουργίας έχει ώς εξής.

Ο ΑΕΤΟΣ θα παίρνει παράταση λειτουργίας ενδεχομένως και μέχρι τις 18.00 και το νυχτερινό σκί θα γίνεται στις κάτω πίστες αρχαρίων με τον αναβατήρα ΑΡΚΤΟΥΡΟ μέχρι και τις 21.00.

Edited by alebpan
  • Like 1

Παιδιά θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για το Μαίναλο, γιατί δεν έχουμε πάει ποτέ, αλλά φαίνεται ενδιαφέρον. Για σχετικά αρχάριους (me-newbie, χεχε :db:) συστήνεται? Βλέπω 1-2 μπλε διαδρομές στο διάγραμμα των πιστών και κόκκινες που στην κορυφή συνήθως μαυρίζουν με διαδρομή ανάμεσα στα δέντρα. Από πλάτος πίστων, κλίσεις και στρώσιμο τι παίζει? Η γνώμη των θαμώνων μετράει σίγουρα παραπάνω από ένα απλό διάβασμα του χάρτη, οπότε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

:skiing-4075:

Ο Αρκτούρος και ο Κριός (μπλε) είναι σχετικά μικρές αλλά είναι πολύ βατές για αρχάριους. Η μεγάλη μου αγάπη είναι η περιφερειακή πίστα (7) που χαίρεσαι να την κατεβαίνεις μέσα στα δέντρα.

Είναι καθαρά υποκειμενικό το αν θα σου αρέσει ή όχι. Πλάτος όπως στα Καλάβρυτα ή τον Παρνασσό δεν θα βρεις σίγουρα.

Στη θέση σου θα το δοκίμαζα μιας και τα μικρά ΧΚ έχουν πάντα άλλη μαγεία.

• Like 2

elan.jpg

marizaki το Μαίναλο θα σ εκαλύψει από θέμα ευκολιών για σχετικά αρχάριους σκιέρ.

όλη η κάτω μεριά είναι μια μεγάλη πλατεία με μικρή κλίση που μπορείς να κάνεις ότι θέλεις.

Αν πάλι θέλεις να δοκιμάσεις κάτι πιο κατηφορικό θα πα΄ρεις το δεύτερο συρόμενο και αφού ανέβεις στην κορυφή ( μεγάλη προσοχή μην χάσεις το συρόμενο μέσα στην μαύρη πίστα) θα βρείς μια πανέμορφη σχετικά δτενή διαδρομή , την περιφερειακή πίστα η οποία σε πάει είτε πάλι στον αετό η στην βάση του κέντρου.

• Like 1

Να ρωτήσω κι εγώ ως... μη αρχάριος :evil:

Γενικά οι πίστες όταν είναι πατημένες, είναι πατημένες καλά για carving ή είναι μέσα στην ανωμαλία? Έχω δει κάτι ωραία βιντεάκια που φαίνονται καλοστρωμένες, αλλά δεν ξέρω αν αυτή είναι η συνηθισμένη μέρα...

:shuriken:

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Κατά κύριο λόγο το πάτημα είναι καλό.όσο περνάει η μέρα όμως η πίστα χαλάει...

Δεν ξέρω βέβαια σε τι κατάσταση θα είναι το χιόνι με αυτό τον καιρό !!

• Like 1

Οκ, ας ξεκινήσει καλά και μετά θα τη βρούμε την άκρη... Thanks! :yes

:shuriken:

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Παιδιά θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για το Μαίναλο, γιατί δεν έχουμε πάει ποτέ, αλλά φαίνεται ενδιαφέρον. Για σχετικά αρχάριους (me-newbie, χεχε :db:) συστήνεται? Βλέπω 1-2 μπλε διαδρομές στο διάγραμμα των πιστών και κόκκινες που στην κορυφή συνήθως μαυρίζουν με διαδρομή ανάμεσα στα δέντρα. Από πλάτος πίστων, κλίσεις και στρώσιμο τι παίζει? Η γνώμη των θαμώνων μετράει σίγουρα παραπάνω από ένα απλό διάβασμα του χάρτη, οπότε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

:skiing-4075:

Mε την κοπελα μου ειχαμε ξεκινησει ως αρχαριοι στα Καλαβρυτα,στα baby lift κατω και μετα επανω.Μετα πηγαμε Μαιναλο και μας αρεσει πλεον πιο πολυ εκει.Σαν αρχαριος,σου λεω οτι το μαιναλο εχει καλυτερες πιστες για το επιπεδο μας,οσο και αν σου φαινεται απιστευτο.Θα πας στην πιστα-λιφτ Αρκτουρος,τερμα τερμα δεξια οπως απο το παρκινγ κοιτας το βουνο.Ειναι συρομενο πιατακι.Αρχικα παρτο και αστο καπου στη μεση,αλλα και μεχρι το τελος να πας δεν ειναι αποτομη.Το αντιθετο.Δεν ειναι μπλε πιστα,πρασινη ειναι,πιστεψε με.Και πλατια ειναι και ελαφρια κλιση εχει.Με πιατακι ανεβαινεις ,που ειναι πολυ πιο γρηγορο και ανετο απο τα μπειμπι λιφτ.Το επανω πιατακι,ο Αετος ειναι αποτομος αρκετα και εγω επεσα 1 φορα και ανεβηκα την μαυρη πιστα με τα ποδια να μπαινουν στο αφρατο μεχρι το γονατο,δεν το συστηνω να το παθει κανεις,χαχα.

Μολις στην πιστα του Αρκτουρου μπορεσεις να εχεις το πληρη ελεγχο,να σταματας,να στριβεις,κατα θεληση παντα,τοτε παρε τον Αετο και κανε την μπλε πιστα,την περιφερειακη,πανεμορφη πιστα,στενη και με ελαφρια κλιση.

Στα καλαβρυτα μετα τα μπειμπι λιφτ,πηραμε τη πιστα Δαναη,υποτιθεται οτι πιο ευκολη μετα τις πρασινες,και αστα..με το πισινο κατεβηκαμε.

• Like 3

speedwave4_zps9328bfcd.png

"Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια "

Sir Ernest Shackleton

Ειμασταν και σημερα επανω,οπως και καθε ΣΚ,ημουν ετοιμασμενος να γραψω παρα πολλα,για το τι πιστευα για το ΧΚΜ και τους γραφοντες εδω,το ποιος ειμαι και το πως μεγαλωσα,και το σκηνικο σημερα που με εκανε να λογομαχησω με ατομα του χιονοδρομικου..

1.Καταρχας,πιστευα οτι εδω γινεται ενας τσακωμος γιατι καποιοι εχουν μεινει εκτος πιτας και γραφουν υπερβολες και πολλα αρνητικα.Ειχα αδικο,διαψευστηκα σημερα..

2.Δεν ειμαι Τριπολιτσιωτης ουτε Αρκας,ειμαι Κορινθιος,ερχομαστε καθε ΣΚ ειτε με την κοπελα μου ειτε με φιλους στο Μαιναλο,πληρωνουμε εκτος απο το πασο και ενοικιασμο εξοπλισμου απο τον Κ.Βυρλο.Αγοραζουμε και κανα τσαι απο το σαλε,λουκουμαδες απο τον ευγενεστατο και συμπαθη κ.Δημητρη.Υπηρξα αθλητης σε ποδοσφαιρο και στο βολλευ και η κ.Εφη,η προπονητρια μου μας μαθαινε πειθαρχια,σεβασμο και να δουλεουμε σαν ομαδα.Μετα ολα τα αλλα.Οι γονεις μου αν αντιμιλουσα σε καθηγητη μου ή σε μεγαλυτερο μου ηταν ατεγκτοι και με μαλωναν.

3.Παμε τωρα στο σημερινο περιστατικο. 10:00 ειμασταν στο χιονοδρομικο εγω και ενας αρχαριος φιλος μου.Ο Αρκτουρος ηταν κλειστος απο τεχνικη βλαβη.Συμβαινουν και αυτα κανενα προβλημα.Εγω ανεβαινω με τα ποδια στον Αετο και συνεχιζω,ο φιλος μου παλευει με τις ουρες και το baby lift.

Ο αρκτουρος ανοιξε στις 1230.Παρα πολυς κοσμος στην ουρα,διψουσε να ανεβει και να απολαυσει σκι.Μαζι με αυτους και εγω με το φιλο μου για να κατεβαινουμε μαζι την πιστα και να του δειχνω καποια βασικα πραγματα.

Ξαφνικα,μια ομαδα απο 10παιδακια,παρακαμπτει ολην την ουρα και απο πισω πηγαιναν ο καθενας τους αμεσως στο Λιφτιερη Κ.Βασιλη που τους εδινε με χαρα το πιατακι...Η ουρα να μην προχωρα καθολου,μετρησα για καθε εναν απο εμας που επαιρνε μια φορα το λιφτ,καθε παιδακι ειχε ανεβει και κατεβει την πιστα 5 φορες.

Κανω παρατηρηση στα παιδακια ευγενικα να μην το κανουν αυτο.Τιποτα φυσικα,μιας και τελευταια που φταινε ειναι αυτα.Το λεμε στο Λιφτιερη,τιποτα αυτος,εχασε τη μιλια και την ακοη του.Ρωταω ενα παιδακι και μου λεει το ονομα του δασκαλου τους και που ειναι.Καθοταν στο λιφτ του αετου και παρατηρουσε τοσην ωρα αυτο που συνεβαινε,χωρις να παρεμβαινει ή να αντιδρα ασφαλως.

Ηταν απο τον ΕΟΣ τριπολεως ο κυριος και τα παιδακια το ιδιο.Ολα καλα,κανενα προβλημα με αυτο.

Συναντω τελικα τον κυριο αυτον,του κανω τα παραπονα μου.Του λεω οτι το πρωτο πραγμα που μαθαινεις σε αθλητες και ειδικα σε μικρα παιδια ειναι η πειθαρχια και η συλλογικοτητα.Οταν αυτα παρακαμπτουν ουρες και αγνοουν ολους εμας που περιμεναμε ωρες σαν προβατα,τι να πεις??

Ο κυριος αυτος ΚΑΠΝΙΖΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΒΗΣΕ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ.Αυτο ειναι το παραδειγμα που εδωσε,και μαλιστα μας ειπε για τα διπλασια χρονια που ειχε απο εμας,αλλα την διπλασια εμπειρια που ειχε πως θα την μεταφερει στους μικρους αθλητες του??Πως??Με το να τους λεει να μην περιμενουν στις ουρες,να μπαινουν εξυπνα απο τα πλαγια και με το να καπνιζει μπροστα τους και να πεταει επιδεικτικα το τσιγαρο κατω στο χιονι??

Εχασε την ψυχραιμια του σε ενα σημειο και με απειλησε οτι αμα θελει μπορει ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΟΡΙΝΘΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ,ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΑ 15ΥΡΩ ΕΙΣΟΔΟ +10 ΕΥΡΩ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ+ΣΑΛΕ+ΦΑΙ.. ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ ΜΑΛΛΟΝ..

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Το ονομα του κυριου αυτου το εχω κρατησει οπως και εγω του εδωσα το δικο μου.

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΕΓΓΥΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΓΡΑΦΩ,ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΕΠΩΝΥΜΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ.

O φιλος μου με αυτα που ειδε,βαρεθηκε να περιμενει και νευριασε και πηγε στο αμαξι.Ενιωσα και ασχημα δηλαδη που κουβαληθηκε μαζι μου και του χαλασα ολη την ημερα.

Ερωτηση:Aν ξαναπαω ΧΚΜ,τι πρεπει να ειμαι?Αμνημων,ελαφρομυαλος,ραγιας ή αυνανας?Η ολα τα παραπανω μαζι??

• Like 9

"Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια "

Sir Ernest Shackleton

Γράψε το όνομα φίλε μη μασάς

• Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

φιλε μου Μιχαλη θα περιμενω να διαβασω σχολια και απο τους αλλους αυτοπτες μαρτυρες γιατι αυτες οι συμπεριφορες ειναι αηθεις.Το μονο που μπορω να πω.Αηθεις, για την Ελλαδα,για τον τοπο,για την Αρκαδια στη συγκεκριμενη περιπτωση.

Sir Ernest Shackleton

Απλά καλό θα ήταν να έχουμε μια γραπτή απάντηση από τον ΕΟΣ εάν έχουν προτεραιότητα οι μαθητές και αν ενθαρρύνουν τέτοιες πρακτικές.

Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά σε όποιο άλλο χκ είχε παρόμοιο θέμα η απάντηση ήταν "οι μαθητές/αθλητές θα περιμένουν κανονικά στην ουρά"

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Φίλε μου μάλλον δεν έχεις καταλάβει καλα και για αυτο το λόγο πληρώνεις 15 ευρώ κάρτα διαφορετικά θα πληρωνες 25 (συγγνωμη για την ειρωνεία). Για τον προπονητή που γράφεις δεν πειράζει ας τα βλέπουν και άλλοι πολλοί ολα αυτα που με τις συμπεριφορές τους έχουν διώξει όλους τους χιόνι δρόμους απο το Μαίναλο αλλα και όλους τους αθλητές του συλλόγου .

Φιλαράκι θα ήθελα παρά πολυ να μας πεις το όνομα αυτού του φθασμένου προπονητή και αν δε μπορείς πες μας μήπως φοραγε γυαλιά;;;

9-2-05020.jpg

Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά σε όποιο άλλο χκ είχε παρόμοιο θέμα η απάντηση ήταν "οι μαθητές/αθλητές θα περιμένουν κανονικά στην ουρά"

Θεωρητικά στον Αίολο στο ΧΚΠ έπρεπε να υπάρχει ειδική ουρά για δασκάλους/μαθητές (λειτούργησε μόνο μια-δύο φορές φέτος).

sinox-0.jpeg

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...